Keresés

Részletes keresés

rudai gyerek Creative Commons License 2011.04.13 0 0 88
T.Howard Creative Commons License 2010.09.30 0 0 87
Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.30 0 0 86
A forrásra tudnál adni egy linket?
Előzmény: T.Howard (85)
T.Howard Creative Commons License 2010.09.30 0 0 85

Megszűnnek a nemzetállamok? – Románia az új világrendben
[ 2010. szeptember 29., 13:52 ] [1110]

A Newsweek szerint eljött az idő, hogy le- mondjunk bizonyos, az emberiség szervező- désére vonatkozó fogalmakról. „Összetett, globális szövetségek jönnek létre a világ minden pontján, melyek alapját a törzsi kötelékek képezik. Ott ahol valamikor a diplomácia határozta meg a határokat, ma a történelem, a faji, nemzetiségi, vallási hovatartozás valamint a kultúra osztja fel az embereket újabb, dinamikus csoportokra" – állapítja meg Joel Kotkin.

Az olyan általános felfogások, mint a zöld- vagy a szocialista ideológia, a kapitalizmus a kozmopolita elit rétegeit lelkesíti csupán, de általánosságban ezek nem motiválják az embereket. Ezzel szemben a törzset jobban becsülik, mint bármely más, univerzális ideológiát, véli a szerző. Meglátása szerint a törzsi kötelékek a történelemmel egyidősek, ám a politikai változások és a globalizáció felerősítheti ezek hatását.

Az elemzés szerint a körvonalazódó új világ határai nem állandóak, az idők során azok megváltozhatnak, és bizonyos területek nem képesek majd beilleszkedni a nagyobb kategóriákba. A hasonlóságaikból származó kapcsolat, és nem a földrajz egyesíti ezeket az államokat, olvasható az írásban.


Az Európát érintő Új Világrend a professzor szerint a következőképpen alakul:

1. Az új Hanza-szövetség: Dánia, Finnország, Németország, Hollandia, Norvégia, Svédország

Ezen államoknak hasonló, germán gyökereik vannak, és helyüket a piacon a fejlett országok felé értékesített, minőségi termékek révén alapozták meg. Kereskedelmi partnerük Kína, Oroszország és India is. Megbízható és kedvező szociális hálójukról, szabad gazdaságukról, kiemelkedő oktatási rendszerükről és technológiai újításaikról ismertek.

2. Határterületek: Belgium, Csehország, Észtország, Magyarország, Izland, Írország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Nagy Britannia

Kotkin professzor szerint, ezek az országok azon dolgoznak, hogy meghatározzák helyüket az új világrendben, közülük Románia és Bulgária kultúrális keveréknek számít. A történelem során ezeket az államokat gyakran meghódították az erős katonai haderővel bíró szomszédaik, ám a jövőben nekük kell autonómiájukért küzdeniük a befolyással bíró érdekszférák ellen.

3. Az olivák államai közé Bulgáriát, Horvátországot Olaszországot, Koszovót, Macedóniát, Montenegrót, Portugáliát, Szlovéniát és Spanyolországot sorolja a Newsweek oldalain megjelent elemzés.

A bor és olivák régiója az északi országok mögött helyezkedik el több szempontból is: magas a szegénységi mutatójuk, a munkaerő kihasználtsága pedig 10 – 20%-al alacsonyabb a Hanza-szövetséghez képest.

Európán belül autonóm területnek számít Svájc és Franciaország, Londont és Párizst városállamként említi az elemzés.

Örményország, Fehéroroszország, a Moldvai Köztársaság, Oroszország és Ukrajna az orosz birodalom vonzáskörzetébe tartozó államok. Kotkin professzor elemzésében rámutat: a természeti kincsekben gazdag, fontos tudományos és technikai potenciállal, erős hadsereggel rendelkező Oroszország jelenleg is azon igyekszik, hogy érezhetővé tegye jelenlétét Ukrajnában, Grúziában és Közép-Ázsiában. Az új orosz birodalom a szláv identitás erős kötelékére alapoz, hiszen ez a népcsoport a 140 milliós népesség egyötödét teszi ki.

A HotNews.ro hírportál egyik írása szerint az Új Világrend egy visszatérő kifejezés, melyet gyakran a globális kormányzás elvének kifejezésére használnak. Az Új Világrend értelmében a a szocio-politikai-gazdasági szférák teljesen átalakulnak egy globális kormányzási rendszerré, illetve olyan törekvések tanúi lehetünk, melyek révén globális szervezetek és mechanizmusok jönnek létre.

