Keresés

Részletes keresés

Chik Fan Creative Commons License 2018.02.03 0 0 22438

Szia!

Üdv a fedélzeten!
"Fórumokat, leírásokat bújva még eddig sehol nem találkoztam ezzel a megoldással.."

 

Próbáltad már a keresőt?

Csodákra képes. Rákereshetsz a "hideg párásító", "ultrahangos ködfejlesztő" kifejezésekre is.
Jó munkát!

 

Előzmény: Törölt nick (22436)
japipapi Creative Commons License 2018.02.02 0 0 22437

Szia!

A napokban én is most fedeztem fel ezt a cuccot. Már nem keltetek, de követem a topikot. Én annak idején egy hőszabályzós akvárium fűtést használtam egy ideig. Azután eltörtem, maradt a síküveg zárásos, ventilátoros megoldás. Tapasztalati úton nyitottam, zártam a nyílást. Kacsakeltetéskor elértem lazán a 80 %-os párát, de tudtam tartani a tyúknál a 60 %-ot is.

Biztosan lehet valamilyen elektronikával szabályozni ez is (ez valami hüllő terrárium párásító), de tapasztalatom szerint jobb törekedni egyszerű de üzemi biztos megoldáshoz. 

E kütyüben a dugaszadaptert látom labilisnak, pláne ha occcó kínai, azok nem bírják a huzamos üzemet.

Azért nem beszéllek le róla, látom nem drága, egy misét megérhet.

Sok sikert! 

Előzmény: Törölt nick (22436)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.31 0 0 22436

Üdvözlök mindenkit!

Ezidáig nem volt keltetőm és nem is keltettem de szeretnék csatlakozni a sikeres gazdákhoz. A keltetőm terve már összeállt csak egy dolog nem hagy nyugodni. Mindenki kiemeli a páratartalom fontosságát, nehézkes vagy sokszor körülményes szinten tartását. Én a születendő gépemet egy ZL-7801A tipusú vezérlővel kívánom kiszolgálni. Alkalmas a hőmérséklet és a páratartalom mérésére valamint szabályozására is. Ezzel a kütyüvel tökéletes lehetne a ventilátorral fújt víz a kívánt érték szabályzására de..... Az pattant ki az agyamból mi lenne ha a készülék aljára elhelyeznék egy ultrahangos párásítót akár magában egy tálkában vagy esetleg párhuzamosan kötve egy ventilátorral a gyorsabb eloszlatás végett. Fórumokat, leírásokat bújva még eddig sehol nem találkoztam ezzel a megoldással pedig már fillérekből beszerezhető és terráriumok párásításában megállja a helyét. Mi lehet az ok? Az én gondolatom szerint ezzel a kütyüvel és persze az említett vezérlővel egy hűtés, szellőztetés után is nagyon gyorsan, hatékonyan visszaállíthatnánk a kellő értéket. Kérdésem, hogy valaki próbált e már ilyet, működhet e vajon, miért nem terjedt el és ha esetleg működőképes akkor a kispárásító bírja e a sok rövid idejű kapcsolgatást? Minden észrevételt előre is köszönök!

 

japipapi Creative Commons License 2018.01.27 0 0 22435

Köszi, meg van, értem már. http://www.omegalabs.eu/html/mot.html

 

Előzmény: japipapi (22434)
japipapi Creative Commons License 2018.01.27 0 0 22434

Bocs, de mit takar a MOT ?  

Ugyan rákerestem, sajnos amit kidobott a kugli, érintett vagyok, de gondolom nem rák a téma.

 

Előzmény: gyalog.galopp (22433)
gyalog.galopp Creative Commons License 2018.01.26 0 0 22433

Nem hittem volna, de a prototípus ponthegesztő működött. Most állványt építek neki pedállal, már csak egy jó 0-10 másodperces időzítő kellene. Miután említetted a MOT-t meglepődtem mennyi anyag van róla. Köszönöm.

Előzmény: Chik Fan (22430)
gyalog.galopp Creative Commons License 2018.01.26 0 0 22432

Szerintem ne bonyolítsd túl, akkora dobozt csinálj, ami lazán körbeveszi a keltetőt. A keltetőd tetejét  ahogy van beépíted a doboz tetejébe, úgy hogy pár centire eltávolodjon az aljától. Arra ügyelj, hogy az illesztéseken ne menjen be fals levegő, csak egy külön szabályozható lyukon. Aztán meg próba, szerencse.

