Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

zsonga 2014.07.26 16:39:59 © 5610

Kedves Klau, 

 

Nagyon hasonlóan indultak nekem is a tüneteim, érettségi tájékán, apám alkoholista volt korábban,kilenc éves koromban meghalt én voltam ott,végignéztem,előtte sok szenvedés,bizalom elvesztése, anyám robotol,stb....

először nálam is migrént diagnosztizáltak, fogalmam sem volt h lelki eredetű a dolog, aztán jöttek pár hónap múlva a kényszerek, nagyon erősen...azt hittem kész,megőrültem itt a vég, apranax és frontin segített néha lenyugodni de aztán szerencsésen eljutottam egy pszichológushoz majd egy pszichoterapeutához.

ANnyira jó volt és nagyon sokat segítettek!!!

Légy erős és keress egy pszichológust, vagy pszichoterapeutát aki segít elfogadni és megérteni a benned rejlő folyamatokat...na meg persze feldolgozni.

Az, hogy félünk a skizofréniától korábban kitárgyaltuk itt, TELJESEN NORMÁLIS érzés...hiszen az agresszív gondolatok teljesen összeegyeztethetetlenek az énünkkel , azzal a világgal amit nap mint nap élünk....

Nekem tizenévesen anyukámra vetültek ki, nagyon erősen borzalmas volt nem mertem éjjel aludni nehogy megtegyem....rettegtem, stresszeltem szorongtam.

Légy erős,csak ezt tudom mondani, nem leszel skizofrén! 

Sok sikert kívánok Neked, első sorban az nagyon fontos, hogy nyugodj meg ha jönnek a kényszerek, mert tudom mennyire ijesztő és nyomasztó tud ez lenni, másodszor élem át a saját gyerekeimmel kapcsolatosak voltak most a legutóbbi kényszereim, gondolhatod:( de aztán elkezdtem a pszichoterápiát és sikerült legyőzni a nagyját..azért mondom, hogy a nagyját,mert tudom, ez még korántsem a vége....

 

írj ide ha nagyon megijedsz a gondolatoktól vagy ha bármi kérdésed van

Előzmény: klau_19 (5606)
eukariota 2014.07.26 04:37:46 © 5609

Kedves "angyalka" jelentkeztem a csoportodban..két diplomás mérnök és természetgyógyász vagyok, segíteni szeretnék egyes embereknek..:)

 

Előzmény: angyalka.19 (5608)
angyalka.19 2014.07.24 16:17:24 © 5608

Sziasztok :)

 

https://www.facebook.com/groups/1445081295753023/

 

Én is kényszerbeteg  vagyok, és egyben  blogger, és cikk író.  Számtalan  cikket  írtam  már mentális  betegségekről. Most a  facebookon az  első KÉNYSZER csoportomat  is megalakítottam. Az  ott  lévők  többsége  kényszer  beteg , és zárt  csoport. Aki  szeretne  csatlakozni,  segítséget, vagy  építést  adni, kapni az  lépjen be  nyugodtan .

 

Puszi:)

 

 

gombóc63 2014.07.24 07:14:20 © 5607

Mindenképpen pszichoterápiára lenne szükséged. Bár nekem nem voltak ilyen gondolataim, de a terápia sokat segített a gondolataim, cselekedeteim helyes irányba történő terelése ügyében. A gyerekkorunk sajnos sok mindent befolyásol, bár még csak most lépsz a felnőtt korba, de majd egy életen át ezzel nem lehet takarózni. Keress egy jó orvost, a Xanax és társai nem fognak segíteni hosszútávon, nekem csak a szorongás okozta tüneteimen segítettek.

