Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.02 0 0 1935

Minden idelátogató érintettnek!

 

2017, május 6-án, du. 1-kor lesz a következő TS találkozó a Forumnál. Sok szeretettel várunk mndenkit!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=854582537975960&set=gm.1199989546733113&type=3

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.20 0 0 1934

Minden idelátogató érintettnek!

 

2017, Március .25-én, du. 1-kor lesz a következő TS találkozó a Forumnál.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=854582537975960&set=gm.1199989546733113&type=3

 

Szbina Creative Commons License 2016.08.21 0 0 1933

Szia! Győri vagyok és most kezdtem gondolkodni azon, hogy kivizsgáltassam magam, nem szeretnék még gyereket, de érdekel, hogy egészséges vagyok e mint nő. Rákerestem az általad említett nődokira Dr. Lendvai Viktor-ra, de a honlapján nem látok árakat. A különböző vizsgálatokért mennyit fizettél?

Előzmény: k.roberta89 (1924)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.27 0 0 1932

Sziasztok!

 

Új hír személyes találkozóról:

Monte Baker, aki szokta szervezni a találkozókat, jelentkezett, és augusztus 20. án 13:00 - 17:00 ig lefoglalta azt a helyet, ahol a legutóbbi találkozó is volt, a cím: Budapest, Práter utca 59, de a bejárat a Szigony utcában van a Corvin sétány végén. A lenti linken van egy térkép is: http://www.turnerszindroma.hu/ts8/ts11/

Ha bármi kérdés van, elérhető vagyok e-mailben vagy a Facebook-os csoportban.

 

Szép napot mindenkinek! :-)

 

Üdv

Anna

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.27 0 0 1931

Kedves Attila!

 

Üdvözöllek a fórumon. Neked is figyelmedbe ajánlom a facebookos csoportot is.

A számokról sajnos nem nagyon tudok nyilatkozni, ilyen problémáról még nem hallottam, elképzelhető, hogy ezen a téren szüksége lesz egy kis fejlesztésre, de ez nem feltétlenül a turnerhez tartozik. Elvileg elsőben tanulják a számokat, vagyis amíg még nem kezdte el az iskolát, nem is kellene feltétlenül felismernie a számokat, vagy igen?.... Azt is ki kellene zárni, hogy esetleg túlstresszeli az iskolakezdést (én pl. az első bizonyítványosztáskor az évzáró alatt elájultam.. igaz ezzel nem voltam egyedül). Elég régen jártem iskolába, már nem emlékszem, pontosan mikor ismertem fel a számokat....

Te is nyugodtan írj a mailcímemre vagy ide.

 

Szép napot

 

Anna

Előzmény: VWAta (1928)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.27 0 0 1930

Üdv minden új látogatónak!

 

Szaszalánya, drukkolok, hogy a lehető legkevésbé komoly eltérést (vagy semmilyet se) találjanak a genetikán, de bármit is találnak a kormoszómák szintjén, ettől még lehet nagyon jól is nagyobb illetve felnőtt korára, ez nehezen megjósolható, hogy milyen tünetek fognak előjönni. Figyelmedbe ajánlom, hogy ezen a fórumon kívül van egy sokkal élénkebben működő Facebook csoport is, Turner Szindróma Csoport Magyarország néven.

Egyébként pécsi vagyok (Talán ti is? de jó lenne...:-)) de nekem 21 éve csinálták a genetikát, akkor még több hét volt.

Sajnos jellemző az egészségügyre, hogy maguktól nem tájékoztatnak, és a szegény sokkos állapotban levő páciensnek vagy hozzátartozónak meg majd a friss levegőre kilépve jutnak eszébe a kérdések... :-(( sajnos muszáj ott helyben rávenni magunkat, hogy kérdezzünk, ha máshogy nem, írjatok emlékeztető cédulát...

Ha gondolod, írj privátban a matanna@index.hu mailre vagy akár ide is.

 

Szép napot

 

Anna

Előzmény: Szaszalánya (1929)
Szaszalánya Creative Commons License 2015.10.14 0 0 1929

Sziasztok!

 

Egy olyan 7 hónapos kisbaba anyukája vagyok, aki 3pc alatti értékeket hoz már most is. Anyukám hívta fel a figyelmet néhány dologra, ami miatt genetikai vizsgálatot kértünk, de akkor még nem volt tipp, hogy mire. A vizsgálaton elejtett néhány orvosi megjegyzés, szorgalmas netes utánaolvasás és saját megfigyelések alapján erős gyanúm van, hogy a lányom is turneres.

