Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

imaro 19 órája Creative Commons License 50725

Ösvény mindig vezetett fel ott, az egy erdőhatár. Régebben "villanypásztor" is volt felszerelve a fákra – ami valóban rázott is – többeknek meglepetést okozva.

Előzmény: Elm (50724)
Elm 20 órája Creative Commons License 50724

Igen, bocsánat, természetesen szó sincs csalásról, azért is volt szmajli a végén, itt nem kötött az útvonal. A Lélekszaggatóhoz képest "csalnak", rövidítnek, de teljesen indokoltan.

Mondjuk ösvényre én ott nem emlékszem. Jó, mostanra már talán kicsit ki van járva a hegyoldal...

Előzmény: imaro (50723)
imaro 23 órája Creative Commons License 50723

csalás

 

Azért ne használjunk erős kifejezéseket. Az útvonalak szabadon választhatóak voltak ezen a versenyen, már a kezdetektől. Ebben különbözött mindig is más terepfutóversenyektől ez a dobogókői rendezvény.

 

Most a főhajtás ideje van, mert a verseny egyik főrendezője a közelmúltban távozott el az örök futómezőkre.

 

Nyugodj békében Rezes!

 

Imaro

Előzmény: Elm (50716)
Skeletron 23 órája Creative Commons License 50722

Kösz a hozzászólást!

A punnyadásról azt találtam ki, hogy jövőre előre készülök rá, hiszen meglehetősen trend-szerű és egyszerűen "shut the fuck up and train" a megoldás:)

 

Hm... kicsit elnéztem ezt a Naszály Trail-t mert pont jó hosszban volt és a beszámolókból egy jó hangulatú megmozdulás képe rajzolódik ki, ráadásul csősált is lehetett kapni... jövőre beírom!:)

Előzmény: allez zserzseli! (50710)
Pinyo 24 órája Creative Commons License 50721

Van öt-hat ellenőrző pont. Közte szabad a vásár. De azért nyilván a kijárt utak játszanak.

Előzmény: zoncsi (50720)
zoncsi 25 órája Creative Commons License 50720

Eddig azt hittem, vicceltek a "csalással". Tényleg rövidítenek?! Nem kötött az útvonal?

Előzmény: Blatur Carlsson (50719)
Blatur Carlsson 1 napja Creative Commons License 50719

Ha nem csalnának, akkor hosszabb távon futnának gyorsabb kilométereket, ami tök jó, csak nyerni nem lehet vele ezen a versenyen:)

Előzmény: Elm (50716)
Pinyo 1 napja Creative Commons License 50718

Nade egyszó mint száz, azért felkaptam a fejem, amikor a stravan elkezdtek megjelenni a Naszály trailes 8-9 perc/km-es átlagú futások.

Izgalmas pálya. Kár, hogy üti a törzsversenyem időpontját.

Pinyo 1 napja Creative Commons License 50717

Van aki visszamegy ott a Kápolnáig? Még a tuhu is jelzi az ösvényt.

Előzmény: Elm (50716)
Elm 1 napja Creative Commons License 50716

Benne, de csalnak, nem ám szépen a jelzett ösvényen a kápolnától, hanem a Lukács-árok végétől egyből szembe fel a hegyoldalra, amíg be nem kötnek a jelzésbe... :o)

Az ám egy fincsi hegyoldal. Én négykézláb szoktam volt felmászni ott. Szó szerint.

 

Előzmény: zoncsi (50713)
zoncsi 1 napja Creative Commons License 50715

2x annyi? Brrr... Én még nem tartozom ehhez a KÖRhöz. :) Majd talán jövő év végére...

Előzmény: Tinca (50712)
zoncsi 1 napja Creative Commons License 50714

Kösz! Elpirulok... :)

Adok a combjaimnak amúgy rendesen, de valószínűleg idén kicsit kevesebb volt a szint, mint kellene. Ugyanakkor remek kis mókákat szokott velünk csináltatni Gadányi Bálint a core edzésen. 3 ütemű kitörés. Ugrálva bal láb kitörés, jobb, majd terpeszben beleülés derékszögig. 15-20 után a pulzusom minimum 160, a combom meg ázik a tejsavban.

