Keresés

Részletes keresés

Lúdtalp Creative Commons License 2015.05.07 0 0 51038

Számok alapján nem az, pedig sajnos igen. Ez úgy lehet, hogy sunyi hosszú emelkedőkkel van végig kirakva, ami gyalogolva önti ki az időt az ablakon,  futva meg kinyír.

Előzmény: Pinyo (51016)
csanya. Creative Commons License 2015.05.07 -1 0 51037

Értem persze, hogy mire gondolsz. Szerintem ezek szituáció fűggő dolgok (mármint, hogy mi rövid és hosszú levágás). 

 

A lényeg.Minden eseménynél vannak szabályok. A leeendő résztvevő ezeket megnézi, értelmez és dönt. Ha regisztrál, akkor indulni akar, ha meg nem, akkor nem. 

Nyilván van egy csomó dolog ami alapján mérlegelnek a futók. Nevdíj, útvonal, szintidő vagy akár a rendező személye. Olyan kiírás, szabályrendszer nincs ami mindenki jó lenne, mindig lesz olyan akinek valami nem tetszik, nem megfelelő.

Azt látom, hogy a résztvevői szám a Terepfutás.hu versenyeken, a "szigorú szabályok" ellenére  dinamikusan nő. Pl. az idei VTM-en majd 100 fővel, a tavalyi T100 230 - idei UTH 450 is sokat mondó, nem?

Előzmény: asciimo (51034)
rrroka Creative Commons License 2015.05.07 0 0 51036

Ezt a rövid-komoly levágást tényleg nehéz megfogni, de szerintem az mindegy, hogy ez szándékos, vagy sem. 
Abban teljesen igazad van, hogy aki először olvassa ezt a szabályzatot így megfogalmazva, az kicsit furcsának, erősnek érzi, én is így voltam vele.

 

Egyébként mindeféle támadás nélkül, miért nem lehet átnevezni azon a TTn?

Előzmény: asciimo (51035)
asciimo Creative Commons License 2015.05.06 0 1 51035

ad1, Honnan veszed, hogy en nem rendezek semmit?

"Egy valaki csinálja, a többiek meg a pálya széléről folyamatosan okoskodnak,"

ezzel ram celoztal? Mintha mas rendezö nem lenne Csanyan kivül?

ad2, Nem irtam sehol sem, hogy elfogadnam a röviditest. utvonal szandekos levagasat en sem tudom akceptalni. Ezen a rövid meg komoly dolgon vagyok fennakadva. Meg az hogy aki nem szandekosan rövidit azzal mi van?

ad3, kötelezö felszereles : semmilyen felszerelest nem kifogasoltam.

 

ad4, Az egesz verseny hangulata ettöl lehet tök jo. Nem irtam hogy rossz lenne. Söt ebben a topikban az emberek 90%a TUDJA hogy tök jo. Azt probalom elmagyarazni, hogy egy kulsos, aki meg nem volt ezen a versenyen, ebböl a szabalyzatbol mit erez(het).

 

 

Előzmény: dankol (51029)
asciimo Creative Commons License 2015.05.06 0 0 51034

Ebben igazad van, meg kell hagyjam. A levagasnal nem az a gond, hogy nem engeded, hanem ez a "rövid" meg "komoly".

 

Igy irod a honlapon:

 

"Az útvonal komoly levágása - 1 óra büntetés
Az útvonal rövid levágása - 15 perc büntetés"

Regen azt mondtad, nincs olyan hogy egy kicsi rövidites oke, mert ugyebar mennyi az annyi? 100 meter oke, akkor a 105 meter miert nem? Ebben abszolut egyetertettem Veled. Minden rövidites csalas, akkor is ha az csak 10 meter. Ehhez kepest abszolut nem ertem ezt a pongyola komoly / rövid megfogalmazást. Erted mire gondolok?

Előzmény: csanya. (51033)
csanya. Creative Commons License 2015.05.06 0 1 51033

Nem ironizáltam. "A távok között átnevezés nem lehetséges." Ez konkrétan a te általad rendezett Iszinik túra oldalán olvasható. Miért példálóztam ezzel? Mert van olyan túra ahol megengedi a rendező az átnevezést. Akár erre is mondhatja valaki: Hűűűűű de szigorú kiírás, nem lehet átnevezni! Szóval csak azt akartam mondani, hogy lehet a te rendezvényedet is így itéli meg valaki. 

