Keresés

Részletes keresés

kitadimanta Creative Commons License 10 perce 0 0 83898

"Mert az egyenleteiből semmi olyan " vélemény " nem jön ki .....tehát egy üres magánvélemény."

De éppenhogy az jön ki, hisz' az abszolút teret isteni eredetűnek tulajdonította.

 

"Kár a szót fecsérelni rá annyira lényegtelen, hiszen megalapozatlan véleményből annyi van hogy...."

A "megalapozatlan vélemény" egy kijelentés, ami igencsak szubjektív, ahogyan a megalapozott vélemény is sok esetben az.

Előzmény: Alapigazság (83896)
kitadimanta Creative Commons License 20 perce 0 0 83897

"Minden, amit tudományos munkájukban elérnek, arra bizonyíték, hogy a tudományosan megközelíthető (tehát valóságos) dolgok értelmezéséhez nincs szükség isten jelenlétére.

Hogy ők ennek ellenére is hisznek - na, az a magánügyük."

Kicsit árnyaltabb a helyzet, mert sok tudós éppen az ismeretei alapján következtet valamilyen univerzális intelligencia létére, ami távolról sem azonos a vallásos istenképpel. Persze, ilyenkor már nem nehéz "átcsúszni" a vallásos istenkép irányába, hisze az már nem az ő kutatási területük, s rendszerint "családi hagyományként" él bennük.

Mindazonáltal logikailag kikövetkeztethető:

Egyetlen ateista sem tagadhatja, hogy az emberi tudat (az élővilág intelligenciája) anyagi eredetű.

Azaz , az anyagi struktúra egy bizonyos szintjén megjelenik egy minőségbeli változás, amit intelligenciának (tudatnak) nevezünk.

Ha így van - márpedig ehhez nem fér kétség - akkor az egész Univerzum is rendelkezhet valamiféle intelligenciával, hiszen a struktúrája legalább annyira összetett, mint egy élő szervezeté, ami egyébiránt csak kicsinyke része az Univerzumnak.

Egy ilyen (univerzális) rendszerben is létrejöhet valamilyen minőségi változás, ami természetesen szinte semmiben sem hasonlít az emberi tudathoz, jóllehet annyi párhuzam lehet a kettő között, amennyire az intelligencia jegyeit egyaránt magukon hordozzák.

 

Előzmény: ZULLU (83894)
Alapigazság Creative Commons License 1 órája 0 0 83896

Newton is isteni eredetűnek tartotta a világot, mégsem rója föl neki senki...

 

És tudod miért nem ?

 

Mert az egyenleteiből semmi olyan " vélemény " nem jön ki .....tehát egy üres magánvélemény.

 

Kár a szót fecsérelni rá annyira lényegtelen, hiszen megalapozatlan véleményből annyi van hogy....

Előzmény: kitadimanta (83895)
kitadimanta Creative Commons License 1 órája 0 0 83895

"Nem az a baj a tudósaiddal, hogy hívők, hanem az, hogy a tudományos ismereteket elferdítve, a tudományos tekintélyüket kihasználva végeznek hamis és alaptalan hittérítő tevékenységet."

Szerintem kicsit eltúlzod.

Nem hinném, hogy JT módszereket követnének. Egyszerűen arról van szó, hogy ők is kifejtik ebbéli véleményüket. - Amihez minden embernek joga van.

Nyilván a tudós is a saját ismereteire épít, mint mindenki más. Csakhogy az ő ismeretei szükségszerűen a tudományban gyökeredznek, így természetesen ezen ismereteket is beleszövik véleményükbe. Nem mondanám, hogy elferdítik a tudományos ismereteket, inkább úgy lehetne fogalmazni, hogy továbbgondolva, más, - még a tudomány által nem bizonyított - következtetésekre jutnak.

Abban viszont igazat adok, hogy olykor "visszaélnek" - ha nem is szándékosan - hírnevükkel, s "átesnek a ló másik oldalára", de ők is csak emberek...

 

Newton is isteni eredetűnek tartotta a világot, mégsem rója föl neki senki...

Előzmény: Elminster Aumar (83867)
ZULLU Creative Commons License 2 órája 0 0 83894

" Isten csodálatosan munkálkodik tudósokon keresztül is, akik életükkel és tudományos munkájukkal tesznek bizonyságot Isten létezéséről."

 

Háát...

 

Pont hogy nem.

Nem a tudományos munkájukkal, még csak nem is azon keresztül "tesznek tanúságot Isten létezéséről"...

