Keresés

Részletes keresés

33nev Creative Commons License 2008.07.11 0 0 243
Ne haragudj, de tényleg nem akarsz beleolvasni a korrektor blogba? Igazán élvezetes a stílusa. Aztán hátha...
Előzmény: Törölt nick (242)
33nev Creative Commons License 2008.07.11 0 0 240
Tehát akkor foglaljuk össze: miért is kéne szerinted a mea culpába fáradnom? Csak mondd, és már ott is vagyok. Mert az elsőkézbőlt némiképp kevésnek találtam, és próbáltalak rávenni benneteket az ítéletek berakására? Egy nap után megtetted, köszönöm. Vagy mert soknak találtam az egy napot a szövegezésre? (A francnak van kedve visszaolvasni. Mondd meg, mit akarsz, és megkapod.)

Ja! Mi lenne, ha együtt mennénk a mea culpába, húgocskám. Te például jöhetnél ezért a vadászozásért (ami már elsőre is kis túlzásnak tűnt), mivel ennek pusztán a médiákok többesszámú alapesetéhez van köze, te meg lusta vagy utánajárni.

Ja! És vigyük már magunkkal a bírókat meg a sajtót is, jó? Mert lenne itt még néhány ember, aki megjelenhetne a mea culpában, kezdve a bírónővel.
Előzmény: Törölt nick (239)
33nev Creative Commons License 2008.07.11 0 0 238
De gondolom, az ítéletekre gondoltál. Amiket végülis mégsem volt fizikai képtelenség egy nap alatt írásba foglalni. Szeretném hinni, hogy végre feléledt az életösztön a bíróságok némely tagjában, és mégiscsak rábeszélték Gizikét a túlórára. Igaz ugyan, hogy szerintem most már késő, de jobb későn...

(Azért még egyszer nézz utána a médiumoknak meg a médiáknak, mielőtt fölényeskedni próbálsz! Sajnos médiák. Ez van.)
Előzmény: 33nev (237)
33nev Creative Commons License 2008.07.11 0 0 237
Nem azt mondtad, hogy nem akarsz velem vitatkozni? Akkor meg mit verjem magam? :-)
Előzmény: Törölt nick (236)
Rákattantam Creative Commons License 2008.07.11 0 0 235
Köszönöm.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.10 0 0 231
"Van amikor a bíróéval is, de nem tehet mást, neki a jogszabály alapján kell döntenie."
Az úgynevezett "bírói belső meggyőződés" fogalmáról hallottál már?
Előzmény: pannonbetyár (87)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 229
Médium, nem mádium, a fene egye meg.
Előzmény: 33nev (228)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 228
Médiumok összessége? Ez valami halottlátó-kongresszus? Szerintem nem kéne ennyire elragadtatni magad. Fordulj bizalommal itt az indexen a korrektor bloghoz! Keress rá a mádium szóra. Érdekes dolgokat fogsz megtudni a médiumokról, a médiákról meg a magyar nyelvről. Persze, mindennek semmi köze ahhoz, hogy még mindig nem prezentáltad a bíróság felmentő ítéleteit. Az elmarasztalókat meg pláne. Hogy az indoklásukról már ne is beszéljünk.
Előzmény: Törölt nick (226)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.10 0 0 227
Kell nyitni 1 nyilvános fórumot ahol mindenki leírhatja a véleményét, ezt erősen propagálni, és akkor aki akarja közölheti a közszereplővel a kifogásait.
Persze indoklással, érvekkel támogatva.
Az hogy utálom olyan OVis. Bármiféle dibálás pedig erőszak, nem kulturnéphez illő, és nem való a XXI szba. Régen amikor szokás volt nem volt internet.
Előzmény: Podvinecz marsall (211)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 225
Szerintem is vége. Nincs ezen mit magyarázni. A lényeg, hogy a sajtó hazudik. Az összes média, egytől egyig. Csak a bíróság mond igazat. Igaz, hogy sose tudjuk meg, mi az az igazság, mert azt nem árulják el. A lényeg, hogy a sajtó hazudik.
(Bocs. Sikerült már megtalálni a megfelelő szövegkörnyezetet?)
Előzmény: Törölt nick (224)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 223
Picivirág! Nekem tök érdektelenek az ítéletek. Jelenleg neked lenne fontos az írásbeli ítélet és indoklás, hogy ne nézz ki nagyon hülyének, de ha te nem forszírozod, nekem mindegy. Még egyszer: nekem mindegy. Én pontosan azt gondolom, amit leírtam: a mundér védelme érdekében össze-vissza beszélsz. Ezen kéne változtatni. De ez fizikai képtelenség.
Előzmény: Törölt nick (222)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 221
Igazán rendes vagy. Csak akkor nem igazán értem, miért nyitsz egy topikot a bíróságok mentegetésére, ha aztán minden problémás helyzetben megfutamodsz. Rajta, drága, védd meg a bírókat! Meg Gizikét. Én készséggel elismerem, hogy rajtad kívül mindenki hazudik az ügyben, csak egy, egyetlen bizonyítékot mutass már! Tényleg! Valamit! Na?

