Keresés

Részletes keresés

peliatan Creative Commons License 17 órája 0 0 3985

Szia!

Köszönöm a válaszod.

Nézelődtem török-görög oldalon és most árban hasonló.

Az airbnb-n találtam a görög részen, 2 szobás luxus apartmant, nagy lakás de nem tudni hány m2, 3 főre, 57,30 €/éj-ért.

Rengeteg, szebbnél-szebb, több szobás   lakást kínálnak és jó áron.

Érdekes lemondási feltétel van, nem tudom, hogy az airbnb módosított, vagy ez Ciprusra jellemző?

Ha 48 órán túl mondom le, a "felmerült költségeket" már fizetni kell! Eddig ilyen nem volt.

(Feltételezem az airbnb közvetítői jutalékát.)  

Előzmény: kirgizke (3984)
kirgizke Creative Commons License 1 napja 0 1 3984

Szia!

 

Mi ugyan már régen voltunk, de annak idején a török részen aludtunk, a görög részen elég drágák voltak  a szállások.

Talán régebben be is linkeltem, hogy hol voltunk. Elég fapad volt...

 

Nicosia jó hely, nekem nagyon tetszett. :-)

Előzmény: peliatan (3983)
peliatan Creative Commons License 1 napja 0 0 3983

Érdeklődöm: 4 éjszakára, Nicosiának a görög, vagy a török részén érdemes szállást foglalni?

csamparev Creative Commons License 2018.11.03 0 0 3982

Köszönöm, keresni foglak!

Előzmény: csaba08 (3981)
csaba08 Creative Commons License 2018.11.03 0 0 3981

Szia!

Keress bátran, segítek mindenben.

Üdv: Csabi

https://www.nctohungary.com/

Előzmény: csamparev (3980)
csamparev Creative Commons License 2018.10.30 0 0 3980

Köszönöm!

Előzmény: Dóó87 (3979)
Dóó87 Creative Commons License 2018.10.30 0 0 3979

Az kicsit bonyolultra sikeredett:) Autót béreltünk a reptéren, úgy volt, hogy átmegyünk azzal a határon, és a hotelnél letesszük, de ott derült ki,  hogy mégsem tudunk átmenni vele, így a fővárosban egy parkolóban letettük, és CSabin keresztül a cyprustaxi.net társaság transzfertaxijával mentünk végül. Nicosiából a hotelig volt 45 EUR kettőnknek. Nagyon rendesek és megbízhatóak, szerintem ez a legegyszerűbb, ha velük átmentek és (ha akartok) ott északon meg béreltek autót. Déli autóval ott közlekedni amúgy sem tanácsos mert minden felelősség a tiéd, biztosítás csak kötelező van semmi több. MI az oscartól béreltünk autót, odahozták a hotelhez meg el is vitték, 49 font volt azt hiszem három napra egy Tata nano. az üzemanyag szintén olcsó, kb 240 Ft/liter. Ha pedig nem akartok bérelni akkor Csabi tud ajánlani jó idegenvezetőket, akik szerveznek kirándulásokat. Jobb oldali a közlekedés, de hozzá lehet szokni, és rendesek a helyiek is, figyelnek a bérautósokra. 

Előzmény: csamparev (3978)
csamparev Creative Commons License 2018.10.29 0 0 3978

Szia!

A repülőtérről hogyan jutottatok el a szállásra?

Előzmény: Dóó87 (3977)
Dóó87 Creative Commons License 2018.10.29 0 0 3977

Szia, ha jól körbenézel szerintem jó áron meg lehet oldani! Mi Larnacába repültünk Bécsből Eurowingsel, ez volt kettőnknek oda-vissza két feladott csomaggal együtt kb 120ezer Ft, de ennél vannak olcsóbbak is!! És ezt úgy, hogy szept végén mentünk és aug közepén foglaltam:) A szállás a CLub Simena Hotelben egy hétre két főre félpanzióval 308 EUR, kb 100ezer Ft. Ott az élet viszont olcsó, egy kisboltban megálltunk hideg üdítőért, egy 3 dl Cola, és két 2Dl-es üdítőért fizettünk 6 lírát, az nincs egy euró (pénzváltóban egy euró 7 líra volt). Egyik nap kebabot ettünk, egy elég központi helyen, az volt egy darab 20 líra (kb 1000 Ft). Belépők szintén olcsók, kb 400 Ft körül mozognak. Viszont mindenképp váltsatok lírát, mert ezek az árak úgy érvényesek, ha euroban akartok fizetni van, ahol (parkolás, wc) dupla árat mondanak.

