UE-28-on kell kuplungtárcsát cserélnünk, de nem találunk újat egyik, eddig bevált üzletben sem. Próbáljuk ferodoloztatni is esetleg, de itt a környéken sokat kellene várni. Nincs valakinek esetleg javaslata, kihez fordulhatnánk? Bárhol kb. az országban...
Üdvözletem minden Csepel gyártmányokat életben tartó Kollégának!
Bár nem kifejezetten ide illő a kérdés, de hátha van valakinek ismerete.
Dutra Beta, és DET 20 targoncákhoz keresek elsősorban bármilyen leírást, korabeli képet. (Esetleg alkatrészt, vagy bármit is ami ezekhez kapcsolódik.)
Szeretnék talpra állítani ezekből 1-1 darabot.
A Csepel motor nagyjából ismert a számomra, inkább a szokványos traktor motortól eltérő részletek, és a targoncákra jellemző apróságok lennének az érdekesek.
(Két hiányos, ócskavasnak is csak sírva átvehető, kohószökevény gépről van szó. :))
Nem lehettek "butuskák" mivel nem Ők tervezték a motort. A motor a Csepel Autógyár terméke. Nem tudom hova tenni ezt a szűrő elrakodás elképzelést, ha elakar rakódni az a gyári megoldásban is bekövetkezik, ha nincs karbantartva.
Ennyire butuskák lehettek azok a mérnökök akik a Dutrát megalkották?? Ha kerül egy kis szutyok a szűrőbe- mert ugyebár nem egy ápolgatott szobadísz, hanem munkagép- melyik szűrő fog hamarabb elrakódni? Hová nem jut majd el az olaj? Véleményem szerint kár volt átvariálni.
A gyári megoldással csak egy baj van, hogy a főáramot ami a kenő helyekre megy csak a durva szűrő szűri, a finom szűrt olaj megy vissza a karterba. Vagy fel kell cserélni a két szűrőt a poharakban és kihagyni a durvát, hogy a finomszűrt olaj menjen a kenési pontokra vagy ha meg akarjuk tartani a durva szűrőt mi a képek szerint oldottuk meg.
Így a durva szűrőből a finom szűrő pohárba és onnan megy tovább a kenő helyekre az olaj.
Elég kezdő vagyok ebben a témában. A hidegben az enyém is másképp viselkedett A ráfolyó csovem nem vásznas és össze szívta. Tehát valami ráfolyási probléma lehet. A szűrőt szét kell szedni , a mágnest megtakarítani