Keresés

Részletes keresés

Manipura Creative Commons License 1 napja 0 0 26032

Hamarosan tesztelem én is az 520-ast. 

 

 

Cinecitta filmstúdió látogatásról van valakinek csomagmegőrzős tapasztalata infója? Lehet hogy összekötném a villámlátogatásról visszajövet. Gondolom a megállótól nincs túl messze a bejárat. 

Előzmény: aldilá (26016)
ZMK Creative Commons License 1 napja 0 0 26031

Köszönöm az infokat. Megnyugodtam, hogy valahogy majd csak bejutunk. :)

Az meg majd a jövő zenéje hogy beleszeretünk e Rómába mint itt sokatok. :)

Manipura Creative Commons License 1 napja 0 0 26030

 A vonatnál viszont arra is figyelj, hogy nem elég megvenni, érvényesíteni is kell a jegyeket az induló állomáson.  RP-t árusítanak a nagyobb metróállomásokon, figyelni kell a feliratot/logóját. Az első érvényesítéstől ketyeg.  Jó utat! 

 

Előzmény: ZMK (26028)
musztika Creative Commons License 1 napja 0 0 26029

26017

 

nem volt semmi gond, simán ment minden...

 

tiszta, újszerű buszok, klíma ment, mik kell még??

 

nagyobb csomagokat eleve lentre rakatták...

 

korábban mi is vonatoztunk, de akkor a Trastevere állomás közelében volt a szállásunk, most Vatikán közelében, ezért a SIT bus játszott...

Előzmény: ZMK (26028)
ZMK Creative Commons License 2 napja 0 0 26028

Köszönöm a visszajelzést. Igen, a buszokkal kapcsolatban olvastam pár kellemetlen tapasztalatot. Pl. még a hátizsákot sem engedte fe a buszra, ki tudja miért de ordibált az utasokkal a sofőr, meg hasonló kis dolgok. Ha pedig nem beszél angolul a sofőr, akkor nehéz lesz tisztázni a helyzetet ha nézeteltérés van.

Úgy néztem maradunk a vonatnál. Arra automatából jegy és kész. Ott már csak magamat szidhatom ha nem jó helyen szállok le. :)

Másnap reggel meg RPass-t szeretnénk  venni valahol (szállás is kicsit kiesik belvárostól, tehát mindenképp jó választásnak tűnik), azzal meg mehetünk ide-oda.

Előzmény: Manipura (26027)
Manipura Creative Commons License 2 napja 0 0 26027

Szia! Az utóbbi 1 évben 1 buszos FCO tapasztalatom volt, régebben kifejezetten kedveltem és gyakran választottam a TAM-buszt. Többször foglaltam neten jegyet. Az éjszakai  érkezéshez azonban nagy lutri a foglalás. 

 

A rossz kritikákhoz: Nem lehet tudni, hogy megy mostanában a buszos transzfer-cégeknek, mert  bár nem FCO, de a céget, sofőröket is érintheti hogy Ciampinóról komoly konkurrenciát jelent a két buszjárat, amit Róma bérlettel-jeggyel max.  1,50 €-ért a két metró-összeköttetéssel lehet igènybevenni. (8Nem igen láttam új buszokat, az ülések kissé kopottasak, nincs már olyan tisztaság rajtuk. A Terravision is  átrendeződött. )

 

Előzmény: ZMK (26023)
dobmihi Creative Commons License 3 napja -2 0 26026

Sziasztok!

 

Szeretnénk elmenni Pompeibe is. Ott is nagyon sokat kell sorban állni?

 

Köszönöm!

ZMK Creative Commons License 3 napja 0 1 26025

Köszönöm a választ, ez így már egyértelmű. Ha jól tájékozódtam, akkor a buszon közvetlenül is meg lehet venni a jegyet. Tehát ha van busz megyünk azzal, ha nincs akkor vonatjegy és vonatozunk. Hm. Ez így elég jól hangzik. Aprót mindenképpen viszünk, ezt sajnos már megtanultam, hogy anélkül nem indulok el. :)

Remélem minden rendben lesz. Elég kellemetlen lenne éjszaka ezzel bajlódni érkezés után.

