Szerintetek ha Cinkota ad még Volvokat Dél-pestnek akkor mennyi lenne az esély hogy azok mennének a 23/23E-re??? Onnan elkellene venni a LOV-okat..még a MUT-MUU tűrhető
mert hát a LOV-ok valahogy nagyon nem jó ott... a 68-ason lennének a jók... csak hát a VT átvette... nem tudom miért...
Senkit nem jogosíthat fel a természete, hogy a kollégái ellen forduljon! Pláne nem egy akkora múltú cégnél, mint a BKV. Részben a főnökség felelőssége is, idáig fajultak a dolgok. Már a kollegalitás sem az oktatás része, erre még idejön a Transmann, ami megint csak egy lapát a szar tetejére.
Az általad megírt infók alapján utána jártam, hogy ki is lehetett az az erős valaki. Nos, ő valójában heves természetű, már többen rászóltak, hogy ne csinálja, mert nagyon rosszul fog járni.
Viszont én is, még sok ezer kollégám nevében elítéljük, és sajnáljuk, hogy azt a jelenetet civileknek is végig kellett nézni.
Ugyan már tegnap is megírhattam volna, de volt más elfoglaltságom is, így ma osztom meg nem mindennapi történetem.
A Barátnőmmel úgy döntöttünk szombaton (2013. 07. 20.), hogy kinézünk a csepeli révhez, ott még úgysem volt. Ez a történet kevésbé érdekes része. Kb. délután 4 óra körül úgy gondoltuk, hogy "itt is voltunk eleget, mehetünk haza". Nah, innen kezd érdekes lenni a történet. 15:50-re megérkezett a végállomásra a 148/22 (00-38). Nem tudod a szelektív hulladékgyüjtő mellé állni, mert azzal szemben állt egy transmannos (148/34, KXM-008), így gondolta, hogy nem torlaszol el minden helyet, ezért a transmannossal sréhen szemben előre állt meg. Az már ugyan a 171-es jelzésű viszonylat fordulója, de... 15:51-re megérkezett a 171/3 (15-63), ami nem tudott megfordulni a 00-38 seggétől. A 00-38-cal 2 BKV-s volt, első pillantásra tanfolyamtársak voltak egykoron, az egyik végzett és kiment egy kicsit a kollégájához. Az egyikük lement a partra, a másik a tartozkodó felé vette az irányt. A 15-63-as vezetője (továbbiakban: Puhos) kinyitotta az első ajtót és üvöltötte, hogy "takarodj a g...ibe a szaroddal!"! Én első hallásra azt gondoltam, hogy ismerik egymást, bár még akkor is erős lenne ez a stílus. Valójában nem ismerték egymást. A srác szólt a transmannosnak, hogy ott ahol ő áll, ott nem szokás megállni. Erre a transmannos megindult treffre. (Még éppen időben, hiszen 15:52-re lett volna rajtja.) Ekkor már elfért volna a 15-63, de a Puhos csak azért sem, dafke, húzta a húrt. A srác szólt a kollégájának, hogy álljon előrébb, mert nem fér el mögötte a busz. Hátrament a másik buszvezető is terepszemlét végezni. Erre a Puhos még mérgesebb lett, és egyre hangosabban, egyre csak szitkozódott. A végén már a 2 srác édesanyját szídta, úgy, hogy még szakmát is adott az anyjuk kezébe! Próbálták szép szavakal lenyugtatni, de nem sikerült. Puhos nagyon felhúzhatta magát valamin, mert jött-ment fel-alá és a 2, egyenként 40 kilós kollégáját fenyegette, rémisztgette. Egyszer csak felugrott a 00-38-ra, hogy megüsse(!) a kollégáját, aki előrébb készült állni. És itt reccs! Ugyan pofon nem csattant el, de minden mozanatnak tanúi voltak a kompra várók. Nem voltak sokan, "csak" 15.-en. Többen meg is jegyezték a történetet egymás közt. Amúgy is jó fényben van feltüntetve a BKV, mit nekik már egy kis bruszt a végállomáson. Ezek után Puhos visszaült a kocsijába, előre gurult, de még nem állt treffre, hanem kiszállt, visszament a 2 kollégájához és nagyon kihangsúlyozta, hogy ne találkozzanak civilben, mert nagy baj lesz!