 

Levágások. A Terepfutás.hu az ITRA (International Trail Running Association) tagja. Az ITRA által ajánlott szabályokat olvashatod az UTH oldalán. 

 

A szabályokat az élet szüli és a rendező tartatja be. Nincs olyan pontja, amit ne használtunk volna már. Igen, van életre szólóan kizárt résztvevő. Kettő. 

 

 

Előzmény: asciimo (51026)
csanya. Creative Commons License 2015.05.06 0 0 51032

Ha szeretnéd bemásolok neked olyan kötelező listát ahol nem ajánlott, ha nem kötelező a személyi és a telefon is. A Lavaredo jutott elsőnek eszembe és ezért ezt másoltam be. A cél az volt, hogy megmutasam a különbséget egy középhegységi és egy magashegységi verseny kötelező listája közt. 

Előzmény: bellone72 (51025)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.05.06 0 2 51031

tök király! csanya életben tartja a topikot. igazi oldschool vagy te főnök. respekt!

nélküled semmik lennénk! :)

pénteken elmegyek és bejárom egy részét a pályának.. 

utána rohadtul kiosztalak! :))

bellone72 Creative Commons License 2015.05.06 0 1 51030
Becsületes, magyar melósként végig fogom szurkolni a versenyt és remélem, hogy az UTH-n is lesznek olyan komoly párharcok és eredmények, mint az MBT-n. Arra figyelj, hogy ne az elején indítsd a lovasrohamot!:-)
Előzmény: dankol (51029)
dankol Creative Commons License 2015.05.06 0 1 51029

Srácok, olvasom az UTH-s kritikákat, meg eszembe jut a hasonló témában zajlott disputák az fb csoportban és komolyan nem értem. Miért kell mindig, mindenhol, mindent jobban tudni annál aki csinálja? Komolyan, ez a magyar melós mentalitás egyszerűen minden területen arat. Egy valaki csinálja, a többiek meg a pálya széléről folyamatosan okoskodnak, meg mindig mindent jobban tudnak.

Van egy ígéretes, jónak tűnő, számomra nehéz verseny. Lett egy komoly szponzor, van szép honlap, igényesen megoldva, van promó, hírverés és Csanya eddigi versenyeit ismerve valószínűleg a bonyolítás is alapvetően rendben lesz. Finisher póló, elismerés, szervezés, logisztika, minden megoldva, előkészítve. Most komolyan azon kell siránkozni, hogy miért kell egy személyit, meg egy mobilt magaddal vinni? Vagy hogy az útvonal levágásért büntetés jár? Ez utóbbi már tényleg röhej. Egyet értve az előttem szólóval a résztvevők túlnyomó többsége a teljesítés és a saját eredményéért megy,  nem az elsőségért, vagy dobogóért. Nem nyer semmit, ha levágja, elcsalja az utat. De ha meg is teszi, ugyan ki fogja látni az erdő közepén, két EP között? 
Számomra annyira irreleváns ez a kitétel, hisz természetes, hogy magam csapom be ha csalok, mert magamért futok. Senki nem kéri számon, nem kapok pénzt, elismerést érte, stb... Viszont nagyon büszke és elégedett leszek, ha sikerül teljesíteni és futok egy jó időt. 
Van pár szabály, amit a szervező megkövetel, kevesebbet, mint más hasonló külföldi versenyen. Szerintem ez így teljesen rendben van. Nekem eddig soha semmi gondom nem volt azzal, hogy korábbi versenyeken ezeket betartsam, fel sem tűnt, mert minden adott volt és csak a futásra kellett figyelnem. Máshogy fogalmazva egyetlen szabály van. A kijelölt úton minél gyorsabban teljesítsem a távot, úgy hogy semmi olyant nem kell vinnem, amit nem vinnék amúgy magammal. Ezzel vajon mi a baj?
Szóval a részemről egy nagy köszi előre is a szervezésért és lehetőségért.

bouquetk Creative Commons License 2015.05.06 0 0 51028

Egyetértek. Itt alapvetően sportemberek, amatőrök, a saját örömükre futnak. Egy elenyésző kisebbséget leszámítva biztos, hogy nem csalnak, legfeljebb hibáznak. Emlékszem a mostani Mecsek Trailen egy egészen a végén beérő futó jelezte, hogy tévedésből nem a kijelölt úton, hanem egy némiképp rövidebb kocsiúton futott, ami egyébként a kutya sem vett észre. Inkább ez a jellemző magatartás.