Előzmény: sanyi.68 (22431)
sanyi.68 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 22431

Udvozlok mindenkit,lenne egy kerdesem,van 3 darab keltetogepem ,roman Puisor noi mutassa a hofokot es a paratartalmat,de nem igazan jol keltek vele a csibek,mert nincs semmi hoszigetelese,es en meg huvos helyen tudom csak tartani,de.....szeretnek csinalni 4 cm hungarocelbol,egy dobozt,amibe bele hejeznem a melegito berendezest,mukodo kepes lenne,megprobalnam ugyan arra a meretre csinalni mint az eredetit,!elore koszonom!

Chik Fan Creative Commons License 2018.01.17 0 0 22430

Szia!

 

"...a trafó szekunderének helyébe be lehet fűzni pár menet sodrott szigetelt huzalt az elektronikának, de leginkább a kisfeszültségű cekász fűtésnek."

A mikró trafóját táptrafóként használni felejtős. Túl van gerjesztve, ami azt jelenti, üresjáratban is nagyon melegszik. Üzemszerű körülmények között rövid időre, szakaszos üzemben működik. Nem bírná a folyamatos üzemet. Ponthegesztőnek, fűrészlaphegesztőnek jó lehet, mert ott csak pár pillanatig van bekapcsolva.

Más. Ha belegondolsz, az én porcelán ellenállásaim megfelelnek a Te csőfűtőtestednek, csak el vannak darabolva. :D
 Könnyebb közvetlenül a ventilátorok elé szerelni. De körbe is vehetsz egy nagyobb ventilátort, ahogy nagyon okosan fürj999 druszám is csinálta: Link

Vannak kijavított PC tápegységeim, sőt készítettem belőlük egy olyan akkumulátor töltőt, ami feszültség és áramgenerátoros üzemet is tud. Ez magyarra fordítva: be tudok állítani egy maximális töltőfeszültséget és maximális töltő áramot is rajta. Amíg nagyon merült az akksi, addig a töltőáramot korlátozza. Ha már kezd csökkenni a töltőáram, akkor a feszültségkorlát lép üzembe, megakadályozva a gázképződést. Olyan üzemi állapotot teremt, mint mikor az autóban a generátor tölti az akkut.
Hogy jön ez ide a keltetőfórumba? Ezzel megvalósítható a tisztán 12 voltos keltető. Az akku és az akkutöltő folyamatosan rá lenne kötve a keltetőre. A hálózatról üzemelne "normál" körülményekkor. Áramszünet esetén az akku venné át a tápellátást. A hálózati feszültség visszatérte után visszatölthetné az elveszett energiát, plusz táplálhatja tovább a keltető elektromos fogyasztóit.
Nem kell semmilyen átkapcsoló megoldás. Az akku menet közben mindig feltöltött állapotban "várná" az áramszünetet.
Kiegészítettem még egy fordított sarokkal történő bekötés elleni védelemmel. Nem történik semmi különös, ha fordítva csatlakoztatjuk a sarkokat, csak egy piros LED jelzi, butaságot követtünk el. Helyes polaritással csatlakoztatva, a töltő üzemel tovább!

Előzmény: gyalog.galopp (22429)
gyalog.galopp Creative Commons License 2018.01.17 0 0 22429

Most szedtem szét egy mikrót, közben elméláztam, milyen kis pipec keltetőt lehetne készíteni belőle. A magnetron kivételével jóformán még a huzalok is újrahasznosíthatóak. A doboz baloldalt, fölül, és alul dupla falú, ezt egy lemezzel hátul és miután kivágtuk a melegítő tér jobboldali falát jobboldalt kiegészíteni, és kifújni púrhabbal. A ventilátor az tökéletes, a trafó szekunderének helyébe be lehet fűzni pár menet sodrott szigetelt huzalt az elektronikának, de leginkább a kisfeszültségű cekász fűtésnek. Két szinten 50-60 tyúktojás kényelmesen elfér, de akár egy strucc is csak kelés után gyorsan ki kell venni, mielőtt kinőné.

 

Nem felejtettem el e 3x-os tömeget, de azzal számoltam, hogy eleve nem melegszik fel nagyon, ennélfogva a hőtehetetlenség elhanyagolható, különösen az adott légtérben. Puding próbája az evés.

Ha már cekászban gondolkodunk maradjunk a kis feszültségnél, ahogy elkezdted, mert egy ehhez szükséges trafó saját fogyasztása nem tesz ki 35 W-ot, bontóból hozzá lehet jutni.

 

 

 

Előzmény: Chik Fan (22428)
Chik Fan Creative Commons License 2018.01.17 0 0 22428

Szia!

