Keresés

Részletes keresés

figurahuszár Creative Commons License 3 napja 0 0 6076

köszi

Előzmény: boxerkutya (6074)
figurahuszár Creative Commons License 3 napja 0 0 6075

Az 5-HTP ismeritek?

boxerkutya Creative Commons License 4 napja 0 0 6074

500 mg-os 2x1, 4 hétig minimum ,de inkább 6 hét. Írd majd meg ,hogy volt -e változás!  Tüneterősödés előfordulhat, de az jó jel szokott lenni, mert utána átmegy javulásba. Az is lehet, hogy nem érzel semmit ,hanem 3-4 hónap múlva jelentkezik a javulás csak .  

Előzmény: figurahuszár (6072)
rizsa31 Creative Commons License 5 napja 0 0 6073

Megkérdezhetem, hogy te "hivatalosan" kényszerbetegnek tartod magad? A családod minek tart?

 

Én mindig igyekeztem visszagyűrni mindent, mert szerintem ez ijesztő a rokonoknak. De az orvosommal megbeszéltük, hogy igenis szóljak ilyenkor, talán annyi is elég, hogy "Bocs, de most carul vagyok". Ha néha a konkrét félelmeket mondom, akkor anyám is rácsodálkozik, hogy engem ilyenek foglalkoztatnak?

 

Nekem még rendes munkahelyem sincs, azért a te egy-két napos kilengésed még bőven belefér. Ha nagyon kavarognak a gondolatok, akkor nekem segít a pihenés, de ez tényleg nehezen kivitelezhető munkaidőben. Megszégyenüléstől miért félsz? Erről írhatnál, ha van kedved.

Előzmény: VPP. (6068)
figurahuszár Creative Commons License 5 napja 0 0 6072

250 vagy 500mg-os legyen és mennyit?

Előzmény: boxerkutya (6071)
boxerkutya Creative Commons License 5 napja 0 0 6071

Adagolásban segítek ,ha kell !

Előzmény: figurahuszár (6069)
figurahuszár Creative Commons License 6 napja 0 0 6070

Szia.

 

Nálam is az  van, hogy ha jön valami, ami felbosszant,akkor oda minden. Bár most már hála 1-2 óra múlva nagyjából helyre teszem magam.

Előzmény: VPP. (6068)
figurahuszár Creative Commons License 6 napja 0 0 6069

Szia!

 

Érdekes teória, viszont nem engedhetem meg, hogy ne próbálnám ki. Sok orvosnál jártam, de ezt még nem hallottam. Nálam kb 4 éve jött a semmiből a félelem a vezetéstől és a piszok, baktérium és vírusoktól. Rengeteg pénzt költöttem már orvosokra és fertőtlenítő szerre, a vízszámláról meg nem is beszélek. Nem is megyek el szűrésre nem húzom ezzel az időt, íratok fel az általad említett antibiotikumból. Köszi

Előzmény: boxerkutya (6049)
VPP. Creative Commons License 2016.04.25 0 0 6068

Sziasztok!

Ritka szar napom volt.

Nem ment a meló, amitől depp vagyok.

Testvérem felidegesített és ez után már nem volt türelmem semmihez a melóban.

Nagyon dühös vagyok rá és ez a kényszereket is beindítja,mert attól félek,hogy a dühömet

a barátnőmre fogom "irányítani" és vm. rosszat teszek vele, pedig ő jobb természetű mint a családomban a többi nő.

 

Mostanában egész jól ment a munka és kicsit elégedett is voltam és jön egy ilyen szar nap és borul az egész

és felerősödnek a félelmeim,hogy nem tudom magam eltartani és félek,hogy holnap is ilyen napom lesz .

 

Boltba is kellett mennem meg szerelőhöz, először azt éreztem,hogy tök normálisan tudok az emberekkel  beszélni

és utánna jött is a kényszer hogy vm. hülyeséget csináltam???, féltem,hogy látszik rajtam,hogy káosz van bennem.

Megőrülök már ettől. Ha meg valakinek panaszkodok, csak azt kapom,hogy "már megint nyavalyogsz"

Ezek a félelmek és szar gondolatok bezárnak magamba, senkit sem érdekel, miért is érdekelne bárkit?

