Keresés

Részletes keresés

mérnökferi Creative Commons License 5 perce 0 0 218448

Itt csak magammal ellevelezgetek  :-)

Szeretném megkérdezni, hogy az alapvetően műszaki hozzászólásomban, mi volt az, ami két kolléga nemtetszését is kiváltotta? 

Előzmény: mérnökferi (218446)
mérnökferi Creative Commons License 2 napja 0 3 218447

Régi szép időkben, még használtam a hegesztődinamómat, de az a maga 15kW-os motorjával, nem megy napelemről :-) Hálózatról meg azóta nem is tudnám használni, mióta a spéci kismegszakítóim (3x16A-nak álcázott, "D" karakterisztika, arról minden ment :-) leégtek.  Van egy öngerjesztéses dinamóm is, azt megszeretném traktorhajtásúra csinálni, néha jól jönne, villamos hálózattól távol, na de annyi mindent szeretnék...

Előzmény: mérnökferi (218446)
mérnökferi Creative Commons License 2 napja -2 2 218446

Megtisztelsz, hogy megszólítasz, de én sose próbáltam a porbelest, így sajnos nem tudok hozzászólni!

Én szinte mindent CO2 védőgázzal hegesztek, én ezt ajánlanám a kollégának is, de nem pici Lidleset, csak olyat amibe normál nagy huzaldob fér! 3F inverterem csak akkor használom, ha nagyon nagy hegesztőáramra van szükségem, vagy ha nem éri meg a CO2-s gépet a T25 hátsó "platójára" húzni, hogy mobil legyen :-) Vettem egy régi AWI-s gépet alura, de ebben még nincs gyakorlatom, még csak most csináltam neki hegesztőkocsit :-) A védőgázas hegesztőkkel az a legnagyobb probléma, hogy a legtöbb helyen nem lehet palackot cserélni, hanem csak bérelni!-hogy rohadnának meg!!! Nekem meg van, hogy évekig nem fogy el egy nagy töltet! Sikerült találnom egy helyet, ahol a Lindés palackokat, ráadásul olcsón, kicserélik és az se baj, ha lejárt a hitelesítése, de csak a Lindés palackokat! Gyorsan megnéztem otthon, az 1db Argon palack kivételével, szerencsére, mind Lindés. Van egy mobil vállalkozó, aki minden palackot cserél (Szlovákiából hozza), de drágább és, ha lejárt a hitelesítés, akkor azt is kifizetteti! Nagyon sok minden miatt utálom a mai világot! Ahogy szoktam mondani, a magamfajtának csak múltja van, de jövője az nincs! Se a mezőgazdasági kistermelés, se a profibb barkácsolás, a duma ellenére, nem támogatott!!!

Hova lett a kisasszony a technikás lányaival?-nekem hiányzik!

Előzmény: Atis57 (218439)
Atis57 Creative Commons License 2 napja 0 0 218445

Sziasztok!

lehet érdekes képeket találni;

Atis57 Creative Commons License 2 napja 0 0 218444

Szia Endre Bá!

Eddig is elhittem.

A JUMZ meghegesztett blokjáról nem irtál.

Előzmény: endrebá (218442)
_nyunyuka Creative Commons License 2 napja -1 1 218443

Jobb is hogy nem vetted meg, tökéletesen egyesíti a huzal- és bevontelektródás gépek minden hátrányát 🙂.

Friss topiktársunknak válaszolva: nem tudom, hány méter lehet a dobon, de a vas sűrűségét és a huzal átmérőjét ismerve ki lehet számítani. Fajlagosan az öt kilós olcsóbb.

Előzmény: endrebá (218441)
endrebá Creative Commons License 2 napja 0 0 218442

Azért hidd csak el hogy szoktunk hegeszteni..  :-)

endrebá Creative Commons License 2 napja 0 0 218441

Jól tetted hogy itt is kérdeztél, nekem van a témában annyi tapasztalatom hogy szerettem volna venni én is olyan állatfajtát.

Tapasztalt kasztnis haverom mondta hogy hagyjam ki az élményt, mert a porbél nem ül ki bevonatként a hegesztési varrat tetejére, úgyhogy az olvadékot nem védi semmi az oxidációtól.

Nagyon olcsón kaptam volna egy szemre használható kis készüléket, és föllelkesültem - de várok inkább egy minőségi CO2 hegesztőre.

Előzmény: Pályamágus (218440)
Pályamágus Creative Commons License 3 napja 0 4 218440

Nem kerülte el a figyelmem, de szakembereket, meg forgalmazókat már kérdeztem. A válasz sűrű mellébeszélés volt. Olyan, mint a nem mindegy, hogy 0,9, vagy 1,0. Én is tudom, de nem pár centi eltérés érdekel, hanem nagyságrendek, hogy mondjuk 10 méter/kg, vagy 25, ilyesmi.

