Keresés

Részletes keresés

vélemény Creative Commons License 28 órája 0 0 25009

Azért ez napszaktól is függ. A 22 megálló az minimum 30 perc, a metro a terminig ugyanennyi. Plusz az átszállás, összesen lehet másfél óra is. Transzferbusszal 40 perc, ráadásul biztos hogy ez a busz kényelmesebb. Az időkülönbözet késő esti érkezéskor vagy korai induláskor nekem számít.

Előzmény: Manipura (25008)
Manipura Creative Commons License 1 napja 0 0 25008

Jól értetted, ezt használtuk.

Ha minden napra kiterjesztik, és megemberelik magukat, akkor a transzfercégektől átpártolnak az utasok erre, és az 1,20-as Atralra.  Októberben lesz a szokásos felújítás, amikor CIA bezár pár napra.

Előzmény: janka72 (25006)
bonnita Creative Commons License 1 napja 0 1 25007

Ha az a busz a 720-as, akkor igen.

Előzmény: janka72 (25006)
janka72 Creative Commons License 1 napja 0 0 25006

Segítsetek légyszi! Jól értem a gugli fordítót? Ez az a bizonyos 720-as, amit a gyakorlottak szoktak használni, csak behozzák egész a reptérig?

Előzmény: bonnita (25005)
bonnita Creative Commons License 1 napja 0 0 25005

http://roma.repubblica.it/cronaca/2017/09/17/news/roma_dal_18_settembre_bus_atac_collega_ciampino_alla_metro_b_laurentina-175756509/?ref=fbplrm

Jó hír, az Atac járatot indít a Ciampino reptér és a Laurentina metróállomás között.

szépségkoldusa Creative Commons License 3 napja 0 0 25004

Valóban, úgy is lehet, de több a rizikója a dugóknak. Én így mentem visszafelé, alig vártam a végét. Rengeteg időt elhúztam.

Előzmény: Catella (25003)
Catella Creative Commons License 3 napja 0 0 25003

Priscilla katakombákhoz a 63-as busszal érdemes menni a Veneziáról, piazza Cratin (vagy a következő megállónál) leszállva kb 300-400 m.

 

Előzmény: szépségkoldusa (25002)
szépségkoldusa Creative Commons License 3 napja 0 0 25002

B1 metróval a Sant'Agnese megállóig, onnan a benzin kút mellett induló Via Sant'Agnesén lefelé kb. 5'. Lesz egy oldalbejárat, azon be lehet menni a bazilikába is (balra indulva a kerten át) vagy egyenesen tovább a Costanzához.

A katakomba kicsi, de nem forgalmas, a kertben a templombejárat mellett egy kis üzletajtón lehet bemenni a pénztárhoz (8 €), nagyon családias, nem hosszú, kb.20 ', de megismerhető a katakomba mint olyan. 

A bazilika nagyon szép, a Costanza úgy szintén, csodálatos mozaikok vannak benne, még konstantini időkből. A parkban láthatók egy zárt területen az ókori bazilika maradványai (ezt már a metróból feljőve is lehet látni). Délben zárva van. Én a katakombához előjegyeztetni szoktam, akkor biztos, hogy nyitva lesz - válaszolnak rá. A vezető, aki a pénztáros is, fiatal régésznövendék szokott lenni, nagyon kedves. Ha zárva van az ajtó, akkor éppen vezet, kb. 20 perc múlva visszaérkezik a csoportjával. Képeslapokat, ismertetőt lehet kapni. Magyarul nincs vezetés.

 

Nem messze tőle nemrég nyílt meg a Santa Priscilla-katakomba, amiben több freskó van, az sem túl nagy, viszont  a kezedbe nyomnak egy magyar tájékoztatót, amiben a vezető mindig megmondja, hogy hol jártok. BArátságos, az is 8 € mint mindegyik katakomba. És ott is kevesen szoktak lenni. Az odajutás kicsit macerásabb az Ágnesnél, de ugyanúgy, a S.Agnesén kell leszállni. Onnan térképpel gyalog kb. 10 perc.

Előzmény: papanick (24997)
oleandro Creative Commons License 4 napja -1 0 25001

nekünk tavaly mázlin volt. nyitva volt, szó nélkül beslisszoltunk, és rajtunk kívül nem volt senki. Nem szóltak ránk, viszont figyelhettek, mert amint kimentünk, azonnal bezárták

vélemény Creative Commons License 4 napja 0 0 25000

A keerngő tényleg gyönyörű. Én egy hétköznap délután voltam, a sekrestyéből engedtek ki, 1€ fejében. Nem tudom, hogy belépődíj vagy csak donáció volt. Február eleje volt, a növényzet nem volt olyan szép, mint a te képeiden. De így is hangulatos volt, és persze én voltam a "látogató". Valahol a sekrestyénél mosdó is van.

