Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

japipapi Creative Commons License 27 órája 0 0 13521

:-)

 

Előzmény: fürj999 (13518)
fürj999 Creative Commons License 29 órája 0 0 13520

Szia

Ja igen és strucc nagyságú tojásokat tojnak !! Messziről jött ember azt mond amit akar ( jó üzleti trükk) nekem is van ilyen mérlegem, kb 30 dkg-ot is lehet csalni vele.Én még élőben nem láttam még 28 dkg-os tól nagyobb fürjet élőben. 

Előzmény: janika.p (13512)
fürj999 Creative Commons License 29 órája 0 0 13519

Hidd el azok sem tartják forgácson ! Csak szerintem jobban mutatnak, mint a koszos betonon. De mindenkinek szuverén joga, hogyan pusztítja el az állatait, madarait. Nem csak a fürjeket, de a begyes madarakat sem tartják forgácson akik nem akarják látni a sok elpusztult madarat. A hosszúszálú fű és a fűrészpor a begyben megdagad ill. csomósodik és nem jut a zuzályába a kaja. Ezáltal éhen pusztulhat. Ha penészes akkor egyéb belső szervi bajokat kaphat. 

Előzmény: janika.p (13516)
fürj999 Creative Commons License 29 órája 0 0 13518

Szia Pista 

Dehogy nem, lehetett kereskedni velük. Én Nagyatádon voltam katona és a mellettünk lévő laktanyában ruszkik voltak. Átjártak a kantinba, Nem tom miért, mert náluk is volt ? De hoztak át fényesítő fogportól a zsebrádióig mindent. De mi nem mehettünk át hozzájuk !? Élő állatról nem tudok. De zsoldot azt rúbelban (ben) kapták. Azt nem tom, hogy kerültek be a japán fürjek .

Előzmény: japipapi (13513)
Pichon Creative Commons License 1 napja 0 0 13517

Sziasztok ! Köszönöm a válaszokat további jó tanácsokat, meg fogadom, tegnap reggel ahogyan felkeltem, egyből kiszedtem az összes forgácsot, és tettem be nekik egy ruha darabot, meg + vizet még befőttes üveg tetőbe.

 

Ám én sosem adtam nekik 1 nap kukorica darát ölreményt port, értitek mit akarok mondani, de akkor megfogadom, hogy a következő fürj keltetésnél az lesz az első napi eledel, kamilla tea az volt nekik azzal nem volt gond itt a forgács baszott be :( a 59 ből maradt mára 21 darab :(

 

Igaz hogy forgács meg minden de 25 naptól mikor forgácsra szoktam tenni őket utána nálam nincs gond sosem volt. Akkor 7 hetes korig mehet az indítótáp és nem is kell nevelő táp ? Indítótáp mehet vegyesen kukorica darával ? Mert a Nevelő tápot úgy használtam fele táp, fele dara volt !

  

Fialka Tibor ajánlotta a forgácsot szóval mehet a picsá.... Oda az új állományom, as se tudom mikor lesznek újak 1 keltetőm van, és jönnek a fácán tojások, utána itthoni japán csirkékből akarok keltetni. Azt akarom kérdezni még hogy a Fácánnak is mehet a kukorica dara első nap ? És utána a csibe vagy a fácán indító mennyen nekik ? 

janika.p Creative Commons License 1 napja 0 0 13516

Sziasztok!

Tényleg  fűrészporon tartják őket, és nem ketrecebe.

Ezeket a tarkákat az ukránok Fáreó fürjnek hivják ezek is átlag 400 g-ot nyomnak és nemcsak húsért tartják őket hanem tojásért is amolyan 2-ős hasznuak :)  

 

efraim77 Creative Commons License 1 napja 0 0 13515

most már valóban megmérek néhány madarat én is itthon:) a második képen lévő kávé színű nálam is van valóban szép zömök. Ráadásul ez a  szín bekeveredett a vadas színbe abból meg lett olyan hogy teljesen egyező mintájú a tolla a vadassal csak az egész ebben a világos árnyalatban van:D

Előzmény: janika.p (13512)
efraim77 Creative Commons License 1 napja 0 0 13514

:D bocs persze hogy nem neked szántam hanem Pichon-nak akartam írni:D

Előzmény: japipapi (13507)
japipapi Creative Commons License 1 napja 0 0 13513

Szia!

