Keresés

Részletes keresés

Testo310 Creative Commons License 3 napja -1 0 49122

Ide akartam :)

Itt az első és legfontosabb kérdés ,volt e a Fűtésrendszer átmosva vegyszeresen valószínű a fűtésrendszerből telenyomta a fűtésrendszerből  HMV hőcserélőt. Savazni kell (szakember) vagy cserélni a hőcserélőt mert van az a szint amit már nem lehet savazni. A nyomás vesztés lehet pl tágulási tartály. 

Előzmény: getdizzy811 (49117)
Testo310 Creative Commons License 3 napja 0 0 49121

Itt az első és legfontosabb kérdés ,volt e a Fűtésrendszer átmosva, valószínű a fűtésrendszerből telenyomta a HMV hőcserélőt. Savazni kell (szakember) vagy cserélni a hőcserélőt mert van az a szint amit már nem lehet savazni. A nyomás vesztés lehet pl tágulási tartály. 

Előzmény: Gyurco78 (49119)
kormos* Creative Commons License 3 napja 0 0 49120

Szerelő nélkül, ezt nem fogod tudni megjavítani, felesleges tanácsot adni.

Gyurco78 Creative Commons License 3 napja 0 0 49119

Ha gyakran elveszti a nyomást, akkor az a víz elmegy valahová, szóval valami lukas. Lehet, hogy csak alig észrevehtően ereszt pl. egy radiátor csatlakozás. Ha meg gőzt csinált melegvízkészítés közben, és nincs dugulás, akkor gyanús lehet a tágulási tartály. Normál üzemben közel állandó a nyomás? De akár a váltószelep is beragadhatott.

Egy másik kazánnál az ingadozó vízhőmérsékletet a hibás hőérzékelő (NTC) okozta nálam. De akár a szekunder hőcserélő is lehet eldugult (a kireszti a gőzt probléma akár lehet emiatt is). Szóval hibalehetőség sok van.

nagykunsági Creative Commons License 3 napja 0 4 49118

Éppen tegnap "üldözte el" egy tuskó, az egyetlen Aristonos szakembert erről a topicról. De legalább tudjuk kit kell felhívni.

https://bazsi-gepesz-kft-0.webnode.hu/

getdizzy811 Creative Commons License 3 napja 0 0 49117

Sziasztok,

Olyan problémám lenne egy Ariston Clas One WiFi 24-es kazánnal, hogy elég sűrűn veszíti a nyomást utántöltést is igényel), sőt a melegvíz készítésnél pedig csak hullámzóan jön a melegvíz, felfűt a kazán, leáll majd újrafűt, így a meleg/hideg váltakozik, fusztráló tud lenni fürdés közben.
Volt már szerelő hívva, mert egyszer a melegvíz kinyitásnál a biztonsági szelepen keresztül kitolta magából a gőzt és a vizet.
Utána ő csinált egy kisebb tisztítást, légtelenítést, és még nem tudom mit, majd egy 1-2 hónapig megjavult, de most újrakezdte a problémát
A fűtéssel nincs semmi gond.
A kazán 1,5 éves, újonnan vásárolt.
Köszi ha segítesz

szilvatövis Creative Commons License 4 napja 0 3 49116

Nem vicces.... szerintem.... szomorú...

Előzmény: D.Tibor. (49113)
Törölt nick Creative Commons License 4 napja 0 0 49115

Előzmény: kormos* (49092)
Törölt nick Creative Commons License 4 napja 0 0 49114

Ez volna a cikszáma 

D.Tibor. Creative Commons License 4 napja -1 3 49113

Nahááát      :-))))))

Teljesen csendben jegyezném meg, valaki nagyon beletrafált... :

"Most mondom nem fogom itt le írni mit csináltam mert füstgázelemző kell hozzá az meg gondolom nincs minden háztartásban "

--->https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=170813432&t=9182044

No-de szó se róla...mert kit érdekel?!

HWK12  B+ az egyetlen ariston szervizesünket is elüldözöd? Iszol te rendesen?     :-)

Bazsi! Máskor figyelj jobban mit írsz! /Az internet nem felejt./

Gyere vissza máshogy, ha lecsitult a tenger.

Törölt nick Creative Commons License 4 napja 0 0 49112

További szép napot mindenkinek, ennyi elég is volt úgy érzem. Nem akartam untatni senkit sem.