Előzmény: allez zserzseli! (50711)
zoncsi 1 napja Creative Commons License 50713

32 km-en 2:45 úgy, hogy benne van a Vadállatkövek? Nagyon durva!... Mondjuk a maratoni bajnokunktól talán mégsem annyira meglepő. Vajon mennyit edz terepen?

 

"szinten tartás"? A profik nem ezt csinálják, hanem formaidőzítéssel dolgoznak. :) Én most kicsit pihenősebbre fogom.

Előzmény: Pinyo (50709)
Tinca 2 napja Creative Commons License 50712

Én egy hetvenest mentem bringásnadrágban, mert nem volt kedvem átöltözni, néha fura érzés volt, de nem kezdett ki. A lényegi részhez nem tudok hozzászólni :)
(Ja de, szerintem jó ez így, hogy hosszan melegedtél be, főleg, ha még kétszer ilyen hosszú lett volna.)

Előzmény: zoncsi (50707)
allez zserzseli! 2 napja Creative Commons License 50711

hejj, nagyon jót menté! jöttél, mint a talajvíz! :) mindig tök jó begyűjteni a sporikat..  a 9 perces lassulás is baromi jó, én nekem majd a duplája lett..ígéretesen indul a felkészülésed a jövő évre. jó volt dumálni is egy kicsit.

combfeszítő: szoknia kell a szántást :), akkor majd nem fog beállni..

Előzmény: zoncsi (50707)
allez zserzseli! 2 napja Creative Commons License 50710

gratula, most olvastam ezt csak. jót mentél!

ami a négative split-et illeti: én még félmaratonon sem tudom, úgyhogy mindig felnézek azokra, akiknek ez versenyen megy. edzéskörülmények között más persze, ott könnyebb ilyet kihozni.

punnyadás??? ehhez sem tudok szólni, én nem szoktam.. talán Karácsony táján egy kicsit.. de én kifejezettem szarul érzem magam, ha nem mozgok. ez mindenkinek jobb, ezt a család is tudja :), úgyhogy, ha valamiért nem mennék, ők elküldenek tuti.

 

Előzmény: Skeletron (50696)
Pinyo 2 napja Creative Commons License 50709

Szombaton a Skerletz Iván Dobogókő hegyifutó versenyen jártam, immár ötödször, a hosszútávon negyedszer.

Ez egy kb. 32 kilométeres verseny, 1500m körüli szinttel. Az útvonalban vannak számomra kifejezetten nem futható részek, például a Vadálló kövek. Bár mindig reménykedem hogy itt majd jövőre kevesebbet gyaloglok, nem megy. Amikor nagyjából két óra futás után odakerülök, valahogy nem sikerül a fogadalom teljesítése, helyette az alján bekapom a magnéziumot, mert húzogat a görcs. Ezt leszámítva kellemeset futottam. Félúton pont a tavalyi időmet hoztam, a végén két perccel rosszabb lettem mint tavaly.

 

Eléggé szerettem volna, ha sikerül időt javítanom. De nem sikerült. Úgy látszik elmúlt a kezdő időszakom, amikor relatíve kis edzésmennyiségekkel évről évre könnyedén tudtam fejlődni. A Piros 85 után kihagytam egy hetet, majd két hét alatt futottam vagy négy órát. És ez elég volt a visszaeséshez. Hát mostantól igazán meg kell dolgozni a szinten tartásért is.

 

Jó kis mezőny volt, egy kis fogalmat alkothattam arról, hogy milyen időt fut az, aki tud. 2 óra 45 perccel holtversenyben nyerte Józsa Gábor és Bogos Tamás, hát egy ilyen rövid versenyen 34 percet kapni nem kevés.

 

http://www.tabanispartacus.hu/tajfuto/2014/dobogokoi/dobogoko_si.html

Bozótkutya 2 napja Creative Commons License 50708

Gratu!