Az általános alapelv szerint a nemzetállamok ideje a végéhez közeledik, és helyüket olyan kontinentális vagy nemzetek fölötti struktúrák veszik át,
mint az Európai Únió, végül pedig egy globális kormányzási rendszer. A végső cél pedig a világhatalom megszerzése.
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.24 0 0 84
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.05 0 0 82
Mivé lesz a világ, ha már a Morvai is az Új Világrendet mantrázza:

http://www.youtube.com/watch?v=tM7J5C3RFkg&feature=related
miki_ng Creative Commons License 2009.03.05 0 0 81
http://elsomilliom.blog.hu/2009/02/26/ez_bizony_a_nagy_gazdasagi_vilagvalsag

Erdőtársulás 2009.02.27. 08:47:47
A háborús elmélet abból indul ki, hogy volt már ilyen "megoldás". A háború megoldás arra, hogy újrastruktúrálódjon a problémás gazdaság és/vagy társadalom azon az úton, hogy szinte gyökerekig lepusztul. A fejlődéselméletet vallók közül többen is gondolkoznak így: a fejlődés szakaszos, egy-egy szakaszban egyfajta struktúra hasznos és "előremutató", a következő szakaszhoz azonban le kell bontani. Egyfajta ciklikusság ez is. Ahogyan azt említettétek háborúk, járványok stb. Én viszont egészen konkrétan azt gondolom, nemzetek közötti háborúhoz ez már nem vezet, csak helyi konfliktusok szintjén. Pl. Oroszország körül. A globalizáció hatására ugyanis a demokratikus struktúra a vezető országokban olyan jellegzetes felépítést alakított ki, ahol nehéz nemzeti ellentétet szítani. Ráadásul a katonai erőviszonyok sem olyanok mint annó, drága játékhadseregeket tartunk, ráadásul közösen gyakorlatoznak... Szerintem sokkal valószínűbbek a belső konfliktusok, polgárháborús helyzetek kialakulása, összecsapások a hatalom és a szakszervezetek között, közbiztonság önfelszámolása, anarchia. Ez ugyan olyan pusztító hatású lehet.
Válasz erre
Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 80

Nagyon nagy bajban vagyunk, és akkor még finom voltam és nőies. Próbáljátok már végig gondolni az alábbiakat:

 A IPPC-jelentést ( http://klima.kvvm.hu/index.php?id=31 ) erősen megnyirbálva tették közzé. A kutatások szerint az előttünk álló rendkívül rövid, fél év és négy év közé tehető időszakban a klmía-rendszer összeomlása olyan eredményekkel jár, melyek már közvetlenül kihatnak a globális gazdaságra!
 Jelen pillanatban a gazdaság motorja áll. Az erőforrások nagy részét a motor beindítására fordítják, miközben a természetes rendszerek összeomlása egyre nagyobb helyi, mi több lassan globális méretű katasztrófával fenyeget. Ezek kezelésére nincs elég eszközünk és erőnk!
 A társadalmi feszültségek mindenütt nőnek. Mindenütt megjelennek a káosz jelei.
 A pénzügyi rendszer az összeomlás határán áll.
 A fogyasztás visszaesik, ez visszahat a termelésre, ami a pénzügyi folyamatokra. A pilótajáték felborult, ez az ipar és a pénzvilág végét jelenti! A folyamatok kicsúsztak a rendszer irányítóinak kezéből, a láncreakció elérte a láncrobbanás szintjét. Az összeomlás egyre gyorsabb, emiatt a helyzet egyre kezelhetetlenebb.
 Miután az élelem előállítást az ipari és a pénzügyi folyamatokhoz kötöttük, más jellegű biztonságos élelemtermeléshez nincsenek eszközeink és hiányzik a tudásunk, az élelemellátás teljes összeomlása várható! (Emberek, miközben arról csevegünk, hogy napelemek meg egyéb kütyük segítségével, hogyan tarthatunk kapcsolatot valamennyiünket az éhenhalás közvetlen veszélye fenyeget!)
 Mindez teljesen kiszámíthatatlan káoszhoz fog vezetni, mégpedig hihetetlenül rövid időn belül! E káosz során bevethetnek minden olyan fegyvert, amit eddig sikerült felhalmozni. Ha nem állnak le időben valamennyi atomerőmű elszállhat. Ugyanez vonatkozik a vegyi üzemekre is. Mérges gázoktól kezdve, nehézfémeken át radioaktív-szennyezésekig minden előfordulhat. Tetézve többé-kevésbé szervezett és szervezetlen fosztogató bandákkal és mindazzal, ami ezzel jár.

