Keresés

Részletes keresés

Navorski Creative Commons License 2019.07.03 0 2 2432

Overdose

2005. április 2. – 2015. július 1.

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.12 0 1 2431

:(

Béke legyen Veled! 

Navorski Creative Commons License 2017.06.29 0 2 2430

OVERDOSE HAZATÉR

 

[2017. 07. 28. – Alag]
Ezúton értesítünk mindenkit, akik Overdose pályafutását végigkísérték, hogy az utóbbi évtizedek legjobb magyar lovának hamvai azon alagi hársfák mellett lesznek, melyeket sok százszor körbejárt, s melyeket istállójából kilépve mindig elsőnek pillantott meg.

Felettük egy emlékkő lesz. Avatására és hamvai elhelyezésére 2017. június 29-én, csütörtökön, 15 órakor kerül sor. (Dunakeszi Alag – Tréningközpont, Nándori u. 4.)

Búcsúztatása nyilvános esemény, melyre minden Overdose-rajongót és lóverseny barátot szeretettel várunk.

 

http://www.pannoniaoverdose.hu/index.php?content=396

Piroska01 Creative Commons License 2017.06.27 0 1 2429

Elég szomorú,hogy ennek a szegény lovacskának ez lett a sorsa :( Sokan sütkéreztek a népszerűségében és mikor a végső nyughelyéről lenne szó,nincs aki pontot tegyen a végére. Nem is gondoltam volna,hogy még nincs eltemetve. 

Előzmény: Navorski (2428)
Navorski Creative Commons License 2017.02.15 0 1 2428

Még mindig nincs eltemetve...:(

Piroska01 Creative Commons License 2016.07.17 0 1 2427

Nagyon sajnálom,nyugodjon békében az égi pályán,ha már a földön nem hagyták!

Előzmény: Navorski (2426)
Navorski Creative Commons License 2016.07.01 0 1 2426

Egy éve már, hogy nincs köztünk..:-(

 

Navorski Creative Commons License 2015.12.19 0 0 2425

Vérmérgezés végzett Overdose-zal

 

 

Vérmérgezésben pusztult el a magyar csodaló, Overdose, akinek temetését most szervezi gazdája, Mikóczy Zoltán (53). A férfit nemrégiben engedték ki a házi őrizetből, a Blikknek többek között arról beszélt, hogyan veszítette el Dózit.

 

 

http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/vermergezes-vegzett-overdose-zal/jjcpz84

Navorski Creative Commons License 2015.09.07 0 0 2424

ELBÚCSÚZTUNK OVERDOSETÓL

 

 

Overdose hamvait a pálya és a győztesek körének találkozásánál ravatalozták fel - talán az őt leginkább megillető helyen. A Kincsem Parkban akkora tömeg volt vasárnap, ami még talán a Derbynapon is túltett, a négy és fél órás versenynapon szinte valamennyi vendég ellátogatott hozzá. Akik a kis sátorban az urna mellett Overdose versenyeken nyert díjait, és lótakaróit is megtekinthették. A Tattersalls - Overdose Díjat követően Mikóczy Zoltán lányai, Lilla és Mónika, Pécsi István a Kincsem Park igazgatója (ő közvetítette Overdose futamait a televízióban), és a verseny győztesei koszorút helyeztek el a magyar csodaló földi maradványainál.

(Overdose temetésére az elkövetkező hetekben Alagon kerül sor, amelyről később adunk részletes tájékoztatást.)

 

 

 

http://www.pannoniaoverdose.hu/index.php?content=395

Navorski Creative Commons License 2015.09.06 0 2 2423

Elbúcsúztam ...., megint ....., 2 éve élőben, most a hamvai előtt....

 

    

 

 

 

 

Navorski Creative Commons License 2015.09.02 0 0 2422

VASÁRNAP BÚCSÚZTATJÁK OVERDOSE-T A KINCSEM PARKBAN

 

 

Szeptember hatodikán, az Overdose-, Kincsem- és Imperial Díj napján róhatják le kegyeletüket a Kincsem Parkban mindazok, akik szerették, becsülték a magyar csodalovat, szorítottak érte versenyein. Overdose hamvait a lelátó baloldali galopp-oldalán, a mázsaház mellett ravatalozzák fel, mellette szobra és versenyeken nyert díjai.