Akkor a történet margójára:
1; A 171/3 3 perccel korábban érkezett, mint ahogy azt kellett volna. Ez még önmagában a kutyát sem érdekelné, hiszen ha nincsenek utasok, akkor, persze menjen, hadd tudjon kiszállni a vezető is a végállomáson! 2; Tekintettel lehetett volna másik BKV-s kollégájára is, aki ugyan tényleg rossz helyen állt meg a transmannos miatt, de a 00-38-at is ember vezette, ő is szeretett volna kiszállni, ebben a csótány menetrendben! 3; Milyen jogon fenyegetőzik? Ki ő, hogy ilyet megenged magának? Hol volt ez a csepeli rém, amikor volt a dunai árvíz és szükség lett volna ilyen erős emberekre? 4; Ha ismeri valaki, akkor mondja meg neki, hogy ha még nem múlt el 35 éves, akkor hozzánk jelentkezhet tűzoltónak! Az ilyen erős emberek mindig jól jönnek! 5; 2 évet a műszaknál, majd 3 évet a forgalomban dolgoztam le a BKV-nál. Nálunk olyan erős volt a kötelék, hogy ha egy ilyen félnótás akárkinél bepróbálkozott volna, azt körbe álltuk volna és haláláig vertük volna. Hazafele menet megkérdezte a Barátnőm, hogy én itt dolgoztam? :-( Letagadni nem tudom, de büszke sem vagyok rá. 6; Ezzel a rövid hozzászólással még nincs letudva a dolog. Menni fog levél a Dél-pesti garázsba is, hogy vegyék elő a Puhost! Követelni fogom az ügy fejleményiről való tájékoztatást.
Válaszolnék a 632. hsz.-ban feltett kérdésemre érkezett válaszokra:
Amikor ez az információ a fülembe jutott, akkor széles mosoly húzodott az arcomra. Már a 185-ös, 217-es és 217E jelzésű viszonylatok bevonása az első ajtós rendszerbe önmagában merész volt. Nap, mint naplátom/hallom, hogy mi megy végbe a fent írt vonalakon. A "főnök, zokni nem kell?", "előre nézzél, mert baj lesz!" és egyéb hasonló kérdésekkel/kijelentésekkel minden nap találkozok. Aztán hogy kinek van bátorsága szembeszállni bárkivel a BKV 450 ft.-jáért, az egyéni döntés kategoriába tartozik. Egy 1 órás oktatásba nem fér bele a téma teljes kimerítése. Arról nem is beszélve. hogy még az oktatók sem tudtak pontos választ adni arra a kérdésre, valójában mennyiféle okmány jogosíthat fel valakit az utazás díjmentes igénybevételére. Ez a rendszer tökéletesen megállja a helyét a pl. a 13-as, 13A, 113-as és 113A jelzésű viszonylatokon, ahol lényegesen kulturáltabb az utazóközönség.
Persze ezzel még nincs a téma kimerítve. Lehetne hosszan taglalni a "területi lefedettséget", hogy ezt talán nem is a járművezekre kéne hárítani, stb.
Más:
Eddig a 06-48-ba, a 12-68-ba és a GNX-339-be szerelt FUTÁR berendzés tökéletesen működik. Végre valami működik ennél a hycomat cégnél.
én is hallottam már vagy egy hónapja arról, hogy gőzerővel képeznek embereket 412-esre. ez most vagy ezért van, vagy másért:)
egyébként pontosítom magamat: az én infóm szerint c és dp között oszlik majd el a jelenlegi kf-i 412-es állomány. tehát mindkét pesti garázs kap, eszerint.
1; Ezt beszélik a büfénél. Annyi igazság tartalma lehet, hogy Cinkotán megkezdődtek pár hete a Ik.412-es tanfolyamok. (Kizárólag hét végén, mert csak akkor volt bent használható busz.) Aztán, hogy mi lesz a jövőben, azt meg ugye már ismerjük. :-)
2; Én szét szakadásnak nevezem, mert így hallottam. Köszönöm!