Előzmény: rrroka (51027)
rrroka Creative Commons License 2015.05.06 0 0 51027

Nem tudom Csanya hogy van vele, de én azt tapasztaltam a közösségi futások/események szervezésénél, hogy ha mond az ember egy pár szigorúbbnak tűnő szabályt/irányelvet és csak felét betartják, akkor már teljesen jó. Nem szoktam magam azzal idegesíteni, hogy utána ellenőrizgessem, vagy szívózzak, de ha nem mondok ilyen irányokat, akkor káosz lesz. :)

Ezenkívül mostanában rendkívül sok a magát tudatosnak tartó ember, aki _utólag_ roppantul tud kritizálni, hogy vmi miért nem így vagy úgy volt, és miért nem szóltak előre.
Túl kell ezen a szabály dolgon lendülni, a jó futás a lényeg!

Előzmény: asciimo (51026)
asciimo Creative Commons License 2015.05.06 0 1 51026

Ne csak ironizalj. Mindannyian tudjuk hogy a tt-k közül jo nehany egy öskövület. Anno ez ellen emelted fel Te is a szavad. Amikor beszeltünk pl a röviditésekröl, Te is azt mondtad, hogy nincs rövid meg kicsi levágás. Erre most a sajat szabalyzatodban látom ezt. Nekem ez kicsit visszás. Meg ez az életre szoló kizárás. Félre ne értsd, mindenki olyan szabalyokat szab amilyet szeretne. Nekem, (aki nem követem a Terep Százas történéseit 2008 ota) ez a szabalyzat nagyon kökemeny en_mindent_megtehetek szemléletet tükröz. Örülök hogy van ennyi nevezöd, csak egy velemeny volt, hogy en miert nem leszek az.

 

Előzmény: csanya. (51022)
bellone72 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 51025

Teljesen tiszteletben tartom a döntéseid, de van más különbség is. A telefon pl. erősen ajánlott felszerelésként szerepel, és a Lavaredó-n "csak" a tényleg életmentő cuccok hiányában jár kizárás. Fényképes igazolványról meg szó sincs (tipp: miért nem TAJ kártya?). Még javasolni tudnám az oxigénhordó sherpa előírását is, de ez már tényleg evolúciós ugrás lenne.:) 

Előzmény: csanya. (51023)
mtb Creative Commons License 2015.05.06 0 0 51024

A verseny előtt még biztosan, a végén már nehezebb lesz...:)

Előzmény: csanya. (51021)
csanya. Creative Commons License 2015.05.05 0 0 51023

Egy magashegyi verseny (Lavaredo Ultra Trail) közelező listája: 

 

. camel bag or bottles that contain at least one litre of liquid; 
. race bib with number visible for the full duration of the race;
. survival blanket/heatsheet;
. whistle;
. wind cheater (anorak) suitable for bad weather in high mountain areas;
. long sleeved top 
. Capri pants
. cap, hat or bandana
. gloves
. head lamp with spare batteries;
. drinking cup or water bottle (No drinking cups shall be available at the refreshment areas);
. road-book; 
. suitable shoes
The obligatory material may be worn or placed inside the backpack.
The obligatory material shall be checked when the athlete collects the race number bibs that won't be given if something missing. Random checks shall be made along the race route.
It is strongly recommended to carry the following material: 
. waterproof over-trousers
. mobile phone turned ON but kept in silent mode; 
. energy bars or solid food;
. a small amount of money for the possible purchase of food in the mountain shelters;
. elastic bandages.

 

http://www.ultratrail.it/en/regulations.html

 

Baszki még azt is meghatározzák, hogy a telefont le kell halkítani! Mi ez egy színház, vagy mi? 

 

UTH kötelező listája:

mobiltelefon, bekapcsolt állapotban

fényképes igazolvány

minimum fél literes víztartály és pohár, vagy minimum fél literes kulacs

fejlámpa, tartalék elemekkel (Salomon UTH 111)

kabát a futó méretében

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (51007)
csanya. Creative Commons License 2015.05.05 0 0 51022

Ez hagyján. Van olyan ttt ahol nem lehet átnevezni egyik távról a másikra! Amikor olvastam alig akartam hinni a szememnek! 

