Keresés

Részletes keresés

BJszakért Creative Commons License 2014.08.07 0 0 10729

ma-ma

köszönöm a bizalmat.

BJszakért Creative Commons License 2014.08.07 0 0 10728

Gellar

rossz helyre írod kérdésed, önállóan meg tudod keresni a honlapjukat (vagy nem?), ott megtalálod az elnök, a főtitkár, és egyéb elérhetőségeket, segítek: szakaly@meosz.hu hegedus@meosz.hu ők illetékesek.

Ha a Nyufighoz akarsz kérdést feltenni, akkor sem ide írod, hogy hátha valaki eljuttatja hozzájuk a te kérdésed. Az illetékes helyre kell fordulnod. Helyetted senki sem fog tenni.

Kicsit morbid, amit gondolsz. Na, mennem kell.

 

Gellar Creative Commons License 2014.08.06 0 0 10727

Eredetileg a MEOSZ üzenőfalára akartam írni a kérdésemet, de nem sikerült megjelentetnem - gondolom az előzetes moderáció miatt.

 

A MEOSZ fizetett alkalmazottai mivel töltik a munkaidejüket, ha még arra sem tesznek kísérletet, hogy a megvont utazási kedvezmény visszaállításának érdekében lobbizzanak?

 

A kérdésem elsősorban a szervezet vezetőjének szól, talán olvassa tőlük valaki és eljuttatja hozzá a felvetést.

ma-ma Creative Commons License 2014.08.05 0 0 10726

       Köszönöm szépen válaszát!

 

  Összeszedjük az iratokat és jelentkezni fogok.

Előzmény: BJszakért (10725)
BJszakért Creative Commons License 2014.08.05 0 0 10725

ma-ma drága

a határozat (tények) ismeretében tájékoztathatok, ezért tiszteljen meg megkeresésével érintett email, szakmai honlapomon megtalálja.

Most mennem kell.

mrkovács Creative Commons License 2014.08.05 0 0 10724

Egy tanulságot szeretnék megosztani a tisztelt fórumozókkal,mely a régi rehab.járadékosokra vonatkozik,bár szerintem már nem sok emebert fog érinteni,hiszen aki 2011.dec.31.-én kapta,esetleg a maximumot annak is lejár ez év végén.

 

Az tudni való dolog h ez ellátási forma lejárta előtt /dátumilag/ nem kap értesítést a páciens arról h jó lenne ha beadná az új igénylést,mert nem lesz ellátása x időponttól/bár állítólag volt aki kapott/.

Az igény beadásánál tessék figyelembe venni a következőt: a lejárat dátuma előtt max 30-40 nappal kell beadni a papírt /az teljesen mindegy h folyósítási időnek mit írunk , ha korábban adjuk be/ el lesz utasítva.

 

Egy példában megjelenítve: Akinek 2014.dec.2-án jár le az ne adja be most az igénylést várjon vele legalább okt.15.-ig. Az már egy másik kérdés h mikor lesz "százaléka" /bár egy konkrét példa,állapotrosszabodás jelzéssel 20 nap elteltével megérkezett a "behívó" és így eredmény is hamarabb lett/.

 

Ha már volt ez a téma akkor az ismétlésért elnézést kérek.

 

Mindenkinek szép napot/napokat!

ma-ma Creative Commons License 2014.08.05 0 0 10723

       Tisztelt Szakértő Asszony!

 

  Lenne egy kérdésem ami nem hagy nyugodni, már régóta. A párom 57 évesen lett rokkant nyugdíjas. A Kft. ügyvezetője viszont maradt. A könyvelőt megkérdezte, nem kell-e ezután fizetni járulékot azt mondta nem. Mikor intézni kezdte az öregségi nyugdíjat, több mint 40 éve volt, amit kemény fizikai munkával szerzett meg. Jött a fekete leves!, hogy mivel nem fizetett külön járulékot így csak a rokk. nyugdíj jár neki. Sőt amit nagyon furcsának tartottam, telefonon felhívta az ügyintéző, hogy vonja vissza a kérelmét mert sújos büntetésre számíthat, visszamenőleg. Ezt csupán nagyon jó indulatból közli! A párom készült arra, ha egyszer nyugdíjas lesz ne kis összeget kapjon, így nagyon sok pénzt utalt havonta az OEP-nek. Kérdésem: jogos volt-e ez az intézkedés? Én is leszázalékolt vagyok ő is, így kevés a bevétel. Ő 77.000 Ft.-ot kap, és látom, bele van betegedve, hogy hiába gondoskodott előre ez meghiúsult.

