Keresés

Részletes keresés

Péter az állat Creative Commons License 5 napja 0 0 943

Isten őrizzen, hogy sugalljak bármit is, csak van egy két dolog, amit furcsállok. Ilyen pl a kétfejű zsiráf. :-)

Előzmény: VéPeti (942)
VéPeti Creative Commons License 2018.01.16 0 0 942

Persze értem, hogy mit sugallsz, de ez azért nem mutyizható végtelenségig, hiszen ott van szem előtt, ordít róla, hogy szabálytalan, és előbb-utóbb lesz valaki, aki feljelentést tesz. Annak pedig nyoma van, ki kell vizsgálni, és akkor bukta. Ezt egy középszerű közalkalmazott is le tudja játszani fejben.

Előzmény: Péter az állat (941)
Péter az állat Creative Commons License 2018.01.15 0 0 941

Szerinted?

Előzmény: VéPeti (940)


VéPeti Creative Commons License 2018.01.14 0 0 940

Egy ilyen 70-80 m2-es ház 20 millió, 1/3 telekkel. Magyarán egy telken 60 misit kaszál az építtető 3 háznál. De nem ez volt a kérdésem lényege, hanem az, hogy hogy az úristenben lehet szembemenni egy világosan lefektetett helyi jogszabállyal, és azt a hatóság miért nem tartatja be?

Előzmény: Péter az állat (939)
Péter az állat Creative Commons License 2018.01.10 0 0 939

A tömegszállások létesítése szerintem sem egy bajnok ötlet, mert ebből még  lehet nekünk problémánk, nem is kicsi, ugyanis melegágya a szlömösödésnek. Gondolom, ezeket a házakat most sem adhatják drágán, pedig újak. Megveszi valaki, mert jó ötletnek látszik, kertes ház. Aztán rájön, hogy csak kert nincs, meg amúgy is kicsi, aztán eladja valakinek még olcsóbban, az meg annak, akit senki nem szeretne szomszédnak. És egy ilyen szomszéd viharosan értékteleníti el az egész környéket, és már csak az új szomszéd barátai fognak itt bármit venni. Gombokért. Akkor meg már  elég késő vakarózni. Ez az egész csak annak jó, aki fölépíti ezeket a nyomortanyákat. Szerintem.

Előzmény: VéPeti (937)
Péter az állat Creative Commons License 2018.01.10 0 1 938

Igen. A hivatalos Délegyházi fórumot tényleg megszüntették. Gondolom, ha nincsenek kérdések, nincsenek problémák sem. :-)

Előzmény: VéPeti (937)
VéPeti Creative Commons License 2018.01.08 0 1 937

BUÉK mindenkinek. Évindítóként feltenném az alábbi kérdést, hátha valaki meg tudja válaszolni.

Örvendetes, hogy Délegyháza ilyen mértékben növekszik (bárcsak az úthálózat és a szolgálatatások is hasonlóképpen gyarapodnának), de van egy olyan kérdésem, hogy Délegyen nem kell betartani az építési szabályzatot, vagy ez egységes magyar szokás? Vettem a fáradtságot, és végigolvastam a hatályos délegyházi építési szabályzatot, ami kimondja, hogy pölö az LKE-1 övezetben (Nyírfa-Napsugár-Vadvirág) 1 telken 1 lakóépület építhető, ami lehet többlakásos, de a beépítettség nem haladhatja meg a 30%-ot. Ezzel szemben épülnek a 60-70%-os beépítettségű házak, egy telken akár 4 lakással, egy telken 3 különálló ház 3 szorgalmi úttal, gyakorlatilag kert nélkül, és még sorolhatnám. Komolyan, ennyire semmirekellő a helyi építési hatóság!? Cirka 7 éve azért költöztem erre a környékre, mert nyugis volt, gyakorlatilag tanyafílingje lehetett az embernek. Most meg pislantok még kettőt, és egy élhetetlen lakótelepen találom magam, ahol 3x annyi port fogok nyelni, és 3x annyi autó közlekedik az önkormányzat által nem fejlesztett kátyús bányameddő utakon.

