Keresés

Részletes keresés

szilisofor Creative Commons License 2020.12.23 0 1 248

Szia! A nehézség jelenleg a Párizsba való eljutás. Maga Párizs Point-a-Pitre nem gond mert egyrészt belföldi járat másrészt jelenleg 3 társaság 5 gépe megy naponta. A legjobb opció a Wizzaír-Air Caraibes(AirFrance,Corsair) combó lenne mert akkor nincs reptérváltás és bőven van idő az átszállásra. Orly a kiindulási reptér. Sajnos AirFrance vagy KLM járat ami jelenleg fix és azok a CDG-re mennek. Így 1 éjszakát is be kell iktatni Párizsban. Nekünk a visszaút volt gond mert a Lufthanza törölte de KLM-el hazajöttünk. A PCR teszt ne legyen gond mert az AirFrance biztosítása tartalmazza a betegség esetén való lemondást. Elég rugalmasak így velük mentünk mégha kicsit drágább is a jegy. Kint meg is hosszabítottuk a tartózkodást.

 

Petit-Bourg azért nem jó választás mert  arra mindíg dugók vannak és bizony a környéken se sok a látnivaló. Javaslom a két részletre osztást. Bassa-Terrén volt az első szállásunk a Gites Mangoplaya Deshaies mellett a GrandeAnsetől 450 méterre. 1 hét alatt jártuk be a szigetrészt de maradtak még helyek amik kimaradtak. A Grand_terre szállásunk a LeSource volt. Ez egy nagyobb épület ahol szobákat adnak ki. Olyan lakótelep feeling lenne ha nem lenne pazar a szállás. Földszint és 50 méter a fehérhomokos pálmás strand. LeGosier Casinó mögött van a google nem mutatja de a Bookingon fenn van. Saját magánparkoló van így az se gond. Itt is egy hetet voltunk de ez a szigetrész inkább  a pihenésre jó. Persze vannak érdekes helyek de 2-3 nap elég ezek bejárásához. Itt kirándultunk a Petite-Terrére is ahol búvárkodással és egy csodás nappal gazdagodtunk. Innen mentünk a La Toubana hotebe ami elég luxus. Nem is volt rajtunk kívúl senki :) Maga szállás kis bungalókból áll és ülön napozórészekkel ellátott kis kertekkel. A mienk a tengerre nézett így a napkeltét az ágyból élvezhettük és a csodás panoráma leírhatatlan.  Majd mivel meghosszabítottuk a kint tartózkodást ezért helyben foglaltam egy szállást. De ez csak azért volt mert van kinn egy kedves hölgy aki nagyon sokat segített és szinte már naponta mentünk hozzájuk és amíg én pihentem addíg a párommal járkáltak shoppingolni.....

 

Az autót a fent említett hölgy adta kölcsön elég olcsón de ugye mi már elötte is barátságban voltunk. Helyi cégeknél lehet elég jó áron bérelni.  Amennyiben nem akartok bérelni úgy az említett hölgy szívesen elvisz kirándulni akár egész nap is és nem kér sok pénzt érte. Hazajövetelünk után 5 nappal ment egy srác a párjával és még egy párral ki a szigetre. Napi kapcsolatban voltunk és sokszor amit ajánlottam azt is csinálták, életre szólo élménynek nevezte az utazást. Több alkalommal olyan programokat ajánlottam amit megfogadtak így takarékosabban tudtak bánni az idővel. Amikor készültem fizettem a fontosabb infókért egy valaha kint élt embernek de én inkább ingyen osztom meg ezeket mert legalább visszaemlékezek a csodás napokra és az többet ér nekem:)

 

Ha van kérdésed szívesen válaszolok és segítek is ha valami gond adódna akár kint is. Van egy videó amit érdemes megnézni, magam csináltam bár sok hely nincs rajt.

https://www.youtube.com/watch?v=lEDOHrFOwIM

Előzmény: kdincu (245)
ZenX73 Creative Commons License 2020.12.20 0 0 247

Petit Bourg nulla város, de a városon kivül van elég szállás. Azért jó választás, mert nagyjából minden egyenlő távolságra van. Hiába kicsi a sziget, de innen is simán autozhattok másfél-két órát a sziget végébe.  Jók az utak, de rendszeresek a dugok. Mi a Residence Bougainvillee-ben szálltunk meg. Kifejezetten jó szállás, jó áron, szép kerttel. Közvetlen mellette van egy hangulatos étterem, ami csak hétvégén van nyitva. Ráadásul 5 percre van töle egy nagy Szupermarket.

