Kőbánya Kispestnél a metróvégállomásnál lebontották azt a felüljárót amelyen a Reptéri busz megállóhelyet el lehetett érni?Most honnan indul a reptéri busz Kőbánya Kispestről??
Az ám. Kőkemény lánc-elválasztó, útfeltúrásból szerzett terelőtábla, meztelen csatornacövek, kétujjnyi hézag a padló és az oszlopburkoat között, ocsmány, aszfaltozott padló, mintha az egész félkész lenne. Hogy lehet ezt botrány nélkül megúszni?
Emberek! Senkinek nem csípi a szemét az, hogy a megépített szép új KÖKI Metrohoz vezetó része és maga a metro peron is kb. úgy néz ki takarítás szempontjából mint az átépítés előtt. Koszos padló, szemetes átjáró, vizeletszag a fenti liftajtó kőrnyékén. Tegnap megkérdeztem a metróbejáratnál lévő útonálló ellenőrt a takaritás mikéntjéről. Szerinte naponta takarítanak. (Elnézve az úriembert, igen csak hasonult megjelenésével a környezete állapotához. Gyűrütt, szedet vedett öltözet, borostás arc, hiányos fogazat, ápolatlan megjelenés). Nem régen egy idős férfi ismerősöm panaszkodott, hogy a liftből kilépve hajléktalanokba botlott és igen csak féltette a két bőröndjét, amivel nem akart lépcsőzni - szerencsére a vigyorgáson kívűl más atrocitás nem érte. Van valakinek valamilyen ötlete, hogy kit kellene megszólítani ezügyben? Kihez lehetne fodulni a megoldás reményében?
Tudom, hogy mások szerint hibás a véleményem, de szerintem nagyon sokan vannak vele úgy, hogy minek menjek át a Plázán, ha nekem ott semmi dolgom.
Errefel próbálnak kényszeríteni ilyen, olyan módszerekkel több, kevesebb ikerrel.
Tudom nem KöKi, de pl. az Arénában van olyan bejárat, ahol a mozgólépcső tetején a New Yorker üzletben találod magad, na ettől ki is rázott a hideg, és undorítónak is tartom, hogy így próbálkoznak vásárlásra bírni.
Én is alul közlekedek. Reggelente sietek a 202E-hez, le a lépcsőn aztán toronyitánt át mindenen. Akár másodpercek is számítanak, ha elmegy a busz, a következő 20 perc múlva indul. Anyáztam is, amikor azt a pár korlátot odarakták.
Hazafele is alul megyek, csak akkor már nem sietős. :-) A "hátsó" lépcsőn csak akkor, ha be kell mennem a plázába.
a szabó ervin kétirányúsítását nem tudom, hol hallottad, de szerintem kevered a simonyival, mert annak a kétirányúsítása viszont tényleg szerepelt a régesrégi tervekben (nyilván valami kerületi és/vagy fővárosi probléma az oka annak, hogy - eddig - nincs semmi). a szabó ervin utcát eredetileg lezárni és csillapított övezetté alakítnai tervezték. ez, bár jól hangzik, nekem kissé "lágymányosi híd, budai hídfő" szindrómás: lejön a tömeg a felüljáróról, megáll a lámpánál, majd hova? élesen jobbra vagy élesen balra. csak arra ne, amerre menni akarna tovább a többség.
szóval, ki tudja. az is lehet hogy valaki meggondolta magát.
Igazából én még mindig azt tudom csak mondani, hogy el lett cseszve az egész.
Nem azt mondom, hogy a régi jó volt, de ha lehet, akkor még rontottak azon, ami volt.
Olyannyira igazad van abban, hogy nem megy az emberterelés, hogy ugyanúgy ahogy írod előre indulnak el az emberek, de azért nem kell keresniük a metrót, tudják, hogy merre kell menni.
Tudod a vicces az egészben, hogy lemértem, és ha a mozgólépcsőn megyek a metró felé, akkor ha senki nem állja az utamat a bevásárlóközpont azon kis részén, ami ezáltal át kell menjek, akkor is lassabban érek oda egy picivel, mintha végig gyalogolva előrefelé indulnék el.
