Nekem van ez a fritel. Nem vált be. Rendkivül nehéz takaritani a kosarat, az apró lukak miatt, A hajszálvékony fütőszál megsérül kuka az egész ,Én személy szerint megbántam.A 10 év gari egy nagy kamu.
Arról nem is beszélve, hogy a Tefalnak is van a Filtra Pro nevezetű sütője, amiben valami alsó szűrő is befigyel. Vajon itt mi a kiválasztás szempontja?
Többen írtátok ezt a Fritel típust. Nézegettem egy ideje, de az amiről Ti írtok (4145) 3 liter olajjal működik.
Kerestem kisebbet is és elvileg a 4050-es 2 literes és talán 1-2 főre alkalmas mennyiségre elegendő a kosara.
Kérdésem csak annyi lenne, hogy a két készülék között tényleg csak ez lehet a differencia ? A 4145-nél látom, hogy van betekintő üveg is a tetején.
Erre nagy szükség van ? (párásodhat gondolom amúgy is)
1-2 főre lenne amúgy eleve a készülék. Furcsa, hogy a 4145-öst rengetegen vásárolták. A másikról nem sok infot találok. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy véleményeket olvasgatnék, de sehol sámli.
Ha valakinek esetleg a kisebbik van vagy képben van a készülékekkel akkor megköszönném a segítséget.
Én is hasonló "cipőben" jártam, nekünk egy Philips HD 6159 olajsütőnk volt, 11 éves múlt. Tartozék már évek óta nem volt kapható hozzá, a tartályán is több helyen kezdett feljönni a teflon bevonat, a tető is ronda volt már, nem igazán lehetett tisztítani.
Itt kérdeztem én is, hogy melyik amit ajánlani tudnak sütőt és a tanácsok alapján végül egy Fritel Turbo SF 4145 mellett döntöttünk. Nem bántuk meg, nagyon jó sütő. Bár még csak eddig 2x használtuk. Mi december elején 27.990 Ft-ért vettük akcióban + plusz akkor (csak egy napig) még ingyenes kiszállítás is volt az ország területére. Így kétszeresen is jól jártunk.
Eddig egy Philips HD 6180-t használtam,amit imádtam mivel szagmentes volt a kondenzációs módja miatt, de 10 éves már s jön le a teflon réteg, nyúlik a gumi stb. alkatrész 0.
3 sütő között vacillálok :
Fritel Turbo SF 4145 olajsütő "Cool zone" technológiával (fém szűrővel) 30e FT most
illeteve
FRITEL SNACKTASTIC 4804 DIGITÁLIS OLAJ NÉLKÜLI FRITŐZ 40e Ft még holnapig.
Ismer vki olyan klasszikus (olajos) fritőz márkát/tipust, ami automatikusan leengedi a kosarat, ha az olaj elérte a beállított hőfokot, és kiemeli, ha lejárt a beállított sütési idő? Egy régi Moulinex pl. tudta, - de pont ez az automatika ment tönkre - és most - legalább is az internetes leírások alapján - sehol nem találok hasonlót.
Csak azért kérdeztem rá, mert alig talán 2 centire van a konyhapult felett a tartály alja és a benne lévő meleg olaj (akár 190 fokos is lehet) az nehogy, a közelsége miatt értem, "megdolgozza" a konyhapult felületét.
Ha valaki mostanában jár erre és Fritel olajsütője van....Nekünk tegnap jött meg a Fritel Turbo SF4145
Ennek az olajsütőnek a tartálya elég közel van ahhoz a felülethez amin éppen van/amin használjuk a sütőt. Mi a jó megoldás? Mire tegyem rá, vagy mit tegyek alá, ha például a konyhai munkalapon van, hogy nehogy kiégesse a 150-190 fokos olaj. Alig talán 2 centivel van a sütő tartályának az alja a munkalaptól. Vagy tegyük rá az üveglapos indukciós tűzhelyünkre amikor használjuk? Annak a felülete biztosan elbírja a magasabb hőt.
Ez a BlackFiday ez valami nagy átverés nálunk. Akartunk ajándékba venni egy FRITEL Turbo SF 4145 fritőzt, de gondoltuk megvárjuk a feketepénteki akciót. Ennek a fritőznek az redeti ára azon kevés helyen ahol megvásárolható (emagon, edigitalban, maestr.hu vagy gyártó hivatalos hazai forgalmazójánál) egységesen 34.990 Ft-ért volt kapható. Most két nappal ezelőtt, egységesen, mindenütt 40.990 Ft lett az ára. (jön a blackfriday őrület) Ebből fognak majd engedni 20 %-ot, és akkor pontosan annyiba fog kerülni mint az eredeti ára.
Én minden használat után megvárom míg kihűl, leszűrőm a morzsát úgy, hogy kiöntöm az olajat valamibe és elmosom a tartályt és a fűtőelemet. A Cool Zone technológia miatt nem színeződik el az olaj, de ezzel a módszerrel még többször tudom felhasználni.
