"Pedig egy igazi színészt szerintem pont az improvizáció képessége tesz naggyá, mert betanult szövegeket elmondani, betanult gesztusokkal társítva, az inkább gyakorlás kérdése, kisebb részben tehetségé, viszont, hogy valaki ki tudja magát vágni és szórakoztató tudjon lenni bármilyen szituációban, na azt már nem olyan egyszerű megtanulni."
Ezzel azért így ilyenformán vitatkoznék, mert a színészi tehetség nem egyenlő az improvizációs képességgel, vagyis attól mert jó színész vki mondjuk drámai szerepekben attól még nem biztos hogy itt is megállja a helyét, és igaz ez fordítva is, attól mert vki tud nevetteni és improviválni, még nem biztos hogy egy a szajkma által is nagyra becsült színészről van szó. És ezt nem(csak) én mondom, hanem KMP is:
"A kiemelkedő színészek közül sokan nem szeretik vagy nem is tudják ezt csinálni, mert nem azon múlik, hogy mennyire jó színész valaki. Ez fordítva is igaz: aki kiemelkedően jól improvizál, nem feltétlenül jó színész."
Sztem ami külön jó dolog Rudolf Péterben, hogy olyan "gömböc általános" feje, van mint Bogi-Nacsáéknak. Ez az a tipikus fej, amit bármivé át lehet alakítani. Ha megnézzük, egyik képen sem önmaga és mégis mindig. Hihetetlen mennyi arca van, bár néha akadozónak érzem a fellépését. Ez a videó azonban megér egy misét. :D sztem a legnagyobb poén benne, amikor francia botanikusnak adja elő magát. Még a növény lelkéhez is beszél, szinte érezni. :D
Amiért még jó ez a videó, mert legalább látni, hogy hogy működik odaát a nagyoknál a TV-ben a green és bluescreen. :)
Azért nem könnyű felnőni az állandó szereplőkhöz, tényleg magasan van a léc, aztán a nagy megfelelniakarásnak nyögés lehet a vége. Pedig egy igazi színészt szerintem pont az improvizáció képessége tesz naggyá, mert betanult szövegeket elmondani, betanult gesztusokkal társítva, az inkább gyakorlás kérdése, kisebb részben tehetségé, viszont, hogy valaki ki tudja magát vágni és szórakoztató tudjon lenni bármilyen szituációban, na azt már nem olyan egyszerű megtanulni.
Amúgy az improvizáció mellett az is érdekes kérdés, hogy mennyire tudja valaki beleélni magát a különböző helyzetekbe, amit mondjuk a díszletek helyett egyre gyakrabban alkalmazott green screen technika miatt egyre komolyabb kihívás lehet. Nem semmi mikor egész csatajeleneteket nyomnak például zöld háttér előtt, az emberek nagy részét is csak odavetítve...
Mondjuk Rudolf Péternek megy ez is simán - én nem is gondoltam, hogy már itthon is ennyire elterjedt ez a technika, mint ebben a werkfilmben látszik:
Azért nem semmi itt is mennyi karaktert eljátszik ennyi idő alatt - nem csoda, hogy őt választották a szerepre.
"Nekem egy kicsit az jön le, hogy a vendégszínészek nagyon erőlködnek, hogy jók legyenek,..."
Érthető, meg akarnak felelni. Mert ja, azért van tét, nem is kicsi :)
"Lehet, hogy ebből adódóan néha kicsit "sok" amit csinálnak, pár hete volt egy rész, amikor a vendégszínész (csaj) bejövetele után nem sokkal elkapcsoltam, mert kifejezetten idegesítő volt, amit összemórikált."
Balla Eszterről beszélsz, aki utolsónak mutatkozott be? Na ő tényleg elég gyenguska volt...
Nekem egy kicsit az jön le, hogy a vendégszínészek nagyon erőlködnek, hogy jók legyenek, spontának, meg viccesek, stb., az ugyanis manapság nagy kiugrási lehetőség lenne bármelyiknak, ha sikerülne állandóra bejutni egy TV műsorba. (Őszintén szólva a színházbajárókon kívül Liáról sem tudta a Beugró előtt senki, hogy kicsoda, azóta ekkora sztár - címlapok, riportok, stb. - mióta ebben a műsorban befutott.)
Lehet, hogy ebből adódóan néha kicsit "sok" amit csinálnak, pár hete volt egy rész, amikor a vendégszínész (csaj) bejövetele után nem sokkal elkapcsoltam, mert kifejezetten idegesítő volt, amit összemórikált.
"...és hát szegény vendégszínészek sem voltak a helyzet magaslatán...."
