Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

tessloff 16 órája Creative Commons License 8029

Ami elonyod lehet az itt lakok egy reszevel szemben az az, hogy nem mindenki akar allandoan dolgozni. Vannak akik azert dolgoznak 7-8 honapot egy evben, hogy utana joguk legyen a munkanalkuli segelyre ami a minibalbrnel valamivel kevesebb de nem kell reggel felkelni es elmenni melozni.... A csak az RSA-ra hajtokrol nem is beszelve... Szoval el kell menni a interim irodakba minnel tobbe nem szabad fujolni semmifele melora aztan elobb utobb csak bejon a tuti ;-) 

Előzmény: Balázs0 (8028)
Balázs0 19 órája Creative Commons License 8028

Hát nem igazán hoztátok meg még jobban a kedvem :D Azért kösz szépen az informáiókát, de reméllem akad még azért valaki aki baráti jótanácson kívűl-amit nagyra értékelek- segítséget tud nyújtani. Köszi szépen

Előzmény: tessloff (8027)
tessloff 27 órája Creative Commons License 8027

Hello! Picardie-ban az orszagosnal atlagnal is magasabb a munkanelkuliseg. Tobb nagy uzem is bezart a kornyeken az elmult evekben, igy jopar tobbe kevesbe kepzett ember keres allast. Az epitoipar ami egyebkent szezonalis jelleggel felszivja a kevesbe kepzett munkaerot eros recesszioban van, ott is folyamatos elbocsajtasok vannak. Sajnos ez van. Farapucihoz hasonloan nem akarlak lebeszelni hogy ide gyere, de keszulj fel ra, hogy nagyon nem lesz egyszeru melot talalni.

Előzmény: Balázs0 (8022)
farapuci 29 órája Creative Commons License 8026

Tudtam hogy ezt fogod mondani.

 

Nem baj  el  fog jönni az a pillanat, amikor azt fogod gondolni, hogy , igen, az egyetlen aki jó tanácsot adott az farapuci volt.

 

Ha nem lenn tragikus a döntésed akkor térdemet csapkodva röhögnék azon, hogy azt hiszed sajnálom tőled a tuti jó Franciaországot. :-)

 

Talán menj át az -idegenlégió-  tipikba, ott találsz még Franciaország fanokat, és ők szivesen segitenek neked.  :-))))

Előzmény: Balázs0 (8025)
Balázs0 1 napja Creative Commons License 8025

Köszi frapuci, a tanácsod legalább egy picit megmosolyogtatott, de el nem tántorított. :)

Ha tényleg úgy van ahogy mondod akkor köszönöm a tanácsod, de azért még mindig szerencsét próbálnák :)

 

Előzmény: farapuci (8023)
farapuci 1 napja Creative Commons License 8024

He-he!

 

Simán bementem az épületbe, és ott ült egy kb. haminc éves picsa, aki nagyon kedvesen a visszairányitott a pole-emploi-ba,  mivel hogy ott biztosan tudják nekem mi is  a jó!

 

2,5 éve szeretnék egy bizobnyos tanfolyamra elmenni, és erre volt is egy bátortalan próbálkozás, amit ha én nem eröltetek, el sem kezdődött volna.

 

Most viszont az előbb emlitett hölgyemény közölte velem, hogy a tanfolyam nem ingyenes ám, hanem fizetni kell érte, kivéve ha mozgássérült vagyok.

 

7.000-12.000 eurót gondolnak érte, kivéve ha mozgás-sérült vagyok.

 

Vicces hogy a 2,5 év alatt  még ki sem tudott derülni, hogy nem ingyenes....

 

szédülök ettől az országtól....

Előzmény: tessloff (8021)
farapuci 1 napja Creative Commons License 8023

Legjobb tanács, amit adhatok, hogy cseréld le a barátnődet, és menj németországba.

Franciaországot pedig felejtsd el örökre!!!

 

Sok kellemetlenségtől megkiméled magad.

 

 

Előzmény: Balázs0 (8022)
Balázs0 1 napja Creative Commons License 8022

Sziaszok.

 

Az a hatalmas problémám van, hogy a barátnőm "emigrált" Franciaországba, és nagyon szivesen mennék utánna, csak a nyelvtudásom nem haladja meg az igem, és a nem szavakat. :S

20 éves vagyok, Szlovákiában éllek, szlovákiai MAGYAR ként.