Előzmény: kdincu (245)
ZenX73 Creative Commons License 2020.12.20 0 0 246

Szia! Én pont azt néztem, hogy ugyancsak drága a repjegy március végére/áprilisra. AirFrance Bud-PTP. A szállásárak is elég magasak. Köszi 360 ft =1 euro.

Mi is mennénk.

Ha februárban rendesen beindul a cov elleni oltás, akkor talán áprilisra visszaállnak a rendes repülőjáratok. Nem kell attól tartanunk, hogy akkor most haza tudunk e jönni.

 

 

 

Előzmény: kdincu (245)
kdincu Creative Commons License 2020.12.14 0 0 245

Szia! Jó látni, hogy ha minimálisan is de mozdulnak az utazás fórumok. Esetleg ha még felnézel ide tudnál nekem egy két kérdésben segíteni? Én márciusra nézegetem Guadelop-ot elég jó repjegyeket látok Párizsból (Air-France) és Bécs- Párizs is jónak tűnik. Elmondanád, hogy Ti milyen nehézségekbe ütköztetek az oda-vissza úton, hátha tanulságos nekünk? Továbbá autót itthonról tudtatok bérelni? És még azon gondolkodom elég egy szállás mondjuk én Petit-bourg környékén láttam jókat B&B-n vagy érdemes több szállást a körbejáráshoz? esetleg ajánlasz valamit Ti hol szálltatok meg?A PCR teszt aggaszt kicsit és ha poziív (ki tudja mit "mérnek"?) bukjuk az összes repjegyet? Esetleg erről a légitársaságot kérdezzük meg? Köszönöm előre is!

Előzmény: szilisofor (242)
szilisofor Creative Commons License 2020.11.29 0 1 244

Szia! A 72 órás teszt sima ügy volt. Hazafelé kint csináltattunk tesztet 83 Euró/fő. A reptéren a 2.-at így 1 napot voltunk karanténba.

 

Előzmény: gyura62 (243)
gyura62 Creative Commons License 2020.11.27 0 0 243

Szia!

Jó látni, hogy van, aki ebben a helyzetben is elindult, gratulálok! 

Mi is terveztük januárra, de én nem merem most bevállalni, talán 1 év múlva. (Egyszer már voltunk 3 éve, de visszahúz a szívünk, nagyon tetszett nekünk is.)

Akkor most karantén itthon, vagy tesztekkel kiváltottátok magatokat? 

A 72 órás teszt simán ment? Úgy értem, nem volt kérdéses, hogy belefértek-e az időbe?

Előzmény: szilisofor (242)
szilisofor Creative Commons License 2020.11.23 0 6 242

Sziasztok!Sikeresen hazaértünk.1391km-t autóztunk és bejártuk a szigetet. Strandok: Bassa-Terrén északon aranyhomokos, nyugaton és délen feketehomokos és szikás,kavicsos partok vannak, Grand-Terrén inkább a fehérhomokos és sziklás part a jellemző.Basse-Terrén a főút körbe megy a szigeten és van egy ami keresztűlszeli. A sziget középső része nemzeti park. Itt található a nagy hegyek köztük a vulkán valamint rengeteg vízesés és dzsungel. Az emberek itt nyugodtabbak,lazábbak Végig a tengerparton vannak a települések és a látnivalók. Amikért be kell hatolni a sziget hegyes dzsungelos részébe azok természeti látnivalók de nagyon megéri.Grand-Terre nyüzsgőbb és túrístásabb bár rajtunk kívűl alig akadt külföldi. Itt az utak behálózzák a szigetet de rengeteg a forgalmi dugó még a 3 sávos autópályán is.Az emberek többsége baráttságos de az idő náluk relatív. A 10 perc gyakran 1 óra :) Sokan beszélnek angolul a közhiedelemtől eltérően. Jellemzően a kreolok vannak a szigeten és ők nem a kapkodásukról híresek.Maga a sziget tiszta de mint mindenhol vannak szemetes helyek viszont rengetegen takarítják és próbálják megóvni a természetet.Árak: Hmmm...nem olcsó. Francia árak plusz 10%. Vannak plázák és nagy bevásárlóközpontok de sok a helyi kis kereskedés is. A benzín mindenhol ugyanannyi és rengeteg a benzínkút. A helyi sör gyakran drágább mint a Heineken...Kis bódékban viszont 3Eu-ért lehet már kapni Bokit-ot ami elég laktató étel. A csapvíz iható de a Rumot is ki kell próbálni :)Utazás: Ha nincs a Covid akkor egy laza Wizzaír-AirFrance kombó már 100.000Forintér kivitelezhető. Jelenleg elég bonyolúlt eljutni a szigetre és még haza se egyszerű. KLM Budapest-Amszterdam-PárizsCDG és AirFrance Orly-Ponint-a-Pitre majd ugyanez visszafelé. 72 óránál nem régebbi PCR teszt kell a beutazáshoz.Vannak még légitársaságok amik mennek a szigetre de én az AirFranceval maximálisan elégedett voltam.Mint egyszer írtam, én átlagos munkás ember vagyok így í plusz kiadások nagyon nem jöttek jól de ennek ellenére bátran ajánlom mindenkinek. Egy lehetőség, hogy viszonylag olcsón a Karib-tengernél nyaraljon az ember pláne ha egész évben ki sem tudott mozdulniVégezetűl köszönöm Tündinek aki rengeteget segített és igazi barát lett, valamint Annának aki önzetlenségével segített a hazajutásban.

