Keresés

Részletes keresés

inverz Creative Commons License 2010.03.18 0 0 53
ahogy az váható volt... az mfb kifarolása után GAME OVER.... kár hogy talma dicsősége után ez marad meg a motorsport szerelmeseinek nemzetközi szinten... hogy a magyarok már a második, versenynaptárba vett futamot nem tudják teljesíteni.. már második éve.. és ne legyenek kérségeink, nem abefektetőre, ránk vet ez rossz fényt... a fasznak kellett előre menekülni... na sülyedjen...
inverz Creative Commons License 2010.03.11 0 0 52
felhozom...
inverz Creative Commons License 2010.02.23 0 0 51
inverz Creative Commons License 2009.09.02 0 0 50

MTI/Index

 

2009. július 7., kedd 12:05

 

A 90 milliós, kétszer halasztott beruházás csaknem felét, 40 millió eurót a Magyar Fejlesztési Bank fedezi, a szerződést szeptember 1-jéig kell aláírni.

 

1. most akkor mennyi.. 200milla, vagy 90?

2. gondolom nem írtak alá ezért van most a hőbörgés

inverz Creative Commons License 2009.09.02 0 0 49
-AK! Creative Commons License 2009.03.12 0 0 48
és a körberöhögést kár volt bedobni... :D:D:D
Előzmény: -AK! (47)
-AK! Creative Commons License 2009.03.12 0 0 47
azért pontosan ugyanaz, mert attól még hogy nem annyira látványos mérnöki feladat mint az építészet, attól még a településtervezési, a környezetvédelmi, közműtervezési stb. feladatok is ugyanolyan fontosak. és ugyanúgy a beruházó feladata ezeket megfinanszírozni. mégegyszer mondom : KOMPLEX mérnöki feladat és nincs olyan magyar hivatal, KHT aki ezt megfinanszírozná ingyé bármilyen beruházónak, mert ezeket alapvetően a beruházóval együtt működve, annak elvárásai, igényei szerint kell elkészíteni.

kb 1 éve megismerkedtem a feladattal és azota kovetem a beruhazast... nem vagyok érdekelt, csak érdeklodo.
Előzmény: -AK! (45)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.03.12 0 0 46

pontosan ugyanaz, es meg en vagyok demagog? Ne rohogtesd mar korbe magad.

Egyebkent hol vagy erdekelve a tortenetben, hogy ennyire bennfenntesnek mutatod magad?

Előzmény: -AK! (45)
-AK! Creative Commons License 2009.03.12 0 0 45
Te tényleg kevered a szezont a f*szommal... a beruházó dolga (aki rengeteg lovet fog szakitani az egészen), hogy megterveztesse, előkészítse, engedélyeztesse az egész hóbelebancot.

Az az érvelésed, hogy az "államnak, rendszernek, önkormányzatnak, építési hivatalnak" elő kellett volna készítenie mindent és a beruházó asztalára tennie, PONTOSAN ugyanazt jelenti mintha azt mondanád, hogy ugyanők KÉSZÍTSÉK EL A PÁLYÁT, MEG A WELLNESSHOTEL ÉPÍTÉSZETI TERVEIT IS. Ennél szájbarágósabban már nem fogalmazhatok. Remélem most már érted.
Előzmény: Alejandro DeSilva (43)
-AK! Creative Commons License 2009.03.12 0 0 44
1. A Sedesa magyarországi telekszerzője, Kiss Béla (aki már összerakott nekik korábban 120 hektárt Székesfehérvárott) Sávolyi. Szépen okosba fölvásárolt többszáz hektárt Sávoly térségében...

Mégegyszer mondom: Nem azért áll, mert bármilyen magyar hivatal hibázott volna, hanem meg a spanyolok megspórolták a műszaki előkészítést.
És hogy miért ekkora ciki??? AZÉRT mert a nagyokos politikus főf*szok kb. arra alapozva, hogy aláírtak egy szándéknyilatkozatot máris bejelentették nagy dérrel-dúrral, hogy itt aztán MotoGP lesz a jövőhéten. Már akkor NEM VOLT RÁ REÁLIS ESÉLY.

Te komolyan elhiszed, hogy azért nem dolgoztak mert fölázott a talaj és utána lefagyott? :D:D:D ...ha 3 méter mélyen le lett volna betonozva az egész placc azt is fel lehetett volna szedni pár hét alatt.
Előzmény: Alejandro DeSilva (43)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.03.11 0 0 43
1. es ezt ala is tudod tamasztani valamivel?
2. igen, meg tudod magyarazni, hogy hogyan mukodnek most a dolgok. Es az is latszik, hogy ennek mi az eredmenye.
Előzmény: -AK! (42)
-AK! Creative Commons License 2009.03.11 0 0 42
1. a helyszínt NEM az állam jelölte ki
2. annyi sületlenséget mondtál már eddig, annak ellenére, hogy igyekeztem türelmesen elmagyarázni a helyzetet, hogy felmerült a kérdés bennem: "ki a *** vagy te?" :)
Előzmény: Alejandro DeSilva (40)
-AK! Creative Commons License 2009.03.11 0 0 41
Szerintem a komcsik miatt... de én csak egy náci vagyok... ;)
Előzmény: Alejandro DeSilva (40)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.03.11 0 0 40

Szerinted miert van az, hogy a versenykepessegi listan Magyarorszagot Botswana is megelozte?