Előzmény: Catella (26024)
Catella Creative Commons License 3 napja 0 0 26024

Buszokkal nincs tapasztalatom, vonatot szoktam használni. Este már csak automatát találsz. Nem árt, ha van apród (max 10€), mert volt, hogy a bankkártyás nem működött. A fizetendő összeghez legközelebb eső papírpénzt szokta elfogadni, nagyobbat vissza dobja.

Nem tudom, mi a gond a busszal, de én azt próbálnám meg, ha nem áll bent, akkor mehetsz tovább a vonathoz.

Előzmény: ZMK (26023)
ZMK Creative Commons License 3 napja 0 0 26023

Sziasztok,

Jövő héten utazunk párommal Rómába. Repülő WIZZ, érkezés várhatóan 21:40.

Igyekeztem tájékozódni, és olvasom, hogy bőven van lehetőség bejutni a városba. A TAM buszt választanánk elsőre mivel ők megállnak az Ostiense-nél. (Szállás miatt jobb lenne ott leszállni) A problémám csak annyi, hogy elég sok rossz kritikát olvastam velük kapcsolatban.

Van valakinek tapasztalata velük? Vagy ha jobban belemélyednék a témába akkor a többi társaságról sem találnék jó híreket? :) Ment már valaki a local train-nel (FM1) ilyenkor a reptérről? Ezt néztem még másik lehetőségnek.

Illetve sokan írják, hogy milyen könnyű a jegyvásárlás, de ez éjjel is ilyen egyszerű vagy akkor csak és kizárólag automatára számítsak? (Na nem mintha baj lenne).

Tudom, biztosan már ezerszer leírta valaki ezeket, de higyjétek el mielőtt megírtam ezeket a sorokat keresgéltem, olvasgattam (lehet nem jó helyen?).

Köszönöm a segítő hozzászólásotokat!

Zoli

Sunnyrob03 Creative Commons License 5 napja -1 3 26022

Ha visszaolvasol vagy rákeresel, itt a fórumon, megtalálod, de...

Vatikán:

https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=gototipovisitapertag&tag=museibigliettiingresso&weblang=EN

 

Colosseum+Forum Romanum+Palatinus:

https://www.coopculture.it/en/circuito.cfm?id=4

itt más múzeumokba és túrákra, kiállításokra is tudsz jegyet venni.

 

Még ezen az oldalon is nézelődhetsz:

https://www.rome-museum.com/?gclid=CjwKCAjwjZjZBRAZEiwAPeLSKzgyHS-4QZMKrZocsSRwG1eAkzm-59YwRgG9KxJX7SfDNukUW8i_thoCskQQAvD_BwE

 

Ez pedig a Roma Pass oldala, ahol a kártyát meg tudod rendelni, de ezt kint is megveheted sok helyen:

http://www.romapass.it/

 

Szerintem a Vatikán és a Colosseum ahová feltétlenül megéri előre jegyet venni a nagy sorállás elkerülése miatt (bár a legújabb infók szerint a Colosseumban már ezzel sem kerülhető el a sor, csak a Roma Pass-szal). Van még egy-két hely, ahová csak előre foglalt jeggyel vagy vezetett túrával tudsz bemenni, de ha itt a fórumon visszaolvasol vagy neten rákeresel, minden kérdésre választ találsz.

 

Ja és még ezt az oldalt is érdemes nézegetni:

https://roma-szenvedely.eu/

 

Ha jövő héten utaztok, talán kicsit hamarabb kellett volna a szervezést elkezdeni...ahogy látom, a Vatikánba pl. már nem tudsz foglalni időpontot. 

 

Előzmény: dobmihi (26021)
dobmihi Creative Commons License 5 napja -2 0 26021

Sziasztok!

Jövő héten utazunk Rómába, két felnőtt, két gyerek. Arról szeretnék érdeklődni, hogy elővételben hogyan, miként kell jegyet venni a látványosságokhoz? Melyik netes oldalon érdemes, és egyáltalán, hogyan működik ez?

musztika Creative Commons License 6 napja 0 0 26020

mi is ezt tapasztaltuk...

 

csak a RP-osok mehettek külön sorban, akinek bármilyen jegye volt, beállították a sima, hosszú sorba...

 

mi is megvettük a Forum Romanum-nál, utána mentünk a Colosseo-hoz, de két embernél is bepróbálkoztam, mindketten be akartak állítani a sima sorba, hiába mutogattam a jegyünket...