Na jó, azért ebbe bele kell rázódni. Sztem pl. Lia sem volt olyan jó a kezdetekben, mint most. Úgyhogy nem azt kell nézni hogy most milyenek, hanem azt kell megpróbálni megítélni hogy mennyi potenciál van még bennük.
"Ami nem tetszik azok marginális dolgok: a díszlet, a Liára aggatott ruhák és az újrahangszerelt zene ;-)"
Nem tudom miért, régen nagyon vártuk mindig hogy legyen, most meg inkább feveszem, és gyorsan átpörgetve megnézem. A díszlet és az új wish-ek iszonyatosak lettek, és valahogy a játékok sem az igaziak. Ezt a versenyzést pedig jobb lett volna elfelejteni, a fél adás kb. nézhetetlen lett tőle, harmadszorra pl. nagyon unalmas volt már a kígyós szituáció, és hát szegény vendégszínészek sem voltak a helyzet magaslatán....
Szerintem nem keveredtem ellentmondásba, max. nem fejeztem ki magam nagyon jól, mikor azt írtam, hogy "Ami jó is, meg rossz is, nyilván..."
Amit meg úgy értettem, hogy kellett a megújulás, de nem biztos, hogy ahol újítottak és amit újítottak, az jobb lett. De ez persze az én véleményem csak.
Azt meg, hogy a Cool kurvább, Te írtad, én csak a Beugrót néztem ott, onnan meg az volt a benyomásom, hogy a Comedy Central után nem sok mindenbe szóltak bele és/vagy nem követelték meg a modernizációt (mert lehet, hogy a színészek is szerettek volna más díszletet, ruhákat stb. csak épp pénz nem adtak rá az eddig őket átvevő csatornák.
De maradjunk annyiban, hogy én örülök a váltásnak, és jó a mérlege a dolognak ;-)))
Lehet, hogy a Cool kurvább, de a Beugrót viszonylag érintetlen hagyta. Ami jó is, meg rossz is, nyilván...
Bekérdező MOST nincs, tehát hiánycikk és nekem hiányzik is akár két adás volt eddig, akár nem ;-)
Tény, hogy a Rájátszás viszont abszolút nem volt egész előző évadban, nem értem, miért. (a tavalyi évadban ráadásul olyan agyament játékok voltak helyette, hogy ihaj....na, azok nem hiányoznak.
"egyik részről talán kissé túlkommercializálódott a Beugró a Viasattal,..."
Miért, a Coollal nem volt? Annál elk.rvukltabb adó nem sok van :)
"(és hiányzik néhány régi: a bekérdezős, meg ami már régen nincs, és most nem jut eszembe a neve, mikor rövid, pármondatos szöveget dramatizáltak többféle módon)"
A bekérdezőre ne mondd már hogy hiánycikk, a 6. szezonban annyi volt belőle hogy már a könyökömön jött ki :) A másik az a Rájátszás, az jogos, tényleg hanyagolják egy ideje sajnos.
Nem tudom: egyik részről talán kissé túlkommercializálódott a Beugró a Viasattal, ugyanakkor azért örülök is, hogy végre először rengeteg reklámot is kap a műsor... hátha végre lesz annyi néző, ami műsoron tartja végre jó hosszú ideig.
Amire ráéreztek, hogy meg kéne már újulni, nekem tetszenek az új játékok (és hiányzik néhány régi: a bekérdezős, meg ami már régen nincs, és most nem jut eszembe a neve, mikor rövid, pármondatos szöveget dramatizáltak többféle módon)
És a beugró beugrói szerintem eddig jók. Nekem jobban tetszenek, mint néhány korábbi sztárvendég teljesítménye (amit nem vitatok el, hogy a nagy színész nem szükségképpen kitűnő rögtönző is egyben és fordítva: azért, mert valaki tud improvizálni, nem biztos, hogy jó színész is)
Ami nem tetszik azok marginális dolgok: a díszlet, a Liára aggatott ruhák és az újrahangszerelt zene ;-)
Remélem csaj lesz a befutó, bár ezt azért merem valószínűsíteni több okból is. Az meg, hogy erről mi dönthetünk, már csak hab a tortán :) Már alig várom :)
Ti kire fogtok szavazni? Nekem most elsőre Oroszlán Szonja ugrott be, hogy milyen jó is lenne újra együtt látni Győzővel. Olyan jó kis páros voltak :) De az őszi szezon beugrósai közül is bármelyik megérdemelné. Szal végülis nekem majdnem mind1, csak a lényeg hogy nő legyen. Kan már van elég :)
Igen, nálunk is ezzel kezdte Novák, és ráadásul mi egy 14 éves sráccal voltunk :)
No remélem, nem teljesen egyforma "darabot" láttunk, mert akkor annyi a rögtönzésnek.