Amikor még 1995-ban ott jártam, akkor várakozni kellett, mert gyászszertartás volt. Valamikor  Manipura is ezt írta. Ott van mellette a temető, bármikor előfordulhat, hogy gyászszertartás miatt nem látogatható.

Előzmény: janka72 (24999)
janka72 Creative Commons License 4 napja 0 0 24999

Mi csak a San Lorenzoban voltunk, a kerengőt imádtuk. Itt van róla a bejegyzés, esetleg nézd meg, ha érdekel.

 

http://hosszanexponalunk.blog.hu/2015/12/11/advent_romaban_542

Előzmény: papanick (24997)
vélemény 1 Creative Commons License 4 napja 0 0 24998

Én tömegközlekedtem,  két külön út volt. A Sta Costanzahoz a 60-as busz a Terminitől, a Lorenzohoz Metro a Policlinicohoz és onnan villamos. Ez elég gyors volt. De gyalog szerintem messze van és nem tűnt úgy hogy érdekes látnivalók lennének útközben.

A San Agneseben kétszer voltam, egyszer láttam a katakombákat, vezetéssel, sőt a Costanzat is a vezető nyitotta ki. De 3 éve már a Costanza nyitva volt, viszont a katakombához vezető ajtó zárva volt és nem találtam senkit, aki valami infót adott volna. A Costanza gyönyörű.

Lorenzo az egyetlen háborús serüléseket szenvedő templom, kár mert nagyon szép lehetett. Ha időben belefér, mindenképpen nézzétek meg.

Rémlik, hogy Manipura és Catella is írtak róla, sőt még a mellette levő kolostorról is.

Előzmény: papanick (24997)
papanick Creative Commons License 4 napja 0 0 24997

Szeretném a véleményeteket kérni. 

A S. Agnes, S. Costanza együttest szeretném megnézni, a katakomba kevéssé érdekel, de ha éppen be lehet jutni akkor azt is. A kérdés nem ez, hanem, hogy érdemes oda gyalog menni, vagy inkább metróval  v. busszal. Mennyire kellemes séta. A San Lorenzót érdemes útba ejteni?

vélemény Creative Commons License 5 napja 0 0 24996

A Pinacoteca/Képtár közvetlenül  a bejáratnál van. Ha a surranón akartok kimenni a kápolnából a Szt Péter térre, akkor a képtárat rögtön a bemenet után nézzétek meg. Tényleg egyirányú és hosszú az út. Ha szembementek a egyirányú útvonallal, akkor el lehet jutni a Sixtusiig. Ott már nincs akkora tömeg, mert a csoportok kimennek a surranón, ami nekik nem is surranó. De a Sixtusiba vissza nem tudtok bemmenni

Előzmény: Róma17 (24995)
Róma17 Creative Commons License 5 napja 0 0 24995

Azért csak felmerült egy további kérdés. Érdekelne bennünket a Múzeum Pinacoteca része is (képtár). A vatikáni térkép szerint ez a látogatási sor végén, a Sixtus után, a kijárat előtt van (közte pedig több más kiállítási rész is). Vajon ha ezt megnézzük, vissza lehet-e menni a Sixtusba? A térkép szerint egyirányú a haladás, ill. ha tömeg van, valószínűleg nehéz szemben közlekedni. 

Róma17 Creative Commons License 5 napja 0 1 24994

Köszönöm mindenkinek az infókat és a  "bátorítást", határozottak leszünk :)

Előzmény: timsó (24989)
Laszlo Mihala Creative Commons License 6 napja 0 0 24993

Újabb kérdés:  taxizott e valaki mostanában Rómában ?  Hogyan számolnak ? Kösz előre is, az okosítást !!!   :-))

 

Cs_ Creative Commons License 6 napja 0 0 24992

A szállásnál nem lehet otthagyni a csomagokat korábban? Általában szokott működni a dolog, hogy érkezéskor és távozáskor a csomagokat ott lehet még hagyni, szoba elfoglalás/kijelentkezés előtt/után. Nagyobb szállodákban van külön erre a célra szolgáló helyiség, de B&B helyeken is meg szokták tudni oldani általában. 

Előzmény: Évcike44 (24991)
Évcike44 Creative Commons License 6 napja 0 0 24991

Nagyon köszönöm az információ-dús válaszod!

A szállást 15 órától lehet csak elfoglalni, és a B&B Sepulveda nevű a Via Magnagrecia utcában van. Közel a metróhoz és a Colosseumhoz. 

Tehát érkezést követően kézipoggyásszal séta.  

Előzmény: Manipura (24987)
Laszlo Mihala Creative Commons License 6 napja 0 0 24990

Van itt még valaki két fő, aki a Raineairrel nov.4/7 én jön Rómába ? Úgy látom, hogy 4 főre már jobb a taxi, v. ugyanannyi,- mint a buszok, - és kicsivel gyorsabb is, úgyhogy társulnánk !! 