 

 

(én elég lassú vagyok, így nem biztos, hogy releváns, de nekem csak akkor fárad ki komolyan a combfeszítőm, ha felfelé erősen megyek, a lefelé nem gond...talán csak nem futok elég keményen  :)  

Előzmény: zoncsi (50707)
zoncsi 2 napja Creative Commons License 50707

Naszály

(mert muszáj)

 

19-re lapot húztam, mert 3 héttel a Piros 85, és 1 héttel az izomból megfutott félmaraton után úgy gondoltam, jó lesz nekem elindulni a Naszály Trail L-es, 2 körös távján. Igazából ezt már az alapozó időszakba számolom, azzal a felkiáltással neveztem be, hogy ez már nem verseny, a kilométerek meg hagy gyűljenek csak szépen. Életem párja - nagyon bölcsen - megelégedett az 1 körrel, bár pillatokra kacérkodott a hosszúzás gondolatával, de győzött a józan ész, aminek a fájó derék súgott. Még sosem futottam a Naszályon, de emlékszem egy ezen a fórumon lezajlott eszmecserére, aminek az lett a végkövetkeztetése, hogy a Naszályon van (az egyik?) leghosszabb folyamatosan emelkedő útvonal. Emlékeztem még képekre a tavalyi versenyből, ahol fákba kapaszkodva próbálták a versenyzők felhúzni magukat a hegyoldalon, mert a cipő semmit nem kapaszkodott a meredek és átázott emelkedőn. Ezek után nem kicsit örültem, hogy idén kegyesebb volt az időjárás, és alig esett a nagy nap előtt.

Jó korai a rajt, kicsit az indulással is megcsúsztunk, fél óránk volt a megérkezéstől hogy induláskész állapotba hozzuk magunkat, de sikerült.

1,5 perc késéssel képletesen ellőtte Zsuzsa a rajtot, és nekiindult vagy 150 ember. Kicsit elszámoltam magamat, mert nagyon a végére maradtunk, és nem tudtam, hogy az első pár kilométeren egynyomtávos a pálya, de ez így legalább pulzusmérő nélkül megoldotta a pulzuskontrollt. Amúgy is együtt akartam maradni Ildikómmal az 1. körre, hogy aztán ami kakaó marad, a 2. körön elpuffogtassam. Mikor oszlott a tömeg, a hosszú lankás emelkedő végéig, addig ez működött is, de aztán a meredélyen, ahol először hágtuk meg a hegyet, kicsit elkezdett viszketni a talpam. Fent aztán búcsút intettem hitvesemnek, és lekezdtem a szabad ereszkedést. Persze ez 5 perc alatt kiderült, hogy nem kellett volna. Mire leértem az 1. frissítőpontra, teljesen beálltak a combjaim. Hálistennek a pontot hatalmas volt a hangulat, Ganki, Rozi, Jucus és a többiek nyomták a Hajrá Zoncsit! Gyorsan töltekeztem, de mire a 2 szelet csokit ettem volna, fordult a kocka és Jucus már azért ágált, hogy enni jöttem vagy futni? :) Muszáj volt továbblépnem. Az elkövetkező emelkedőkön, amik némi lazázás után jöttek, aztán megértettem, mitől olyan nehéz ez a pálya. Az oroszlánvári emelkedővel simán partiban vannak, ha nem nehezebbek. Mire felértem, komolyan eszembe ötlött, miért is kellett nekem az L-re nevezni, én ez még egyszer hogy fogom végigcsinálni? Ráadásul kezdetektől éreztem a lábamban az elmúlt hetek fáradtságát. Enyhülést ismét a frissítőpont hozott, és nem az elfogyasztott kaja, pia, hanem a lelkes önkéntesek hada. (Ez még rímelt is.) Nagyon feldobja ezeket az eseményeket a sok jókedvű, buzgó segítő, akik még jókedvet is csinálnak az embernek!