Kérdeznék még valamit. Te benne hagyod az olajat végig, az első feltöltéstől addig amíg már cserélni kell? Nekünk itthon a mostani fritőzünkhöz van egy külön edény(gyári tartozék) amibe a sütések után apró lyukú szitán átszűrve átöntöm. A tartályban lévő morzsa vagy egyéb leülepedett morzsaléktól meg mindig megtisztítom a tartályt. Kivehető tartályos, de a fűtőszál az fixen van benne, a tartály alatt beépítve. Nem használom naponta, átlagosan kábé hetente 1x vagy 2x van használva max.
Azért kérdezem ezeket, hogy mi a praktikusabb és ennél a Fritelnél Te hogyan csinálod?
Azért kérdeztem ezt a ráégést, mert ugye a hagyományos olajsütőkben a melegítőspirál az a tartály alján van és nem benne a tartályban és így az olajban is.
Tisztítani valóban nagyon egyszerű, mert találtam youtubos videokat róla.
Nem égett rá soha semmi, sőt valójában emiatt lesz olyan gyors meg energiahatékony. Tisztítani pedig nagyon egyszerű, mivel az egészet kiemeled és kész.
Kérdezném még egyet. Akinek Fritel olajsütője van, mi a tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a tartályban van benne a fűtőszál? Ráég arra valami, mivel közvetlenül benne van az olajban? Netán nehezebb ez miatt esetleg tisztítani a fűtőszálat? Tudom, hogy az is kivehető, és úgy lehet tisztítani, sikerült néhány youtubos videot találnom.
Ma próbáltuk ki a Fritel Frytastic 5371 sütőt. Úgy tudnam összefoglalni, hogy a korábbi sütőkkel való munka egy rémálom volt, de ezzel pedig öröm volt dolgozni. Az a véleményem, hogy ez a sütő egy professzionális tervezés és gyártás eredménye. A sültkrumpli gyorsan (kb. 5-6 perc) alatt sül ropogósra, a rántott scirkemellek os max. 8 perc alatt. Egyszerre 5-6 db hús gond nélkül megsül. Az olajban kisütöttünk 8 db nagy krumplit, 20 szelet csirkemellet (3 egész filézett mell), 5 fej hagymát hagymakarikának es az olaj végig használható volt, nem futott fel. A hómerséklet-szabályozás nagyon precíznek tűnik. Szerintem az egyik titok a több fűtőszálnak köszónhetően egységesen meleg olaj, illetve a cool zone technológia. Arról nem is beszélve, hogy a sütő néhány mozdulattal teljesen szétszedhető és az elektronika kivételevel mosogatógépben tisztítható.
jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki ebben a típusban gondolkodik, de meg nem szánta el magát.
A Fritel szagszűrőjét és magát a készüléket is nagyon könnyű tisztítani, mert teljesen szét lehet szedni. A szűrőt én zsíroldóval szoktam elmosni használat után, de időnként ki is veszem és alaposabban elmosom.
Én pont egy ilyen sütőt néztem ki magunknak és kérdeznék is gyorsan. Nekünk jelenleg még egy régi, lassan cserére szoruló Philips 5169 típusú (2.5 l) kivehető tartályos olajsütőnk van.Már meglátszik rajta a sok használat és a tetején lévő szűrőt is macerás tisztítani. A kérdésem az, hogy ennek a szagszűrőjét (vagy nem tudom mi a neve) azt mennyire könnyű tisztítani és magát az egész sütőt is könnyű kitisztítani a használat után? Nincs mosogatógépünk.
Ha olyanod van, aminek van szűrő a fedelén, akkor le tudod csukni a fedelet anélkül, hogy be kellene hajtanod a fogantyút, mert van neki kialkított rés. Ha nincs szűrő a fedelén, akkor a fedelet ne tedd rá sütés közben.
Nekem Fritel Turbo SF 4145 van, hosszú szemezgetés után választottam, ez szűrős például, én nagyon szeretem, szerintem ez a valaha volt legjobb olajsütőm, pedig már elfogyasztotam párat :) Azért is választottam ezt a máskát, mert nem szeretném lescerélni, és a 10 év gari meggyőzött, hogy nem is kell...
Kellene egy gyors segítség akinek Fritel márkájú fritőze van. Lehet hülye kérdés de a kosáron lévő fogantyút le kell venni sütés közben vagy bele kell hajtani az edénybe? Köszönöm!
Az a nagy b.dös helyzet hogy majdnem elcsábultam a hőlégkeveréses sütő felé. Aztán eszembe jutott, van nekünk már Tefal hőlégkeveréses, amit néhányszor használtunk csak. Hogy miért? Mert pocsék ízű kaja készül benne. Én hajszárítónak neveztem el, mert gyakorlatilag az történik mint hajszárításkor. Forró büdös levegő zutty a kajára. :D Szóval nekünk kell venni most igazi olajsütőt.........
Érdeklődnék, van valakinek tapasztalata olaj nélküli fritőzről? Diétához kellene leginkább. Van értelme akkor megvenni, ha van légkeveréses sütő és párolóedény is a háztartásban?
Én a páromat szeretném meglepni egy olajsütővel, ahol is a legnagyobb kritérium az, hogy ne "fröcsögjön" sütés közben az olaj össze-vissza. Ez az olajsütő igen szimpatikus, és nem is drága. Ha te már használod egy ideje megosztanád a tapasztalatod a készüléket illetően? Mennyi fér bele, mit lehet (érdemes) benne sütni, milyen gyors, mennyire "koszol", tisztán tartás stb..?