Itt arrol van szo, hogy a helyszint az allam jelolte ki, es keson derult ki, hogy alatta huzodik egy hatalmas gazvezetek, aminek a tulajdonosa raadasul februar 18-ig nem engedte meg, hogy hozzanyuljanak.

Nem is fogunk elorebb jutni, amig ilyen az allami hozzaallas.

Előzmény: -AK! (39)
-AK! Creative Commons License 2009.03.11 0 0 39
Még a ködbe nézel és hiszel valami "nagy, bölcs állami KHT-ba". :D
Ilyen nincs. A minisztériumok, önkormányzatok IGEN, tudnak mindenféle kedvezményt nyújtani, soronkívül engedélyeztetni, adókevezményt ígérni stb... DE a tényeket ők se tudják megváltoztatni. pl: ha megy ott egy magántulajdonú gázvezeték akkor azzal ők nem tudnak mit csinálni. minden ilyen engedélyezést 42, azaz negyvenkettő szakhatóság hagy jóvá. És bármennyire is azt hiszed, el kell hogy keserítselek, egyiknek se az a dolga (egyiknek se fizetnek érte) hogy külföldieknek megoldja a problémáit, hanem hogy a magyar jogszabályokat betartassa a külföldi beruházókkal és szépen rájuk kényszerítse, hogy ők (persze mindenféle állami, önkormányzati kedvezménnyel) EU- és MAGYARKONFORM fejlesztéseket eszközöljenek...

egyszerű példa, hogy érthetőbb legyen: ha az én magántulajdonú gáz- szennyvíz- vagy akármilyen vezetékem ment volna át a terület alatt akkor valszeg a telek tulajdoni lapján be van jegyezve az én nevemre vezetékjog (és ez bárki számára kiderülhet, NEM TITOK). ha engem megkeres a telek tulajdonosa akkor én megegyezhetek vele, hogy hogyan kártalanít engem a vezetékjogomért cserébe:
- saját területén belül átépíti, kiváltja
- fizet nekem rengeteg lóvét
- vagy esetleg nem megyek bele és b*szhatja!

ebben a helyzetbe szerinted hol szólhat bele a bürokrácia, akinek bármit is "el kellett volna intéznie?" megsúgom: sehol. ebben a helyzetben egy okos előkészitő felhivja a figyelmét a vezetékre a sedesának, utána megkeres engem, megnyugtat, hogy ugy áttervezik a vezetékemet, hogy engem semmi kár nem ér, meg még esetleg egy kis lóvét is ajánl, én jováhagyom a terveit, esetleg ha változás van a vezetékjogomban (több vagy kevesebb területet érint az átépített, kiváltott vezetékem), akkor azt az én meghatalmazásommal a sedesa bejegyezteti a földhivatalnál. <- Ebben a forgatókönyvben egyedül a földhivatal játszik szerepet, és ő is csak végzi a teleknyílvántartási közfeladatait.
NINCS OLYAN PROJEKTELŐKÉSZÍTŐ, AKI INGYEN CSINÁLNA ILYET AMIT TE ELVÁRNÁL!
Előzmény: Alejandro DeSilva (38)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.03.11 0 0 38

Ja, senkinek sem a hataskore, senkinek sem az erdeke.

A nagy beruhazasok is nyilvan ugy jottek be anno, hogy nem kaptak semmilyen kiemelt allami tamogatast.

 

"Legjobb tudomásom szerint egylőre Magyarországon nincsen "Külföldi Ingatlanberuházóknak Ingyen Projektelőkészítő Közhasznú Társaság""

 

Nincs? Akkor miert kolt miilliardokat az allam egy-egy kulfoldi beruhazo kedveert?

 

Raadasul varhato, hogy a jovoben esely sem lesz, hogy Magyarorszag megkapja a rendezes jogat. Valoszinuleg Bulgariaban lesz az uj futam 2011-tol. Mar ok is megeloznek minket, de ez nem meglepo, sajnos.

