Keresés

Részletes keresés

rrroka Creative Commons License 15 órája 0 0 52743

nem rossz értelemben futóceleb, hanem mint ismert és elismert arc. :) ha oldalt volt a szám, akkor passz. korán értél oda, nagyon nem volt még mit csinálniuk. :) előző két évben sok terepfutás.hu versenyen voltam, egyszer crewként is sz7óval nagyjából megvannak az arcok, azt mondjuk nem tudtam, hogy konkrétan négy futótársam is ponton lesz, nem került szóba. 

Előzmény: allez zserzseli! (52742)
allez zserzseli! Creative Commons License 17 órája 0 0 52742

remélem, hog ya futóceleb nem nekem szólt.

elég szar lenne :))

 

na nekem is pont oldalt volt a rajtszám. és ne m is sértegettem őket :)

persze direkt nem írtam, hol történt ez meg kétszer is. nem akartam általánosítani.

továbbra is nagy respekt az önkénteseknek, én is minden évben egyszer elmegyek csanya versenyre segíteni.

volt olyan pont egyébként, ahol az egész csapatot ismertem, nem ott szóltak nyilván.

 

egyébként, hogy nem ismerem a crewt, semmit nem jelent, sőt, nem is kell ismernem, csak azért jegyeztem meg, hogy mennyire más már a társaság ezeken a versenyeken és nem olyan belterjes szerencsére, mint régen.. ez jó.

Előzmény: rrroka (52740)
Pinyo Creative Commons License 22 órája 0 0 52741

Nem voltam, amikor ezekre nevezni kell, még nem tudhatom, hogy lesz-e addig elég edzés, mondjuk idén lett volna. De max a 52-re mentem volna, a köztes 85 hiánypótló ezen a versenyen, jó ötlet, de ez nekem még mindig olyan táv, amit nehezen vállalnék be. Szerintem elég belőle ősz végén egy piros :)

Előzmény: allez zserzseli! (52739)
rrroka Creative Commons License 27 órája 0 0 52740

Érdekes, nekem nem szóltak, pedig oldalt volt a rajtszám és segítettek is a pontokon, töltöttek, kínáltak, etettek... mondjuk négy frissítőnél is volt futó ismerősöm a csapatban, pedig én nem vagyok "futóceleb". :)

 

Részletesen is leírtam: http://hosszutav.blog.hu/2018/05/21/uth_szentlaszlo_trail_vorosko_bekaphatja

Előzmény: allez zserzseli! (52739)
allez zserzseli! Creative Commons License 1 napja 0 1 52739

óóó jó rég jártam itt..

nagyon köszi a fotót, jó lett!

 

én tegnap volt a szentlászló trailen, végre nagyjából élveztem a menet nagy részét, egész jól pörgött a táv, csak a vége ragadt be kicsit, nyerges hegy, meg az a ronda aszfalt a végén.

de fasza kis verseny, a pályát ugyan rogyásig ismerem már ,de azért ez nem egyszerű karakterisztika..

az időm szódával elmegy, hűen tükrözi a mostani állapotomat.

egy fél óra minimum benne maradt.

 

pinyót nem láttam a sok táv indulói között, zoncsi is a missing táblán volt..

 

a rendezvény egyre profibb, a célegyenes a Duna parton, patent na.

nagyon fura, hogy az indulók 90%-át nagyjából nem ismerem, de a crew-t sem, ez még meglepőbb.

 

itt azért egy kis kritika, csanya úgysem olvassa ezt, hogy több ponton a legfontosabb dolga az volt a népes crew személyzetnek, hogy hangsúlyosan figyelmeztessen: legyen látható a rajtszámom, különben kizárnak!

WTF? Mondom a nagyjából iskolai osztálylétszámú csapatnak, akik egyébként semmit nem csináltak a ponton, önkiszolgáltam, hogy voltak már terepultra versenyen?

Merthogy itt elcsúszik. hátramegy a nyomorult rajtszám, koszos lesz, feltűrődik, stb. De nem mondtam, mert nyilvánvaló volt, hogy még sosem voltak és biztosan a rakparti tízesen vannak, akik rajtszám nélkül futnak.

De mégis egy terepultrán jön az illető, szétszopatja magát rajtszám nélkül és felzabálja a tuc tuc kekszet??

Voltam már meglehetősen sok külföldi terepultrán, de még sosem szóltak rám, hogy húzzam előre láthatóan a rajtszámot. valahogy 100 km-en, vagy 100 mérföldön nem indulnak potyautazók.

Na mindegy csanya biztosan kiadta nekik, ők meg azt gondolták, hogy ettől professzionális a szervezés.