Törölt nick Creative Commons License 4 napja 0 4 49111

Tudod mit ne ” beszélgessünk” 😎😎

Előzmény: HWK12 (49109)
szilvatövis Creative Commons License 4 napja 0 0 49110

Értem, kösz!

Előzmény: Törölt nick (49108)
HWK12 Creative Commons License 4 napja -9 0 49109

Hát ha már a szánalmas és degradáló kifejezéseket használtad rám,akkor nem tudom mi lehet szánalmasabb és degradálóbb attól,hogy valaki (te) a saját feleségedről készült pucér fotókkal dicsekszel itt az imdexen az "én feleségem" és az "én puncim" rovatban.

Premier plánban közzéteszed a feleséged pin...t.   A "törölt nick" alatt megtalálható.

Ember te teljesen beteg vagy 

Előzmény: Törölt nick (49107)
Törölt nick Creative Commons License 4 napja 0 0 49108

Én Ariston, és Immergas szervizes vagyok ebben érdemben nem tudok segíteni. 

Előzmény: szilvatövis (49103)
Törölt nick Creative Commons License 4 napja 0 4 49107

Hát én inkább nevetek 😉szánalmas, személyeskedés az megy. Nem is ismersz, nem tudsz rólam semmit!Ne izgulj nem fogom itt elvenni a munkádat 😉nem vagyok rá szorulva, hozzá teszem, a reklámra sem 😉 De ahogy olvasom az oltogatás, a személyeskedésed az mindenkinél alkalmazod, rohadtul rá érhetsz. Egyet kérnék TILTSÁL le, vagy valami!!!!! Neked nem is akarok bizonygatni semmit! 

Előzmény: HWK12 (49105)
smith Creative Commons License 4 napja 0 1 49106

Bátran ignoráld őt, akár el is rejtheted a kommentjeit a komment fejlécében a "hozzászólás elrejtése" gombbal.

Előzmény: Törölt nick (49102)
HWK12 Creative Commons License 4 napja -6 0 49105

Ki kell ábrándítsalak,én nem vagyok szervizes csak egész jól tájékozott laikus.

Amúgy ezt írtad magadról: Immergassal szerződött szervíz partner vagy, ehhez képest bekérdeznek egy egyszerű kérdést lefotózva egy TT belsejét,és halvány fogalmad sincs egy alkatrészről,hogy az mi a fene a kazánban...: hát nem tudom sírjak vagy röhögjek:-) Amúgy szerinted mennyire vagy "hiteles szakember" ezek után?????

Az ajtócsapkodásról: Neked sem volt semmi fogalmad arrol hogy mi az amíg ki nem mentél,és rá nem dugtad az elemzőt,amiből egyből kiderült hogy az a kazán nincs beállítva...egyáltalán. 

A gyujtás problema meg ku..ra nem "ajtócsapkodás" hangú mint ahogy azt a processzor úr állította.Tehát eleve tök félrevezető így látatlanba a felvetett probléma.

Aztán kapott a processzor úr sok sok lehetséges tanácsot,hogy talán mi lehet a baj,de mindet "megvétózta" biztos nem az a baj.Majd beharangozza,hogy egy hét után elmondja mi volt a baja a kazánnak.Aztán jött a "reklám"részéről hogy bazsi gépész ,,na ez volt a nagy nagy megoldás. Aztán jösz te mint szervizest  akitől megtudjuk,hogy mit várunk a prof úrtól,nem ért hozzá. Na akkor minek jön ide tanácsért??? Tök mindegy kitől és milyen tanácsot kap úgysem tudja megjavítani. 

Aztán jösz te és leoltasz mindenkit,hogy megvédd a processzor urat. Aztán jössz azzal,hogy te aztán nem mondod el mi volt a baja,mert még a végén felbujtó leszel.-csak kérdem akkor minek jösz ide a fórumra? Állítólag azt mondod segíteni szeretnél,de nem mondod el a a megoldást,a baj forrását. Aztán foszlányok jönnek,aztán törlöd magad és 5 perc múlva újra itt vagy más néven....

Sok jövőbeni sikeres tanácsadást.

Előzmény: Törölt nick (49099)
HWK12 Creative Commons License 4 napja -7 0 49104

Semmi helye a " azt én jobban tudom" mentalitásnak

Amúgy te mikor néztél utáljára tükörbe? Pont te vagy ennek a megtestesítője ezen a fórumon:-)))

Nézd végig a hozzászólásaidat...

