A társaság, találkozók, elveszett topikok, és a Fórum történelme
|
| klara50 |
válasz | megnéz |
2010.02.09 11:29:42 © (7363) |
A rtg.nél most sokan voltunk akinek már két sőt volt akinek három hete tart a megfázása orrdugulás,torokfájás stb kísérő tünettel.vigyi magadra. |
Előzmény: Janik52 (7359)
|
| klara50 |
válasz | megnéz |
2010.02.09 11:07:52 © (7362) |

Sziasztok! Összefagytam nem kicsit ám. Rengetegen voltunk a rtg.nél nagyon sok 2-5 év körüli kicsivel voltak egyik jobban szenvedett a köhögéstől mint a másik. Aztán persze tologatták az osztályokról is le a betegeket,úgy hogy mire gondoltam na már én jövök behívták őket. Aztán vártam kint bő fél órát mire mondták sikerült a felvétele jöhetek haza,de eredmény csak holnap 12-14.30 ig lesz. Háromszoros hip hip hurrá,mert holnap 11 re vár házidokim. Most reggel le telózom hogy adjon csüt délutánra időpontot,mert mire megkapom holnap ő már nem rendel. Mikor kész voltam még akkor sem engedtem ki a hidegtől ezt komolyan mondom,ittam egy forró teát az autómatábol és elindultam egy kitűzött uticéllal hogy veszek bérlelet magamnak,de ahol eddig volt már nem árulnak,akkor mentem tovább de sehol sem volt,és persze minden busz elment az orrom előtt,így gyalog nekivágtam és elindultam a Vértescenterig ott a Volán iroda ott tudtam venni bérletet. Aztán bő 10 perc fagyoskodás után jött a buszom,de halljátok nagyon átfáztam. Most iszom egy bögrés levest jó forrót és picit bebújok a paplanom alá.:D |
|
|
| valimami |
válasz | megnéz |
2010.02.09 08:39:19 © (7361) |
A borsonline.hu-n is megjelent cikk a Maya-féle ítéletről, és voltak hozzászólások. Én is írtam, ezt:
2009 január 10-én a műtétek után hozzám hozták a Noésok Mayát lábadozni. A lábán 7 fémrudat szúrtak át, úgy rögzítették. A lelke romokban, a csípője kattogott, a kezemet szúrták a csontjai, amikor simogattam. A gerincét, a bordáit meg lehetett számolni. Négy hónapig hangja nem volt, azon kívül, hogy álmában keservesen sírt. Aztán újabb műtét, amikor kiszedték a lábából a vasakat. Egy kicsit deformált maradt a sérült lába. A lelke viszont sokat javult. Már bízott bennem, mindenhova követett a lakásban és állandóan vigyorgott. Amikor látogatóba mentünk a Noé Állatotthon Minimenhelyébe, azt mondták, ez nem ugyanaz a kutya, biztos kicseréltem, ez egy vidám tinilány. Aztán ősszel egyik pillanatról a másikra lebénult. A röntgen kimutatta, összecsúszott a gerince, nagyon rossz állapotban van. A földet éréskor elcsúszhattak a csigolyák, akkor még nem okoztak gondot, de a mozgástól tovább csiszolódtak, mígnem elérték az idegeket. Műtét előtti vizsgálatok közben árnyékot láttak a gyomornál. Laparoszkópiával kiderítették, hogy szerencsére nem daganat, "csak" fekély. El lehet képzelni, mit idegeskedett életében ez a szegény kutya, amitől fekélyt kapott. Elvégezték rajta a gerinc műtétet, de az orvosok szinte semmi reményt nem fűztek hozzá, hogy ilyen idős kutya feláll egy ilyen műtét után. Eleinte nem tudott önállóan enni, inni. Naponta többször tisztába kellett tenni. Aztán 3 héttel a műtét után felállt. A második tárgyalásról nem értesítették a felperes Noét. Nem volt alkalmuk elmondani a bíróságon, Maya milyen újabb szenvedéseken ment át annak a kidobásnak a folytatásaként. Így csak enyhítő körülményt találtak, ezt a súlyosbítót figyelmen kívül hagyták. Újra született egy semmit se érő, nesze semmi határozat, aminek a megszületéséhez több mint egy év kellett. Ezalatt szinte naponta hallottunk újabb és újabb állatkínzásos esetekről. Hogyan is várhatjuk el, hogy valami változzon, ha ilyen nevetséges ítéletek születnek, ilyen nevetséges indoklással, hogy ez a bírói gyakorlat. Akkor miért van benne a törvényben a letöltendő börtön lehetősége, ha a bírói gyakorlat kizárja a használatát. Nagyon elkeserített ez a mai hír, és remélem, következő életemben bűnöző leszek Magyarországon, mert nálunk csak őket védik a törvények... |
|
|
| valimami |
válasz | megnéz |
2010.02.09 08:19:04 © (7360) |
Jó reggelt, jó vacogást!