Előzmény: ZenX73 (241)
ZenX73 Creative Commons License 2020.03.08 0 0 241

Április végétől van repjegy/foglalásunk. 

Úgy néz ki bukni fogjuk. Ahogy a járvány terjed nem biztos, hogy bevállaljuk.

Amikor januárban a repjegyet vettem, hibázott az AIRFRANCE rendszer. A pénzt levonta a kártyámról, de repülőjegyet nem állította ki. Másnap jeleztem az ügyfélszolgálaton. A pénzt visszautalták, de mivel aznap már jócskán emelkedett a jegyár, csak úgy tudtam a hibás foglalásom kifizetni, hogy a kártyaszámom bediktálásával, ők foglalták nekem a jegyet a régi áron. Ez rendben is volt, de így nem lehetett hozzákapcsolni a az Airfrance biztosítási csomagját (kértem volna ezt is, 1x ezer lett volna több).

Nagyon nem aggódtam, mert úgy voltam veszek külön biztosítást. Utazás előtt általában 1 héttel szoktam.

Viszont most ilyenkor mi van?

Szerintetek ilyen helyzetben van valami mód/esély a repülőjegyet lemondani/átfoglalni? Alapesetben a jegy nem módosítható.

Azonban úgy gondolom abban az időben már, nagy valószínűséggel nem lesznek BUD-PAR járatok sem. Vagy ha lesznek is, akkor sem éreznénk magunkat biztonságban. Akar a franc 8000 kilométerre karanténba kerülni. Bár az egészségügyi helyzet valószínűleg ott fényévekkel jobb.

Van e esetleg olyan biztosító, akinél kötnék most biztosítást (repülőjegyre is), és aki fizet, ha másfél hónap múlva tényleg olyan körülmények lesznek ami miatt nem biztonságos az utazás?

 

Quas Creative Commons License 2020.02.16 0 0 240

csodás hely :) mindenki menjen, nagyon szuper. talán amiről a fórumon kevesebb szó eset az a mangrove erdő, de ezt se hagyjátok ki

suirebit Creative Commons License 2020.01.24 0 0 239

 kis nosztalgia :)

Quas Creative Commons License 2020.01.23 0 0 238

Az Air France bemutatta azon Boeing 777-eseinek új kabinberendezését, amelyekkel főként a Karib-tenger és az Indiai-óceán térségében lévő célállomásaira repül.

A francia légitársaság tíz Boeing 777-300ER fedélzetének átalakítását végzi el januártól decemberig a cég közleménye szerint. A módosítás után összesen 472 utast szállíthatnak majd a megújult a példányok.

 

Aki AF-el megy , az mostantól sokkal modernebb kabinbelsővel találkozhat!

Quas Creative Commons License 2020.01.22 0 0 237

Végül egy nagy nemzetközi cég lett, de azért köszönöm :)

Előzmény: ZenX73 (236)
ZenX73 Creative Commons License 2019.12.17 0 0 236

Szia. Mi Nicole-tól béreltünk autót. Nekünk egy kint dolgozott magyar  srác ajánlotta. +590690303922. Német csaj, kint él. Whats app-on keresztül vettem fel vele a kapcsolatot, és ott is egyeztettem. A reptérre hozta a kocsit (igaz késett fél órát... :) ) WV Polo 25 euro/nap március végén. Ebben teljes biztosítás is benne volt. Ami a legfontosabb: Nem volt kaució! 

Remélem segítettem.

Előzmény: Quas (235)
Quas Creative Commons License 2019.12.16 0 0 235

köszi az infót. ezek a helyi oldalak tényleg sokkal olcsóbbak, csak kicsit aggódom a megbízhatóság miatt. a Las Location nevű céget találtam meg, mint az 1ik legolcsóbb ajánlat. valakinek valami infó róluk?