 

De a verseny amúgy téllég jó, ezt büszkén lehet már vállalni a sokszor provinciális magyar rendezvények között.

Ha majd lesz VIP sátor, akkor lesz gáz.

 

 

Előzmény: barefootBushman (52730)
Pinyo Creative Commons License 6 napja 0 0 52738

Az oldal nem található.

Előzmény: barefootBushman (52736)
_ZE Creative Commons License 6 napja 0 1 52737

Sajnos csak most jött szembe az infó - ha valakinek nincs programja (de van trackelésre alkalmas eszköze) a hét végére:
http://www.barcikaart.hu/sport/terepfuto-verseny/

barefootBushman Creative Commons License 6 napja -1 0 52736

Sziasztok! Csináltam pár szerény fotót, még a Muzsla Trailen https://ibb.co/album/hZaQva szeretettel.

Pinyo Creative Commons License 2018.05.15 0 0 52735

Eheti :)

 

2018 Trail World Championships

 

Tiricz Irén, Dr. Paál Emőke, Pálfy Marci, Muhari Gábor

 

http://penyagolosa.livetrail.run/classement.php (TWC választás)

https://www.irunfar.com/2018/05/2018-trail-world-championships-results.html

Lord Kacor Creative Commons License 2018.05.02 0 1 52734

Sziasztok!

"Megint (majdnem) egy évvel öregebb lett(em), s bölcsebb is talán...!"

Ultrakék Trail Börzsöny
Katalinpuszta-Nagymaros az OKT vonalán, 55 km, 1880m D+;
6:52:33 absz. 17, ffi 15. hely.

Tavalyi első evör terepultrácskám annyira szenvedős lett, hogy beneveztem az UKT-ra, pszichés megerősítési, egyúttal meg persze "haladás-felmérési" célzattal. 
Vacilláltam, hogy a Pilisen vegyek-e revansot, de a triatlon középtáv ob versenykiírása (máj. 26.) végül eldöntötte, hogy a 20-ai UTH helyett mást kell keresnem, mert regenerálódni kevés lenne ez az idő.

Az UKT Börzsöny adta magát, a táv kb. egyezik és szintben is hasonló (bár mint arra rájöüttem közben, azért a szinteloszlás milyensége sem kihagyandó tényező egy terepfutásnál :) ). Április elején Balatonudvariban futottam egy 25-öst (megnyertem, bár ehhez az egyértelmű favorit hibája is kellett, és nagyon sok szint sem volt benne, csak 450 m), 4:44-es átlaggal, szép pulzuson. Meg Ráckevén PR maratont mentem aszfalton (3:25, persze sehol sincs a nagyokhoz, de nekem 5 perc javulás ez novemberhez képest) - szóval úgy éreztem, jó a forma...

A rajtba családdal érkeztem 29-én reggel. Nem szoktak versenyre kísérni, de kicsilányom kitalálta, hogy járjuk le szép lassan az OKT-t családilag, így adta magát, hogy míg én lefutom a versenyt, ők Nógrád vá.-tól visszairányban lejárják a szakaszt és legalább áthozzák majd a kocsit Nagymarosra, a célba.

A nejem és a nagyobbik lányom nagyon nem szereti a versenyek hangulatát (fiamnak full mindegy, a kicsi mondjuk jól elvan vele, de ő a kicsi, teszi amit anyukája mond :D ), és őszintén szólva engem is feszélyezett kicsit a jelenlétük (szeretek magammal foglalkozni ilyenkor), de mivel amúgy is ment a Volán járata Nógrádra, szépen elbúcsúztunk egymástól azzal, hogy ha minden jól alakul, Nógrád környékén még találkozunk úgyis egymással szemben... 

A versenyt az Ökofutás szervezte (Hegedűs Zsuzsa főnökletével), a startban nem volt semmi nagy faxni (ez nekem szimpatikus egyébként). Volt kis idétlenkedés pár futócimborával (nem sokakat ismerek, mert olykor vannak gátlásaim), aztán hajrá!A fentiek szerint nézett ki a táv. A frissítőpontokból talán el tudtam volna viselni egyel többet is (főleg mert igen meleg volt és Kisinóc után sok volt a Napnak kitett rész), nem bántam meg, hogy a két fél literes kulacs mellé övön elvirttem a Compressport 6decisét is. Szinte minden elfogyott mindig a pontok közt (startból csak vízzel indultam, onnantól minden ponton egyik kulacsba iso-t kértem, a többibe vizet).