Sőt ha panaszkodok csak gyengének látszok és ezért sokszor csak viccelődnek rajtam.

Lehetne egy kicsit könnyebb.

Van egy kényszeres haverom ő se próbál segíteni,de ha neki baja van én mindig próbálok , csak vissza már nem kapom.

 

 

decanate Creative Commons License 2016.04.21 0 0 6067

múlik az ,csak csettinteni kell ,ez már csak ilyen

happysmile Creative Commons License 2016.03.27 0 0 6065

Igen, ez is az. Képes ez mindenre, én már csak tudom, sajnos én gyerekkorom óta élek vele együtt. Nekem is volt olyan is, hogy szar érzést keltett bennem, mindig azt éreztette velem hogy nem is szeretem a páromat, minek vagyok vele. Pedig tudom, hogy szerettem kellőképpen. Sok gyalázatos dologra képes, undorodom tőle. Örülök, hogy elmúlóban vannak a gyilkolászós gondolataid, még jobb lesz ha már majd semmi nem lesz, idővel, addig is kitartást! :)
Majd írj, hogy alakulsz.
Üdv.

Előzmény: Dezmond 1 (6064)
Dezmond 1 Creative Commons License 2016.03.26 0 0 6064

Köszi szépen a bátorítást rajta vagyok az ügyön. Nekem az új parám, (a késes agresszív cuccok már kicsit elitünőben vannak működtek a terápiás módszerek), hogy a párom tehet mindenről,hogy rosszul vagyok és jaj de jó lenne vele szakítani. Teszem ezt úgy, hogy ő egy angyal és mindenben támogat és nagyon szeretem. :(

 

Tök para amúgy pont úgy jön mint a szurkálós cucc és ugyan olyan érzés is csak nehezebb beazonosítani, hogy kényszer gondolat mert nem annyira irreális.

 

Na mindegy ez is csak egy nyamvadt kényszer gondolat. Próbálok mihamarabb bejutni Esztó Klárához kezelésre!

 

Köszönöm a támogatást nagyon rendes tőled! :)

Előzmény: happysmile (6063)
happysmile Creative Commons License 2016.03.26 0 0 6063

"Örülök", hogy pozitív lett az eredményed, nézd pozitívan a dolgokat, most már tudod a betegséged okát, és meg tudod majd szüntetni a megfelelő kezeléssel. Én sem gondoltam volna, hogy mennyi beteg küzd kényszerbetegséggel a lyme miatt, annyira durva. Egyébként ha belegondol is az ember, normális embernek ok nélkül nincsenek ilyen gondolatai. Én is egy tök rendes családból származom, szeretett vett körül mindig és támogatnak mindenben, én meg gondolatban kinyírom őket, nagyon gáz. Páromat én is mindig kiakartam végezni, sőt volt amikor hajnalban melóba  elment, visszaaludtam és mikor már felébredtem,  nem volt mellettem ugye. Na az agyam elkezdte mondani, hogy végre megöltem, ügyes munka volt, jöhetnek a többiek. Családi rendezvényen pedig le sem álltak a gondolatok, adta az ötleteket, hogy miként vágjam beléjük a kést stb. stb.  Persze nem csináltam én velük semmit, soha nem tudnék senkit bántani, félek ezektől a gondolatoktól, egyenesen rettegek, de már megszoktam.  Ha már nagyon beindul, akkor szorongást is okoz nálam. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem én vagyok, és hogy ez teljesen az én akaratomon kívüli gondolatok, ezért is nem félek, hogy valaha is megtenném, mert én haljak meg előbb, mint hogy másokat bántsak. :) Csak nagyon zavaróak... Én simán megfogom a kést, nem félek tőle hiszen tudom hogy nem tennék soha semmit.
Most épp nyugalomban van, de csak idő kérdése hogy mikor jön elő újra a kezelések hatására is. Neked milyen időnként jelentkezik? Köszi a tanácsokat, én is alkalmaztam ezt amiket Te. Én is kibeszéltem, de csak egy családtaggal osztottam meg, többiekkel még nem merném, félnék a reakcióktól. Akinek elmondtam, támogat és megértő, segít. Ne félj a késtől, bízz magadban, fogadd el hogy ez nem Te vagy, és kész. Relaxálj, csinálj valami jót amikor jön, és persze nyugodtan beszéld ki magadból, ami épp jön, akár mond el a párodnak is, hisz már tudja. :)
Mielőbb fordulj  lyme specialista orvoshoz, Esztó Klárát ajánlom, ő nagyon érti a dolgát, és rendes. Jobbulást, majd írj mi ujság, és persze bármiben segítek ha kérdésed lenne :)

