Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.30 0 0 67

néhány képem a helyszínről:

 

http://freemail.hu/fototar/gyujtemeny.jspv?setId=941403

 

remélem működik a link

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.30 0 0 66

Sziasztok!

 

Először is azt szeretném mondani, hogy nagyon örülök ennek a topic-nak, mert én is azon kevés magyarok közé tartozom, akik már jártak a SZIGETEN.

Én már kb. 2 évvel ezelőtt az Utazás kiállításon találkoztam egy irodával, sőt idén is, aki foglalkozik Reunionra utaztatással, de sajnos nem tudom megmondani a nevét. Ha megtalálom,feltétlenül fel fogom tenni a topic-ra.

Mi 2005 júniusban, abszolút holt szezonban, a "tél" közepén jártunk ott 11-12 napot. Célirányosan csak a szigetre mentünk. Én minden információt, szállá-és autófoglalást is az interneten kersztül csináltam, de kicsit nehézkes, mert eléég kevesen beszélnek angolul. De jó a csládban egy franciául beszélő feleség :-)

Ha érdekel valakit bővebben, akkor szívesen leírom miért pont Reunion, akár képeket is teszek fel, de "csak" hasonlókat tudok, mint amilyeneket az előttem fórumozók :-))) 

 

 

 

Előzmény: mobima (64)
hágica Creative Commons License 2008.04.25 0 0 65

Reunion nem igazán felkapott túrista célpont, nem járnak oda csak a franciák. Ezért nemhogy Magyarországon, de egész Európában alig van iroda, aki ezzel foglalkozik. Mi már végigpróbáltuk szállás keresés miatt az európai ajánlatokat is, de nem találtunk csak franciát. Így közvetlenül kerestük meg interneten a szigeten lévő szálláshelyeket, autókölcsönzőket és magunk foglaltunk. Többnyire csak franciául tudnak, ezért jó ha van valaki, aki beszéli a nyelvet, vagy használjátok a Google Translation fordító programot. Nehézségeinkről itt alább részletesen is olvashatsz.

 

Üdv.: hágica

Előzmény: mobima (64)
mobima Creative Commons License 2008.04.24 0 0 64

Sziasztok

 

Esetleg ismer valaki magyar irodát, aki indít utat Reunionra ? ( a neten nem találtam)

Egyenlőre mi is a magánszervezésnél tartunk, október végi indulással Párizsból, de esetleg egyszerűbb lenne egy irodával.

 

Kösz

Léna007 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 63
Találtunk neten 600 eurós repjegyet májusra Párizs-Reunion....szóval vannak jobbárak is, csak baromi sokat kell keresgélni. Szerintem, mi jövő novemberben mennénk...
Léna007 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 62

Kedves hágica!

 

Sajnos hülyeséget beszéltem. Utánanéztem és közvetlen járat nincs, csak átszállással. Maura gondoltam, abból volt igazán nagy választék is. Szóval Sorry és eélnézést, hogy elhamarkodva ígértem.

Előzmény: Léna007 (61)
Léna007 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 61

Szia Hágica!

Bocsi, pár napig nem voltam.

Több társaság is van és több  heylről való indulás is. Frankfurt a legtipikusabb kiindulópont: eddig találtam onnan Lufthansa járatot, Air Mauritiust (Mau átszállással). Most el kell mennem, nincs időm utánanézni,mi van még, de holnap megírom neked, hogy van-e közvetlen járat és ha igen, honnan, mennyiért, kivel....stb.

 

 

Előzmény: hágica (58)
hágica Creative Commons License 2008.03.19 0 0 60

Kedves zizizi1111!

 

Január 3-án indultunk és "elég" meleg volt. A két hét alatt egyszer volt esős napunk, egyszer pedig borongós. Egyébként ideális kiránduló idő, bár a trópusokon elég kemény a hegymászás 35C fok fölött és magas páratartalommal. Ez a periódus nekünk nagyon bejött, a lichi érése miatt is és a gyönyörű virágok, tűzfák teljes virágjukban pompáztak még. De hát ezek a fotóinkon is látszanak.

 

Üdv.: hágica

Előzmény: zizizi1111 (59)
zizizi1111 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 59
Szia hágica!
Ne haragudj, de nem emlékszem, Ti mikor voltatok? És ott mennyire van meleg januárban? És mennyire esős? Majd drukkolok, biztos lesz valami jó áru repjegy!!!
Előzmény: hágica (56)
hágica Creative Commons License 2008.03.17 0 0 58

Kedves Léna!

Engem érdekelne ez a Németországból induló repülő. Melyik társaság ez és honnan indul?