Egy idő után összebandázódtunk Kovács Peti "Tanár úrral". Vele nyomtuk le a maradék sok kilométert, amiből a rétre eső hosszú szakaszt kicsit lélekölőnek tartottunk. Aztán viszont jött ismét az erdő és a remek függőhidas rész, és hipp-hopp, rá is kanyarodtunk célba vezető útra. Közben persze megjelent mögöttünk Viola, akitől nem is vártam mást, minthogy elviharzik mellettem, és már csak a célban látom viszont. De most annyira nem sietett, hangsúlyozottan edzeni jött, nem szétcsapni magát.

A kör végét nagyjából együtt értük el hárman. Igyekeztem minél rövidebb időt tölteni a pontokon, ezt is meg kell egyszer tanulnom. Millers is igyekezett ebben a segítségemre lenni. :)
Nekimentem hát a 2. körnek, várva, hogy mi lesz ebből. Dicsőség vagy halál.
Most nem kellett a kishídnál tülekedni, előttem 20 méterrel Viola szedte a lábát, mögöttem Tanár úr érkezett meg az emelkedő aljához. Igyekeztem tartható tempót felvenni. Örömmel tapasztaltam, hogy nem szakadok le Violától, sőt még közelítek is rá. Egy idő után elmellöztem, ő búcsúzott, hogy majd a célban, én meg mondtam, hogy szerintem az első komolyabb emelkedőn. Úgy is éreztem, hogy az meg fogja adni a kegyelemdöfést. Nem voltam rendben. Kicsit magasnak éreztem a pulzusom, nem voltam biztos magamban, erőltetettnek tűnt a tempóm. Itt volt az ideje korrigálni!
Innen egy aránylag hosszú lankás emelkedő szakasz jött, amit én szinte végig futottam, de csak épp olyan tempóval, ami nem vitte feljebb a pulzusom. Azaz kb. gyökkettő. Épp csak erősebb tempó, mint a gyaloglásé. Ezt a P85-ön már alkalmaztam. Bírható és valamivel jobban lehet haladni, mint ha szimplán gyalogolnék. A kecske se döglik éhen, meg káposzta is marad. Ezzel befogtam még 1 embert. (Tetőtől talpig biciklis cuccban nyomta, amiből persze a legfurább a szivacsbéléses gatya volt. El is gondolkodtam, nem dörzsöli-e ki a lábát, mert nekem néha a futógatya is megteszi.) Az 1. nagy emelkedőig egész jól helyre rázódtam, igaz, benyomtam egy koffeines gélt is. Vagy a tempó vagy a gél, de segített, mire ráfordultam a meredélyre, újra erőben éreztem magam, és tűrhető sebességet tudtam felvenni a mászáshoz. Itt újabb spori(ka)t tudtam megelőzni, fent meg Pepéék adták meg a lendületet a lefeléhez. Mire leértem Jucusékhoz, újabb "skalpok" kerültek a tarisznyába. A pont most kevésbé volt már harsány, mint az első alkalommal, abban a cudar hidegben az is szép, hogy bírták megfagyás nélkül. De azért így is volt szurkolás, poénkodás. Ittam egy kis kólát, feltöltekeztem, hajrá tovább. Előttem Oszaczki Géza volt, őt nem is reméltem megfogni, de azért mentem, ahogy még a limiteken belül megengedhettem. (Ennyit az eltervezett edzésről. :) Fel kellett azonban érni a Látó-hegyre, mire Géza és még egy futó elérhető közelségbe került. A kilátónál azért még nem mulasztotam el fotózkodni, Csanya is most éppen ezen a ponton tartózkodott. (Aki nem volt tanúja, annak van egy videó a FB-on, hogy üvöltözött az 1. körben folyamatosan, hogy "4. vaaagy!!!!!" rázva a kolompját. :) Onnan visszatérve aztán megfogtam Gézát és a másik srácot is, Géza se akarta most nyomni, előtte is maratonozott, következő hétre is azt tervezte. Innen már csak a légüres tér volt, a terep, a tájékozódás, meg a pontok. Versenytárs egy se. Kicsit el is bizonytalanodtam itt-ott, hogy merre kell menni, az első körben könnyebb volt a tömegben. Szépen fáradtam, fájt a sarkam, de egyenletes tempóban haladtam fent a hegyormon, le a hegyről, végig a réten, át a hídon, majd le a célhoz. Elégedetten láttam, hogy a saccolt 7 óra helyett 6:30-on belül leszek. A kirándulóközpontban felharsant a kereplő, sokan tapsoltak, feltekerték a zene hangerejét, így diadalmasnak érezhettem az utolsó 100 métert, ami még meg kellett tennem.
6:25 lett a vége. 1. kör 3:07, 2. 3:16 lett, 9 percet lassultam, aminek nagyon örülök. 8 embert előztem meg a 2. körben és 8. lettem. 30-ból. Mint mondtam korábban, előttem nagy vákuum volt, az előttem lévő után 45 perccel érkeztem be Katalinpusztára. Jó, hogy össze nem csomagoltak addigra! :)