Én nem hirdetek semmit. Te állítod, hogy hazudik a sajtó. Szerintem is, ja. De azért fényévekkel meggyőzőbb lennél, ha valami halvány bizonyítékot tudnál mutatni. Nem tudsz. Menekülsz.

Félre ne érts! Szerintem is hazudnak. Szerintem is a bírónőnek volt igaza. A tojásdobálás csak akkor bűn, ha a hülye nácik pontosan felmérik előtte, hogy ez bűn. Most nem tették. A bírónő résen volt, és meglátta, hogy most nem mérték föl. Majd legközelebb.

Előzmény: pannonbetyár (219)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 220
Jajj, elfeledtem! Azért az a videórészlet is sokat dobna a bíróság tekintélyén, ahol a bírónő kijelenti: tojással dobálni bűncselekmény. Biztos van ilyen, csak az a rohatttkomcsi sajtó letagadja. Akár szövegkörnyezetből kiragadva is. Ennyi hülye bírót! Ott a kezükben a fegyver, és nem merik használni! Vagy az csak vizipisztoly? Hogy mik vannak!
Előzmény: 33nev (218)
pannonbetyár Creative Commons License 2008.07.10 0 0 219

Azért léptem tegnap is ebből a topikból és azért lépek most is, mert hülyékkel tök fölösleges vitázni.

Vagy nem olvastad az előbb, vagy nem érted:

Gizike nem fog túlórázni egy ügy miatt sem, csak mert ott liheg a média. Ő is és a bíró is teszi a dolgát, aznap is tárgyalt emelett a marhaság mellett 7 másik ügyet, meg azóta is. Egy határozat írásba foglalása jóval tovább tart, mint a kihirdetése, ezt a szöveget is hosszabb ideig írtam, mint ameddig olvasod, de a teheneknek sem érdemes a fejőgépről magyarázni így én is befejeztem a veled való "kommunikációt".

Maradj bátra hülye és hirdesd is nagy hangon!

Előzmény: 33nev (218)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 218
"és fizikai képtelenség másnapra írásba foglalni."

Na most, azért egészen hülyét nem kéne csinálni a magyar bíróságokból. Mi az, hogy fizikai képtelenség? Te ezt most egészen komolyan elhiszed? Te most komolyan azzal próbálsz érvelni, hogy egy 20 percben elhangzott ítéletet nem lehet egy nap alatt papírra vetni? Szépen kérlek, ennyire nagyon baromnak ne nézzétek már az embereket! (Beleértve engem is.) Ha nem haragszol, maradnék az elemi logikánál. Amennyiben egy bíróság az egy nap alatt hozott ítéleteit nem képes egy nap alatt írásba foglalni, akkor ezek az ítéletek az életben soha nem lesznek írásba foglalva. Pont. Nincs ezen mit rágni.

Az meg, hogy most éppen a bíróság tekintélye lenne a tét, az meg rohadtul ne zavarjon. A gépírónő ezért nem hajlandó túlórázni. Most miért kell ennyire hülyének lenni? Basszus, azt állítod, hazudik a teljes magyar sajtó. A francért nem próbálod bebizonyítani? Bocs, de az itt elejtett sejtelmes megjegyzéseid legfeljebbb nickfreenek bizonyítékok.

Tehát: ítélet, indoklás. Írásban. Bármennyit is kell ezért Gizikének túlóráznia. Annyire hülye még a magyar bíróság sem lehet, hogy Gizike miatt ennyire lejárassa magát!
Előzmény: pannonbetyár (217)
pannonbetyár Creative Commons License 2008.07.10 0 0 217

egy egész nappal az ítélet után azért lehetne valami írásba foglalt nyoma. Ha nincs, hát nincs. Ilyen a magyar igazságszolgáltatás.

Igen, ilyen.
A törvény, ami alapján a bíróság ugyanis nem egy napot ad az írásba foglalásra, hanem többet. Ugyanis egy bíró egy nap rengeteg ügyet tárgyal, számára egyik olyan mint másik, csak bosszantó tényező, ha valamelyikra rácuppan a sajtó, és fizikai képtelenség másnapra írásba foglalni. De ismétlem, a törvény is több napot ad erre.

Külön kiemelve, hogy miért hazudott a teljes magyar sajtó.