Előzmény: klau_19 (5606)
klau_19 2014.07.23 18:46:01 © 5606
Sziasztok!
19 éves vagyok! És szeretnék érdeklődni !
Kiskoromba sokat csúfoltak az iskolába a szüleim elvàltak mert édesapám alkoholista és sokat bántott minket ! Olyan 14 évesen jött az első agresszív kényszergondolat ..féltem,hogy meg is teszem a dolgot,de pár nap után elmúltak ezek a gondolatok! Néha néha visszajöttek de aztán ismét eltudtam őket hessegetni! Azonban 1 hónapja éjjel kaptam egy szövődmênyes migrénes rohamot amitől 10 percig beszélni se tudtam. Elküldtek MRIre negatív lett ! Viszont utàna a pánikbetegségem is kijött nem aludtam napokig elmentem orvoshoz kaptam xanaxot. de azzal leálltam mert nem akartam rászokni.ezután pedig kb 2 hete ismét agresszív kényszergondolataim vannak! De most már attól is félek,hogy magamat is bántom! Nagyon félek mert régen ilyenkor már elmúltak most viszont nem akar valamiért... Tudom,hogy nem akarom megtenni de félek h mi van ha még is :(((Szerintetek a migrénes roham is rájátszhat?? Van aki még fél attól ,hogy skizofrén lesz ?? mert én már nagyon :/ Ugyanis van mikor derealizálok is. De az is lehet a migrénes rohamtol??vagy mert rossz gyerek korom volt?? és nem dolgoztam rendesen fel a traumát ?? tudom senki se orvos,de szeretnêm hallani a tapasztalatokat :)
angyalka.19 2014.07.19 20:05:25 © 5605

Sziasztok :)

 

Én is kényszerbeteg  vagyok, és egyben  blogger, és cikk író.  Számtalan  cikket  írtam  már mentális  betegségekről. Most a  facebookon az  első KÉNYSZER csoportomat  is megalakítottam. Az  ott  lévők  többsége  kényszer  beteg , és zárt  csoport. Aki  szeretne  csatlakozni,  segítséget, vagy  építést  adni, kapni az  lépjen be  nyugodtan .

 

Puszi:)

 

https://www.facebook.com/groups/1445081295753023/

hópihe007 2014.07.18 01:18:44 © 5604

mint pl menstruáció.. uhh Csajok, összetett dolgok ezek, pl az is köztudott, h a pm alulműködők jó nagy hányada depressziós, pánikos.. egyszal összefügg itt minden mindennel és igen a depi, pánik, kényszer trio egy tőről fakadnak, és nem mindig lelki okokból erednek, van itt fizikális ok is, ebben biztos vok, erre ezer érvet tudnék felhozni, lelki okok annyiban kapcsolódhatnak, h segítik a betegség kifejlődését, nyilván a negatív dolgok negatívan befolyásolják az embert..

Ja amúgy én is most nyáron durván küzdök a szénanáthával, ez van 28 évesen egy nyavaja halom az ember :D de nem panaszkodok, igyekszem pozitív lenni, és skip-elni a hülye gondolatokat, érzéseket.. ez a legtutibb erre a "szörny" nyavajara :)

Előzmény: hópihe007 (5603)
hópihe007 2014.07.18 01:08:14 © 5603

nekem pajzsmirigy alulműködésem van (hashimoto kór), tavaly derült ki.. vannak tünetei, mint pl az állandó fáradtság, stb. de együtt lehet élni vele, egy fél tiroxin tabi reggel.. ez már valszleg életem végéig.

és igen!! a lisztérzékenyek jó nagy része a pajzsmirigy betegek közül kerül ki, ezért tapogatóznak nálam is ez irányba.. ma voltam gasztron + vérvétel, 2 hét múlva eredmény.

En a dieta alatt hatarozottan jobban voltam kenyszerek teren, en amugy sem hiszek annyira a lelki okok keresésében, mert nekem már egész kis korom óta vannak ocd-s tüneteim, bar felnőtt korban alakult ki kifejezetten.. sőt nálam váltakozik a pánik betegséggel is, kicsit hipochonder is vok időnként, én arra esküszöm, h ez vmi agyi hiba, szerotonin és társai, nem véletlen, h az egyéb hormonalis dolgok is befolyásolják..

gombóc63 2014.07.17 07:02:09 © 5602

Ki akar veled vitatkozni? Mindenki azt csinál amit akar.

Előzmény: Scorpiogirl93 (5598)
Scorpiogirl93 2014.07.16 23:21:50 © 5601

Én nem nézek már TV-t, főleg a híradót meg a reklámokat, mert azok csak lehúzzák és befolyásolják az embert. (De, egy sorozatot nézek, és néha zenetv-t is)

 

Szegény ismerősöm, volt ő már mindenhol, Németh Attilánál is, pszichiátereknél, természetgyógyászoknál, de semmi sem használt neki, a gyógyszerek sem, mikor megszületett a gyermeke, akkor kezdett el súlyosbodni minden. Nem tudom, hogy régen volt-e ez neki, de nem tudja magát ellátni, mert teljesen rabja a kényszergondolatainak. Most dolgozik valahol, de írta, hogy nem igazán bírja a megterhelést..