Egy kicsit elszomorodtam...

Bár most emiatt jól felmentek az ingatlan árak, és akár el is adhatom a házam, és kereshetek megint valami nyugis Pest környéki helyet (már ha találok).

 

ui. Jól látom, hogy a délegyháza.hu hivatalos fóruma úgy 4 éve meghalt?

feketefelho Creative Commons License 2017.11.29 0 0 936

Nekem volt Invitel (max 30 Mbit, drága volt, de a hibákat gyorsan elhárították). Most van UPC (céges 20 Mbit, tartaléknak, nem ajánlom - nagyobb kimaradások, lassú, elérhetetlen ügyfélszolgálat,...), élesben most a Telekom 100 Mbit-et használjuk, eddig ez a legstabilabb. Hiba, kimaradás nélküli, több, mint egy éve (Telefon+TV+Net). Folyamatos adatmozgás van a kábelen, észrevennénk, ha kimaradna. Jut eszembe a TV-vel volt egyszer gond (áramszünet az egész faluban) utána a dekóder nem tért magához, azt hiszem háromszor kell újraindítani, akkor installálja magát. (Nem kimondottan érdekel a hibaelhárítás, mert olyan ritka. A UPC ügyfélszolgalátát bezzeg már jól ismerem.) 

Előzmény: Péter az állat (935)
Péter az állat Creative Commons License 2017.11.29 0 0 935

Érdekes, mert úgy tudom, a T a Kéktó sétányon mindenhová kihúzta a madzagját, méghozzá villanyoszlopon van a villanydrótok alatt egy méterrel. Ha látszik, hogy ott van, akkor érdemes lehet személyesen érdeklődni.

Az invitel telefondróton jön. Érdekes, hogy pár hetet mondanak, mert elvileg az érpár mindenhol ott van.

Van még a Varsányi kókler cég, akik rádiósan, mikrohullámon szolgáltatnak, ha épp van kedvük, de róluk inkább lebeszélnék mindenkit. Nekem nagyon rossz tapasztalatom van velük. Más meg nincs, úgyhogy a legjobb választás az, ami van, és működik.

A T-t nem tudom milyen, van aki dicséri. Nekem az invitel van, azóta tűrhető,  mióta kihúzták az üvegszálat az elosztó szekrényekig. Azóta van stabilan 30-as net  a tv mellett is, ami nem sok, de a mindennapokban nekünk pont elég, és ami nagyon jó, hogy sok csatornára van náluk tegnap tv, amivel három napig visszanézhető a műsor. 

 

 

Előzmény: sayenss (934)
sayenss Creative Commons License 2017.11.27 0 0 934

Sziasztok !

Most fogunk délegyházára költözni (Kék-tó Sétány ) a fórumot olvasgatva remélem jól döntöttünk...

Szeretnénk internetet és tv-t beköttetni . Pillanatnyilag az Invitel  vállalt 30-as netet és 120 tv csatornát , de még ki kell építeni és pár hetet várni kell  . A T-com  közlése szerint erre a címre nincs szolgáltatásuk  :( Jelenleg mi a legjobb választás ?  Előre is köszönöm a  válaszokat . 

Tamás VirágSprint Creative Commons License 2017.05.03 0 0 933

Köszönöm a tippet a héten lehet körbekérdezünk majd, jó ötletet adtál :) Nekem tejesen rendben lenne Délegyháza, a feleségem egy kicsit bizonytalam, mert elég kis falucska, neki talán túl nyugodt is, de szerintem rohamaosan fejlődi ez a rész is, ha meg kis nyüzsi kell akkor 3 perc Varsány, esetleg ha nagyobb nyüzsi kéna akkor 15 perc Szigethalom :)

Előzmény: feketefelho (932)
feketefelho Creative Commons License 2017.05.02 0 0 932

No, az iskoláról erről semmit sem tudok, nem vagyok érintett.

