Keresés

Részletes keresés

erikanyu Creative Commons License 18 órája 0 0 25703

Hát én tényleg azt hittem, hogy télen nincs. Nem tudom honnan szedtem ezt az infót. Most fogom a fejemet, hogy decemberben is kihagytam. Majd legközelebb...

Előzmény: Manipura (25686)
sotolon Creative Commons License 21 órája 0 0 25702

Ez az egyik ilyen cég, most találtam a neten: http://www.blucarservice.com/en/rome-cab.php

Azt nem tudom, hogy velük utaztam-e már, mert nem néztem soha a cégnevet (az olasz barátaink szokták előző nap intézni a rendelést). A járműpark viszont pontosan ugyanez.

Itt azt írják, hogy CPO-ra sedan kivitelű autóval (mint pl. a Mercedes E-osztály) 4 személyig 45€ a tarifa - belvárosi indulással. A minivan kategória (Mercedes Viano) náluk 60€.

Mi mindig 50-est fizettünk eddig mindkét irányba, akár sedan, akár minivan jött értünk. Belvárostól kicsit kijjebb, a Colosseo közelében szoktunk megszállni. A viteldíjról a sofőr szokott számlát adni, szóval nem variál, ez ennyi.

Sima taxival viszont soha nem utaztam Rómában, arról nincsenek tapasztalataim, csak az árakat láttam az autókon.

Előzmény: papanick (25701)
papanick Creative Commons License 21 órája -1 1 25701

A taxi most is (tavaly szeptember) EUR 30. Nekem az a tapasztalatom, hogy a reptéri transzfer, a limuzinnak nevezett (mercedesz, v. kisbusz) is kb annyi (esetleg 2 euróval több). A nagyobb tapasztalatom Fiumicinora van, de már mentem egyszer Ciampinora is így 30 euróért. Van amikor a szállítandó személyek száma is számít, a tixinál meg esetleg a csomagok. A legtöbb szállás elintézi a reptéri transzfert., de a taxit is.

Én is jobban preferálom kifele a taxit vagy a limuzint (félek, hogy lemaradok a buszról), de azért ezek lényegesen drágábbak mint a transzfer busz. Sajnos már másnál láttam teljesen teli buszt, vagy kimaradó járatot. Olyan is előfordult, hogy a jegye arra a járatra szólt, de nem fért fel. Ez főleg a sIT Bus Vatikáni megállójánál kellemetlen, a Termininél több a lehetőség, bár az ember is. Szóval kényelmes vagyok és szeretem csökkenteni a kockázatot.

Előzmény: sotolon (25700)
sotolon Creative Commons License 21 órája -1 2 25700

Tisztában vagyok vele, hogy ismered a helyi viszonyokat és nem kívántalak semmiről sem meggyőzni. Mindössze kiegészítettem az általad leírtakat további releváns és valós (részletesebb) információkkal a témáról.

 

A taxi költsége valóban nem 50 euró, de én ezt nem is állítottam. Ha figyelmesebben újra elolvasod az előző hozzászólásomat, akkor a helyiek által használt "privát taxi" kifejezést írtam. Ez a más néven limuzinos taxinak is nevezett fekete Mercedes Viano és E-osztály taxikat jelenti és ezek kereken 50 euróért visznek ki a reptérre. Ez tehát nem azonos a sima taxikkal.

 

Az aktuális taxi reptéri tarifák ott olvashatóak az autók oldalán. (Ez egy három éves fotó, azóta változhatott).

Előzmény: Manipura (25698)
Sunnyrob03 Creative Commons License 22 órája -1 0 25699

Igen, teljesen igazad van, picit "túltervező" típus vagyok, ez az én hibám...de nem várok el semmit, főleg nem azt, hogy jósoljatok, egyszerűen az eddigi tapasztalatokra vagyok kíváncsi, amiből ki lehet indulni. De természetesen tudom, hogy ez változó lehet és adott esetben érdemes a helyszínen, az aktuális körülmények alapján döntést hozni.

Mindenesetre köszönöm a tanácsokat és a tapasztalatok megosztását. :)

Előzmény: Manipura (25697)
Manipura Creative Commons License 26 órája -2 0 25698

Nézd, engem nem kell meggyőznöd, eléggé up-to-date vagyok a lehetőségek és tapasztalati infók terén, azokat alkalmazni is tudom, képes vagyok gyors  döntést hozni ha utazom.  A kérdés arra vonatkozott, meddig érvényes a jegy, és májusban talán a kora reggeli indulás sem téma Ciampinóra, ahová a taxi költség sem annyi mint amit írtál. 

Előzmény: sotolon (25691)
Manipura Creative Commons License 27 órája -2 1 25697

Kedves Kérdezők!  Azt ugye érzitek, hogy már a jövőbeni események és helyzet előrejelzését is elvárjátok, ami szvsz kimeríti a jóslás fogalmát. :)

 

A terv egy dolog, a tapasztalati infó felhasználása egy segítő lehetőség, dönteni ott, és akkor kell a helyzet gyors kiértékelésének függvényében. 