Üdv.: hágica

Előzmény: Léna007 (57)
Léna007 Creative Commons License 2008.03.15 0 0 57

Páriból van közvetlen járat (megjegyzem Németországból is) Reunionra (akár köztes leszállás nélkül is). Minket is izgat a sziget. ivel nekünk Mauritiust nem sikerült egészen megnézni, ezért mi kombinálnánk a kettőt.

Én is nagyon várom, hogy legyen egy hosszú, részlétes élménybeszámoló a szigetről.

hágica Creative Commons License 2008.03.15 0 0 56

Több légitársaság is üzemeltet rendszeres járatot a szigetre Párizsból és Lyonból és olcsóbb is onnan repülni. Mivel a sziget Franciaország külső megyéje, gondolom olyan nagy a forgalom, hogy megéri ennyi sok járatot üzemeltetni. Ehhez már csak egy akciós fapados jegyet kell kifogni odáig. Abban bízunk, hogy Európában a téli időszak nem igazán a főszezon, ilyenkor kedvezőbben lehet fapadosokkal röpködni a nagyvárosok között, csak szemfülesnek kell lenni. Legalább is igyekszünk majd kifogni egy olcsó jegyet odáig. Hát valahogy így tervezzük.

Üdv.: hágica

Előzmény: zizizi1111 (55)
zizizi1111 Creative Commons License 2008.03.15 0 0 55
Én is várom nagyon, mit mond jathreem. Tényleg nagyon szép lehet, ha előszor most mentek vissza ugyanoda. De ha nem kombináljátok Mauritiusszal, akkor is gondolom, ugyanarra kell menni. ?? Vagy van közvetlen járat Párizsból? Hogy tervezitek?
Előzmény: hágica (54)
hágica Creative Commons License 2008.03.12 0 0 54

Igen tervezzük. Mivel a sziget tényleg vadregényes, tele gyönyörű túraútvonalakkal és az öt nap alatt kb. 40%-át sikerült felderíteni. Az idén arra spórolunk, hogy jövő januárban sikerüljön visszamenni, most már csak erre a szigetre koncentrálva, hogy ráérősebben megnézhessük a többi szépséget is. Így olcsóbb is lesz, mint Mauritiussal kombinálva.

A szállásunk (és a bérautónk) valóban nem volt vészesen drága, de ez nagyon sok neten keresgélés eredménye, igen sok szabad időmet áldoztam be érte. És akkor még nem is beszéltem a francia nyelven, fordító programmal levelezésről (mi nem beszéljük ezt a nyelvet) és a sok meg nem válaszolt üres járatról.  De nekünk nagyon fontos, hogy minél olcsóbban, de azért még színvonalas szolgáltatást kapjunk, mert minél többet megspórolunk, annál előbb jön össze a pénzünk a következő utazásra. És mi ugye imádunk utazni, de nem vet fel bennünket a pénz. Általában nem megyünk vissza oda, ahol már jártunk, mert annyi sok szépség van a világon, hogy egy élet sem elég a megismeréséhez. De ezt a helyet nem sikerült rendesen megnézni.

Ezért nagyon várom jathreem beszámolóját is, hátha abból is meríthetünk jó ötleteket.

 

Üdv.: hágica

Előzmény: zizizi1111 (52)
zizizi1111 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 53
Szia!

Nagyon várom a beszámolót, addig igyekszem megnézni a képeket:) De gyorsan végzek ám.... :)
Előzmény: jathreem (49)
zizizi1111 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 52
Szia hágica!

Sajnos momentán nem készülünk, de ha egyszer odajutunk, megköszönöm a segítséged. Öröm olvasni az élményeidet... Hát igen, a fáramászásnak is, úgy tűnik, megvan az ára, de itthon meg nem ehetsz lichi-t. Én legalább is úgy vagyok vele, hogy az ilyesmiket mindenütt meg kell kóstolni, nem is egyszer:) Viszont meglepő volt számomra, hogy a szállás jóval olcsóbb, mint gondoltam. Azt hittem, különleges, hangulatos, varázsos sziget, ráadásul ugye a franciák - ahhoz képest nem egyáltalán nem vészes. Ti tervezitek, hogy visszamentek?
Előzmény: hágica (48)
Léna007 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 51
Én is megnéztem. Már írtam a Mauritius topikba, hoyg el vagyok kábulva a Reunion képektől. Valami lélegzetelállítóak.
Előzmény: hágica (50)
hágica Creative Commons License 2008.03.07 0 0 50

Megnéztük a képeidet, le vagyunk nyűgözve! Különösen az állatos képeid tetszettek (a többi is), a röptében elkapott madárkák parádésak. A kaméleonok is szuperek. Hát visszavágyunk!