Tudnátok segíteni abban, hogy mennyi idő után várható eredmény a pécsi genetikáról? Nekem ott sajnos semmilyen tájékoztatást nem adtak, még a tüneteket sem mondták el, és már nagyon nehezen viselem a bizonytalanságot.

Bocsánat, ha olyat kérdeztem, ami már felmerült, de amíg nincs biztos eredmény (az egyértelmű, hogy van valamilyen genetikai eltérés, de azt még nem tudjuk, pontosan mi), nem akartam a teljes fórumot végigolvasni.

Nagyon dicséretes a kezdeményezés, olvastam az első találkozókról, és nagyon örülök az egymásra-találásoknak! Megtisztelve érzem magam, hogy betekintést engedtek a saját vagy gyermeketek életébe!

 

Üdvözlettel: Szaszalánya

VWAta Creative Commons License 2015.10.12 0 0 1928

Sziasztok! Attila vagyok, van egy gyönyörű, cserfes kislányunk 7 éves. Óvodás korában, 3 évesen diagnosztizálták nála a szindrómát. Azóta megvívtunk pár csatát a környezetünkben lévő előítéletekkel szemben (értendő alatta magassága és szellemi érettségére való tekintettel). Most a feleségemet bepánikoltatták az iskolában is, hogy egyáltalán megfelelő helyre járatjuk. Volt iskola előtti érettségi szint megállapításon és ott jól teljesített. Most meg sok a gondja a számokkal, nem ismeri fel őket. KEZDEK ÉN IS AGGÓDNI.

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.02 0 0 1927

Természetesen a konferenciára lehet menni csak egyik napra is, a részvételi díjat a helyszínen kézpénzben lehet fizetni.

Előzmény: Törölt nick (1926)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.02 0 0 1926

Információ a turneres konferenciáról, ha valaki idenéz és még nincs a Facebookos csoportban:

 

TS Konferecia program (legfrissebb)

TS Konferencia helyszíne:
Danubius Hotel Flamenco, Budapest, Tas vezér u. 3-7, 1113

...

Konferencia dátuma: Szeptember 25-27

Részvételi díj: felnőtteknek - 2000 Ft, 6-14 éveseknek 1000 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes. (Étkezéseket és szállás nem tartalmaz.)
Gyermekeknek külön foglalkozások lesznek a konferencia ideje alatt.
****A résztvevőknek saját maguknak kell gondoskodniuk a szállásukról és étkezésükről a konferencia idejére. A programban lesznek olyan szünetek, amikor el lehet fogyasztani, amit hoztatok vagy a közelben ennivalót lehet vásárolni. A hotel utcájával szemben van egy kis park tavacskával, ahová kiülhetünk enni. A hotel két villamos megállónyira van az ALLEE-tól (bevásárló központ). Többen együtt is elmehettek enni közeli helyekre, igyekszünk erre elég időt biztosítani.
Minden délelőtt lesz szünet - tea, kávé és speciális diétáknak megfelelő ropogtatni valóval.
PÉNTEK
Este 6-kor: választható (nem kötelező) vacsora – ismerkedésre és közösség formálásra egy később meghatározandó helyen. (Mindenkinek saját költségére.)
SZOMBAT
9-kor: Az alkalom kezdete
Bevezető, majd előadások szünettel
Ebédszünet
Csoportfoglalkozás, előadások
Esete 6-kor fejezzük be az alkalmat – el lehet menni vacsorázni, lehet beszélgetni egymással vagy az előadókkal, stb.
Esetleg még lehetőség van találkozni a hotelban este
VASÁRNAP
9-kor kezdés: közös kezdés, egy nagy csoportban, előadások szünettel
13.45- kor ebéd (mindenkinek saját költségére). Ez egyben a konferencia vége is, de a hotelen kívül még együtt maradhatunk, ameddig szeretnétek. Igyekszünk szabaddá tenni magunkat, hogy együtt lehessünk ebédre és délutánra.
Igény esetén ebédelhetünk együtt, a vendég előadóval is, ha elérhető; személyes beszélgetések és közösség.
*Lehet, hogy egyszerre több helyen is lesznek egy időben előadások, hogy több téma megtárgyalására legyen lehetőség.
Hamarosan jönnek majd a további részletek az előadókról és az előadásokról!
**Egy vagy több előadás mindenkinek együtt, nagy csoportban lesz, és a résztvevők együttműködését is igényelheti.
***Valószínűleg lesznek majd kiscsoportos beszélgetések, ahol a szakembereknek a ti korábbi kérdéseitekre – amiket személyesen, facebook-on vagy a weboldalon keresztül juttatatok el hozzánk - adott válaszait lehet majd megbeszélni.
 