A versenynap harmadik futama, a 14 órakor lefutásra kerülő Overdose-Díj után e verseny díjazottjai, valamint Mikóczy Lilla és Mónika helyeznek el koszorút, de bárkinek lehetősége van egy szál virággal lerónia kegyeletét a teljes versenynap alatt.

 

Overdose temetésére az elkövetkező hetekben Alagon kerül sor, amelyről később adunk részletes tájékoztatást.

 

http://www.pannoniaoverdose.hu/index.php?content=393

Navorski Creative Commons License 2015.08.30 0 0 2421

Hazaküldik Hamburgból Overdose hamvait

 

 

 A tervek szerint szeptember hatodikán lenne egy nagyobb szabású búcsúztató a Kincsem Parkban. Ott mindenki, aki szerette és tisztelte a díjnyertes állatot, leróhatja majd kegyeletét – mondta ifj. Lomniczi Zoltán, a házi őrizetben ülő tulajdonos, Mikóczy Zoltán ügyvédje.

 

A porrá zúzott maradványokat ugyanis többfelé osztják. A nagyobb részét egy gyászszertartás keretében Alagon elhantolják. Ott feltehetően már csak a tulajdonos szűk családja lesz, és csak azok vehetnek részt, akik hozzájárultak a csodaló sikeréhez. A végső búcsút a tervek szerint szeptember 20-án tartják.

 

 

 

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/hazakuldik-hamburgbol-overdose-hamvait-2394237

 

 

 

 

 

Navorski Creative Commons License 2015.07.07 0 0 2420

Hollandiában hamvasztották el Overdose-t

 

 

Amszterdam–Budapest — Elhamvasztották Overdorse-t (†10), a kólikában múlt héten elpusztult egykori versenylovat – tudta meg a Blikk.

 

Információink szerint az állatot nem boncolták fel, így vélhetően soha nem derül ki, mi okozta a súlyos betegséget a díjnyertes állatnál. A csodalóként számon tartott Overdose tetemét végül Hollandiába szállították, ott hamvasztották el.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Dózit mikor helyezik örök nyugalomra, ebben nagy valószínűség szerint a gazdája dönt majd. Mikóczy Zoltán egyelőre előzetes letartóztatásban ül a Venyige utcai börtönben. A ló hamvait Alagon szeretnék eltemetni, de nem kizárt, hogy több helyen szétosztják majd, esetleg kiállítják. Úgy tudjuk, a csodaló gazdája ott szeretne lenni a búcsúztatón, de jelenleg börtönben van.

Mint megírtuk, Overdose-t gazdája azért vitte Németországba, hogy az állat megfelelő kancákat tudjon fedezni. A vérvonalában rejlő lehetőségeket így akarták kihasználni. Ez nem is csoda, hiszen versenyrekordokat, pályacsúcsokat állított fel, volt, hogy Dózi sorozatban 12 versenyt nyert. A ló múlt héten váratlanul lett beteg, orvosai kólikát diagnosztizáltak nála, s már nem tudták megmenteni. 

 

 

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/hollandiaban-hamvasztottak-el-overdose-t-2376275

_Tapicska_forgalmista Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2419

Micsoda egy orbánputtony vagy! Hiába teszel oda szmájlit, ezzel csak az igazi felelősökről tereled el a figyelmet. Ráadásul méltatlan szegény Overdose-zal kapcsolatban ilyen silány viccet elsütni!

Előzmény: Ec pec kimehecc a (2414)
Navorski Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2418

Elment egy csoda: Overdose-ra emlékezünk

 

Alig tízévesen, július 1-jén meghalt Overdose. A kiváló sprinter életét németországi fedeztetési állomásán kólika miatt nem tudták megmenteni. Halálával hatalmas veszteség érte a magyar lóversenyzést, a magyar telivértenyésztést és számos máig is hűséges rajongóját, csodálóját. Vonczem Gabriella írása:

A leggyorsabb ló volt, akit valaha láttam. Olyan különleges atléta volt, akinek nem lehetett nem csodálni az egyedülálló képességeit, hiszen olyan tehetség, mint ő, minden évszázadban csak néhány születik. Nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon. Nekünk, magyar lóversenyrajongóknak pedig csodálatos ajándékot jelentetett. Egyrészt azért, mert közelről nézhettük a fantasztikus futásait, másrészt, mert gyakorlatilag neki köszönhetően menekült meg a magyar lóversenyzés a felszámolástól.

