Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Pichon 8 órája Creative Commons License 11621

Megnéztem a linket az a kocsi KÉK :)

 

 

Már megint a brit kutatók! Most kiderítették, hogy a madarak a piros kocsikra piszkítanak a legtöbbször. :) :) :) :)

Előzmény: Rae Apofisz (11620)
Rae Apofisz 9 órája Creative Commons License 11620

Tudom elsö hallásra mosolyog mindenki ezen, de tényleg, brit kutatók megállapitották hogy a madarak a piros szinü autókra sokkal szivesebben tojnak. Valamiért elönyben részesitik az ürülékükkel. Talán érdemes lenne egy kisérletet végezni a fürjeknél. Berakni nekik valahova egy élénk piros szinü tálat, talán azt fogják használni wc-nek :)
http://www.vezess.hu/hirek/piros_kocsi_madarak/37723/

Pichon 10 órája Creative Commons License 11619

Nagyon megoszlik a vélemény :) Tenyésztőtől vettem a fürjeket akik ők maguk is fa forgácsot raknak be neki, meg több helyen láttam hallottam írták az emberek ! Ha gond lenne velük már jelen lenne a gond. A füvet pedig igen egészben rakom be nekik, és sima tök, cukkini, néha egy kis tojás fehérje ! Lehetne nekik be rakni még zoloitot is, majd azt még beakarom szerezni a héten, + homokot de azzal felénk gondok vannak, nekem meg már nem éri meg hogy tiszta homokot vegyek és cseréljem nekik állandóan.

Előzmény: japipapi (11617)
Rae Apofisz 10 órája Creative Commons License 11618

óóó, Sanghai, kina, tibet, mongolia,korea,japán,....
Nem tudom miért de hatalmas vonzodásom van a távolkeleti kulturák felé. Ha létezik újjá születés én csak azt kérem a mindenhatótol hogy valahol arra felé szülessek újra :)
Az egyik kedvenc énekesem :) Csak erös idegzetüeknek.

Előzmény: nemfruska (11615)
japipapi 12 órája Creative Commons License 11617

Szia!

Ne haragudj, hogy bele szólok, de a forgács alom a fürjeknek kifejezetten ártalmas! Nekik ez emészthetetlen, előbb utóbb begy gyulladás lesz az eredménye, hullanak majd, mint a legyek ősszel! Nekik az életterük a föld, akkor az almuk is hasonló legyen. Viszont nemfruska véleményét a fűvel kapcsolatban nem osztom, nyugodtan csipegethetik, de NEM VÁGVA! Nekik kell letépni a tőről. Én gyeptéglát vágtam nekik, csipegették, letarolták.

Tököt adhatod, bár a sütőtök az értékesebb. Érdekesség, és hasznos információ:

https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Felotisza.hu%2Fuploads%2Fdokumentumtar%2Fsutotok.doc&ei=b6gFVI3CHqLhywP3koJI&usg=AFQjCNEI7xfSP8QgwPqNI4I5ofESZgkneg&sig2=Sn-h6GLa-KCwWZSMrrM00A&bvm=bv.74115972,d.bGQ&cad=rjt

 

Előzmény: Pichon (11616)
Pichon 13 órája Creative Commons License 11616

Fa forgács a kiváló, 200 forint 1 zsákkal, a takarmány van lesz jön, a helye titkos. Füvet pedig simán mikor van a Tyúkhúr ezt ehetik de más füvet nem, de ma tököt is esznek, tele vannak vitaminnal a szabadban is esznek mindent :)

Előzmény: nemfruska (11614)
nemfruska 13 órája Creative Commons License 11615

Szia!

 

A fotók esetében nem "rendességről" van szó, hanem a szigorú szerzői jogvédelem alkalmazásáról.

Amúgy igen, az összes fotót /mind a 2700-at/ én készítettem.

 

Ez a yapi tisztában van vele, ezért kérte a fotó használatának engedélyezését tőlem.

 

Ha a könyvem akármilyen kis részét valaki a hozzájárulásom nélkül felhasználja,

 kapitális per elébe néz. Ez jogi kérdés.