Garmin Fénix2-vel futok, a navigációt elindítottam a biztonság kedvéért (bár tudtam, hogy a Kék jól jelölt viszonylag), de gyakorlatilag 95%-ban a pulzus-képernyő volt kint az órán kizárólag... A terv az volt, hogy 150 alatt tartom (z3 156-tól indul nálam mostanában), mert ilyen távokat én igen ritkán futok (konkrétan évente ugye 1x :D ), másrészt nem jól tűröm a meleget sem (bár javulok e téren azért). A pulzusos terv jól sikerült egyébként, utólag a Strava-n is megnéztem, nagy kilengések nem voltak.

Frissítésre csak folyadékilag volt némi elképzelésem (lásd fent), High-5 zseléket tettem el, meg zabcsokit meg energiaszeletet meg egy kicsi szenyát. Másfél óránál (Nógrádnál), majd a Csóványos emelkedőjén, végül Kisinóci th előtt ettem egy-egy zselét, emellett a szendvics első felét Nógrád után egy emelkedőn, másik felét már a vége felé, a Julianus-toronyba baktattamban fogyasztottam el. is-ból ugye másfél l, vízből úgy 4-4,5 l ment le. KEVÉS VOLT. Talán a folyadék nem is, de a zselézést elb.sztam, ez egyértelmű. Hiába, hiányzik a rutin, meg hát ott volt a tavalyi rossz UTH_s tapasztalás, ahol f.stam többször is (bár a klóros csapvíztől, de tudatilag mégis mindig berzenkedek azóta is a zseléktől - ezen dolgoznom kell agyban, a triatlonhoz is muszáj lesz sűrítenem).

Onnan tudom, hogy kevés volt a frissítés, mert az NHH után elfogytam, önkínzó gondolataim támadtak, csipetnyi agresszív hullámvölgyekkel színesítve. Kóspallagon a ponton, egyes váltóban indult - oda kocsival "továbblőtt" - cimbik szerint nagyon szarul néztem ki. Ők a célban őszintén csodálkoztak az időmön, azt mondták, ahogy kinéztem ők arra számítottak hogy legyaloglom az egészet vagy kiszállok és visszafordulok. A pont után sok volt a gyaloglás már, ez tény, ott előzött meg a két első helyezett hölgy is.

Mindenesetre sokat tudtam tanulni erről az 50+-os műfajról megint, így összességében nagyon jó döntésnek érzem, hogy elindultam a versenyen. A pontok jól ellátottak voltak (NHH-t pl. a "Váci Jedik" vitték, Veriga tök aranyos volt, mindenkihez volt egy jó szava), a pontőrök készségesek, rutinosak és gyorsak.

A célban pedig végre Zoncsinak is be tudtam mutatkozni személyesen is...

Jövőre - hacsak valami triatlonos event át nem húzza megint - azt hiszem, visszatérek a Pilisbe, Csanyához. Az a 7ó30 perces tavalyi szenvedés a vasárnapi formámban szerintem majdnem egy óra mínusszal meglett volna... De mivel a "volna" nem értelmezhető a terepfutóversenyek kontextusában, hát muszáj leszek jövőre is bevállalni egy újabb ultrácskát. :)

Üdv,

kacorlord

zoncsi Creative Commons License 2018.04.26 0 0 52733

Ez már a (fel)szívás része. :-)

Előzmény: Lord Kacor (52731)
stylusz Creative Commons License 2018.04.24 0 0 52732

Hello

 

Ha valakit érdekelne, átadó egy alapdíjas nevezés a májusi Salomon Szentendre Trail (54 km) távra. 

Amennyiben rákattantál, írj a chakar@freemail.hu-ra, köszi

Lord Kacor Creative Commons License 2018.04.24 0 0 52731

Zoncsi, hogy érted, h "Cortinára majd felszívod magad"? Nem téged látlak az UltraKék Börzsöny [ápr. 29.] rajtlistáján egyéniben?

Előzmény: zoncsi (52728)
barefootBushman Creative Commons License 2018.04.23 0 0 52730

Szia, ja Zserzselinek szurkoltunk vasárnap -jól ment, de rólad nem tudok sajnos, hogy ment a hosszúd

 

Előzmény: zoncsi (52728)
Pinyo Creative Commons License 2018.04.20 0 0 52729

Libegőn találkoztunk, MB holnap lesz, több esemény nem történt még velem idén. Szinte csak most lett vége a cudar télnek :)

Előzmény: zoncsi (52728)
zoncsi Creative Commons License 2018.04.19 0 0 52728

Biztos mindenki edz a hegyen vagy a FB-on, mert itt nagy a csönd. Már Zserzselit is felbukkanni látom ott - igaz, inkognitóját megőrizve. :)

Múlt hétvégén Mátrabérc. Hol egy beszámoló? Bali, mi volt? Tudom, meleg. :)

Hétvégén Mátrabérc Trail, nem lesz könnyebb. Talán túrázó nem lesz annyi, de a jó idő miatt ez sem biztos.