Előzmény: Dezmond 1 (6060)
happysmile Creative Commons License 2016.03.26 0 0 6062

Számból vetted ki a szót, és látod igazunk is lett, pozitív az eredménye ;)

Előzmény: boxerkutya (6049)
boxerkutya Creative Commons License 2016.03.26 0 0 6061

Ez az ember pozitív leletedre azt mondaná, hogy laborhiba. Ő a felelős azért, hogy nem ismerik el az orvosok a krónikus lyme létezését. 

Előzmény: Dezmond 1 (6060)
Dezmond 1 Creative Commons License 2016.03.26 0 0 6060

A kullancs ambulancián Dr. Lakos András-t te próbáltad?

Előzmény: boxerkutya (6059)
boxerkutya Creative Commons License 2016.03.26 0 0 6059

Szerencsére te elhitted amit beszéltem . De a probléma, most a gyors orvosi segítség hiánya. Le szokták mondani az időpontokat az Istenhegyi géndiagnosztikán . Próbálkozz többször ! A lényeg hogy minél gyorsabban kapj antibiotikumot.

Előzmény: Dezmond 1 (6058)
Dezmond 1 Creative Commons License 2016.03.25 0 0 6058

Megjött a leletem pozitív lett IgM típusra. Most már csak egy orvos kellene aki nem fél év múlva tud fogadni. :(

Előzmény: boxerkutya (6057)
boxerkutya Creative Commons License 2016.03.24 0 0 6057

Nem,mivel még én ezt akkor nem tudtam, sőt semmit nem tudtam még erről a betegségről. Orvos írta fel a megfelelő antibiotikumot és annak adagolását a negatív leletek ellenére, ami később pozitívvá vált a gyógyszerek hatására, ami azt jelentette ,hogy a szervezet elkezdett védekezni a borrelia ellen . De  7 év elteltével sokat tanultam erről a betegségről és több ismerősömnek segítettem is azzal, hogy ajánlottam nekik ezeket a gyógyszereket. Persze a legjobb megoldás, elmenni valamelyik specialistához, csak ezt sok ember nem teheti meg , és a várólista is már 4-5 hónap ezekhez az orvosokhoz. Vérvétel ,orvosi konzultáció, útiköltség kb 30-40 ezer forint. http://www.lyme-kor.eoldal.hu/cikkek/a-lyme-korrol/

Előzmény: Dezmond 1 (6056)
Dezmond 1 Creative Commons License 2016.03.23 0 0 6056

Szia Boxerkutya

 

Akkor ha jól értelek te annak ellenére, hogy negatív volt a leleted (vagy egy részük) el kezdted szedni magadtól a gyógyszert és meggyógyultál?

Köszi

Előzmény: boxerkutya (6055)
boxerkutya Creative Commons License 2016.03.23 0 0 6055

Van aki az anyától megkapja és már úgy születik, más rovarok is terjeszthetik ,ill a hím kullancs fél óra után kijön ,de a baktériumot már beléd is adta. Mivel ez a betegség sok más tünetet is okozhat, ezért specialista orvos fél óráig kérdezi a beteget más tünetek felől is, mert lehetnek apróbb tünetek, aminek az ember nem is tulajdonított korábban nagy jelentőséget. Nem egyszerű dolog ez.