A kérdés az, hogy mi lenne a gyereknek a legjobb. A kicsit (alsó tagozat, ha még van ilyen ebben a nagyon megreformált világban) utazásra kényszeríteni, mert a messzebb lévő iskolát jobbnak mondják? Csomó idő megy (a tiétek, aztán később az övé) el az utazásra. Itt, a helyi suliban is meg lehet találni valószínűleg azokat a területeket, ami érdekelheti a gyereket.

Mindig a "jobb" szót emlegetik az iskolákkal kapcsolatban, pedig alapvetően a gyerek szorgalmán és a szülői segítségen (együtt tanulás) múlik az egész.

A tanár csak irányt mutat az órán, de sajnos a tanítás nehezét neked kell otthon elvégezni.

Saját - több évtizedes- tapasztalat. Régen - nagyon régen- maszekban tanítottam azokat a gyerekeket, akiknek a szülei nem tudtak, nem akartak segíteni a tanulásban. No, meg a saját gyerekemnél is elkelt a segítség a tanulásban.

Azért próbáljatok informálódni a környékbeli (ahol a házat nézitek) szülőktől, ők többet és pontosabbat tudnak az itteni dolgokról.

Előzmény: Tamás VirágSprint (931)
Tamás VirágSprint Creative Commons License 2017.05.02 0 0 931

Köszönöm szépen a segítséget, most minden tapasztalat segítségünkre lehet. Eseteleg az általános iskoláról tudsz valamit? Azt hallottuk elég kevés a gyerek, mert sokan Varsányba vagy inkább Taksonyba viszik a csemetéiket.

feketefelho Creative Commons License 2017.05.02 0 0 930

Közbiztonság? Alapvetően jó, éjszaka is nyugodtam kimegyek a kutyákkal sétálni (két öreg vizsla, nem kimondottan őrző-védő kutyák). "Csak" a polgármestert szokták megszurkálni (elég randa a sérülése), erről biztosa hallottatok, tele volt vele a média.

Mi egy zsákutca végén lakunk (10 éve), kisebb lopások, egy betörés is előfordultak már a környéken (de azért meg kell jegyezni, hogy az alkalom adta ezeket a lehetőségeket). Védeni kell az értékeinket (külső fészert, kamrát rendes ajtóval, akár riasztóval felszerelni - elég ha hangosabban rábömböl a betolakodóra, hogy "látlak gazember"). Lakást lehet védetni a varsányi céggel (ha hosszabb időre üres napközben a lakás), de sok függ a szomszédságtól is, mert a falu belső részei azért jól átláthatók, könnyű észrevenni az idegent, fel tudnak hívni, hogy tényleg te rendelted-e a költöztetést! ;-)

 

Lakosság összetétele olyan, mint máshol, a Galla-tanyán hallottam régen egy-két esetről, de egyébként csendes, vidék ez.

Az üdülőterületen (ott több az időszakosan itt élő ember) persze már nagyobb kihívás a biztonság (lopás, betörés). 

 

Az óvodát most bővítették (sok a gyerek), a szomszéd lány is ott dolgozik. Eddig semmi panaszt nem hallottam az oviról (nekünk már nagy a fiunk, de a szomszéd gyerekek (3-3 a két családban) mind a helyi műintézményeket látogatják.

 

 A háziorvosi ellátás van szűkre szabva, de ha Varsányban laktok, akkor úgyis oda fogtok visszajárni, hisz nincs messze (mi is oda járunk, eddig pozitívak a tapasztalatok). A fogorvosok Varsányból járnak át.

 

A polgármesteri hivatalban elég gyors az ügyintézés (nekem mindig sikerült 10-20 perc alatt végeznem).