 

Egyébként az akupunktúra sem csodaszer. Én a migrén kapcsán próbáltam ki nagyon régen. Hónapokon át odahordtam az egész fizetésemet egy orvosnak és semmit nem

segített...

Előzmény: Rae Apofisz (11611)
nemfruska 16 órája Creative Commons License 11614

A "könnyen és főleg olcsó"-n t felejtsd el! A fürjeken ne spórolj! Azt add nekik, ami a legjobb! Megérdemlik. Füvet NE ADJ nekik!

Előzmény: Pichon (11610)
lalabá 18 órája Creative Commons License 11613

Szép Jóreggelt!

 

Segítséget kérnék. Milyen probléma lehet a felnőtt állománynál, ha borzas a tolluk?

Rae Apofisz 18 órája Creative Commons License 11612
Rae Apofisz 18 órája Creative Commons License 11611

Nemfruska.
Nagyon rendes az az illetö,hogy engedélyed kérte. Azoknál a fotóknál, azt mind te csináltad ? Nagyon szép képek.


Már jó ideje olvasgatok forumokat fürjes témákban és feltünt hogy szinte mindig ha valaki verekedére panaszkodik ott hely változtatás történt. Ugy látszik stresszelnek az úk helyen. Talán az otthonuknak tekintik azt amit megszoktak vagy csak hiányzik nekik. Valószinüleg badarság ami eszembe jutott. Lévén,hogy madarak valoszinüleg látnak szineket és jó a látásuk. És mégegy amiről eddig nem olvastam a fürjek esetén. A madarak, de legföképpen amelyikek tudnak repülni,hogyan találnak haza a fészkükre ? Nem pusztán a szemükre hagyatkoznak. A galamboknak van, feltételezem a fürjeknek is van egy speciális érzékelésük. Egyik az hogy a madarak többsége lát ultra ibolya tartományban és érzékelni tudják a föld gravitációs mezejét.
Igy talál haza a posta galamb szinte bárhonnan. Én azt feltételezem a fürjek számára ezeket az ingereket elzárja a kalitka és ez zavarhatja öket. Nekem ha végre lesznek fürjeim, kifogom próbálni azt hogy a helységbe ahol lesznek, rakok szines tájképeket.
Akár csak kézzel festet szines fal firkákat. A másik pedig az az embernek is szüksége van napfényre, igy jutunk D vitaminhoz. Hogy a madaraknak is szükségük van-e rá azt nem tudom, de azt feltételezem hogy igen.Ugy hallottam vannak olyan villanyégök amik a napfényt imitálják. Van valakinek tapasztalata ilyen villany körtével ?
A gravitációs mezöröl eszembe jutott még valami. Van kórházi föorvos aki készitett egy,... ö. nevezzük matracnak. Ez elektromágneses mezöt generál. A föorvos irásában az is benne van hogy a napjaink emberének a megváltozott gravitációs mezö sok problémát okoz. Betegséget, streszt, meg ilyeneket. Azt irja a lebetonozott város, a földben és körülülöttünk lévö elektromos vezetékek is megzavarják ezt.
Azt is irja nagyon sok betegséget lehet kezelni, gyógyitani ezzel az elektromágneses matraccal. És például az ürhajósoknak ez problémát okozott az ürben, a gravitációs mezö efajta hatása.
Én valami ilyen okok körül keresném azt hogy miért verekednek a fürjek. Biztos van más is,de szerintem ez is benne van.

Pichon 27 órája Creative Commons License 11610

Sziasztok ! Igen a sok Jolovit nem az igazi ezt mondták nekem is ! Heti 1-szer adok nekik ennyi ! Takarmányom, árpa, búza, kukorica, köles. fénymag, tojótáp ! De ez változik mindég, lassan jön a hideg jön a napraforgó nekik majd ! 10 tojó-1 kakas velük, 2 + kakas külön és szoktam őket be rakni játszani :) Mert nem szokták meg egymást :) 6 darab 4 hetes külön már ők is kint vannak, nagy az esély hogy mind a 6 darab tojó lesz ! A többi 63 a gépben van ma volt a 4 nap lassan lassan kelnek majd, életem első keltetése lesz majd kiderül :) Plusban adok nekik néha, egy kis füvet, körte darabokat,alma darabokat. Én így etetem őket. Az alom amiben vannak nálam fa forgács, mert könnyen és olcsón hozzá tudok jutni.