Kérdeztem is a fiútól, hogy melyiket válassza? Másnap reggel a szülőkkel, vagy most tömjük ne a fülét.
Az első jelenet pl. tele p*csával. enélkül is jó lett volna szerintem, mert ezeket azért lehet helyettesíteni, de mindegy.
Szerintem sem volt egyáltalán hangosítás.
Mi is megyünk még ebben a hónapban a Cabaret előadásra. Erre a jegyet ajándékba kaptuk.
Azt hiszem összehasonlítani nem tudom, mert az előre szól, itt pedig a 14.-dik sorban ültünk.
Az én jegyem 5900 ft volt, de az előttem ülőknek láttam, már 6100 Ft. én személyesen vettem az irodájukban, féltem nem lesz neten, pedig csak a kisszimpadira nem lehet onnan venni.
Nálunk Novák azzal kezdte, hogy örömmel látja, mennyi 18 éven aluli néző van, de a műsor jellegéből adódóan felhívja a szülők figyelmét, hogy vagy most betömik a gyerek fülét, vagy menet közben lesznek gyorsak, és tapasztják a tenyerüket a gyerek fülére, vagy másnap reggel beszélgessenek el a gyerekkel ;-))
És tényleg, már az első jelenet kissé pikánsra sikeredett ;-)
Egyébként szerintem nincs hangosítva az előadás (mondjuk, a kisszínpadi lehet, hogy van, már csak a tévé miatt is), amúgy a nagyszínpadon egy "rendes" darab elmegy, pár hete itt láttam pl. a Jó zsarut, rossz zsarut, és tényleg mindent hallottunk, holott szinte ugyanott ültünk, mint most... csak akkor pisszenés nem volt a nézőtéren szinte, most meg az első sorok mintha hamarabb hallották volna meg a poénokat, és mikor ők már röhögtek, akkor meg pláne nem hallottuk a folytatódó jelenetet.
Nem tudom sajnos, mikor lesz, az a csaj azt mondta, hogy még február elején lesz egy nagyszínpadi, ami vm alapítványnak meg, és majd utána. De hogy mennyivel....
És egy tanács bárkinek, aki a Centrálra vesz jegyet:
én a mostani jegyeket a jegy.hu-n keresztül vettem (mindig ott szoktam a színházjegyeinket venni), és ugye ők rápakolnak "kezelési költséget" a jegyre.
De a legtöbb színház is úgy árul neten jegyet, hogy valamelyik jegyportálra irányít (pl. a Nemzeti Színház), és akkor ugyanez a játék.
Na, most mikor a Beugrós jegyeinket vettem, azért kicsit húzós volt, mert hogy eleve nem volt olcsó a jegy (6600 Ft), és 710 forint lett a jutalék.
Tegnap viszont a Kabaréra akartam jegyet, és csak átmentem a Centrál honlapjára megnézni, hogy a kiválasztott időpontban melyik szereposztás játszik, és ha már ott maradtam, akkor onnan vettem meg: és így nem volt rajta egyáltalán jutalék! Én okos, ha előbb rájövök, megspórolhattam volna 2000 forintot...
Nekem nagyon tetszett, hát igen a hangosítással téynleg baj volt, csak azt tudom elképzelni, hogy ennyi a kisszinpadhoz elég, de ide nem. Igaz, nem nagy a nézőtér, de nem lehetett mindent hallani. Aki közelebb ült, az persze több mindenen nevetett :)
Ami nekem nem tetszett, az a káromkodás.... szerencsére nem volt sok, nem vagyok prűd, de nálunk senki nem káromkodik, így ez kicsit furcsa volt.... Szerenvsére tényleg nem vitték túlzásba. A jelenetek mindegyike tetszett, jobb volt, mint amire számítottam.
De ezek után megcélzom a kisszinpadot is. Nem tudod, mikor lesz legközelebb?
Tényleg, én leragadtam a kimaradt jeleneteknél, és azt hittem, "beljebb" vannak a leadott részek, de nem. Sőt,a kimaradtakból sincs benne minden, mert kimondottan rákerestem arra, amit ősszel láttunk, és a legjobb jelenet most sincs fent. AHogy nézem, adásonként kettő-három van csak fent.
Ezek szerint a Cool-on lement műsorokat nem is lehet visszanézni, ha valaki lemaradt? (vagy a nagy retek videótárában esetleg....?... nem hinném)
Mindenesetre, szurkolhatunk, hogy hová kerülnek, nem sok tévének van videótára....
Nem lehet, hogy a Dunára mennek? Magyar gyártás.. hátha támogatják (csak aztán ne úgy, mint az elsorvasztott Tűzvonalban-t...)