Link a regisztrációhoz: https://docs.google.com/forms/d/1Fl83ZvJPgfaQARBnJ02HgeQtkpJPLzVCayeKgfqBjVs/viewform

 

Szép napot mindenkinek

Anna

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.13 0 0 1925

Roberta:  Jó hogy vannak rugalmas, rendes dokik... Ezek szerint vagy a ritka szerencsések között vagy mint turneres, vagy eddig rosszul diagnosztizáltak... Mindenesetre sok sikert a babaprojekthez.

Erika: Nem tudom, megvan-e már az eredmény. Ha beigazolódik, az természetesen kár tagadni, nehéz lesz az egész családnak, de neki is, amint megérti miről is van szó. Ezen a fórumon igen kevés a forgalom mostanában, de van egy Facebook-s csoport Turner Szindróma Csoport Magyarország néven, ott nagyobb élet van, szó van sok témáról, találkozókról, stb. Ha megjelölsz esetleg a Facebookon, (Karlinszkyné Matus Anna néven vagyok)  fel tudlak venni a csoportba, csak valahogy jelezd a jelölés mellett, hogy a turneres téma miatt jelölsz be.

De ha bármi kérdésed van, itt vagy e-mailben is felteheted nekem.

Szép napot!

Anna

k.roberta89 Creative Commons License 2015.06.25 0 0 1924

Szia,Roberta vagyok! :) Nem tudom,hol tartotok most,és,hogy győri vagy-e,de én Győrbe járok Dr. Lendvai Viktorhoz,egy "sima" nőgyógyász,de februártól többet tett értünk,mint az összes többi együtt véve. Mind ezek mellett egy csupa szív doki! :) Előtte már nagyon sok orvosnál jártam,jó,hogy le nem köptek,mert,hogy le van írva feketén fehéren,hogy beteg vagyok,minek nekem baba? Napokig sírtam,hozzá teszem,hogy 9 éves korom után,mikor kiderült a betegségem és el kezdtem a növekedési hormont,13 éves koromban mindenféle hormonpótlás nélkül menstruálni kezdtem a méhem,a petefészkeim teljesen kifejlődtek. Na,mindegy...hála istennek most februárba egy helyettesítésnek köszönhetően kerültem a doktor úrhoz,alaposan kikérdezett,hajlandó volt megkezdeni a szükséges vizsgálatokat. Mi hormonvizsgálattal kezdtük,ott kiderült,hogy pajzsmirigy alul működésem van,ami már rendeződött,meg magas a prolaktin szintem,amire  szintén kaptam gyógyszert. Még jövő hónapban megyek vissza az endokrinológushoz,meg a genetikai laborba kromoszóma meghatározásra. Az lesz a legdöntőbb,a többit utána mondja az orvosom. Szóval nem muszáj mindenféle főorvoshoz menni,én tuti meg kérdeznék egy másik dokit! :) Esetleg írhatnál,Ti hogy álltok! Mi előbbi gyermekáldást,és kitartást kívánok!

Előzmény: melchy (1921)
majaerika Creative Commons License 2015.05.24 0 0 1923

Sziasztok.

Erika vagyok. Szeretném a segítségeteket kérni. A kislányom Maja novemberben lesz 5éves és azt vettük észre, hogy nagyon alacsony és elvan maradva a társaitól, 94 cm magas nem beszél folyékonyan még :( elvittük Pestre Genetikushoz és ő mondta, hogy ez turner szindróma gyanú. A füle, a haj vonala és a szemét meg az állkapocs tűnt fel neki rögtön :( ! Volt vérvétel és azt mondta hív ha talált valamit ha nem akkor egy hónap mire kijön a papír. Az érdekelne, hogy aki tapasztalt ebben hogy mennyi idő egy ilyen vérvizsgálat kielemzése?  Nagyon elvagyok keseredve. Előre köszönöm a választ

dijut Creative Commons License 2014.10.13 0 0 1922

Szia,

 

Igen, a klinikai kivizsgálás szakorvosi. éppen most beszélgettünk anyuval, aki gyógyszerész, hogy a klinikán szakorvosi szemmel vizsgálnak, specializáltak, van felszereltségük, hormonlabor, stb. ez azért fontos, mert erre máshol nincs lehetőség. engem is oda küldtek (II. Belklinika) amikor kiderült. nagyon meg vagyok elégedve. az a helyzet, hogy kicsit rázós a várakozás, utazás, kikérdezés, viszont megéri, ha tényleg alaposan akarsz kivizsgáltatni.