Én szép csöndben már 3 versenyen eseményen vagyok már túl. A szokásos tavaszi menetrend: BükkiKi, VTM. Aztán magam se tudom, miért, talán Kiss Miki szárnybontogatása támogatásául a Libegő Trail. A tavalyi fenékizom probléma már nagyjából a múlté, bár még érzem. A sarkantyúm viszont újra támad, sőt, most már az egész bal bokám nyikorog. Azért edzek, csak a tempó meg a táv nem stimmel. :)

A Bükkin nagyon visszafogottan mentem, így is elfáradtam, a VTM-en küzdöttem, úgy voltam szar, a Libegőn legalább megpörgethettem a lábaimat. Persze csak lefelé. Felfelé nagyon nincs kraft.

Ez így elég rossz előrejelzés a MBT-re, de emiatt még Don Quijote nem hátrál meg az óriások elől.

Majd a Cortinara felszívom magam. Vagy nem. :)

imaro Creative Commons License 2018.03.04 0 0 52727

Ez már ilyen lett... Egy darabig nem rakott fel egy képet se, aztán ikrek lettek.

 

Előzmény: imaro (52726)
imaro Creative Commons License 2018.03.04 0 1 52726

A Bükki kilátások Hard távjának 2. ellenőrzőpontja (Zöld-rét) Csapó András képén.

Tél volt.

barefootBushman Creative Commons License 2018.02.26 0 0 52725

A Transvulcania-n meg ez: https://www.instagram.com/p/BQia9diht20/?taken-by=jborex tiszta transz.

Előzmény: barefootBushman (52724)
barefootBushman Creative Commons License 2018.02.20 0 0 52724

A Trans Grancanaria-n meg sár lesz: https://www.instagram.com/p/BfY_XrgBM5r/?explore=true Üdv!

Előzmény: imaro (52723)
imaro Creative Commons License 2018.02.20 0 0 52723

Már eldőlt: tél lesz!

Pinyo Creative Commons License 2018.02.07 0 0 52722

Izgalmas indítás

Előzmény: kissmiki (52721)
kissmiki Creative Commons License 2018.02.06 -2 1 52721

Sziasztok kedves Terepfutók !

 

Nem lenne jó, ha bárki, bármiből kimaradna azért mert nem szereti a facebook-ot. 

 

Keletkezett egy új oldal: www.hegyfutas.hu klikkeljetek rá bátran, talátok ott majd több mókás versenyt ! Ha rajtam múlik egyre többet, és eléggé rajtam múlik.... :-)

barefootBushman Creative Commons License 2018.01.23 0 0 52720
barefootBushman Creative Commons License 2018.01.12 0 0 52719

cső Atesz, sztem Clifton 3, v. 4 a nyerő, mert nem megy szét 700km alatt, mint a többi és semleges..

Előzmény: ateszking (52717)
ubalika76 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 52718

nemtom. gumipántja van, és alul láncokon lemezke aminek lehajtott szélei a fogak, kb. 1cm -esek, és elől van 5, hátul a sarok alatt 3

Előzmény: bmalag (52715)
ateszking Creative Commons License 2017.12.17 0 0 52717

Karácsony alkalmával meg akarom lepni magam egy új Hokával. Nem tudom, hogy Challenger ATR-t vagy Mafete-t vegyek.

A régi egy Mafete volt.

Széles a lábam, arra jobb lenne a Mafete.

Kb a futásaim 40%-a aszfalt, és terepen is csak az itthoni erdei utakon futok, akkor meg fölösleges a Mafete.

Viszont a nagy testsúlyom mellé egy enyhén pronáló láb társul, itt jobban járnék a Challenger-rel.

Kinek mi a tapasztala-véleménye?

Pinyo Creative Commons License 2017.12.13 0 0 52716

Jót írtál. Még ebben az évszázadban én is elmegyek ide.

Előzmény: ubalika76 (52713)
bmalag Creative Commons License 2017.12.12 0 0 52715

Milyen vas volt amit használtál?

Előzmény: ubalika76 (52713)
ubalika76 Creative Commons License 2017.12.11 0 0 52714

Ja Bajári nem jött, azt mondta, hogy jó szopást nekünk, viszont másnap a mikulásfutáson 1:16 félmaratont ment.

Előzmény: allez zserzseli! (52710)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!