Laszlo Levente Biro 28 órája Creative Commons License 11609

Ok koszonom megprobalom a jolovit-al kapcsolatban csak annyit azert adom nekik fojamatosan mert csak tojotappal kevert buza es kukorica darat kapnak

nemfruska 30 órája Creative Commons License 11608

A Jolovitos vizet nem kell folyamatosan nyomatni, mert főleg vitamin. Elég ha egy hónapban egyszer 3-5 napig adod nekik.

Előzmény: Laszlo Levente Biro (11606)
nemfruska 30 órája Creative Commons License 11607

Egy nagyon fontos dologról elfelejtkeztem. Állítólag este érdemes őket összeválogatni, mert este nyugodtabbak, nem látják egymást és éjszaka megszokják egymás szagát. Próbáld ki!

Előzmény: Laszlo Levente Biro (11606)
Laszlo Levente Biro 1 napja Creative Commons License 11606

AP16-ot nem kapnak csak jolovit-os vizet ezt viszonz fojamatosan nem hinnem hogy ez lenne a megoldas mivel ket hete azt is naponta kapjak(a kajajukbais van keverve vitamin por formajaban)ma lett kesz a sajat almaecet holnap mar kapnak abbol is 4 csaladom van (3 tojo 1 kakas) es mind a negy csaladban vannak vitak toltepesek de ze mikor verre mennek ez mar sok nagyon szepen koszonom a valaszod 

nemfruska 1 napja Creative Commons License 11605

Szia!

 

  A ketrecméret megfelelő, nem ott van a baj. Inkább az új hely. ÁP16-ot adsz nekik? Nagyon picit kell belőle adni folyamatosan. Kapjanak most Jolovitot is /stressz oldó/.

  Én azért szereztem be néhány madárkalitkát és tengeri malac ketrecet, hogy ilyen esetben külön tegyem a sérültet. Lekezelni /Betadin/, aztán mehet külön. Egy kakasom, aki addig jó húsban volt, a külön ketrecben szépen lefogyott. Most két feleségen töltheti ki a "bosszúját", de nem tud feliperedni.

  Olyan esetem is volt, hogy két fehér egész jól megvolt /kakas+tojó/, majd takarítás miatt át kellett helyezni

őket egy-két órára. Visszatéve őket a helyükre, a tojó majd megölte a kakast. Újra szét kellett őket választani.

  Azt tanácsolom, hogy szánj rá egy-két órát és rakosgasd őket, majd figyeld meg, melyik jön ki a másikakkal.

Ez  általában rögtön eldől,. Ha nem bántják egymást az elején, akkor később se. Légy résen, mert nagy disznók tudnak lenni. Minden héten adj nekik almaecetes vizet egy napon át /8 ml egy liter vízhez/, az is segíthet.

Előzmény: Laszlo Levente Biro (11604)
Laszlo Levente Biro 1 napja Creative Commons License 11604

Sziasztok gondjaim vannak a furjekkel megprdig az hogy verekednek de nagyon ennek oka lehet az hogy megvaltoztattam a hejuket ( kertrecben tartom oket ) eddig kint voltak a szabadban( mimdennap tojtak 12-bol 12 naponta)de kb 2 hete be tettem oket egy kisseb heisegbe ketrecestol ahol tudnam teleltetni oket mar naponta csak 5,6 tojt gondoltam azert mert kevesebb fenyt kapnak mint a szabadban ezert elkezdtem nekik vilagitani ok valaszul verekedni kezdtek mostmar nem vilagitok nekik de meg mindig verekednek az egyik kakasom szemet mar kiszedtek nagyon elvagyok keseredve mit tudnek tenni (jelenlegi ketrec meret 60*60 cm ahol 3 tojo es 1 kakas igy tartok 16 furjet eddig is voltak  kisseb problemaim de azokkal boldogultam de most teljesen tanacstalan vagyok 

nemfruska 1 napja Creative Commons License 11603

Ez a forró mécses dolog nemcsak a beteg gyermeknél működhet. Az én példám: A lányom lehetett úgy másfél-két éves, mikor a földről felemelt egy baromi nehéz táskát. Csak a sikongatásra figyeltünk oda, tudni illik felemelni fel tudta, de elengedni már nem. Én szedtem ki a kicsi markából.