Nagyon jó verseny volt, a központ a legigényesebb volt, amit valaha megtapasztaltam, a forró zuhany gyönyörére még most is emlékszem, :) az önkéntesek hadát meg nem lehet eléggé dicsérni, a szervezők és ők adják ennek az egésznek a  sava-borsát!

A pálya rendkívül nehéz, a körönkénti 1100 m szintemelkedés szerintem nem lenne elborzasztó, ha az ereszkedés nem jelentene legalább akkora nehézséget a lábaink számára. Hétfőn alig tudtam járni.

Apropó, ezt ki hogy éli meg? Ez a nagyon szintes versenyek velejárója, hogy az ember szétveri a combfeszítőit? Vagy rossz a technikám? Vagy többet kéne futnom? :)

Balazito 2 napja Creative Commons License 50706

Jó kérdés, piros pont! :-) Tudod elrejtettem kis kontrolkérdéseket, melyekből le tudom ellenőrizni, hogy aki olvas az értelmez is... 

Leírásomból valóban kimaradt a fejlámpa megoldása: végül Nagykovácsiban Millers kisegített eggyel. (Megjegyzem, hogy bár Molnár Peti fénylő csillaga a hazai ultrafutásnak, azért az ő fényében nem tudtam volna lejönni Budaörsre:-))

Előzmény: allez zserzseli! (50693)
zoncsi 3 napja Creative Commons License 50705
Előzmény: zoncsi (50690)
zoncsi 3 napja Creative Commons License 50704

Azért ennek a mosolynak a hátteréről mesélhetnél valamit ... :))

 

Én is igyekszem összedobni egy beszámolót a Naszályról, mert megérdemli! Elöljáróban annyit, hogy kár, hogy olyan kevesen maradtunk a 2. körre, mindössze 30 L-es (2 körös) távon induló versenyző volt! Így fordulhatott elő, hogy míg Zserzseli 6. lett, én 8., a közöttünk lévő különbség viszont 55 percet tett ki!

Előzmény: allez zserzseli! (50702)
allez zserzseli! 4 napja Creative Commons License 50703

tényleg egy nagyon jó kis verseny volt. tavaly is nagyon jó emlékekkel tértem haza, most nálam is csak megerősödött ez az érzés. szuper ez a versenyközpont, ennek kulturáltsága megadja az egész alaphangot a versenyhez is. nekem tetszettek az újítások is, még nem tűnik vidámparknak. a gulyás pazar volt, komolyan rég ettem ennyire jót.

 

ami a versenyt illeti: tavaly csak egy kört mentem, de abban jobban elfáradtam, mint a mostani kettőben. elvileg már egy alapozó tempót terveztem, de persze, akkor minek jön versenyre az ember. (leginkább azért, mert 48 kilit 2300 szinttel nem jut eszembe magamtól futni..) ettől függetlenül sikerült némi önfegyelmet magamra erőltetni és hagytam elfutni a többieket az elején, amúgy sem lett volna esélyem velük tartani a tempót. szépen komótosan fejlődtem fel, azt tartottam végig, hogy kifejezetten nyugodtan, lazán megyek, ha egy picit is bele kell feszülnöm, akkor rögtön visszaveszek, vagy sétálok. ennek megfelelően az első kört úgy abszolváltam, hogy szinte azt sem éreztem, hogy mentem volna valamit, pedig egy pár perccel még jobb is lett, mint a tavalyi egy kör. persze mind a talaj, mind az időjárás kegyesebb volt most.. a második kör eleje még jól ment, balázst is be-be értem mindig felfele, de lefele a nyomát sem láttam. a 2. látó hegy-4. naszály kombóban azért már sokat lassultam, a jogg kívül esett volna a komfortzónán. a 4. naszályról leérve lett egy kis mélypontom, a pontra kicsit szédelegve értem be, de kis evés-ivás után erőre kaptam. a második kör ezekért sajna 15 perccel lassabb lett, de így is elégedett vagyok, jó érzésekkel, nem széthajtva magam értem be..

