Keresés

Részletes keresés

Tamás VirágSprint Creative Commons License 2017.05.03 0 0 933

Köszönöm a tippet a héten lehet körbekérdezünk majd, jó ötletet adtál :) Nekem tejesen rendben lenne Délegyháza, a feleségem egy kicsit bizonytalam, mert elég kis falucska, neki talán túl nyugodt is, de szerintem rohamaosan fejlődi ez a rész is, ha meg kis nyüzsi kell akkor 3 perc Varsány, esetleg ha nagyobb nyüzsi kéna akkor 15 perc Szigethalom :)

Előzmény: feketefelho (932)
feketefelho Creative Commons License 2017.05.02 0 0 932

No, az iskoláról erről semmit sem tudok, nem vagyok érintett.

A kérdés az, hogy mi lenne a gyereknek a legjobb. A kicsit (alsó tagozat, ha még van ilyen ebben a nagyon megreformált világban) utazásra kényszeríteni, mert a messzebb lévő iskolát jobbnak mondják? Csomó idő megy (a tiétek, aztán később az övé) el az utazásra. Itt, a helyi suliban is meg lehet találni valószínűleg azokat a területeket, ami érdekelheti a gyereket.

Mindig a "jobb" szót emlegetik az iskolákkal kapcsolatban, pedig alapvetően a gyerek szorgalmán és a szülői segítségen (együtt tanulás) múlik az egész.

A tanár csak irányt mutat az órán, de sajnos a tanítás nehezét neked kell otthon elvégezni.

Saját - több évtizedes- tapasztalat. Régen - nagyon régen- maszekban tanítottam azokat a gyerekeket, akiknek a szülei nem tudtak, nem akartak segíteni a tanulásban. No, meg a saját gyerekemnél is elkelt a segítség a tanulásban.

Azért próbáljatok informálódni a környékbeli (ahol a házat nézitek) szülőktől, ők többet és pontosabbat tudnak az itteni dolgokról.

Előzmény: Tamás VirágSprint (931)
Tamás VirágSprint Creative Commons License 2017.05.02 0 0 931

Köszönöm szépen a segítséget, most minden tapasztalat segítségünkre lehet. Eseteleg az általános iskoláról tudsz valamit? Azt hallottuk elég kevés a gyerek, mert sokan Varsányba vagy inkább Taksonyba viszik a csemetéiket.feketefelho Creative Commons License 2017.05.02 0 0 930

Közbiztonság? Alapvetően jó, éjszaka is nyugodtam kimegyek a kutyákkal sétálni (két öreg vizsla, nem kimondottan őrző-védő kutyák). "Csak" a polgármestert szokták megszurkálni (elég randa a sérülése), erről biztosa hallottatok, tele volt vele a média.

Mi egy zsákutca végén lakunk (10 éve), kisebb lopások, egy betörés is előfordultak már a környéken (de azért meg kell jegyezni, hogy az alkalom adta ezeket a lehetőségeket). Védeni kell az értékeinket (külső fészert, kamrát rendes ajtóval, akár riasztóval felszerelni - elég ha hangosabban rábömböl a betolakodóra, hogy "látlak gazember"). Lakást lehet védetni a varsányi céggel (ha hosszabb időre üres napközben a lakás), de sok függ a szomszédságtól is, mert a falu belső részei azért jól átláthatók, könnyű észrevenni az idegent, fel tudnak hívni, hogy tényleg te rendelted-e a költöztetést! ;-)

 

Lakosság összetétele olyan, mint máshol, a Galla-tanyán hallottam régen egy-két esetről, de egyébként csendes, vidék ez.

Az üdülőterületen (ott több az időszakosan itt élő ember) persze már nagyobb kihívás a biztonság (lopás, betörés). 

 

Az óvodát most bővítették (sok a gyerek), a szomszéd lány is ott dolgozik. Eddig semmi panaszt nem hallottam az oviról (nekünk már nagy a fiunk, de a szomszéd gyerekek (3-3 a két családban) mind a helyi műintézményeket látogatják.