Honnan tudná ezt nickfree, honnan tudnám én?

Én csak azt tudom, a sajtóban nem az jött le ami a tárgyalóban történt, és két híradó is vágással meghamisítva tudósított.

A bírónő ugyanis felolvasott abból az ügyészségi határozatból, amit a vádlottak lengettek, kijelentette hogy ezzel nem ért egyet, de az ország csak azt látta/hallotta, hogy a bírónő ezt mondta, mert az egyet nem értését ügyesen levágták.

Azóta ezen csámcsog az ország és a helyreigazítás és ha egyszer nyilvánosságra kerül, az indokolt ítélet már nem fog érdekelni senkit.

A legfőképp téged nem, aki nem csak szerfölött tájékozatlan vagy, de igencsak elfogult és rosszindulatú is.

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=71083

Tojásdobálás: téves információk jelentek meg a médiában - 08:59

Több médiumban is tévesen jelent meg az a megállapítás, hogy belefér a véleménynyilvánítás szabadságába a tojással való dobálás - ezt Bánáti János ügyvéd és Frech Ágnes, a Fővárosi Bíróság Büntetőkollégiumának vezetője is megerősítette a Klubrádiónak. Két feltehetően a hétvégi melegfelvonuláson történt események után született bírósági végzés jutott a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet birtokába – erről Dénes Balázs a TASZ elnöke számolt be a Klubrádió reggeli műsorában.

Dénes Balázs elmondta: a nagy televíziók híradóiban is tévesen hangzott el a megállapítás, mely szerint a tojásdobálás belefér a vélemény nyilvánítás szabadságába. A híradókban elhangzott bejátszások tagmondatok, kontextusból kiragadott részletek.

Ennek ellenére azóta is jelennek meg cikkek, hogy a bíróság szerint is szabad tojást dobálni és a közjogi méltóságok is erről fognak ma tárgyalni.

A tényekre meg továbbra is szarik mindenki.

Hát ilyen ország ez.

Előzmény: 33nev (216)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 216
Nem, nem vagyok sajtós. Semmmilyen formában. Ámde ahhoz, hogy a bírónő (és a teljes Fővárosi Bíróság) helyett az egész magyar sajtót tartsam hazugnak, némiképp több kéne. Mondjuk az ítélet és indoklása. Írásba foglalva. Dátummal, aláírással. Egy teljes nappal azután, hogy élőben elhangzott. Külön kiemelve, hogy miért hazudott a teljes magyar sajtó. Ez lenne a kihívás. És ez az amire képtelen vagy bármiféle választ adni.

Igen, igazad van. Nem ismerem a magyar ítélkezési gyakorlatot. Csak a józan ész a fegyverem. Az meg azt súgja, hogy egy egész nappal az ítélet után azért lehetne valami írásba foglalt nyoma. Ha nincs, hát nincs. Ilyen a magyar igazságszolgáltatás. Erre képtelen, ez van. Azért fájó, mert marha egyszerű lenne megmenteni a bírói kar tekintélyét és porba alázni a magyar sajtót. Virítani kéne az indoklást. Ezt kérem tőled tegnap óta, ezt kérte az origo a Fővárosi Bíróságtól. Ha nem, hát nem.

(Hogy álltok a szövegkörnyezettel? Sikerült olyat találni, ami legalább nyomokban épeszűnek mutatja a magyar bíróságokat?)
Előzmény: Törölt nick (215)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 214
Értem. Tehát neked van igazad. Nagyszerű. Meghajlok az érveid súlya alatt.
Előzmény: Törölt nick (212)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 213
Te most egészen hülyének nézel, drága? Egy nap alatt azért egészen hosszú szövegeket lehet írásba foglalni. Különösen, ha a bíróság becsülete, tekintélye, szavahihetősége múlik rajta. Kölünösen, ha az egész magyar sajtót vádolom hazugsággal.
Előzmény: Törölt nick (210)
Podvinecz marsall Creative Commons License 2008.07.10 0 0 211
"A személyes utálat, eredjen az bármiből nem vihető át erőszakba, mert akkor az diktatúrához vezet."