Előzmény: -AK! (37)
-AK! Creative Commons License 2009.03.11 0 0 37
Értsd meg, hogy NEM a hivatalok hatásköre egy ilyen komplex beruházás műszaki előkészítése. Szerinted a telek tulajdonosa, a földhivatal, a közműszolgáltatók, az építésügyi hatóság (önk.), a környezetvédelmi-, örökségvédelmi- meg a pornóügyi szakhatóság is önszántukból mind egyeztetnek pénzt és időt nem kímélve és tipptoppra előkészítik a projektet??? Őket meg kell keresni és eljárási meg adatdíjakat fizetni nekik és egy komplex megoldást kell találni az egyedi problémák kezelésére.
Legjobb tudomásom szerint egylőre Magyarországon nincsen "Külföldi Ingatlanberuházóknak Ingyen Projektelőkészítő Közhasznú Társaság" akitől ezt számon lehetne kérni.
Szal nem értem, hogy a "minden papirmunkat keszen a beruhazo ele tenni" munkáját te kin akarod számonkérni...
Előzmény: Alejandro DeSilva (36)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.03.11 0 0 36

Nem igy latom. Ha megvalosult volna a MotoGP palya, az rengeteg penzt hozott volna az orszagnak, ez egy kiemelt projekt kellett volna, hogy legyen, minden papirmunkat keszen a beruhazo ele tenni, hogy minel gyorsabban sikeruljon megepiteni (erdekes, a Kadar korszakban a Hungaroringgel sikerult ugyanez)

Ez csak egy ujabb peldaja annak, hogy mekkora szarban vagyunk, mennyire mukodeskeptelenek a kozhivatalok, es milyen magas szinten mukodik a felelossegelharitas. Pont ugy, mint barhol mashol az orszagban. Sajnos.

Előzmény: -AK! (35)
-AK! Creative Commons License 2009.03.11 0 0 35
A beruhazo hianyos engedélyezési dokumentaciot adott be, ez az ő hibája. Az hogy a nagyfiuk ilyen "minor" részleteket -mint egy gázvezeték- figyelmen kivul hagyva kiadták a hivatali aktakukacoknak, hogy "márpedig ennek holnapra épitési engedélye lesz", az meg az ő hibájuk. Továbbra is fenntartom: a korrekt muszaki elokeszitest megsporolni luzerség, és hosszutavon sokkal többe kerül mint egy teljeskörű, akár félévig is elhuzodo tanulmánykészítés. Sedesa most mekkorát szív ezzel a késedelemmel? Lehet dobálni a sarat, de amíg a döntéshozók elvesznek a nagypolitikai játszótéren és nem foglalkoznak a realitásokkal addig ilyen befulladt sztárberuházások folyamatosan lesznek.
Most jut eszembe!!! Vajon mi lehet a kecskeméti mercédeszgyárral? :D
Előzmény: Alejandro DeSilva (34)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.03.11 0 0 34

Szerinted csak ugy elkezdtek epitetkezni, meg se kerdeztek a helyi hatosagokat a szukseges engedelyekrol, beszerzendo papirokrol?

Tegyuk fel, hogy ki lehet adni ugy engedelyt, hogy nem derul ki, van-e kozmu a fold alatt. Ez kinek a hulyesege, a burokracianak vagy annak, aki megkapta az engedelyt?

Előzmény: -AK! (33)
-AK! Creative Commons License 2009.03.11 0 0 33
Ki akar oda fejleszteni? A spanyolok... Ha én házat építek a telkemen akkor nekem kell elmenni és kigyűjteni az adatokat. Nem fogja nekem automatice elpostázni a földhivatal, a gázművek, az önkormányzat stb... Ez a nagyberuházásoknál se így működik.
Előzmény: Alejandro DeSilva (32)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.03.11 0 0 32

A kivaltando gazcso letezik, pl. ebben a cikkben is megemlitik: http://balatonring.hirnezo.hu/balatonring/nemzetkozi-balhe-a-balatonring-korul-megis-lesz-motogp-futam.html

(2009. február 12.)

 

Na most kinek kellett volna tudnia arrol, hogy milyen kozmuvek huzodnak a fold alatt, a Sedesanak, vagy a magyar hivataloknak?

Előzmény: -AK! (31)
-AK! Creative Commons License 2009.03.11 0 0 31
Szted ez a zseniális angolságú kommentező szentírást fogalmaz??? dehogyis... Égbekiáltó f*szságokat mond.

"Sedesa were screwed by the Hungarian goverment over the water supplies and pipelines-which meant Sedesa building the pipeline and drainage ditches in the village of Savoly then out to the circuit-at Sedesa,s own cost." - Ki az az épeszű ember aki szerint egy kis falu víz és csatornahálózata elbírja egy mammutberuházás vízigényét, szennyvízét??? Még jóhogy előírják, hogy fejlesszék meg ("screwed by the government" LOL)

"the discovery of a large gas pipeline that traversesthe circuit site North to South, THAT hadnt been on the site plans handed to Sedesa when the choose the site. It took ages for them to find the company who owns the pipe" - egy pillanat alatt kiderült volna, hogyha bármilyen tanulmány készül az egészről, deneeeem... a nagyonokos fejlesztők majd megvettek csilliárdokért egy területet kevés info alapján és azt hitték minden rendben van... tipikus amatőrség a nagyfejű executive-ok részéről. Majd a Bajnai, meg a kormánybiztos megmondja, hogy mik a helyi viszonyok, a műszaki részletek mi? perszeee!