 

A gyógyszerek sem jók ám, gondolkodok a leszokáson, csak addigra el kéne sajátítanom valami tünet csökkentő, relaxációs módszert....amit mostanában próbálok, az ilyen tudatalatti programozás, azt írtam már.

 

Ennek a betegségnek az az oka végülis, hogy túl jól akarunk csinálni mindent, mert nagy önbizalom hiányunk van, nem szeretjük magunkat eléggé, illetve van egy olyan oldalunk, a személyiségünknek, amit el akarunk rejteni, mert nem szeretjük, elnyomjuk, és ez jön ki a kényszerességben. -Legalábbis ezeket szedtem össze 6 év alatt, a lelki okokra nézve, a genetikát nem figyelembe véve. (Spirituálisan lehet ez előző életes ígéret, és bűntudat van miatta, vagy ilyesmi, meg okozhatják szellemek is, ezt nem akartam ide leírni, nehogy hülyének nézzenek, aki hisz az ilyenekben, az olvasson utána)

 

Nekem meg biztos van valami bajom, ami a közérzetemet pluszba rontja, állandó fáradtság, és alacsony hőmérséklet pl.. De a vérvétel soha semmit nem mutat ki.. a paroxetin, amit lassan 2 éve szedek, az meg nem okozhatja, meg a hormontabletta sem. Ezért szedek egy ideje vasat, c-vitamint, b-vitamint, meg most elkezdtem a magnéziumot, mert az lenne a legfontosabb. Próbálok odafigyelni, hogy mit eszek, de ez a mi családunkban annyira nem megy, édesszájúak vagyunk. ( de nem kövérek:))

 

Egyszer csak meggyógyul mindenki, én ebben hiszek. Persze tenni is kell érte, csak ki kell találni, hogy mit xD

Előzmény: zsonga (5599)
zsonga 2014.07.16 15:34:22 © 5600

nagyon nehéz megmaradni az arany középútnál:( a táplálkozás terén is.

 

Előzmény: zsonga (5599)
zsonga 2014.07.16 15:32:29 © 5599

Én próbálok egészségesen táplálkozni, most h terhes vagyok fogyasztok mindent, de korábban tejterméket csak sajt formájában fogyasztottam, fehér lisztes termékeket egyáltalán nem, és pont abban az időszakban álltam át amikor előjöttek újra a kényszerek. Sajnos átestem a ló túlsó oldalára, kényszeresen figyeltem és aggódtam az elfogyasztott élelmiszerek miatt:s rendszeresen elkezdtem úszni.... nem lettem jobban :( 

 

Úgy gondolom,h a gyökerekben keresendőek az okok.

Azt meg nem igazán hiszem, hogy pusztán a táplálkozásunk az....

VISZONT! 

Ép testben ép lélek alapon nagyon jót tesz az egészséges táplálkozás és a sport. Ez biztos. Ez beindítja az öngyógyító folyamatokat és önbizalmat ad.Így mindenképpen érdemes csinálni de gyógyulást ettől remélni egy kényszeresnek nem szabad:(

 

Mostanában nagy hatással vannak rám a reklámok is, a neten keringő vészjósló cikkek és sajnos azt vettem tegnap észre magamon, hogy szinte kényszeresen olvastam el a dmben hogy egy sampon, v a egy gyerek fogkrém mit tartalmaz és nem vettem semmit:( 

 

 

Az ismerősöd aki undorodik magától, volt már pszichiáternél?

Nagyon rossz lehet szegénynek:(

bele se merek gondolni.... mindenesetre a legjobb ha komolyan elkezdi a pszichoterápiát.

 

Előzmény: Scorpiogirl93 (5594)
Scorpiogirl93 2014.07.15 20:30:50 © 5598

Sajnos az élelmiszeriparban és a gyógyszeriparban is minden a pénzről szól, semmi érdekük nincs, hogy egészségesek legyünk!-Mármint a vezetőknek.. 