Ha tudna segíteni, akkor természetesen átküldöm a papírjait. Csak előbb érdeklődöm!

 

    Köszönöm előre is a válaszát!!!

BJszakért Creative Commons License 2014.08.05 0 0 10722

Főv.Állat és Növénykert: kedvezményes partnerjegy a a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ), a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ), a Siketvakok Országos Egyesülete (SVOE), az Értelmi Fogyatékossággal Élők Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), valamint az Autisták Országos Szövetsége érvényes igazolványával rendelkező személy, továbbá a vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője részére: 700 Ft/fő

http://www.zoobudapest.com/rolunk/jegyarak

Kedvezményes partnerjegy jogosultság:

http://www.zoobudapest.com/nyujtsd-a-kezed/kedvezmenyes-belepesek/fogyatekossaggal-elok

 

Minden múzeum, kiállítás, fürdő oldalát meg kell tekinteni, mint ahogyan ezt ebben az esetben idemásoltam (linket is), mert minden intézménynek erre külön megállapodása van, lehet a Szervezetekkel., mint ez látható ebben az esetben is

 

Vigyázat, ezek SZÖVETSÉGEK, ezeknek nincsenek tagjaik, akik tagdíjat fizetnek, csak egyesületeik vannak, és az egyesületeiknek vannak tagjai, akik tagdíjat fizetnek az egyesület szabályzata értelmében, amely különböző mértékű lehet, az egyesületnek nincs egységes okirata, hiszen ezek külön jogi intézmények, a Szövetségnek nincs beleszólása a működésükbe, segíteni segíthet szakmailag a Szövetség, ha kéri az egyesület, ennyi.

 

Tehát az Egyesületet kell megkeresni interneten, MEOSZ-nak kb. 100 egyesülete van országosan, és azon belül a megyei egyesületek tudják, hogy hány kis csoport az egyesületem belül. Tehát a központi egyesületet kell felhívi, megkeresni, a szabályokról, tagdíjról is ők tudnak tájékoztatást adni (interneten szörföljön, megtalálja).

Mvgyosz-nek kb.22 egyesülete van országosan, itt ugyan az a helyzet.

Nem sorolom tovább, a két Szövetség között lényeges különbség, hogy Mvgyosz-nek vagy egyesületeinek csak valóban szakvéleménnyel rendelkező látássérült tagjai lehetnek (gyengén lától alig látók, vak emberek). MEOSZ valamelyik egyesületének pedig az a szeély lehet tagja, aki mozgássérült személynek vallja magát.

 

Bővebben tehát az Egyesületek tájékoztatnak, ahol tagsági díjat kell befizetni, amely összeg egyesületenként különböző lehet, mint már kifejtettem, hiszen a szolgáltatások is különbözőek lehetnek egyesületenként, hogy milyen szakembereket birtokolnak az egyesületek.

 

Megjegyzem a Szövetségeknek, egyesületeiknek nincs jogosultságuk elküldeni valakit felülvizsgálatra, ők nem Hivatal, hanem civil szervezet. Vagy megfelel (elfogadja) egy leendő tag a szabályzatukat vagy nem, ennyi.

 

Bízom benne, segítettem eligazodni. Szép napot

qzo Creative Commons License 2014.08.04 0 0 10721

Állatkert arcképes igazolvánnyal

 

Tudom, hogy itt súlyosabb kérdésekkel foglalkoznak mint az én kérdésem.