Lényegében erről beszéltem. Ez egy dimmer.

Itt már emberibb nyelven és több infót mondanak róla.
2 kW a határ, de nem kellene feszegetni ezt a határt ha nem muszály. Talán ha a triakot egy "combosabb" példányra cserélnéd, ttöbbet is elbírna.
Annyi csak a vesztesége, amennyi áram a triakon átfolyik, szorozva a teljesen kinyitott triak maradékfeszültségével, ami 3-4 V körüli. 230V 2 kW-al számolva 8,7A az átfolyó áram. 4 V estén 35W a diszipáció a triakon, amit a hűtőbordán ad le.
Ha nem szeretnéd hogy veszendőbemenjen, beteszed a kütyüt a keltetőbe, csak a potit vcezeted ki az előlapra. 
Vigyázat, minden alkatrésze hálózati feszültség alatt van. A poti is!

Előzmény: evodia2010 (22427)
evodia2010 Creative Commons License 2018.01.17 0 0 22427

Ezek mennyire alkalmasak fűtés teljesítmény (le)szabályozásra? Gondolom ez veszteséggel dolgozik...

Előzmény: Chik Fan (22426)
Chik Fan Creative Commons License 2018.01.17 0 0 22426

Szia!

"A következőt találtam ki, egy 600 W-os bojler csöfi kb 1000 Ft, hármat csillag alakban sorba kötök, harmadára csökken a terhelés, háromszorosára nő a felület, nincs túlmelegedés, ennélfogva a hőtehetetlenség elhanyagolható."

...lenne, ha nem felejtetted volna ki a matek során: nem csak a felület, de a tömeg is megháromszorozódik.

Puff neki! Pedig milyen szépen hanzott!

 

"Az ellenállásokon pedig nem győzök csodálkozni, szerintem a legrosszabb megoldás."


Ismét kifelejtesz néhány dolgot. Az ellenállásokat a korábban favorizált izzós fűtés kiváltására javasoltam.
Ha porcelán foglalatokkal szerelik az izzókat, a tömegük cseppet sem lesz kisebb, mint az ellenállásoké. Sőt!
Legtöbben csak az üvegbúrával számolnak, de egy izzó nem csak abból áll.
Van még egy eddig nem említett előnye az ellenállásoknak. Ezeket közvetlenül a ventilátorok elé tudjuk szerelni, ahol a leggyorsabb a légáramlás. Hallatlanul fontos tényező!

 

Ahogy már említettem, nekem is az a meggyőződésem a gyakorlatban a cekász fűtés áll legközelebb az elváráshoz. Miszerint - a minél gyorsabb hőátadás miatt - legyen a tömege a lehető legkisebb, a felülete pedig a lehető legnagyobb.

Most "játszadozom" ellenálláshuzalból cekászt készíteni.
Egyenlőre itt tartok:

 

4 Ω az ellenállása, de ez módosítható. 12 volton 36W teljesítménnyel fűt. 13,5 V esetén  hozzávetőlegesen 45,5 W a teljesítménye. 

Kipróbáltam. A gyakorlatban ventiláció nélkül sem izzik, csak "feketemeleg". 
 A huzal átmérője 0,6 mm. Ebből irreálisan hosszú darabot kellene felhasználni 230 V esetén.


"...a 2kW-os fűtőszál, hiába nem használjuk ki csak a  töredékét, ettől függetlenül a fűtőszálat kapcsolgató eszközt ehhez kell méretezni."

Mi a probléma ezzel? Manapság már nem tétel egy 25A-os triak, tirisztor, IGBT, vagy SSR beszerzési ára.
A teljesítményt is le lehet csökkenti, - gyakorlatilag veszteség mentesen - fázishasításos módszerrel. Lásd: dimmer. 

Előzmény: gyalog.galopp (22425)
gyalog.galopp Creative Commons License 2018.01.17 0 0 22425

Igen , így képzelnék el egy jó cekászos fűtést és légkeverést. Csupán egy baj van, mégpedig a 2kW-os fűtőszál, hiába nem használjuk ki csak a  töredékét, ettől függetlenül a fűtőszálat kapcsolgató eszközt ehhez kell méretezni. Szerintem.

Az ellenállásokon pedig nem győzök csodálkozni, szerintem a legrosszabb megoldás.

A következőt találtam ki, egy 600 W-os bojler csöfi kb 1000 Ft, hármat csillag alakban sorba kötök, harmadára csökken a terhelés, háromszorosára nő a felület, nincs túlmelegedés, ennélfogva a hőtehetetlenség elhanyagolható.