 

 

 

 

Előzmény: Tamás VirágSprint (929)
Tamás VirágSprint Creative Commons License 2017.05.01 0 0 929

Sziasztok!

 

Friss házasokként költöznénk Délegyházára, jelenleg Varsányban lakunk albérletben. Lehetőségeinkhez képest Délegyházán tudnák megfelelő házat vásárolni. Tudtok esetleg pár kérdésben segíteni? Közbiztonság, lakosság összetétele, iskola-óvoda minősége? Előre is köszi ha válaszoltok.

Péter az állat Creative Commons License 2017.04.09 0 0 928

Mikor a szunyogos Bednárik megkapta az előnevét, akkor volt gazdagon. De azóta tényleg nem jellemző.

Előzmény: feketefelho (927)
feketefelho Creative Commons License 2017.04.03 0 0 927

:-)))) Amikor a telket vettük, ezt én is megkérdeztem.

Vannak szúnyogok, de többnyire időben irtják őket. (Nagy, sárga kukorica bombázó repked a tavak felett.)

Az elmúlt 10 évben sosem volt elviselhetetlen mértékű szaporulat (nem is belőlünk lett média hír a "százával támadó vérszívók" miatt).

 

Előzmény: radi00 (926)
radi00 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 926

Köszi a válaszokat.

És szúnyoggal h álltok?

 

feketefelho Creative Commons License 2017.04.01 0 0 925

Fél 9-re járok dolgozni, ha órákkal korábban érek be, nem számolják el munkaidőnek (meg lusta is vagyok korábban kelni).

6-kor kelek, hallgatom kicsit a madarakat (így tavasszal), aztán indulok megzakkanni a városba.

Mióta Délegyházán lakunk vettem csak észre, milyen zajos Budapest. Nagyon utálok már bejárni.

Előzmény: Péter az állat (924)
Péter az állat Creative Commons License 2017.03.31 0 0 924

Akkor hál' istennek nem járok. Ha elaludnék, akkor is hatig elindulok, akkor már sűrű, de még jól  halad. Kb 45-50 perc. 

 

Előzmény: feketefelho (923)
feketefelho Creative Commons License 2017.03.31 0 0 923

Haraszti, pesti csúcs reggel 7 és fél 9 közt garantált. (Én akkor szoktam munkába járni, de WAZE a barátod(om) és segít a bajban. Délegyháza- (csakazértis) Moszkva tér kedd-péntek kb. 1 óra. Hétfőn ugyanez másfél óra.)

Előzmény: Péter az állat (922)
Péter az állat Creative Commons License 2017.03.31 0 0 922

Vonat    hétköznap reggel bizonyos időszakban fél óránként, egyébként óránként, Varsányból kb fél óra fradiig, és 40 perc kökiig. Nyaranta rendszeres a 10-15 perc  késés, egyébként előferdül, de viszonylag pontos. Már több az új vonat mint a régi, de azért vannak még a régi szutyok  kohószökevényekből is.

 A busznak tovább tart, ha jól tévedek, 50 perc fradiig, de lehet, hogy több. A  menetrend a barátod. Végig zötyög Harasztin Taksonyon, van ami Nagyvarsányon is, és megáll minden bokornál. Sörözés után ellenjavallott.

A kocsi időszak függő. Hajnalban 40 perc alatt vagyok  a XIII Reitterben. Visszafelé volt, hogy beszaladtam 35 alá. Mindezt olyan tempóval, amiért még nem jár közig bírság.  :-) Később aztán már rosszabb a helyzet. Nagyobb a forgalom, megindulnak a sóderesek is,  és akkor már megkapja az ember a  haraszti, majd a pesti csúcsot is. 

Előzmény: radi00 (921)
radi00 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 921

Délegyházán vennék házat, mennyire vészes a bejutás Bp.re?

 

feketefelho Creative Commons License 2017.01.04 0 0 920

Köszönjük! Neked is BUÉK!