 

a verseny időpontja nagyon jól lett kiválasztva, igazi holtszezon, nagy jövője van a versenynek :)

köszönöm mindenkinek, pontőröknek a lelkes szervezést, a piroska és 7 törpés pont igazán mesebeli volt. szabó jucuséknak viszont még jövök egyel :) ők tudják miről van szó!

 

ja és csanya és krisz. még most is kong fejem a sipítozástól. a naszályon mindig negyedik voltam, de aztán rendre visszacsúsztam a 6. helyre.

 

jövőre a 4. helyért hajtok ígérem.

Előzmény: ubalika76 (50700)
allez zserzseli! 4 napja Creative Commons License 50702

úgy érzem a renomém jóval nagyobb, mint a tudásom :) és  nagyságom :)

Előzmény: zso70 (50698)
Z-U-Z 4 napja Creative Commons License 50701

alapvetően egy 24,2 km-es verseny nem üti meg az ember ingerküszöbét, de ez a Naszály-trail annyira jó, hogy ide is leírom, milyen volt. Én ilyennek láttam belülről: 
Tavaly annyira jól sikerült a rendezvény debütálása, annyira szerethető volt és annyi szép emlékeket adott, hogy már akkor eldöntöttem, idén is ezzel kezdődik a szezon számomra. A versenyközpont helyszínére előző évben csillagos ötöst adtam, ehhez képest az idei új építésű részeket egyelőre nem tudom hova tenni (minivasút, stb.), kezd valamiféle élménykombinát vagy egy nagy vurstli képe kirajzolódni. (aki tudja, hol áll meg a vége, megírhatja). Az „M” táv nevezési listáját böngészve megtaláltam a tavalyi pajtásokat (Nedus, Béla), és ott volt Bajári Gábor is, akivel még nem futottam, de a híre megelőzte. Sógorom, Balázs csak annyit mondott, nem tudja, ilyen távon hogy lehetne őt megelőzni. Ráadásul Nedus is olyan sebességű futásokat pörget idén, hogy tudtam, nem fogunk unatkozni. Rajtban előre is álltam, és egyből el is kezdtem nyomni Bajári Gabival, de Nedus is követett szorosan. Ez a hármas gyorsan el is szakadt, és most a tavalyi évvel ellentétben egy hosszútávos sem vert meg minket már az első körével . Gabi az első emelkedőkön nagyon szaporázta, itt messze a komfortzónám felett loholtam mögötte, de amint a kék 3-400 méteren kilaposodott és hullámosra váltott, elkezdtem jobban érezni magam, és pár másodpercre el is szakadtam Gábortól. Végre egy olyan szakasz jött, ahol Speedcross adottságait is ki tudtam használni. A Naszályra így fél-egy perc előnnyel érkeztem a többiek előtt, ahol próbáltam egy mosolyt magamra varázsolni Áron fotógépe kedvéért, meg Csanyáék is odatették magukat. Leszáguldottam Vác felé, bár próbáltam nem szétverni a combjaimat. Aztán vettem egy kis vizet a frissítőponton, hozzá meg nyomtam egy banáncsücsköt, illetve beszívogattam a koffeines gélemet is. Kezdődhetett a kegyetlen felfelé a sárga körön. Gábor viszonylag gyorsan megközelített, ő még simán futotta, aprózta a lépteit azokon a szakaszokon, ahol én már keményen gyalogoltam. Viszont Nedus eltűnt, róla csak később tudtam meg, hogy milyen szerencsétlenül járt nem sokkal előtte. Látóhegy után, a szintén gyalogos sárga háromszögön muszáj volt már váltanom, így vicsorogva, de sikerült előre menekülnöm. Majd jött a második hosszabb lefelé a Naszályról, ahol már nagyon tepertem, gyűjtöttem az előnyt a Gyadai-rétre. Tartottam attól, hogy a 17-21 km közötti laposon majd nem esik jól a tempózás, és a lelki szemei előtt láttam, hogy Gábor majd gyorsvonatként megérkezik hátulról a mezei futó szöges cipőjében és nem lesz rá válaszom. Aztán valahogy mégis sikerült 4:00-4:20 közötti tempóban haladnom, amiben ráadásul még jól is éreztem magam, továbbá realizáltam, hogy a Bajári-express talán nem is olyan gyors már. Így csökkent előnnyel, de már nyugodtan fordultam be az erdő felé, ahol ismét én voltam előnyben, és újra tudtam növelni a kettőnk közti távolságot. A cél előtt ráadásul a feleségemet is utolértem, aki élete első terepversenyeként teljesítette az „S” távot, így produkáltunk egy előre nem tervezett családi befutót is. Összességében idén is egy nagyszerű verseny volt, mind a sportértékét, mind a körítést illetően. A szervezők nagyon magasra tették a lécet 2013-ban, de idén is megugrották ezt gond nélkül. Köszönjük!   