 

Amiről tanúságot tehetnek - szigorúan magánemberként - az pusztán annyi, hogy ők hisznek isten létezésében. A hitükről tanúskodnak, nem Isten létezéséről.

 

Minden, amit tudományos munkájukban elérnek, arra bizonyíték, hogy a tudományosan megközelíthető (tehát valóságos) dolgok értelmezéséhez nincs szükség isten jelenlétére.

Hogy ők ennek ellenére is hisznek - na, az a magánügyük.

 

Az, hogy te foggal-körömmel istenbizonyítékot akarsz beleerőltetni a hitükbe, az pusztán a te bizonyítékéhségedről tanúskodik. 

 

És - na lám: Isten csodálatosan munkálkodik azon is, hogy sok türelemmel és kitartással próbáljalak rávezetni milyen szamárságra is vezet téged az elégtelen hited.

Pedig - sokak hitével ellentétben - Isten se szereti a makacs idiótákat!

:DDD

 

 

 

 

Előzmény: calvinist (83892)
Elminster Aumar Creative Commons License 2 órája 0 0 83893

"Tehát a munka helyén és munkájában egy zseni, a munka helyéről távozva pedig átváltozik egy örülté :)))"

 

Az emberek bonyolultak.

 

Ja, és attól, hogy valaki egy adott területen tehetséges, még nem következik egyenesen, hogy más területeken is igaza lenne!

Az általad hozott kutatók ott követik el a hibát, hogy hamisan a saját tudományos tekintélyükkel próbálják alátámasztani az alaptalan és bizonyíthatatlan vallásos állításaikat. És láthatóan a hozzád hasonlóak rácsapnak, mint gyöngytyúk a takonyra, az ilyen nyilvánvaló megtévesztésre.

Az általad hozott kutatók ugyanis a valódi tudományos munkásságukban egy árva büdös szót sem említenek abból, amivel a hittérítő előadásaikon a hittársaikat vakítják. Oka van annak, hogy miért nem fejtik ki ugyanazokat az állításokat a tudományos publikációikban, amiket a hittérítő előadásaikban fejtegetnek! Az ok pedig az, hogy ők maguk is tisztában vannak azzal, hogy SEMMIFÉLE BIZONYÍTÉKUK NINCS A HITTÉRÍTŐ ELŐADÁSOKBAN MONDOTTAKRA. Ezért vannak sűrű kussban az istenükről a tudományos publikációikban, mert ha megemlítenék, azonnal kibukna, hogy mindenféle alap és bizonyíték nélkül állítanak dolgokat. Az ilyen üres süketelést csak hinni akaró emberekkel lehet megetetni. Éppen ezért ezek a vallásuk által becstelenségre késztetett kutatók csakis ilyen hívő közösségekben fejtik ki a minden alapot nélkülöző állításaikat, becsapva és megvezetve a hittársaikat is azzal, hogy elhitetik velük hogy az állításaiknak tudományos alapja van. Pedig nincs.

 

Most már harmadszor vagy negyedszer írom: minden egyes általad hozott szektás hazug tudósra jut EZER olyan - adott esetben hívő - tudós, aki ezekkel a szélhámosokkal szemben van annyira becsületes, hogy tudja: a hitére semmiféle tudományos bizonyítékkal nem rendelkezik, ezért nem is csapja be az embereket azt színlelve, hogy tudományosan alátámasztott az istenhit.

Előzmény: calvinist (83887)
calvinist Creative Commons License 2 órája 0 0 83892

Lehet ezen is viccelődni, de a lényegen ez sem változtat. Isten csodálatosan munkálkodik tudósokon keresztül is, akik életükkel és tudományos munkájukkal tesznek bizonyságot Isten létezéséről. Soli Deo Gloria!

Előzmény: ZULLU (83891)
ZULLU Creative Commons License 2 órája 0 0 83891

Az attól függ...

Sapka van a fején, vagy a gatyája?

Előzmény: calvinist (83887)
Nemhivő Creative Commons License 2 órája 0 0 83890

Ez az első értelmes hozzászólásod......

Előzmény: calvinist (83889)
calvinist Creative Commons License 2 órája 0 0 83889

Javítva: őrültté

Előzmény: calvinist (83887)
Nemhivő Creative Commons License 2 órája 0 0 83888

Ha a munkahelyéről távozván csak és kizárólag a vallásáról és az istene létéről beszél, akkor igen.