 

dijut

melchy Creative Commons License 2014.10.07 0 0 1921

Sziasztok!

Nekem is lenne egy kérdésem. Szintén mozaikos vagyok, és most jutottunk el arra a pontra, hogy elkezdjünk gyerkőcön gondolkozni. Én kaptam fogamzásgátlót (rendbe kellett tenni a hormon szintem), két hónapja álltam le vele. Mivel egy pár éve magától nincs meg, azóta megint is csönd van, hogy úgy mondjam. Épp tegnap voltam többek között emiatt az orvosomnál, aki mindenféle vizsgálat, javaslat mwg egyáltalán fejtörés nélkül rögtön klinikára akar tovább küldeni. Ez engem azért lep meg, mert reméltem, hogy kezdetnek egy "hétköznapi" nőgyógyász is tud próbálkozni valakivel. Szerintetek is rögtön a klinikához érdemes fordulni, vagy másik nődokinál érdemes lehet másod véleményt kérni? Van közületek valaki, aki átesett már ezen a tortúrán? Esetleg tudnátok jó győri vagy pesti dokit ajánlani?

 

Előre ia köszönöm a válaszokat! :)

 

Melinda

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.15 0 0 1920

Szia Evelin!  Anna vagyok, szintén Turner szindrómás, 38 éves.

A kérdésedre sajnos nem tudok egyszerűen válaszolni. valójában helyesebb lenne egy orvost megkérdezni.

Az, hogy "minden rendben van veled" azt jelenti, hogy megállapították a kromoszóma-eltérést, de nem kell semmit sem szedned, semmilyen hormonpótlást? HA így van, az egyrészt jó hír, (hiszem még talán van esélyed saját babára), másrészt ebben az esetben jogosan felmerül a fogamzásgátlás kérdése, és ekkor tényleg meggondolandó, hogy szabad-e beleavatkozni a hormonrendszeredbe ha már eddig jól működött. Ezt mindenképpen szakembertől kellene megkérdezned minél előbb.

Egyébként,  ezen a fórumon mostanában eléggé kevés a forgalom, de van egy Facebookos csoportunk is, Turner-Szindróma Csoport Magyarország néven, ott is szívesen látunk.

Esetleg ha gondolod írhatsz nekem privát mailt is, matanna@index.hu. Most a hétvége folyamán lehet, hogy nem férek hozzá, de legkésőbb vasárnap este látni fogom.

Szia, szép napot!

Anna

 

Előzmény: evelin.21 (1919)
evelin.21 Creative Commons License 2014.08.13 0 0 1919

Sziasztok! :) Turner szindrómás vagyok, mozaik típusú, 19 éves vagyok, szerencsére minden rendben van velem. Azt szeretném kideriteni, hogy szedhetek e fogamzásgátlót a betegségem miatt. Segítségeteket Köszönöm! :)

Olivér Bernadett Creative Commons License 2014.06.05 0 0 1918

Elvileg kedden derül ki, akkor lesz a vérvétel, gyakorlatilag a házi teszt valószínűleg már vasárnap is mutatná. Ha merek egyáltalán csinálni :( Az a baj, hogy nagyon rá vagyunk szorulva erre az orvosra, egyedül ő vállalta, hogy szerez petesejtet, máshová mindenhová nekünk kéne vinni donort. Attól meg félek, tekintve, hogy volt már rossz tapasztalatunk. Amúgy nem kedvelem a dokit. Nem igazán válaszol a kérdésekre, inkább kiakad. Nem segít dönteni, nem ad elég infót, és ha őszinte akarok lenni, a tisztességében se bízom. De szerintem nem fogjuk vele folytatni, és reménykedünk, hogy van valahol egy megfizethető és tisztességes donor. Még egyszer valószínűleg nekiugrunk, többre már nem biztos, hogy lesz energiánk. B.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.04 0 0 1917

Szia Bernadett!