Mindent befolyásolni tudnak, ezért én nem hiszem el, amit a fősodrású médiában mondanak... de ez már az én dolgom, az én gondolkodásmódom, véleményem (felesleges ezen velem vitatkozni).

A tejben nincs ám olyan sok Kalcium meg D-vitamin, azokat máshonnan is be lehet szerezni.

Megpróbálom mindenben az igazságot keresni, és aszerint alakítani az életem.

 

Előzmény: gombóc63 (5597)
gombóc63 2014.07.15 16:08:36 © 5597

Igen, én is abszolút azt gondolom, hogy ez a biorezonancia egy nagy átverés. Sajnos én is megfizettem ezt a tapasztalatot. Abból kiindulni és a gépnek hinni nem hiszem, hogy okos dolog. De ez az én véleményem.

Mivel még csak 20 éves vagy majd 20-30 év múlva Te is meglátod, hogy amit ma méregnek kiáltanak ki az akkor majd a legegészségesebb dolog lesz az életben. Így volt ez anno a zsírral, vajjal stb. Ha most az elkövetkezendő 10 évben nem alapozod meg a csontjaidat tejtermékekkel vagyis kalciummal, D vitaminnal akkor lehet, hogy később bajban leszel.

A lányom pajzsmirigy alulműködéses, körbejárta a dolgot, de hogy a gluténérzékenységgel összefüggene azt még sehol nem hallottuk.

Előzmény: Scorpiogirl93 (5594)
Scorpiogirl93 2014.07.15 02:27:31 © 5596

Jaa, hogy itt a fórumon nem lehet privát üzenetet küldeni másoknak? Akkor írjon ide e-mailt, akit érdekel a dolog: scorpiogirl93@citromail.hu

Előzmény: Scorpiogirl93 (5595)
Scorpiogirl93 2014.07.15 02:21:37 © 5595

Aki spirituális beállítottságú, annak adnék egy tippet, hogy mi lehet az oka a kényszeres gondolatoknak. Írjon rám, akit érdekel, itt nem oszthatom meg, mert sokaknak nem férne bele a világképébe-a szellemvilággal kapcsolatos dolog. Nem reklámozni akarok, csak egy módszert megemlíteni.

Scorpiogirl93 2014.07.15 01:56:08 © 5594

Igen, én Szendi Gábor honlapján olvastam ezt. Nálam is előkerült a téma ebben az évben, mert Nelson biorezonanciás géppel vizsgált egy természetgyógyász, és a kényszeres női ismerősömet is, és mindkettőnknél kijelezte a gép a glutén-allergiát.

Ezért elmentem allergiavizsgálatra, de a véremből semmilyen élelmiszer allergiát nem sikerült kimutatni, a tejet sem, pedig azt is kijelezte a gép... viszont érdekes, hogy 2007 óta por, parlagfű, pázsitfű allergiám van, amit bőrteszttel állapítottak anno meg, de ezt a mostani vérvétel mégsem jelezte, helyette kis mértékben a macskát, amit kipróbáltam, van itthon két macskánk, semmi jele, és nagy mértékben egy penészgombát, ami lehetséges hogy igaz. Elmúlt volna a pollenallergiám? Hát biztosan nem, mert a szabadban jönnek ki az allergiás tünetek, és otthon, ha sokáig nem takarítok a szobámban pl.... szóval, ennyire biztos az allergiavizsgálat!!-Nemrég voltam homeopátiás orvosnál, ő is mondta, hogy nem valami megbízható, mármint a vérvétel-viszont élelmiszerallergiát meg bőrteszttel nem tudnak végezni..

A glutén allergia ált. együtt jár pajzsmirigy alulműködéssel, ezt is kijelezte a gép. Elmentem orvoshoz, semmi...

Most gondolhatjuk azt, hogy ez a biorezonanciás gép semmit sem ér.

Viszont az állapotom alapján nekem simán lehetne pajzsmirigy alulműködésem (pl. van mikor 34 fokos a testhőmérsékletem)! Tej allergiám valszeg. nincs, mert nem vagyok tejivás után hasmenéses, nem is puffadok. Glutént sokat eszek, hát nem tudom... a székletem mindig kemény, hiába eszek gyümölcsöt, búzakorpát és sok folyadékot.