Mák Hatósági Igazolvány /ami igazolja, hogy fogyatékossági támogatásban részesülök/ helyett, Meosz arcképes igazolvánnyal lehet kedvezményesen belépni a budapesti Állatkertbe. Valaki megtudja mondani hol lehet ilyet szerezni? és mennyi pénzbe kerül?
Mielőtt bárkinek "déjà vu" érzése lenne, nem megvásárolásra gondoltam vagy megvesztegetésre,csak mennyi tagdíjat kér a Meosz ezért az igazolványért? Mert azt gondolom, kötelező kifizetni. Mi módon bírálják el ennek az igazolványnak a kiadását? Remélem nem küldenek bizottság elé! :)
Van e lista arról hol kell még ez az arcképes igazolvány?

 

BJszakért Creative Commons License 2014.08.04 0 0 10720

mamika57

igaz, hogy HA új igényt ad be C2 helyett LEHET, hogy D minősítést véleményez a bizottság, de elhamarkodott volt, ha azt javasolta Önnek ügyintéző, hogy adjon be új igényt emiatt.

Ugyanis mindig az ügyfél dönt az információk szerint, sosem szabad javasolni valamit, csak információt adni, véleményt lehet, de mindig hangsúlyozni kell, hogy az érintett dönt az őt érintő kérdésekben. Ugyanis nem az ügyintéző ül a bizottságban, akik megállapítják a minősítést, nem tudhatja biztosan ügyintéző, hogy D minősítést szakvéleményeznek vagy sem, még ha egyértelmű szakmailag, akkor sem, ugyanis lehet C2 helyett B2, vagy akár rehabilitálható is, volt nekem leukémiás hölgy, akit rehabilitálhatónak ítéltek (C1) másodfokon is, fellebbeztünk, keresetet írtunk.

Ráadásul, ha régi III.cs. rokinyugdíját kapta a C2 minősítéssel, tehát hasonló összegben, mint rokinyugdíjasként, mondjuk 83ezret, mert nem történt állapot javulás. Ám új igénylőként ha nem C2 minősítést véleményez bizottság, hanem B2-t új igénylőként, mert a közgyógy miatt új igényt adott be, akkor ebből az eddigi rokiellátás összegből a 2012. évi minimálbér 30%, vagyis 27900Ft+ az ez évi 2,4%-os emelés összege lehet nagyon könnyen.

Jól át kell gondolni, helyzettől, állapottól, bizonyítási indítványtól (mennyire, mit tud igazolni, bizonyítani), több mindentől függ. Minden eshetőség, kimenetelről informálni kell, minél több információja van valakinek, annál jobban tud dönteni, mit tegyen vagy ne tegyen. És sosem szabad átvállalni a választás felelősségét, mert az mindenkinek a sajátja.

Szép napot, hetet

 

pimmi Creative Commons License 2014.08.04 0 0 10719

oké, köszönöm nektek

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.04 0 0 10718

Számít minden. Inkább csak azt javasoltam, hogy legyen egy friss átfogó összefoglaló szakorvosi véleményed is, hogy azok is tudják mi a dörgés, akik nem szeretnek litániákat részleteket olvasni.

Sajnos vannak ilyen emberek és hasonló problémák miatt panaszkodtak már itt a fórumban is.

Inkább csak egy ötlet volt.

Előzmény: pimmi (10716)
marijancsi Creative Commons License 2014.08.04 0 0 10717

pimmi !

az utolsó felülvizsgálat óta keletkezett leletek, diagnózisok mind számítanak !

Előzmény: pimmi (10716)
pimmi Creative Commons License 2014.08.04 0 0 10716

11 hónapja volt transzplantom, akkor az nem is számít?

Előzmény: Törölt nick (10715)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.04 0 0 10715

Én egy összefoglaló jelentést irass az orvossal, ami csak 2-3 oldal hiszen úgyis az elmúlt 3 hónap az, ami érdekli a tébét.

Ettől függetlenül érdemes lemásoltatni mindent, a beadott papírokat jó eséllyel nem fogod viszontlátni. Ez a Te érdeked, hogy lemásoltasd.