Előzmény: calvinist (83887)
calvinist Creative Commons License 2 órája 0 0 83887

Tehát a munka helyén és munkájában egy zseni, a munka helyéről távozva pedig átváltozik egy örülté :)))

Előzmény: Nemhivő (83884)
Elminster Aumar Creative Commons License 3 órája 0 0 83886

"Viszont két ilyen magas kitüntetéssel nem díjaznának egy olyan embert, aki magánéletében hiteltelen, és örült dolgokat terjeszt."

 

Miért ne tennék????

 

Veled ellentétben az emberiség nagytöbbsége képes a distikcióra egy adott ember tudományos (művészeti, sport, gazdasági stb.) tevékenysége és a magánélete között. Millió és egy példa van arra, hogy elismerjük valakinek a tudományos (művészeti, sport, gazdasági stb.) tevékenységét, miközben a magánéletit vagy figyelmen kívül hagyjuk, vagy eleve elítéljük. Eklatáns példa Newton, aki egy bosszúálló akarnok kicsinyes kiállhatatlan fráter volt a magánéletében (és a társadalmi szerepvállalásában), de ettől függetlenül egy tudományos zseni. A Philosophiae Naturalis Principia Mathematica se nem igazolja, se nem teszi semmisé azokat a rosszindulatú és kegyetlen tetteket, amiket Newton a pénzverde főfelügyelőjeként elkövetett. Sőt, kapaszkodj meg! A Principia még azokat a elképzeléseket sem teszi igazzá, amit Newton az Istenről fantáziált! Azért nem teszi, mert KÉT KÜLÖN DOLOG a tudományos munkásság és a magánélet vagy a hit. A józanul gondolkodni képes emberek külön is kezelik a helyén a kettőt, ahogy kell.

 

Még egyszer utoljára: attól hogy valaki híres tudós, még nem igazolja vagy támasztja alá a hívő világképéről tett állításait, mindaddig amíg ezeket az állításokat nem a tudományos munkássága keretében teszi. És ott nem teszi, mivel nagyon jól tudja, hogy semmiféle bizonyítéka nincs a hitének állításaira, ezért aztán a tudományos munkásságában egy árva büdös szót sem ejt erről. Csak mindenféle hittérítő előadásokon szédíti ezekkel az alaptalan állításokkal a jóval csekélyebb tudású hinni akaró embereket, ami pedig egy gusztustalanul becstelen dolog, hiszen de facto BECSAPJA A HITTÁRSAIT.

Előzmény: calvinist (83878)
No-religion Creative Commons License 3 órája 0 0 83885

Nem ezt állítottam, te aljas hazudozó  !!

Előzmény: calvinist (83883)
Nemhivő Creative Commons License 3 órája 0 0 83884

Ökör-Kör ! Nem azért díjazták hogy a szabad magánéletében miféle őrültségeket terjeszt !! Érted ??

Előzmény: calvinist (83878)
calvinist Creative Commons License 3 órája 0 0 83883

Gyilkosokat szerinted kitüntetnek Elnöki Szabadság díjjal és Nemzeti Tudományos díjjal? :)

Előzmény: No-religion (83879)
ZULLU Creative Commons License 3 órája 0 0 83882

"... ilyen magas kitüntetéssel nem díjaznának egy olyan embert, aki magánéletében hiteltelen, és örült dolgokat terjeszt."

 

Miért ne? Míg a ceremónián nem kívül viselik az alsónadrágjukat, addig gond nélkül elismerhetik az eredményeiket - függetlenül szabadidős bolondériáiktól.

:))

Előzmény: calvinist (83878)
calvinist Creative Commons License 3 órája 0 0 83881

Értem én amit mondasz, akkor szerinted aki Istenének létezéséről beszél (legyen az bárki), az barom. Még jó, hogy vannak olyan emberek mint te, aki ennyi "barom" között helyesen, bölcsen látnak és tájékozódnak a világban. Mi is lenne nélküled, ha nem lennél :)

Előzmény: Isteni-Darwin (83877)
ZULLU Creative Commons License 3 órája 0 0 83880

:)

"Az hogy "SEMMI TUDOMÁNYOS ALAPJA NINCS" az maga a 100%-os, kizárólagos igazság.

Minden olyan állítás ami ezt megkérdőjelezi nem csak hogy tudománytalan, de még csak a biblia kinyilatkoztatásaival sincs összhangban. Mindössze néhány kétségbeesett hívő szánalmas próbálkozása arra, hogy elégtelennek mutatkozó hitét a tudomány tekintélyével támogassa meg.

 

Te is miféle érveket hoztál (már megint) ?

 

Hogy más téren milyen eredményeket értek el, és miféle kitüntetéseket kaptak elismert tudományos tevékenységükért.

Csakhogy ennek köze sincs ahhoz, hogy miben hisznek.

Annak továbbra sincs, nem is lehet, még a biblia szerint se lehet tudományos megalapozottsága.

 

 

(Sőt, ami azt illeti, a tudósoknak, ha hívők, tudományos tevékenységük közben valahogy el kell felejteniük, hatályon kívül kell helyezniük a biblia egynémely passzusát. Ami persze nem lehet túl nehéz feladat - hiszen már a mindennapi élethez is meg kell ezt tenni, ahogy azt nyilván ((ha csak nem vagy a környezete által is vallási őrültnek tartott kevés megszállott egyike)) te is teszed.)

 

Nem ragadtatnám magam olyan sommás megállapításra, hogy "aki hisz, az barom" - de mondjuk aki azt hiszi, hogy ha egy tudós valamiben hisz, az egyben hite tárgyának tudományos megalapozottságára is bizonyíték, az nagyon is közel áll hozzá. Mondjuk legalábbis valami barom-fi féle...

(Liba?)

:)))

 

 

 

Előzmény: calvinist (83873)
No-religion Creative Commons License 3 órája 0 0 83879

Nézd, hiába sorolsz fel egy litániát bárkiről, ha valaki akarattal megöl valakit, akkor az már nem is

gyilkos a szemedbe mert ilyen meg olyan dolgokat tett előtte ??? Próbálj már meg gondolkodni még

ha a vallás teljesen el is vette a józanságodat !!!

Előzmény: calvinist (83876)
calvinist Creative Commons License 3 órája 0 0 83878

Abból valóban nem következik. Viszont két ilyen magas kitüntetéssel nem díjaznának egy olyan embert, aki magánéletében hiteltelen, és örült dolgokat terjeszt.

Előzmény: Nemhivő (83875)
Isteni-Darwin Creative Commons License 3 órája 0 0 83877

Amikor a vallásról és az istenének a létezéséről beszél akkor egy BAROM !!! Nem értesz magyarul.

 

Előzmény: calvinist (83876)
calvinist Creative Commons License 3 órája 0 0 83876

Aki "BAROMNAK" nevez egy olyan embert, aki sokat tett az Egyesült Államok biztonságáért, a nemzet érdekeiért, a világbékéért, egyéni illetve közösségi célokért az élet bármely területén, valamint a biológia, kémia, műszaki tudományok, matematika, fizika, társadalom- és viselkedéstudományok terén nyújtott kiemelkedő teljesítményt, amiért két érdemrendet is kapott, annak van kevés értelme( ha ugyan van), és valóban önmagát járatja le. Ugyanis, hogy Francis Colinsnál maradjunk, ő sem két személyiség. Colins amikor Istenről beszél, akkor ugyan az az ember, aki az  Elnöki Szabadságdíj és Nemzeti Tudományos díj kitüntette.

Előzmény: Isteni-Darwin (83874)
Nemhivő Creative Commons License 3 órája 0 0 83875

Nézd 1-orrúka ! Azért mert valaki jó magasugró, abból nem következik a jó szakácsművészet, vagy

ha a világbajnok szakács elindul a magasugró versenyen, egyáltalán nem biztos az utólsó helynél

jobb helyezése. Ezt érvelési hibának nevezik amit csinálsz, bár nem hiszem hogy felfogod az egészet.

Tehát ha valaki tudós, abból nem következik a vallásának az igaza, pláne ha egy betűt nem írt róla

a megfelelő helyeket, mert ott azonnal kiröhögnék és lejáratná magát !!

Előzmény: calvinist (83873)
Isteni-Darwin Creative Commons License 4 órája 0 0 83874

Két dolog lehetséges : nincs emberi értelmed, vagy nem beszélsz magyarul. Nem arról van szó ebben

a topicban, hogy ki milyen ember vagy milyen tudományos publikációi vannak. Arról van szó, hogy ezeknek a barmoknak nincs egyetlen olyan szavuk se a vallásról vagy az istenükről, ami tudományos

alapokon nyugodna. Vagy kérj segítséget valakitől aki elmagyarázza neked a dolgokat, vagy fejezd

be az értetlenkedésedet, mert csak magadat járatod le vele.