Bár még van egy bő nónapom, amig rágyúrok picit a nyelvre, de ha éjt nappallá téve is tornázok a francia nyelvtudásra, akkorse fog ez olyan jól menni, hogy elboldoguljak munka, és szállás keresésben. Sajnos barátnőm csak hétvégénként tudná "irányítgatni az ottani életemet", ezért fordultam utánatok baráti segítségért.

Szállás, és meló kéne, meg néhány baráti szó, hogy könnyebb legyen majd elviselni a kezdetbeli nehézségeket.

Feigneux, Picardie, France - barátnőm ebben a városkában él. Ha esetleg valaki közülletek itt a közelben élne, és tudna nekem segíteni szállást és melót találni vagy Crépy-en-Valois -ban , vagy Senlis, Chantilly, vagy akár hol ami még itt van a közelben, azt nagyon megköszönném, és minden féle túlzások nélkül örök hállát igérnék érte cserébe.

Ugyan pénzbeli motivációt nem tudok ajánlani, de ennek fejében bármiben tudok visszasegíteni, azt megteszem.

Ha valaki volna, kérem jelezzen. Pálinkás Balázs-ként megtaláltok a facebookon is, köszönöm zsépen előre is a segítséget, és az idődet, amit arra fektettél, hogy segíts nekem. További szép napot, és minden jót!

tessloff 2 napja Creative Commons License 8021

Ha a szemelyzetis raer talan fogad is, de szerintem csak formalisan, miszerint hagyd ott az eletrajzot aztan majd hivnak. Arra viszont figyelj, hogy nem mindenutt fizetik a munkat rendes fizetessel, valahol csak nemi koltsegteritest adnak ami messze nem nevezheto fizetesnek... Ez a stage dolog inkabb palyakezdo egyetemistaknak van kitalalva akik a tanulmanyaik mellet szeretnenek nemi zsebpenzt est munkatapasztalatot szerezni.

Előzmény: farapuci (8017)
farapuci 2 napja Creative Commons License 8020

farapuci 2 napja Creative Commons License 8019


Az I. VILÁGHÁBORÚ

Az első világháborút azért kell megszervezni, hogy az illuminátusok megdöntsék a Romanov dinasztia hatalmát Oroszországban és ebben az országban kipróbálják a hatalom monopolizálásának egy új rendszerét, az ateista kommunizmust. Egy ilyen háborúhoz szükséges volt konfliktus kirobbantására a brit és a német birodalom között.

A háború után megszilárdult kommunista rendszer aztán felhasználható további kormányok megdöntésére és az illuminátus hegemónia kibővítésére.

 

Az II. VILÁGHÁBORÚ

A második világháború kirobbantásához a fasizmus és a politikai cionizmus ellentéteit kell kihasználni. Ennek a háborúnak meg kell semmisítenie a fasizmust, illetve a nácizmust és el kell vezetnie Izrael állam létesítéséhez Palesztinában. A második világháború alatt a nemzetközi kommunizmust meg kell erősíteni, hogy alkalmas legyen a világ sakkban tartására.

 

Az III. VILÁGHÁBORÚ

A harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ közötti konfliktust. A két oldal kölcsönösen kimerítené egymást, és ez előkészítené a háttérerők illuminátus világközpontjának az átfogó és teljes hatalomátvételét.


1871. augusztus 15-én Pike azt mondta Mazzininak, hogy a harmadik világháborút követően sor kerül a világtörténelem legnagyobb horderejű változására.

 

farapuci 2 napja Creative Commons License 8018

Az iraki keresztényekért imádkoznak ma a katolikus templomokban - tájékoztatott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Az MKPK döntésének értelmében ma Magyarország valamennyi katolikus templomában, minden misében az iraki és a világ más országaiban üldözött keresztényekért imádkoznak a hívők.

hirdetés

Az al-Kaida iraki sejtjeként létrejött Iszlám Állam elnevezésű szélsőséges szunnita szervezet fegyveresei jelentős területeket foglaltak el Szíria keleti és Irak északi, illetve nyugati részén. Az elfoglalt területeken a saría (iszlám vallási jog) radikális értelmezésén alapuló "kalifátust" kiáltottak ki, és üldözni kezdték a keresztényeket és más vallási kisebbségek tagjait. Sokukat kegyetlen módon kivégezték.

farapuci 2 napja Creative Commons License 8017

Holnap megpróbálok személyesen bemenni.