Előzmény: asciimo (50993)
csanya. Creative Commons License 2015.05.05 0 0 51021

A rajt és a fizetős zóna határa (észak felé) 650 méterre van egymástól. Szerintem menni fog...-)

 

http://ultratrail.hu/megkozelites/

Előzmény: mtb (51017)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.05 0 0 51020

Itt a települést kiválasztva kapsz térképet.

Előzmény: mtb (51019)
mtb Creative Commons License 2015.05.05 0 0 51019

Kösz a tippet, majd megnézem, én sajnos nem ismerem a helyi viszonyokat.

Előzmény: -athosz- (51018)
-athosz- Creative Commons License 2015.05.05 0 0 51018

Nézd meg az Ady E út környékét a Café Rodin magasságában. Én ott szoktam ingyen parkolni - talán ott még nem fizetős. A belváros sincs messze.

Előzmény: mtb (51017)
mtb Creative Commons License 2015.05.05 0 0 51017

Most olvasom csak, hogy Szentendrén vasárnap is fizetős minden parkoló. Már most elkezdem gyűjtögetni a 200 Ft-osokat. 12 éves futómúltam alatt jó néhány versenyen vettem részt itthon és külföldön is, de nem sokat tudnék említeni, ahol fizetni kellett a parkolásért, pedig városi versenyek is voltak közte. Persze, tudom, City Trail, meg minden, de a magamfajta, aki oda-vissza egyébként is 500 km-t utazik egy-egy verseny miatt, nem igazán tud lelkesedni az ilyen plusz költségekért. Csak az 52-esre megyek, de ezek szerint min. vagy 2000-et ott fogok hagyni csak a parkolásra...Tudom, ha nem tetszik, menjek TT-re, azt olcsóbban megúszom.

Pinyo Creative Commons License 2015.05.04 0 0 51016

Na ha ez a 55km/2400 futós karakter, akkor mit mondjak az én kis bevállalt 52 km-es távomra? Sprint? :)

Előzmény: Lúdtalp (51011)
-athosz- Creative Commons License 2015.05.04 0 0 51015

Ha vkinek nincs még fuvarja, nálam vannak szabad helyek Lavaredo felé menet.

bellone72 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 51014

Ha nem láttad, 1:0 a medvének!:) Karancs-Medves szintén?

Előzmény: Lúdtalp (51012)
Lúdtalp Creative Commons License 2015.05.03 0 0 51013

Skanzen Izbég kérdés (szöveges leírás stb.) törölve - rájöttem - ne törd magad! :)

Előzmény: csanya. (50995)
Lúdtalp Creative Commons License 2015.05.02 0 0 51012

Múlt héten nem volt. Vagy még aludt :)

Előzmény: bellone72 (51008)
Lúdtalp Creative Commons License 2015.05.02 0 0 51011

Nem 'tom mennyire ismered testközelből az útvonaladat :), de az első 55 kifejezetten tetszett. Kezdem sajnálni, hogy nem érek rá.

A nagy szint (55/2400) ellenére meglepően futós a karakter, bár abból a típusból, ami alattomosan eszi az erőt, vagy az időt.

 

Mondjuk a Prédi beszállójánál jólesett kicsekkolni... szerintem érdemes lesz a pontőrök felszerelése közé korbácsot is eszközölni...

 

Az útvonal egyébként még szalagozás nélkül is jól követhető (nappal) - némi helyismeret előny. 

Jakuséknál volt feltöltött trek, ami talán csak a Kő-hegy előtt (sárga kereszt) illetve Pilismarót előtt (piros sáv) ment a jelzés mellett, amúgy szuper. A két említett jelenség is lehet, hogy csak a mi eszközünk malőrje volt.

 

Van valahol szöveges útvonal leírás? Főleg a Skanzen-Izbég-cél viszonylat érdekelne. Jelzés van-e ott, vagy az szalagos? Jövő héten lehet arra járnék.

 

Na hajrá!

Előzmény: csanya. (50995)
rrroka Creative Commons License 2015.05.02 0 0 51010

Az hogyan segít, ha jön a medve? :) Mi azzal szoktunk viccelni, ha jön a medve, akkor nem annál kell gyorsabban futni, csak a futótársnál...

Előzmény: bmalag (51009)
bmalag Creative Commons License 2015.05.01 0 0 51009

igen a csengettyű is lassan alapfelszerelés lesz:)

Előzmény: bellone72 (51008)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!