Előzmény: marcipa (3976)
marcipa Creative Commons License 2018.10.26 0 1 3976

Nagyon érdekel Észak- Ciprus. Ha két 60-as egy hétre ellátogatna. Kb. Mennyi pénzt kellene összegyűjtenünk?

marcipa Creative Commons License 2018.10.26 0 0 3975

Sziasztok. Régi fórumozó vagyok. Igaz, régen is jártam itt.

Dóó87 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 3974

Sziasztok, csütörtökön jöttünk meg egy hetes ciprusi utunkról, így szedtem össze egy „kis” beszámolót, remélem hasonlóan hasznos lesz, mint amiket én olvastam ittJ

 

Szeptember 27-én utaztunk Bécsből eurowings-el hajnalban, reggel érkeztünk meg Larnacába. Cyprustaxi.net vitt át minket az északi oldalra, csak ajánlani tudom őket!!

Stevenstől béreltünk autót, minden rendben volt, semmit sem variáltak, nem nézegették az autót, viszont aki északra akar menni ne náluk foglaljon, csak hitelkártya fedezettel engedik át az autót, 9000 EUR-t akarnak letétnek ráterhelni!!!

 

A Club Simena Hotelben szálltunk meg, nekünk nagyon tetszett, nagyon szép, igazi mediterrán kialakítása van, a személyzet nagyon kedves és a hotel cicái isJ Félpanzióval voltunk itt, reggelire volt minden, ami egy reggelinél megszokott, vacsoránál szintén mindig lehetett valamit választani. Egyféle leves, háromféle főétel, saláták, desszertek.  A maga három csillagát szerintem maximálisan kimerítette. Girnében jártunk a kikötőben és a várnál, gyönyörű szép, majd innen mentünk tovább a Karpaz félszigetre, ami szintén kötelező program. Az érintetlen partok, a Golden Beach gyönyörű látvány, kevés a turista, nyugis az egész. A csacsik pedig kimondottan jó fejek, az nemzeti park területén mindenhol ott vannak az út mentén. Következő nap Famagustába látogattunk el, megnéztük a híres mecsetet és a Szellemvárosnak elnevezett részt, érdekes élmény. Mintha nem is a valóság lenne, hogy ilyen még létezik. Ezután Nicosia török részét jártuk be, Büyük Hahn, Selimye mecset, esernyős utca. . Közben útba ejtettük a Bellapais Monostort is, ugyancsak leírhatatlanul szép!

Itt északon az Oscar kölcsönzőtől béreltünk autót, maximálisan meg voltunk elégedve, kihozták a hotelhez az autót és érte is jöttek, szintén nem variáltak karcokon miegymáson, leadáskor pl a recepción kellett a kulcsot hagynunk. Árban is jók szerintem, 3 napra volt az autó 49 Font.

Összességében az emberek itt nagyon barátságosak, kedvesek, gyönyörű érintetlen partok vannak, nagyon szép városok. Igaz a környék elmaradottabb, kevésbé fejlett, de kevésbé zsúfolt is, tisztább, nekünk jobban tetszett, mint a déli rész. Az árak szintén parádésak: benzin kb 240 Ft/l, 2 dl üveges kisüdítő 80Ft, kebab a legközpontibb belvárosi helyen kb 1000 Ft. Közlekedésre kell időt szánni, mert nagyon sok a sebességmérés (65), igaz ki is vannak táblázva, túl gyorsan haladni nem lehet. Talán emiatt is tűnik nyugodtabbnak az egész. Indexhasználat egyik oldalon sem jellemzőJ

Arra érdemes még figyelni, hogy ajánlott lírát váltani, ugyanis ha euroban akarsz fizetni arra dupla árat mondanak sok helyen (pl.WC, parkolás)! Néztük pénzváltónál Nicosiában, 1 EUR kb 7 líra volt. 

 

Következő nap reggel jött értünk a taxi ahogy megbeszéltük, és indultunk a déli részt felfedezni. Lefkarát kerestük fel elsőként, érdemes sétálni egyet, nagyon szép kis falu, majd utána mentünk a tevefarmra. Itt érdemes a tevegelést kipróbálni, már nem vagyunk ugyan gyerekek de nagyon jó élmény volt! Innen Pafosba vettük az irányt, és bechekkoltunk az ottani hotelünkbe, a Paphiessába. Szintén három csillagos volt, de azért itt már mást takartak a csillagok mint az északi részen. Semmi extra, arra, hogy ott aludjunk jó volt. Itt is félpanziót kértünk, az már hagyott némi kívánnivalót maga után, de ár érték arányban elfogadható volt. Több strandon is voltunk itt a környéken, zsúfoltak voltak és szemetesek, még a Rikkos Beach tetszett a legjobban, ott nem voltak annyian. Egy teljes napra buggy-t béreltünk és elmentünk az Akamaz félszigetre, az megint egy hatalmas élmény volt!

