Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

német juhász 5 napja Creative Commons License 5657

Persze, hogy nem minden esetben kell kórházi kezelés!

Előzmény: itaa8 (5656)
itaa8 5 napja Creative Commons License 5656

De nem minden esetben kell kórházba menni,gondolom..

Előzmény: német juhász (5655)
német juhász 5 napja Creative Commons License 5655

Nem szabad halogatni szakember segítségének kérését. Mint minden betegség, csak tovább súlyosbodik.:(

Önerőből sajnos nem lehet kimászni a pszichiátriai betegségekből sem, csak egyre mélyebbre sűllyedni.:( Sajnos saját tapasztalat (depi,pánik). 

Előbb beszélgetés az orvossal, majd gyógyszer - aminek hatása kb. 3-4 hét alatt várható. Persze csak akkor, ha eltalálták a megfelelő gyógyszert. 

Az orvos dönti el, hogy mikor küld kórházba.

Előzmény: itaa8 (5654)
itaa8 5 napja Creative Commons License 5654

Én nem tudom elhinni,hogy nincs ebből kiút. :( Lehet az a 2 eset,amit olvastam később mentek orvoshoz vagy nem megfelelően kezelték őket. Pszichiátriára miért kell egy hónapot befeküdnie valakinek? Nem elég,ha csak felírják a gyógyszert? Vagy súlyosabb esetben fektetnek be?

Előzmény: német juhász (5653)
német juhász 5 napja Creative Commons License 5653

Talán olyan szempontból jó(???), hogy mások történetét olvasva rájössz, hogy nem vagy egyedül problémáddal. Persze tudom, ez se nem gyógyít meg, se nem vígasz számodra. :(

Valóban nincs két egyforma eset. Remélem megtalálod azt a pszichológust/pszichiátert, akivel őszintén tudsz beszélni "problémádról", és segíteni is tud. Én őszintén szorítok neked, hogy így legyen!

Előzmény: itaa8 (5652)
itaa8 5 napja Creative Commons License 5652

De, 100%,hogy a szülés "hozta ki". Ezért bízom benne,hogy van kiút belőle. Sokat olvasgatok a témában mostanában,de lehet nem kellene. Tegnap is sikerült egy olyat olvasnom,hogy egy fél óráig bőgtem,hogy én ezt nem akarom! Miért velem történik ez? Egy nő írt egy pszichológusnak,mert gyereket szeretnének újra. "Most" 3 éves a gyereke. Szülés után jött ki nála az agresszív kényszergondolat. Egy hónapig feküdt bent a pszichiátrián és 3 éve folyamatosan gyógyszert szed. 

Ezt olvasva megrémültem, elkeseredtem. Tudom,hogy nincs két egyforma eset,de azért ez akkor is felettébb aggasztó. :( 

Előzmény: német juhász (5651)
német juhász 5 napja Creative Commons License 5651

Csak lehetőségként említettem. Pszichológushoz mindenképp menjél el. Nem lehetséges, hogy a szülés "hozta ki"?

Előzmény: itaa8 (5650)
itaa8 6 napja Creative Commons License 5650

Bízom benne,hogy nekem elég lesz a pszichológus. Szülés előtt sosem voltak ilyen problémáim. Egy hónapot meg amúgy sem tudnék bent feküdni, kisfiammal mi lenne addig? meg egyébként se (kórházba se bírtam 3-4 napnál többet,amikor szültem).  Vidéken élünk,elég messze Bp-től.

 

Előzmény: német juhász (5649)
német juhász 6 napja Creative Commons License 5649

Budapesten, a SOTE-n van lehetőség egy hónapos, bentfekvéses kognitív viselkedésterápiára. Persze senki nem távozik gyógyultan, de sok segítséget adnak ezek a terápiák. Kell hozzá pszichológusi, vagy pszichiátriai "előélet".

Előzmény: itaa8 (5648)
itaa8 6 napja Creative Commons License 5648

Olvastam már róla,hogy ezt a módszert (is) alkalmazzák ilyen esetekben. Én még csak mostanában fogok eljutni pszichológushoz.

Előzmény: német juhász (5646)
itaa8 6 napja Creative Commons License 5647

Meg van e-mail cím ZSUindex!

