Keresés

Részletes keresés

Obligát667 Creative Commons License 28 órája 0 0 9756

Természetesen meg fogok venni,ráadásul kint,Ausztriában,mert hosszútávra, 10-20 évre ahogy te fogalmaztál egy jó  "biztosítás," és szeretném,ha soha nem kerülne sor az eladására. 

Mellette egyébként szenvedélyes gyűjtő is vagyok.

 

Van elég ahhoz,hogy elférjen megfelelő helyen.

 

Talán a korábbi kommentjeimben nem fogalmaztam elég érthetően,ésszerűen.

Nem vamzerkodásról,nem érzelmekről van szó,ez teljes mértékben racionalitáson alapul,de nyilvánvalóan nem ismerjük egymás életkörülményeit,tehát csak az írásra tudunk hagyatkozni.

 

 

naox Creative Commons License 1 napja 0 0 9755

"Nekem kevés pénzem van..."

akkor az arany nem neked való

"hosszútávon értékmegőrző és forgalomképes"

ez nem az arany, hanem egy konzervatív befektetés, pl. állampapír alapú bef.-i alap

"Utána a devizákkal/valutákkal,és a papírokkal szemezgetnék. (ami a biztonsági tartalékokat és ehhez hasonlóakat illeti)"

ezek viszont teljesen alkalmatlanok biztonsági tartaléknak.

A fenti példák mutatják (és még sorolhatnám), hogy a legtöbb, aranyvásárlás melletti érved téves, nem állja meg a helyét. Alighanem szeretnél aranyat venni, mert érzelmileg "bejön", tetszik, és érveket kreálsz azért, hogy meggyőzd magad. Ezt hívjuk "önbecsapásnak".

 

De a legjobban abból látszik, hogy hiába írtam ezt le, valószínűleg meg is fogod venni. Igaz?

 

Előzmény: Obligát667 (9754)
Obligát667 Creative Commons License 1 napja 0 0 9754

hogy csapnám be magam,mondjatok már egy absztrakt példát kérlek,és akkor valóban kiokosítottatok,hogy ne vegyek aranyatObligát667 Creative Commons License 1 napja 0 0 9753

Mondanátok egy konkrét példát,hogyan lehetne az alább leírt szituáció és személyiség alapján becsapni magam?

Előzmény: naox (9750)
ökohuszár Creative Commons License 1 napja 0 0 9752

De miert rendelnék kamu tömböt,

 

Megfúrásnál, vagy ja csak felvágni akarsz vele, akkor nem mindegy? :)

A Weimari Köztársaság idejében csípőfogóval metszettek ki apró kis körcikkeket az ezüstlapokból, ezüstérmékből. Úgy néztek ki az érméik, mintha egér rágta volna meg őket.

Ma is minden egyiptominak van precisiós zsebmérlege, amivel üzleteket köthet bárkivel arany fizetés érdekében.

OFF

Jut eszembe ott ma inkább a golyóstoll a legkedveltebb fizetőeszköz :)

Előzmény: Brutus39867 (9743)
ökohuszár Creative Commons License 1 napja 0 0 9751

Ez a kép az AliExpressről van, övék a copyright. Ilyen "made in Switzerland" souvenir goldot kapsz hármat 10-euróért. Mindegyiknek különböző a sorszáma.

Az eredetihez képest a kiszállított aranylapka méretei itt-ott 1 mm-eltérést mutathatnak. Csak az rendeljen ilyet, aki ezt elfogadja.

Előzmény: Obligát667 (9749)
naox Creative Commons License 1 napja 0 1 9750

Megkérdezted egy "ismeretlentől a neten", hogy megbízhatsz-e egy cégben, hogy aranyat vásárolj nála.

Na ezért írtam, hogy szerintem az arany nem neked való. Be fogod csapni magadat.

Előzmény: Obligát667 (9749)
Obligát667 Creative Commons License 1 napja 0 0 9749

Tehát 1 kiló helyett 100 gramm. 

Ha az aliexpressen 1 unciát 5 dollárért megvehetsz,akkor a MÖ-ben nyugodtan megbízhatok?

Persze,én most a megtakarításom egy részét szeretném aranyba tenni,ez egybevág azzal,amit te írtál.

 

Nem szeretném eladni,csak ha nagy baj lenne,és pontosan úgy gondolkodok,ahogyan te,aranyat sosem adok el,pl nálunk ez alapvető.

 

 

 

Előzmény: naox (9748)
naox Creative Commons License 2 napja 0 2 9748

nem akarlak megsérteni, de az arany aligha neked való.