-7 fok van mifelénk és egyáltalán nem csábít a kimenetelre. Ugye mondanom se kell, hogy kutyáim is nagyon hamar végeztek, kivétel Alexa, mert ő több mint egy órát levegőzött, amire bevakkantgatta magát.
Eddig szerdára mondtak újabb havazást, mostmár csak nyugaton lehet szerda délután, de csütörtök reggelre kiadós havat jósolnak megint. Hol tárol a természet ennyi havat? És mi hol fogjuk tárolni?
Ma pihenő napot tartok, varrogatok, javítgatok, ebédem is van, főzni nem kell. Már reggel eléggé fáj a lábam, gondolom a hidegfront miatt, meg a tegnapi egész napos talpalás is besegített.
7.55-kor telefonos riport volt a Klubrádióban a Noés Schneider Kingával. Az volt a téma, hogy el vannak keseredve, amiért indok lehet egy ítélet enyhítésére az, hogy a bírói gyakorlatban nem fordult elő letöltendő büntetés. Precedens értékűnek tekintették az első fokú ítéletet, hogy végre elkezdődik valami, dehát mégse. Hetente tesznek ilyen feljelentéseket, és ez csak a jéghegy csúcsa, ami ügyek náluk landolnak, mert nagyon elszaporodtak a hasonló bűncselekmények, hiszen nem visszatartó erő egy felfüggesztett büntetés. |
|
|
| Janik52 |
válasz | megnéz |
2010.02.09 07:23:38 © (7359) |
Jóreggelt, sziasztok!
Jóhogy említetted a dokit Klára! A főorvosasszonyom még nem küldte el a laboreredményeket stb...Küldök már neki egy SMS-t, hogy adja postára.
Mellesleg megint kezd bedugulni az orrom.
Óh, nálunk csak -6 fok van. :)
Sziasztok!
Janik |
Előzmény: klara50 (7358)
|
| klara50 |
válasz | megnéz |
2010.02.09 05:08:15 © (7358) |
Jó reggelt Mindenkinek!
Zima ezerrel most csuktam be az ablakot. Fél nyolcas busszal megyek rtg.re és remélem lesz is eredmény még ma,hogy holnap ne keljen vissza mennem érte,és útána rohanni házi dokihoz még. Mostanában ugyani mondván hogy nincs doki aki kiértékelje másnap kapjuk meg itt Tb.nyán az eredményt eddig megkaptuk egy max órai várakozás után. Ma fánkot is sütök délután mert kisebb uncsim megy szülinapi buliba hatra. Legyetek jók vigyi magatokra nagyon. |
|
|
| kaschka |
válasz | megnéz |
2010.02.08 21:47:22 © (7356) |
köszönjük a beszámolót, és örülök nagyon, hogy rendesek voltak a lányok, meg hogy neked is sikerült épségben hazaérni, remélem azért annyira baromi hideg nem lesz reggel, ma sem volt piskóta, de azt hiszem ma -5-nél több nem volt
Időnként beadja a kulcsot a külső időjárásjelentő, ma is ez történt, úgyhogy reggel nem tudom meg hány fok van kint, de mindegy is akkor is mennem kell !!
puszi nektek !! |
Előzmény: valimami (7355)
|
| valimami |
válasz | megnéz |
2010.02.08 21:17:14 © (7355) |
Délután -5 fok volt, mostmár -9. Jó hideg éjszakánk lesz, úgy látom.
Azt hiszem, ma kivételesen korán elköszönök tőletek, valahogy fáradt vagyok. Korán keltem, éjjel se sokat aludtam, ma meg fárasztó napom volt. Délig a tanfolyam, utána a pályázatokat készítettük elő, mire mennyit kérjünk. A végleges kidolgozást már itthon fogom megcsinálni. Hazafelé meg azon izgultam, hogy már régen el kellett volna indulni, szegény kutyikáim reggel 6 óta be vannak zárva. Nagyon rendesek voltak, az ég egy világon semmi rosszat nem csináltak, csak kiömlöttek az ajtón. Én is kimentem velük egy kicsit, de a hógolyóim elől hamar bemenekültek. Igazat adtam nekik, én is nagyon fáztam, metsző szellő fújt, és mondom már akkor -5 fok volt.
Jó éjszakát, jól húzzátok magatokra a takarót, reggel pedig rétegesen tessék felöltözni. |
|
|
| kaschka |
válasz | megnéz |
2010.02.08 20:04:29 © (7354) |
köszönöm szépen, már megkaptam, csak még nem volt időm megnézni
kétségtelen, hogy nekem nagy hiányosságaim vannak, mert ugye sajnos tovább nem tudtam járni, ha nem dolgoznék , biztos másképp lenne minden, dehát egyenlőre még muszáj járnom melózni !!
meg azt hiszem még vagy másfél évig !! mire majd a férjem után kapok özvegyi nyugdíjat, dehát az sem lesz annyi, hogy ha még tudok és lesz hova, akkor megyek még, ismétlem, ha tudok !
én sok mindent nem tudok, de amire per pillanat használom a netet, azt tudom, ha nem akkor úgyis tőled Valikám kérdezek először ! és nagyon aranyos vagy , hogy küldöd az anyagot !