Előzmény: Sunnyrob03 (26019)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.06.13 -1 3 26019

Furcsának tartom, hogy ha online vettétek a jegyet miért kellett a jeggyel nem rendelkezők sorában várakoznotok a Colosseo-nál. Nálunk is két különböző sor volt, de mindenhol álltak alkalmazottak, akik végig irányítottak, hogy hová kell mennünk. Nekünk mondjuk RP kártyánk volt és túra foglalásunk is, de ez mindenkivel így volt, akinek jegye volt, az mehetett.

A római víz tényleg finom :)

Előzmény: rezeda9001 (26018)
rezeda9001 Creative Commons License 2018.06.12 0 1 26018

Éjfél helyett 01:30-kor landoltunk, ettől a késéstől eltekintve minden pöpecül ment. A SIT pontosan szállított oda- vissza Fiumicinoból,  a vatikáni megállóban ketten már nem fértek fel, így a köv. megállónál már nem is állt meg. 

A jegyeket online vettem, a Colosseumnál ez egyáltalán nem számított, mert össz-vissz 2 beléptetőkapu van. Egyiken mentek a 19 eurós "skip the line" jegyekkel, az gyorsan ment. Mi ott szívtunk a jeggyel nem rendelkezőkkel együtt, sőt, néha az a sor rövidebb volt. Kb. 1 órát álltunk a sorban. Szóval az a jegyvétel hülyeség volt. Mondjuk mi a Trevinél és a Pantheonnál kezdtük a napot, talán ha nem vasárnap fél tízre érünk oda, másként lett volna...

A Vatikánnál viszont nagyon jó ötlet volt előre megvenni a jegyet. Hihetetlen sor volt reggel 8 óra után. Mivel előbb a vatikáni kertbe kellett mennünk (oda csak vezetett túrával lehet bejutni), csak délben jutottunk be a múzeumba, ahol rengetegen voltak ugyan, de azért nem volt elviselhetetlen a tömeg, kivéve a Sixtusi kápolnához vezető folyósókon. 

A Szent Péter bazilika kupolájába a végig gyalogos megoldás 8, a lift és 300 lépcsős megoldás pedig 10 euró. 

Megérte megvenni a 48 órás jegyet, mely minden tömegközlekedési eszközre érvényes, első alkalommal kell csak érvényesíteni. Ettől függetlenül gyalogoltunk úgy 50 km-et a 2,5 nap alatt :) 

Nagyon meleg van már most a városban, a kertben jól le is pirultunk, vigyétek a naptejet. 

Rengeteg a mindenféle, de legfőképpen 1 euróért jeges vizet árusító, nem is tudom, talán bangladesi, a boltban fél liter víz 20-30 cent, csak nem jeges. De rengeteg kút is van a városban, mi ott töltögettük után a kifogyó készletet, nagyon jó ízű víz van Rómában.  

A bazilikába igyekvő spagettipántos felsős vagy rövidnadrágos látogatókat mind visszafordították, hiába álltak sorban a beléptetőkapuk előtt. Szóval dobjatok be a kendőt a táskába és érjen térdig a nadrág vagy szoknya. 

musztika Creative Commons License 2018.06.07 0 1 26017

Már meg is jöttünk, de azért köszi a válaszokat:-))))

 

Tehát: SITBUS, vatikáni le-fel szálló, egyértelműen kitáblázva, egyébként is ott a céges ember.

 

6EUR egy irányba, 11EUR a ritorno. Tehát uaz, mint a neten előre megvéve.

 

Nem kell időpontra, azzal mész, amelyikkel akarsz.

 

Visszafelé ugyan késett kb. 15 percet, de bőven volt hely. Mondjuk féltem is, hogy mi van akkor, ha már a Termini-nél megtelik a busz... Rákérdezve a jegyestől, akkor mész a következővel...

 

Rómáról nem kell mesélnem, szerelem továbbra is!!!

 

Először próbáltuk a Carlo Menta-t, eddig nem is értem, hogy miért nem...

 

Pedig minden alkalommal előtte mentünk el, mondjuk mindig tömeg volt, most már 20:00 óra előtt odakeverdetünk...