Majd írjál milyen volt, bár úgy látom jó lehetett. Milyen volt az időtök?

 

Üdv.: hágica

Előzmény: jathreem (49)
jathreem Creative Commons License 2008.03.07 0 0 49

Sziasztok!

 

Szuper volt mindkét sziget.

Beszámoló majd később, egyelőre a képek elérhetősége.

 

http://picasaweb.google.com/jathreem

 

Ha kérdés van írjatok.

Előzmény: zizizi1111 (35)
hágica Creative Commons License 2008.03.02 0 0 48

Kedves zizizi1111!

 

A lichi íze nekem leginkább egy nagy illatos szőlőszemre emlékeztet, kívül vékony bőrszerű héjjal, belül egy szem makk-hoz hasonlító maggal. Mindenütt árulták az utak mentén, mert januárban tömegesen terem. Férjem elképedt rajta, hogy a Langevin folyó völgyében - ahol egymást érik a lichi fák mindenki prédájának - a fa alatt ülve valaki 1 €-t kért kilójáért. De hát a folyó alsó szakaszán sokan piknikeltek, és itt a fák alsó része már jól le volt szüretelve. Gondolom ezzel az összeggel kellett megfizetni a fáramászás fáradtságát.

És igen, kézzel-lábbal kellett kommunikálnunk. Pedig amikor útbaigazításra szorultunk, kifejezetten fiatal embereket szólítottunk meg, gondolván, hogy nem rég jártak iskolába és még talán emlékeznek angolul ilyen alapvető szavakra, mint jobbra, balra, egyenesen stb. Hát tévedtünk. Viszont igazán készségesek, segítőkészek voltak a helybéliek. A nyelvtudás hiányát kompenzálva, volt olyan fiatal nő, aki beült az autónkba és elkalauzolt a sarokig, ahol be kellett fordulnunk. Egy helyen a leszólított kreol fiatalember integetett, hogy várjunk, mindjárt jön a "Papa". Mi naivan azt hittük, hogy ő a nyelvtudor a családban, de tévedtünk. A Papa bevágta magát a furgonjába és felvezetett bennünket majdnem a hegytetőig, az utolsó elágazásig, ahonnan már nem tévedhettünk el. Szívességéért ki akartuk fizetni a benzin költségét, de a felé nyújtott pénzt nem fogadta el.

St. Denisben 47€ volt a légkondis fürdőszobás szállodai szobánk reggeli nélkül, St. Pierre-ben 35 € volt ugyanez konyhahasználattal. Utóbbiban kiderült, hogy a tulajdonos fiatalember valamennyire beszél angolul, így itt kevésbé voltunk elveszettek.

Ha utazásra készülnétek, a privát email címemen konkrét elérhetőségekkel is tudok segíteni.

 

Üdv.: hágica

Előzmény: zizizi1111 (47)
zizizi1111 Creative Commons License 2008.03.01 0 0 47
Szia!
Milyen íze van ennek a lichi-nek? Akkor jól értem, hogy nagyjából kézzel-lábbal kommunikáltatok? Megkérdezhetem, hogy mennyibe került a szállás? Érdekes, amit írsz, gondolom, valamiért a szigetiek sem igyekeznek tömeges turizmust csalogatni magukhoz. De hogy a franciák miért nem fedezik fel, hogy mijük van nekik??? Persze az embernek jó, ha nem sokszáz vagy ezer másik európaival nézelődik ilyen helyen, csak hát érthetetlen...
Előzmény: hágica (46)
hágica Creative Commons License 2008.02.21 0 0 46