A tejet kb. 2 hete elhagytam azért, de ennek oka egy könyv a tejről, hogy igazából nem is egészséges. Pontos kutatási adatokra hivatkozik az orvos, aki a könyvet írta a 80-as években, nem hinném hogy azóta a tejipar sokat változott volna.

Tej nélkül nem nagyon tudok élni, ezért magtejet iszok, általában zabtejet (no de az is glutén xD)

A glutént én nem akarom elhagyni, gabonák nélkül én nem tudnék élni, az mindenben benne van....

 

A kényszeres női ismerősöm csinálta egy ideig a paleolit étkezést, aminek ugye lényege, hogy nem fogyasztunk glutént, de semmit nem javultak a tünetei!!

Előzmény: hópihe007 (5593)
hópihe007 2014.07.15 01:22:02 © 5593

nálam a glutén tartalmú ételek is erőteljes negatív hatást gyakorolnak..

ezt úgy derült ki számomra, hogy pár hónapja lisztérzékenységre gyanakodott a háziorvos és egy üzemorvos is, mivel 2 éve tartó hasmenés szerűségem van és állandóan puffadok, szóval önhatalmúlag befejeztem úgy március körül a gluténfogyasztást legalábbis 10%-ra csökkentettem. meglepően sokat javultam minden téren, az alakom is jobb lett, energikusabb lettem, kevésbé puffadok, nem annyira tartja vissza a vizet a szervezetem és legfőképpen nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lettem és csak takarék lángon működött az ocd..

 

viszont ezen a héten megyek gasztroenterológiára, majd lesz vmi vérvétel féle ami kiszűri a cöliákiát, ezért azt tanácsolták, hogy kezdjek el enni gluténes dolgokat legalább a vérvételig, mert ha tartom a diétát akkor hamis eredményt kaphatok, szóval így elkezdtem bedobálni a nápolyikat, péksüteményeket, tortákat és sorolhatnám :/ hát egyáltalán nincs jó hatással rám, elkezdtem puffadni, hulla fáradt lenni és ami a legrosszabb pár napja megint előbukkant egy két kellemetlen tünete az ocd-nek, pont azok amiket a legjobban nem csípek, jó egyenlőre nem vészesen és tudom is kezelni, ki tudom már szűrni valamennyire a figyelem központból, de azért mégse hiányzik az, h a háttérben zakatoljanak a hülyeségek, értitek na :)

 

úgyhogy én elhatároztam, hogy innentől vizsgálat ide oda, és nekem tök mindegy lesz az eredmény, én tudom, h nincs rám jó hatással a glutén, egy szóval éljen a kukorica- és a rizsliszt!! egyébként ezt az összefüggést észrevéve utána kerestem kicsit ennek a glutén - ocd dolognak és találtam bizony jó néhány cikket arról, amelyben külföldi professzorok egy egész listát írnak le arról, hogy miként játszik közre a glutén bizonyos betegségeknél és ott bizony az ocd is meg van említve, keressetek rá ti is.. esetleg ha van kedvetek bele is foghattok egy diétába, aztán lehet beválik, mondjuk azt előre mondom, h kb 3 hónap kell, h a szervezetből eltűnjön és tényleges hatást vegyetek észre, de mondjuk én már időközben is mindig vettem észre, h egyre jobban vok.

Előzmény: Scorpiogirl93 (5592)
Scorpiogirl93 2014.07.14 01:49:20 © 5592

Sziasztok! Régen jártam itt, ha valakinek rémlik a nevem, én írtam arról, hogy alternatív, spirituális módszereket próbálgatok a gyógyulásom érdekében, "csak" ismétlődős kényszercselekvéseim, tikkeléseim vannak, 20 éves nő vagyok.

 

Most dugulós, folyós az orrom, (kisebb betegség, de mivel allergiám van, ez sokszor előfordul) és nem tudom, nálatok hogy van, de nálam ilyenkor, amikor csak szájon át tudok lélegezni, akkor sokkal kényszeresebb vagyok!