Köszi az infót, valóban ritkán látjuk e nagyméretű, -gondolom. húsfajtát. E limken kifejezetten orosz fajtának nevezik,   

"Japán fürj alfajai,színváltozata

Tenyésztés során különböző színek és alakzatok kerültek elő. Személy szerint két nagy csoportra osztanám az alfajt. 
Egyik a tojást adók, másik a hús fajták.
A tojást adók : vadas, isabel vagy itáliai (búza), smoking, csokoládé, ezüst, törpe fehér, fehér-vadas tarka, harlekin
Hús fajták : Texas, angol óriás, szerb óriás, russia."

http://www.xn--frj-hoa.hu/index.php/a-fuerjekrl

 

Napokban beszélgettünk az almozásról, na, hát e óriásoknak úgy látszik, nem árt a forgács. (vagy csak a fotó kedvéért tették alá) Minden esetre a nálunk "honos" gazdasági fürj többségében kalickás tartásra terjedt. 

Azért én is kíváncsi lennék az óriások életmódjára, itthon, hogyan növekedne boiler táppal. E tápot boiler csirke termeléshez van kitalálva, azok 6 hétre vághatók, -elvileg.

 

Vannak információk, hogy a SZu. katonák útján kerültek a fürjek Magyarországra, (állítólag zsoldjuk kiegészítése képen kezdték termelni és eladták a lakósságnak) Nekem ez kicsit kétkedve fogatom, mert információk szerint (tapasztaltam is), csak zárt alakzatban hagyhatták el a laktanyát, így nem nagyon lehetett kereskedni.

 

Előzmény: janika.p (13512)
janika.p Creative Commons License 2 napja 0 0 13512

Fürjek egy ukrán gazdaságból

Állitása szerint broiler fürjek én még nem is hallottam róluk 60 nap alatt kb 480 g.

fürj999 Creative Commons License 2 napja 0 0 13511

Szia

Ezek a fürjek (japán fürj) direkt lettek tenyésztve, tehát ketrechez tenyésztették. Kicsit én is had tegyek japipapi hozzászólásához. Nem ártana senkinek, ha utánna néz mit akar tartani tenyészteni, venni. Ha én autót akarok venni előszőr tudakozok ahol lehet. Nem először veszek aztán azt sem tudom mi az a karika elöttem 

Előzmény: slanczK (13506)
fürj999 Creative Commons License 2 napja 0 0 13510

Szia

Igen a facén sok tanácsot adnak, és már idegesítő, hogy pár hete kezdett fürjeket tartani és már oktat. De én ott is eleneztem !!Ott is leírtam, hogy első nap kamilla tea és kukorica dara. Az inditótáp mehet 7 hetes korukig aztán ha elkezdik a tojást mindjárt (igaz átmenettel) mehet a tojótáp. Azért írom szajkózom a tápokat, mert ha külön veszi meg az ember a madárnak valót sokkal többe kerül. Nem beszélve a bizonytalan helyről származó penészes takarmány.

Előzmény: Pichon (13505)
japipapi Creative Commons License 2 napja 0 0 13509

Szia!

Vissza néztem első jelentkezésedre, http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=132476725&t=9181149. Nos, nem sikerült semmilyen információt szerezni közel fél év alatt? Megnéztem mind 7 hsz-d, csak kérdés van, a választ megkapod, ha vissza olvasgatsz e topikpan is. Ennél többet senki sem tud, viszont a tudást Neked kell megalapozni. Segítünk, de ne legyél rest, kapard ki gesztenyéd.

Jó olvasást, kívánok! 

 

Előzmény: slanczK (13506)
japipapi Creative Commons License 2 napja 0 0 13508

Szia!

Na, jól van. Meglátod, meg fog szűnni a gyakori elhullás. Nekem nagyon bevált a mosott 0-4 szemszerkezetű homok (apró sóder), 40 kg/400,- Ft. Jó, ha keversz bele zeolitot, jó az élettani hatása a szárnyasoknak és szagtalanít is! Lehetőleg eredeti anyagot próbálj szerezni, abban nincs semmiféle adalék és olcsóbb is. 

Az itató is jó lesz, majd, ha felcseperedtek. Mint ahogy egyik társunk írta, 130 naposoknak Ő is ilyet ad. Persze, azok már nem fulladnak bele egy csepp vízbe.

Tudom ki az, aki forgáccsal almoz, szíve joga, de mást ne térítsen el a helyes tartástól.

Itt a saláta időszak, adjál nekik bőven, meg fogják hálálni! :-) 

 

Előzmény: Pichon (13505)
japipapi Creative Commons License 2 napja 0 0 13507

Szia!

