Keresés

Részletes keresés

Pichon Creative Commons License 21 órája 0 0 13679

Szia ! Nálam az előző keltetésnél mikor kibújtak 2 nap múlva volt áramszünet :) Simán bírták mert pokolvolt odakint ! Szerintem nem lesz bajuk, és köszönöm akkor indítom a gépet !

Előzmény: fürj999 (13677)
fürj999 Creative Commons License 23 órája 0 0 13678

Ha csak 6-8 órás áramszünet lesz nem leszprobléma, csak ne nyitogasd a gépet.

Előzmény: Pichon (13676)
fürj999 Creative Commons License 23 órája 0 0 13677

Szia

Nálunk pedig holnap és holnapután lesz áramszünet (tervezett) remélem jó idő lesz és kint lesz elég meleg nekik, mert most még 37 fok körüli hőmérséklet kell nekik. Mert bent villannyal fűtök nekik. Nem hiszem el, hogy egy tervezett áramszünetet 1 héttel elöbb kell jelezni. 

Előzmény: Pichon (13672)
Pichon Creative Commons License 1 napja 0 0 13676

Igen ez a fontos kérdés nálam is :) Hogy várjak 1 hetet vagy mehet a keltető 15 fele mert 24 lesz áram szünet és körbe tekerem , még ruhákkal :)

Előzmény: japipapi (13675)
japipapi Creative Commons License 1 napja 0 0 13675

Szia!

Van igazságod, de igaz, részben. A vihar okozta áramkimaradás okozza a károd, csak a biztosító fizet esetleg. Ugye at áramszolgáltató nem tudja jelezni, hogy a vihar leszaggatja a vezetékeket, ketté töri a tartó oszlopokat. E nyáron nálunk is (Budapest, XVII. ker.) volt tartós áramszünet három esetben ill. kábeltévé szolgáltatás is szünetelt. Természeti csapásnak minősül és így a szolgáltató vétlen. Az, hogy a szolgáltató majd ad generátort!? Hát, lehet hogy létezik valami hasonló, de én még életemben nem hallottam, hogy megtették volna, szerintem nincs is semmilyen reális (még, ha netán szerződésben leírt, bár nem hiszem) alapja. El tudod képzelni, hogy egy pék kenyérsütő elektromos kemencét majd a szolgáltató ad aggregátort? Vagy körzeti orvosi rendelő? Pedig közélelmezési feladatot lát el!

Azért kis keltetésekben nem tragikus az akár 10-20 órás áram kimaradás, mert azért lehet tompítani a várható kárt. Pl. lehet melegíteni vizet, palackba pakolva működik a fűtés. Netán petró lámpa hője is átsegíti a kimaradást. Egyébként, ha a keltető jól szigetelt, 24 órán át biztosan nem lesz lényeges veszteség, legfeljebb a keltetés meghosszabbodik. A fagyasztók sem olvadnak le 24 óra alatt, csak nem kell nyitogatni.

Előzmény: edit111 (13673)
japipapi Creative Commons License 1 napja 0 0 13674

Szia!

Az én mostani keltetésemnél is volt egy jó sok brutális, már bosszantó slendriánságom, most már be vallom. Nagyon rapszodikusan forgattam, volt olyan nap, hogy 3 napig rá sem néztem. Háromszor volt tartós áramszünet. Egyszerűen megfelejtkeztem az egész keltetésre. nagyon nem bíztam az egész dologban, és ennek ellenére jött a 75 %. Amikor pedig éjjel-nappal 2 óránként forgattam, lestem és állandóan korrigáltam a párát stb., akkor alig értem el az 50 %-ot! Igaz, vett tojásokból dolgoztam, nem ismertem a tojók, kakasok tartási körülményeket. 

Te jól tartod őket, minden esélyük meg van, hogy életképesek legyenek. Keltettem egy csomó kis japán csirkéket, többé- kevésbé sikerült. Egyszer csak egy tojó leült 7 db tojásra. Félszemmel figyeltem, de nagyon nem izgatott, lesz ami lesz, ha kikel, jó, ha nem az is jó, már nem akartam többet. A kotlós volt, amikor fél napig otthagyta a tojásokat, de egyszer csak mind a 7 db kikelt!