És mi csak ülünk békés(nek hitt) otthonunkban, azzal nyugtatva magunkat, hogy van még x évünk, esetleg meg is úszhatjuk az egészet, mert a rendszernek van még harminc-negyven évre való tartaléka. Pótcselekvésekbe menekülünk és eszünkbe sem jut megtenni a legkézenfekvőbb dolgot. Létrehozni helyben a saját szövetségeinket! A pénz, a fogyasztói társadalomtól nyerhető eszközök, a napkollektorok, a szélkerekek akkumulátorok, stb-k nem mentenek meg bennünket! Választanunk kell! Vagy továbbra is hazudunk magunknak, és elhitetjük magunkkal, hogy ezek a kütyük segítenek abban, hogy megálljunk a saját lábunkon, és ezekkel a vackokkal együtt követjük hullámsírba a Titanicot, vagy végre "elengedjük a fogyasztói társadalom nyirkos kezét, végre egy másfelé fordulunk, felfrissítjük, megújítjuk szövetségeinket. És ha kell, talpon, harcban esünk el. De e harc eredményeként tán lesz új hajnala az embernek. E nélkül biztos nem.

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 79
Elindulnak a légiók.
Előzmény: miki_ng (66)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 78
Az új rend maga a káosz, és nem lesz, hanem van!
rudai gyerek Creative Commons License 2009.02.26 0 0 77

Még szerencse hogy itt mindenki a szubjektív véleményét közli. Remélem azért a jövőben nem a te jóslatot válik valóra...

 

"Kína már most kezd fuldokolni, ahogy Amerika kezdi megvonni tőle a nagyobb rendeléseket."

 

Viszont nem csak az USA-ból érkeznek Kínába megrendelések. Európából és Japánból is elegendő megrendelés érkezik Kínába ahhoz, hogy ne haljanak éhen.

 

"Másrészt, Kína soha nem tudja befoláysa alá vonni az USA-t, sőt az amerikai féltekét sem, mert harckocsival nem lehet átúszni az óceánokon."

 

Ezért építenek hadihajókat és repülőgépeket. Viszont Kína elsődleges célja nem az USA világpolitikai szerepének átvétele, hanem az amerikai hegemónia megtörése a Nyugat-csendes-óceáni térségben (és rövidtávon Tajvan visszaszerzése).

 

"Kína majd terjszkedik- először nekimegy Oroszországnak (nem bír vele), aztán megpróbálja Európát (hírszerzői már iott vannak mindenhol),..."

 

Nem olyan hülyék Kínában, hogy katonai erővel próbálják megszállni a világon az egyik legnagyobb nukleáris támadási képességekkel rendelkező államot. Sokkal inkább elképzelhető a gazdasági befolyás növelése Kelet-Oroszországban (Szibériában), s az ottani olaj- és gázmezők kitermelési jogának megszerzése.

 

"Magyarország erre az időpontra már megszűnik, a zsidók segítségével (már évek óta folyik)..."

 

Mindig könnyebb másokat hibáztatni a problémákért, ugyanakkor teljesen felesleges (és ebbe már belebukott nem egy diktátor - köztük Hitler is). Azt meg teljesen abszurd tettnek tartom, hogy bizonyos emberek képesek egy egész népet kollektívan elitélni.

 

"...a zsidók birtokba veszik a magyar területet..."

 

És ugyan mi a francnak (már elnézést) kéne a zsidóknak Magyarország?

Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 76

Van a növekedésnak határa is.

Kína már most kezd fuldokolni, ahogy Amerika kezdi megvonni tőle a nagyobb rendeléseket.

 

Másrészt, Kína soha nem tudja befoláysa alá vonni az USA-t, sőt az amerikai féltekét sem, mert harckocsival nem lehet átúszni az óceánokon.

Más támadást pedig mind időben, mind térben el lehet hárítani.

Így hát Amerika marad.