A légzés nem mindegy, ha valaki szorongós... mindig az orrunkon keresztül kéne lélegeznünk. Kicsit hatott tegnap az az egyszerűbb jógalégzés, ami abból áll, hogy orrodon át lassan beszívod a levegőt a hasadba, benntartod 3 mp-ig, majd lassan kifújod, és utána légzés szünetet tartasz, ez eleinte 3 mp legyen, később ezt lehet növelni akár 10 mp-re is, vagy tovább. Ebből célszerű többet elvégezni egymás után, a hatása jobb közérzet, több energia, nyugodtság.

 

Lenne egy kérdésem hozzátok, van egy sorstársunk, egy nő, akinek egész napját átszövik a kényszergondolatok. Szerintem a legsúlyosabb az, hogy szorong, ha wc-re kell mennie, mert undorodik a saját ürülékétől, testfolyadékaitól, undorodik magától...gondolom, ez nem ritka dolog. Mit lehet tenni ez esetben szerintetek?

 

Remélem, mindenki jól van, bár igen, ez a dolog hullámzó... nálam a tünetek erősödnek fáradtságkor, éhségkor, szexuális kielégítetlenségkor, menstruációkor, vizsgaidőszakban, és ha valami elég rossz dolog történik, de szerencsére ez már nem jellemző az életemre, talán a pozitív gondolkodás miatt.

gombóc63 2014.07.04 13:40:12 © 5591

Óhh...Azt hittem ez az első babád lesz. Akkor már mindent tudsz. Amit leírtál tök természetes, bár nekem csak egy lányom van, de két pici unokám, akik 17 hónap különbséggel születtek és a lányom pont így élte meg a második várandóságát  Nincs ezzel semmi baj.

Előzmény: zsonga (5590)
zsonga 2014.07.04 13:30:58 © 5590

Igazából kiegyensúlyozottnak érzem most magam, ezzel nincs gond....lehet,hogy ez most csúnyán fog hangzani, de mivel ő már a harmadik gyerek, a másik kettő mellett most sokszor eltörpül az a tény, h terhes vagyok. 

Ezt a görcsösséget átéltem én is az elsőnél, de szerencsére mikor kaptam egy kis önbizalmat a visszajelzéseiből teljesen lehiggadtam-...

talán az is okozza ezt a feszültséget most bennem, hogy már kisebb a lelkesedés az első terhességhez semmi sem fogható. Már nem terelődik el annyira a figyelmem a gyerekre, más más is fontos nem csak ő...

nem egyszerű. Becsapni sem akarom magam azzal, hogy erőltetem ezt a minden happy és minden klappol érzést. Helyén kezelem a dolgokat ez most nagyon fontos, de tény,h sokkal kevesebb figyelem jut rá mint az első kettőre. Na de majd ha megszületik

Előzmény: gombóc63 (5589)
gombóc63 2014.07.03 09:43:59 © 5589

Pedig jó lenne ha megerősödnél, a kicsinek szüksége van Rád és egy kiegyensúlyozott, nyugodt anyukára van szüksége. Hihetetlen mennyire átveszik az anya rezgéseit! A lányom első babájánál görcsös volt, tapasztalatlan, sírt a kezébe egyfolytában, majd mikor átvettem tőle megnyugodott. Ha nem velem történik meg el se hiszem.

Szóval tedd rendbe a gondolataidat, nehéz, de szép időszak vár rád.

Sajnálom az öngyilkos anyukát, vagyis az itt maradott szeretteit, szerintem nem figyelt oda rá a családja megfelelőképpen.

Előzmény: zsonga (5588)
zsonga 2014.07.02 19:04:22 © 5588

sziasztok,én sokszor ide pillantottam,de nem láttam , hogy lenne hozzászólás aminek valahol örültem is:) persze csak azért, mert úgy éreztem mindenkinek jobb napjai vannak .

 

Nálam a kényszer vonal most kattogássá változott át, volt egy hatalmas családi perpatvar a napokban, nagyon nagyon kellett igyekeznem, hogy ne omoljak össze,még most is azt heverem így inkább a depi vonal viszi a prémet:( 

Viszont még dolgozom, vizsgáztam is.

 

Néha nehéz a kicsire koncentrálnom, nem akarom megerőltetni se magam,de fel kell készülnöm a jöttére is .

