Keresés

Részletes keresés

Oldspieler_50 Creative Commons License 2009.03.28 0 0 57
Feladom!
Ha komoly megtakarításod van, úgy 100ezer Euró, vagy több, , már van értelme biztonságba rakni a megtakarításod. Ekkora tőkével, már kint is fel lehet váltani a hazai egzisztenciát . Ennél kisebb tőke a túlélés lehetőségét hosszabbíthatja meg egy családnak. Egyébként a Nyugat nem véletlenül adott akkora hitelt országunknak. A Kádár rendszer 30 egynéhány év alatt nem halmozott fel ekkora mértékű adósságot, mint amit most vettek fel regnáló uraink a hazai bankrendszer megmentése érdekében. Ez a hitel azonban drágább, mint az itthon fialó hazai megtakarítások. Minél többen veszik-viszik ki pénzüket , annál többet kell felhasználni abból a keretből.
Jóslatom az eddigi tapasztalatok alapján az , hogy mielőtt az Euró lenne a hazai fizető eszköz erősen javítani fogják a Forint pozícióját. Nyugatnak hosszútávon nem érdeke a túl olcsó magyar munkaerő ára, a túl olcsó szolgáltatás, stb.
Elbúcsúzom a topiktól.
Minden jót , sikeres túlélést mindannyiunknak!
Előzmény: <Euro> (56)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.28 0 0 56
Hogy érzed, ha a megtakarításod a jelenlegi többszöröse lenne - szintúgy izzadságszagú, ha ez számít -, akkor sem gondolkoznál el azon, hogy talán annak egy részét nem ártana nagyobb biztonságban tudni, mint itthon, szeretett forintokban?

Egyáltalán - nem mindegy, hogy a megtakarításod milyen mértékű? Létezik az a mennyiség, amire majd csak legyintesz egyet, amikor az egy esetleges forintárfolyam zuhanás következtében a harmadára, negyedére értékelődik le?
Előzmény: Oldspieler_50 (55)
Oldspieler_50 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 55
Gute Fahrt!
Jó utat!
Az én izzadság szagú megtakarításommal két, max. három hónappal húzhatnám tovább. Kár a vesződséggel.
Még mindig a mottómat szajkózom. Csak itthon lehetünk otthon.
Valamint, rendet kell rakni, ki kell takarítani itthon, hogy jól érezzük magunkat otthon!Majdnem 20 éve már , hogy megadatott az a történelmi esély , hogy külső kényszer nélkül, rendet rakjunk a magunk háza táján . Nem sikerült.Nagyon félre sikerült.
Rengeteg gazdátlan pénz kereste a tulajdonosát Svájcban 1945 után. A pénz biztonságba került. A gazdái..?
karoly.ignac Creative Commons License 2009.03.27 0 0 54

Kössz a választ, el fogom olvasni a linkelt cikket is.

 

A forint bankszámlára utalás nem lessz probléma, olyan banknál vezetett forint számlára utalj eurot, amelyik jegyez kereskedelmi árfolyamot és a kívülről forint számlára érkező átutalásokat kereskedelmi árfolyamon konvertálja. Ilyen pl az FHB és az MKB. Ilyen esetben a pénz a küldő bankot mint EUR kell elhagyja, azért, hogy a fogadó banknál történjen a konverzió. (A kereskedelmi árfolyam hátránya, hogy az utalás pillanatában nem tudod, hogy milyen árfolyam lessz a pénz megérkezésekor érvényben. Ezen tudtommal sajnos VIBER átutalással sem segíthetsz)

 

Ha _sok_ pénzt akarsz egyszerre utalni, akkor a hazai bank adhat neked egyedi árfolyamot (amit le is fixál).

 

üdv

KI

Előzmény: <Euro> (53)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.27 0 0 53
Szia Ignác!

Örülök, hogy nem vagyok egyedül abban, hogy külföldi megtakarításoknak keresek helyet.

Olvasd el a 40-es hozzászólásomban is belinkelt Megtakarítások külföldön című cikket! Érdekes dolgokat írnak benne, hogy mire kell és lehet figyelni, amikor külföldi bankot/bankszámlát választunk.

Például írnak ott a kamatjövedelmek adóztatásáról és a forrásadóról. Nekem például ez utóbbi fogalom új volt. Érdekes viszont, hogy ez a tétel megspórolható. Ennek feltétele, idézem: "magyar magánszemély vonatkozásában - az, hogy a haszonhúzó felhatalmazza az ezen országokban működő bankot arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat küldje meg az APEH részére."