 

Nézzétek meg az előbbi link alatt a fotóimat lazításképpen.

Előzmény: Rae Apofisz (11600)
nemfruska 1 napja Creative Commons License 11602

Így van. Néha jól jön. Most pld. várok egy kis honoráriumot szerzői jogdíjként egy japán írótól, aki kérte egy fotóm felhasználást készülő könyvéhez. Innen: http://www.panoramio.com/user/4131278?comment_page=1&photo_page=1&show=all

Előzmény: etilalkohol (11599)
Rae Apofisz 2 napja Creative Commons License 11601
Rae Apofisz 2 napja Creative Commons License 11600

A kiskutyákkal az a baj az én kutyán keverék. Rottveller és akita keveréke. Nem igazán kistermetü. Még faj tiszta ebet is nezén elpasszolni még ingyen is nem hogy keveréket. Furcsa egy kutyám van. Hol a rotveller hol meg az akita kutyákra jellemzö tulajdonságokat vélem látni benne. Mikor kicsi volt kész katasztrófa volt, alig vártam kicsit nagyobb legyen. Ami csak létezett az udvaron azt átrendezte. Leszedte a kapú csengöt, a postaládát, szét tépte az ujságot a leveleket, lábtörlöt... ugyanakkor megvan a magához való esze. Például ha megyek haza megugat aztán ugy csinál mint aki, "jaj bocsi te vagy az gazdi" De ugyanakkor volt olyan, függönyön keresztül kinéztem az ablakon, hát látom ám az én drágalátos kutyám a teraszon ül, vele szembe két idegen macska éppen párzanak. Nagy érdeklödéssel figyelte öket. Elhuztam a függönyt, a kutya rám nézet, észbe kapott, és nagy ugatással elkezdte keregni a macskákat. Mikor kimentem nagy elégedettséggel jött oda hozzám. "Jól csináltam ?" És ezt eljátszotta amikor idegen kis termetü kutya mászott be hozzánk.
A terasz alatt pikknikeztek. Az idegen kutya megijjedt, elkezdett szaladni kerités felé.
Rákiabáltam, "Szalonnát csinálok belölled" erre az én kutyám is elkezdte ugatni.
Kis képmutató dög :)
Hogy valamelyik mindig örségben van, számomra ez egy érdekes, és izgalmas kérdés :)
Nem az örség, hanem én hiszek a idegen lények létezésében és abban ök segitették az emberiség fejlödését. Sok videót néztem ilyen témákról, és sokszor emlitik a videókban hogy a föld összes mai számitógép sem lenne annyi adatot tárolni mint a dns. Ez izgalmas és érdekes téma ez. A dns mint adat tároló eszköz az emberi test pedig egy koputer, ami ez a dns alapján müködik. Nehéz elképzelni hogyan is tárolhat a dns adatokat információkat. A tulajdonosa hozzá férhet ezekhez, tudjuk módositani, tudunk saját infórmációt eltárolni ?
Néhány kérdésre választ ad például az, a fürjek honnan tanulták ezt a szokást ? Hogy lehet az hogy a szabadon született, felnött és élö fürj ugyanugy viselkedik sok dologban mint amelyik fogságban született ? Honnan tanulták ezt az örködést és más szokást ? Az özike bambi, megszülteik, lábra áll, és tudja mi az amit megehet és mi az amit nem. Az én kutyám egészen pici korában el lett véve az anyja mellöl. Nem volt kitől megtanulnia dolgokat. Mégis sok olyan dolgot tud amire azt mondjuk ösztönösen tudja. Felmerül a kérdés amint már egyszer felvetettem. Tegyük fel egy emberi csecsmö amint hogy megszületik azonnal egy semleges terembe viszik. Csak gépek vannak ott amik életben tartják. Nincs ott ember. Soha nem lát embert ugy nöl fel. Nem tanul meg beszélni, nem lesz szoba tiszta, talán még járni sem tanul meg.
Mivé fejlödne igy vajon ? Mi történne ha két csecsemöt raknánk ugyanigy egybe ?
Mi lehet az amire az ember esetében is azt mondhatnánk, ösztösen tudjuk, ezt nem kell tanulnunk. Igen azt hiszem mit válaszolnátok. De például itt van az én kisebbik lányom. Mozgás sérült és értelmi fogyatékosan született. 15 éves. Nem beszél, nem tud járni és nem szoba tiszta és nem eszik egydül, etetni kell. Ami az egészséges embereknek természetes, nem is gondolunk rá, neki azt tanulnia kell.
Mondok példát. Ha mondjuk megfogunk valami forró tárgyat. Például egy égö tea mécses fém fedelét. Az roppant forró tud lenni. A kis gyerek megfogja, elrántja a kezét, eldobja, és sirni kezd. Nézi a kezét mi történt vele és megy mutatja az anyjának segitsen mert érez valamit ami nagyon rossz, fájdalmat érez amire reagál a sirással. Valoszinüleg megjegyzi és soha többet nem fogja meg még akkor sem ha nem ég a mécses.