én egész biztosan azt a tervet láttam, amiben még szerepel az erdő (ha azt annak lehet nevezni) és annak a rendbe tétele. de a te infód nyilván újabb és megbízhatóbb, nekem úgy tűnik :)
az elkerülő az egy más tészta. majd amikor a derkovitsot kiváltják vagy mi.
A gyorsítósáv lesz 'A felhajtó'. Nem lesz másik. A hídról jobbra lejövő sávon is fognak majd reszelni, ha nekiállnak a felújításnakújjáépítésnek.
A Simonyi#Derkovits lesz 'A kereszteződés'. Az erdő repül a fafeldolgozóba :( Valami elkerülőről is hallottam - de rajzot nem láttam - ami a Vak Bottyán fojtatásaként hátolról kerülné meg a házakat a Jegenye fasorba bekötve. Ezért sem lett rögtön fölfestve a szaggatott a záróvonalra. Kötve hiszem, hogy ott elférne ilyesmi.
Télen nem egészséges utat építeni, főleg nálunk.
Az engedélyezés a kerületeken múlik, mert az összes szakasz kerületi út (a gyorsforgalmi is).
na várjál, ott mondod, ahova a gyorsítósávot csinálták? mert oda nem kell belülről menni - az épület alól kikanyarodva lehetséges lesz szinte "szembe" fölmenni. erre - ha most hirtelen jól számolok - minden járat képes lesz, aminek oda kell majd mennie.
az megszűnik? ez elkerülte a figyelmemet eddig. és akkor az autók hol fognak fölmenni? mert a buszvára elvileg be se jöhetnek.
engem még az is érdekelne, hogy a sibrik-felüljáróra ahol most fölmennek a buszok (85, stb), na azzal mi lesz. vagyis az "erdő melletti úttal". mert a tervek szerint az az út kuka és egy nagyobb ívet leíró út lesz majd az "erdőn" keresztül, ami kb a simonyi zs. utcával szemben találja meg a derkovitsot. kíváncsi lennék, hoyg ez az út elfelejtődött vagy csak ebben a szezonban (=télen) már nem fognak bele.
Milyen szép lesz majd csuklóssal fölmenni a gyorsforgalmira a belső oldalról, szembe az új gyaloghíd alá...
Szerencsére még a XIX. kerületnél pattog a labda. Ha engedélyezik, akkor a Sibrik-híd alatti felhajtó megszűnik az átépítésre hivatkozva és nem is épül vissza.
az első bekezdéshez: nem értek vele egyet, mert így várni kell egymásra, továbbá bizony típusokkal nem is olyan könnyű oda normálisan beállni, mint amilyennek látszik. de azzal egyetértek, hogy a tömeg benti kontrollálatlan kóválygásával kell(ene) valamit kezdeni.
na, az ilyen hozzászólások is mutatják, hogy mekkora gyökérség volt hátrébb tenni.....
végre csináltak egy végállomást, ahol normális, tágas leszállóhely lenne, erre tessék.
az oka az, hogy ott az eredeti rend szerinti leszállítás után mindenki elindult előre, keresztül tökön-paszulyon, át a benti úton, keresztben (egyébként ennek a rendezése végett tették oda azokat a korlátokat a 282e-284e mögé, nem kell mondanom, hogy mekkora sikerrel). az elgondolás szerint ha hátrébb állnak meg a leszállító kocsik, akkor az emberek végre megtalálják a külső mozgólépcsőt a metróhoz. tudom, nem mindenki a metróhoz megy. de sokan igen és ők legalább nem kószálnak.
persze ez nem jött be. az utasok legalább fele továbbra is elindul befelé (pedig már arra se lehet hivatkozni, hogy nincs kitáblázva minden), és ott tanakodik, hogy hol a metró. ennyit arról, hogy az emberek föltalálják magukat.
a lényegre visszatérve: a szabály szerint (nem mintha a topicra tartozna, elvégre belső szabályozás) hátul kell megállni. akkor mehetsz előrébb, ha látod a tükörben, hogy jön másik busz is. természetesen előfordul, hogy az ember későn veszi észre, ilyenkor várás van, ennyi.
tehát: aki különösebb ok nélkül előre megy, az szabálytalan. ezt a bevezetés után jó darabig ellenőrizgették is. (csak egy kérdés: nem volt gyanus, hogy a buszok 90%-a hátul áll meg? ennyien már csak nem lehetnek szabályszegők....)