ubalika76 4 napja Creative Commons License 50700

Hát ez szuper ez a fotó!

Köszönhetően a fotón lévő sporttársnak, már tegnap a rajtban eldöntöttem, hogy bajuszban megyek 7főn melóba, de az asszony nem kultiválta. De nem baj, ígérem a vulkánra abban megyek.

Nagyon köszönjük a versenyt, a szervezést meg mindent, pont olyan jó volt mint tavaly, nekem mindenképpen ez a szezon kedvenc versenye, ráadásul annak ellenére, hogy tavaly elfutottam az elejét, idén meg nem túl fényes bőrben álltam rajthoz. A november az a hónap, ami után senki sem szokott vágyakozni, de már van miért. 

Előzmény: nedus1965 (50699)
nedus1965 4 napja Creative Commons License 50699

Előzmény: zso70 (50698)
zso70 4 napja Creative Commons License 50698

Volt egy ilyen tegnap, nagy emberekkel

 

Pinyo 5 napja Creative Commons License 50697

Nekem inkább téli punnyadás szokott lenni, decembertől áprilisig. Teljes leállás viszont csak egy-két hét. Biztos a sötétség miatt. Este nyolcra elfogy a futniakarás-hormon.

Előzmény: Skeletron (50696)
Skeletron 5 napja Creative Commons License 50696

Jó beszámolók lettek ebből a P85-ből! Én nem mertem bevállalni amit utóbb nagyon jó döntésnek éreztem, abszolút nem lettem volna rá felkészülve.:)

Most hétvégén az Iszinik 50-es résztávján futottam egy jót amiről írkáltam egy kicsit itt

Próbáltam negatív split-re kihozni a dolgot, majdnem sikerült is. Egyébként mi a "tudomány jelenlegi állása" abból a  szempontból, hogy mi az a leghosszabb táv ahol érdemes ilyen negatív split-re készülni? Maraton egyértelműen ilyen, de pl 80? vagy 100? Nekem a 100 annyira hosszú futásnak tűnik, hogy nem tudom elképzelni hogy ott tudnék ilyet kivitelezni.

Másik kérdésem, hogy másnak is szokott lenni ilyen nyári lepunnyadás? Nekem május után szinte mindig van egy nagy gödör a nyáron... Idén annyiban volt jobb mint tavaly (amikor volt egy teljes hónap futás nélkül) hogy augusztusban már sikerült rendszeresen edzenem. Június-júliusban csak szórványosan. Ez ellen ki, mit szokott tenni?