Keresés

Részletes keresés

msmks Creative Commons License 2008.12.10 0 0 28
:))))

helyette inkább azt hiszed, hogy meg tudod főzni? :)
Előzmény: Pagátuhu (25)
kerdezfelelek Creative Commons License 2008.12.09 0 0 27
Most volt vita az új menetrendről.
December 13-tól változik a vasúti és a volán menetrend.
Előzmény: kerdezfelelek (26)
kerdezfelelek Creative Commons License 2008.12.09 0 0 26
Van már olyan, hogy utiterv kereső.
Akik egy irányban tartanak, azok mehetnek közösen és a költséget megfelezik.
Előzmény: Miki Belucsi (21)
Pagátuhu Creative Commons License 2008.12.09 0 0 25
Néha azért örülök, hogy nem vagyok filozófus. Egy szedtevette lágytojást nem tud-
nék megfőzni!
Előzmény: msmks (11)
Miki Belucsi Creative Commons License 2008.12.09 0 0 24
Le kéne már állnod a japánokról, kezdesz japán erotikus videó adaptációkban gondolkodni.:D
Előzmény: Törölt nick (22)
Miki Belucsi Creative Commons License 2008.12.09 0 0 23

Az ember imád borzongani, ezért kitalálta a horrort és az olyan topikokat amelyekben megfogalmazza, hogy el van borzadva.:DDD

In memoriam holnap nyitunk neki egy topikot: elborzaszt, hogy mennyi időt töltenek az emberek topikok megnyitásával, címen:D

Előzmény: titkom (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 22
De közben skubizhatod a csajokat. Ha tömve van a busz, akkor tapizhatod is :)
Előzmény: Miki Belucsi (21)
Miki Belucsi Creative Commons License 2008.12.09 0 0 21

Hát még a tömegközlekedés mennyit rabol.

Brrr.

Kogitano Creative Commons License 2008.12.09 0 0 20
A misztikum és a vallások valóban rengeteg időt vesznek el - azoktól, akik  támadják :) 
Előzmény: Törölt nick (1)
titkom Creative Commons License 2008.12.09 0 0 19
...korrekt...
Előzmény: Törölt nick (13)
titkom Creative Commons License 2008.12.09 0 0 18
...hmm... mi megtanítottuk őket tisztálkodni...
Előzmény: nazuna (12)
titkom Creative Commons License 2008.12.09 0 0 17
...nem rossz...
Előzmény: msmks (11)
titkom Creative Commons License 2008.12.09 0 0 16
Viktor, Viktor...
Előzmény: avi01 (6)
titkom Creative Commons License 2008.12.09 0 0 15
"hát még az alvás mennyi időt vesz el" - ez nem gúny lenne, hanem egy paphoz nem illő bugyutaság...

"Piusz pápáról írják le - aha... értem... Pius felvilágosító ténykedése... amúgy valóban jó ember volt, visszautasította a fegyverek megáldását: „Én nem a fegyvereket, hanem a békét áldom meg!”, nem úgy, mint a XII. Pius...

"Vagyis a misztikum, a transzcendenssel való kapcsolat nem időrabló, ugyanis a teljesítmény javul." - bocs, de ez egészen más, mint amit Piusról írtál... mi köze van a misztikumnak a munkakörülményekhez...

"van egy cél, ami felé haladhatunk - igen, ilyen célt is ki lehet tűzni... mondjuk én megelégszem környezetem kiismerésével is... hogy értsem a világban tapasztalható dolgokat...
Előzmény: satya (4)
titkom Creative Commons License 2008.12.09 0 0 14
"Nem értem az álláspontodat." - látom...

"Mi az, ami elveszi az idődet?" - hogy is írtam: "mennyi időt vesznek el az emberi populációtól"

"...milyen kárt okoz? - Milyet? Sokfélét: szellemi korlátozást, érzelmi alapú befolyásolás pl. politikában, a sok misztikumra fordított, elfecsérelt időt... nem itt a vége, de nekem ennyi is sok...

"egyébként mit ajánlasz helyette? - épp elég hasznosítható ismeretet halmozott már fel az emberiség, van(lenne) mit tanulni belőle... no persze ezekért meg kell mindenkinek önmagával küzdenie...
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 13
Pontosan ezért történt, hogy amikor kialakult az emberi közösségekben a vezető elit, máris kreáltak valami okosságot, ami eltereli a tömegek figyelmét, leköti őket, továbbá kordában tartani, manipulálni lehet vele őket és még jó üzlet is, mert szegény balgák még ezért fizetnek is érte...