még jövök, ha vagytok, csak nézem a jóban rosszbant ! ez az egy dolog amit mindig nézek a tv-ben ! ha nem , akkor Jóéjt mindenkinek !!!!! |
Előzmény: valimami (7344)
|
| kaschka |
válasz | megnéz |
2010.02.08 19:53:35 © (7353) |
Kocikám Te mit csinálsz szivem ???
Nehogy beteg legyél, vagy még mindig havat lapátolsz, sok van az kétségtelen, én is lapátoltam annyit, hogy le kellett feküdnöm utána !
Adj életjelet magadról !

legalább egy ilyet ! csak ne dolgozz ennyit !! |
|
|
| kaschka |
válasz | megnéz |
2010.02.08 19:49:03 © (7352) |
Teljesen igazad van, Janik én is kidobtam volna, meg Valimaminak is, menjenek a francba, az ilyen ítéletekkel, és ha elvonón van akkor mi van ???, ha esetleg nem iszik, attól még kidobhat egy másik kutyát is ! nem ??
dehát az ilyen sosem javul meg !
Ne is említsd Mayának, nincs értelme, az a lényeg, hogy ő nagyon jó helyen van, és minden sikerült amit csináltak műtétet, és jól van !!! Hála neked !
Nem tudom, hogy említettem-e , annak a lánynak akinek az a gyönyörű sok leandere van, levelezek vele, 3 hete kb. műtötték az egyik husky kutyáját, úgy mint Mayát, nem a gerincre gondolok, nem tudom hivatalosan mi a neve,
szegénykémet éjjel vissza kellett vinni, annyira rosszul lett, és reggelre meg is halt, 13 éves volt, azóta szegény lány magához sem tér !! Én is nagyon sajnálom, gyönyörű szép kis kutya volt ő is. Van egy másik huskyja is, szintén lány, meg öregebb is, azt gondolta, hogy talán ő előbb elmegy, dehát az élet kegyetlen !!
mondta mindig az előző főnököm, és ez sajnos így igaz !! |
Előzmény: Janik52 (7348)
|
| Janik52 |
válasz | megnéz |
2010.02.08 19:06:29 © (7351) |
100%-ban igazad van!
Aláírásgyújtést nem lehetne-e kezdeményezni, hogy letöltendő szabadságvesztést kapjon? |
Előzmény: valimami (7349)
|
| valimami |
válasz | megnéz |
2010.02.08 19:05:31 © (7350) |
Aztán Maya lebénulása nem időközben bekövetkezett körülmény, ami egyenes következménye a kidobásnak, vagyis súlyosbító kellene hogy legyen. Csakhogy a felperest nem értesítették a tárgyalásról, senki nem tudta előadni a másik oldalon bekövetkezett változásokat. Ráadásul január 12-én hozták meg az ítéletet, de csak most derült ki. |
Előzmény: valimami (7349)
|
| valimami |
válasz | megnéz |
2010.02.08 18:51:17 © (7349) |