De nem csak mi magyarok lelkesedtünk érte, hiszen amerre járt, azonnal beceneveket kapott, ami pedig csak különleges lovaknak jár. Németországban Wunderpferdnek, Angliában Budapest Bulletnek, Franciaországban La Bombe Hongroise-nak nevezték. Sorra alakultak a rajongó klubjai Magyarországon, Európában, sőt még Japánban is. 

A kezdetek

Pedig a kezdetekkor még senki nem sejtett semmit. Minden azzal kezdődött, hogy a tenyésztésben nem túl sikeres Starbourough, valamint az addig nem sok feltűnést keltett Our Poppet másfél éves fiát senki sem akarta különösebben megvenni a 2006-os, tattersalls-i árverésen. Mikóczy Zoltánnak azonban megtetszett a kiscsikó és félig-meddig játékból licitált rá, aminek az lett az eredménye, hogy a yearling végül a nyakán maradt. Ribárszki Sándor istállójába pedig ezután megérkezett egy inkább kicsinek mondható, semmi különöset nem mutató ló. A tavaszi munkái alapján azonban a tréner is alig akart hinni a szemének

Overdose kétévesen – az istállószemélyzetet kivéve - mindenkit meglepett, amikor élete első versenyében 18 hosszal megelőzte a többieket és 1000 méterre beállította a pályarekordot a Kincsem Parkban. 

Hihetetlen kezdő-, illetve végsebességgel rendelkezett. Olyannyira, hogy miután kétévesen a magyar, a szlovák és az osztrák nézőközönséget is ámulatba ejtette, háromévesen a már jóval erősebb versenyüzemet működtető Németországot is meghódította. Először Baden-Badenben a Listed besorolású, 1200 méteres Lanson Cup-ban aratott addig nemigen látott,kilenchosszas győzelmet. Ezután július legelején a Group III-as Lotto-Hamburg-Trophy, majd Overdose életének legmagasabb besorolású győzelme, a Group II-es Goldene Peitsche megnyerése került sorra Baden-Badenben. 

A következő állomás az Arc de Triomphe napján a Group I-es, vagyis a lehető legmagasabb kategóriában sorolt verseny, a Prix de L’Abbaye volt. Itt Overdose ismét fantasztikus idővel győzött, azonban a versenyét a startgép hibája miatt (az egyik ló startbokszának ajtaja nem nyílt ki) érvénytelenítették. Ez óriási csapást jelentett a ló karrierje szempontjából, hiszen ekkor érte el élete talán legjobb formáját. Ezen a napon azonban már nem csak a közép-európai és a német lóversenykedvelők, hanem az egész világ lóversenyszerető közönsége, valamint Magyarországon a sport iránt korábban egyáltalán nem érdeklődött emberek is felfigyeltek rá. Mindenki sajnálta, csodálta és megszerette. 

Még ebben az évben, az ősz végén elment Rómába, hogy fölényesen, tíz hosszal megnyerje a Group III besorolású, 1200 méteres Premio C. e F. Aloisi futamot. A 2008-as évben Európa legjobb hároméves sprinterének választották

Túl a csúcson

Négyévesen aztán visszatért a Kincsem Parkba, ahova soha nem látott tömeg, több mint 20 ezer ember zarándokolt ki a kedvéért. A lovaglására a világ egyik legjobb lovasa, Christophe Soumillon vállalkozott.

Overdose csodálatosan futott, a nézőket pedig minden kétséget kizáróan magával ragadta a lóversenysport, illetve a ló személyisége. Semmi kétség nincs afelől, hogy aki ezen a napon kilátogatott a Kincsem Parkba, az örök élménnyel gazdagodott. Arról pedig csak a lóversenyszakma berkeiben tudtak, hogy Overdose ennél sokkal többet tett: A lóversenyszervezést és fogadást tulajdonló állami szervezet a nézők, a hazai és a nemzetközi média, a politikai és gazdasági döntéshozók versenynapon tapasztalt hatalmas érdeklődését látva elállt attól a szándékától, hogy megszüntesse a lóversenyzést Magyarországon

Ezután a verseny után azonban Overdose komoly pataproblémával szembesült, amely savós patairha-gyulladással végződött. Ezt hatalmas szerencsével túlélte, sőt hosszú hónapok alatt fel is épült belőle. A versenykarrierjére azonban ez a betegség örökre rányomta a bélyegét és már semmi nem volt a régi. 