Előzmény: Jack35 (213)
Jack35 Creative Commons License 2019.12.11 0 0 234

Bocs, Level......

Előzmény: Jack35 (233)
Jack35 Creative Commons License 2019.12.11 0 0 233

Most Air Caraibes akció februárra Martinique-ra egyes dátumokra csak oda 99 EUR........

Jack35 Creative Commons License 2019.12.11 0 0 232

Utána néztem a társaságnak, hát masszívan veszteségesek.....A gépeik nem jók (régi Airbus A340) nehogy csődbe menjen mint az XL airways aki szintén repült a karib térségbe.

Előzmény: p6y8tt (230)
Jack35 Creative Commons License 2019.12.11 0 0 231

Ezt nem tudtam, köszi az infót. Figyelni fogom.....:)

Előzmény: p6y8tt (230)
p6y8tt Creative Commons License 2019.12.11 0 0 230

Amit még talán érdemes lesz figyelni az az Air Belgium új járata Gwadára és Martinique-re Charleroi-ról, hisz oda gombokért el lehet jutni itthonról. 

Jack35 Creative Commons License 2019.12.08 0 0 229

380 euroért van már jegy Pestről nyárra Maldívra, az még mindig sok. Nekem mások az igényeim az utazással kapcsolatban , mert 2 kisgyerekkel megyek. Nekem fontos az 1 éjszaka megálló Pl (Párizsban) a hosszú repülés előtt-után. Maldívra is úgy mennék, hogy előtte 1 éjszaka Dubaj vagy Doha..vagy Milánóból közvetlen. A verebek az csiripelik, hogy az Eurowings repülni fog a karib térségbe és lesz Wizz Párizs Orly......

Előzmény: ZenX73 (228)
ZenX73 Creative Commons License 2019.12.07 0 0 228

Seychelles max 170/fő  a repjegy 30 kilós csomaggal. Szerintem jobb mint a Maldív.  Gwada most 250/fő fölött lenne.  Nekünk számít az a plusz 160 ezer forint (2 fő esetén). Jó árai vannak a LEVEL-nek, de most az is drága.  PAR-PTP-re még ha jó is lenne, akkor is 1 nappal korábban ott kellene lennünk, mert mi van ha késik a BUD-PAR járat? Akkor Párizsban szállás kellene. Transfer a szálláshoz.  Szóval így nem sokat nyerünk rajta. Pedig agyalok, mi lenne a legjobb megoldás. Air France mellett szól, hogy van magyar ügyfélszolgálat. Beszélünk középfokon angolul, de azért ez megnyugtató.

Ha megnézitek most milyen Air France jegyek vannak BUD-PTP útvonalra, akkor látható, hogy a legtöbb ajánlat 2 átszállásos. Vagyis fogynak a jegyek. Nyilván aki bukta az XL Airways jegyét, de van foglalt szállása, az egyből próbál másik repülőjegyet venni.

Szóval most a kivárás van. Tavaly Karácsony előtt még leugrottak az árak. Ha most is így lesz, és találunk vmi jó ajánlatot, akkor egyből veszem a jegyet, ha nem akkor jön a 'B' terv.

Gwada gyönyörű, biztonságos, egzotikus sziget.  Kevés ilyen van.

Előzmény: Jack35 (226)
kobradam Creative Commons License 2019.12.07 0 0 227

Mi Grande Anse-ra hajóztunk és nem volt vészes, gyorsak a kompok, azért dobálhat néha pár nagyobb hullám, de egyesek simán tudtak olvasni is az út alatt. Rengeteg jó part van és nagyon változatosak, általában Grande Terre-n nyugodtabb, szélesebb, sekélyebb vízű strandok vannak. Snorkelezésre viszont Basse-Terre alkalmasabb, a parthoz közel sajnos nagyon sok helyen ki vannak égve a korallok, akár 200 méterre is be kell úszni, hogy szebbeket láss, de ott már számolni kell az erősebb hullámzással, esetleges áramlatokkal. Ha van pénzetek fizessetek be egy sznorkeles hajózásra a Custeau rezervátumban, ott biztos lesz jó sznorkelező hely. Amit nem szabad kihagyni: Plage de Malendure - teknősökkel tudsz szabadon úszni, a vitorlások között szoktak kajálni, teljesen vadon élnek, 1-200 méterre vannak a parttól. Működő La Soufriere vulkán megmászása, a 3 Carbet vízesést könnyű elérni, a parkolóból kiépített fapallós ösvény visz hozzájuk. 
Az infók megtalálásához próbáld a google maps-en a látnivalókhoz tartozó véleményeket bogarászni, ill. a tripadvisoron is jó ötletek vannak, és angol nyelvű blogok.
Én bármikor visszamennék, viszonylag olcsón lehet eljutni és a kinti élet sem drága egy kis előre tervezéssel

Előzmény: krisztilk (220)
Jack35 Creative Commons License 2019.12.07 0 0 226

Ha nincs szükséged a repülőn fedélzeti ellátásra akkor menj LEVEL-el. Tuti, hogy lesz akció még én tavaly szilveszterkor vettem 99 eurós jegyet....Én most Maldívval szemezek , de 2x annyiba kerül mint egy Guadeloupe vagy Martinique.