Előzmény: evodia2010 (22424)
evodia2010 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 22424

Lehet jobban járnál egy ilyennel (akár szétszedve), van benne (gondolom) erős ventilátor. Bárhol megvehető, nem kell várni rá Kínából. Nekem nagy lett volna a dobozomba.

Ventilátor sebességet külön szabályozni potméterrel, meg a fűtőszálat a thermosztáttal. Ventilátor esetleg lassabban de folyamatosan pörög.

De itt sokan használnak fűtőellenállást (amit én viszont nem akartam szerelgetni, tokozni).

 

 

Előzmény: gyalog.galopp (22421)
Chik Fan Creative Commons License 2018.01.16 0 0 22423

 

A kapcsolón én egy diódát látok, némi képminőség javítás után.
Ezek szerint a kínaiak már bevetették az általam vázolt teljesítmény változtató trükköket.


Én mindenképpen függetleníteném a ventilátort a kapcsolt 230 voltos fűtő áramkörtől. Máshonnan, folyamatos 12 V-ot kapcsolnék rá.
Itt jelzem gyalog.galopp kérdésére: van benne hőbiztosíték.

Előzmény: evodia2010 (22420)
gyalog.galopp Creative Commons License 2018.01.16 0 0 22422

Azok az ellenállások lehetnek PTK ellenállások, hőkioldó helyett.

Előzmény: gyalog.galopp (22421)
gyalog.galopp Creative Commons License 2018.01.16 0 0 22421

Néhány héttel ezelőtt az alin találkoztam ezzel a hősugárzóval, akkor " ez egy hülyeség" címmel nem foglalkoztam vele. Most viszont, mikor , mint keltető fűtőalkalmatosságot mutattad be leesett nálam valami, lehet, hogy veszélyben az országom.

Az eredeti formájában nem használnám, de a cekászt síkban, koncentrikus kör, vagy négyzet alakban alkalmas keretre tekerve, már más a helyzet. Az külön jó, hogy a teljesítmény változtatható. A cekász mögé helyezett keverőlapátos ventilátor úgy az egy, mint a többszintes gépekben a legjobb megoldásnak tűnik. Lásd Chik Fan 22410-nél bemutatott keltetőjét.

 

Másik , néz meg jobban van-e benne, nem barna kislány eladó, hanem hőkioldó, én innen nem látom. Ha nincs benne, akkor bánj vele óvatosan.

Nem akarom elkapkodni a lelkesedést, de azért köszi.

 

Előzmény: evodia2010 (22417)
evodia2010 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 22420

Az ellenállás (?) a választókapcsoló két állása közé van bekötve jobb felső csavarnál.

A fűtőszál egyben van...

Előzmény: Chik Fan (22419)
Chik Fan Creative Commons License 2018.01.16 0 0 22419

Szia!

 

Most csak pár szót enged az időm. Bocsi!


- ..valami előtét ellenállással állítja elő a két fűtési fokozatot.
Nem. Az a panel a feszültség/teljesítmény korlátozó alkatrészeket tartalmazza a ventilátor számára.
Néhány alkatrész a kontroll LED-ekhez tartozik. A fokozat kapcsolóval szabályozhatod a fűtőteljesítményt
Az a bizonyos "két fűtési fokozat" a specifikációja szerint három! 100;200;300W
Ahogy innen meg tudom ítélni, 3 db 100 wattos cekász van a kütyüben. Ezekből kapcsol be 1, 2, vagy 3 darabot párhuzamosan a 230 voltra a  fokozat választó kapcsolóval.


A teljesítményt a három szakaszból 2, vagy 3 soros kapcsolásával tudod felezni, vagy harmadolni.
Ehhez fel kell deríteni a kütyü huzalozását, majd a kívánt módon átkötni. Vegyes kapcsolással 150W is lehet a fűtőteljesítmény. Egy alkalmas dióda beiktatásával ezt le lehet felezni 75 W-ra. Számos variáció elképzelhető.

 

- ...kurtítok a fűtőszálon, vagy valami potmétert teszek elé?

Ne tedd! Ha rövidítesz a fűtőszálon, azzal az ellenállását csökkented, nem a teljesítményét!

Előzmény: evodia2010 (22417)
joededy Creative Commons License 2018.01.16 0 0 22418

Szevasztok!

Nem készült másik.