Köszi

Előzmény: ZSUindex (5645)
német juhász 6 napja Creative Commons License 5646

sziasztok! a kognitív viselkedésterápiát még nem próbáltátok?

Előzmény: itaa8 (5644)
ZSUindex 6 napja Creative Commons License 5645

Szia,

 

nyilvánossá teszem az e-mail címemet, amíg vissza nem jelzel. Utána ismét elérhetetlenné teszem.

 

Van itt egy moderátor, szerintem ő, olvasva majd a kérésed, kitörli a megfelelő leveled, ha kéred.

 

Zs.

Előzmény: itaa8 (5643)
itaa8 6 napja Creative Commons License 5644

Lehetséges egyáltalán törölni innen bármiféle kiírást? Vagy ez már örökké itt marad?!

itaa8 6 napja Creative Commons License 5643

Ezen a facebookos dolgon már én is gondolkodtam,hogy talán nem volt jó ötlet kiírnom a nevemet. Ezzel akár még vissza is élhet bárki vagy zaklathat stb. Fene se tudja kik bukkannak rá erre az oldalra (olyanok is akiknek semmi közük a kényszerbetegséghez). Tehát lehetséges,hogy törölni fogom az első kiírásom. Viszont annak örülnék ha ismerősök lehetnénk,ott. Privátban máshogy lehet beszélgetni,mint egy nyilvános oldalon.

 

Előzmény: ZSUindex (5642)
ZSUindex 6 napja Creative Commons License 5642

Ita,

 

valóban, nagyon ijesztő, amikor generalizálódik ez a gondolati cucc. Azaz még jöhet is hozzá.

Egy azonban biztos, soha nem fog megtörténni, amitől most félsz. És semmiféle jellemzést nem ad Rólad, mert ezek a gondolatok nem gyökereznek - és nem is fognak - Benned. De egy enyhe formájában már elviselhető lesz, sőt a betegséggel való harcban megerősödhetsz, jobban megismered magad, jobban tudod kezelni a traumákat stb. stb. Ez nagyon komoly!

A gyógyulás folyamata visszaeséseken keresztül valósul meg, egyre ritkábban, és egyre kevésbé durván ismétlődnek a nehéz időszakok.

Mikorra ezt megharcolod magaddal, addigra már régen nem fog érdekelni, hogy 100 % -os a gyógyulás, vagy nem.

A mai eszemmel azt gondolnám ki, hogy valahányszor jön a nagyon komisz gondolat, képzeletben kifújnám az orromat, és azt mondanám magamnak, valami vírus, baktérium, huzat, pollen ellen védekezik a szervezetem ügyesen - vagy ügyetlenül , hevesen, mint az allergiánál. Legyen. De bár az én szervezetemben termelődött, nem tartozik hozzám. És a gondolatot leállítanám azzal, hogy elképzelem a szemétbe dobott piszkos papírzsepit. 

Csakhogy ez a megoldás állítólag nem jó, mert nem ez az igazi gondolat stop. Tulajdonképpen az kellene, hogy egyszerűen leállítod, a rossz gondolatokat, azaz semmibe veszed őket. Vagyis, ha az agy megszokná a papírzsepis képet, és "ragaszkodna hozzá", cseberből - vederbe. De még mindig ezerszer jobb, mintha az embert kiveri a víz a rémülettől, és remeg keze-lába, és inkább nézne egy bármilyen szörnyet, mint a félelmet ébresztő ártatlan tárgyat....

Bárcsak ki tudnám fejezni magam jobban. De Te úgyis mész orvoshoz. Viszont a faceebook nem jó ötlet.

Védenem kell a belső köreidet...

Zsuzsa

 

 

Előzmény: itaa8 (5641)
itaa8 6 napja Creative Commons License 5641

*mennyire

itaa8 6 napja Creative Commons License 5640

Mennyi gyógyítható? Egyáltalán gyógyítható 100%-ig? Ezzel a rémséggel lehetetlen együtt élni. :( Nem  sok biztatót olvastam/hallottam a 100%-os gyógyulással kapcsolatban.

Szép napot Nektek!