 

timsó Creative Commons License 6 napja 0 0 24989

Ha háttal állsz az utolsó ítélet freskónak (ez alatt fogsz belépni a kápolnába), akkor a jobb hátsó sarokban van az ajtó, amin közvetlenül egy lépcsőn lesétálva  Szt. Péter bazilika kis oldaludvarába kerülsz. Itt van az ajándék- és kegytárgybolt és innen lehet feljutni a kupolába is. Itt már nincs biztonsági ellenőrzés, simán besétálhatsz a bazilkia főbejáratán. Én júniusban voltam, nem volt semmi probléma.

Tényleg én is csak azt tudom tanácsolni, hogy határozottan kell elindulni a kijárat felé. Az őrök ilyen szempontból kutyába se vettek, általában azzal vannak elfoglalva, hogy biztosítsák a fő közlekedési utat a kápolnán keresztül, hogy ne torlódjon fel a tömeg, csendre intenek, illetve azokra szólnak rá, akik fényképeznek.

Előzmény: Róma17 (24978)
janka72 Creative Commons License 6 napja 0 0 24988

Téééééééééééééényleg! Mi is ott mentünk ki (a te tanácsodra), lerogytunk a Bazilika lépcsőjén, de bemenni már nem bírtunk :)) És ott már belül vagy az ellenőrzőponton.

Előzmény: bonnita (24985)
Manipura Creative Commons License 6 napja 0 0 24987

Szia! Mivel advent idején lesztek kint, az esti Város fényeit is érdemes lesz több helyen megnézni, a betlehemek a templomokban paloták udvarán, a tereken. A legnépszerűbb múzeális  látványosságok nem ingyenesek, és hétfőn is nyitva vannak. A 8 órai érkezés  a reptérre akkor is 10-10,30 körüli szállodai lecuccolást jelent, ha időben száll le a gép, és mindent elsőre megtaláltok. A 72 órás közlekedési jegy. ha kb. 10 körül indul, akkor kedd 10-ig érvényes.

Ha a  Musei Vaticanit mindenképpen tervezitek, akkor én ahhoz keddre foglalnék jegyet neten időpontra. Szombaton és hétfőn mindig többen vannak. Arra készüljetek fel, hogy 14 múzeumot jelent több mint 100 terem, és több km hosszú. A Roma Pass nem érvényes rá. 

Sok függ attól, hogy hol lesz a szállás, mert központi/Centro Storico elhelyezkedés és a látnivalók jól felfűzése esetén € 1,50-es jegyekből napi 2-3 is elég lehet. Lehet hogy a 48 órás RP is elég lenne, ha a Colosseo+Foro Romano-Palatino 2 napra széthúzható 3 helyszín egynek számító belépőjét választanád, és a többi időben élveznétek Róma hangulatát, szabadtéri helyeit és néhány templomot, mondjuk a pápai bazilikákat, Trasteverét, a Navonát, a Trevi kutat, a Quirinálét, az Angyalvár környékét.

 

Előzmény: Évcike44 (24974)
vélemény Creative Commons License 6 napja 0 0 24986

Bocs e téves infoert. Én túl szabalykoveto vagyok, egyénileg sosem mentem ki ott.

Előzmény: bonnita (24985)
bonnita Creative Commons License 6 napja 0 0 24985

Legalább ötször kimentem azon az ajtón, csoport nélkül.

Vélemény - nem kell újabb ellenőrzésen átesni.

Előzmény: Róma17 (24984)
Róma17 Creative Commons License 6 napja 0 0 24984

Köszönöm az eddigi válaszokat. Értem, hogy a bazilikánál is van ellenőrzés, és azon át kell esni. Viszont ha kimegyünk a múzeumból, akkor a falakon kívül kell körbemenni, ami  - ha jól láttam a G.maps-en - úgy 2 km gyaloglás. A múzeumok túra után ez már nem nagyon kell. Próba szerencse lesz :)

Előzmény: vélemény (24982)
janka72 Creative Commons License 6 napja 0 0 24983

He-he, pedig az első idézet a tiéd :)) azért keresek csak szórészletre, mert így mindent kiad. Olyat is, ami esetleg rosszul van írva, vagy elgépelte valaki...

Előzmény: vélemény (24981)
vélemény Creative Commons License 6 napja 0 0 24982

De ha sikerül, akkor sem mehet egyszerűen be, csak átvágott a Szt.Péter térre. A biztonsági ellenőrzésnél akkor is sorba kell állni.

Előzmény: vélemény (24981)
vélemény Creative Commons License 6 napja 0 0 24981

Én Sixtusi Kápolnaként kerestem, de úgy nem találtam. Tudtam, hogy volt róla szó. Többször is.

Szerintem az őrök már fel vannak készülve rá és figyelnek. Tényleg határozottnak kell lenni és kell hozzá szerencse is.

 

Előzmény: janka72 (24979)
Torlonia Pyrandus Creative Commons License 6 napja 0 0 24980

Ciampino? De ki volt Ciampi, akiről elnevezték? :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!