Előzmény: gyalog.galopp (22415)
evodia2010 Creative Commons License 2018.01.15 0 0 22417

Tegnap lefotóztam a fűtést, majd elfelejtettem:

Nekem túl erős, mert kettő van belőle. Ha jól látom, valami előtét ellenállással állítja elő a két fűtési fokozatot.

Vagy kurtítok a fűtőszálon, vagy valami potmétert teszek elé? Nem is tudom.

Egyébként nagy ventilátoros fűtőszálas készülék 3-4 ezer Ft, bármely áruházban.

Nálam mondjuk mindenhol van fi relé...

 

Előzmény: Chik Fan (22416)
Chik Fan Creative Commons License 2018.01.15 0 0 22416

Szia!

 

- Azon vitázunk, amiben nagy vonalakban egyetértünk. De ez így van rendjén!
Az Ördög ugye a részletekben lakik. Nem árt tisztázni a részleteket is.

 

- "Országomat egy jó cekász fűtésért!"

12 vagy 24 voltos rendszerű fűtésekhez alakul a megoldás. Van hozzá ellenálláshuzalom.
Részleteket kicsit később.
Jól látod a kínai cekászos lámpa kérdését is. Én abban a burkolatban nem üzemeltetném.
Most nem fejtem ki a miérteket, el vagyok kissé havazva, csak annyit mondok, itt is kiütközik, hogy kínai.
Egyébként nagyon köszönöm evodia2010 fórumtársunk figyelmességét!

 

Off:

"... ki tudja, ha a hegesztő trafómra rá tudok tekerni 5-6 mentet, ez most jutott eszembe...."

1, maximum 2 menet elég. Inkább az áramerősség kell, semmint a feszültség.

Ha van selejtes mikróból trafó, aminek a 230 V-os része jó, a kivágott nagyfeszültségű tekercs helyébe is be lehet fűzni 1-2 menetet. Így a lemezeléshez hozzá sem kell nyúlni.
A befűzött menetek minél nagyobb keresztmetszetűek legyenek.

Előzmény: gyalog.galopp (22411)
gyalog.galopp Creative Commons License 2018.01.15 0 0 22415

Köszönöm, ez jókor jött!

Azt nem értem a te fotóidat mért nem dobta ki soha a kereső, pedig sok méretezési kisérletezéstől megkímélt volna. A trapéz lemezeket még tavaly legyártottam, nálam a magasság 2mm-el kisebb , a többi stimmel. Csak egyféle méretben készítettél bölcsőket?

Előzmény: joededy (22413)
japipapi Creative Commons License 2018.01.15 0 0 22414

Szia joededy!

Örülök, hogy még vagy! Látod, itt a bizonyítás, hogy nem olvasnak vissza. A Te cuccaid szerintem tutik. Hobbinak tökéletes, a ráérőseknek, mint ahogy én vala, jó móka volt a kétóránkénti manuális forgatás, az órákig bambulás amikor éppen töri a tojást a csibe, amikor esetlenül bóklászik még vizesen, az első ivási próbálkozások, stb.

Öröm volt az építés, az itten "tárgyalás", az építés, a próba és tapasztalat kicserélése, majd később a nevelés, - és közben volt egy pár jó szó egymáshoz. 

Megváltozott a topic hangulata sajnos. Igaz, ma már én sem keltetek, rábízom a természetre. Bele untam. Lehet hülye szokás, de ami sikerül, már készséggé vállt, tovább lépek, más irány érdekel. (De azért vissza-vissza nézek, hogy áll téma. Hetekig, hónapokig még csak bejegyzés sincs, majd ismét felébred a meddő vita)

Minden jót Neked (is)! :-)

 

 

Előzmény: joededy (22413)
joededy Creative Commons License 2018.01.15 0 0 22413

Szevasztok keltetősök!

Beleolvastam a forumba és látom aktuális téma a forgato.A 10040 és 10091 számu bejegyzésben van pár foto az általam gyártott és ma is használatban levö forgatorol.Az alapötletet a PL masine szolgáltatta.

joededy

gyalog.galopp Creative Commons License 2018.01.14 0 0 22412

Ha a kezembe kerülne egy olyan fűtőszálas kütyü , ami neked van már szedném is ki belőle a cekászt, a ventilátort meg esetleg beépíteném szellőztető ventilátornak.

A kínai bölcső sajnos mégsem jó, át kellene építenem a dobozomat. Láttam ezeket egy gépben 3 szinten elhelyezve , tálcánként külön motorral, a fűtés és a ventilátor oldalt volt, ha nem lennék annyira előre a sajátommal, valószínűleg komolyabban elgondolkoznék rajta.