Pár helyen eltörött lábat, egy gerincbénulást és egy jókora lelki törést okozva neki. Ja, kihagytam a gyomorfekélyt, amit a sok idegeskedés miatt kapott szegény Maya. Szerintem a börtönben remekül meg lehetne vonni tőle az alkoholt. Vagy tévedek?
Én az ítélet indoklásán akadtam ki a legjobban:
"Az enyhítés indoklása szerint, időközben bekövetkezett körülményeket vette figyelembe a bíróság, mely szerint a vádlott orvosi kezelések (elvonókúra) alatt áll. Valamint arra az általános büntetés kiszabási gyakorlatra, hogy állatkínzásért nem szoktak valós letöltendő büntetést kiszabni."
Vajon miért tették akkor bele a törvénybe a letöltendő börtön lehetőségét? Ha úgyis a gyakorlat számít, nem a törvény? |
Előzmény: Janik52 (7348)
|
| Janik52 |
válasz | megnéz |
2010.02.08 18:27:50 © (7348) |
Valimami!
Sajnos ez Magyarország! No Comment!
Próbálta volna ezt megtenni Amerikába ez az ürge.
Ha rámbízták volna, én egy az egyben ledobtam volna az ürgét az emeletről. Ez lett volna az itéletem, de lehetőleg nem hagyni meghalni hanem hagy kínlódjon még.
Janik |
Előzmény: valimami (7347)
|
| klara50 |
válasz | megnéz |
2010.02.08 15:36:18 © (7346) |

Sziasztok!
Nálunk hideg szeles az idő. Ma sem jutottam el a kutyusokig sajnos. Holnap rtg.re megyek ismét . Most pedig nézem a filmet. Aztán várom lányomat msn.n mert ma volt gyomortükrözésen. Van baj bőven no..... |
|
|
| Janik52 |
válasz | megnéz |
2010.02.08 07:33:56 © (7345) |
Sziasztok, jóreggelt!
Vagyunk vagyunk, csak pihentünk sokat meló után illetve sokat sétáltunk is. :(
De olvastalak benneteket. Milyen távoktatás folyik itt? :)
Miről maradtam le?
Legyen kellemes napotok!
Janik & Geó |
|
|
| valimami |
válasz | megnéz |
2010.02.07 21:23:26 © (7344) |
Én is gondolok rád majd reggel, remélem nem lesz semmi baj ezúttal.
Elküldöm nektek levélben az első 15 dolgozati kérdést, ha elolvastátok a jegyzetet, biztosan tudtok is felelni rájuk. Nem voltak olyan nehezek, mégse volt hibátlan dolgozat. Holnap megismételjük, ugyanazt, mert volt aki csak 2-3 kérdésre felelt jól. Múlt héten átismételtük, holnap újra kérdezek. Ha akarjátok, visszaküldhetitek nekem a válaszokat, ha kíváncsiak vagytok a saját tudásotokra.
Jó éjszakát, szép álmokat nektek. |
Előzmény: kaschka (7343)
|
| kaschka |
válasz | megnéz |
2010.02.07 20:54:07 © (7343) |
én meg egy narancsot, és egy mandarint eszek meg, aztán megyek készülődök holnapra
Jó pihenést kívánok, és kitartást a tanítványokhoz !!