Adóztatás szempontjából szerintem egyébként nagy különbségek nincsenek a különböző lehetőségeket - Svájc, Ausztria vagy EU-s tagállamok - esetében.

Én mondjuk nem akarom 2-3 évre lekötni a kiutalt pénzt. Mindössze pár hónapos lekötésekben gondolkozom, amit rendszeresen megújítanék.

Hogy melyik devizanem, nekem egyenlőre mindegy. Dollár, Frank, €uro - mind megfelel.

Utalási költségek tekintetében engem a hazautalás is érdekel. Olyan lehetőséget keresek, ahol nincs minimális limit vagy csak nagyon alacsony. Tehát akár 500 dollárt is utalhassak. Illetve az sem ártana, ha egyből forint folyószámlára is utalhatnék. Ne kelljen ezért külön devizabetét számlát vezetnem még egy hazai banknál.

Területi szempontból nekem teljesen mindegy, hogy melyik állam bankjában nyitok számlát. Most már tudom hogy ott, ahol csak személyesen lehet számlát nyitni, az meghatalmazás alapján, más nevére szólóan is tehető. Svájcban van egy ismerősöm. Illetve az egyik rokonom rendszeresen átutazik Ausztrián és Németországon.
Előzmény: karoly.ignac (52)
karoly.ignac Creative Commons License 2009.03.27 0 0 52

Szevasz EURO,

 

utánnanéztem, ha rákattintasz az oldalukon a FUNDS linkre, a szerződési feltételeket dobja fel, ebben pedig világosan le van írva, hogy kizárólag svájci illetőségű személyeknek van fenntartva a "befektetési alapozás"... :(

szomorú...

 

Idézem:

"ACCESS TO THE INVESTMENT FUNDS PAGES AND LOCAL RESTRICTIONS

You acknowledge that you are aware of the fact that the distribution to the public of investment funds presented on the Investment Funds pages is authorised only in Switzerland.
Consequently, in respect of any person or entity subject to any other jurisdiction than that of Switzerland the Investment Funds pages do not constitute either an offer to sell or a solicitation to buy investment fund units.
In other words, the information published on the Investment Funds pages is addressed solely to persons resident and businesses domiciled in Switzerland. By accepting the Terms and conditions relating to investment funds, you declare that you are resident or domiciled in Switzerland. If you are not resident or domiciled in Switzerland, you are not authorised to access the Investment Funds pages.
Furthermore, the Investment Funds pages are not addressed to U.S. Persons. By accepting these Terms and Conditions, you declare that you are not a U.S. Person. If you are a U.S. Person, you are not authorised to access the Investment Funds pages."

 

Én is gondolkodtam/gondolkodom külföldi devizaszámla nyitásán, nem elrejteni, hanem megőrizni szeretném vagyonomat, egy esetleges masszív forint leértékelődés, devizabetét befagyasztás esetén is...

Max 2-3 éves időtávon gondolkodom, ennyi idő alatt ki fog derülni, hogy merre tovább Magyarország, merre tovább Velem...

 

 

eddig közelsége és stabilitása, illetve az EUR mint fizetőeszköz miatt Ausztriában gondolkodtam, de hogy őszinte legyek kissé bizonytalan vagyok, svájc is jó alternatíva lehet.:

 

-nem tudom, hogy EUR vagy CHF lenne jobb, a svájci és az eurozóna gazdaságának is vannak nagy-nagy sebei/gyengéi.:

Az EUR-zóna néhány tagállam csődje esetén bekövetkező esetleges felbomlása érzékenyen érintene egy EUR befektetést, ezzel szemben a svájci államadóság illetve a bankok GDP hez viszonyított hatalmas súlya is potenciális sebezhetőséget jelent egy CHF befektetés esetén.

 

-nem vagyok tisztában az adózási szabályokkal, de talán svájc tűnik jobbnak.:

Ausztriában 20% kamatadót kellene fizetnem, svájc az álteled belinkelt cikk szerint csak 15%-ot, árfolyamnyereségadó pedig nem létezik náluk.

 

-Átutalási költségek:

Ha Magyarországból utalok gondolom ugyanannyi Svájca illtve Osztrákföldre utalni.

 

-Közelség

Ebben Ausztia jobb.

 

Számlavezetés

Vannak olcsó online bankok Ausztiában, gondolom svájcban is

 

Betétkamat:

Ez sajna mind2 helyen a béka segge alatt van, de az osztrák online bankoknak viszonylag használható látra szóló kamatai vannak. (a betétkamathoz viszonyítva)

A svájciakkal nem vagyok képben...

