Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe. 32 És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. 33 És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. 34 Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta. 35 Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem; 36 Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám. 37 Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna? 38 És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna? 39 Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna? 40 És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg. 41 Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett. 42 Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom; 43 Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem. 44 Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked? 45 Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
Pál szövegelése hidegen hagy, hisz aki apostolnak hazudja magát, eleve hiteltelen számomra, nem is szólva a sok összeollózott demagógiáiról!
" II. Korintus levél:5:10Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék aszerint, amiket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt "
Már ez is csúsztatott kamuság... Jutalmazás, meg büntiség....
Isten mást mondott Kainnak!
Jaja, Jézusból ügyész lett és vádoló, nem ismerős ez, a "ha satan" nevesítés esetén?
Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
II. Korintus levél:5:10Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék aszerint, amiket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt
Persze, hogy tiltotta. Jézust nem feláldozták, hanem saját maga adta életét értünk.
"Ján. 10:17 Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.
Ján. 10:18 Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól."
Korábban minden évben a főpap állat áldozatot vitt be, magáért és külön a népért, de az állatáldozat sosem tisztította meg a népet a bűneitől:
Zsid. 7,
23 És amazok jóllehet többen lettek papokká, mert a halál miatt meg nem maradhattak: 24 De ennek, minthogy örökké megmarad, változhatatlan a papsága. 25 Ennekokáért ő mindenképpen idvezítheti is azokat, akik ő általa járulnak Istenhez, mert mindenha él, hogy esedezzék érettök. 26 Mert ilyen főpap illet vala minket, szent, ártatlan, szeplőtelen, a bűnösöktől elválasztott, és aki az egeknél magasságosabb lőn, 27 Akinek nincs szüksége, mint a főpapoknak, hogy napról-napra előbb a saját bűneiért vigyen áldozatot, azután a népéiért, mert ezt egyszer megcselekedte, maga-magát megáldozván.
Tudod, hogy ki fog ítélni, könyvek nyittatnak meg, benne vagy a neveddel, vagy nem?
Te hova tartozol, melyik törzsbe, ha a 12 apostol ítél, de a pogányokat ki ítéli meg, akik megtértek, szerinted, nevet tudsz?
ha kell....:
" Igazságot cselekszik az Úr, és ítéletet minden elnyomottal."
" Hogy végrehajtsák rajtok a megírott ítéletet." Hogy végrehajtsák rajtok a megírott ítéletet. "
" azzal dicsekedjék, a ki dicsekedik, hogy értelmes és ismer engem, hogy én vagyok az Úr, a ki kegyelmet, ítéletet és igazságot gyakorlok e földön; mert ezekben telik kedvem, azt mondja az Úr."
" Ti pedig, én juhaim, így szól az Úr Isten, ímé én ítéletet teszek juh és juh között, a kosok és bakok közt. "
" Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta; "
eltelt majd 2000 év, akkor hány nemzedék is halt ki eddig?
Pál írásai nem Jézus szavai, sem Istené, ezt ő így gondolta, ha olvasod!
Jób könyve egyféle tanmese, még egyes zsidó rabbik sem tartották zsidó irodalomnak, olyan képtelenségek vannak benne leírva, amik hajmeresztőek!
Jób maximum saját érzéseiből gondolta..., de ahogy olvasod, Jób pora felett megáll, akkor ugye nem az örök élet felett áll, meg a feltámadása felett, hanem a sírja felett!
Nos, a halálos bűn ítálet alá tartozik, jogi kérdés, a bűn, a halálos bűn zsoldja a halál, vagyis aki halálos bűnt követ el, mindenki saját tetteiért felelős, nincs kollektív egyetemes emberiségi eredendő bűn, sohasem volt!
Na ha ezt beírod, akkor kijön, hogy az örökké hirdetett, létező, mindig aktuális...... (?)
Ha örökké volt, lesz és van, akkor ugye az 1. Mózes 3, 15 igeszövegre kényszerített keresztény megváltó tervségnek aposztrofáláskor is már létezett, nemde, előtte is, még a teremtés előttről való, eleve elrendelten, ahogyan a kálvini-ágostoni hazudozásból kinyert írásmagyarázat konklúziói vonzatában hittétellé vált?
Az első evangélium, az első örömhír az alábbi szöveg rejti és nem az 1 Mózes 3, 15.....
" ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz; ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása; de te uralkodjál rajta..... "
Ez a biblia lényege, summája, esszenciája és nem az, amit megváltástervként értelmez a kereszténység egyes felekezetei!
ebben erősen hinni kell, mert ember nem adhat váltságdíjat senkiért, nem halhat meg másért cserében, istenek megh nem halandóak, ha méágis feltámadt Jézus, akkor vissza is vette a váltságdíjat, senki nincs megváltva, a hinni lehet ebben, de kétlem, hogy Isten akarata lett volna emberáldozat, főleg spontán, olyan vádak alapján, aminek semmi köze egy áldozat levágásához...., tiltotta Isten az emberáldozatot, ezt tudtad?
Erre egyszerű a válasz, az örömhír az, hogy Jézus megváltott minket a kereszthalálával a vétkeinktől és 3 nap múlva feltámadva legyőzte a halált. Ezáltal örök életet biztosít mindnyájunknak akik hiszünk benne. Ez a hír, ahogy az életünk is, örökké tart.
És láték más angyalt az ég közepén repülni, akinél vala az örökkévaló evangyéliom, hogy a föld lakosainak hirdesse az evangyéliomot, és minden nemzetségnek és ágazatnak, és nyelvnek és népnek,7Ezt mondván nagy szóval: Féljétek az Istent, és néki adjatok dicsőséget: mert eljött az ő ítéletének órája; és imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, és a tengert és a vizek forrásait.
A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 25. fejezetMikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.32És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.33És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.34Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.35Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;36Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.37Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?38És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?39Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?40És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.41Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett.42Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;43Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.44Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?45Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék aszerint, amiket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.
Ján.5:
Mert amint az Atya feltámasztja a halottakat és megeleveníti, úgy a Fiú is akiket akar, megelevenít.22Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék aszerint, amiket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.
24 Ámen, Ámen mondom nektek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.
25 Ámen, Ámen mondom néktek, hogy eljő az idő, és az most van, mikor a halottak hallják az Isten fiának szavát, és akik hallják, élni fognak.
26 Mert amiként az apának élete van önmagában, akként adta a fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:
27 És hatalmat adott neki az ítélettételre is, mivelhogy embernek fia.
28 Ne csodálkozzatok ezen: mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik a koporsókban vannak, meghallják az ő szavát,
29 És kijönnek; akik a jót cselekedték, az élet feltámadására; akik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására.