Bízd csak rá a nyelv használóira azt, hogy mit miért és hogyan írnak. Azt a gyakorlatot, amit te művelsz, még az MTA Nyelvtudományi Intézete sem meri követni. Nem véletlen -talán-, hogy ők is az ajánlásig merészkednek el csak, ha helyesírásról, annak szabályairól van szó.
Tegnap még az volt helyes, hogy: utcza, ma pedig már utca lett. Az ugorka uborkává módosult, a fasz (mint női nemiszerv) pedig pinává. Holnap tudod-e mi lesz? úgy-e, hogy nem?
Mégis így írják számlákon, pénzügyi iratokon, mert a praktikum fontosabb mint a szabály és ez egyes esetekben így helyes.
Ugyan már. Gondolod, hogy nagyon nem magyar szövegekben nincs hiba? Nem is itt értem ezt, mert a fórum az más. Itt természetes a betükihagyás, szövegösszevonás, kis betű helyett, nagybetű, stb.
De az már elég gáz, hogy rendszeresen a kurucinfó tanítja a népszabisokat írni.:) És em stilisztika, natúr helyesírás.
OFF Nem vagyok sem ballib, sem jobblib. A liberalizmuson én mást értek, mint a jelen politikusai.
Helyesnek nem helyes úgy, ahogy írod. Fontoskodni leginkább akkor szoktam, ha nagyonmagyar szöveg hemzseg a hibáktól. Más esetekben simán át szoktam siklani felette. ON
Mindig is tudtam, hogy a ballibek kiválóan írnak, most megerősítettél ebben.
Ráadásul még igazad sincs, ugyanis a számokat sok esetben ponttal tagoljuk, az ÁFA-t hasonlók miatt nem véletlenül írják nagybetűvel, a HUF ugyanolyan helyes mint a Ft.
Amit te írsz, az irodalmi szövegre vonatkozik. Nem bunkó vagy, csak fontoskodsz.
Felülmúlhatatlan nem tudom micsodának köszönhetően, ha valakinek itt felhívom a figyelmét, hogy a népneveket kis kezdőbetűvel írjuk, hogy minden más egyéb köznevet nemkülönben, hogy HUF-ot írni legalább akkora marhaság, mintha valaki a Ferihegyi Repülőteret BUD-nak írná, hogy nem ÁFA, hanem áfa, nem SZJA, hanem szja, hogy a számokat nem ponttal tagoljuk, hanem szóközzel, sőt 9999-ig sehogy, akkor testületileg vagyok lebunkózva. Ez nem is zavarna, ha nem az igazmagyar topicolók lennének a legrosszabb helyesírók.
Amennyire én tudom: Keresztnévként mindkét változat használható, de fel nem cserélhető. Tehát a kisbaba kaphatja ezt a nevet Attila és Atilla írásmóddal, de Attilából nem lesz Atilla. Nem tudnám megmondani, mikor került be az anyakönyvezhető nevek közé az Atilla, de legalább 30 éve. Nem terjedt el.
Az Attila-Atilla - atilla szavak helyesírásában mutatkozó ingadozásnak semmi köze az állítólag "alulmúlhatatlan oktatási rendszerünknek" - nagyon is természetes oka van.
A gyalázkodást és a humort csak buta emberek KEVERIK ÖSSZE!
Hát nem az első sorban toporzékoltál, amikor az észt osztották, az biztos.
Hja és ha már így kiigazítottalak, lenne egy tiszteletteljes kérésem: értem se imádkozzatok. Köszönöm előre is kérdésed, de magyar vagyok. Egy azon magyarok közül, kik szeretik hazájukat - milyen meglepő nem, pedig veletek ellentétben nem akarunk önjelölt nemzetmentők lenni -, kiknek nem egy az Isten, inkább egy se. Még egyszer: kíméljetek minket, ha lehet!