Előzmény: ZSUindex (5639)
ZSUindex okt. 24. Creative Commons License 5639

Azért azt tudnod kell, hogy ismert és gyakori, szinte a leggyakoribb  a Veled történő gondolati rémség. Mikor majd elmész a pszichiáterhez, két szóból is meg fog érteni.

Zs.

Előzmény: itaa8 (5637)
gombóc63 okt. 24. Creative Commons License 5638

Ne keseredj el, biztos van kiút. De azokkal a frázisokkal amikkel mi laikusok el tudnánk látni nem hiszem, hogy segít. Amikor pozitív dolgok miatt is szorongok mondhat bárki bármit. Szakember viszont olyat kérdez és mond, hogy "megvilágosodok"

Előzmény: itaa8 (5637)
itaa8 okt. 24. Creative Commons License 5637

Mindenképp megyek orvoshoz, hisz tudom,hogy egyedül nem fogok helyrejönni. De azt reméltem addig eltud látni valaki tanácsokkal és megnyugtat,hogy nem őrültem meg teljesen. Ha valakit szeretünk miért jönnek elő ezek a bántó gondolatok? Már a késtől egyszerűen rosszul vagyok,ha meglátom. Mert rögtön előjön az,hogy a kutyám bántsam vele..:( borzasztóan rossz.  Van ebből kiút? Mert sok helyen olvastam,hogy ritkán van teljes gyógyulás,emiatt még inkább szorongok. :(

 

gombóc63 okt. 24. Creative Commons License 5636

Gyönyörű a kisfiad:-))) szerintem ne itt várjál megváltó tanácsokat, menj orvoshoz, leginkább pszichiáterhez, biztos segíteni fog. Megérdemli ez a csodás gyerek, hogy kiegyensúlyozott anyuka szeresse! Sok sikert és gyógyulást!

Előzmény: itaa8 (5635)
itaa8 okt. 23. Creative Commons License 5635

Sziasztok!

 

Ma van 7 hónapja,hogy életet adtam egy gyönyörűséges kisfiúnak. Augusztus végén kezdődtek a rossz gondolataim a babámmal kapcsolatban. Annyira bepánikoltam és megijedtem,hogy rettenetesen elkezdtem szorongani. Egy-két múlva sikerült összeszedem magam és hetekig jól voltam. Gondoltam,nincs szükségem még sem terápia,gyógyszer. Viszont néhány hete újra előjött. De olyan durván,hogy ha kell egész napom végigkísér. :( Rettenetesen fárasztó és félelmetes is. Hiszen imádom a kisfiam és soha nem tudnám bántani. Van egy 1  éves máltai selyemkutyusom is. Őt azért említem,mert már vele kapcsolatban is előjöttek a rossz gondolataim. Orvoshoz még csak most fogok menni,remélem minél hamarabb sikerül kikeverednem ebből az egészből.  Félek a megőrüléstől,hiszen ők a mindeneim és soha nem tudnék nekik ártani.

Tudom,hogy ezek mind a depresszió miatt jöttek elő. Párommal sajnos megromlott a kapcsolatunk,anyóséknál lakunk még. Én a szüleimre,rokonaimra nem számíthatok. Szóval a kilátástalanság mellett mindennap meg kell birkóznom a  kényszergondolatokkal.

Aki hasonló gondokkal küzd írjon légyszi vagy be is jelölhet facen (Ita Huszti). Rám férne,hogy a velem hasonló  cipőben járó emberekkel beszélgessek vagy tanácsokat kapjak tőlük.

 

 

ZSUindex okt. 17. Creative Commons License 5634

Nagyon megjártam én is az egyik mesterrel ... Pedig baráti család ajánlotta .... A festést szépen elvégezte, de a járólapozás ... Több jött fel másnapra, mint amennyit leragasztott előző nap ....  Zs.

 

Előzmény: zsonga (5633)
zsonga okt. 17. Creative Commons License 5633

Persze ez így ijesztően hangzik , nyílván ironizáltam,csak azt akartam érzékeltetni vele,hogy egy egy kényszer mennyire irreális is tud lenni és pont ez az ami kicsinálja az embert.