Valahol érthető, mert egy profi nem kínlódik barkácskiszereléssel. Ezért gondoltam, hogy talán a barkácsoló, ügyeskedő részleg számára már felvetődött ugyan ez a kérdés, és elég csupán megkérdezni. Ha nem kapok választ, az sem nagy baj. Kérdezni ingyen van, és talán nem is szégyen. Legalább megpróbáltam. Ha más nem lesz, legfeljebb veszek egy tekercset, és megmérem. 4-5 ezer forintot megér, hogy ne költsek feleslegesen 60.000-rel többet, ha amúgy a saját igényeimhez szükségtelen.

Atis57 Creative Commons License 3 napja -1 0 218439

Szia!

Azért ez a topic -nem a hegesztésben jeleskedik (mint láttad is )

A fősor; "Ócskavasvarázslók, csettegőépítészek, és mindenféle mekkelekek.... Gyertek, gyertek, meséljetek!"

Bár zilguru, mérnökferi , biztosan hozzátud szólni.

Én nem -megelégszem a" villanyreszelésse"l--hajókázással....................

Előzmény: Pályamágus (218437)
Pályamágus Creative Commons License 3 napja 0 0 218438

Sziasztok!

Van köztetek szakértő porbeles hegesztés témakörben?

Szeretném tudni, hogy milyen gépet érdemes vennem. Az általam kinézettek közül az egyik 1 kg-os hegesztőhuzallal dolgozik, a másik 2 kg-ossal, a harmadik meg 5-össel. Nem sajnálom a különbözetre a pénzt, de csak ha van értelme. Azt szeretném tudni, hogy melyiken hány méter huzal van? Elég jó érzékem van a hegesztéshez, de nem vagyok szakember. Én nem tudok ilyen téren tömegben gondolkodni, a hosszat jobban tudnám értelmezni, de sehol sem találok rá adatot.

Előre köszönöm a választ!

Pályamágus Creative Commons License 3 napja 0 1 218437

Az emberre veszélyes ragadozók mára már vagy kihaltak, vagy állatkeretbe vannak zárva. A természetes kiválasztódás modern példáját láthatjuk a képeken.

Előzmény: Atis57 (218433)
Hun G Creative Commons License 4 napja -3 0 218436

Wilsdruff 

Előzmény: Qqberci (218435)
Qqberci Creative Commons License 4 napja -4 0 218435

HenG/X, HunG/X, csend legyen ott a Sanddorn utcában!!! ...

Előzmény: Hun G (218434)
Hun G Creative Commons License 4 napja -4 2 218434

Méjentisztelt  forumtárs Qqberci úr ,szakelöadásttart:

Atis57 Creative Commons License 5 napja -2 0 218433

Sziasztok!

OLvasgatva némi vasutas topicot, 

A "külön menetet"-vonatot - fényképező honfitársaink. Vajon hol tanulták ezt a viselkedést?

Régen azért az iskolában is emlegették; villany oszlopra nem mászunk fel! 

A 22kV-s meg még veszélyesebb ,a 120kVnál is-tehát nem fogdossuk,közelitjük meg.

Szibillia3 Creative Commons License 5 napja 0 0 218432

Csinos darab. :))

Szija :) 

Előzmény: endrebá (218427)
Qqberci Creative Commons License 6 napja 0 0 218431

..az összes lábával..

És ha százlábú?...

(Volt egy nagyon hülye macskánk, aki a két hátsó lábával egyszerre akarta megvakarni a két fülét és meglepődött, amikor s*ggreesett...

Előzmény: endrebá (218430)
endrebá Creative Commons License 6 napja 0 0 218430

Huuuúú..  ezt sose gondoltam volna.

Mérges siklók, és előemésztést szolgáló kígyómérgek.  Azanyja.

Azt hittem hogy a kapitálisdemokráciák közfelkiáltással megszüntették a kígyómérgeket is, és a maradék "ennehány" demokráciaellenes méreghasználó már az utolsókat rúgja.

..az összes lábával.. (bleee Qqberci)

Ezeket biztos elolvastatom az érintett kollégával.

Köszönöm Jenő.

Előzmény: Töck Jenő (218429)
Töck Jenő Creative Commons License 2025.06.09 0 4 218429

Pár éve asszony síelni volt Ausztriában, én meg elkísértem, mert síelni azt gyakorlatilag nem tudok. Amíg Ő síelt én lementem Klagenfurtba megnézni a Reptilenzoo-t. Hüllőálatkertet. Ott az alábbiakat láttam.

Nehezen jutottam be mert alig van személyzet.

Mérgesebbnél mérgesebb kígyók, mérges siklók láthatóak. Úgymint pl. taipán, csörgőkígyó félék, erdei kobra, stb. Egyedül bolyongtam és nézelődtem a terráriumok között.