 

Kína majd terjszkedik- először nekimegy Oroszországnak (nem bír vele), aztán megpróbálja Európát (hírszerzői már iott vannak mindenhol), majd végül nekilát a ferdeszemű ázsiai meg óceáni országok megtámadásának (Japánt nem merik, mertm ott vereséget szenvednének), ott pedig elsűllyednek a dzsungelharcokban.

 

Magyarország erre az időpontra már megszűnik, a zsidók segítségével (már évek óta folyik) a cigányok (meg ázsiából és Afrikából a népre eresztett csavargók) rohasztják az országot, a magyarok az undortól elhagyják szülőhazájukat, elköltöznek más országokba, sokan vissza mennek a magyarság kiinduló helyére, a zsidók birtokba veszik a magyar területet, a cigányokat szisztematikusan kiszorítják és kiírtják, mert ők jobban  útálják őket mint a magyarok, csak most még átvágják a bugyutákat.

 

Ez lesz az új világrend és ez történik a magyar területen.

Szép kilátások.

 

Előzmény: rudai gyerek (58)
rudai gyerek Creative Commons License 2009.02.22 0 0 75

"Az Egyesült Államok változatlanul bír mindazokkal a jellemzőkkel, amelyek alapján világhatalomnak, sőt szuperhatalomnak tekinthető, és kevés más ország vagy országcsoport akarja vagy képes elérni az Amerika által betöltött világszintű domináns szerepet - áll az egyik vezető londoni stratégiai kutatóműhely nagyszabású elemzésében."

 

A teljes cikk: http://www.hirsarok.hu/node/17812

 

 

ninive_8 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 74
van klónozás...
Előzmény: miki_ng (73)
miki_ng Creative Commons License 2009.02.22 0 0 73
azt, hogy nem lesz pénz, azt még hajlandó vagyok elhinni, bár így hirtelen nem tudnám elképzelni

de ha így lesz, akkor főleg mi különbözteti meg a rabszolgát, meg az elitet?
hasonló társadalom már volt a régmúlt időkben, azok csak úgy tudták fenntartani magukat, ha új területeket foglaltak el, onnan szerezték a rabszolgákat
de ma már nincsenek "új" területek
Előzmény: ninive_8 (72)
ninive_8 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 72
szvsz a hitelpénzrendszernek vége lesz hamarosan...vagy már vége van
a technikai fejlettség elért olyan szintre, hogy nem lesz szükség pénzre
egy utópista világ lesz, a rabszolgáknak olyan kommunista jellegű, az elitnek pedig egy hatalmas jólét és bármit megengedhetnek maguknak
Előzmény: miki_ng (71)
miki_ng Creative Commons License 2009.02.22 0 0 71
hanem mire? hogy gondolod?
Előzmény: ninive_8 (70)
ninive_8 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 70
egy hitelpénz alapú társadalomban igen...
de ha az új világrend nem a hitelpénzre fog épülni?
Előzmény: miki_ng (69)
miki_ng Creative Commons License 2009.02.21 0 0 69
ebben azért nem hiszek, mert most is ez van
egy kis rabszolgaréteg szolgálj(t)a ki a szűk elit igényeit

de ez nem tartható fent, hiszen, ha a rabszolgák nem vásárolnak eleget, akkor nem tudják fenntartani a szűk elit gyarapodását, hiszen az ő hasznuk a rabszolgák fogyasztásából keletkezik
Előzmény: ninive_8 (68)
ninive_8 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 68
van olyan teória, mely szerint az új világrendben a föld lakosságának 80% felesleges...
burkolt, vagy direkt népességcsökkentés lesz (háború, művi meddővé tétel, vírusok)
a maradék 20% nagyvárosokban fog élni, gyakorlatilag rabszolgaként, mert örülnek, hogy élnek. ők fogják kiszolgálni egy nagy szűk réteg hihetetlen mértékű életszínvonalát
Előzmény: miki_ng (63)
ninive_8 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 67
a fed majd nyomtat 2000 milliárd dolcsit

vagy bedöntik a dolcsit....
Előzmény: miki_ng (66)
miki_ng Creative Commons License 2009.02.21 0 0 66
Aszondja:
Kína valutatartalékai meghaladják a 2000 milliárd dollárt, ráadásul Peking az USA államkötvényeinek legfőbb tulajdonosa.