Overdose addigi teamje darabjaira hullott, a ló új trénert kapott. Többször próbálkoztak az újbóli versenyeztetésével, de csak ideig-óráig, azaz egy-két futás erejéig jártak sikerrel. A ló azért egyszer még igazán összeszedte magát, amikor 2011 júniusában az angliai Ascotban, a Group I-es King's Stand Stakes-ben a közeli negyedik helyen ért célba. Ezután még egyszer futott ebben az évben, amikor Rómában – igaz, messze elmaradva a hároméves kori, kimagasló formájától – ismét megnyerte a Premio C. e F. Aloisit. Ez jelentette Overdoseutolsó futását is. A következő mintegy két évben hol jobban, hol kevésbé jól érezte magát, a versenyzésig mindenesetre már nem jutott el.

Ötéves versenykarrierje alatt 19 alkalommal állt starthoz, és 16-szor győzött. Veretlenségi sorozata az első 14 futásáig tartott. Összesen 52 millió forintot keresett gazdáinak. A ló többségi tulajdonosa Mikóczy Zoltán volt, aki mellett öt magyar nagy cég, a MOL, az OTP, a CIG Pannónia Életbiztosító, az Euroinvest és a Közgép pénzügyi befektetőként, 10-10 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett.

Új karrier a tenyésztésben

A sok bizonytalanság és betegeskedés után végül már mindenki nagyon örült, amikor bejelentették, Overdose 2014-től tenyésztésbe vonul. Tavaly Dióspusztán, a nemzeti ménesben fedezett 37 kancát. Ez nemzetközi szinten csekély szám, hiszen a legnépszerűbb mének általában több mint 100 kancát is kapnak egy-egy szezonban, azonban Magyarországon ez kiemelkedő érdeklődésnek számított. Az első csikói 2015 elején meg is születtek

Az idei fedeztetési szezonra - németországi mértékkel nézve - egy szerény ménesbe, aHamburghoz közelVollblutgestüt Lindenhofba vitték fedezni azzal a céllal, hogy egykori nagy sikereinek a helyszínén bizonyára jobb kancákat visznek majd hozzá, és így még jobb utódai születhetnek. A 4000 eurós fedeztetési díjáért a német sajtó információi szerint eddig 25 kancát fedezett. Itt jelentkeztek nála többször is kólikás tünetek, amelyekből a híradások szerint a halálát okozták. 

Idén januárban megszülettek Overdose első csikói. Nagyon szépek, többségük hasonlít is az apjára.

Overdose versenypályafutását illetően mindenkiben van egy kis hiányérzet, hiszen a karrierje a pataproblémái miatt nem tudott teljes mértékben kiteljesedni. Arról viszont még szabadon álmodozhatunk, hogy talán az egyik csikója örökölte a csodálatos képességeit és valóra válthatja a legmerészebb elképzeléseinket is. Hogy ki lehet az a szerencsés csikótulajdonos? Egyelőre még nem tudhatjuk, de talán tényleg akad ilyen, és ezzel az egész magyar lóversenyzés újra egy különleges korszakát élheti. 

 

 

 

http://www.lovasok.hu/index.php?i=95855

 

Navorski Creative Commons License 2015.07.06 0 1 2417

Lapítanak rendesen...., tudják, hogy hibásak, tudják mit tettek vele, tudják, hogy elkerülhető lett volna!

Mocskos, pénzéhes világ...

 

Előzmény: Piroska01 (2415)
vuella Creative Commons License 2015.07.03 0 0 2416

Béke poraira!

A hozzánemértés és a pénzimádat lett a veszte!

Piroska01 Creative Commons License 2015.07.03 0 0 2415

Nem tudom,hogy miért van olyan érzésem,hogy ez nem véletlenül történt,hogy megtörtént,szerencsétlen állat mit szenvedhetett,hát én is azt kívánok azoknak,akik tehetnek róla,hogy ide jutott,ez a jobb sorsra érdemes lovacska...és arra is kíváncsi vagyok,hogy végül haza tudják-e szállítani valamilyen formában és méltó nyughelyen lesz-e itthon,vagy úgy magyarosan lesz elintézve a dolog. Nem kellett volna kivinni,de sok pénzt akartak,és a lovat beáldozták.