Nem akarom hosszú lére ereszteni, de aranyat az vegyen, aki azt megengedheti magának. Az arany egy drága, de nagyon hatékony biztosítás. A megtakarításod kb 5-10%-át (válságban esetleg többet) lehet érdemes aranyba tenni, mert az bármilyen rendszertől függetlenül a tiéd marad, és alighanem őrzi az értékét. De ennek ára van. Először is buksz a vételkor, és az eladáskor is, másrészt, ha a gazdaság jól teljesít, akkor csökkenni fog az ára. Azaz egy biztosítás, ami pénzbe kerül.

 

Ha van pénzed 1 kiló aranyra, akkor vegyél 100 grammot. Ha nincs pénzed, akkor ne vegyél, nem leszel vele kisegítve. Költsd a pénzt valami számodra fontosabb/hasznosabb dologra.

 

Láthatóan a kereskedők weboldaláról tájékozódsz, ami legnagyobb hiba. Ők el akarnak neked adni, ezt támogató érvekkel fognak elhalmozni. Nem mondanám, hogy hazudnak, de nem a te érdekeidet nézik.

 

"jön az összeomlás,és utána a bankok már csak aranyfedezetre adnak hitelt"

"aranyfedezete" a pénznek volt 90 évvel ezelőtt, azóta nincs, és aligha lesz már. A bank mindig "fedezetre" fogja adni a hitelt, ma is ezt teszi, de ez természetesen nem arany, hanem pl. a megvásárolt ingatlan. Itt a "fedezet" szó két eltérő jelentése keveredett (homonímiával való visszaélésnek nevezik), ilyet azért mondanak, hogy becsapjanak. És láthatólag sikerült. Ha valaki szándékosan, manipulatíve átver, akkor érdemes arra hallgatnod?

 

Láthatóan azon aggódsz, hogy vajon el tudod-e adni. Pedig az arany, mint biztosítás lényege az, hogy sose fogod eladni. MAjd megöröklik az utódaid. És ők sem fogják eladni. Ha baj lesz, akkor nem kérdés, hogy az aranyért tudsz vásárolni, de akkor nem fogod papírfecnikért (pénz) odaadni. A "visszavásárlási garancia" egy tömény hazugság, amit azért használnak, hogy olyanokat beszéljenek rá az aranyra, akiknek arra nincs szükségük, akiknek nem való. MEg akarják őket nyugtatni. Egy cég egy nap alatt megy csődbe, szűnik meg, láttunk már ilyet rengeteget. A garancia pont annyit ér. Az arany lényege -mégegyszer- hogy nem kell semmiben hinned. Pláne nem egy kereskedő cégben, vagy egy nevetséges, sehol be nem váltható garanciában.

Előzmény: Obligát667 (9740)
naox Creative Commons License 2 napja 0 0 9747

1) nem azt írtam, hogy fúrd meg, hanem azt, hogy törd el.

2) És az arany lényege éppen az volna, hogy független mindenféle rendszertől. Azaz úgy is meg tudod venni, hogy nem kell bizalmat adnod senkinek. Se a MÖ-nak, se az Argornak, pláne  nem egy kereskedőnek. Ha bizalomra van szükség, akkor akár a bankodban/kormányodban is megbízhatsz.

Előzmény: Brutus39867 (9745)
Brutus39867 Creative Commons License 2 napja 0 0 9746

Bizzon*

Brutus39867 Creative Commons License 2 napja 0 0 9745

Most neztem meg ez tenyleg brutal 

Akkor hogy nizzon az ember igy akar az osztrak penzverdebe vagy a svajci argorban.

 

Nem is erdemes 1 kilo alatt vasarolni? Vagy vegyem ontottet azt konnyebben megfuratom ahogy naox irta.

Brutus39867 Creative Commons License 2 napja 0 0 9744

100 g

Előzmény: Brutus39867 (9743)
Brutus39867 Creative Commons License 2 napja 0 0 9743

De miert rendelnék kamu tömböt,ha normális aranyat akarok venni kint Bécsben? Miert ők is adhatnak ilyen "aranyat"? Nem menozni akar az emberfia,hanem a penzt beletenni.

Előzmény: ökohuszár (9742)
ökohuszár Creative Commons License 2 napja 0 0 9742

egy spekulatív gondolatmenetet,hogy "jön az összeomlás,

 

Ilyet akár én is írhattam :  egyszerűen arról van szó, hogy a Basel III irányelvek a nemesfémeket tökéletes vagyonelemnek ismerik el. Ha egy bank olyan vagyont akar felhalmozni, amelyik nem másnak az adóssága, akkor tartson aranyat és ezüstöt is. Az ezüst pénz az amerikai alkotmányban, az arany meg más helyeken. Kedvelik a jegybankok: új pénz létrehozásakor ez jellemző kiindulási vagyonelem. Ennyi.