 

Nagyon sajnálom, hogyha nem jól alakul. Ha tényleg bebizonyosodik, hogy a próblkozás sikertelen, akkor szerintem le kellene ülni az orvossal megbeszélni, hogy mivel, hogyan lehetne még próbálkozni, mert nem biztos hogy célszerű ugyanazt a "protokollt" sokszor megismételni, ami már többször sikertelen volt. Persze a szakember kell hogy eldöntse.

 

Azért drukkolok továbbra is!

 

Üdv,

Anna

Előzmény: Olivér Bernadett (1915)
dijut Creative Commons License 2014.06.02 0 0 1916

Fel a fejjel. Ne próbálkozz olyannal, amivel veszélyt hozol másra vagy magadra.

 

dijut

Olivér Bernadett Creative Commons License 2014.06.02 0 0 1915

Végül volt beültetés. Kaptam progeszteron injekciót... nem mintha nagyon használna. Így is jön a vérem. Az orvosom szerint ez képtelenség (biztos képzelődöm, hülye idióta), de hát ez van. Olyan rossz, hogy igazából még azt sem tudhatom, tényleg voltak-e embriók beültetve, vagy kamu az egész. Végül is bármit mondhatnak a meddőségiben. Totál parám, hogy átvernek. Ha meg voltam is, talán a vérzés már rég kimosta őket. El vagyok keseredve.

Olivér Bernadett Creative Commons License 2014.05.27 0 0 1914

Sziasztok!

 

Köszönöm a választ, Pepita Zebra, bár az a helyzet, hogy én nem a régebben beszedett hormonok miatt aggódom, hanem az újak miatt, ami a beültetéshez kell majd. (Ösztrogén + progeszteron) :) :) :) Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a peteérés rontásán túl az inzulinrezisztencia akadályozza-e a beágyazódást. Kissé eltérő véleményeket olvasni erről :)

 

Amúgy nincs szerencsém. Holnap elvileg beültetés, bár gyakorlatilag azért ez nem tuti... sajna vérezni kezdtem ma, ilyen a formám. Szerintem ember nem volt, aki beülti előtt vérzett volna. Vagy a dokinak nem sikerül eltalálnia a hormonokat... á, nem tudom. Pedig szóltam neki, hogy gond volt a múltkor, csináljon valamit, de persze nem,  jó lesz úgy, ahogy mondta. Kíváncsi leszek, mit lesz holnap, ha lesz beültetés, ad-e még progeszteront pluszban.

 

Szurkoljatok!

 

B.

Pepita Zebra Creative Commons License 2014.05.03 0 0 1913

Szia!

Bocs a késedelemért, kicsit zavaros napjaink vannak :)

Az inzulinrezisztencia valóban rontja a petefészekfunkciót, nagyjából ez (is) zajlik a policisztás ovárium szindrómában. Inzulinrezisztensekben ritkábban érnek be a petesejtek, ill. nem tudnak a petefészekből kiszabadulni. Az inzulinrezisztencia egyébként az egész terhesség során sem túl jó, növeli a terhességi cukorbetegség kialakulásának valószínűségét. Turner szindrómában alapvetően más történik, a petefészkek sokkal gyorsabban öregednek, van, hogy olyan gyorsan, hogy még a pubertás előtt elöregednek (ők azok, akik nem serdülnek fel maguktól), illetve emiatt hamar érkezik el a menopausa. Egy öregedő petefészekben szintén ki-ki maradnak a peteérések, illetve lehet, hogy ha mégis van, a petesejt nem lesz olya fitt, életképes, nem tud megtermékenyülni, vagy ha mégis, néhány osztódás után elhal. Ez a folyamat sokkal erősebb, meghatározóbb Turnerben, mint az inzulinrezisztencia (ami persze nem javít a dolgon semmiképp, de nem ez a döntő). A régebben beszedett hormonok inzulinrezisztenciát okozó hatásán ne aggódj, ez a hormonszedés befejeztével előbb-utóbb elmúlik.

Nagyon sok sikert!

PZ

Előzmény: Olivér Bernadett (1910)
Olivér Bernadett Creative Commons License 2014.03.20 0 0 1912

Szia Matanna!

 

Köszönöm Neked, és persze mindenkinek, aki drukkolt nekünk. Május elején kell mennünk ellenőrzésre, akkor el is kezdi a doki felépíteni a nyálkahártyát, ha minden igaz, és aztán a hó vége felé beülti ismét. Remélem, nagyobb sikerrel, mint most.