Lehet szidni akárkit, de a fejlesztő elmúlasztotta a legalapvetőbb vizsgálatokat, előkészületeket, mert még "nincs lehívva a fejlesztési hitel".
Előzmény: Alejandro DeSilva (30)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.03.10 0 0 30
Suchman hazudik. Legalabbis e komment szerint:

http://www.motorcyclenews.com/MCN/community/Forums/Categories/Topic/?topic-id=349973&start-page=10

10 February 2009

"Balatonring

Its nothing to do with the global recession. Its behind schedule. The work didnt start in September as reported here-it starteded later.Heavy rain in November flooded the site then the big freeze came and froze the water in the ground(below -20) to a depth of half a meter making it unworkable. Other probs was the fact that Sedesa were screwed by the Hungarian goverment over the water supplies and pipelines-which meant Sedesa building the pipeline and drainage ditches in the village of Savoly then out to the circuit-at Sedesa,s own cost. AND THEN the latest problem-In January,the discovery of a large gas pipeline that traversesthe circuit site North to South, THAT hadnt been on the site plans handed to Sedesa when the choose the site. It took ages for them to find the company who owns the pipe and the same company indicted that they WOULD NOT divert the pipeline until after the 18th Feb2009. So since NOV 08 there has been no work on the site making it 4 coming up to 5 months behind. It may be that the actual track will be completed but the buildings and public utilities wont be ready in time. Plus one to a Fucked up goverment-way to go boys-look at all that revenue youve lost for your country and how stupid you made your country and it people look."
inverz Creative Commons License 2009.03.10 0 0 29
-AK! Creative Commons License 2009.02.10 0 0 28
a mallorcai metro:
- átadás után nem üzemelt jóideig, mert életveszélyesen beázott
- nem keresztezett folyót
- jórésze nem is megy a városban

tény hogy nálunk balf@szok meg lopnak is... de azért nem ennyire. A kálvinnál önmagában a közműkiváltások is egy jó móka. (meg a többi megállónál is)
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.10 0 0 27
,,...... Valenciában 5 hónap alatt elkészült a pálya... "
Hja kérem,a mallorcai metro is megér egy misét.

2008.01.13. 12:04 zero
A derék spanyol szigetlakók 2005-ben úgy döntöttek hogy belevágnak a metróépítésbe.
És mivel Mallorcán nem volt Demszky, BKV, Hídépítő vagy Bamco csoport, 2007. április 25-én át is adták a metrót. 2007 szeptemberéig ingyen (!) használhatta mindenki, főszezonban (!!!). És döbbenetes 120 320 millió eurós összegbe került (32 83 milliárd forint).(*javították a wikipedián az összeget)

A Palma de Mallorca Metro amúgy 7,2 km hosszú és 9 állomásos, 32 milliárd forint.
A 4-es metró 7,4 km hosszú és 10 állomásos 400 milliárd forint és ment már a fúrópajzs vagy 1 kilómétert !!! 5 éve épül ...
Előzmény: inverz (22)
-AK! Creative Commons License 2009.02.10 0 0 26
http://sportgeza.hu/sport/2009/02/10/mikorra_lesz_savolyon_motogp-palya_/

egy éve tudja mindezt aki foglalkozott a témával... amíg papírtologató korrupt politikusok és műszakilag tájékozatlan közgazdászok intézik az ilyen beruházásokat addig mindig lesznek ilyen "hopp ez +1 évig fog tartani" helyzetek. röhögtem is amikor lerakták az alapkövet... kinyalva, szépcipőben hülyét csinált magából mindenki. szabterv módosítás, művelés alól kivonás, szennyvíztisztító vízjogi engedélyeztetése :D:D:D nagyon protekciósan és meggyorsítva is szvsz fél év minimum. áh több... :D
inverz Creative Commons License 2008.11.07 0 0 25

hacsak ...

....valamilyen szervezet nem kezd vadul tiltakozni.. pl. a négy mancs, hogy az építkezés megzavarja a pockok és vakondokok valamint egyéb állatkák életmenetét,

 

...valamilyen hatóság nem adja ki a szükséges engedélyeket időben..

 

...a pénzügyi erőforrások nem állnak rendelkezésre...

Előzmény: Derek (23)
Ximenez Creative Commons License 2008.11.07 0 0 24
Jó sok völgyhidat és löszdomb alá befúrt alagutat kívánok hozzá.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!