 

Ajánlom a Thunder Motorsport bérlőt (Kings Avenue-n van), este 7-ig nyitva van, és 10 EUR felár ellenében másnap reggelig lehet nálunk a gép. Úgy alakult, hogy aznap visszaértünk, a 10 EUR-t pedig visszakaptuk, ami szerintem nagyon korrekt volt! Lara Beach-en jártunk és a Kék Lagúnában, mindenképp érdemes ellátogatni ide és rászánni egy egész napot!

Megnéztük még az archeológia Parkot itt Páfoson és a Kouriont, nekünk utóbbi jobban tetszett, nagyobb élmény volt. Aphrodité sziklái szintén kötelező program, kolostorok közül pedig az Agios Neofytos kolostort néztük meg, Páfos mellett van, nagyon szép! Utolsó nap elmentünk egy teknősnéző túrára, ezt is nagyon ajánlom, az Atlantis Turtlewatsching Crousis-t választottuk, minden nap fél5-kor megy a hajó (most ősszel), lenti részből teknősöket néztünk, majd lehetett fürdeni, ugrálni, hazafele pedig a naplementében gyönyörködtünk. 25 EUR fejenként, de megéri minden centjét! Arra kell figyelni, hogy minimum egy nappal előtte be kell jelentkezni, mert nem túl nagy a hajó és hamar megtelik.

 

Az itteni emberek is kedvesek voltak, de azért annyira nem barátkozósak, mint a török részen, kicsit ridegebb, üzletszerűbb az egész. Szemetesebbnek és zsúfoltabbnak is találtuk ezt a részt, nyilván a több ember miatt. Az tény, hogy maga a táj menet közben szebb, zöldebb, jobban ki van építve minden.

Egyszer érdemes mindkét részt megnézni, de összefoglalva ha visszamennénk mi az északi részt választanánkJ

Ezúton is hatalmas köszönet Csabinak, aki ott menet közben is többször segítségünkre volt telefononJ

Dóó87 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 3973

Néhány friss kép a múlt hétről::)

Karpaz félsziget

Girne

Bellapais Monastery

Famagusta

Nicosia (török)

 

Déli rész:

Akamaz félsziget

Paphos

Aphrodité sziklái

csaba08 Creative Commons License 2018.10.09 0 0 3972

Jéééé és Tényleg!!!
Látod mennyi jó kis hasznos dolog van az oldalamon... :)

Előzmény: llaci10 (3971)
llaci10 Creative Commons License 2018.10.09 0 0 3971

Találtam egy térképet, amin szerepelnek az autós határátkelők.

http://files.eszakciprus.webnode.hu/200000517-b6c52b8ba4/North_Cyprus_road_map.pdf

 

 

llaci10 Creative Commons License 2018.10.03 0 0 3970

A két nicosiait szándékosan nem raktam rá, csak a Girne felé vezető autóst. A  nicosiai közül a Ledra gyalogos átkelőt mindenki megtalálja, aki egy kicsit utána néz, a másik pedig (Markou Drakou) szerintem csak annak érdekes igazán, aki a főváros két része között akar autóval átmenni, az meg a turisták között viszonylag kevés lehet. No meg a térkép méretaránya sem igazán engedi.

Előzmény: csaba08 (3969)
csaba08 Creative Commons License 2018.10.03 0 0 3969

Szia!

Örülök, hogy hasznos volt az oldalam.
Gratulálok a térképhez.

2 átkelő lemaradt róla, mert 7 van. (lehet most már 8 is, mert készültek megnyitni egy újat... és egyre több lesz!)
Nicosiában 2 is van (egy csak gyalogos és van az autós)

Jó utazást és kellemes időtöltést!

Üdv: Csabi

Előzmény: llaci10 (3968)
llaci10 Creative Commons License 2018.09.29 0 0 3968

Igazából egy ilyesféle áttekintő térképre gondoltam. Erre már én jelöltem be a határátkelőket a teáltalad megadottak alapján, hogy lássam a lehetőségeket. Magamnak aztán bejelöltem a saját Yandex térképemre a pontos helyüket, ahova az engem érdeklő helyeket is bejelöltem. Csak így egy kicsit hosszadalmas és macerás volt. Végül is amit megadtál, számomra nagyon hasznos volt.

 

 

 

 

 

Előzmény: csaba08 (3966)
llaci10 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 3967

Köszi!

Előzmény: csaba08 (3966)
csaba08 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 3966

Szia!

határátkelőket megtalálod az oldalamon fotókkal:

https://www.nctohungary.com/kerdesek-es-valaszok/

 

Üdv: Csabi

Előzmény: llaci10 (3965)
llaci10 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 3965

Lehet, hogy én vagyok a béna, de azon sem látom a határátkelő helyeket bejelölve.