 

 A háziorvosi ellátás van szűkre szabva, de ha Varsányban laktok, akkor úgyis oda fogtok visszajárni, hisz nincs messze (mi is oda járunk, eddig pozitívak a tapasztalatok). A fogorvosok Varsányból járnak át.

 

A polgármesteri hivatalban elég gyors az ügyintézés (nekem mindig sikerült 10-20 perc alatt végeznem).

 

 

 

 

Előzmény: Tamás VirágSprint (929)
Tamás VirágSprint Creative Commons License 2017.05.01 0 0 929

Sziasztok!

 

Friss házasokként költöznénk Délegyházára, jelenleg Varsányban lakunk albérletben. Lehetőségeinkhez képest Délegyházán tudnák megfelelő házat vásárolni. Tudtok esetleg pár kérdésben segíteni? Közbiztonság, lakosság összetétele, iskola-óvoda minősége? Előre is köszi ha válaszoltok.

Péter az állat Creative Commons License 2017.04.09 0 0 928

Mikor a szunyogos Bednárik megkapta az előnevét, akkor volt gazdagon. De azóta tényleg nem jellemző.

Előzmény: feketefelho (927)
feketefelho Creative Commons License 2017.04.03 0 0 927

:-)))) Amikor a telket vettük, ezt én is megkérdeztem.

Vannak szúnyogok, de többnyire időben irtják őket. (Nagy, sárga kukorica bombázó repked a tavak felett.)

Az elmúlt 10 évben sosem volt elviselhetetlen mértékű szaporulat (nem is belőlünk lett média hír a "százával támadó vérszívók" miatt).

 

Előzmény: radi00 (926)
radi00 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 926

Köszi a válaszokat.

És szúnyoggal h álltok?

 

feketefelho Creative Commons License 2017.04.01 0 0 925

Fél 9-re járok dolgozni, ha órákkal korábban érek be, nem számolják el munkaidőnek (meg lusta is vagyok korábban kelni).

6-kor kelek, hallgatom kicsit a madarakat (így tavasszal), aztán indulok megzakkanni a városba.

Mióta Délegyházán lakunk vettem csak észre, milyen zajos Budapest. Nagyon utálok már bejárni.

Előzmény: Péter az állat (924)
Péter az állat Creative Commons License 2017.03.31 0 0 924

Akkor hál' istennek nem járok. Ha elaludnék, akkor is hatig elindulok, akkor már sűrű, de még jól  halad. Kb 45-50 perc. 

 

Előzmény: feketefelho (923)
feketefelho Creative Commons License 2017.03.31 0 0 923

Haraszti, pesti csúcs reggel 7 és fél 9 közt garantált. (Én akkor szoktam munkába járni, de WAZE a barátod(om) és segít a bajban. Délegyháza- (csakazértis) Moszkva tér kedd-péntek kb. 1 óra. Hétfőn ugyanez másfél óra.)

Előzmény: Péter az állat (922)
Péter az állat Creative Commons License 2017.03.31 0 0 922

Vonat    hétköznap reggel bizonyos időszakban fél óránként, egyébként óránként, Varsányból kb fél óra fradiig, és 40 perc kökiig. Nyaranta rendszeres a 10-15 perc  késés, egyébként előferdül, de viszonylag pontos. Már több az új vonat mint a régi, de azért vannak még a régi szutyok  kohószökevényekből is.

 A busznak tovább tart, ha jól tévedek, 50 perc fradiig, de lehet, hogy több. A  menetrend a barátod. Végig zötyög Harasztin Taksonyon, van ami Nagyvarsányon is, és megáll minden bokornál. Sörözés után ellenjavallott.

A kocsi időszak függő. Hajnalban 40 perc alatt vagyok  a XIII Reitterben. Visszafelé volt, hogy beszaladtam 35 alá. Mindezt olyan tempóval, amiért még nem jár közig bírság.  :-) Később aztán már rosszabb a helyzet. Nagyobb a forgalom, megindulnak a sóderesek is,  és akkor már megkapja az ember a  haraszti, majd a pesti csúcsot is. 

