Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Pichon két órája Creative Commons License 11898

Szia ! Bocsánat igen nem volt címezve csak írtam ! Nálam elég fényes a hely és 1 oldalt megy be a fény nekik elől is és felül is egy kis helyen, így szuper a tojás rakás :) Igen 2 felső sarok amit néznem kell :)

Előzmény: japipapi (11897)
japipapi 3 órája Creative Commons License 11897

Nem derült ki, hogy kérdésed kinek címezted, próbálok válaszolni.

Kicsi, vagy nem kicsi - ez ez a kérdés. Jó, vagy nem jó, praktikus vagy nehézkes, fürjeknek közelíti a természetes, vagy csak vegetálnak benne.

Nos véleményem szerint, nagyon jó, könnyen kezelhető, létszámuknak megfelelően tágas.

"minek a lámpa ?" nos azért, hogy megfelelő mennyiségű fényben "fürödhessenek", hisz tudod gondolom, a tojástermelés egyik alapfeltétele a fény ereje és időtartama!

Nagyon szerencsés vagy fürjeidnél, hogy meghatározott mindig egy helyre tojnak! :-)

Sajnos a fürjek többségére ott tojik, ahol éppen rájön. Nem lehet őket rávenni, hogy tojó bokszokban tojjanak, sőt a nap minden időszakában tojnak, össze, vissza.

 

Előzmény: Pichon (11896)
Pichon 8 órája Creative Commons License 11896

Ezek a ketrecek is annyira nem tetszenek :) Zsúfolt kicsik a számomra, azt szeretem hogy oda nézek megvan mind :) Ám minek a lámpa ? Vagyis tudom minek kell inkább hol tartod őket ? Mert ezek már nagyoknak tűnnek !

 

Szóval én nem régen kezdtem ezt a dolgot de inkább szakítok rá időt és takarítom őket, mint hogy legyen bent nekik 1 cm rács is :) Nekem a sarokba tojnak, este ki megyek össze szedem nem eszik meg, nem lesz kulás stb.... És tényleg rájuk látok szépen a ketrecben, 40 cm magas átlagban 40 cm mély. 160 cm hosszú. Mint az előző képeken már mutattam !

Öreg?halász 8 órája Creative Commons License 11895

Nagy híve vagyok az állatbarát tartásnak! Viszont gyűlölöm amikor a hatalom nem tud józan önmérsékletet tanúsítani és sz.rja a hülyébbnél ,hülyébb törvényeit(lásd: EU, görbület szabályozás az ubin!Olyan emberek szavaznak  a törvényalkotás folyamán akik fényképről sem biztos,hogy felismernék az adott állatot!

Szép példa amit bemutattál lentebb,hogy igen is lehet rácson is madarat tartani,okosan átgondolt módon!

Előzmény: fürj999 (11894)
fürj999 9 órája Creative Commons License 11894

Szia 

Nem keresem elő a törvényt a ketreces, rácsos tartásról, de a lényeget leírom::"Hobbi tartásnál, Rácsos padozaton nem szabad tartani madarakat". Tehát, ha te nem hobbiból, hanem gazdaságinak tartod akkor lehet, csak korlátozva van a négyzetméterenkénti db szám. Azt pontosan nem tom, de ha jól emlékszem akkor négyzetméterenként a fürj kategóriánál, 15 db. 

Előzmény: Öreg?halász (11869)
fürj999 9 órája Creative Commons License 11893

Sziasztok Itt a képeim a rácsos-sima padozatos-homokfürdős ketrecről, ahol az önetető a homokfürdőről érhető el, ha kiveri a kaját a homokból felcsipegetik. A rács alatt lapos "tepsi" van. szinte naponta lehet takarítani. A homokot szerintem kicsipkedik, mert alig van benne. Az elkoszolódott homokot az elején lévő kis ajtón lehet kikotorni.

Előzmény: Öreg?halász (11868)
Pichon 11 órája Creative Commons License 11892

Meghiszem azt :) A saját nagy tenyéssz kakasomnak is :) Kint vagyok dolgozom csinálok valamit, azt hallom ahogyan egyikről a másikra megy :)

Előzmény: Rae Apofisz (11891)
Rae Apofisz 12 órája Creative Commons License 11891

Azért ezeknek a fürj kakasoknak nagyon jó dolguk van :D

Előzmény: Pichon (11890)
Pichon 12 órája Creative Commons License 11890

A nagyon nagy ami van az szét lesz szedve majd ! A többi pedig-35-38-40 cm, de a nagyban sincs gond nekem nem repülnek ugrálnak :) Esznek egész nap :) Meg hát a kakas teszi a dolgát :)

Előzmény: efraim77 (11888)
Rae Apofisz 13 órája Creative Commons License 11889

Mai videó ajánlatom minden madár és természet kedvelönek.
Tudtátok,hogy lakodalom utáni másnaposságra és harmadnaposságra is jó a fürj tojás ? :)

efraim77 13 órája Creative Commons License 11888

szia, csak egy kérdés: nem magas nekik ez a beltér? nálam amelyik 40 centis már az is magasnak tűnt... sajnos volt már olyan amelyik a planfonba koccolta magát és nyakát törte....