 

 

Várom az észrevételeket..

 

üdv

KI

 

 

Előzmény: <Euro> (50)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.26 0 0 51
A svájci bankszámla titkai

Fogd a pénzt és kuss!

Már magyarul is értenek a zürichi bankokban. Egyre több magyar fordít ugyanis hátat a helyi pénzvilágnak, és viszi az alpesi országba a pénzét. Aki úgy gondolja, a nagyobb diszkréció megér némi fáradságot, már néhány millió forinttal is érdemes próbálkoznia. Háborúk, forradalmak, diktátorok és tőzsdekrachok jönnek és mennek, ám Svájc stabilitása évszázadok óta rendíthetetlenek tűnik.
<Euro> Creative Commons License 2009.03.26 0 0 50
Swissquote, Svájc legnagyobb online bankja.

Személyes megjelenés nélkül lehet náluk bankszámlát nyitni. Alacsony számlanyitási, ingyenes számlavezetési díjuk, viszont nem túl magas kamatuk van. Illetve azt hiszem, hogy befektetési alapba csak a svájciak fektethetik a pénzüket - ennek még utána kell járnom.

Kezdetnek...
Vajk Creative Commons License 2009.03.26 0 0 49
Az a kérdés, hogy miért tette külföldi bankszámlára. Ha azért, hogy eltitkolja ajövedelmét vagy éppen feketegazdaságból szerezte, akkor igen, eltitkolja.
Ha azért választ külföldi bankot, mert a leadózott, féltett pénzecskéjét nem akarja a politikai instabilitás kockázatának kitenni, akkor igen, bevallja.
Nincs fekete és fehér, jó és rossz.
Árnyalatok vannak.
Előzmény: Oldspieler_50 (48)
Oldspieler_50 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 48
Valóban nem tartozom közéjük, és rossz sejtéseim vannak, velük kapcsolatban. A panelprolit 100ezres nagyságrendben könnyedén elszámoltathat az APEH. Az elit vagyona, talány, nem is foglalkoznak vele. Széchenyi műve az akkori magyar valóságra íródott. Probléma az , hogy ezt a valóságot alig haladtuk meg.
Megjegyzés, kérdés: Vajon akárki , aki vagyon nyilatkozatra kötelezett , be írna -é egy külföldi bankszámlán szereplő megtakarítást?
Lenne még sok kérdésem, de hátha más is kérdez!
Előzmény: Vajk (47)
Vajk Creative Commons License 2009.03.26 0 0 47
Ha az olyan nagy mű lenne gazdaságilag, akkor ezt tanítanák USA egyetemeken közgazdaságtanból és nem MArxot.
Persze fontos, lényeges, mert a mi emberünk írta, de nem zavarta meg nagyon a kor gazdasági vizeit.
Amit pedig írsz az elitről és a pénzről, abból látszik, hogy nem tartozol közéjük, mert sejtelmed sincs a valóságról velük kapcsolatban.
Előzmény: Oldspieler_50 (46)
Oldspieler_50 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 46
Sajnos, nagyon igazad van.Az első körben meggazdagodott elit , ezt teszi.
A pénzel kapcsolatban viszont , Széchenyit ajánlom figyelmetekbe A Hitel c. műve, a fejlődés segítését ebben látja . Nem alaptalanul. Csak olyan törvények , végrehajtó hatalom kell, hogy meg sem fordulhasson a ma sikeres üzletember fejében a simli, a lenyúlás.
Előzmény: Vajk (44)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.26 0 0 45
... pedig érdekes topic lehetne ez, értékes infokkal. ....
Vajk Creative Commons License 2009.03.26 0 0 44
nem igazán értem, miért árt az a nemzetnek, ha az emberek kiviszik a pénzüket az országból.
Leadózták, itt tették. Elkölteni is itt fogják.
Csak nem itt tárolják. Sőt a mélymagyar nézópontból még jobb is, mert ellehetetlenítik a kizsákmányoló szemét idegenszívű bankszektort akik fejvesztve menekülnek majd külföldre, más nemzetek vérét szívni. Nem?
:)
Előzmény: Oldspieler_50 (43)
Oldspieler_50 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 43
Nem, nem az adott pillanat racionális megoldása a nemzet ellenes.
Nemzet ellenes az a politika , mely ennek a lépésnek a racionalitását megteremti, és a döntést hozó egyéneket hosszútávon egyre kiszolgáltatottabbá teszi . Ez vonatkozik a külföldön biztonságba helyezett betétekre is. Az egész gondolat menetem arról szól, hogy ezek a ma racionálisnak látszó megoldások hosszútávon, hazánk egyre mélyebbre sülyedését generálják. Természetesen sok egyéb okot lehet még felsorolni.
Előzmény: <Euro> (42)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.25 0 0 42
"Nem összetartó nemzetként viselkedünk."