Mi lesz ha "pénz"zé akarja tenni ezeket a kötvényeket? Amerika miből fogja kifizetni?
Előzmény: miki_ng (65)
miki_ng Creative Commons License 2009.02.21 0 0 65
http://www.origo.hu/uzletinegyed/valsag/20090220-72-millio-uj-munkanelkuli-azsiaban-lassul-kina-es-japan.html
Előzmény: miki_ng (63)
miki_ng Creative Commons License 2009.02.21 0 0 64
ellentmondást érzékelek az elképzelésedben a rászorulók támogatása és a globális gazdaság vs. szigorú bevándorlás vonalon

vagy integrálódunk teljesen vagy szétdifferenciálódunk
most melyik?
Előzmény: Alba Regale (61)
miki_ng Creative Commons License 2009.02.21 0 0 63
lesz más megoldás szerinted? mert én semmit nem bírok elképzelni

http://index.hu/gazdasag/hitelvalsag/2009/02/21/soros_szerint_szetesett_a_vilag_penzugyi_rendszere/
Előzmény: rudai gyerek (62)
rudai gyerek Creative Commons License 2009.02.21 0 0 62

"inkább egy protekcionizmus mentes világ oldaná ezt meg, de nem csak az országok érdekei között nem lehetnének különbségek, de még társadalmi rétegek között sem
máskülönben összeomlik ugyanígy, mint ez"

 

Ez mind szép és jó, csakhogy amíg a gazdasági, ideológiai, társadalmi ellentétek megosztják a világ országait (a fejlettségbeli különbségekről nem is szólva), addig bizony ebből nem lesz semmi.

 

Előzmény: miki_ng (60)
Alba Regale Creative Commons License 2009.02.20 0 0 61

Világviszonylatban gondolva,először is sokkal kevesebben leszünk,tervezett születésszabályozással,a véletlengenerátoroknak nagy szerepe lesz a döntésekben,megszűnik a protekció és a haveri kutyák intézménye,globális gazdaság lesz ,egységes vezetés alatt,de nemzeti kulturális határokkal,újraosztott földekkel,mindenki számára kötelező alapvető mezőgazdasági alapfeladatokkal,és beszolgáltatásokkal,a rászorulók tehetetlenek számára is biztos minimális alapvető nem pénzbeli megélhetési juttatásokkal,

a bevándorlók nyilvántartásával rendszerezésével,szabályozott népesedési programmal,idegen nációk közti házasság esetén még korlátozottabb születési paraméterekkel

stb tb erről oldalakat tudnék írni

Mindez a világ sokszínűségének megőrzése érdekében a liberális kulturális keverék katyvasz ellenében

miki_ng Creative Commons License 2009.02.20 0 0 60
jó én meg nem vagyok benne biztos, hogy lesz háború, vagy ha igen, az megfogja oldani a "gond"okat

http://www.origo.hu/uzletinegyed/valsag/20090211-jon-a-nemzetkozi-penzugyi-felugyelet-imf-eu-vilagbank-sdr-ebrd.html

inkább egy protekcionizmus mentes világ oldaná ezt meg, de nem csak az országok érdekei között nem lehetnének különbségek, de még társadalmi rétegek között sem
máskülönben összeomlik ugyanígy, mint ez
Előzmény: rudai gyerek (58)
ninive_8 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 59
javaslom az endgame című amcsi dokumentum filmet..
Előzmény: miki_ng (-)
rudai gyerek Creative Commons License 2009.02.17 0 0 58

"Az új világrendben, továbbra is az USA marad az élen, jelenleg és a jövőben csak az USA-nak van és lesz ütőképes hadserege.

Ez meg eldönt mindent."

 

Az tény, hogy jelenleg az USA-nak van a világon a legütőképesebb hadserege, és valószínűleg ez még a közeljövőben (itt a 2020-as, 30-as évekre gondolok) is így marad. Viszont Kína (és Oroszország is) jelentősen fejleszti a haderejét (habár még messze van a "korszerű" jelzőtől), és a jövőben minden bizonnyal az amerikai mellett a kínai hadsereg is képes lesz az ország érdekeinek a világ bármely részén történő érvényesítésére.

Tehát összegezve: a közeljövőben az USA mint szuperhatalom meghatározó világpolitikai és katonai tényező marad, ugyanakkor Oroszország és (elsősorban) Kína megkerülhetetlen nagyhatalommá válnak (Kína esetében azt sem tarthatom elképzelhetetlennek, hogy a jövő egyik szuperhatalma lesz).

Előzmény: Törölt nick (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!