Előzmény: Pichon (11887)
Pichon 14 órája Creative Commons License 11887

Nagyobban akarom csinálni a fürjeket ! És van időm rá hogy takarítás meg legyen oldva, ön itató és etető van szóval azt nem kell naponta néznem ! Takarítás 2-3-4-5-6 nap igazából attól függ hol, mennyien vannak ! 

 

Itt van pár kép a 6 Hetes fürjeimről !

 

És pár kép a meglévő ketrecről és ami még készül ! Kedden végre a helyére kerülnek a ketrecek, mert most még össze vissza vannak, csak nem nagy a helyem és gyorsan el kellett raknom az útból :)

Rae Apofisz 14 órája Creative Commons License 11886

Ja, bocsi. Elfelejtettem hozzá tenni.
Még nincsenek fürjeim, ugyhogy ne vedd kézpénznek a válaszom :)

Rae Apofisz 14 órája Creative Commons License 11885

Szia.
Ha a ketrec padozatán, a szélén körben meghagysz mondjuk 10 cm-t, a többit kivágod, nem kell rács, hanem alullról készitesz egy fiókot. ami passzossan csúszik be a helyére. Ebbe raksz pár centi vastagon homokot, forgácsot, fakérget, és amikor ugy látod elhasználodott, a lentebb emlitett mobil elválasztó fallas megoldással, csak kihuzod, kiöntöd. Feltöltöd újj alommal és csak betolod. Azt a 10 cm széles peremet meg nem tart semmiböl letakaritani. De abban is egyetértek, aki szivvel lélekkel, és nem kényszerböl meg muszályból fürjezik, annak nem jelent gondot akár a napi takaritás sem. Nem olyan nagy felület az a pár négyzetméter amit érdemes lenne "nagyüzemesiteni" A forgács és fakéreg esetében ha azt használsz, bármelyik jó csak vörös fenyö forgácsot illetve kérget ne használj. Ez ugyanis ha nedvességet kap erjedésnek indul, ezért eszik a meg a fürjek és az nem jó nekik. A vörösfenyö kéreg pedig szálkásodik, az meg azért nem jó. A lényeg teljesen száraz legyen amikor berakod.

Előzmény: Pichon (11884)
Pichon 15 órája Creative Commons License 11884

Értem én ezt a lemezes dolgot :) De már nem úgy készült a ketrec és most már nem lenne jó átalakítani ! Inkább takarítom őket rendesen ! A tálcás megoldással is ugyan úgy kel takarítani őket mint ha nincs ! 2-3 naponta szóval mind 1 teljesen hogy van-e vagy nincs ! Mert nem egy helyre kuláznak :)   De sajt véleményem volt inkább nem kell kula tálca, se semmi rács !

japipapi 16 órája Creative Commons License 11883

A több "pihenő" lemezt célszerű csinálni, a tisztával egyszerűen ki lehet tolni a koszosat, lábsérülést így el lehet kerülni, a fürjek a cserét szinte észre sem veszik.

Előzmény: japipapi (11882)
japipapi 16 órája Creative Commons License 11882

Bocs, itt a moricka link:

Előzmény: japipapi (11881)
japipapi 16 órája Creative Commons License 11881

 

Szia!

Értelek, de, ha már sok madarad lesz, szabadidőd jelentős része a madár guanó begyűjtésere leszel kénytelen elpocsékolni. A tálcás megoldás nem ördögnek való. Ketreceidben egyenlőre lesz vagy 50-60 db, melyek igen csak gyártják a kulát, hullik a toll, repül szanaszét a fürdő homok. Ennyi mennyiség esetén már két naponként ki kell takarítani, különben a fürjek lábain kialakulnak a szargömbök, szedegetheted, persze nem egyszerű sérülés nélkül megtenni.

Tudom, Te aljasnak tartod, ha valaki rácson tartja madarait. De, van köztes megoldás is, mint a nyulaknál a pihenő deszka! Megoldás: ahol legtöbbször tartózkodnak, (az etető előtt)be kell tolni egy egyszerű 5 cm széles műanyag lemezt. Szélesebb nem kell, mert kb. az a méret, hogy evés közben nem szarják le a pihenő lemezt, lepottyan a kula. Persze a rácsot úgy kell kialakítani, hogy a tojás kigurulást ne akadályozza. Metszetben itt egy móricka rajz. Remélem érthető. :-)

 

 Re

Előzmény: Pichon (11874)
japipapi 17 órája Creative Commons License 11880
Előzmény: Pichon (11871)
japipapi 18 órája Creative Commons License 11879

Sziasztok!