Előzmény: Navorski (2413)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2015.07.02 0 1 2414

Azután betegedett meg szegénykém a lábán, miután Fajkasházi elkezdett mellette serénykedni :-)

Előzmény: Navorski (2413)
Navorski Creative Commons License 2015.07.02 0 1 2413

Pár emberenek meglehetne "köszönni", hogy így kellett Dózinak a földi létet befelyeznie...

Csak annyit kívánok ezeknek az "embereknek", hogy éljék át azt a szenvedést, amit Dózi az utolsó óráiban...

Előzmény: Piroska01 (2412)
Piroska01 Creative Commons License 2015.07.02 0 0 2412

Nem akarom elhinni,hogy ez megtörténhetett! Miért?! !! Remélem ott a másik oldalon zöld,virágos réten futkározol Dózika,nyugodj békében!

Előzmény: Navorski (2410)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.02 0 0 2411
Navorski Creative Commons License 2015.07.02 0 0 2410

 

OVERDOSE ELPUSZTULT

 

Szomorúan értesítjük mindazokat, akik szerették, hogy a nemzetközi hírű telivér, a német sajtó által magyar csodalónak is nevezett Overdose szerda délután háromnegyed hatkor, 10 éves korában egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után, értesüléseink szerint kólikában, hasi katasztrófa következtében elpusztult (128 éve egy kólikaroham vitte el Kincsemet a csodakancát is). Még legalább 15 évig fedezhetett volna. A hírt addig nem akartuk nyilvánosságra hozni, amíg többségi tulajdonosa meg nem tudja. Gazdája számunkra ismeretlen gyanúsítás miatt nem tudott lova mellett lenni, kívánságára Alagon fogják eltemetni.

 

 

http://www.pannoniaoverdose.hu/index.php?content=392

 

MZ5 Creative Commons License 2015.07.02 -1 0 2409
Előzmény: MZ5 (2408)
MZ5 Creative Commons License 2015.07.02 -1 0 2408

 

Elpusztult Overdose

irja az index ma

 

Overdose szerda délután háromnegyed hatkor, 10 éves korában egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után, az értesülések szerint, kólikában, hasi katasztrófa következtében elpusztult.

Navorski Creative Commons License 2015.05.06 0 0 2406

A MAGYAR CSODALÓNAK JELENLEG NÉMETORSZÁGBAN A HELYE!

 

 

"Farkasházy Mikóczy Zoltán sportbarátjaként azt is elmondta, hogy bár semmit sem tud a mostani gyanúsítás körülményeiről, meggyőződése, a helyzetet az is előidézhette, hogy a ló több éves külföldi és hazai gyógykezelése, mindenhová való benevezése oly sokba került, ami többségi tulajdonosa számára nem állt rendelkezésre, ám nem volt szíve tőle megválni, ezért vállalhatott erején felüli anyagi terheket, aminek esetleges következményeiért a felelősséget természetesen vállalnia kell. Amúgy Farkasházy fél füllel azt is hallotta, hogy amikor eldőlt, hogy Overdose egy német ménesben fog fedezni, vélhetően ellenérdekelt felek Mikóczy tudomására hozták, hogy ez még nagyon sokba fog neki kerülni. A pár évvel ezelőtti romániai ügy viszont csapda volt, s nem volt kizárható, hogy a ló külföldre való juttatásában érdekeltek hozták létre, azért is kellett Overdose-t hónapokig rejtegetni. Ahogy Mikóczy fogalmazta: Tudjátok, hogyan lehet az ember a lóversenyzésből milliomos? Ha előtte milliárdos volt.Mindez természetesen senkit sem mentesít a büntetőjogi felelősség alól, de szerinte bizonyos értelemben a történethez tartozik. Végezetül azt kérte, mindenki úgy szeresse tovább Overdose-t, ahogy eddig, s drukkoljon neki, hiszen egy újabb nagy karrier előtt állhat"

 

 

http://www.pannoniaoverdose.hu/index.php?content=391

 

Piroska01 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 2405

Isten éltessen Dózi,remélem jó sorod van :)

Előzmény: Navorski (2404)
Navorski Creative Commons License 2015.04.02 0 0 2404

Overdose ma lett 10 éves!

 

 

 

 

 

 

Navorski Creative Commons License 2015.03.02 0 0 2403

Piroska01 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 2402

Boldog életet kívánok Dózikám és sikeres,egészséges kiscsikókat :)

Előzmény: Navorski (2401)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!