Egyre elterjedtebbé válnak a zárt égésterű kazánok körében a kondenzációs elven működő berendezések, ami számos kérdést vet fel egyrészről a 100% feletti hatásfokról, másrészről a hozzá tartozó legoptimálisabb rendszer tervezéséről, kiépítéséről, beállításáról…
Ezúton megkérek minden látogatót, hogy kerüljék a direkt vagy indirekt reklámozást – különös tekintettel gondolok itt forgalmazókra, kivitelezőkre.
Összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat egy kondis oldalon. http://statisztikus.hu/kondis/
Itt az első és legfontosabb kérdés ,volt e a Fűtésrendszer átmosva vegyszeresen valószínű a fűtésrendszerből telenyomta a fűtésrendszerből HMV hőcserélőt. Savazni kell (szakember) vagy cserélni a hőcserélőt mert van az a szint amit már nem lehet savazni. A nyomás vesztés lehet pl tágulási tartály.
Itt az első és legfontosabb kérdés ,volt e a Fűtésrendszer átmosva, valószínű a fűtésrendszerből telenyomta a HMV hőcserélőt. Savazni kell (szakember) vagy cserélni a hőcserélőt mert van az a szint amit már nem lehet savazni. A nyomás vesztés lehet pl tágulási tartály.
Ha gyakran elveszti a nyomást, akkor az a víz elmegy valahová, szóval valami lukas. Lehet, hogy csak alig észrevehtően ereszt pl. egy radiátor csatlakozás. Ha meg gőzt csinált melegvízkészítés közben, és nincs dugulás, akkor gyanús lehet a tágulási tartály. Normál üzemben közel állandó a nyomás? De akár a váltószelep is beragadhatott.
Egy másik kazánnál az ingadozó vízhőmérsékletet a hibás hőérzékelő (NTC) okozta nálam. De akár a szekunder hőcserélő is lehet eldugult (a kireszti a gőzt probléma akár lehet emiatt is). Szóval hibalehetőség sok van.
Olyan problémám lenne egy Ariston Clas One WiFi 24-es kazánnal, hogy elég sűrűn veszíti a nyomást utántöltést is igényel), sőt a melegvíz készítésnél pedig csak hullámzóan jön a melegvíz, felfűt a kazán, leáll majd újrafűt, így a meleg/hideg váltakozik, fusztráló tud lenni fürdés közben. Volt már szerelő hívva, mert egyszer a melegvíz kinyitásnál a biztonsági szelepen keresztül kitolta magából a gőzt és a vizet. Utána ő csinált egy kisebb tisztítást, légtelenítést, és még nem tudom mit, majd egy 1-2 hónapig megjavult, de most újrakezdte a problémát A fűtéssel nincs semmi gond. A kazán 1,5 éves, újonnan vásárolt. Köszi ha segítesz
Hát ha már a szánalmas és degradáló kifejezéseket használtad rám,akkor nem tudom mi lehet szánalmasabb és degradálóbb attól,hogy valaki (te) a saját feleségedről készült pucér fotókkal dicsekszel itt az imdexen az "én feleségem" és az "én puncim" rovatban.
Premier plánban közzéteszed a feleséged pin...t. A "törölt nick" alatt megtalálható.
Hát én inkább nevetek 😉szánalmas, személyeskedés az megy. Nem is ismersz, nem tudsz rólam semmit!Ne izgulj nem fogom itt elvenni a munkádat 😉nem vagyok rá szorulva, hozzá teszem, a reklámra sem 😉 De ahogy olvasom az oltogatás, a személyeskedésed az mindenkinél alkalmazod, rohadtul rá érhetsz. Egyet kérnék TILTSÁL le, vagy valami!!!!! Neked nem is akarok bizonygatni semmit!
Ki kell ábrándítsalak,én nem vagyok szervizes csak egész jól tájékozott laikus.
Amúgy ezt írtad magadról: Immergassal szerződött szervíz partner vagy, ehhez képest bekérdeznek egy egyszerű kérdést lefotózva egy TT belsejét,és halvány fogalmad sincs egy alkatrészről,hogy az mi a fene a kazánban...: hát nem tudom sírjak vagy röhögjek:-) Amúgy szerinted mennyire vagy "hiteles szakember" ezek után?????