A tálcákban a bölcsők cserélhetőek, de ugyanezt itthon is meg lehetne csinálni a sokkal praktikusabb huzalból.

Előzmény: evodia2010 (22409)
gyalog.galopp Creative Commons License 2018.01.14 0 0 22411

Tisztelt Chik Fan!

 

Szerintem nincs nagy nézeteltérés közöttünk. Nézzük, nekem van egy 160-as, neked van négy db. 80-as ventilátorod. Te nyertél, a tiéd a nagyobb.:)

A hőkülönbség az egyes szinteken, vagy akár az egyes tálcákon belül is úgy a 14. nap után alakulhat ki inkább, mikor a "szélvédett" helyeken a tojások az önhőtől túlmelegedhetnek. Ezt a tálcák kialakításával, a ventilátorok elhelyezésével, megfelelő szellőző nyílásokkal ki lehet küszöbölni, ehhez viszont kell némi tapasztalat, addig meg pár tucat bedöglött tojás, vagy beteg csirke. Egy lapos dobozban jóval kisebb a rizikó.

Nem mellesleg itt a fórumon Te magad is többször adtál hasznos tanácsot a légkeveréssel kapcsolatban.

 

Országomat egy jó cekász fűtésért! Egyszer nézegettem, mit lehet kapni ellenálláshuzal néven, számolgattam és lemondtam róla, de egy ezzel kapcsolatos jó ötletért is bármikor lemondok a csöfiről.

 

Azért nem akarok bölcsőket gyártani, mert egy agyonhasznált ponthegesztő is több százezer forint. Bár láttam már házilag barkácsoltat, ami egy 100-as szöget elégetett, hmm... ki tudja, ha a hegesztő trafómra rá tudok tekerni 5-6 mentet, ez most jutott eszembe....

A tojásbölcsők méretét a tojások határozzák meg, fajtánként egy, összesen legfeljebb három sablont kell készíteni a szélességre, a hossznak csak a terhelhetőség szab határt.

Én 5-ös menetszárakból, trapéz alakú lemezekből és anyákból kezdem el, túl azon, hogy macerás, ha lelazulnak az anyák, a bölcső vége nem kövezi az elejét...

A kínai műanyagnak első pillanatban megörültem, de az egyik méret túl nagy a másik túl kicsi a már kész dobozomhoz, azonkívül egymás fölé helyezve túl zártnak tartom pont a légkeverésre tekintettel.

Tehát, ha van iparos, megfelelő géppel és szabad kapacitással és megrendelő lennék, de szerintem többen is.

 

A keltető egy komplex rendszer, ami annyit ér amennyit a leggyengébb eleme.

 

Előzmény: Chik Fan (22408)
Chik Fan Creative Commons License 2018.01.14 0 0 22410

Sziasztok!

Ha már szóba került a keltetőgép építés, találtam egy angol nyelvű leírást komplett, automatikus keltetőgép építésről. Link
 Engem legfőképpen a vezérlő része érdekel.
Letölthető PDF formátumban a kapcsolási rajz, a huzalozási vázlat, + a PIC kontroller beégetendő hex tartalma.
Szintén letölthető, ám csak fizetés ellenében a nyomtatott áramkör, illetve a forráskód is.
Ha valaki idegenkedik az orosz nyelvtől, illetve az Atmega chippektől, ez alternatívát jelenthet a számára. Ez is SHT21 érzékelőt használ, mint a "Joededy-féle" orosz cucc. Azzal nagyon jók a tapasztalataim, és teljes körűen kielégít minden keltetéssel kapcsolatban felmerülő vezérlési/szabályozási igényt. Úgy tűnik ez is hasonló.

evodia2010 Creative Commons License 2018.01.13 0 1 22409

Csőfűtőtest elég lomha lehet on/off kapcsolás mellett, késleltetéskont (holtidő) működik. Ehhez tényleg vmi PID kellene.

Én sajnos, tizedfokos beosztású és pontosságú megbízható PID-et nem leltem még fel.

A villanysütő jó hasonlat, majd aki használja kérdezd meg, hogy hőlégkeverés mellett is mekkora különbség alakul ki (pl. egyik oldalt vagy sarokban jobban süt).

Nekem fűtőszálas  fűtés van, kis keltetőbe, de ennek gyenge a ventilátora nagyobba (önmagában).

Tojáskosárból nem elég a választék? Hátha valamelyik megfelel... ;)

Előzmény: gyalog.galopp (22407)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!