Az én lányom megfogta a mécses tetejét. Érzett valamit de nem tudta mi az és nem tudta hogyan reagáljon rá. Csak fogta a kezében, nem dobta el. Nem értette mi zajlik. Nem értette az összefüggést a tárgy amit kezében fog és az amit érez és hogy hogyan reagáljon rá. Amikor észre vettük megijjedtünk, rákiáltottunk tegye le. ö attol ijjedt meg és akkor kezdett el sirni. A fájdolam küszöbe magasabb mint más embernek. Hólyagos lett a tenyere, kicsit nyöszörgött, de aztán nem zavarta különsebben. Szóval,.. hol van és mi lehet az amit az ember ösztönösen tud ?
Az állatvilágból rengeteg dolgot feltudnák sorolni ami az adott egyednél, vele született adottság. Például egy özike, ha elzárják a saját faj társaitol, soha nem is látott más özeket. Megpróblnánk hallal etetni, nem enné meg.

Ami megtörtént eset, györ mellett egy kisfiút az anyja ugy elhanyagolta a kutya nevelte, azzal élt a gyerek az udvaron. Hosszú történet,sajnos igaz is. A kisfiú kutyaként viselkedett. Morgott az emberekre és sok más dolgokban kutya viselkedést mutatott. Az én kutyán miért nem mutat emberi vonásokat ?
Állitólag egy csibe amikor kibujik a tojásból. Ha azonnal fognánk és vissza akarnánk rakni, ugy hogy a tojás héjak passzoljanak, a kiscsibe nem fér bele.
És már csak egy téma az érdekességek listájából :) Egyik kislány rokonunknak átkellett másolnom egy mesét. A cime táncoló talpak. Ez a mese pingvinekröl szól. Aranyos kis mese. Van benne egy rész, ami arrol szól hogy a pingvin apák fö feladata vigyázni a tojásra. A nagy hidegben, hóban a lábfejükre teszik rá és ugy totyognak.
Fontos szabály, nem ejthetik el. Mégis az egyiknel egy pillanatra elgurul a nagy hidegben és hóviharban. Látszatra nem történt semmi. De aztán megszülettek a kispingvinek és az egyiknél történt valami. Az amelyik még tojásként hideg érte gey pillantra. Na jó, a videó linkje :) A kis fürjednek lehet ebben van a válasz

etilalkohol 2 napja Creative Commons License 11599

Bocs: most esett le, hogy bankszámlád van csak bankkártyád nincs:)

Előzmény: nemfruska (11596)
nemfruska 2 napja Creative Commons License 11598

Jól gondolod; egyszer legalább fedeztesd be a kutyádat és legyenek kiskutyák. Előre szerezz rá jelentkezőket és nem maradnak a nyakadon. Azért nézd meg, kivel engeded össze, mert pld. egy kistestű szuka semmiképpen se pározzon egy nagytestűvel, mert elpusztulhat az ellésben. A legalább egyszeri elléssel ki lehet védeni, vagy legalábbis el lehet odázni a méhdaganatot az ebeknél is, ami egyébként elég gyakori főleg idősebb korban.