Az ajtócsapkodásról: Neked sem volt semmi fogalmad arrol hogy mi az amíg ki nem mentél,és rá nem dugtad az elemzőt,amiből egyből kiderült hogy az a kazán nincs beállítva...egyáltalán.
A gyujtás problema meg ku..ra nem "ajtócsapkodás" hangú mint ahogy azt a processzor úr állította.Tehát eleve tök félrevezető így látatlanba a felvetett probléma.
Aztán kapott a processzor úr sok sok lehetséges tanácsot,hogy talán mi lehet a baj,de mindet "megvétózta" biztos nem az a baj.Majd beharangozza,hogy egy hét után elmondja mi volt a baja a kazánnak.Aztán jött a "reklám"részéről hogy bazsi gépész ,,na ez volt a nagy nagy megoldás. Aztán jösz te mint szervizest akitől megtudjuk,hogy mit várunk a prof úrtól,nem ért hozzá. Na akkor minek jön ide tanácsért??? Tök mindegy kitől és milyen tanácsot kap úgysem tudja megjavítani.
Aztán jösz te és leoltasz mindenkit,hogy megvédd a processzor urat. Aztán jössz azzal,hogy te aztán nem mondod el mi volt a baja,mert még a végén felbujtó leszel.-csak kérdem akkor minek jösz ide a fórumra? Állítólag azt mondod segíteni szeretnél,de nem mondod el a a megoldást,a baj forrását. Aztán foszlányok jönnek,aztán törlöd magad és 5 perc múlva újra itt vagy más néven....
Van is rögtön egy kérdés. Bosch Condens 2300-as beüzemelésnél kiderült, hogy a hidrosztatikai nyomás érzékelője nem kapcsol ki, csak ha teljesen lemegy 0.1 bar környékére a nyomás.
Szervizes szaki szerint ez ilyen gyárilag, működik.
Nem győzött meg, mert eddig 1 bar környékén kapcsoltak a cirkóim.
Szerinted lehet, hogy direkt ilyen alacsonyra vették?
Nekem sem a személyeskedés a célom sőt, nem is megyek bele ebbe a játékba. Biztos hogy tudnék olyat kérdezni ami másnak fejtörést okozna 😎én beszélgetni jöttem “ tanulni” ha úgy van. Nagyon szívesen, örülök ha tudtam segíteni.
Ez valahol egy kicsit szakmai fórum is lenne, nincs értelme egymás szaktudását megkérdőjelezni.
Idejött, nagy nehezen kiszedtük belőle , mi is volt a probléma, azóta kicsit megnyílt, és értékes szakmai dolgokat oszt meg. Semmi helye a " azt én jobban tudom" mentalitásnak.
Jaaaa….. értem és te mint valamirevaló szervizes miért nem tudtad az “ajtócsapkodásos” hangot az Ariston Clas One-nál 🤔🤔ez egy kicsit degradáló részedről.
Folyamatosak a fejlesztések,A 12-es min. teljesítménye indokolta leginkább szerintem.A 20-as szériának magasabb volt a minje.
Alacsony -és minél alacsonyabb teljesítményen -sok esetben ,a kéménytől is jelentősen függően,nem kivánatos rezonanciák,hanghatások jelenkez(het)nek.Ez búgó ,dudáló hanghatásokban jelentkezik.
Erre megoldás a rezonátor.
Egy szerelőnek ránézésre,csípőből kell tudnia melyik kazánalkatrész micsoda,nem robbantott ábrákat kell nézegetni ,hogy vajon melyik kazánalkatrész micsoda és mire való.
Nem csak az Immergasban van ilyen Egyes Boschokban is (2500 alapból) van, A 2300as régebbi széria is sok esetben "dudált" -ebbe belemókolható a 2500 as rezonátora. A ráncfelvarrott 2300 ban már áttervezték a szívórészt ,ami elvileg megoldja rezonátor nélkül.