Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Nafthali0416 2013.11.25 20:02:15 © 145

Én most próbáltam ki a Philips Airfreyer sütőmet. Nem hittem benne, de a mirelit sültkrumpli olaj nélkül teljesen olyan fimom lett, mint a hagyományosan sütött, csak nem tocsog sz olajtól. A konyhábsn szag sincs. Mindenkinrk ajánlom, aki szereti s kényelmet. Mert hát ugye a sütőben is megsül, elvégre... De aki mindkettőt próbálta... :) 

H_G 2013.11.19 15:06:19 Creative Commons License 144

Ez nem érdekes vélemény, hanem hülyeség. A keverőlapátot ki lehet venni (a Tefalból, a Philips versenyzőjét nem ismerem), ha rántott húst csinálsz vagy hasonlót, ami nem bírná a folytonos kevergetést.

 

Nyerskrumplit vagy mirelit elősütöttet egyaránt lehet készíteni vele, csak a nyers (azon túl, hogy kell hozzá egy kanál saját olaj) munkaigényesebb is. A krumplikat a lehető legpontosabban egyenlő vastag hasábokra kell vágni, alaposan megmosni és szárazra törölgetni sütés előtt, csak úgy lesz jó ropogós. Érthető, ha egy reklámfilm kevéért inkább csak a mirelites zsacskót nyitják ki.

Előzmény: újmóni (140)
újmóni 2013.11.19 11:17:14 © 143

Szerintem egy jó öreg Remoska, vagy annak újkori verziója sokkal sokoldalóbban használható.

 

 

Előzmény: bohókása (142)
bohókása 2013.11.19 11:08:53 © 142

Azt mondod ezek szerint , hogy felejtős az olajnélküli sütő? Inkább egy légkeveréses fözőedény? 

 

Előzmény: újmóni (139)
újmóni 2013.11.19 10:49:18 © 141

Közben megnéztem a reklámfilmet. Azt mondja, hogy "up to 80% less fat" - tehát nem zsírmentes....? Plusz az a gyanúm, hogy az anyuka mélyhűtött (elősütött) krumplit tolt be a fiókba. Na abban van csak igazán sok zsíradék - ráadásul nem is tudod, miféle....

 

Régebben sütöttem ilyet olajban - de hogy mi maradt utána a serpenyőben....? Valami gusztustalan fehéres izé - ami kisült belőle. Brrrrr....

 

 

Előzmény: bohókása (138)
újmóni 2013.11.19 10:40:21 © 140

EGy érdekes vélemény másik fórumról:

 

 

Whiparam 2011-04-25 18:04           5.

 

Te! És hogy néz ki egy rántotthús, ha sütés közben végig kevergetve van???  :-)

 

Mert amikor ezt a sütőt akarják nekem marketinggel eladni, mindíg kizárólag sültkrumplit sütnek benne!

 

Nos 40 ezerért sültkrumplisütőt meg kissé túlzásnak vélem!

Mást meg valahogy nem tudok elképzelni, hogy megsül benne! :-)

 

 

Persze lehet az én fantáziám a gyenge! :-)))

újmóni 2013.11.19 10:31:29 © 139

Mi az előnye  a normál légkeverős sütőhöz képest? Pusztán annyi, hogy kevesebb áramot fogyaszt, és a mérete miatt esetleg hamarabb felmelegszik?

 

Hacsak nincs szigorú dietetikai tiltás, akkor az olajok/zsírok (akár minimális mennyiségben is) jelentős íztöbbletet adnak, plusz bizonyos vitaminok felszívódását is elősegítik.

 

A hagyományos fritőzöm kb. 10 éve a pincében telel. :-D  Nem eszünk olyan kajákat, ami bő zsíradékban sül. A tepsis krumpli - kb. egy evőkanálnyi olívaolaj kell egy kiló krumplihoz (+ fűszerek) - légkeverős sütőben szerintem nagyságrendekkel finomabb.

 

Persze hozzáteszem: ízlések és pofonok...

 

:-)

Előzmény: bohókása (138)
bohókása 2013.11.19 10:20:48 © 138

Sziasztok ! 
Van vkinek tapasztalata ezzel a sütővel kapcsolatban, vagy esetleg tud ajánlani vmi jó olajnélküli sütőt? 

http://lakbermagazin.hu/lakberendezes-haztartas-berendezesek/1604-olaj-nelkuli-olajsuto-es-tovabbi-haztartastechnikai-ujdonsagok-a-philips-tol.html

Köszönettel Bkása

 

H_G 2013.02.13 19:18:41 Creative Commons License 137

Valamit valamiért! Lassú, de nem is ugyanazt csinálja, mint a gyorsak. És ha úgy látod, hogy azt a fajta ételt a lapát össze fogja törni, hát vedd ki. Ha elmulasztottad, magadat okold és ne Tefalékat :)

 

Előzmény: bell50 (136)
bell50 2013.02.13 18:56:02 © 136

Tefalt nem szabad venni. A fedő sokszor éven belül tönkremegy, nehéz tisztítani, a lapát összetörheti az ételt. Drága, lassú majd 40 perc egy adag sültkrumpli.