Nem tudom mennyire illik ide, de szeretném megcsinálni a buszvégállomást és a Terminál környékét az OMSI nevű buszszimulátor programba, és segítségeteket szeretném kérni, valaki nem tudna egy tervrajzot, vagy vmit szerezni, méretekkel lehetőleg, hogy minnél pontosabban el lehessen készíteni? A segítséget előre is köszönöm!
Szerintem meg inkább az első táblát kéne onnan eltakarítani és a hátsót véglegesíteni. Inkább menjenek az utasok (köztük naponta én is) keresztül a plázán, minthogy halálra gázolják őket a buszok előrecaplatás közben, vagy ha ezt, illetve a kipufogógáztól megfulladást megúszták, a sima lépcsőn kelljen sokszor háznagyságú poggyásszal felmászniuk.
Vásárolni meg nem kötelező.
Ami meg a "konténervárost" illeti, talán a Sibrik-felüljáró felújításakor eltűnik.
Azt árulja el valaki, hogy amikor a Vak Bottyán felől bekanyarodnak a buszok a végállomásra a leszállóhelyre, akkor miért nem képesek a sofőrök arra, hogy az első táblához álljanak?
Mert letakarva nincsen semmivel, így indokolatlan az, hogy a hátrébb lévő csak ideiglenesen kihelyezett megállótáblánál álljanak meg?
Vagy esetleg plusz pénz kap a BKV zsebbe a Terminál üzemeltetőitől, ha az utasokat arra kényszerítik a BKV dolgozók, hogy a plázán keresztül menjenek a metróhoz?
Egyébként még mindig undorítónak tartom, hogy kényszeríteni próbálják az utasokat az üzletközponton keresztüli áthaladásra.
Aki azt mondja, hogy ezzel nincsen semmi baj, mert máshol is van ilyen, annak csak annyit, hogy nem hinném, hogy napi szinten kellene az embereknek ruhákat meg méregdrága órákat vásárolni, mert elsősorban ezen üzletek közé kényszerítik az utazni vágyókat.
Sajnálatos, és látszik, hogy egy tipikusan plázatervezéssel és építéssel van dolgunk, ahol a buszvégállomás és a metróállomás csak púp volt a kivitelező hátán. :( Igénytelen az egész, és a rosszul megcsinált gyalogos terek és a lépcsők összekötésének egyik sufni megoldása, hogy a 85-ös végállomásánál lévő lépcső peronrészénél már felszereltek terelőkorlátokat.
Az is nagyszerű, hogy a híd másik oldalán nagyon szépen megmaradt háborús övezetnek, a konténerváros még mindig ott van, az ottani erdőt is szétcseszték.
Az OBI felőli oldalon az erdőt nem tisztíttatták meg a kivitelezőkkel.
Na, a lassú munkához idő kell elv alapján három hónap után sikerült beüzemelni az állomási mozgólépcsőket. A SZERINTEM szar elrendzésről már korábban írtam, amit - ahogy a korábbi sejtésem alapján beigazolódott - sikerült megspékelni a szokásos magyaros információ-nem-adási gyakorlattal. A helyzet ugyanis az, hogy a mozgólépcső az csak a szerelvény hátsó feléből kiszállók számára látható, ha tehát valaki nagy csomaggal (vagy öregen) az első felében száll ki, az csak a normál - qrva magas/hosszú* - lépcsőt látja, a mozgólépcsőről és a liftről (nem tudom, ez működik-e?) nem szerez tudomást. Ugyanis semmi piktogram nem utal ezek meglétére, tehát neki fog állni - anyanyelvétől fűggően - hangos "b***szd meg / fákjú / schájsze / &@#%$Ł" csatakiáltással meghódítani a KöKi Mountaint...
*Mint már említettem, a "tájékoztató" tábla a plázát és a buszokat is a középső lépcső felé mutatja csak, tehát aki nem ismeri a tutit, az csak ennek a tényleg nagyon magas túrának fog nekiállni. Az első lépcső valamivel könnyebb, de erre csak a gőzmodonyt mutatja, pedig innen is elérhető minden...