 

A krónikus Borreliosis lehetőségére feltétlen érdemes gondolni, ha az alább felsorolt tünetek közül legalább 3 vagy több is fennáll egyidejűleg és régebb óta:

 1. kifejezett és tartósan fennálló, nem szűnő, nem enyhülő illetve subokban (rohamokban, hullámokban) jelentkező fáradtság, kimerültség – komolyabb fizikai vagy szellemi megterhelés nélkül
 2. izomfájdalmak, -rángások, -görcsök: vándorló, rövidebb-hosszabb ideig tartó és változó intenzitású
 3. vándorló fájdalmak (esetleg duzzanatok is) több testtájon: gerinc mentén, ízületekben, ínakban (főleg az Achillesben, a könyökben, csuklóban és vállakban), sípcsontban, sarokban, talpon – ezek képesek akár különösebb kezelések nélkül is egyik napról a másikra megszűnni, enyhülni, majd másutt váratlanul újra fellépni. Gyakran összekeverik a tenisz-és golfkönyökkel, az alagút-szindrómával (csuklóban carpal tunnel-syndroma). Jellemzően éjjel és hajnalban szenved miattuk a beteg, reggel a bemozgatást követően némi vagy akár jelentős enyhülés is tapasztalható.
 4. zsibbadás, bizsergés, hangyamászás érzés a végtagokban, karban, talpon –főleg éjjel és reggel felkeléskor
 5. heves, diffúz, máskor sapkaszerű vagy abroncsszorításhoz hasonló fejfájás – még a hajhagymák és a fejbőr is fájnak
 6. újra-és újra visszatérő, sokáig elhúzódó vagy semmire sem reagálómelléküregfájdalmak/gyulladás és nyálkahártyaduzzanat
 7. bordafájdalom – mintha megütötte volna a beteg, olyan intenzív is lehet, hogy a belégzést is rontja, légszomj
 8. villámlásérzés, elektromos áramütésszerű rángások – testszerte, vándorlóan
 9. késszúrás jellegű váratlan és rendkívül heves fájdalom – bárhol, bármikor felléphet, pár percig tart, majd lassan oldódik
 10. gyengeségérzet a végtagokban – a beteg emiatt váratlanul összerogyik, bizonytalanul jár, különösen nehezére esik a lépcsőzés és az emelkedőkön járás
 11. arcidegbénulás vagy idegzsába – fél oldalra elcsúszik a száj, csüng a szemhéj, a beteg nem tud rendesen mosolyogni, beszélni…
 12. homályos és kettős látás, a szem alkalmazkodási képessége romlik, nem tud sem a fényerő sem a távolságváltozáshoz rendesen igazodni, fényérzékenység
 13. égő érzés, idegentest érzés a szemben
 14. hallásromlás, fülzúgás, egyensúlyvesztés, rohamokban jelentkező szédülés, tántorgás, bizonytalanság érzés
 15. 15.   íz-és szagérzékelési zavarok: érzékenység szagokra, az ízérzés csökken, egyes ízeket és szagokat nem érez egyáltalán
 16. Bannwarth-szindróma: főként éjjel jelentkező, erős égő érzéssel járó, húzó jellegű fájdalmak – egyik karban vagy lábban
 17. pszichés tünetek: ingerültség, idegesség, szorongás, agresszivitás, dührohamok, dühkitörések, kifejezett depresszió, érzelmi labilitás, hangulati ingadozás, intolerancia, túlzott kritikusság, kötekedés, veszekedés, érzelmi zsarolás, fenyegetés, szidalmazás…
 18. pszichózis: a fenti tünetek után – szerencsére ritkábban – különféle pszichózisok is kialakulhatnak: Borderlein-pszichózis, mániás depresszió, kényszeres neurózis…
 19. memória és koncentrációs zavarok: feledékenység, szétszórtság, realitásérzék elvesztése, névmemória, szám- és arcmemória romlása, szótalálási nehézség, íráshibák (főleg a betűcserék szaporodnak meg), a tanulási teljesítmény romlása – korábbi jó helyesírás ellenére is, számolási nehézségek… – fő okuk a szerotonintermelés és a mellékvese stresszhormon-termelési zavara
 20. alvászavarok: régóta fennálló és feszültségoldókra sem reagáló alvási nehézség, nyugtalan, felületes alvás, rémálmok
 21. vegetatív idegi funkciós zavarok: hő érzékelési zavar – fázékonyság, hidegrázás, majd hőhullámok, erős verítékezés (főleg éjjel), napközben égő és kivörösödő arc
 22. rohamszerűen jelentkező heves szívdobogás – elsősorban éjjel – minden előzetes idegi vagy fizikai megterhelés nélkül
 23. hirtelen össze-visszaugráló vérnyomás
 24. urológiai problémák: égő hólyag-és herefájdalom – főleg éjjel, gyakori vizelési inger, vizelettartási zavarok, lágyéki fájdalom
 25. hormonális zavarok: pajzsmirigy-alulműködés, menstruációs problémák, mellékvese működési zavarok (alulműködés)
 26. szexuális zavarok: libidóvesztés, erekciós zavarok, menstruációs zavarok, mellfájás
 27. emésztési funkcionális zavarok: gyomor-és bélfájdalom, erős puffadás, székletürítési zavarok
Előzmény: gombóc63 (6054)
gombóc63 Creative Commons License 2016.03.23 0 0 6054