A Philips készüléke jobb, tartósabb, kb ugyanannyiba kerül, de előfagyasztott burgonyát olaj nélkül is megsüt. Mondjuk a rendes krumplivel ez sem egy gyorsvonat. Könnyen lehet tisztítani, pld. mosogatógépben.

Krammer András 2013.02.09 14:42:46 © 135

Ha keverő lapát nélkül használja valaki, akkor lefolyik a zsír meg az olaj a motorba, és elkezd megkeményedni, ami megfogja a motort, és leég.

Kell csinálni ilyenkor egy alufólia kúpot a tengely tetejére, és ez nem engedi odafröcskölni a zsiradékot.

 

Nekünk a teteje most hullott atomjaira, és 9000Ft egy másik, én is elgondolkoztam más márkán, mert az egész nem egy csúcstechnika, és elég bénán van megoldva az árához képest!

Nem tudja az időzítő kikapcsolni?? Ez nevetséges!

A fedél hulladék anyagból van, nem tisztítható, és a hő kinyírja egy év alatt.

Amúgy nagyon jó lehetne kisebb módosításokkal.

Előzmény: tara (126)
blaze73 2012.12.05 14:30:15 © 134

Üdv Mindenkinek!  Olyan olajsütőt keresünk amiben nagyon kevés olaj kell, és minél kisebb helyet foglaljon..  Létezik ilyen?

Úgy hallottam van olyan ami már "pár csepp" olajjal is képes sütni / dolgozni, és kicsi is méretben...

Előre is köszi :)  

krob11 2012.12.02 20:03:30 © 133

Sziasztok!

 

Tud valaki egy jó (olcsó) beszerzési forrást Tefal Actifry sütőre? Nagyon hálás lennék érte, ez lenne az asszony karácsonyi ajándéka (ezt kérte).

H_G 2012.08.15 12:57:24 Creative Commons License 132

Ez még az első széria volt? (Aminek az van írva az elejére, hogy "dietetic pleasure vitality" és nem "healthy tasty versatility"?) Azok sokaknál lángra lobbantak! Ezután beépítettek egy extra szellőző nyílást -- lásd a 3. fotót itt:

 

http://www.meemalee.com/2011/01/tefal-actifry-2nd-time-lucky.html

Előzmény: akicsrak (125)
H_G 2012.08.15 12:37:34 Creative Commons License 131

"Szerintem túl drága, kb 38 - 40 eFt miközben a közönséges légkavarásos 20 - 25 eFt"

 

Azért az árba számold bele, hogy a Tefal mindmáig Made in France, nem China.

 

Előzmény: njgy (127)
H_G 2012.08.15 12:35:58 Creative Commons License 130

Nem világos nekem, ez miben különbözik a régi Versaliótól?

 

Előzmény: Mice007 (129)
Mice007 2012.08.11 13:56:37 © 129
ZsuR 2012.05.19 01:43:05 Creative Commons License 128

Kenyelmesebb.  Anyak napjara kaptam egyet - es meglepo modon nagyon hamar megsult a krumpli.

Ket hofokon sutom, eloszor 160 C-on, aztan 190-en.  Ha vendegeket varok... elore tudom sutni az alacsony hofokon, es utana 3-4 perc a keszre sutese egy adagnak.

 

Egeszen eddig labosban sutottem, ontottvas labosban, es vettem homerot is, hogy a hofokot ellenorizzem.  Nem sikerult nagyon rosszul, de allando figyelmet igenyelt.

 

Itt nem sokat kell figyelni.

 

Meg csak egyszer sutottem benne - de nem ugy nezett ki, hogy sok olajat vett magaba.

Előzmény: acosz85 (119)
njgy 2012.05.19 01:10:36 © 127

Ez az olajnélküli olajsütő elvileg egy közönséges légkavarásos sütő, amibe beleraktak egy lassan forgó keverőlapátot, ami a krumplit mozgatja mert különben nem sülne meg egyenletesen mindenütt. Ehhez képest majdnem kétszer drágább, mint a mezei légkavarásos sütők (bizonyára a viszonylagos újdonsága miatt).  Szerintem túl drága, kb 38 - 40 eFt miközben a közönséges légkavarásos 20 - 25 eFt. A másik ami nem tetszik az, hogy a teljesítménye nem szabályozható és ezért rohadt lassú a működése (45perc/1kg krumpli) Az én mezei légkavarásosomban 2x10 perc alatt bármi megsül (félidőben meg kell fordítani a bármit). Szerintem az egyik hozzászólás ban szereplő leégett sütő keverője a kenés hiánya miatt szorult meg.