A kérdés csak az, hogy egy polgármester tojással történő megdobálása vajon erőszaknak minősül-e. Mert ha megverik baseballütővel, az sima liba. De tojással megdobni az legfeljebb megalázó.
Előzmény: Törölt nick (204)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 209
Indoklás. Érted ezt a magyar szót, vagy próbáljam körülírni?
Előzmény: Törölt nick (207)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 208
Neked nem furcsa, hogy a bíróság megtagadja az indoklás nyilvánosságra hozatalát? Merthogy -állítólag - az origo kérte, és nem, az istennek sem. Pedig - állítod te - ez mindenben a magas bíróságot igazolná. A sajtó (egyben az egész) hazudik a bírónőről, ezt tudjuk. Esetleg, ha a bíróág végre előállna valamivel! Nem? Hát jó.
Tehát: várj még két napot, légyszi, amíg a bírói kar megtalálja végre azt a szövegkörnyezetet, ami magyarázhatja a felmentéseket! Majd akkor! Majd akkor kergess körbe, légyszi a topikokon!
Előzmény: 33nev (206)
33nev Creative Commons License 2008.07.10 0 0 206
Száguldok drága. Amint végre berakod az indoklás hiteles szövegét. Nos?
Előzmény: Törölt nick (202)
kobaltselyem Creative Commons License 2008.07.10 0 0 205

"nem lenne elég tojás, de puceráj sem........"

.

Nem lehet, hogy ez az egész a tojástermelők és a vegytisztítók közös gerillamarketing-kampányának része?

Előzmény: drukkker (137)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.10 0 0 204
Azonnal nem visszahívható, de 4 évente lecserélhető.
A személyes utálat, eredjen az bármiből nem vihető át erőszakba, mert akkor az diktatúrához vezet.
Kultúremberek demokráciában vitatkozni, érvelni szoktak, erre való a média, beleértve ezt a fórumot is.
Szerintem az aki dobálózik agyilag zokni, nincsenek érvei, ezért veszi elő a ftyülőt és a dobálózát , bármivel: kukával, kővel, tojással...
Előzmény: Podvinecz marsall (200)
vorobjanyinov Creative Commons License 2008.07.10 0 0 203

I. A., Cs. L. K. és G. P. eljárás alá vont személyek tekintetében a bíróság az ellenük garázdaság szabálysértése miatt indított eljárásokat megszüntette.
A végzések jogerősek.

A garázdaság miatt indult szabálysértési eljárásokban a bíróság megállapította, hogy az eljárás alá vont személyek esetében fennáll a Szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény 9. § (2) bekezdésében írt felelősséget kizáró ok: a cselekmény jogellenességében való tévedés. A bíróság ezen eljárásokat az Szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény 84. § (1) bekezdés d.) pontjára figyelemmel megszüntette a Szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény 120. § (2) bekezdése alapján.

Budapest, 2008. július 8.

Fővárosi Bíróság
Sajtó- és Nemzetközi Kapcsolatok Titkársága

http://www.birosagnews.webgallery.hu/getnewshu.php

pucros Creative Commons License 2008.07.09 0 0 201

Most volt az inforádióban, szerkesztői bravúrral leadták a barom hírt még 101edszer, majd rögtön utána a bíróság cáfoló nyilatkozatát.

pannonbetyár tudta jól.

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (198)
Podvinecz marsall Creative Commons License 2008.07.09 0 0 200
Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem bírok hőbörögni azon, hogy nem vágták le a tojásdobálók kezét. Engem például dobtak már meg tojással (igaz, nem indulatból, hanem 'viccből'), nem kellemes, de mondjuk nem is egy terrorcselekmény. És ezt most attól teljesen függetlenül, hogy milyen alkalomból kik, és kiket dobáltak meg. Tojással megdobni valakit annyit jelent, hogy fúj, utállak, bazmeg. Nem szép dolog, nem úri dolog, nekem eszembe se jutna, de azért mondjuk hatodakkora gáz, mint egy könnyű pofon. Nekem nem tetszik, hogy a felvonuló buzeránsokat megdobálták tojással. A felvonuló buzeránsok se tetszenek, de nem is ártottak nekem. De mondjuk a Debilszkyt, vagy akár az esztergomi (igen, fideszes) polgármestert egészen nyugodtan lehessen megdobálni, politikus, nem visszahívható. (Lásd: aki kurvának áll, ne sírjon, ha basszák).
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2008.07.09 0 0 198
Most nagyon komoly arccal fel kéne dolgoznunk kollektívan azt a helyzetet, hogy a teljes magyar média, a Hírtévétől a Magyar Horgászig, nem kifelejtve a TASZ-t, analfabétizmusukból kifolyólag félreértették az ítéletet, csak pannonbetyár értette jól, mert ő 130 kilós és a dobása piros foltot hagy a ruhán keresztül.

Egyébként ez teljesen beleillik az ország elmeállapotáról kialakítható összképbe. :)
Előzmény: pucros (197)
pucros Creative Commons License 2008.07.09 0 0 197
Mármint, nem az érdekel, hogy tényleg megdobtál-e egy bírót, hanem hogy tényleg ez volt-e az ítélet, és nem az, amiről mindenki más tájékoztat?
Előzmény: pucros (195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!