 

Szerintem egy az egyben Frici Papa üzletpolitika lehet. Olcsó, finom, gyors és egész jó, mondhatni kiváló a minőség!!!

 

Szerintem átlag/2 árai vannak minimum. Pizza 3EUR-tól, és ezért 3 féle!!! A ház tésztája 5EUR, tenger gyümölcsei tészta 8EUR!!!

 

Főként a Vatikán környékén mozogtunk, az Angyalvártól pár utcára volt a szállásunk északra. Espresso szinte mindenhol 0,90 EUR, máshol 1,00 EUR, Kapucni 1,00 EUR. Ahol 1,20, vagy 1,50 volt, az már drága volt.

 

Az utcánkban kb. 10 étterem és 8 bár volt, plusz egyéb kicsi market, pizzás, stb:-)))))

 

Ma délelőtt egy olyan elegáns bárba estünk be, hogy szinte leesett az állam. Espresso: 1EUR

 

Bevándorlók: semmi különös. Árusok: csak határozottan. Tömeg: szinte mindenhol. Kosz, piszok: szinte általános.

 

Megyünk még:-))))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aldilá Creative Commons License 2018.06.07 0 2 26016

Ugyancsak Ciampino. Lehet, hogy jobb helyeken már szerepelt (itt is):

 

520-as busz Subaugusta-Ciampino reptér. Hajnaltól késő estig, minden nap (csak sztrájk ne legyen, mer' akkor lutri) római jeggyel/bérlettel használható.

 

Nekem pár hete tűnt fel a létezése (bár márciustól él), a minap ővele mentem ki a reptérre, egy buszt pont lekéstem, a következő is hajszálpontosan indult, összesen 6-an utaztunk rajta a reptérig, a légkondi is működött(!), nem volt 15 perc az út. Tökéletes azoknak, akiknek az A metró vonalán van dolguk, szállásuk...

 

http://www.atac.roma.it/files/doc.asp?r=5552

Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.06.07 -1 0 26015

Elnézést, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ez a tanács azoknak szól, akik a Ciampino-ra érkeznek :)

Előzmény: Sunnyrob03 (26014)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.06.07 -1 0 26014

Pontosan ezen kellemetlenségek miatt és mert jóval olcsóbb megoldás meleg szívvel ajánlom mindenkinek a 720-as járatot, ami normál tömegközlekedési jeggyel használható, így egy 1,5 Eurós jeggyel vígan el lehet jutni vele a Termini-ig, a Laurentinán átszállva a B metróra. OK, hogy ászállásos meg talán kicsivel több idő (bár ez sem biztos), viszont jóval olcsóbb és nem kell szenvedni a sok maszek busz társaság jegyeivel meg hogy mikor hová jutsz fel. A buszon is volt ülőhelyünk oda és visszafele is és a metrón is, hiszen a végállomáson száll fel az ember. Amúgy a buszt mi egyből megtaláltuk, ahogy kijöttünk a reptérről, pont a kijárattal szemben van a megállója.

Előzmény: rezeda9001 (26013)
rezeda9001 Creative Commons License 2018.06.06 0 0 26013

A SIT-nek van megállója a Vatikánnál, akinek ott van a szállása, annak gyorsabb is, olcsóbb is velük. Amúgy elég sokan anyázzák mindkét társaságot, a Terrát és a SIT-et is, de a Terrát jóval többen. Általános probléma, hogy a megállók helye nem egyértelmű így a turisták körbe-körbe kóborolnak a helyszíneket és minden buszsofőr elzavarja őket. Nem megy ritkaságszámba az sem, hogy a busz látszólag időben érkezik, aztán kiderül, hogy ez még az előző busz, csak késésben van minden. Vagy, hogy az online jegyes utasok száma miatt nem tudnak jegyet venni a sofőrtől csak a második vagy harmadik buszra.

A Leonardo Expresszel viszont 14 euró az út, a taxit meg sem néztem.

Előzmény: musztika (26011)
Manipura Creative Commons License 2018.06.05 0 0 26012

Van még másik 2 buszos transzfer a www.tambus.it valamint http://www.romeairportbus.com/

plusz kb. fél óránként vonat Trastevere vasútállomásra.