Egyszer csak találtam egy ajtót amin ki lehetett menni az udvarra. Kimentem. Az udvaron volt (gondolom, hogy most is van) egy kb. 3x10m-es terrárium. Olyan kb. 60 cm magas üvegfallal körben. Ott tartották a levantei viperákat amiknek tökéletesen megbízható a marásuk. Fölülről a terrárium nyitott volt. A közepén kivágott már száraz lombos ágak voltak sok-sok viperával. Vicces egyén benyúlhatott egy kígyóért és szabadon engedhette. Ha olyanja volt.

Visszamentem a csarnokba. Tovább nézelődtem és az egyik falon láttam egy kiragasztott újságcikket. Mivel német tudásom hagy maga után kívánnivalókat ezért csak nagyjából értettem. A cikk tartalma az volt, hogy a Hanzi három faluval arrébb talált egy kígyót. Amikor beszolgáltatta kiderült, hogy egy kifogástalan harapású mérgeskígyó. És nincs is osztrák állampolgársága. Mindenki gondoljon aqmit akar.

Kiegészítésként. A kígyóméreg általában két csoprtból áll. Az egyik megöli a megharapott áldozatot. Ez ellen van szérum, ami sokszor segít, de bizonyos körülmények között árt.

A másik csoprt elősegíti az emésztést, ez ellen általában nincs szérum. Az áldozat elevenen szétrohad. Erre a legjobb példa a puffogó vipera. Csörgőkígyó félék marása a marás helyén nagy vérbőséget szokott okozni, ezért a marás helye körül az orvos a seb környékét be szokta irdalni mintha meg akarná tűzdelni szalonnával. Még így is gyakran kell amputálni a megmart testrészt. Ez a másodlagos hatás a viperafélékre (csörgőkígyó is a vipera féléhez tartozik) jellemző. A mérges siklófélékre (kobrák, taipánok, kraitok stb.)kevésbé.

Qqberci Creative Commons License 2025.06.09 0 0 218428

De ezek nem is szúnyogok...

Előzmény: Atis57 (218419)
endrebá Creative Commons License 2025.06.08 0 0 218427

Vörös gabonasikló..  nahááát..  

Sziaszia !  :-))

Előzmény: Szibillia3 (218422)
endrebá Creative Commons License 2025.06.08 0 0 218426

Köszönöm Gary, sose gondoltam hogy ilyen méreg-kiszívó segédeszköz is létezik..  tetszett a tájékoztatód.

Előzmény: Hun G (218417)
endrebá Creative Commons License 2025.06.08 0 0 218425

Pár órája találkoztam a kollégával, és meséltem neki hogy körbekérdeztem a baráti körben..  köszönte a segítő szándékotokat.

A sikló nem veszélyes kígyó - ahogy Gary írta, úgy tudom én is : a viperák azok.

A képeid tetszettek, de piros színű kígyót csak a brazil őserdőkben föltételeztem.

Köszönöm  a tapasztalataidat, pont jó kiegészítés volt a kollégának elmesélni.

Előzmény: Atis57 (218416)
Atis57 Creative Commons License 2025.06.08 -1 0 218424

Szia!

Az előző hozzászólás utólsó sikloja (218 419 ) De hasonló szinezéssel mint amit Te mutattál.

A fekete folt helyett van a sárga ,

Igy elég szép/veszélyes ? kinézete van. Egy előző helyen , ez mérgesk igyóként volt  kiplakátolva.

_nyunyuka Creative Commons License 2025.06.08 -2 0 218423

Ez nálunk napi vendég volt egy darabig, kinyuvasztva.

Szibillia3 Creative Commons License 2025.06.08 0 0 218422

Nem ilyesmi? Többféle színűek, vörös gabonasikló, ha keresőbe beírod kiad sokat. 

Előzmény: Atis57 (218421)
Atis57 Creative Commons License 2025.06.08 -1 0 218421

Szia!

Biztos vagy benne? A szeme alatt egész nagy sárga folt, a teste piros , sárga, fekete csikos.

Képet nem találtam róla.

Előzmény: Töck Jenő (218420)
Töck Jenő Creative Commons License 2025.06.08 0 0 218420

"sárga foltos fejű"

Az egy vizisikló.

Előzmény: Atis57 (218416)
Atis57 Creative Commons License 2025.06.08 -2 1 218419

Szia!

Azért a 1,5dl től több kellene ......ezekhez.

A hagyma veremben is vannak rágcsálok + kigyok is

S sajna szabadon engedett -elszökött példányok is akadnak.

A rákosi vipera ;

A Balkáni keresztes vipera;

Siklok;

Előzmény: Qqberci (218418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!