Ezért sem véletlen, hogy a nemzet polgárai közül kikerült politikusaink évek, évtizedek óta nem tudnak kompromisszumra jutni az ország helyzetét előbbre vivő hosszútávú, fontos, reformértékű, alapvető irány és cselekvési tervek megegyezésében.

De ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki a megtakarításait félti és szeretné biztonságban tudni. Ha itthon nem biztonságos, akkor külföldön.

Szerinted azok az emberek is nemzetellenesen cselekednek, akik külföldi devizában vesznek fel hitelt?
Előzmény: Oldspieler_50 (41)
Oldspieler_50 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 41
Sajnálom, hogy nem érted.
Jusson eszedbe a Szózat refrénje!
"A nagyvilágon e kívül, nincsen számodra hely.
Itt élned, halnod kell .
Messze nem a bankok követe vagyok, sőt.
Nem összetartó nemzetként viselkedünk.
Sem politikai, sem gazdasági és pénzügyi szempontból.
Szegény Móricz Zsigmond ha feltámadna, minden művét újra írhatná napjainkra datálva. Nincs más bajom, csak annyi, hogy mindenki a maga orra elé néz. A közösség, a nemzet hatékony erejébe vetett bizalmat, kiirtották az elmúlt századok történelmi tragédiái.
Előzmény: karoly.ignac (37)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.25 0 0 40
Megtakarítások külföldön - bankkartya.hu

"A magyar megtakarítók számára alapvetően két fő földrajzi terület lehetőségeinek megismerése fontos: az egyik az EU-tagállamok köre, a másik pedig Svájc.
EU-tagország állampolgáraként viszonylag egyszerű eljárással helyezhetjük el megtakarításainkat Magyarországon kívül. Személyesen nyithatunk számlát valamely tagország bankjában, és igényelhetünk ugyanott bankkártyát. Egyes bankok lehetővé teszik az internetes kapcsolatfelvételt is."


"Ha valamely svájci banknak külföldön is van fiókja, leánybankja stb., nyitható bankszámla Svájcban. A svájci székhelyű bankra ugyanis a svájci törvények vonatkoznak a tőkemegfelelés, bankbiztonság, a titokvédelem stb. szempontjából is, míg a külföldi leánybankok a "helyi" jogszabályi előírásokat kötelesek betartani.
Több bank ajánlja bankszámlamegnyitási szolgáltatását levélbeli megkereséssel. Ebben az esetben a megnyitáshoz szükséges dokumentumok hiteles másolatát kell elküldeni."
karoly.ignac Creative Commons License 2009.03.25 0 0 39

Mindenképpen jó kompromisszumot kell kötni a HUF árának majdani EUR-hoz rögzítésekor. Egy erős EUR segítségével a jóléti kiadásokat egy csapásra le lehetne értékelni, az ipart rövid távon versenyképesebbé lehet tenni...

 

Oldspieler:

Az hogy hova viszem a pénzemet, az had legyen az én bajom, azt hiszem a hadisarcnak megfelelő munkaterhekkel és ÁFÁ-val én már eleget tettem jelenlegi államunk felé a hazafias kötelességeimnek...

 

KI

Előzmény: <Euro> (38)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.25 0 0 38
Nekem is csak annyi tiszta belőle, hogy azt szeretnéd, hogy a pénzemet hagyjam itthon.

"42 korona helyett, 30-al osztották az Eurót . Az árcédulán is ez történt. Így kb. 25 %- al több Eurót fizetnek mindenért"

Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy minél gyengébb árfolyamon vezetik be az €uro-t, az annál jobb?! Vedd figyelembe azt is, hogy a megtakarítások is 25%-al többet érnek így. Sőt, a hozzájuk érkező külföldiek is több €uro-t fizetnek nekik egy-egy termékért vagy szolgáltatásért.

"Magyarra fordítva: a külföldön lekötött Euró itthon nem tud segíteni."

Nem akarom külföldön lekötni. Ráadásul minden fillér vissza lesz ide utalva és itt lesz elköltve.

"Tömegével kimenekítve ezzel a pénzzel saját magunk alatt ássuk a gödröt. Hajrá!"

