Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.31 0 0 35
Így értem, az a lényeg, hogy sikerült, gratula!
Igen, tudom, hogy nagy tuner szakértő vagy, vannak közös ismerőseink.
Előzmény: tunerman (33)
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 34

Spaci!

/SONY V-FET/

Tessék, nézheted őket (mind zárlatos:-)))

Üdv: TJ.

Előzmény: Törölt nick (32)
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 33

T.R.!

A neten vettem hibásan és arra gondoltam, hogy megjavítom - amennyiben lehetséges. A rendkivül kis szériás gyártásról tudtam, mert a WEGA LAB ZERO TUNER is igen ritka, gyakorlatilag nem adnak el ilyen gépet. Gondolom tudod, hogy tunereket gyűjtök, így aztán a pályán vagyok a témában....

A javítás menetéről az audiodiy-en írogattam, mert ez volt az első digi erősítő amit javítani próbáltam:-))))

Megrendeltem a szervizkönyvét (ez ugye a SONY TA-N88-as gyakorlatilag) és nekiláttam. 

Szerencsém volt - csak a kimenőfokozata volt kinyírva és egy marék alkatrész kicserélése és sok-sok mérés után megjavítottam. Most járatom....

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.31 0 0 32
Megbízhatóak voltak?
Előzmény: spacc (31)
spacc Creative Commons License 2008.07.31 0 0 31
Aszem nem leölésről van szó, bár az is szóba jön jópár esetben. Azért valljuk be, hogy ezek a V-FET-ek nem nagy mennyiségben készültek, a fejlesztésükben a Sony részt vett, és csak az általuk megrendelt példányszámot gyártotta le a Toshiba, nem is vitte gyártósorra, a tranyómorzsákat kézzel kötötték be a tokban, emiatt nem állították át az automatákat.  25e darab volt a legnagyobb példányszám, amit egyes V-FET tipusokból legyártattak.  No az asztán meg is hozta a gyümölcsét a későbbiekben ami a megbízhatósági időfatktort illeti.
Előzmény: tunerman (29)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.31 0 0 30
Neked honnan sikerült szerezni?
Előzmény: tunerman (29)
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 29

T.R.!

Azaz müködő példányt nem nagyon találni....250 darabot gyártottak 30 éve...

V-FET-es volt a kimenete...8 ohmra volt a kimneti szűrő optimalizálva...

Véleményem szerint mindegyiket leölték....a németek szeretik a 4 ohm-os hangfalakat:-)))

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.31 0 0 28
Ok! Értem.
Előzmény: tunerman (27)
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 27
Az ott elérhető Essling nevű manusznak is csak tunerje + előfoka van .....végfoka nincs.
Előzmény: tunerman (26)
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 26

T.R.!

Az egy régi újságkép(!) a WEGA toronyról, 1978-ból - én azt mondtam, hogy a végfokról (csak arról!) fényképet nem tudsz mutatni a neten....

Üdv:TJ.

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.31 0 0 25
http://64.233.183.104/search?q=cache:B2aPSj2LzDkJ:www.thevintageknob.org/SONY/sonyesprit/TAN88/TAN88.html+SONY+TA-N88&hl=hu&ct=clnk&cd=1&gl=hu&client=firefox-a
Előzmény: tunerman (24)
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 24

Spaci!

Képet meg azért nem tudok készíteni, mert nincs digi fényképezőgépem...majd veszek!

A neten meg nincs róla külön kép - gondolom azért, mert nem tudtak ilyen gépet találni a fényképeszkedéshez....nem egy járvány darab!

Előzmény: tunerman (23)
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 23

Spaci!

" WEGA LAB ZERO MAIN AMPLIFIER"

(ilyen már nincs is, és már nem is lesz )

Üdv: fehér holló

Előzmény: spacc (22)
spacc Creative Commons License 2008.07.31 0 0 22
...aszem kis félreértésben vagyol..... nem nekem kell magyiznod eme dögöt, én szívesen látnám itt a polcomon,  mint nagy sony-fan.   :))))
Előzmény: tunerman (21)
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 21

Spaci!

A 20 kHz-en ketyegő kapcsolóüzemű táp kondija (560uf/400v) amiről beszélsz, de a az erősítőrész tápkondijai is ugyanolyan profik (2x5600uf/100v).....

Szóval szöveg ide vagy oda - japán gépben még nem láttam ilyen alkatrészbázist - a háza is egy öntvény....hátha még jól szólna! ( Ez a Bigi témája:-))))

A V-FET-eket meg azért vettem meg, mert restauráltam - minden eredeti benne. Ez már múzeumi darab - relikvia. ( különben is LAB ZERO MAIN AMPLIFIER van ráírva - hát ezért:-))))))

Előzmény: spacc (18)
Jolida Creative Commons License 2008.07.31 0 0 20
Hoch speciál. :-ppp
Előzmény: Audi80Avant (19)
Audi80Avant Creative Commons License 2008.07.31 0 0 19
eza hoch dazu ez valami német speciálllcég? -)
Előzmény: spacc (18)
spacc Creative Commons License 2008.07.31 0 0 18

Természetesen nem az 1:1-ben történő cserére értettem a könnyen kiválthatót,  de az tény hogy szinte fillérekből megoldható az átalakítás, hoch dazu még jobb paramétereket is produkálhat. 