Egy orosz oldalon találtam egy ötletes önetetőt a növendék fürjeknek. Íme:

Rae Apofisz 25 órája Creative Commons License 11878

Nekem a magázodó "Üdvözletem" is obszcén.

Előzmény: japipapi (11876)
Pichon 26 órája Creative Commons License 11877

:) Sajnos néha tegezek néha megázok :) 

japipapi 26 órája Creative Commons License 11876

Kezd kiszökni a kultúra! Az obszcén sítusul eddig itt nem volt nyerő. (még humorból sem) Jól gondolom? 

Rae Apofisz 27 órája Creative Commons License 11875

Ha azt mondom, baszod meg, akkor tegezödsz ? :)

Előzmény: Pichon (11874)
Pichon 28 órája Creative Commons License 11874

Üdvözlöm ! Igen középen leválaszthatok lesznek pont a takarítás miatt :) De nem akarok tálcás ,kakis részt :) Inkább kiszedem én :) Nekem ezek a ketrecek jöttek be nagyon, és a pvc etetők !

Előzmény: Rae Apofisz (11872)
Öreg?halász 30 órája Creative Commons License 11873

Érdekes tulajdonságok képesek némelyik embertársunkban egyszerre,egy időben előfordulni!

Rae Apofisz 1 napja Creative Commons License 11872

valami hasonlót terveztem én is elöször. Annyi külömbséggel, a két oldal között egy keskeny rés lett volna függülegesen. Itt be lehetne tolni egy méretre vágott funér lemezt vagy valami vékony lapot amit ha betolsz falat képez a két oldal között. Ez például takaritásnál lenne jó. Amolyan mobil oldal fal. Át hessegeted egyik oldalról a másikra a madarakat, betolod a lapod, és szabadon takarithatod, nincs szökés. Aztán ha végzel ki lehet venni és egybe nyillik a két oldal. Másik ötletem olyan lett volna mint ha egy asztal fiók felett kivágod az asztalból a fiók méretét. A fiókba lehet homokot vagy valami mást tölteni. A fentivel kombinálva, áthessegeted a fürjeket, kihuzod a fiókot, ki cseréled a homokot,  fiók vissza a helyére, és kész a takaritás.

De aztán ugy döntöttem mivel egyenlöre hobby szintü lenne a fürjezésem, és háát, talán van aki mosolyog ezen,de egy valami nagyon szép, tök szuper, valami nagyszerüt szeretnék alkotni. Mégpedig egyrészt magam kedvére, másrészt, mert talán pár év és nagypapa leszek :) Még messze van hogy az unokámnak megmutathassam,de én gondolatban már arra készülök :) Tudom, túlzás egy kicsit, de egy mini fürj safarit képzeltem el. Szépen kidolgozott helyiség, növényekkel, meg minden félékkel. Valamit, ahova szivesen megy be az unokám majd, amire büszke lehet, ez a papájé :) Mindössze kb 3x2 méter a rendelkezésre álló hely ami 2 méter magas,de ha a terveim sikerülnek, csodálatos lesz :)

Előzmény: Pichon (11871)
Pichon 1 napja Creative Commons License 11871

8-12 Dkg ??? Miről beszél ez :) Nekem 20-25 Dkg a fürjeim :) És a rácspadozatot teljesen kitiltanám ! A csávót meg szöges ágyra fektetném :) De ez a saját véleményem, azért  rács nagyon nem tesz jót a lábaiknak, a csirkét sem betonon tartjuk.

 

Most ilyen ketreceket csinálok a fürjeimnek !

Rae Apofisz 1 napja Creative Commons License 11870

A házi tészta készitéshez. Gondoltam nem rakom be, mert még azt mondják reklámozok. De hátha tényleg érdekel,talán nem verik le a derekam :)
http://www.ecostore.hu/tesztakeszito-gep/unold-68801-tesztakeszito-gep-c5296-p706164

Előzmény: Öreg?halász (11867)
Öreg?halász 1 napja Creative Commons License 11869

A rácsos tartásról még annyit: a "zunió"  betiltotta a régi rácsos  a régi tartási módot,ill.szigorította azt de a tyúkok esetén a 150 db alatt tovább használható a kisüzemekben a régi rácsos ketrec.Na akkor hogy is van ez a boldog állat teória? A kisüzembe,háztájiba az uniónak nem annyira fontos az állatjólét? Vagy van  első és másodosztályú " csirkepolgár" az unióba!