Amerikában a nemesfémeket egyre több államban a dollárhoz hasonlóan fizetőeszköznek tekintik.

https://www.focus.de/finanzen/boerse/experten/waehrungswettbewerb-eroeffnet-us-bundesstaaten-mache-es-vor-gold-und-silber-konkurrieren-beim-bezahlen-mit-dem-dollar_id_9618923.html

 

 

Előzmény: Obligát667 (9740)
ökohuszár Creative Commons License 2 napja 0 0 9741

Aliexpressen rendelhetsz 1 unciás hamis aranytömböt, Arany burkolatú - 3 darab 10 euróba kerülhet Credit Suisse felirattal. Semmi értelme megvenni, menőzni tökéletesen megfelel. Nem aranyból van, csak a burkolata.

Előzmény: Brutus39867 (9736)
Obligát667 Creative Commons License 2 napja 0 0 9740

Lemaradt: arany után,mellett a devizákkal/valutákkal,és papírokkal,illletve a nagy potenciálnak,jövőnek tartott virtuális valutákkal,elvégre sok modern emberke mondogatja hogy ez a jövő pénze...

ahogy a történelemben...fémek---papír--virtuális fizetőeszköz(persze ez nagyon le van egyszerüsítve)

 

De mi a véleményetek? 

Olvastam valamelyikőtöktől egyszer valami olyasmit,egy spekulatív gondolatmenetet,hogy "jön az összeomlás,és utána a bankok már csak aranyfedezetre adnak hitelt"..na ez nagyon elfogult vélemény,ezt meg szeretném kérni,aki írta ezt,hogy ne válaszoljon a kérdésemre,mert objektív véleményt szeretnék kapni,aki ért ezekhez.

Nekem kevés pénzem van,nincs arra elegendő hogy spekulatív elméleteket gyártsak,szeretnék hosszútávon értékmegőrző és forgalomképes dolgokat vásárolni...

Obligát667 Creative Commons License 2 napja 0 0 9739

Ha lenne elegendő pénzem,nem ilyen a világpiacon valószínűleg nüansznyinak számító agyoncsomagolt 50-100 grammot vásárolnék,hanem vennék 1 db 250 g-t,vagy ha annyi lenne,1 kilót,és lezártnak is tartanám az aranytartalékot.

Utána a devizákkal/valutákkal,és a papírokkal szemezgetnék. (ami a biztonsági tartalékokat és ehhez hasonlóakat illeti)

Obligát667 Creative Commons License 2 napja 0 0 9738

Tudom hogy ez nagy OFF,de nézzétek már meg a videót,gazdasági dolgokról van szó,szerintem a csatornájuktól eltérően most eléggé objektíven.

https://www.youtube.com/watch?v=-d9PO2SZxLY

 

Gondolom az amerikai és globális válságot mindenki ismeri.

Én nem értek a gazdasághoz,de azt látom,hogy pl a magyar aranyforgalmazó cégek elkezdtek erőteljesen "kampányolni" az arany mellett(conclude elad egy csomó aranyát,akciói vannak,aranypiac is eléggé "kampányol"),mintha kicsit élinkíteni akarnák a keresletet vagy nem is tudom.

 

Globálisan tudjuk hogy a monetáris gépezet beindult,kamatemelések,stb. Az aranyat ugye dollárban szokás jegyezni. 

 

Igazából most össze vissza írtam tényeket/nem tényeket,de nektek mi a véleményetek a gazdaság középtávú netán hosszútávú fundamentumainak alakulásairól?

Oké,ti aranypártiak vagytok,én is szeretem az aranyat,ide talán ír olyan is,akinek ilyen cége van,de kicsit objektíve mit gondoltok a jövőben az arany értékmegőrző "magatartásáról" figyelembe véve a gazdasági és geopolitikai folyamatokat? 

 

Magyarországon és akár Európában.

Szóval én veszek 100 gramm aranyat,és annyira szeretnék bízni benne,hogy az a sértetlen csomagolású kis fém nagyjából 5-8,teszem azt 10 év múlva is visszaadja azt az 1 millió forintot,és isten ments nem megy alább...de akár az unciás érmékről is légyen szó...