 

Bernadett

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.19 0 0 1911

Szia Benradett!

 

Sajnálom ami eddig történt, remélem kaptál valahol választ a kérdéseidre, továbbra is drukkolok neked, sok sikert kívánok!

 

Köszönöm, hogy megosztotttad ezeket az információkat.

 

Üdv,

Anna

Előzmény: Olivér Bernadett (1910)
Olivér Bernadett Creative Commons License 2014.03.04 0 0 1910

Pepita Zebra! Még egy kérdés, ha még nincs eleged belőlem. Szerinted az inzulinrezisztencia rontja a petesejtek minőségét? (Mármint annak, akinek vannak.) Az endokrinológusom szerint igen, de a nődoki meg a biológus szerint az tök mindegy, csak a beágyazódásnál számít. A másik kérdést én kombináltam ki :) Mint látod, szeretek furfangos rejtvényeket találni :) Szóval. Az endokrinológusom szerint a hormonok, pl. a progi pótlás lombiknál, rontja az inzulinérzékenységet, szerinte ezért nem sikerül egy csomó beavatkozás. De a nőgyógyi szerint a Crinone gél (hüvelybe kell felnyomni,egy krémszerű anyag) nem érinti az egész szervezetet, csak helyileg, a méhnél hat, annál távolabbra nem kerül, a véráramból nem kimutatható. Ha ez igaz, akkor semmi köze az inzulinérzékenységhez, nem? És a rettentő sok ösztrogénnek van ilyen hatása? Mármint inzulin érzékenység rontó. Mert elég sokat szedtem.

B.

Olivér Bernadett Creative Commons License 2014.03.04 0 0 1909

Sziasztok!

 

Ez sajnos almás. Kb. zéró a HCG-m, ami azt jelenti, hogy az embriók a beültetés után 2-3 nappal leálltak a fejlődésben. Meg sem kísérelték a beágyazódást. Az orvos szerint van ilyen, rosszak voltak az embriók, állítólag egy csomó rossz van közöttük, a természet meg szelektál. Legközelebb májusban mehetünk, mert a hülye OEP, akinek mellesleg egy rakás pénzt fizetek (na jó, pontosabban a tb-nek), még a lombikkal együtt is bőven fedezi az ellátásomat, csak 3 havonta finanszírozza az eljárást. Normál pároknál még értem, mert ott ugye esetleg összejöhet közben magától is, de hát nálunk erre olyan minimális az esély, hogy nincs is. Orvosilag akár következő ciklusban is beültethető lenne, rögtön most is, bár azért én egy hónapot mindenképp pihiznék. Nagyon rossz érzés, beültetés előtt úgy bíztam benne, hogy sikerülni fog. Persze ismertem a százalékokat, de hát akkor is. Most azon gondolkozom, milyen vizsgálatokat végeztessek még májusig, hogy ha netán az újabb embriók megkísérlik belém fúrni magukat (huh, alien feeling), ne legyen gond. Lényegében minden megvan már, a maradék már elég speciális, de azért futok egy kört. Pepita Zebra, neked nincs ötleted? Volt HSG? hiszteroszkóp (méhsövény kiirtva), inzulinrezisztencia, Leiden-mutáció, protrombin-gén, MTHFR szűrés, pajzsmirigy karbantartva, diétát tartottam. Persze a mindenféle fertőző betegség szűrés is megvan, hepatitis, AIDS, hüvelykenet, Clamydia. (Mármint a vizsgálat, nem a nyavalyák :)) Prolaktin szint lenyomva. Szerinted érdemes még egy cukorterheléses vizsgálatot csináltatnom? Rég volt már az előző, csak nem tudom, hogy ez változik-e.

 

B.

Olivér Bernadett Creative Commons License 2014.03.03 0 0 1908

Köszönöm, hogy ilyen kedves vagy, de azt hiszem, ennyi volt. Dől a vérem. Talán májusban újra próbálhatjuk. Ha lesz honnét pete. Holnap elmegyek a vérvételre, de nem várok semmi jót, sajnos.

B.

esp86 Creative Commons License 2014.03.02 0 0 1907

:* Kitartás, veled vagyunk!

Előzmény: Olivér Bernadett (1906)
Olivér Bernadett Creative Commons License 2014.03.02 0 0 1906

Semmi jó hír :( Jelentősen erősödött a vérzésem, lassan állandóvá vált, és több is jön. Fura görceim vannak. Aggódom :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!