Ezzel csak azt akarom igazolni, ha az alany jó, kikel a csibe, a természet csinálja dolgát.

Örülök sikerednek.

Előzmény: fürj999 (13671)
edit111 Creative Commons License 1 napja 0 0 13673

Szia

Nem 100% az infóm, de ha áramszünet van, és a szolgáltató nem tájékoztat előre, és neked ebből károd adódik, akkor kártalanítaniuk kell téged. X óra áramszünet után még ha szólnak is előre, és te jelzed, hogy áram nélkül elpusztulnak a keltetőben az állataid, biztosítaniuk kell áramot, pl. egy generátorral. X értékét nem tudom. Ne hagyd magad, elég magas áramdíjat fizetünk!

Nálam többször előfordult, hogy mikor este hűtöttem a tojásokat, elfelejtettem visszakapcsolni a gépet, és csak reggel vettem észre. 7-8 óráig voltak szobahőmérsékleten a tojások, többek közt fürjek is, de nem lett rosszabb a kelés!  (ha csak fürjtojást keltetek, nem hűtök egyáltalán)

Előzmény: Pichon (13665)
Pichon Creative Commons License 1 napja 0 0 13672

Szia ! Az szép keltetés volt akkor ! Nekem sajnos sok belefulladt az utolsó keltetésnél :( De azért lett 26 szép kis fürjem, most pedig 16-án szerettem volna indítani a keltetőt de kiderült hogy 4-én reggel 8-tól 16:00-ig nem lesz áram :( Semmi aksim ilyesmim sincs, szóval így tolhatom egy héttel el :(

Előzmény: fürj999 (13671)
fürj999 Creative Commons License 1 napja 0 0 13671

Szia 

Tegnap keltek ki a kis fürjek, hogy mennyire nem kényesek és jó tűrőképességük van az a mostani keltetésem a példa. A második napon bedöglött a forgatóm, ( beszorúlt a menetszár) Tehát 3 órán keresztűl, sokszor nyítva volt a gép ajtaja. Magyarul jó lehűlt. Az 5-ik napon túlfűtött igaz nem sokáig, de majdnem 40 fokra. A7-ik és a 8-ik napon millió áramszünet a vihar miatt. Már annyira nem is bíztam, hogy kikelnek, hogy most előre nem is vettem inditó tápot. Szerdai napon(este) raktam be őket, tehát szombaton este volt a kelés ideje. Este 9 órakor 1-2 tojásban csipogás. Vasárnap reggel 6 órakkor a fiasokból majdnem mind kikelt. !!!!!(90 tojást raktam be, 75 fias volt ).  Végül reggel 9-re 70 db kis fürj kelt !! Amikor óvtam mindentől sokkal rosszabb kelések voltak. Tehát szívós kis madarak, ha jó a tojás a tenyészálomány akkor egy kis eltérés elmegy.

A papagájra: Csak azért gondoltam, mert nekem galambjaim is vannak és azok sem fészekhagyók a szülők etetik. Elvileg lehet etetni őket inekciós fecskendő átalakítással, De az első napokban a szülők olyan spec begytejet adnak amit mi nem tudunk előállítani 4-5 napos kor után lehetséges. 

Bocs azoktól akinek ez Off, de ez sem árt a tudáshoz. 

azért majd számolj be ha másként nem a facén. 

További szép napot minden fürj tenyésztőnek

Pista

Előzmény: japipapi (13670)
japipapi Creative Commons License 2 napja 0 0 13670

Szia Pista!

Igen, már olvasgatom. Én is úgy gondolom, hogy itt a begytej a kajájuk. A szomszédom foglalkozott papagáj keltetéssel is, láttam is "rögeszméjét" (már nem csinálja, megnősült, jöttek a gyerekek, nincs energiája a hobbihoz), de akkor nem hozott lázba a dolog. Most éppen nyaral, de mindenképpen megkeresem, Ő el fog igazítani. Nem sürgős, csak felkeltette érdeklődésem. Megtaláltan itt is egy csapatot, http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9038540, de még csak olvasgatom, nem sanyargatom Őket, majd ha kicsit többet tudok bejelentkezek hozzájuk. 