Érdekes, hogy mi európaiak keveset tudunk erről a szigetről, valahogy a franciák nem reklámozzák. Mi is egy utifilmet láttunk a TV-ben, onnan jött az ötlet. Aztán szállást kerestünk különféle utazási irodáknál, de nem találtunk ajánlatot. Így aztán direkt rákerestünk a szálláshelyekre és így találtunk helyet. Annyira nem számítanak nemzetközi érdeklődésre, hogy nem is beszélnek nyelveket, kizárólag franciául tudnak kommunikálni. A foglalásainkat is a Google translation programmal franciára fordítva intéztük, mert mi nem beszélünk franciául. Az ott töltött 5 nap alatt egyáltalán nem találkoztunk idegen nyelven beszélő emberekkel, még a repülő téren sem, csak a volt gyarmatokról érkezőket láttunk és hallottunk beszélni természetesen franciául. (Egyébként érdekes volt a reptéren tapasztalt élményünk: valamelyik, már nem emlékszem melyik afrikai országból érkező géppel olyan törzsi viseletbe öltözött nők jöttek, akiknek az arca valamilyen krétaporos masszával vastagon sárgára volt maszkírozva és úgy néztek ki, mintha maskara bálba indulnának.) Egyébként maguk a franciák is csak fürdeni járnak ide, nem nagyon hagyják el a tengerparti fürdőhelyeket, hogy láthassák a sziget szépségeit. A hegyekben, a vízesések környékén alig voltak túristák, meglepően nem érdekel senkit ez a sok szépség. Nekünk ugyan kellemes volt, hogy sehol sem voltak sokan, sőt inkább csak néhányan lézengtek. Így tényleg kényelmesen megnézhettük a minket érdeklő csodákat. Pedig az idő csodás volt, éppen érett a lichi gyümölcs, amely az erdei utak mentén vadon is nő, csak fel kellett érte nyújtózni a fára. Ennyi lichit még életemben nem ettem egyszerre.

 

Üdv.: hágica

Lichi gyümölcs
Előzmény: zizizi1111 (45)
zizizi1111 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 45
Tegnap egy könyvesboltban mélyedtünk el az útikönyvek között, és a férjem leemelte a polcról a Reunionról szóló könyvet. Hát az abban lévő képek is szépek voltak, de távolról sem annyira sokatmondóak, mint hágicáéi:):)
Előzmény: Léna007 (44)
Léna007 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 44
Én is most már kétszer végignéztem a képeket, de sajnos még csak kicsiben volt rá időm. Én is rácsodálkoztam, hogy ennyire sok vízesés van, el is neveztem gyorsan a "vízesések szigetének" :-) Szóval engem is felírhatsz azok közé, akik kedvet kaptaj. :-)
Előzmény: hágica (41)
AWA Creative Commons License 2008.02.19 0 0 43
Varázslatos.
Előzmény: hágica (41)
zizizi1111 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 42
Fantasztikus, tényleg... Hát kedvet csináltál, nemcsak nekem, biztos...:) Köszi
Előzmény: hágica (41)
hágica Creative Commons License 2008.02.18 0 0 41

Tényleg ennyi víz van! A hegyek olyan magasak, hogy az óceán felett vonuló felhők beleakadnak a csúcsokba és minden nap odafenn esik az eső. Szerencsére csak a hegytetőkön. A tengerparton állva érzékelhető, mennyire alacsonyan vonulnak az óceán felett a felhők. Itthon valahogy sokkal magasabban látjuk őket. A hegyoldalak majdnem függőlegesek, ezért a vizek nem folynak, hanem leesnek. Ezért ahogy végignézünk a függőleges falakon, mindenütt látni vizeket, vékony sugártól a dübörgő zuhatagokig. Annyi a víz, hogy sok helyen az országútra is rázuhan, jó kis kocsimosást lehet venni útközben. És még nem is láttunk mindent, mert sajnos nem volt elég időnk (5 nap). De majd egyszer remélem visszajutunk és a többi csodát is felderítjük.

Remélem sokaknak kedvet csináltam ehhez a "Tündérország"-hoz.

 

Üdv.: hágica

Előzmény: zizizi1111 (40)
zizizi1111 Creative Commons License 2008.02.18 0 0 40
Huhhh, hát ezek fantasztikus képek!! Köszönöm!!! Már az elején gondoltam, hogy csak ámulni és bámulni fogok, mert én a vízesésektől el tudok ájulni (ohh, ha egyszer eljutnék az Iguassu-hoz, az szép lenne...:) ), aztán meg csak hozzáragadtam a képernyőhöz.... Ezen a szigeten tényleg ennyi víz van? Vagy csak a Te szemedet vonzotta nagyon? Gyönyörűek a képek, Hágica!
Előzmény: hágica (39)
hágica Creative Commons License 2008.02.17 0 0 39

Kedves zizizi1111!

 

Feltettem a képeimet a www.picasaweb.google.hu/hagica80 képgalériába. Ha képzeletben szeretnél a szigetre utazni, szívesen ajánlom a csodaszép helyekről készült felvételeket. Most töltöm fel a fotókat, gondolom holnapra teljesen feltöltődik az egész mappa.

 

Üdv.: hágica

Előzmény: zizizi1111 (38)
zizizi1111 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 38
Na majd gondolunk Rád, és érezd jól magad. Meg sok élményt és képet hozzál, amit - mer' önző is vagyok ám :) - jól megoszthatsz majd velünk is. Hogy utazhassunk, legalább képzeletben:):):)
Jó utat!!!
Előzmény: jathreem (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!