Mit gondolsz?

Fogad egyáltalán valaki? Vagy már a portátol elzavarnak?

Előzmény: tessloff (8016)
tessloff 3 napja Creative Commons License 8016

A felveteli ugyanugy zajlik mint egy allasra: eletrajz, motivacios level elso korben aztan elbeszelgetes a masodikban. Ha meggyozod a szemelyzetist felvesznek, nincs tuti recept.

Előzmény: farapuci (8015)
farapuci 4 napja Creative Commons License 8015

No Elvtársak - Olvtársak - Topiktársak!

 

Valaki árulja már el nekem, hogyan mennek itt a dolgok az úgynevezett---stage--- ügyekben.

 

Hogyan lehet bekerülni egy stage-ba. Eddig probálkotam egy picit, de teljes cserbenhagyásos figurákat mutatott a mukaügyi hivatal és a többi szervezet is.

 

Szóval, tud valaki valamit??

tessloff 5 napja Creative Commons License 8014

A vasutnal nem csak francia allampolgarokat alkalmaznak, hanem unios allampolgarokat is. Az en helyzetem annyiban mas, hogy meg MO unios csatlakozasa elott jottem ide, es mivel a felesegem francia kerhettem a francia allampolgarsagot ami anno kb 2 eves folyamat volt es mire a vasuthoz kerultem mar francia allampolgar voltam. Most azt hiszem legalabb 5 eves folyamatos ittartozkodast kell igazolni, hogy igenyelhesd az allampolgarsagot.

Előzmény: Minute998 (8013)
Minute998 5 napja Creative Commons License 8013

Itthon nekem is volt sokféle munkám: voltam logisztikus, recepciós autószalonban, voltam bébiszitter amerikában, dolgoztam hétvégente egy butikban, fordítottam egy fogászati klinikán, aztán sokáig nem találtam munkát és így jött a kasszás munka, amit suli mellett csináltam.

 

Időközben két évig még a gyakornoki helyemen is megtartottak, de ott a szakdoga védés után megengedték, hogy otthonról dolgozzak, így kicsit könnyebb volt.

 

Tulajdonképpen a váltás azért volt szükséges, mert itthon hiába kerestem volna jobb munkát, sajnos a barátnőim ugyanazért a fizetésért dolgoztak nyelveket használva a multiknál irodai munkakörben. 

Szóval sok szempontot figyelembe vettem, amikor az ötlet megszületett, hogy megpróbálom kint.

 

Lassan intézem a papírokat, pár napon belül megszűnik a munkaszerződésem, és megjönnek az igényelt iratok/bizonyítványfordítások is. 

 

Amennyire tudok már itthonról is keresek munkát, de ahogy korábban is írtam, valószínűleg nem a szakmámban kapok majd munkát. Ez a pénzügyes bizonyítvány max arra jó, hogy látják, hogy folyamatosan képeztem magam. Mivel kint teljesen más számviteli és adószabályok működnek újra kéne tanulnom mindent. Valószínűleg ezen a vonalon fogok tovább tanulni is, most a logisztika a legszimpibb.

 

A kiutazásig itthon töltött időt tanulással töltöm, elég intenzíven foglalkozom a nyelvtanulással, és magam is meglepődtem, hogy van még hova fejlődni. :)

 

A vasúttal kapcs.:

Nem tudom pontosan, hogy a vasút kint állami tulajdonban van-e, de az ismim azt nyilatkozta az állami tulajdonban lévő cégekről, hogy kizárólag francia állampolgárokat alkalmaznak. 

Ha ez igaz, akkor ez elég erős diszkrimináció lenne, de sajnos bármit el tudok képzelni.

Szóval a közalkalmazotti állásoknál volt egy alapvető félelmem, hogy úgy működik, mint nálunk.. kb kihalásos alapon. De ha Neked is ilyen munkád van, akkor rosszul gondoltam, és ez is egy célterület lehet munkavállalás szempontjából. :)

 

Előzmény: tessloff (7990)
pannaszofi 5 napja Creative Commons License 8012
pannaszofi 5 napja Creative Commons License 8011

Ha megszerzed a levél számát kérhetsz újrakézbesítést de utánküldés is van itt. Fel kéne hívnod a postát ahová lerakták a levelet. Különben én is úgy emlékszem 15 nap amíg tartják a levelet!