tara 2012.05.04 16:04:04 © 126

Megjavíttattuk, motort cseréltek benne ~9000-ért

Előzmény: akicsrak (125)
akicsrak 2012.03.20 08:48:47 © 125

Szerintem mindenképp nézesd meg, mert a miénk is hasonló korú volt, és egyre jobban kattogott, majd egyszer csak a hőfúvó résznél elkezdett füstölni, majd lángra kapott. Kb. egy hónapja történt, krumpli bele, kanál olaj rácsurgat, lecsuk, bekapcs.... Még jó, hogy ott álltam felette, mert láttam, hogy valami nem oké, nem forog, és égett műanyag szaga van. Olyan 10 másodpercig ment. Na rögtön, "open" és ahonnan a forró levegő kéne hogy jöjjön bekapcsolt állapotban, onnan fekete füst jött ki, majd 3-5 másodperc múlva lángra kapott. Nem berobbant, de ott a hőfúvónál égett. Úgy ahogy volt zutty bele a mosogatóba és kapott egy pár liter vizet. Mostmár kukában van, de azért szép volt a pulzusom. Csak azért írtam le mindezt, hogy mindenképp nézesd meg, nem játék. Hogy ennek van-e köze a "kattogáshoz" azt passzolom. Szerintem kellene benne lenni valami ventillátornak is, mivel valaminek fújnia kell a levegőt a sütőtérbe, lehet az halt be nálunk, és az izzószálaknak meg sikerült "jól" beizzani. 

No, nem akarom én a Tefal-t bántani, hiszen amihez 220-kell a konyhában, az mind Tefal nálunk, node ez azért szószerint meleg volt.

 

Előzmény: tara (121)
magyar bucó 2012.03.14 05:52:30 Creative Commons License 124

Pl a termosztát nem engedi túlhevülni az olajat. A hidegzónás készülékekben nem ég a lehulló morzsa, mert ott a leghidegebb az olaj. A tűzhelyen fordítva van, alul a legmelegebb...

Előzmény: acosz85 (119)
andfer 2012.03.14 00:24:38 © 123

Íd meg a telefonszámodat és elmondom, mit lehetne tenni.

Előzmény: tara (121)
tara 2012.03.13 10:21:26 © 122

Senkinek nincs ötlete?

tara 2012.02.19 16:53:29 © 121

Kedves Actifry tulajdonosok!

Decemberben volt 2 éves a mienk (akkor járt le a garancia) és kb pont azóta akadozik a forgó alkatrésze és kattog, a jelenség egyre rosszabbodik. Csak mi vagyunk pechesek vagy másnak is van/volt ilyen gondja? Mi a megoldás? Majd megkérdezem a szervizt, de el tudom képzelni, hogy a javítás meglehetősen drága. Hozzáteszem, hogy nem használtuk agyon a készüléket, havonta maximum 2-3-szor sütöttünk benne krumplit.

Köszönöm a választ előre is

H_G 2010.11.21 19:03:38 Creative Commons License 120

Nem olyan büdös, szénszűrő csökkenti az olajszagot; és nem olyan balesetveszélyes, alig vagy egyáltalán nem forró a külseje, így akár félre lehet tenni egy székre és így nem akadályoz a többi fogás megfőzésében. A nagyon spécik pedig egész kevés olajat keringetnek a kaján, így sok kalóriát meg lehet spórolni, de az már nem a 30 ezres kategória.

 

 

 

Előzmény: acosz85 (119)
acosz85 2010.11.21 18:03:17 © 119

Gondoltam veszek egy olajsütőt, szétnéztem 20-30e egy értelmes. Mondja már meg nekem valaki, hogy mivel jobb egy olajsütő mint egy tűzhelyre tett lábas 1l olajjal??

 

egy kérdés 2010.09.01 08:32:24 © 118

3/4 kg krumpli (egyelőre csak fagyasztottal próbáltam, hogy legyen sikerélményünk - pénteken vettük a gépet) kb. 35 perc alatt sült meg, ha jól emlékszem. Szerintem nagyon finom lett. Egy másik fórumban azt olvastam, hogy ha ráteszek egy fél kanál olajat, akkor még ropogósabb lesz (mert elvileg nem kell rá olaj), úgyhogy én már eleve így próbáltam.

 

Hétvégén natúr csirkecombot sütöttem, az kb. 50 perc volt, és nagyon jó lett. Tegnap bundás kenyérrel és rántott cukkinivel próbálkoztam, csak kísérletnek szántuk, de olyan finom lett, hogy mindegyiket meg kellett enni. :)

Előzmény: zsuzska60 (117)
zsuzska60 2010.07.26 15:14:52 © 117
tényleg több mint fél óra alatt sül meg a krumpli? (actifry)
egy kérdés 2010.07.26 14:13:45 © 116

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=24199

 

Itt egy csomó tanács és recept van az Actifry-hoz.