Előzmény: musztika (26011)
musztika Creative Commons License 2018.06.04 -1 0 26011

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy a reptéri transferbuszok díjai mennyivel magasabbak, ha nem online veszek jegyet?

 

Régebben ez talán +1EUR volt...

 

Jól látom, hogy már csak a SITBUS, ill. a Terra van FCO-ról?

 

Érdekes módon 2 EUR különbség van egy oda-vissza úton köztük...

Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.06.02 0 0 26010

Szia! Amennyire én tudom, nincs már ingyenes helyfoglalás a Ryanair-nél. Az általad említett 1200,-Ft-os a legolcsóbb azt hiszem az ülőhelyek közül. Ha nem akarsz fizetni érte, akkor viszont véletlenszerűen ők választják ki, hová fogsz ülni. Ha nálad volt olyan, hogy 0 Ft-os választható hely, az valószínűleg el volt írva. 

Néha vannak magyarul beszélő ügyintézők is a Ryan chat-en, én már beszéltem magyarral. Próbáld meg máskor is!

Előzmény: szépségkoldusa (26009)
szépségkoldusa Creative Commons License 2018.06.01 0 0 26009

Járt már valaki így?

Foglaltam és vettem jegyet Rómába a Ryanairnél. Plus kategóriát választva benne foglaltatik az elsőbbségi beszállás, a 20 kg-os poggyász és az ingyenes helyfoglalás. A fizetéskor azonban utanként felszámoltak helyfoglalást (1200.-Ft/út) azon az ülésen, amelyet 0 Ft-osnak írtak. Reklamálni nem tudtam, mert csak cseteleni lehet, de a magyart nem értik, és azt írták, hogy hívjak magam mellé angolul tudót. Mi hát a teendő? Vagy már magyarul sem értek.

Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.05.25 -1 2 26008

Utólag jutott csak eszembe, hogy ez oda való lett volna...bocsánat! Remélem, elnézitek nekem, én még friss szenvedélyes vagyok és itt kezdtem írogatni. De legközelebb majd oda viszem az élményeimet :)

Előzmény: vélemény (26007)
vélemény Creative Commons License 2018.05.25 -1 2 26007

A szenvedélyesbe senki nem mer írni. Kár

Előzmény: auray1 (26006)
auray1 Creative Commons License 2018.05.25 -1 1 26006

Nagyon jók a fotóid, élvezetes a beszámolód. 

 

Kedveseim, a szenvedélyes beszámolóknak igazán a Szenvedély topikban lenne a helye akkor is, ha tartalmaznak praktikus információkat is.

 

Fényképek. Lefutott az Urániában a Római Anzix sorozat. Az utolsó film A nagy szépség volt, gyönyörű Róma helyszínekkel.

 

 

Előzmény: Sunnyrob03 (26005)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.05.24 0 5 26005

Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 26004

Igazad van, ez nem új keletű dolog és nem vagy nem csak migránsokról van szó. 2011-ben én is ezt tapasztaltam Milánóban is. Nos akárhogy is, de sajnos egyes szituációkban sokat tudnak rontani az élvezeti értéken és megzavarják az ember nyugalmát.

"A 80-as évek végén (30 éve!) mesélték a firenzei  turistáim, hogy konténerekben érkeznek az afrikaiak" - döbbenet!

Előzmény: vélemény (26003)
vélemény Creative Commons License 2018.05.23 0 2 26003

Sunny!

 

Nem tudom, hogy az erőszakos árusok tényleg az utóbbi  2-3év migránsai közül kerülnek-e ki. Úgy emlékszem hogy már sokkal korábban is rengeteg erőszakos árus volt. A sokkal korábban az tényleg sokkal korábban. A 80-as évek végén (30 éve!) mesélték a firenzei  turistáim, hogy konténerekben érkeznek az afrikaiak. Az 1997-es pisai fotóimon Pisaban a Csodák terén sűrűn állnak egymás mellett. 2011-ben én láttam amikor egy árus hosszan követett egy idős olasz párt és rángatta az úr kabátját.

( Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a Hősök terén ugyanilyen erőszakosak az árusok, beállnak a fotóba, a csoport közepébe. Most is ilyen erőszakosak, 5 éve is ilyenek voltak és 20 éve is. És ugye ők nem migránsok.)

Előzmény: Sunnyrob03 (25997)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!