 

A reptéren kiürül a busz, bár egyre többen tudnak róla és nem üres a megálló,  de úgy gondolom el lehet helyezni a bőröndöket lehet kapaszkodni. Eddig 3 alkalommal kb. 10-25 fő várakozott. Csak nem utaztok hatalmas bőrönddel pár napra? ;) 

Előzmény: Sunnyrob03 (25692)
sotolon Creative Commons License 28 órája -1 0 25696

Ha áthelyezték a buszmegállót a reptér bejáratához, akkor már nem biztos, hogy tök üres. A régi helyén nem sokan tudtak róla, ott tényleg így volt. De ezt csak gondolom, én még nem láttam a helyzetet ebben a felállásban.

Előzmény: oleandro (25693)
Sunnyrob03 Creative Commons License 28 órája -1 0 25695

Gondolom azért mert ritkábban jár és közben ott a többféle transzfer busz mellette, amik meg folyamatosan járnak...de nekünk szerintem megéri kivárni, ha tényleg 20 percenként jár...vagy lehet, hogy ha szerencsénk van, akkor annyit sem kell, mert így egyrészt jóval olcsóbban utazunk, másrészt jobb fél óra ezzel a busszal és 7 metró megálló a Priamide-ig, mint a transzferrel a Termini-ig és ott is metróra kéne szállni, csak 3 megállóval kevesebb, viszont tuti, hogy tele lenne.

Előzmény: oleandro (25693)
Sunnyrob03 Creative Commons License 28 órája -1 0 25694

Ez  jól hangzik :) Köszi!

Előzmény: oleandro (25693)
oleandro Creative Commons License 28 órája 0 0 25693

nyugi, ez általában tök üres.

Előzmény: Sunnyrob03 (25692)
Sunnyrob03 Creative Commons License 29 órája -1 0 25692

Manipura (vagy bárki aki utazott már vele), ha már ajánlottad a 720-as buszt a transzferek helyett, még egy dolog jutott eszembe. OK, hogy utána a metrón a Laurentinán felszállva több esély van ülve utazni, mintha Terminitől mennénk, de magán a 720-ason is lesz esély ülőhelyre? Fél órát utazunk vele és gondolom ott a bőröndöket sem tudjuk a busz csomagtartójába tenni, mivel ez sima tömegközlekedési eszköz, felvisszük magunkkal, nem lenne túl jó, ha végig állni kéne.

Előzmény: Manipura (25672)
sotolon Creative Commons License 30 órája -1 0 25691

Csúcsidőszakban viszont könnyen előfordulhat, hogy a későbbi/korábbi járatokra az érvényes jeggyel sem lehet felszállni, mert elsőbbséget élveznek azok, akiknek az adott időpontra szól a foglalásuk. Ha nincs szabad hely, akkor lehet várakozni a következő buszra és reménykedni, hogy azon lesz plusz üres hely...

 

Ugyanígy túltöltést eredményezhet az is, ha az egyik buszos cég járatot töröl (szívfájdalom nélkül megteszik bármikor) és az előre megváltott jeggyel rendelkezőket átirányítják a másik cég járatára. Megtehetik, van egymással ilyen megállapodásuk és az ÁFF-ben kellőképpen leszabályozták a kérdést, az utas köteles ezt elfogadni. Ilyenkor aztán megint kitör a pánik, hogy ki fér fel a buszra.


Kora reggeli órákban láttam már kisebb verekedést is emiatt és a személyzetet ez egyáltalán nem érdekli.

Pont az ilyen rizikós szituációk elkerülése miatt legalább kifelé én inkább ki szoktam fizetni a privát taxit (50€).

Előzmény: Manipura (25690)
Manipura Creative Commons License 1 napja 0 0 25690

Foglaláskor a buszos transferek dátumát és a tervezett indulási időpontját meg kell adnod. A foglalt jegyek adott napon korábban vagy később induló azonos társaság járatára is felhasználhatók. 

Előzmény: hegemonic (25689)
hegemonic Creative Commons License 1 napja 0 0 25689

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon. Májusban mennénk ketten a férjemmel Rómába. Olvastam korábban, hogy repülőtérről induló transzfer buszok esetén érdemes retur jegyet venni, de azt nem találom sehol, hogy a visszaútra meddig érvényes a jegy. Segítenétek?

 

vélemény 1 Creative Commons License 2 napja 0 1 25688

A Vatikáni Múzeumokról nagyom sokat írtunk. A Sixtusi Kápolna a Vatikáni Múzeumok egy része, nincs külön bejárata. A múzeum bejáratától legmesszebb levő részen található, gyakorlatilag végig kell menni annak nagy részén. A Múzeumok jegyének semmi köze a bazilikához. A Bazilikánál a biztonsági ellenőrzéshez kell sorban állni. A Múzeumok jegyével ezt a sort nem tudod kikerülni.