Előzmény: pimmi (10714)
pimmi Creative Commons License 2014.08.03 0 0 10714

Sziasztok, lassan a csúszásokkal is esedékes lesz az egy évre tervezett visszahívásom, a legutóbbi óta volt műtétem és azóta is rendszeresen járok kotrollra, ezek alatt is kapok papírt, a kérdésem ha behívnak és viszem a legutobbi zárójelentést meg a kontollpapírokat, akkor ezeket elveszik, szóval lekéne fénymásoltatnom? és azt vinni? csak mert a záróm az kb 200 oldal, + a kontollpapírok, van amiből van 2 példányom de nem mindenből.

köszönöm,

horina Creative Commons License 2014.08.03 0 0 10713

Bárcsak az lennék!

Örülök,hogy tudtam segíteni!!

Előzmény: rokkantos (10712)
rokkantos Creative Commons License 2014.08.03 0 0 10712

Köszönöm, te egy professzor vagy, mindent tudsz! Ez az:-

 

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/normolyt_por_belsoleges_oldathoz/2185

 

Egyébként minden betegségcsoportra egy féle gyógyszernek kell lenni közgyógyra is.

Van is, csak a beteg nem találja, nem az én dolgom lenne keresni, a dokié, de hát ez neki plusz ,fölös munka.

Itt legalább tudunk kérdezni.

Előzmény: horina (10711)
horina Creative Commons License 2014.08.03 0 0 10711

Most találtam olyant,hogy Normolyt por.Kgy-ra felírható.Heveny hasmenéses betegségekre ajánlják.Menjél rá a házipatikára és van ott gyógyszerkereső,abban mindent eltudsz olvasni.

Előzmény: rokkantos (10708)
horina Creative Commons License 2014.08.03 0 0 10710

Na én pont ezért kaptam össze a házi orvossal.Most már ott tartunk,hogy saját magától mondja ha változás van./Elég sűrűn/

Megpróbálok utána járni,hogy van-e neked való gyógyszer,de nem ígérem,hogy ma válaszolok.

Előzmény: rokkantos (10708)
horina Creative Commons License 2014.08.03 0 0 10709

Szerintem az OEP honlapján lehetne ilyet találni.

Elővettem a határozatot.Áprilisban kaptuk.Ebben az áll,hogy az egy főre jutó összegnek nem szabad meghaladni az öregségi nyugdíjminimum 150%-át,ami 42750ft.A havi rendszeres gyógyító ellátás költségének meg kell haladni a nyugdíjminimum 20%-át ,ami 5700 ft.

Én a helyedben egyesével beírnám a keresőbe a gyógyszereid nevét.Ott biztos,hogy kiadja mit lehet kgy-ra felírni.

Előzmény: bandolesa (10707)
rokkantos Creative Commons License 2014.08.03 0 0 10708

Engem is érdekelne, ha van olyan, ami a közgyógyra kapható gyógyszerek listáját mutatja, mert pl:-hasmenésre nem találok semmit.

 

Háziorvosnak ez plusz munka a közgyóggyal foglalkozni, nem éri meg nekik ez ügyben bővebb felvilágosítást adni...

Gyógyszetárban, ha nincsenek más vevők akkor a gyógyszerésznek kicsit van ideje és ő mondja, hogy ez megy közgyógyra, az nem megy.

De sürűn változtatja az OEP.

 

Előzmény: horina (10706)
bandolesa Creative Commons License 2014.08.03 0 0 10707

Olyan oldalt nem tudsz, ami a közgyógyra kapható gyógyszereket mutatja?

Előzmény: horina (10706)
horina Creative Commons License 2014.08.03 0 0 10706

Írd be a keresőbe,hogy gyógyszerkereső.Többet is kell adnia.Egy fajta hatóanyagot lehet helyettesíteni akár több gyógyszerrel is.Lehet,hogy olyan gyógyszereket szedsz,amit közgyógyra nem írhatnak fel.A gyógyszerkeresőn fenn vannak az egyforma hatóanyagú gyógyszerek és abból melyiket írhatják fel közgyógyra.Szerintem nálad ez lehet a gond.Tudod az az igazság,hogy kevés házi orvos ad tanácsot,hogy neked olcsóbb legyen a gyógyszered.Nekik nem érdekük,mivel az nekik plussz munkával jár ha valaki közgyógyot igényel.