Előzmény: nagykunsági (49100)
szilvatövis Creative Commons License 4 napja 0 0 49103

Van is rögtön egy kérdés. Bosch Condens 2300-as beüzemelésnél kiderült, hogy a hidrosztatikai nyomás érzékelője nem kapcsol ki, csak ha teljesen lemegy 0.1 bar környékére a nyomás.

Szervizes szaki szerint ez ilyen gyárilag, működik.

Nem győzött meg, mert eddig 1 bar környékén kapcsoltak a cirkóim.

Szerinted lehet, hogy direkt ilyen alacsonyra vették?

Előzmény: Törölt nick (49102)
Törölt nick Creative Commons License 4 napja 0 2 49102

Nekem sem a személyeskedés a célom sőt, nem is megyek bele ebbe a játékba. Biztos hogy tudnék olyat kérdezni ami másnak fejtörést okozna 😎én beszélgetni jöttem “ tanulni” ha úgy van. Nagyon szívesen, örülök ha tudtam segíteni. 

szilvatövis Creative Commons License 4 napja 0 2 49101

Köszönet a hasznos infóért, személyeskedés nélkül még hasznosabb lett volna. :-).

Előzmény: HWK12 (49098)
nagykunsági Creative Commons License 4 napja 0 5 49100

Nem kellene így  egymásnak esni.

Ez valahol egy kicsit szakmai fórum is lenne, nincs értelme egymás szaktudását megkérdőjelezni.

Idejött, nagy nehezen kiszedtük belőle , mi is volt a probléma, azóta kicsit megnyílt, és értékes szakmai dolgokat oszt meg. Semmi helye a " azt én jobban tudom" mentalitásnak. 

Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 2 49099

Jaaaa….. értem és te mint valamirevaló szervizes miért nem tudtad az “ajtócsapkodásos” hangot az Ariston Clas One-nál 🤔🤔ez egy kicsit degradáló részedről. 

HWK12 Creative Commons License 5 napja -6 0 49098

Aki egy kicsit is ért hozzá az tudja mi ez. 

Folyamatosak a fejlesztések,A 12-es min. teljesítménye indokolta leginkább szerintem.A 20-as szériának magasabb volt a minje. 

Alacsony -és minél alacsonyabb teljesítményen -sok esetben ,a kéménytől is jelentősen függően,nem kivánatos rezonanciák,hanghatások jelenkez(het)nek.Ez búgó ,dudáló hanghatásokban jelentkezik.

Erre megoldás a rezonátor. 

Egy szerelőnek ránézésre,csípőből kell tudnia melyik kazánalkatrész micsoda,nem robbantott ábrákat kell nézegetni ,hogy vajon melyik kazánalkatrész micsoda és mire való.

Nem csak az Immergasban van ilyen Egyes Boschokban is (2500 alapból) van, A 2300as régebbi széria is sok esetben "dudált" -ebbe belemókolható a 2500 as rezonátora. A ráncfelvarrott 2300 ban már áttervezték a szívórészt ,ami elvileg megoldja rezonátor nélkül.

szilvatövis Creative Commons License 5 napja 0 1 49097

Ebben a változatban is benne van, talán segít a keresésben.

https://www.tdlonline.co.uk/docs/alpha/InTec2X-Brochure_INTEC2X01.pdf

Előzmény: Törölt nick (49093)
kormos* Creative Commons License 5 napja 0 1 49096

Nézd akkor meg, egyszer már kerestettem, de akkor még nem volt benn az adatbázisban. Azt mondták biztosan külföldről lett behozva a kazán. 

Előzmény: Törölt nick (49095)
Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 0 49095

Azt is meg tudom nézni, mert a program írja azt is ha váltás volt. 

Előzmény: kormos* (49094)
kormos* Creative Commons License 5 napja 0 0 49094

A victrix 12 TT-re a kereső a 3,025189 cikkszámot hozza ki, de amelyik égőben kicsi a szita, annak más a cikkszáma. Itt is újítás volt. 

Előzmény: Törölt nick (49093)
Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 0 49093

Pont ez az, ezt néztem én is. Én látom az összes Immergas robbantott ábrát és nem taltam. Az égőt meg tudom nézni. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!