Előzmény: kuff (25687)
kuff Creative Commons License 2 napja 0 1 25687

Köszönöm, Civitavecchia lesz :)

 

Vatikánnal kapcsolatban, megnéznénk a Sixtus kápolnát is és lehetőleg nem állnánk ki a múzeumba a sort. A vatikáni múzeum oldalán nézem a jegyfoglalást, 42,00eur 2 főre, fixen megadott időpontra,ezt még kint, mobilról is el tudom majd intézni (foglalás). Viszont ezzel a jeggyel ki lehet kerülni a sort az egyébként ingyenes (jól tudom) Szent Péter bazilikába? 

Előzmény: Fatboy Slim (25683)
Manipura Creative Commons License 4 napja 0 1 25686

Erika! A hivatalos oldalon is ott van az információ a Passetto/il Castello Segreto 

http://www.castelsantangelo.beniculturali.it/

Előzmény: erikanyu (25677)
sotolon Creative Commons License 4 napja -1 0 25685
sotolon Creative Commons License 4 napja 0 0 25684

Ezek szerint rájöttek végre, hogy a 720-as nem csak a reptéri dolgozók ingázására használható :)

Előzmény: Manipura (25672)
Fatboy Slim Creative Commons License 4 napja 0 0 25683

Civitavecchia :)

1 óra vonattal

Előzmény: kuff (25681)
Manipura Creative Commons License 4 napja 0 0 25682

Attòl függ mikor, mi a cèl, honnan indultok, mennyi időt pènzt szàntok rà. Csak nèzelődni sós pàràs levegőt szìvni, a tenger morajlò zùgàsàt hallgatni, romantikàzni, naplementèt bàmulni... Ostia is  jó lehet. Piramide metróròl àtszàllva a helyközi vasùtra majd pl. Lido Nordon leszàllni, a vonat haladàsi irànyàval megegyezően elindulni a gyalogos feluljàròn àt a màsik oldalra, ès balra fordulva egy kb. 2 km_es sèta utàn van egy "stèg".  Pàr napja fürdőzött is valaki, utcazene is volt, a helyi matrónàk is kivonultak csinibe meg bundàba öltözve. Elèg jò hangulat volt.

Előzmény: kuff (25681)
kuff Creative Commons License 4 napja 0 0 25681

Kedves Topiktársak!

 

Ha le akarnánk ruccanni a tengerpartra, hová érdemes menni? Anzio, Ostia, esetleg Santa Severa?

chi-ara2 Creative Commons License 4 napja 0 0 25680

Bocsánat, 18 éves kor alatt 1!

Előzmény: chi-ara2 (25679)
chi-ara2 Creative Commons License 4 napja 0 2 25679

A Passettoról beszélek én is. Azok "titkos" részek (“Castello Segreto”). Van télen is, mert mi most hétfőn voltunk. Hivatalosan egy órás út (kicsit több volt, kb. 70 perc). Angol vagy olasz nyelvű idegenvezetés van, 2-2 naponta. A mi vezetőnk nagyon érthetően beszélt angolul és olaszul is, ki hogy kérdezte. A fal tetején elmentünk majdnem a Szent Péter térig, ill. a falban lévő folyosón is voltunk, főleg visszafelé menet. Bevezettek a kínzókamrába (eszközök inkább képeken vannak), láttuk a börtönt, illetve a pápai (fürdőszobát) kádat is. Meg az olajtárolókat. A vezetett körút után szabadon meg lehetett nézni az Angyalvár mindenki számára publikus részeit. 20 euró/fő (10 éves kor alatt 1, 25 év alatt 10,5), itt lehet jegyet foglalni: http://www.tosc.it/tickets.htm?affiliate=T2C&sort_by=event_datum&sort_direction=asc&fun=erdetail&doc=erdetaila&erid=1965891

Előzmény: erikanyu (25677)
Fatboy Slim Creative Commons License 5 napja 0 0 25678

Nem teljesen ide tartozik, de hátha vkinek hasznos_ ha az ItaliaRail-on keresztül foglaltok vonatjegyet és esetleg át is szálltok a Terminin, egy kupont. ill. belépőt lehet kapni a Termini 25-ös vágányánál lévő ItaliaRail Lounge-ba.

erikanyu Creative Commons License 5 napja 0 0 25677

Angyalvár és titkos részei az engem nagyon érdekelne. Kifejtenéd bővebben? Van valami külön út ott is? Én csak a Pasettóról tudok, ami télen sajna nincs:( 

Előzmény: chi-ara2 (25670)
Sunnyrob03 Creative Commons License 5 napja 0 3 25676

Na végre....:)

Előzmény: Sunnyrob03 (25675)
Sunnyrob03 Creative Commons License 5 napja 0 0 25675

A kép valamiért nem látszik, de majd így:

 

 

Előzmény: Sunnyrob03 (25674)
Sunnyrob03 Creative Commons License 5 napja 0 0 25674

Nem vagyok egy nagy Valentin Nap-ozó...és amúgy is tegnap volt. De ezt azért el tudnám viselni :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!