Előzmény: Rae Apofisz (11505)
nemfruska 2 napja Creative Commons License 11597

Nem vitatom, de mi pld. VETTÜK a ketreceket. A férjem is csinált párat, de inkább vettük.

Változatlanul hiszek abban a mondásban, hogy "amit eszel, az leszel". Ez már ezerszer bebizonyosodott. Én most arra értem, hogy hiába transzformája akár az egyszerűbb táplálékot is biológiailag a fürj szervezete, nem hinném, hogy nem jobb a tojás és a fürj hús akkor,ha a táp mellett számos más dolgot is megkap. Nálunk a gyümölcs-zöldség a sláger és a főtt tojás, túró. Ma befaltak egy hatalmas fejes salátát /150.-ft. volt csak/, de délután kapnak még egy kis görögdinnyét is. Közelharc van érte és nem tudom máshol is így csinálják-e, szóval ha kapnak enni, beindul a szex ahelyett, hogy először ráesnének a kajára. Tegnap fejeződött be a vitamin pótlásuk. Minden héten egy nap almaecetes nap.

 

Előzmény: etilalkohol (11584)
nemfruska 2 napja Creative Commons License 11596

Tőzsdézz, de komolyan. Ha figyelsz és nem vagy könnyelmű, kamatozhat a pénzed.

A bank ma a lehető legrosszabb befektetés. Nem tudom hány éves vagy, de hosszabb

távra vannak alternatívák. Rövid tárva: tőzsde! Hamar meg lehet tanulni akárcsak a pókert.

Előzmény: etilalkohol (11580)
nemfruska 2 napja Creative Commons License 11595

Inkább köszönjük, hogy ennyit vacakolsz a guglival és ontod az információkat. Tényleg várom, hogy megvedd a fürjeket és a kazánházban /azt hiszem erről volt szó korábban/ nevelgesd őket. Szerintem elsőnek ne keltess; nagyon macerás a keltetés utáni pár hét, hacsak el nem viszik napos korukban. Mi tavasszal tervezzük legközelebb de csak akkor, ha lefoglalózzák a csibéket időben. Legjobb pár naposan eladni 200.-ft-ért, aztán nevelgesse őket más. Nálunk ma nappaliban voltak az inkubátorok. Eszméletlen savanyú szagot árasztottak; állandóan takarítottam őket. De nagyon édesek voltak, az biztos. Mikor jól lakik, elfekszik és kinyújtja a parányi kis gyufaszál vékony lábait, hát baromi édesek.Az alvásuk az kész vicc. Olyan 3-5 perceket alszanak és mindig van valaki őrségben, aki figyel.

Előzmény: Rae Apofisz (11577)
nemfruska 2 napja Creative Commons License 11594

Szia!

 

  Kutyafülét sem ér ez a jégzselé. De talán nem is árt /remélem/. Egyik kis fürjem lába eléggé eldeformálódott. Egyik jobban a másik kevésbé. Olyan, mintha ízületi csomók lennének rajta. Először gyulladtnak találtam, de aztán mégse. Minden esetre a zselét elfelejtettük. Kapott rá Curiosát /mert egy pici seb is volt rajta és bekötöttem neki. Hálából jól le is kakált, de nem haragudtam meg rá. Nem tudom hogyan szedte össze ezt a deformitást. Sajnos nem tud róla beszélni...

Előzmény: Rae Apofisz (11576)
Rae Apofisz 3 napja Creative Commons License 11593

Amikor megláttam az oldalon a sok etilakohol nevet, na mondom, biztos engem cikiznek :) Tény, rászolgáltam. Bocsi :)

etilalkohol 3 napja Creative Commons License 11592

Ez inkább fürjmátrix:) ha bejön a próbakifutó 2 verzió, akkor innen is lesz...

Előzmény: Rae Apofisz (11414)