 

 

Előzmény: zsonga (5632)
zsonga okt. 17. Creative Commons License 5632

De rendes vagy,köszi:)

 

Hát igen ezeket elméletben mind mind tudom,de még mindig be tudok ijedni:( és ez a fő ellenségem és generátorom, a szorongás...

 

Nem tudok egyszerűen bízni magamban,másokban és most az a fő parám,hogy tuti paranoiás skizofrén vagyok aki azt képzeli hogy mindenki csak ki akar ba.ni vele és senki nem megbízható.

Ezt biztos annak köszönhetem,hogy most tényleg belefutottunk az építkezés miatt sok léhűtőbe aki csak ígérgetett, a pénzt eltette de teljesítés nem történt, késések,halogatások,rossz szállítások,rossz termékek stbstbstb....

 

 

Előzmény: ZSUindex (5631)
ZSUindex okt. 16. Creative Commons License 5631

Zsonga, szia, de jó hogy meg vagy! Többször rá akartam kérdezni, hogy meg van-e már a baba, meg hogy hogy vagy, de valahogy nem tudtam elküldeni a beírtakat, és egy idő után feladtam ...

De most, hogy írtál új jelszót kértem, és ismét működik ...

Azért is érdekelt a sorsod, mert valamelyik leveledből arra következtettem, hogy közel lakunk egymáshoz ... 

Azt gondolom, hogy bár a kényszergondolatok a Te agyadban jönnek létre, de nem úgy tartoznak hozzád, mint a döntéseid, elhatározásaid, érzelmeid. Hanem úgy, hogy a Te emlékeid, álmaid, elnyomott érzelmeid, különböző ingerületeid, valahol, valakitől hallott élmények, amelyek hatottak rád,  rendszertelenül összeállnak, és erőnek erejével utat törnek a lelkedben, agyadban - mintegy érthetetlen mechanizmusként.

Ugye, boldogan várod a babát, és el tudod látni a feladataidat, családodat. Gondolom a tetőtér beépítés vagy átalakítás kapcsán is rengeteget dolgoztál!

Több - kevesebb sikerrel nálam is megtörtént a lakásfelújítás, korszerűsítés.

Jó, hogy tudhatunk Rólad ismét ...

Zsuzsa

Előzmény: zsonga (5630)
zsonga okt. 16. Creative Commons License 5630

sziasztok

 

Gondoltam beköszönök,rég voltam itt. Ami sajnos nem azt jelenti,hogy teljesen kényszermentes voltam,egyszerűen zajlik a felújítás és hát ugye a terhességem utolsó hetei...

volt augusztus végén 2-3 hét amikor előjött ez bizonyos kényszer, ami inkább a tinikoromban volt jellemző,nah mindig megállapítom,hogy egyik kényszergondolat rosszabb mint a másik:S amikor az egyik jelen van mindig azt kívánom bárcsak inkább a másik lenne és így fordítva.

Szóval biztos a hormonok is meg minden , de szenvedtem és teljesen elvette az erőmet, próbáltam legyűrni, mostanra elég jól sikerült, vagyis úgy mondom ,hogy felülkerekedtem rajta vagy önmagamon?:D ez vicces mert pont,hogy belőlem fakad áh szóval teljes skizoérzés....

 

nagyon remélem,hogy ennyi volt,lecsengett és csak a nagyobb stressz (tetőtérbeépítés, anyagi gondok) hatására jött ez elő és most megkímél egy darabig ,olyan jó lenne harmóniába kerülni magammal kicsit jobban.....

 

 

 

LonelyMaster4 szept. 30. Creative Commons License 5629

Hat is a gyógyszer, volt, hogy sokáig nem voltak kényszerek, de időnként mindig előjön, főleg, ha történik valami... Ha nem szedném a gyógyszereket, valószínűleg még erősebbek lennének, és még tovább tartanának... :-/

Előzmény: Törölt nick (5625)
LonelyMaster4 szept. 30. Creative Commons License 5628

Szia!

 

Köszi, válaszoltam is ott, az a kényszergondolatom már megszűnt, de most van helyette egy másik... :-/ (ott írtam róla...)

Előzmény: tyúkanyó48 (5627)