Előzmény: Péter az állat (919)
Péter az állat Creative Commons License 2017.01.01 0 0 919

BUÉK mindenkinek! :-D

Péter az állat Creative Commons License 2016.12.06 0 0 918

Hááát, ha ő a délegyház orvos, akkor hogy is mondjam, az alapján, amit én hallottam róla, biztos nem választanám.

 

Történt ugyanis, hogy egy barátom  nem rég agyvérzést kapott, és összeesett a konyhában. A fia talált rá, aki hívta a délegyházi doktornőt, aki kerek perec megtagadta, hogy kijöjjön, mondván, hogy biztos részeg. Függetlenül attól, hogy a barátom esetében jogos a feltételezés az ittasságra nézve, de egy eszméletlen ember esetén tán mégsem biztos, hogy helyes egy eszméletlen ember esetén a feltételezésen alapuló távdiagnózis. Aztán a fiú bement hozzá, akkor nagy nehezen kijött, és mentőt hívott. Kijött a mentő, és bár az ápoló egyből mondta, hogy ez stroke, mivel az orvos azt a diagnózist állította  fel, hogy delírium, ezért kénytelen a detoxba vitték. Majd mikor  az ottani orvos ránézett, akkor vitték rendes kórházba. Sajnos már későn. Azóta el is temették.

Lehet, hogy ha komolyan veszi, és kimegy, és nem diagnosztizálja félre, akkor a barátom élne.

Ezek után előttem ez a hölgy mind emberileg, mind orvosilag leszerepelt.

 

Egyébként pont a minap mondta az orvos a varsányi rendelőben, hogy akkor is ellátnak valakit, ha nem itteni a háziorvosa. Úgyhogy én lehet, hogy alkalomadtán élni fogok a lehetőséggel, csak viszek három napi élelmet. :-)

 

Előzmény: KissA1026 (916)
feketefelho Creative Commons License 2016.11.29 0 0 917

Mi még a pesti (régi) háziorvosunkhoz járunk, de rövidesen nyugdíjba megy és akkor áthozzuk a papírokat. Egy dolog nem tetszik (külső szemlélőként mondom csak), hogy egyedül van az egész falura, emiatt szinte mindig nagy a tömeg a rendelési időben.

A fogászatra viszont járunk, amíg ott várok, akkor látom a szomszédos rendelő előtti helyzetet.

Szerintem elég sokan lakunk már itt, lehetne egy váltótársa a doktor nőnek (nem tudom ennek mi a feltétele, lehet azok jelentenek akadályt).

Előzmény: KissA1026 (916)
KissA1026 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 916

Sziasztok!

 

Még nem is kérdeztem, hogy milyen a házi orvosi ellátás?

Azt láttam, hogy Dr. Ladányi Györgyi a házi orvos, de nem láttam, hogy külön lenne a felnőtt és gyermek ellátás - jól gondolom?

Esetleg vélemény a házi orvosról?

KissA1026 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 915

Sajnos, itt Magyarországon a szolgáltatás még nem, csak a számlázás megy, de az nagyon.

Előzmény: Péter az állat (914)
Péter az állat Creative Commons License 2016.11.26 0 0 914

Igazából nem a mikrohullámú technológiával volt a baj, hanem azzal a nagyívű beleszarással, amit az előfizetőkkel szemben megengedtek maguknak. Mielőtt felmondtam 7 hétig nem volt net, úgy, hogy minden héten bejelentettem, és szerelőt kértem. Mondjuk kiszámlázni nem felejtették el.

 

Az  invitelnél sajnos elég lassú a net. Ami pozitívum náluk, hogy van lehetőség az áralkura, illetve, a tegnap tv, ami dolgozó emberként pozitívum, hogy anélkül is meg tudok nézni valamit, hogy előre felvenném. Nem tudom, hogy a T-nél van-e ilyen. 

Tényleg! Van?

Előzmény: KissA1026 (911)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!