Várom,de ugye bennem van a félsz most lelkileg nem vagyok olyan erős mint korábban voltam.

 

Hallottátok ezt az eltűnt, depressziós anyát aki a második kerületből tűnt el?

Aztán megtalálták? Öngyilkos lett. 

Na napokig pl ő pörgött a fejemben szinte már a kényszer határait súrolva, nehogy én is így járjak:S

holott távol vagyok ettől, tök irreális,na de tudjátok milyen ez....

gombóc63 2014.07.01 12:27:55 © 5587

Hahó...én is itt vagyok:-)) én a gépem meghibásodása miatt tűntem el. Visszaolvasva titeket jókat mosolyogtam, milyen egyformák vagyunk:-))Rendmánia és tisztaságmánia....bár nálam az utóbbi nem abból áll, hogy mindent naponta többször fertőtlenítek, csak annyi, hogy rendszeresen takarítok, talán kicsit többet az átlagnál. Gyakorlatilag már gyerekkoromtól, mivel anyum nem csinálta, így cirka 40 éve rohangálok a porszívóval. Nyugi csajok, ahogy majd öregedtek ez lazulni fog, egyszerűen nem bírjátok majd. Tavaly a ház festése után kidőltem, feladtam. A rendmánia megvan, bár az a nézetem, hogy ha mindent elpakolsz magad után sosincs kupi. Aztán jönnek az unokák...no akkor lazultam le igazán, ne tudjátok meg mi van a házban egy látogatás után:-)) ember nincs aki ezt kibírná ha nem tud egy kicsit rugalmas lenni. Persze ott van a fejemben, hogy elmennek, aztán pakolhatok:-)))

Irigylem azokat akik ki tudnak kapcsolni, én szinte bárhol tudok agyalni, leginkább takarítás, vasalás közben.

A 8 órás munkáról meg csak annyit, hogy én se bírtam. Ma már el sem tudom képzelni, hogy a hátam mögött lévő 14 fejfájós évemben hogyan is tudtam volna ellátni a melómat.

Hópihe...bár meggyógyulnánk, de tudom, hogy minden jobb időszak csak átmeneti:-(( de mégis....a remény hal meg utoljára:-)) azért a korral változnak a dolgok és úgy látom itt én vagyok a legidősebb, tehát már tapasztalom.

Előzmény: hópihe007 (5586)
hópihe007 2014.07.01 01:40:17 © 5586

mizu Csajok? :)

nagyon megallt itt az elet, mindenki meggyogyult? bocsi, de lusta vok ekezetet irni mobilrol vagyok..

En vagyogatok, vannak kenyszeresebb napok, de ugy altalanossagban elvagyok, rosszabbodast altalaban frontok v havibaj szokott okozni, de csak atmenetileg, aztan megint ok :D

a munkam azota mar nincs meg, felmondtam, de nem azert mert nem birtam, hanem a feltetelek nem feleltek meg, szal most allaskeresoben vok ismet. 

zsonga, mostansag en vagyok ugy, h gorgetem a teendoket, de nem nagyon akarok nekiallni, pedig igy csak egyre tobb lesz, ma bemergedtem magamra, ugyhogy holnap megcsinalok mindent.. mostansag csak a lazulas, pihenes, strandolas, buli, utazgatas erdekelt, merthogy jajj nyar, de kezd kicsit lelkifurdalasom lenni, h sokat henyelek, pedig tagadhatatlan, h a stressznek jot tesz, megis kezdem ugyerezni, h haszontalankodom :)

ZSUindex 2014.06.29 20:06:58 © 5585

Szia Zsonga, nálam lakásfelújítás van, bejelentkezni sem tudtam.

Nagyon szépen dolgoznak a mesterek, de az első adandó alkalommal köddé válnak.

Most olyan a hangulatom, hogyha jelentkeznek és fogok egy távoli időpontot adni a folytatásra.....

Előzmény: zsonga (5584)
zsonga 2014.06.05 07:11:08 © 5584

Köszi igyekszem, most kilátásban van a ház teljes felújítása és a tetőtér beépítése, így most jó sok ideig lesz indokom arra, hogy miért nem csinálok teljes körű nagytakarítást, hiszen úgyis nemsokára mindent ki kell pakolni.