Gondolom mellé nyúltál, nem nekem szántad a témát. :-)

Mert:

- én is adom szárnyasaimnak, igaz nem nevelőt, hanem vitamint

- és lehet kapni, Budapesten szinte mindent, pénz kérdése

:-)

 

 

Előzmény: efraim77 (13504)
slanczK Creative Commons License 2 napja 0 0 13506

Sziasztok!

Szeretnék fűrjekkel foglalkozni, de helyhiány miatt csak ketreces tartás jöhet szóba, természetesen mindenféle földi jóval. Azt szeretném kérdezni, hogy egy ketrecbe egy kakas-négy tyúk párosítás megfelelő-e. A leendő tojásokat keltetni szeretném! A ketrec tervezett mérete: 80x50x30(sz,h,m).

Köszi!

Pichon Creative Commons License 2 napja 0 0 13505

 

 

Sziasztok ! Most írjam meg hogy ki mondta azt nekem hogy lehet faforgácson napos korban ? Láttam mutatta a képeket is és a fürj tenyésztők csoportban van a facen fent , dara értem kukorica dara nekik, de eddig sem adtam sosem és nem volt gond, itt most a fa forgács volt a nagy gond, nagyon rosterem a dolgot , amit tettem, csináltam műveltem nem halgattam rátok, szeretnék jól fürjezni de ezek szerint semmi közöm még hozzá, mert nem rátok halgatok hanem a sok emberre akik hülyeséget mondanak nekem :( Most kiszedtem az össze forgácsot, lepedő nekik, és már csak inditó kaja. Akit érdekel az illető neve le írom neki privátba, én nem írok a csávónak mert elegem lett, a tegnapi napból, sajnálom remélem nem leszek megkövezve, nagy hiba volt :(

 

efraim77 Creative Commons License 2 napja 0 0 13504

Ha nagyon indítót akarsz nekik a Vitafort  indító tökéletes én azt adom 10 napig és nagyon jó. Utána Vitafort nevelő. (tudom felétek Vitafort nincs)

Előzmény: japipapi (13502)
efraim77 Creative Commons License 2 napja 0 0 13503

Az itató nem lehet gond mert pont ilyen itatót próbáltam ki és tettem be 130 napos fürjnek. Egyből tudtak belőle inni gond nélkül egy sem pusztult el azóta sem. Szerintem a forgács lehet a  gond én csak rongyot vagy kartonpapírt teszek alájuk.

Előzmény: Pichon (13497)
japipapi Creative Commons License 2 napja 0 0 13502

Szia, Tamás!

Ismét vissza olvastalak, mert rémlett jó sokszor mondtuk neked, hogy a forgács nem jó a fürjeknek, alomnak. Hiába, itt az eredménye! Azért mert olcsó? http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=131556334&t=9181149 

Azután azt is mondtuk, hogy mit, hogyan etess, de ezt is hiába! "Dara nincs nem tudom mire gondolsz !"  Nem tudod mi a dara? Gabona őrlemény! 

Azt is írtuk már ezerszer, hogy a fürjeknek nem szabad indító tápot adni, mert abban általában nem kívánt gyógyszer is van! pl.: szalmonella elleni gyógyszer. A fürjek ezt alapból megoldják, önállóan kialakul a rezisztencia, viszont ha gyógyszert kapnak, elpusztulnak! 

2014. június óta fürjezel, sokat kérdeztél, igaz, választ is kaptál, de nem értem miért nem olvasol vissza? Miért nem hallgatsz sikeres fürj tartók véleményére?

Sajnálom a állataid pusztulását de a méreg megesz, amikor az mondják, hol meghalt! Egy állat pusztul, kimúlik, netán döglik, de nem meghal, azt csak az ember utolsó útja!

 

Tamás!

Ha, nem úgy fürjezel, ahogy kell. inkább hagyd abba. Az állattartást nem lehet önfejűen csinálni, be kell tartani az elemi szabályokat.

Ne haragudj, gyakorlatod, kicsit ki hozott a sodromból.

 

Olvass vissza!

 

Előzmény: Pichon (13501)
Pichon Creative Commons License 2 napja 0 0 13501

Holnap megcsinálom már se kedvem se idegrendszerem nincs hozzá ! 19 kuka lett + a kutyámat is ma oltattam le, ástam neki a helyet tisztességesen eltemettem, sok volt ma :( Köszönöm a tanácsokat, remélem a fácánokkal és a japán csirkékkel nem lesz majd ilyen gondom ! Én eddig csak indítót adtam nekik mindég, de akkor lehetett volna nekik kukoricát is :( Ezt sem tudtam, mert a nevelő tápot 50 - 50 % szoktam adni fele kukorica dara fele nevelő.