Azért köszönöm reagálásod. 

A kaktuszaid csodálatosak! :-)

 

 

Előzmény: fürj999 (13669)
fürj999 Creative Commons License 2 napja 0 0 13669

Szia Pista 

Szerintem, van a neten papagájos társaság is. Ők biztos tudnak jó tanácsot adni keltetéshez is. Én nem értek, hozzá, de azt hiszem a kis papagájt a szülei etetik. nem tudom ezt hogyan oldod meg. Üdv: Pista

Előzmény: japipapi (13667)
efraim77 Creative Commons License 2 napja 0 0 13668

itt a lényeg azon lesz hogy már őstermelő vagy. Ha lesz időm megkeresem neked az idei leírást, a pályázati előfeltételeket nem nehéz teljesíteni (főleg fürjekkel) azonban azokat a vállalásokat amiket előre x évre vállalsz már igen....de mindenképpen olvad el a neten rengeteg helyen van róla teljes leírás.

Előzmény: Pichon (13665)
japipapi Creative Commons License 3 napja 0 0 13667

.................... és egy kis utóirat.

Miután kikelt a fürjecskék, pár óra után ismét kaptam 18 db tojást. Szerencsére a gépet még nem kapcsoltam ki, így pár óra pihentetés után bepakoltam őket, aug. 18-án ismét lesz szaporulat.

Közben felmerült az ötlet, kipróbálom a papagáj keltetést is. Sok ismeretem még e téren nincs, de google segít. :-) 

Előzmény: japipapi (13661)
japipapi Creative Commons License 3 napja 0 0 13666

Szia!

Akkor Neked mindenképpen érdemes lenne egy aksis gépet kreálni. Szerezz valami jó nagy bika akkumulátort, netán automata töltéssel. Ha, jól emlékezem, etilalkohol tagtársunk már megalkotta, keress rá, érdemes. Bár mostanában nem nagyon jelentkezik, de próba-kucséber.  :-) 

Előzmény: Pichon (13665)
Pichon Creative Commons License 3 napja 0 0 13665

Van valami :) Ez mit takar :) Fürjek vannak most 70 Darab és 18 csirke 4 fácán :) Szeretnék én is haladni és foglalkozni vele de ennyit tudok most gyorsan, nem tudok keltetni mert állandóan áramszünet van ebben a dög faluban :) 

 

Előzmény: efraim77 (13664)
efraim77 Creative Commons License 3 napja 0 0 13664

ha jól emlékszem az idei már kifutott, de a nak oldalán biztos megtalálod a dolgokat róla. Az idén volt utoljára hogy olyan is pályázhatott akinek még semmi gazdasága nincs. Jövő évtől már csak úgy lehet pályázni ha már van valamid.

Előzmény: Pichon (13662)
Pichon Creative Commons License 3 napja 0 1 13663

Gratulálok, hajrá fürjesek  !

Előzmény: japipapi (13661)
Pichon Creative Commons License 3 napja 0 0 13662

Szia ! Tudnál nekem beszélni erről a pályázatról ? Vagy van valami oldal ahol utána tudok olvasni ?

Előzmény: efraim77 (13658)
japipapi Creative Commons License 4 napja 0 0 13661

Sziasztok!

Na, végre beszámolhatok ismét én is fürjeiről.

Kaptam 18 db fürjtojás eléggé kalandos úton. Visegrádon tartottunk egy családi összeröffenést. Oda érkezett a tojás az ország másik csücskéből. majd haza indulva kaptam meg a tojásokat. Főtt az autóban egész nap, a csomagolás semmilyen, egy uzsonnás zacskó, egymás hegyin-hátán. A tojások az átlagosnál jóval kisebbek voltak. Szóval lötykölődtek és főttek, semmi jóra nem számítottam. Persze kicsit bíztam, egy éjszakán pihentettem, majd reggel irány a keltető. 

Csoda történt! 13 db kismadár rohangál! Az 5 db tényleg keltettlen, olyan picike volt, hogy hihetetten.