Lehet, hogy van igazság a lyme kór és a kényszeresség között, de miért gondolod, hogy minden kényszeres betegsége mögött kizárólag a lyme kór van? Életemben nem találkoztam kullanccsal, mégis van gyerekkorom óta kényszerességem és szorongásom.

Előzmény: boxerkutya (6053)
boxerkutya Creative Commons License 2016.03.23 0 0 6053

Nem elég csak a vérvizsgálat, mert az nem minden esetben mutatja ki. Az eredménytől függetlenül lyme specialista is kell a diagnózis felállításához. Nekem kb 30 lyme vérvizsgálatom volt, ebből Kb 20 negatív eredményem volt. Ez azért van ,mert a szervezet ellenanyag termelése nem egyenletes, a vizsgálat pedig ezt méri, nem közvetlenül a baktériumot.

Előzmény: Dezmond 1 (6051)
hed7kandi Creative Commons License 2016.03.22 0 0 6052

Dezmond, én is abban a cipőben járok mint te. 4 éve szenvedek tőle, gyúgyszer nélkül bírtam végig (nem tudom, hogy hogyan), viszont jártam kb 2,5 évig pszichológushoz. Nekem az a rész nincs meg, hogy a veszekedéseken örlődök, valszeg kicsit más az egom vagy nem tudom. :)

Előzmény: Dezmond 1 (6051)
Dezmond 1 Creative Commons License 2016.03.22 0 0 6051

Hát igen akkor tényleg egy cipőben járunk. Sajnálom, hogy másnak is vannak ilyen gondolatai de legalább van akivel lehet róla beszélni. :)

 

Nem tudom te, hol tartasz az öngyógyításban de leírom én eddig az elmúlt két évben mire jutottam hátha van akinek segít.

 

Nekem ami működött:

 1. Tisztáztam magamban, hogy ezek csak kényszeres gondolatok és soha nem fogom megtenni őket. Nem vagyok skizofrén csak kényszeres. A skizofrének lehet meg is teszik amire gondolnak de hál istennek a kényszeresek csak gondolnak hülyeségekre de soha nem fogják megtenni! Amikor mégis jön a rossz gondolat akkor arra gondolok, hogy csak azért jön mert valamin fel idegesítettem magam és az agyam terel egy ilyen hülyeséggel. Szóval próbálom meg nyugtatni magam és nem gondolok arra, hogy mi jutott az eszembe. Ezzel a legtöbb esetben sikerült valahogy azért megnyugtatnom magam.
 2. Végeztem gyakorlatokat: kiraktam egy kést az asztalra úgy hogy ott volt a párom és sétálgattam mellette. Na ez először maga volt a pokol de aztán idővel már oda mertem nézni a késre és kicsit jobb lett. Idővel már tudtam én is kést használni a konyhában bár azért ez még sajnos nem tökéletes de már sokkal jobb. Előtte ha ránéztem a késre teljesen kész voltam.
 3. Elmondtam a páromnak a dolgot. Ez azért elég durva és nagy merészség kell hozzá de ha tényleg szeret akkor meg fogja érteni és segít. Volt olyan is, hogy konkrétan elmondtam neki, hogy most az jutott eszembe, hogy le foglak szúrni. Tudom ezt annak aki átéli kimondani is szörnyű de ha kimondod, mivel tudod, hogy ez csak egy szar gondolat semmi alapja, mikor kimondod már meg is könnyebbültél. 