Remélem összejön, sokat lendítene a lelkiállapotomon ez az átalakítás, végre mindent úgy ki tudnék alakítani ahogy szeretnék.

 

 

Nagy megállapításra jutottam a hetekben a kényszerekkel , kényszergondolatokkal kapcsolatban:)

egyszerűen tényleg azt érzem, hogy valami iszonyatos nagy ön és szimpla bizalomhiány áll a háttérben. IS.

Mostanában kattogok a nagyobbik gyerek iskolatémáján, és azért válik már már kényszeresség a gondolat, mert nem tudom elhinni magamról, és róla sem, hogy jól vesszük majd ezt az akadályt. Persze azért kétségbe nem esek, csak kattogok és kattogok és már már kezd áttevődni a gyerekre negatív érzések formájában ez.

 

Aztán a másik pedig az, hogy a testvéreméknél kisbaba született, és tudtam, hogy nem fogok mostanában tudni látogatni menni, munka, gyerek, vizsgálatok,stb.és éjjel ezen gondolkoztam,majd kattogás és szorongás lett belőle.

Sikerült ezt úgy oldanom,h mindenfélét összevásároltam és leküldtem nekik postán , valahogy kioltotta ez a szorongásomat.

Mindenesetre érdekes.

 

Úgy összességében nem tudok hinni az emberek jóságában, az önzetlenségben, és persze saját magamban, hogy meg tudom csinálni.

Amikor meg vége, és jól teljesítettem, jön ez, hogy hát igen szerencsém volt:)

Előzmény: tyúkanyó48 (5583)
tyúkanyó48 2014.06.01 15:43:39 © 5583

"hárítom a rendrakást, szinte fáj, h azon kell gondolkoznom mit hova hogyan. Mintha az agyam tiltakozna ellene."

Na ezzel pont így vagyok én is, bármi mást szívesen megcsinálok, főzök, mosogatok, mosás, kertészkedés inkább, bármi, csak pakolni ne kelljen. Egyszerűen undorodok tőle, hova tegyem, micsinájjak vele, kidobjam vagy ne, stb. ez az agyalás, ez a legrosszabb, meg a döntésképtelenség.

A kertben nincs min agyalni, a mosogatásban sem, a gazt kihúzom, a piszkos ruhát kimosom, stb. De a rendrakás...... :((

Nem baj, most vigyázz magatokra, fő a nyugalom, a baba és a te érdekedben.

Örülök, hogy jobban vagy.

Előzmény: zsonga (5579)
tyúkanyó48 2014.06.01 15:39:57 © 5582

 

Örülök a m. helyednek, ez nem lustaság, teljesen megértelek, 8 óra sok lenne.

Kezdesz már belerázódni?

Annyi előnye van a rakosgatásodnak, rendcsinálásnak, hogy állítólag jól hat a depire, ha rend van körülöttünk. szóval nem leszünk annyira depisek, ha rend van.

Én meg pont az ellentétje vagyok, elég nagy kupi van, és olyan gyűjtögető vagyok, semmit nem dobok ki, így elönt lassan a cucc :( Néha besokallok, hogy semmit nem találok már ettől. Ezen kéne változtatni. Ami hátul van a szekrényben, azokra már nem is emlékszem, úgyse használom, csak ott vannak. Nemcsak ruha, hanem pikszisek, edények, minden retye-rutya.

És nem akarok mindenkinek megfelelni, elég különc vagyok, nem izgat, a tökéletesség messze áll tőlem, de nagyon :)

Előzmény: hópihe007 (5578)
zsonga 2014.05.28 07:25:40 © 5581

Nos igen én is tapasztaltam, h valamin mindig rágódom. Tökéletesség mániám nekem is volt, hajaj, gyakorlatilag évekig de akkor nem ismertem fel, most utólag látom, hogy mennyire szorongtam, hogyha valaki jött hozzánk akkor szépen,tisztán találja a lakást, és illatozzon minden ruha az öblítő illatától de közben pedig ne legyek környezetszennyező.

na most nálam ez váltott át a totális undorba és most egyáltalán nem csinálok semmit, már a férjem is szóvá tette, hogy inkább menjek el táppénzre ha nem tudok itthon tenni venni ....mert persze én erre fogtam

Előzmény: hópihe007 (5580)