 

Mi a véleménye azoknak az ide író embereknek,akik eltudnak vonatkoztatni a fém sárga színétől,és kicsit objektíve tudnak írni a saját tudásokkal nekem mint tapasztalatlan,hozzá kevésbé értő egyénnek?

naox Creative Commons License 5 napja 0 2 9737

Egy tömb "nagyker" ára az arany vp-i ára, és a verdedíj, ez 100g-os MÖ tömbre max 10-20 EUR. Tehát ennyiért a kereskedő tud "nagykerben" vásárolni, így neked is max. ennyit fog fizetni. Ugyanakkor a színaranyat egy komoly cég vp-2-3%-on fogja megvenni. Magyarul a maximális különbség 3-4%. Ennyit az arany ára egy nap alatt is tud változni. És ha ennyi is számít, akkor aligha érdemes aranyba tenni a pénzedet.

(Ne fúrd meg, egyrészt a forgács egy része el fog pattogni, másrészt szennyezed az aranyat. Jobban jársz, ha eltöröd: befogod satuba, és kalapáccsal hajlítod jobbra/balra.)

Előzmény: Brutus39867 (9736)
Brutus39867 Creative Commons License 5 napja 0 0 9736

Sziasztok.

Hogyan érint az,ha egy 100 grammos MÖ-s rudat kicsomagolok,megfuratom,de végül el akarom adni? 

ökohuszár Creative Commons License 2018.09.14 0 0 9735

Semmit nem kell mutatni, semmit nem kérhetnek 15000 euró alatt, ha nem hamis pénzzel fizetsz.

Németországban  már 10ezer a limit.

Előzmény: Obligát667 (9734)
Obligát667 Creative Commons License 2018.09.13 0 0 9734

Sziasztok.

 

100 gramm Münzze Österreich rudacskát szeretnék vásárolni kint a Münzze shopjában,ez kb 3400 euró.

Nem tudjátok véletlenül hogy nekem ott bármit oda kell-e adni,kitölteni,egyéb?

Brutus39867 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 9733

Üdv.

Nem tudjátok véletlenül mennyi jelenleg a Münzze shopjában az azonosítási értékhatár ?

ökohuszár Creative Commons License 2018.07.11 0 0 9732

Meglepetten olvasom James Rickards cikkét, hogy a monetáris reset jegyében Kína az SDR-hez kötötte az arany árát: 1 uncia arany eszerint 900 SDR.

 

https://www.silverdoctors.com/gold/gold-news/the-gold-price-has-been-locked-to-sdrs-and-the-global-monetary-reset-is-under-way/

 

Örühettek, hogy az IMF a yüant is bevette az SDR kosarába.

W_B Creative Commons License 2018.07.10 0 0 9731

Köszi a választ!

 

Van valami újdonság, vagy hír a magyar aranypiacon?

 

Hozattam be végül unciás, és fél unciás öntött tömböcskéket, marha aranyosak.. :-)

Előzmény: naox (9725)
naox Creative Commons License 2018.07.09 0 0 9730

Az ÁFA-mentes értékesítésnek vannak feltételei. Itthon pl. vehetsz bef-i aranyat áfásan "blokkra", de ha nulla áfásat akarsz, akkor névre szóló számlát kell kiállítani.

Az osztrákoknál ez mostanában változott, korábban volt valami értékhatár, ameddig nem kellett, az új rendszert nem ismerem.

Előzmény: ökohuszár (9728)
S21LUS Creative Commons License 2018.07.09 0 0 9729

Tiszta sor. Itt nem is a személyes vásárlásról van szó, hanem a postai úton való kiszállításról. Észtországba mostanában nem tervezek kiugrani.

Előzmény: ökohuszár (9728)
ökohuszár Creative Commons License 2018.07.09 0 0 9728

az eladó által fizetendő áfa és büntetés befizetésére?

 

Nem szoktak személyit kérni sehol: se mekiben, se cipőboltban, se könyvesboltban.

Akkor kérsz olyat, ha itthon el tudod számolni és azért.

Bécsben a Münze Österreich shopban is akkor kapsz névre szóló számlát, ha kéred.

Rajtam - a beszédemen - pedig nem veszik észre, hogy nem osztrák vagyok.

Előzmény: S21LUS (9723)
ökohuszár Creative Commons License 2018.07.09 0 0 9727

Akárhol veszed fizetsz ÁFÁt, annyit amennyi bárki fizet a boltjukban.

Ha 0% az ÁFA akkor 0%-ot. És azt kifizetted.

Előzmény: W_B (9724)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!