Egyik évben elutasítottak minket is összekaptam a házi orvossal,hogy neki lenne kötelessége engem felvilágosítani a gyógyszerekről.Én honnét tudjam,hogy melyiket lehet kgy-ra felírni?Azóta bizonyos időközőnként nézem.De az is jó ha a gyógyszereid nevét írod a keresőbe.Én nem adnám fel.

Előzmény: Törölt nick (10703)
horina Creative Commons License 2014.08.03 0 0 10705

Ezt pontosan nem tudom,de pár éve amikor a párom még táppénzen volt,akkor én a házi orvosnál érdeklődtem és megigényeltük,meg is kapta.A méltányosságiban a szavában benne van,hogy rászorulók kaphatják.Egy családnál a fejenkénti összeghatárt is kikötik.Ahogy ráérek megkeresem neked a határozatot,és leírom mi van benne.Arra emlékszem,hogy csak kettőnk jövedelmét  kellett figyelembe venniük.

Holott anyukám is velünk él.Szerintem akinek nem volt munkaviszonya,de "élő" kártyája van az mégjobban rászoruló.Próbáld meg!!

Előzmény: bandolesa (10702)
mamita57 Creative Commons License 2014.08.03 0 0 10704

Én is "ebben a cipőben járok", pedig a C2 megállapítása óta volt egy újabb műtétem is. Nekem az ügyintéző azt javasolta, hogy adjam be az igényt újra és ha átsorolnak d-be akkor már jár. Elég friss a dolog, nem kívánom újra végigjárni. Az orvosom fogalmazta meg jól: Maga már így is 100 sebből vérzik hagyják békén magát. Ez igaz, de nem jelent megoldást a teljes árú közlekedési díjra, sőt én még környéki bérletet  is kénytelen vagyok venni, mert másképpen még kontroll vizsgálatra sem tudok elmenni.

Tud valaki megoldást?

 

Előzmény: Kaveka14 (9553)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.02 0 0 10703

Pont ez a lényeg nekem mindenhogy 22800ft körüli a gyógyszerem de az OEP csak 6 ezret igazol le és mivel 7125ft-ot kell elérnie ha fejre állok sem igazol   le többet így nincs közgyógyom  és nem értem ,hogy számolják.Mehetek akárhová akkor is így van :(

Előzmény: horina (10701)
bandolesa Creative Commons License 2014.08.02 0 0 10702

Méltányossági közgyógyot az kaphat, aki beteg, rászoruló, de munkaviszony hiányában nem volt NRSZSZI.-előtt?

 

PL:-rendszeres szociális segélyen van?

Előzmény: horina (10701)
horina Creative Commons License 2014.08.02 0 0 10701

A méltányossági közgyógyra minden ismerősom csak havi 6000ft maximumot kapott.

A házi orvos a kérelemnél csak az ő által felírt gyógyszereket írja be.Ráadásul sok gyógyszert nem lehet felírni közgyógyra,mivel kivették onnan.

Ha szakorvos is ír fel neked gyógyszert,amiért hozzá kell menned,akkor neked kell kérni igazolást a szakorvostól hogy milyen gyógyszereket ír fel,és azt neked el kell vinni a házi orvoshoz.

Már mi is jártunk így,hogy nem kaptuk meg,de amint bekértem az igazolásokat ,beadtam az igényt és megkaptuk.

Előzmény: Törölt nick (10691)
BJszakért Creative Commons License 2014.08.02 0 0 10700

Csak azt szerette volna tudni, kérheti-e,...Kérki kérhet mindenki mindent, de hogy jogosult-e, az más kérdés.

Ezért írtam kedves tahisi, hogy a válaszhoz ismernem kellene a határozatot, amiről beszélt, a tényeket, ....és nem az elmondás, valakinek a véleménye alapján lehet pontos tájékoztatást adni, hanem a tények alapján.

Nem ismétlem. Szép hétvégét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!