Előzmény: farapuci (8006)
pannaszofi 5 napja Creative Commons License 8010

Az aranyat meg jól elásták és kértek az adakozó franciáktól segélyt hihi.

Na minden viccet félretéve már nem igen lehet itt tudni ki az igazi francia és ki nem. De sztem nem is ez a lényeg. Azt megértem hogy néhányan kissé zabosak hiszen igazán sok ingyenélőt eltart ez az ország. Én amióta itt élek és a férjem is dolgozunk. De sok olyat ismerek aki nem is akar dolgozni. Pedig nyelvi nehézsége sincs mint nekem! 

Előzmény: nicsella (7999)
farapuci szept. 9. Creative Commons License 8009

https://www.youtube.com/watch?v=M7FIvfx5J10

 

https://www.youtube.com/watch?v=-9NE0BKE51g

 

https://www.youtube.com/watch?v=vBJedKp9nzY

 

https://www.youtube.com/watch?v=dndHQzZPH0Q

 

https://www.youtube.com/watch?v=vVg94Qz_yAE

tessloff szept. 8. Creative Commons License 8008

Valoszinu Mr Holland-nak rendesen fo a feje emiatt a jelenlegi helyzetben csak ongolt rughat. Ha leszallitja a hajokat a fel vilag fujolna Franciaorszagra mert nem all be az Oroszorszagot szankciokkal terdre kenyszeriteni kivanok soraba. Ha nem szallitja le akkor pedig egy szep nagy buko lesz belole az orosz gazdasagi viszontszankciokrol nem is beszelve...

Előzmény: nicsella (8000)
nicsella szept. 8. Creative Commons License 8007

Ha jòl tudom 2 hétig ôrzik, utàna visszaküldik a feladonak.

Előzmény: farapuci (8006)
farapuci szept. 8. Creative Commons License 8006

Meg tudnád mondani, milyenek az át nem vett ajánlott levelek szabályai?

 

Tehát hány napig örzik a postán, és mikor küldik vissza  a feladónak, illetve ha egyszer visszaküldik, hogyan szerezhető meg újra?

 

Most szeptember 5-én jött egy levelem Strasbourg-ba, de nem vagyok ott, úgyhogy ketyeg az óra.

Előzmény: nicsella (8004)
farapuci szept. 8. Creative Commons License 8005

 

Még egyszer megkérdezi valami békazabáló, hogy milyen nemzetiségű vagyok, meg fogom neki mondani hogy Alsace-i vagyok.

 

Hagy pukkadjanak.

Előzmény: nicsella (8004)
nicsella szept. 8. Creative Commons License 8004

Igy van. Ezt màr làttad ? A sògorok is rajtunk élôsködtek, most pedig az egyik leggazdagabb orszàg az Uniòban. http://archivum.magyarhirlap.hu/a-habsburgok-belolunk-gazdagodtak

Előzmény: farapuci (8001)
nicsella szept. 8. Creative Commons License 8003

Egy érdekes cikk: Munkàd van vagy életed ? http://www.sokszinuvidek.hu/eletmod/4013-A-szabad-élet-15-pontja

Előzmény: tessloff (7960)
nicsella szept. 8. Creative Commons License 8002

Szia Farapuci! Van ùjra rendes internetem, igy lehet sûrûbben benézek majd a forumra. Làtom van mozgàs. Egyetértek, h nem lehet a Nyugat orszàgait összehasonlitani Mo-gal. Aki ismeri a történelmet az tudja. Minket mindig csak kiraboltak (most is), miközben Fr.o., Anglia, stb. màsokat raboltak ki. Rablott kincsre alapoztàk gazdasàgi forràsaikat. Azutàn pedig fegyvereket, harci eszközöket àrulnak (összetûzés esetén àltalàban mindkét félnek, ùgy éri meg a legjobban). :) Most lehet beletörik a bicskàjuk a hadihajò-szàllitàsba Oroszorszàgnak. (Làssad a lineket lejjebb.)

Előzmény: farapuci (7961)
farapuci szept. 8. Creative Commons License 8001

Ja, amit előtte az örmény parasztoktól lopott és zsarolt ki.

Előzmény: nicsella (7999)
nicsella szept. 8. Creative Commons License 8000