 

Előzmény: szilisofor (3964)
szilisofor Creative Commons License 2018.09.28 0 0 3964

Google Earth....

 

Mi a Yesilirmaki és Beyarmudui határátkelőket használtuk. Nagyon hamar átértünk mindkettőn.

Előzmény: llaci10 (3963)
llaci10 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 3963

Hol lehet olyan térképet megnézni, amelyik mutatja az aktuális működő határátkelőket?

szilisofor Creative Commons License 2018.09.27 0 0 3962

Szia!

 

Az első kérdésedre a válasz. Igen van átkelő, 3 napja jártuk meg.

A második kérdésedre a válasz, van rengeteg kölcsönző az északi részen.

A harmadikra, az időjárás nem kiszámítható, keress előrejelzést.

Előzmény: molnar.bela (3961)
molnar.bela Creative Commons License 2018.09.19 0 0 3961

Sziasztok. 

 

Kérdésem hogy Ayia Napa környékéről at lehet e jutni Famagustaba, úgy hogy ne kelljen Nicosiaba visszamenni?

A másik kérdés,hogy az északi részen lehet e autót bérelni, a jobb időkihasználás miatt?

Október 11-18 között leszünk kint, milyen időjárás várható és  lehet e még fürdeni a tengerben?

 

Köszi

  😀

jurita Creative Commons License 2018.09.05 0 0 3960

Sziasztok, az őszi szünetben megyünk a Kaya Artemis Resortba, véleményeket szívesen fogadnék! :)

csaba08 Creative Commons License 2018.08.28 0 0 3959

Teljeskörű Transfer és Taxi szolgáltatás CIPRUSON!

CYPRUSTAXI.NET 

Discount cupon CODE: HUN08 (5%-k kedvezményhez)


Üdv: Csaba

balerinalány Creative Commons License 2018.08.17 0 0 3958

Kedves Babesz, le tudnád írni hogy melyik szállodás strandjainál fürödtetek Kyreniában és hogy melyiknél kb. mennyi volt a belépő? Köszi szépen előre is :)

Előzmény: Barbesz 79 (3953)
balerinalány Creative Commons License 2018.08.17 0 0 3957

Sziasztok! Mi most 19.-én vasárnaptól megyünk egy hétre a párommal Észak Ciprusra,  4 nap Magusa és 3 nap Kyrenia. Az esti wizzair géppel megyünk majd Larnacára. Érdeklődnénk hogy más is jön-e esetleg ezzel a géppel, és este hogy oldja meg a transzfert, mivel későn ér ki a gép.

Illetve, szeretnénk eljutni Karpazra, a beachre, de az ilyen utakért a fejenként 40-50 eurót irreálisnak tartjuk. Ha esetleg valaki ebben az időszakban Famagustáról vagy Kyreniáról menne autóval Karpazra egy fél napra/napra, szívesen csatlakoznánk és természetesen beszállnánk a benzin stb. költségekbe. Mi a jobbkezes vezetés és egy őt miatt nem tervezünk autót bérelni, dolmussal közlekedünk majd. Sajnos Karpazra csak hajnalban megy egy dolmus Famagustából, de aznap nincs visszajárat így tömegközlekedéssel nem megoldható.

Az lenne még a kérdésem, hogy érdemes-e még itthon török lírát váltani, vagy kinnt váltsuk inkább át az EUR-t TRY-re? Illetve konkrét váltókat tudnátok-e ajánlani, ahol jó árfolyamon váltják az EUR-t Nicosiában vagy Famagustában?

Famagustában és Kyreniában amelyik beach-et ajánljátok nekünk, ami szebb vagy homokosabb, ami elérhető autó nélkül? Famagustában az Önder Bevásárlóközpnt közelében lesz a szállásunk, Kyreniában pedig a Mozi/Park/Temető/Futballpálya körzetben, kb 20-30 perc sétára a kikötőtől. Illetve van lehetőség napágy bérlésre a strandokon, Famagustában és Kyreniában és milyen áron? 

Illetve azt a Lapta kiadványt át tudnátok esetleg küldeni?

Előre is köszi minden hasznos infót :) Marcsi

 

Dóó87 Creative Commons License 2018.08.06 0 0 3956

Szia,

ti melyik kölcsönzőtől béreltetek autót? Mi is hasonlót tervezünk, Larnacai bérlés majd át az északi oldalra négy napra. Én a stevens-t néztem, meg is kérdeztem ők átengedik az autójukat a másik oldalra. Nem tudom eldönteni, merjünk-e ott azzal közlekedni, lehet-e baja... viszont jó lenne ott is pár helyet megnézni. Ha jól olvasom nektek biztosításotok akkor az északi részre nem is volt?

Előzmény: Barbesz 79 (3953)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!