Amikor az emberek tömegével kezdik kivinni innen a pénzt, annak oka van. Az ok és az okozat nem összekeverendő!
Előzmény: Oldspieler_50 (36)
karoly.ignac Creative Commons License 2009.03.25 0 0 37

Oldspieler,

 

legszél szíves értelmesen kerek mondatokban leírni azt amit közölni szeretnél.

Láthatóan van mondanívalód, de én nem értem, sem azt amit átadni szeretnél, sem a logikai összefőggéseket.

 

üdv

KI

Előzmény: Oldspieler_50 (36)
Oldspieler_50 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 36
Megkésve reflektálnék!
Két héttel ezelőtt , síelni voltam pedagógus ismerősökkel Szlovákiában.
Euró van ott, és nihil. Üres a hegy . Van hó. Csak vendég nincs. Nincs utálatos sor, nincs tülekedő ifjú tót atyafi. Hamarabb lesz ott éhség lázadás, mint nálunk. Akinek volt megtakarítása / jelentős kisebbség/ jól járt. 42 korona helyett, 30-al osztották az Eurót . Az árcédulán is ez történt. Így kb. 25 %- al több Eurót fizetnek mindenért, ha van jövedelme, munkája. Ha nincs ? Szigorú pénzügyi szabályok miatt, kicsi a szociális mozgástér. Magyarra fordítva: a külföldön lekötött Euró itthon nem tud segíteni. Senki sem fogja kényelmesebben érezni magát hazánkban, ha egyre több lesz a nyomoronc.
Azzal a kevés megtakarítással / legyen az akár 10-20millió Forint / kulturált nyugaton nem érsz semmit. Tömegével kimenekítve ezzel a pénzzel saját magunk alatt ássuk a gödröt. Hajrá!
Én lebeszélek mindenkit az ásásról. Felelős uraink nem hiszem, hogy saját vesztüket akarnák. Ha külső forrásokat kell a középréteg pénze helyett is igénybe venni, még nagyobb kaka lesz.
Előzmény: <Euro> (23)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.23 0 0 35
Rendben.
Előzmény: Laslow (34)
Laslow Creative Commons License 2009.03.23 0 0 34
A hozzászólásomban nincs hiba: soha életemben nem jártam az AXA Banknál, csak telefonon, neten és postán keresztül kommunikáltunk. A kitöltött pénzmosásos papírt a szerződéssel együtt küldtem be nekik - ha ez nem szabályszerű, a bank a hunyó.
Előzmény: <Euro> (33)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.23 0 0 33
Ez már hiteles információ.

Ezek szerint Laslow hozzászólásával valami nem stimmel.
Előzmény: Vajk (32)
Vajk Creative Commons License 2009.03.22 0 0 32
Nézd csak:
Axa bank honlapjáról való:

"Ahhoz, hogy Ön teljes körűen használhassa KamatHozó bankszámláját, az alábbi feltételek együttes teljesülése szükséges:
1.Személyes azonosítás megtörtént...."

MAjd pár sorral lejjebb:

"A pénzmosásról szóló törvény értelmében bankszámla nyitáshoz elengedhetetlenül szükséges, hogy a Bank a bankszámla felett rendelkezőket, így a számla tulajdonosát és a bankkártyabirtokosokat is, személyes találkozás során, a pénzmosási törvény elvárásaival megegyezően azonosítsa."
Előzmény: <Euro> (29)
Vajk Creative Commons License 2009.03.22 0 0 31
Lentebb ajánlottam egy topicot, kicsit érintőleges csupán, de ott is láthatod, az sem egyszerű , hogy külföldi cégeknek nyisson valaki bankszámlát, nem hogy úgy nyitni, hogy ott sincs. (bár az más miatt nehéz)
Előzmény: <Euro> (29)
Vajk Creative Commons License 2009.03.22 0 0 30
bocsi: hitel és pénzintézeti törvény.
Előzmény: <Euro> (29)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.22 0 0 29
Mi az a HPT?

Én sem állítom, hogy így van. Valójában még mindig nem néztem utána tüzetesen. De egyáltalán nem tartom kizártnak. Sőt, úgy gondolom, hogy ötven százaléknál nagyobb a valószínűsége, hogy több ilyen bank van Európa-szerte.
Előzmény: Vajk (28)
Vajk Creative Commons License 2009.03.22 0 0 28
ok, higy beírta Laslow ide, de én nemnagyon hiszem el, ugyanis a hpt-ben teljesen benne van, hogy azonosítani kell az ügyfelet. ha nincs ott, ezt nem lehet.
Persze ha a tesója vagy közeli ismerőse a bankos, akkor lehet, de akkor sem szabályos.
Előzmény: <Euro> (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!