A vallás tehát egy aduász, a hatalom bitorlói számára...

Nagyon nagy baj lenne nekik, ha a tömegek szabad idejükben ehelyett pl. gondolkodnának...
nazuna Creative Commons License 2008.12.09 0 0 12
Hát még azok a büdös kölykeink mennyi időt rabolnak ...
msmks Creative Commons License 2008.12.09 0 0 11
nem mérhető. periodikusan történő eseményeket hasonlítasz össze más periodikusan történő eseményekkel, de igazából még annak sincs stabil filozófiai alapja, hogy azt eldönthessük, hogy melyik esemény periódusa rövidebb. azt sem tudjuk eldönteni, hogy bármely esemény periódusai között ugyanannyi idő telik el, vagy ez a periódus változik.
Előzmény: Törölt nick (7)
wayland_carruthers Creative Commons License 2008.12.09 0 0 10

Igazából az "időt vesz el a populációtól" kifejezés csak akkor értelmezhető, ha valaki arbitreálisan eldönti, hogy pontosan mi az, amit a populációnak helyes csinálni.

Én például a gyártósorok elötti robotolást ajánlom óriási gépesített futurisztikus gyárakban, ahol ércet termelnek ki és csillagközi űrhajókat építenek egy felsőbb faj háborújának támogatásához...

Na, ebből a szempontból kifejezetten károsak a miszitkumok... :)

avi01 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 8
A gumicsúzli is mérhető. Csak mást ad kihúzva és mást eleresztve.
Előzmény: Törölt nick (7)
avi01 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 6

Az idő csak a tudat káprázata, nem realitás. Aki ebben kételkedik, hasonlítsa össze az első szerelmes félóráját a legutolsó fogorvosi gyökérkezelés félórájával. Ha nem realitás, nem is lehet elvenni, mert az is káprázat.

A kár egy szubjektiv megitélésen alapuló fogalom, öntartalma nincs.

Így az időrabló misztikumok károkozása olyan, mintha feldobnék egy féltéglát a levegőbe, és azon elkezdenék építkezni. Széthullik... Nincs alapja...

satya Creative Commons License 2008.12.09 0 0 4
Ha most gúnyolódni akarnék, akkor azt mondanám, hát még az alvás mennyi időt vesz el az emberi populációtól ...

Igazából azon kellene elgondolkodni, hogy mitől van az, hogy az ember keres egy "külső kapcsolatot" vagyis olyan valakit, aki kívül van a mindennapi gürizésen, akivel kapcsolatba léphet, megnyugszik, feltöltődik.
Úgy tűnik, ez az igény valahol nagyon mélyen bele van építve az emberbe.

X. Piusz pápáról írják le, hogy még plébános korában egy helyi gyártulajdonossal fogadást kötött, hogy ha a munkásoknak jobb körülményeket teremt, pl. világosabb helységben dolgoznak, csökkenti a munkaidőd, többet fognak termelni. És a plébános nyerte a fogadást, mer bár kevesebb időt dolgoztak, mégis, mert jobban voltak a körülmények, többet termeltek.

Vagyis a misztikum, a transzcendenssel való kapcsolat nem időrabló, ugyanis a teljesítmény javul.
Nyilván az is mögötte van, hogy a transzcendenssel való kapcsolat túlmutat a földi kereteken, így van egy cél, ami felé haladhatunk.
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 3

az időrabló mindent lát,

kezében az egész világ,

érezzük a tekintetét,

de senkisem látta még!

msmks Creative Commons License 2008.12.09 0 0 2
:)))))
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 1
Nem értem az álláspontodat. Mi az, ami elveszi az idődet? A tudományos vagy a vallásos misztikum? Vagy mindkettő? És milyen kárt okoz? És egyébként mit ajánlasz helyette? Sörözést?
titkom Creative Commons License 2008.12.09 0 0 0
...párhuzamosnak tűnhet a

A VALLÁSOK MINT AZ EMBERISÉG LEGNAGYOBB KÁROKOZÓI

...de más az apropója...
titkom Creative Commons License 2008.12.09 0 0 topiknyitó
Egy blog-cikk és a hsz-ai kapcsán...

...olvasom a cikket, a hsz-okat, s elborzaszt, hogy a misztikumok mennyi időt vesznek el az emberi populációtól...

Papok és tudósok

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!