Egyébként én azt tapasztalom, hogy az egész kényszeres gondolkodás egy szorongáson alapszik. Valamitől félünk vagy zavar és azt azonnal meg akarjuk szüntetni csak éppen rossz gondolatokat ad be ilyenkor az ember agya megoldásnak.

 

A legegyszerűbb az lenne ha ténylegesen a szorongás okát tudná az ember megszüntetni ami miatt jönnek a kényszeres gondolatok de ez persze sajnos nem ilyen egyszerű nekem sem sikerült még tökéletesen de dolgozom rajta. :)

 

 

Előzmény: happysmile (6048)
Dezmond 1 Creative Commons License 2016.03.22 0 0 6050

Szia

 

Múlt héten voltam Lyme teszten már nagyon várom az eredményt.(még két hét kb.) Itt olvastam a fórumon, hogy ez lehet adott esetben a gond. Örülnék neki ha így lenne mert akkor talán végre valahára sok év után rendeződne a helyzetem.

Voltam amúgy étel tolerancia vizsgálaton is mert olyat is hallottam, hogy valakinek ilyen jellegű étel allergiás gondtól voltak pszihés problémái. Elég húzós 55e Ft és három hét mire megkapom az eredményt. Remélem ezért a kettő közül Lyme vagy allergia ki fog derülni, hogy mi a gondom mert a mostani párom egy angyal és sajnos vele kapcsolatban is elő jött a parám. :(

Előzmény: boxerkutya (6049)
boxerkutya Creative Commons License 2016.03.22 0 0 6049

Én tudom,hogy ezeket a tüneteket a lyme-ot okozó borrelia baktérium csinálja. Azt is tudom, hogy ezt sokan nem hiszik, de én azt mondom, tegyetek egy próbát. Szedjetek legalább egy hónapig cefuroxim  hatóanyagú antibiotikumot 2x1-et (Xorimax ,Ceroxim) .

happysmile Creative Commons License 2016.03.21 0 0 6048

Akkor ugyanabban a cipőben járunk. Nálam szerencsére egyetlen dolog a kivétel a tiéd alól, hogy nincs önmagam ellen irányuló öngyilkossági gondolat, hanem a másik verzió áll fenn, hogy bántom a szeretteimet gondolatban.
Én is napokig őrlöm magamat kisebb veszekedéseken is, és felidézem, meg töröm magamat rajta. Baromi bosszantó tud lenni.

Előzmény: Dezmond 1 (6047)
Dezmond 1 Creative Commons License 2016.03.21 0 0 6047

Szia

 

Hát van bőven mindenből. 

 

Vannak a másokat károsító gondolatok: késsel szurkálás (persze családtagot) lökdösődés verekedés és vannak az öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok mint a magasságból való leugrás és az autó vonat elé ugrás.

 

Most járok pszichiáterhez és szedek gyógyszert így egy kicsit jobb de korábban ha elmentem egy plázába akkor rosszul lettem mert olyan szinten vonzott a mélység, hogy majd megőrültem.

 

Ami nekem amúgy ezeken felül nagy gondot okoz és kíváncsi lennék, hogy más kényszer gondolatosnál is van-e ilyen. (légyszi írjon aki magára ismer), hogy például párkapcsolatban ha valami zavar akkor azon nagyon durván őrlődőm. Például ha összeveszünk valamin akkor azt napokig magamban kényszeresen ismétlem újra élem a veszekedést. Illetve még olyan is van, hogy kényszeresen hasonlítgatom a páromat másokhoz ami elég szar mert ugye tökéletes ember nincs és így mindig találok valamit amin aztán agyalhatok.

 

üdv

Előzmény: happysmile (6046)
happysmile Creative Commons License 2016.03.20 0 0 6046

Milyen kényszergondolataid vannak?
Szegény, ismerős :(

Előzmény: Dezmond 1 (6045)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!