Utolsó pillanatba lettek, mert szabadban akarom tartani, a hideg idő megérkezésig tudnak alkalmazkodni. Ha sikerül, jövőre ismét 200-as létszámot szeretnék elérni.

Imádom e kis madárkákat. 

Pichon Creative Commons License 5 napja 0 0 13660

Szia ! Adószám van és persze nyugta tömb is van, előbb adóm a nyugtát aztán kérem a pénzt :)

Előzmény: efraim77 (13655)
Jutya Creative Commons License 5 napja 0 0 13659

Fiatal gazda pályázaton kb. esélyem sincs. Se végzettségem, se gyakorlatom, de még csak nem is 1000 fő alatti településen élek, nem főállás stb.

 

Igen olyasmire gondoltam támogatásnak, mint pl. de minimis anyajuhra. Ám ilyesmi sajna ezek szerint nincs.

 

köszönöm a választ

Előzmény: efraim77 (13658)
efraim77 Creative Commons License 5 napja 0 0 13658

ha olyanra gondolsz mint pl. a sertés támogatás, stb. akkor olyan nincs. Fiatal gazda pályázatban részt tudsz venni mert elég jó a beszámítási pontszáma (nem így hívják de most nem jut eszembe)  a fürjeknek, kb 250 fürjtől már megvan az az állomány amivel lehet pályázni.

Előzmény: Jutya (13657)
Jutya Creative Commons License 5 napja 0 0 13657

Elnézést kérek mindenkitől, már kicsit engem is zavar, hogy ennyit kérdezek....

 

Fürjekre lehet bármilyen támogatást igényelni? ill. ha igen ezt őstermelőként is lehet igényelni?

 

Bocsánat csak, most különböző variációkat számolgatok és ez is egy tétel lenne.

 

Köszönöm előre is és bocsánat. :-)

 

efraim77 Creative Commons License 5 napja 0 0 13656

Ja bocs a 600E forgalom a helyes félre írtam 500-ra. 600E-ig még bevallás beadási kötelezettsége sincs az őstermelőnek. És még utána is van egy szint ami adómentes.

efraim77 Creative Commons License 5 napja 0 0 13655

:) adóügyi kérdésben azért nem biztos hogy az állatorvos mindent tud.....adószám+ nyugta kell még akkor is ha otthon adod el őstermelőként.

Előzmény: Pichon (13652)
efraim77 Creative Commons License 5 napja 0 0 13654

Nincs jelentősége. Ha most váltod ki akkor is csak 2000 Ft.  NAK tagdíjat fizetsz első évben.  A második évben elkészíted a NAK bevallást online és az alapján fizeted a kamarai tagdíjat. 500E forgalom alatt ez egységesen 2000 Ft/év. Ennyi őstermelőként.

A NÉBIH FELIR azonosítő kell az őstermelőnek az biztos olvassátok el a hivatal honlapján.

Egyszerűen rá kell írni a számot a blokkra mikor eladod a tojást. (mert ugye nyugtaadási kötelessége van az őstermelőnek is)

Előzmény: Jutya (13651)
Jutya Creative Commons License 5 napja 0 0 13653

Kicsit más: Székesfehérvárhoz közel tud valaki eladó keltetni való tojást? (Persze a jófogás stb. oldalakon találtam én is , csak ha valaki jó szívvel ajánl valakit azt megköszönöm)

Pichon Creative Commons License 5 napja 0 0 13652

Azt mondta az állatorvos mikor kint volt nálunk, hogy mivel nem piacra viszem így semmire sincs szükségem.

Előzmény: efraim77 (13649)
Jutya Creative Commons License 5 napja 0 0 13651

És én is köszönöm!:-)

 

Egy utolsó kérdés és leszállok a z őstermelő témáról:  Őstermelő a az év/év alapon működik, vagy kiváltástól számított egy évig szól. Tehát érdemesebb megvárnom a januárt vagy most váltsam ki?

Pichon Creative Commons License 5 napja 0 0 13650

Értem mit mondasz már ! Köszönöm ! És 600 ezer forint alatt mehet a dolog :)

Előzmény: efraim77 (13649)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!