Előzmény: calvinist (83873)
calvinist Creative Commons License 4 órája 0 0 83873

"amit ezeken a hittérítő szeánszokon ezek az emberek állítanak, ANNAK SEMMI TUDOMÁNYOS ALAPJA NINCS."

 

 

Az hogy "SEMMI TUDOMÁNYOS ALAPJA NINCS" több szempontból nem igaz. Azt gondolom te sem vitatod, hogy ők szakmailag elismert tudósok. Sőt munkásságukat kitüntetések is igazolják. A csak egyiküket említeném most: Francis Colins, Elnöki Szabadság-érdemrend, "Az Elnöki Szabadság-érdemrendet az Amerikai Egyesült Államok elnöke adományozza, a szabadság érdemrend az egyesült államok legmagasabb polgári kitüntetése. Az Elnöki Szabadság-érdemrend díjazottjairól a mindenkori amerikai elnök személyesen dönt. Olyanoknak adományozza, akikről úgy tartja, hogy különösen sokat tettek az Egyesült Államok biztonságáért, nemzeti érdekeiért, a világbékéért, egyéni illetve közösségi célokért az élet bármely területén.[1] Bár a díj polgári katonai személyek is megkaphatják és jelvényét a katonai uniformisukon is viselhetik.

Az Egyesült Államok legmagasabb civil kitüntetését Harry S. Truman elnök alapította 1945-ben a II. világháborúban teljesített civil szolgálat elismerésére, majd John F. Kennedy elnök 1963-ban megerősítette a hagyományt, s a kitüntetést a kiemelkedő hivatásbeli teljesítmények jutalmazására is kiterjesztette."

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Eln%C3%B6ki_Szabads%C3%A1g-%C3%A9rdemrend

https://hu.wikipedia.org/wiki/Francis_S._Collins

Nemzeti Tudományos Érem "A Nemzeti Tudományos Érem (angolul: National Medal of Science) az Egyesült Államok elnöke által adományozott kitüntetés, amellyel a biológia, kémia, műszaki tudományok, matematika, fizika, társadalom- és viselkedéstudományok terén nyújtott kiemelkedő teljesítményt jutalmazzák. A kitüntetetteket az amerikai Nemzeti Tudományos Alaphoz (National Science Foundation) tartozó tizenkét fős bizottság jelöli ki."

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzeti_Tudom%C3%A1nyos_%C3%89rem

 

Abszurd dolog tehát amit állítasz, és egyben érthetetlen is. Colins első kitüntetését azért kapta, mert különösen sokat tett az Egyesült Államok biztonságáért, a nemzet érdekeiért, a világbékéért, egyéni illetve közösségi célokért az élet bármely területén. Második kitüntetésében pedig a biológia, kémia, műszaki tudományok, matematika, fizika, társadalom- és viselkedéstudományok terén nyújtott kiemelkedő teljesítményt jutalmazták. Ő tehát egy hiteles ember, és nem adja a nevét hamis kijelentésekhez, amikkel embereket tévesztene meg. És hogy ő nem lenne becsületes? Az Ő neve mellett tanúskodik a két érdemrend, ezért hiteles, de mi tanúskodik a te neved mellett?

Előzmény: Elminster Aumar (83867)
calvinist Creative Commons License 7 órája 0 0 83872

Bocsánat, egy szó kimaradt, ezért javítanám:

Akkor egyszerű dolgod van, ténylegesen cáfold meg, hogy az említett tudósok magánéletükben nem a szubjektív véleményüket hirdetik :)

Előzmény: calvinist (83871)
calvinist Creative Commons License 15 órája 0 0 83871

Akkor egyszerű dolgod van, ténylegesen cáfold meg, hogy az említett tudósok magánéletükben a szubjektív véleményüket hirdetik :)

Előzmény: ZULLU (83870)
ZULLU Creative Commons License 16 órája 0 0 83870

Neked.

Ahogy a színtévesztőnek is "szubjektív vélemény" az, hogy egy konkrét teáskanna narancssárga olajzöld tetővel, vagy fordítva.

Ténylegesen azonban ez egy jól megfogalmazható kérdés, ami kísérleti úton (méréssel) jól meg is válaszolható.

Előzmény: calvinist (83869)
calvinist Creative Commons License 16 órája 0 0 83869

De úgy sem megy, hogy két személyiséget próbálsz "csinálni" a tudósokból. Vagyis szakmájukban elismert tudósok, és magánéletükben hívők. És e kettő szerinted össze egyeztethetetlen. Ami jelen esetben egy szubjektív vélemény :)

Előzmény: ZULLU (83868)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!