A "csoda" azért wixahelyezve az időbe - 1976 - azért abszolut kuriózum, ha a jobboldali rekesz bal szélén hátul rácsodáxaszol arra az elkóra, abban az első Low ESR kivitelüt fogod megösmérni, mert akkoriban ezen alkatrész volt a kivitelezés alfája és omegája..... már ami a kapcsolóüzemü tápot illeti

Előzmény: tunerman (16)
big-dewil Creative Commons License 2008.07.31 0 0 17
A TA-N900-at jobbnak tartják. Second handben a 88-as még a 400eurot sem éri el.
Innejstöl kezdwe átgondolnám a hangminöségre tett utalásod...

http://audioidiots.com/merk.apparaat.php?apparaatID=2839
Előzmény: tunerman (15)
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 16

Spaci!

Sajnos a V-FET-ket meg kellett venni, mert ezek pont ellenkező müködésüek mint a MOS-FET-ek.....

Ezek a dögök olyan eszközt fejleszettek ki, ami állandóan nyitva van(!), vagyis ohmmérővel a D és S között 1 ohm mérhető!!! Üzem közben csak lezárni lehet.... A bemenete sem akármi, mert az S és G valamint a D és G között "dióda " karakterisztika mérhető....nesze neked V-FET:-)))

A vezérlése max 1 ampert igényel(?!) amit +1 és -40 volt közöt kap...a komplementere persze ellenkező polaritással....

Na gondolom ennyi elég volt ebből a csudából....

Előzmény: spacc (14)
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 15

Bigi!

Látom a viccet érted:-)))))))))))))

üdv: TJ.

Előzmény: big-dewil (13)
spacc Creative Commons License 2008.07.31 0 0 14

....no-no!    hátrébb azokkal az agarakkal.....

Nem kell fetisizálni a dolgot, akárhogy is nézzük, ez azért az első fecske volt 1976-ban, és olyan  "megcsináltuk" fílinget áraszt. Ma a Tripath csippjeivel toronymagasan leverhető eme matuzsálem.  Viszont a "torony" másik két eleme, a TA-E88B előfok, és a TA-D88B crossover esetében megállja a helyét a csipkelődésed az utóiratban.

Ami a nagy előnye ennek a dögnek, hogy még javítható, egy pár 2SK82/2SJ28 úgy 70 dolcsiba kerül, viszont csatornánkét 2 pár van benne.  Persze fillérekből is megúszható a dolog, mert itt  - ellentétben a hagyományos erősítőkkel - a kapcsolóüzem miatt relative könnyen kiváltható a V-FET MOS-Fet-re.

Előzmény: tunerman (12)
big-dewil Creative Commons License 2008.07.31 0 0 13
Tul nagy a xád...
Előzmény: tunerman (12)
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 12

Bigi!

Te eltévedtél.....az OTL félre van téve, mert most digizek:-)))))))))))))

Üdv:TJ.

UI: Különben is....  TI még ennél a SONY TA-N88-asnál sem tudnátok jobb hangot produkálni....

Előzmény: big-dewil (11)
big-dewil Creative Commons License 2008.07.31 0 0 11
TJ.
Adok kölcsön egy jo wasat, amig rendbehozod az OTL-t...)))
tunerman Creative Commons License 2008.07.31 0 0 10

jolida!

Ok, átmértem a kimeneti szűrők kondenzátorait - nem volt velük semmi probléma. Az első szűrőtag 220nf-os kondija igaz kicsit "megbarnult", de felcseréltem a másodikéval és gond nélkül müködik....

A műszeres - szkópos - teljesítménymérés is rendben volt ( 1 kHz-en 258 watt oldalanként ), így semmi utalt arra, hogy a kimeneti V-FET-ken meg fuser-resistor-okon kivül bármi megadta volna magát....

Már egy olcsóbb(!) hangfalon járatom fél napja - és mükszik ahogy kell.

Az ESL hangfal kérdését még körbe kell járnom, mert az 15 ohmos és kapacitív, és a szürőkör lezárása nem az, amire a Sony-t tervezték...

Előzmény: Jolida (8)
tere Creative Commons License 2008.07.31 0 0 9
A kimeneti szűrőnek kutya baja se lesz szerintem. Hogy az erősítő ezt a kapacitást (szűrőstől hangfalastól) hogy viseli, az kérdéses. A teljesítmény relatív, mert U/I viszonylatról lenne szó, 1-2uF-os kapacitás mellett, ami egyáltalán nem vészes egy ekkora teljesítményű erősítőnél I szempontból. A sugárzó? Azt inkább átütni lehet túl nagy feszültséggel, de hogy nagyobb, és hosszabb időtartamű áramot adjon az erősítő amit a fólia tehetetlensége kibír... nem hiszem. Tényleg érdekes kérdés, lehet, hogy nem túl összeszedetten fogalmaztam, de szerintem nem hajtja szét ez az erősítő azt a hangfalat.
Előzmény: tunerman (5)
Jolida Creative Commons License 2008.07.30 0 0 8
TJ,

Amíg nem mérted meg (audiodiy-en írtam róla), hogy a kimeneti szűrő nem károsodott-e, inkább ne akassz rá (műterhelésen kívül) semmit.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.30 0 0 7
Próbáld ki, csak óvatosan, kár lenne a Hangfaladért.
Előzmény: tunerman (5)
tunerman Creative Commons License 2008.07.30 0 0 6

Laci!

Pontosan ezt látom elöre én is (250 watt a kimeneten).....ezért csak kérdezek:-))))

Lehet, hogy meg kell elégedjek én is egy dinamikussal - amig bejáratom....

Előzmény: pagrus (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!