(tezsvírtopikról másolom, bocsi)
A galgagyörki fórumon találtak egy gyöngyszemet, sztem még nem volt itt. Mokka egyik adása. Kötelező darab, pláne háttérismeretek birtokában!
http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=378962Naná, hogy Jakupcsekkel. Utóbbit egyre jobban utálom, pedig valamikor "Az (i)gazság ára" előtt még azt hittem, okos...
Az alapszitu a galgagyörki lövöldözés. Téma ismert mindenki előtt, ugyebár.
Van egy, a Jakupcsek által csak egy "neve elhallgatását kérő helyi betelefonáló"-ként definiált illető. Őt a galgagyörki (nyilvános) fórumból egész jól megismerhetjük: Pikács Imre, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke!! És ő a teve2 szerint egy teljesen átlagos, "neve elhallgatását kérő helyi betelefonáló"!!! B+, akkor akár Gyurcsány vagy KolOrbi is lehetne az? Vagy ha én betelózok egy, a saját peremmel/ügyemmel foglalkozó műsorba, én is lehetek egy "neve elhallgatását kérő helyi betelefonáló"???
Ezután túllépve: a tények ismeretében tudhatjuk, mi következik. Pikács úr Gárdázik rendesen, Jakupcsek bólogat lelkesen. Csak pár szemelvény:
J az elején: "telefonnál az egyik szemtanú" (később kiderül, hogy nem is szemtanú, vagy, hogy mégis, vagy, hogy valami ilyesmi, ki tudja, ő maga sem)
J: "A saját tapasztalatai alapján mondja már el, hogy mi történt!"
P: "Hááát, ez egy hosszú folyamat..."
J: "Röviden kéne pedig..." :DDD
P: (Amúgy alig lehet érteni, mit beszél) "Ezek nem bőrfejűek voltak, ezek gárdisták voltak."
J: "Miből gondolja, miből gondolja?"
P: "Tessék?"
J: "Miből gondolja?"
P: "Háátabból gondoljuk (!), hogy amikor a Pölöskei leadta a... lehet mondani a tévének a nevét, ugye?"
(Hosszú csönd, Jakupcsek sem értette az elhangzott hadarást)
J: "Mindegy, leadta..."
P: "Az Echo tv-be leadta... ez a Bayerzsolt leadta ezt a műsort kétszer is, az egyik vallomásába (!!) azt mondta a Pölöskei, hogy nem tudja, ki volt kint, a másik vallomásába azt mondta, hogy igenis szombati éjszaka a barátjának a barátai, a gárdisták jöttek ki Galgagyörkre
szombaton éjszaka pontosan ugyanúgy, mint most szombaton éjszaka kijöttek, szakadó eső volt pontosan ugyanúgy akkor is..." (!!! :D:D)
J: "De önök nem látták igazából, hogy kik voltak, csak feltéte..."
P: "Hát volt aki látta, a Lakatos Zoltán meg a fia, akik jöttek hazafele a bankettról vagy iskolából, tehát ők tökéletesen látták azt, hogy mi van. Deviszont mi is láttuk az autóbusz... tehát a... teher... kisbuszt, a Volkswagen buszt, le is lett adva a rendőrségnek a rendszáma... a... rendszámtáblája a gárdistáknak, tehát ugyanúgy..."
...
J: kb. "Elképzelhető, hogy volt közöttük helyi ember?"
P: "Elképzelhető, hogy volt közöttük ilyen ember is, sőt, biztos, hogy volt bennük (=közöttük, gondolom), deviszont a gárdisták akkor is folyamatosan kamerázták, amikor... (ezt nem értem)... és teljes egészében be volt ott... kamerázták az egész utcát... tehát... úgy mentek, mintha otthol jártak volna akkor is."
A többit nem is idézem, ezt a baromságot hallani kell.
Utána jön Papp Péter ezredes, bűnügyi igazgató a PMRFK-tól, meghívott vendég.
J: "Akkor a kérdésre tegye már meg, hogy válaszol nekünk."
PP: "Röviden tudok a kérdésekre válaszolni, mert
mi nem találunk összefüggést a telefonáló által elmondottak és a történt események között." :DDDD Magyarán a betelefonáló orbitális baromságot mondott LOL "Tehát mi nem látunk összefüggést a Magyar Gárda ottani jelenléte és az akkori megjelenése és a mostani események között."
...
(A köv. 1 perc:
J: Száva Vince szerint a rendőrök nem foglalkoztak kellő súllyal/azonnal az üggyel, mire PP: én ilyenről nem tudok, tudtommal azonnal foglalkoztunk)
J: "Tehát Ön azt mondja, hogy Száva Vince nem állít igazat?"
:DDD
Wazze, a régi, jól bevált módszer: "Mér nézel így rám, khöccsögg?" "Én? Én nem néztem rád." "Akkor én hazudok??!"
Ezt követően, fináléként Jakupcsek ott próbálja szivatni az ezredest, ahol tudja. És persze Száva Vince mindenek felett (szerinte). Hányinger.
Ááá, ezt látni kell... Kötelező darab!