Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.11 0 0 9
A mostani átalakítás után még nehezebb nyomon követni, hogy kapott-e az ember valami választ. Ha a topik eleve "lezárt", a hozzászóló megtudja, hogy más utat kell keresni. Írhat pl. e-mailt.
Előzmény: BGfromÉ-D (8)
BGfromÉ-D Creative Commons License 2008.12.02 0 0 8
Igazából nem is értem, hogy mi értelme lenne ennek az egésznek.
Vagy az elnevezés rossz. Számomra az archiválás azt jelenti, amit én leírtam (Ctrl-c; v)
Te a topik önkényes befagyasztását szeretnéd? Minek?
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7

Blogolásra sokkal jobb lehetőségek is lennének ennél.

Egyébként némi origós nosztalgia vezetett a topik nyitásához...

Előzmény: .ZsL. (4)
BGfromÉ-D Creative Commons License 2008.11.19 0 0 6
Nem is atombrutál poli-, hanem pl a metrós fórumban is előfordult már, hogy csak adott hozzászólásokat töröltek ki moderátorok, a rájuk adott válaszokat nem. Te valami nagyon könnyed témákban jár6sz, ha nem tudod.. :-)
Előzmény: .ZsL. (2)
Pyrofax Creative Commons License 2008.11.19 0 0 5

Ez hülyeség, a szokásos index féle ferdítés.

Az interneten ma installált fórumok kb. 70%-ka biztosítja az utólagos szerkeszthetőséget a usereknek! Nem jellemző, hogy ebből akár a világegyetem rendjét fenyegető világvége probléma keletkezne...

Előzmény: .ZsL. (2)
.ZsL. Creative Commons License 2008.11.17 0 0 4
És lenne még egy hátránya a topiknyitó által felvetett lehetőségnek. Biztos, hogy sokan állandóan "archiválva" tartanák a topikjaikat, és csak a saját szövegük számára nyitnák meg időnként, vagy túlságosan is gyakran...
Vagyis a Fórum átmenne blogolásba, aminek kevés értelme lenne, hiszen egy (vagy akárhány) blog nyitására bárkinek lehetősége van a Fórumon kívül. Ezt a két lehetőséget, amellyel a nyilvánosság elé állhatunk, nem szabad összetéveszteni!
.ZsL. Creative Commons License 2008.11.17 0 0 3
Ez nem egészen ugyanaz, mint amire a topiknyitó gondolt. Azt ugyanis az iwiw-ben már rég bevezették. Furcsálltam is olykor, hogy hová tűnt egy előző napi terjedelmesebb hozzászólás, amit szívesen elolvastam volna még egyszer. Mellesleg az iwiw fórum-topikjainak nyitója ki is zárhatja a neki nem tetsző szövegű vagy személyiségű hozzászólókat a topikjából. Ott viszont korlátozva van a hozzászólás 4000 karakterig. Csakhogy az iwiw elsősorban az ismerősök és barátok gyülekezőhelye, és többé-kevésbé zártkörű társaságának nyit valaki egy-egy topikot. Az Index pedig ennél nagyobb nyilvánosságnak áll a rendelkezésére, talán emiatt is nagyobb itt a szigor.
Előzmény: BGfromÉ-D (1)
.ZsL. Creative Commons License 2008.11.17 0 0 2
És mi lenne azokkal a hozzászólásokkal, amelyek a Te töröltedre válaszoltak, és esetleg egy hosszan tartó eszmecsere bontakozott ki belőle...
Azokat is töröl(tet)néd, vagy hagynád, hogy érthetetlenné váljon a topik?

Az utólagos saját moderálással is ez a helyzet. Annak figyelembe vételével kell írnunk minden egyes szavunkat, hogy akár csak a puszta létünkkel is, befolyásoljuk az eseményeket, méghozzá visszavonhatatlanul. Ha ezt nem merjük vállalni, ne szóljunk hozzá. Persze előfordulhatnak esetek, amikor jobb törölni egy hsz-t (velem is megesett egyszer, hogy kértem a törlést, mert a szövegszerkesztő programok valamilyen inkompatibilitása miatt összezavarodtak a kis és nagybetűvel írt részek, és kaotikus lett a szöveg) de az ilyesmit jobb a moderátorokra bízni, alighanem jobban átlátják az efféle helyzeteket.
Előzmény: BGfromÉ-D (1)
BGfromÉ-D Creative Commons License 2008.11.17 0 0 1
Amire te gondolsz, annak a gombja már +talál6ó a billentyűzeteden: Ctrl+A, aztán Ctrl+C, legvégül be-Ctrl+V-zed valahova a gépen. :-)

Az én 5letem inkább az lenne, hogy lehetővé kéne tenni az embernek a saját hozzászólásai utólagos moderálását. Ha az átszerkesztést nem is, de legalább a törlést.
Előzmény: Törölt nick (-)
Tombolda Creative Commons License 2008.11.17 0 0 0
És a 0?
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.17 0 0 topiknyitó
Moderátori közbenjárásra nem is lenne szükség.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!