Előzmény: radi00 (921)
radi00 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 921

Délegyházán vennék házat, mennyire vészes a bejutás Bp.re?

 

feketefelho Creative Commons License 2017.01.04 0 0 920

Köszönjük! Neked is BUÉK!

Előzmény: Péter az állat (919)
Péter az állat Creative Commons License 2017.01.01 0 0 919

BUÉK mindenkinek! :-D

Péter az állat Creative Commons License 2016.12.06 0 0 918

Hááát, ha ő a délegyház orvos, akkor hogy is mondjam, az alapján, amit én hallottam róla, biztos nem választanám.

 

Történt ugyanis, hogy egy barátom  nem rég agyvérzést kapott, és összeesett a konyhában. A fia talált rá, aki hívta a délegyházi doktornőt, aki kerek perec megtagadta, hogy kijöjjön, mondván, hogy biztos részeg. Függetlenül attól, hogy a barátom esetében jogos a feltételezés az ittasságra nézve, de egy eszméletlen ember esetén tán mégsem biztos, hogy helyes egy eszméletlen ember esetén a feltételezésen alapuló távdiagnózis. Aztán a fiú bement hozzá, akkor nagy nehezen kijött, és mentőt hívott. Kijött a mentő, és bár az ápoló egyből mondta, hogy ez stroke, mivel az orvos azt a diagnózist állította  fel, hogy delírium, ezért kénytelen a detoxba vitték. Majd mikor  az ottani orvos ránézett, akkor vitték rendes kórházba. Sajnos már későn. Azóta el is temették.

Lehet, hogy ha komolyan veszi, és kimegy, és nem diagnosztizálja félre, akkor a barátom élne.

Ezek után előttem ez a hölgy mind emberileg, mind orvosilag leszerepelt.

 

Egyébként pont a minap mondta az orvos a varsányi rendelőben, hogy akkor is ellátnak valakit, ha nem itteni a háziorvosa. Úgyhogy én lehet, hogy alkalomadtán élni fogok a lehetőséggel, csak viszek három napi élelmet. :-)

 

Előzmény: KissA1026 (916)
feketefelho Creative Commons License 2016.11.29 0 0 917

Mi még a pesti (régi) háziorvosunkhoz járunk, de rövidesen nyugdíjba megy és akkor áthozzuk a papírokat. Egy dolog nem tetszik (külső szemlélőként mondom csak), hogy egyedül van az egész falura, emiatt szinte mindig nagy a tömeg a rendelési időben.

A fogászatra viszont járunk, amíg ott várok, akkor látom a szomszédos rendelő előtti helyzetet.

Szerintem elég sokan lakunk már itt, lehetne egy váltótársa a doktor nőnek (nem tudom ennek mi a feltétele, lehet azok jelentenek akadályt).

Előzmény: KissA1026 (916)
KissA1026 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 916

Sziasztok!

 

Még nem is kérdeztem, hogy milyen a házi orvosi ellátás?

Azt láttam, hogy Dr. Ladányi Györgyi a házi orvos, de nem láttam, hogy külön lenne a felnőtt és gyermek ellátás - jól gondolom?

Esetleg vélemény a házi orvosról?

KissA1026 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 915

Sajnos, itt Magyarországon a szolgáltatás még nem, csak a számlázás megy, de az nagyon.

Előzmény: Péter az állat (914)
Péter az állat Creative Commons License 2016.11.26 0 0 914

Igazából nem a mikrohullámú technológiával volt a baj, hanem azzal a nagyívű beleszarással, amit az előfizetőkkel szemben megengedtek maguknak. Mielőtt felmondtam 7 hétig nem volt net, úgy, hogy minden héten bejelentettem, és szerelőt kértem. Mondjuk kiszámlázni nem felejtették el.