Jó utazást reggel !! |
Előzmény: valimami (7342)
|
| valimami |
válasz | megnéz |
2010.02.07 20:44:42 © (7342) |
Szerda-csütörtök-péntekre újabb nedves légtömeget jósolnak, addig meg elég hidegeket, tehát nem nagyon lesz olvadás, vagy ha igen, akkor csak nagyon lassú. Ami egyrészről a legjobb, csak másnapra sík jéggé fagy...
Gyógyszer helyett én is inkább a zöldség-gyümölcsöt javaslom. Megyek is rágok egy kis répát citrommal mézzel. |
Előzmény: kaschka (7341)
|
| kaschka |
válasz | megnéz |
2010.02.07 20:28:39 © (7341) |
Úgy látszik Valikám a délután elhavazott mindenkit
hol vannak a lányok, és a fiunk ??
olyan szép csöndes, fehér, nyugodt volt a délután, itt nem fuj a szél , most 0 fok van,remélem reggel sem lesz a megjósolt -8-10, nem szeretném, dehát ez nem kívánságműsor
reggel vigyázz nagyon ilyenkor csúszik a legjobban, mikor el van takarítva, és az a vékony vízréteg ami napközben olvadozott, reggelre ráfagy ! ahol hó van ott sokkal jobb menni, persze nem ekkora, dehát a szélen van ahol kevés van
én azt hiszem most már tényleg átmegyek reggel a tűzoltóság felöli oldalra, ott legalább ellapátolják, csak onnét meg rossz visszajönni a Török utcánál, mert sötét is van még, az meg egy kivílágítatlan sarok, és annyi autó jár reggel mint a fene, se zebra, semmi
remélem nem betegek vagytok, már gyógyulóban vagytok,egyetek sok gyümölcsöt meg zöldséget amennyit csak bírtok !! Ezt írta az ujság is, többet ér, mint a gyógyszer, igaz, hogy ugyanolyan drága ! |
Előzmény: valimami (7340)
|
| valimami |
válasz | megnéz |
2010.02.07 13:58:17 © (7340) |
Itt most elállt a havazás, viszont feltámadt a szél, ami azt eredményezi, hogy a fákról meg a tetőről hordja a havat.Úgyhogy olyan, mintha esne. Nálunk is csorog az eresz közben. |
Előzmény: kaschka (7339)
|
| kaschka |
válasz | megnéz |
2010.02.07 13:39:33 © (7339) |
itt még most is esik, igaz nem nagyon, de hó esik , meg olvad is közben, hogy lesz ebből reggelre - 10, amit tegnap jósoltak, ma még nem néztem lehet, hogy változott a prognózis ?
nem baj ha nem lesz , lassan olvadjon, mert ez a rengeteg víz ami lesz, jó lesz ha beszerzünk gumicsizmát!!
elmentem ebédelni, szép délutánt kívánok !!!!

egy szép tavaszi képpel, az elmúlt tavasz a kertemben |
|
|
| kaschka |
válasz | megnéz |
2010.02.07 13:31:17 © (7338) |

előttem, az utcánk

majdnem Alaszka

Topikám most kivételesen a szobában nézelődik, hogy mit csinálok ? |
|
|
| kaschka |
válasz | megnéz |
2010.02.07 13:15:01 © (7337) |

na , hogy a tavasz is látszon az alagút végén, van egy két virágom ami most nyílik. pl . a flamingóvirág

a begóniák
 |
|
|
| kaschka |
válasz | megnéz |
2010.02.07 13:04:47 © (7335) |
persze az előbbi hsz-ben a lányokra gondoltam, biztos ők is élvezik a havat, a Topi nagyon, kimegy ha kell ha nem !

ez elöl a kertben a fenyő, és az utcai szilvafák

ez a kapum előtt a táj

a madáretető és a barkafa |
Előzmény: valimami (7330)
|
| kaschka |
válasz | megnéz |
2010.02.07 12:59:03 © (7334) |
nagyon- nagyon aranyosak !! ugye azért milyen gyönyörű tud lenni a tél ???

téli kép az utca felőli ablakból

szintén

a szilvafáim kint az utcán |
Előzmény: valimami (7331)
|
|
|