Előzmény: ZenX73 (225)
ZenX73 Creative Commons License 2019.12.06 0 0 225

Irtó szerencsés vagy, hogy visszakaptad a pénzt.

Akkor ezért ilyen qrva drágák a jegyek. Csődbe ment az XL, most mindenki rohan foglalni más légitársasághoz. Jelenleg kb 140 ezerrel lenne több kettőnknek a jegyár, mint amikor tavaly vettem, ugyanarra a márciusi időszakra.

Az Airfrance mindig variált a jegyárral. 2-3 hétig megemelte, utána meg visszacsökkentette. Meg rájátszik a csodás Euro/forint árfolyam is. 

Március végén, április elején szeretnénk utazni. Karácsonyig bízok benne, hogy még lesz csökkentés. Sajnos a szállások is fogynak. 

Ha nem lesz olcsóbb jegy, akkor irány Seychelles, vagy Ázsia.

 

Előzmény: finsef (223)
Jack35 Creative Commons License 2019.12.05 0 0 224

Foglalásba raktak egy összeget amit nem fizettem. De a cetelem visszautalta a lovét, és ingyen kicserélte a kártyát.

Előzmény: finsef (221)
finsef Creative Commons License 2019.12.04 0 0 223

Sziasztok,

 

Ha valaki nem tudna róla az XL Airways csődbe ment októberben és "természetesen" lenyúlta a jegyek árát. Mi is így jártunk, de végül az OTP Bank kifizette a veszteségünket mert bankkártyával vettük a jegyet a neten.

finsef Creative Commons License 2019.12.04 0 0 222

Szia,

 

Azért gondolom, mert Level Airlines néven megy, az is az Iberia csoport tagja.

Előzmény: ZenX73 (218)
finsef Creative Commons License 2019.12.03 0 0 221

Szia,

 

Hogy vetted észre, hogy meg akarják csapolni a kártyád? 

Előzmény: Jack35 (213)
krisztilk Creative Commons License 2019.11.28 0 0 220

Szisztok Guada szakértők!

 

Januárban három hetet töltünk Guadeloupe-on két kicsi gyerekünkkel (4 és 6 évesek). Szuper infókat osztottatok itt meg, lenne még pár kérdésünk. Tudnátok segíteni?

  • Szeretnénk átmenni Petite Terrere, de kicsit elbizonytalanodtam. Állítólag óriásiak a hullámok, nehezen bírható a hajóút. Ti mit tapasztaltatok? Belevághatunk egy négyévessel? A szerencsén múlik, hogy milyen az út? Tudtok hajótársaságot ajánlani? (Lehetőleg angol nyelvű oldallal.)
  • Tudtok jó, gyerekekkel felfedezhető sznorkelhelyet? (Partmenti, nyugodt a víz, nincs veszélyes élőlény.)
  • Allergiás vagyok a homoki légy csípésre, esélyes, hogy a gyerekek is. Melyik strandot kerüljük el? Hol találkoztatok velük? (Azt tudom, hogy a növényi hulladékot szeretik, tehát az is érdekel, melyik strandon van "tiszta homok".)
  • Milyen most az algahelyzet a strandokon?
  • Mi az az egy program/hely/strand/vízesés, amit nem szabad kihagyni? Nektek mi az az egy dolog, ami a legjobban tetszett?
  • A vízesésekhez vezető útvonalakról (melyik járható gyerekkel) hol találtatok információt? (A szállásadónk nem beszél angolul, előre szeretnénk inkább megtervezni.)

Előre is köszönöm az infókat kalandfüggő kis családunk nevében! :)

suirebit Creative Commons License 2019.11.27 0 0 219

 

erstének 3 hét kelett egy hitelkártya adatainak feldolgozására, vagy megjön időre vagy nem,

ezért rendeltem egy bunq - hitelkártyát biztos ami biztos , ja és 4 nap alatt megjött !!! (tartaléknak / B tervnek jó lesz)

kocsibérléshez - sajnos a depozitnak megfelelő összeg fel kell legyen töltve a kártyára

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!