 

Az  invitelnél sajnos elég lassú a net. Ami pozitívum náluk, hogy van lehetőség az áralkura, illetve, a tegnap tv, ami dolgozó emberként pozitívum, hogy anélkül is meg tudok nézni valamit, hogy előre felvenném. Nem tudom, hogy a T-nél van-e ilyen. 

Tényleg! Van?

Előzmény: KissA1026 (911)
KissA1026 Creative Commons License 2016.11.26 0 0 913

Köszönöm Neked a beszámolót!

Előzmény: feketefelho (912)
feketefelho Creative Commons License 2016.11.26 0 0 912

Internet.

Pár hónapja (szeptember végén) vezettettük be a Telekomos internetet (Péter! Nem titkolják azt, csak nem aktív a marketingjük).

A bevezetés előtt végeztem egy kis piackutatást a három nagy cégnél (Invitel, UPC, Telekom).

Invitel:

-régebben ez volt nekünk is. Stabil, jó ügyfélszolgálat. (De ma már lassú és drága a max sebességük!!!)

UPC:

- ez működik most 20 Mbit/s (üzleti netben ez a maximum náluk). Időnként vannak nagyobb (több órás-napos) kimaradások.

- max sebesség 30 Mbit. (Ne hidd el, amit a weboldalukon látsz. Amikor ügyfélszolgálaton keresztül upgradeltem volna, akkor közölték, hogy BOCS, DE NEM megy.) Ügyfélszolgálat? (Amikor nincs probléma felhívható, de üzemzavar esetén "minden kollégánk foglalt".)

Telekom:

- Most ez (is) van. A UPC nem 100%-os szolgáltatása miatt kellett bevezettetni. Eredetileg ez lett volna a tartalék, de mivel UPC nem tud 30-nál többet, így ők lettek a fő vonal, jelenleg 120Mbit/s letöltési sebességgel. Optikai kábelt húznak be a lakásba és adnak egy Wifi-s routert is.

- eddigi tapasztalatok alapján nagyon jó döntés volt őket választani. Stabil, letöltés tényleg 120 Mbit, a feltöltés pedig 50-80 Mbit körül szokott lenni. (érezhetően gyorsabb a UPC 20 Mbit-jénél).

Most promózták Harasztiban az 1000 Mbit-et, ami a település keresőjük alapján nálunk is elérhető és csak 6-700 Ft-al több a 120-nál. Csomagban érdemes venni, úgy olcsóbb.

ui.:

A napokban kaptunk egy Inviteles szórólapot ( 30 Mbit Net+Telefon+IPTV: első két (vagy 6) hónapban 7-8000 Ft utána viszont 12-13000/hó. Jajj!!!!

Hasonló csomag Telekoméknál (1000 !!! Mbit+Telefon+IPTV: ~9600 FT/hó).

 

A Telekomtól internetet és telefont rendeltünk (csomagban olcsóbb) (20 Mbit+alap telefon). Megrendelés után 1 hét múlva bevezették. Egy nappal később az Internetet 120 Mbitre emeltük, pillanatok (pár óra) alatt megvolt ez is. Most gondolkozunk a TV bevezetésén, de a sok csatorna nagy részét nem nézzük (így marad egyelőre a UPC Kábel bronz). A telefonon csak bejövő hívásokat fogadunk. (Kifelé irányuló hívásokhoz net-es VOIP telefont használunk, itt minden magyar vonalas szám ingyen, mobil 7 Ft/percért van és külföldre-külföldön is ugyanennyi a költsége. Ennél jobbat egyelőre magyar szolgáltató nem tud nyújtani. Digi tud valami hasonlót, de ők nálunk nincsenek.)

 

 

Előzmény: feketefelho (907)
KissA1026 Creative Commons License 2016.11.25 0 0 911

Mélyen egyetértek Veled, tapasztalatból - meg némi szakértelemmel a hátam mögött - mondom, hogy mikrohullámú Internetet csak végső esetben szabad használni (mikrohullámú Internet = mikorhullám Internet, akkor van, ha nem kell, de ha kell, akkor nincs ;) )!