Előzmény: fürj999 (13500)
fürj999 Creative Commons License 3 napja 0 0 13500

Ne higgyél mindenkinek, A faforgács poros, fűrészporos amit, ha lenyel a begyében, a pici zuzzában megdagad és elzárja. Majd elpusztul. 99 %, hogy a tiéd is ezért pusztult el. Az első takarításig ruhát terites alájuk és arra szórjál tápot és az első nap( ez már elmúlt) Kukorica darát szinte liszté darálva, majd mint most inditó tápot. A máspodik takarítás kb 4-5 nap múlva újságpapír legyen alattuk Vitamint kapjanak a vízükbe. Indulásnál 37-40 fok legyen aztán hetente kb 5 fokot csökkenteni. 

Előzmény: Pichon (13499)
Pichon Creative Commons License 3 napja 0 0 13499

Szia ! Pedig a faforgácsot mondták nagyon sokan hogy kezdettől mehet nekik :( alatta van egy karton és a fa forgács, inditó van nekik be téve porban.Dara nincs nem tudom mire gondolsz !

Előzmény: fürj999 (13498)
fürj999 Creative Commons License 3 napja 0 0 13498

Most nézem, és jól látom forgácson vannak ?? Ha igen azonnal szedd ki és puha ruhát tegyél alájuk !! Én nem látom a darát ? Holnaptól inditó tápot nekik porrá darálva.

Előzmény: Pichon (13497)
Pichon Creative Commons License 3 napja 0 0 13497

Szia ! Igen az itató magas volt kivettem van másik kisebb itató és kupakok :) Dara van nekik bent bőven porrá nyomva !

Előzmény: fürj999 (13495)
fürj999 Creative Commons License 3 napja 0 0 13496

Túl erős, vagy sok a világosság nekik. Kevés ideig kell nekik világítani amig jól laknak aztán sötét. Kis bújó helyet kicsi dobozt amibe csak egy madár fér bele, de többet berakni. kevés fényt adni nekik a kaja körül, máshol ne legyen vagy csak kevés fény. Takarással lehet elérni. Amikor támadnak tiszta vízzel le kell permetezni a támadót. 1-2 nap biztos beletelik mire megszokják ismét egymást. Este kell összerakni őket sötétedés után és kamilla teával lespricceni őket, hogy egyforma "illatuk" legyen. De lehetőleg ne erős legyen a világosság mert az ingerli őket.

Előzmény: Skytten (13493)
fürj999 Creative Commons License 3 napja 0 0 13495

Szia

Szomjan és éhen haltak !!

Nem látom a darát a vízes itató nagyon magas peremű és kevés 1 db. mert ők nem tudják mi az ! Sok kis vizes edényt kell lerakni nekik ! Pl. üditős kupakokat, abba nem tud belefulladni. A kaját nagyon apróra (szinte porrá) kell darálni és aljuk szórni , hogy megtalálják segíteni kell meg kell mutatni nekik .

Előzmény: Pichon (13494)
Pichon Creative Commons License 3 napja 0 0 13494

Sziasztok Tegnap 72 tojásból 59 bújtak ki, sajnos az első kritikus 24 óra után ma reggel 8 darab halott volt Hiába van 35-37 fok, nem értem .Tudom hogy este hideg volt nagyon de hát egy ládában vannak, már raktam fel képet róla miben is .

Skytten Creative Commons License 4 napja 0 0 13493

Üdvözlök mindenkit!Lenne egy problémám melyre nem tudom a választ.Van 5 db fürjem egy 60×80 kalitkában.Apró sóder homok van az alján van nekik bent egy darab gyeptégla kapnak vitamint alma ecetes vizet tojotápót viszont igy is kettöt állandóan megskalpolnak megtépnek.Épp most raktam vissza azt a kettöt de egy félóra múlva ismét skalpolták öket.Mit lehetne még ez ellen tenni.Régebben volt 50-100db de akkor nem volt ilyen gond.Valami ötlet esetleg valakinek?Elöre is köszönöm!

janika.p Creative Commons License 2015.04.26 0 0 13492

Jó hogy megkérdeztem köszönöm szépen a választ :) Muszáj leszek akkor keltetőmet üzembe helyezni :)

Előzmény: japipapi (13491)