 

Jelenleg egy nagyközségben vagyok, a vonatközlekedésről szintén vannak (rém)történeteim, így az már nem nagyon tud meglepni (most szerdán Albertfalván vártuk a 17:23-as vonatot a gyerekekkel (négy gyerek kettőtől hét évesig) és csak várjuk és várjuk, majd a kiírás megváltozik és már 18:23 van kiírva - egyszerűen kimaradt a vonat).

 

Egyébként a vonatok iskolaszünetben itt is késnek, sőt nyáron - amikor kisebb az utazóközönség - dupla szerelvények közlekednek.

Előzmény: Péter az állat (910)
Péter az állat Creative Commons License 2016.11.24 0 0 910

Internetet az invitel szolgáltat rézdróton 30Mbit/s, plusz tv. Azért ennyi, mert most fejlesztettek, úgyhogy több nem nagyon lesz egyhamar. Viszont nem nagyon van vele gond, és ha mégis, igyekeznek gyorsan megoldani. Szolgáltat asszem a telekom is, legalábbis kiépítették, de előttünk jól titkolják a részleteket. :-)

Aztán van még a mikrohullámon szolgáltató varsányi cégecske. Bárkinek, akinek eszébe jutna, hogy foglalkozna velük, csak annyit tudok saját tapasztalatom okán tanácsolni, hogy NE!

 

A pesti közlekedés vonattal egész jó, kivéve nyáron, mert mihelyt vége a sulinak, elkezdenek késni. Biztos a heves hóviharok miatt. A körülmények jók, ha új vonat jön. A régi fosoknál viszont nem rendkívüli, hogy fűtés, és/vagy világítás az nincs. 

Befelé hely általában van. Hazafelé, viszont több okból érdemes Kökiben felszállni, főleg a rövid vonatokra. 

Van busz is de ahhoz alapból kell a három napi hideg élelem.

 

Előzmény: KissA1026 (909)
KissA1026 Creative Commons License 2016.11.22 0 0 909

Sziasztok!

 

Úgy néz ki, hogy vagy Délegyházára, vagy Dunavarsányba fogok költözni jövőre a családommal.

Szeretnék véleményeket, tapasztalatokat olvasni arról, hogy milyen itt élni, melyik település jobb és miben, van-e a valamelyik településnek olyan része, amit ilyen vagy olyan okok miatt jobb kerülni.

Érdekelne vélemény az egészségügyi ellátásról, az ingázó budapesti közlekedésről, az Internet használatáról (sebesség, stabilitás).

A válaszokat előre is köszönöm!

 

KissA1026

wobblerX Creative Commons License 2016.10.03 0 0 908

Sziasztok!

Tud valaki Délegyen ténykedő bútorasztalost (asztalost)?

Előre is köszi: w

feketefelho Creative Commons License 2016.09.30 0 0 907

Tegnap mi is bevezettettük a Telekom-os netet. Tökéletes.

(Persze majd hosszabb idő tapaszatalati után lehet minősíteni. De eddig jó. A többiek nem tudják nálunk ezt a sebeséget. UPC és Invitel is max 30 Mbit.)

Előzmény: ftc001 (904)
feketefelho Creative Commons License 2016.09.25 0 0 906

No, igen, a vezető hírek közt szereplünk az Indexen.

Nem ilyen áron kellett volna odakerülni.

Reméljük, gyorsan rendbejön a Polgármester úr!

Előzmény: Péter az állat (905)
Péter az állat Creative Commons License 2016.09.25 0 0 905

Jobbulást!!!

 

Megkéselték Délegyháza polgármesterét

Riebl Antal a mellkasán és a kezén sérült meg, kórházba vitték, megműtötték. Tovább »

forrás: Index.hu

ftc001 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 904

Sóderos utcában január óta használjuk a Telekom optikát maxos csomaggal. Eddig semmi probléma nem volt, hasít ezerrel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!