Keresés

Részletes keresés

pokemon21 Creative Commons License 2017.07.05 0 0 6433

Benedek István kezelte Karinthy Gábor költő kényszerbetegségét. Egy idő után elege lett K.G.-ból és volt egy háza egy kis eldugott szemét településen és oda elvitte K.G.-t. Aztán a házban őt magára hagyta B.I. . Később, azt hiszem hónapok múlva visszament és akkor tapasztalta hogy K.G. magától abbahagyta a kényszereit. Egyszerűen csak elvitte a saját házába minden nélkül egy kis ismeretlen településre és mire visszatért már semmi baja sem volt K.G.-nek.

túlságosan zavarta a "hülyesége" az orvost, hát megszabadult tőle egy gyors terápiával, ahogy eltüntette az embert, eltűnt a kényszerbetegsége is.

- egyedüllét vagy magány terápia szavakkal lehetne illetni ezt

- B.I. a saját problémáját is tudta kezelni

VPP. Creative Commons License 2017.06.30 0 0 6432

Na ja. "jól" hangzik. akkor anyám jól ki..ott velem. Mennyivel egyszerűbb lenne az élet ennyi sz.r nélkül, el se tudom képzelni.

slagelse Creative Commons License 2017.06.30 0 0 6431

Nekem ezt mondta még a gondozóban a doktornő, aki nagy szaktekintélynek számít de csak 15 perce van egy betegre, amiből 5-t ír. Szorongást vált ki ez a szituáció, a gyerekkorodból hozod, és ha nincs az a faktor, ami okozza a szorongást, akkor úgymond védekező mechanizmusként saját magadnak generálsz ilyen dolgokat, ez kinyilvánulhat depresszióban, pánikbetegségben de kényszerbetegségben is. Az önbizalmadra is hatással van, ezért nagyon sokszor a kényszerbetegséghez kialakul szorongás, szociális fóbia stb.

Előzmény: VPP. (6430)
VPP. Creative Commons License 2017.06.29 0 0 6430

Valami ilyesmire gondoltam én is.

Hogy anyám félelmet keltett bennem gyerekkoromban és megszoktam,hogy félnem kell

és már jó rég bevésődött ez, aztán ebből van a kényszer, a dep. , a szoc.fób.

 

Előzmény: slagelse (6429)
slagelse Creative Commons License 2017.06.29 0 0 6429

Nálunk apám alkoholista volt, nagyapám szintén mindkettő terrorizált minket. Mikor nagyapám meghalt nálam akkor erősödött ki. A doki szerint a tudatalattim szorongást kelt, mivel ehhez szokott hozzá egész életemben... lehet benne valami.

Előzmény: VPP. (6427)
slagelse Creative Commons License 2017.06.29 0 0 6428

Ez a standard, lehet neked más jönne be. Én budapesti vagyok.

Előzmény: lillah (6425)
VPP. Creative Commons License 2017.06.29 0 0 6427

Hello!

Köszönöm!

Hát igen, apám tök normális volt, nálunk anyum csinálta a veszekedéseket, gyerekként nagyon ijesztő volt,

most meg minden félelmetesnek tűnik.

Lehet,hogy jó lenne tudni biztosan,hogy mekkora része volt anyámnak abban,hogy ilyen szorongásos lettem, de

félek,hogyha ezt pontosan, biztosan tudnám, akkor még jobban haragudnék rá, ami nem biztos,hogy jó lenne nekem, vagy akárkinek.

Sokan vagyunk sajnos ilyen problémákkal. Jobbulást!

Előzmény: lillah (6426)
lillah Creative Commons License 2017.06.29 0 0 6426

Szia VPP!

Köszi szépen, hogy megosztottad az érzéseidet - ettől most én pl. kevésbé érzem magam fura magányos betegnek... A szülők tettei velünk rettenetesek tudnak lenni, iszonyatos szenvedést okoznak évtizedeken át, még ha valószínűleg nem is az volt a szándékuk... Együttérzek!!!!!

Ha van kedved, és még nem olvastad, olvasd el esetleg a Susan Forward Mérgező szülők. c. könyvét... és a sématerápiáról olvasás is jót tett nekem, mert valahogy egyben látom, mi történit velem.... Persze az olvasgatás nem elég, szerintem is terápia használhat... de tényleg drága és vidéken nem is biztos, hogy van minden típusú........ Könnyű napokat és MINDEN JÓT kívánok!

Előzmény: VPP. (6424)
lillah Creative Commons License 2017.06.29 0 0 6425

Szia kedves slagesle!

Én most kezdtem terápiát, szorongás + OCD, Rexetint kapok. Rövid terápia lesz, de a pszichiátriai olvasmányaim és az önismeretem is azt sugallják, kéne még viselkedésterápia majd. Eszerint te egyetértesz ezzel? Megkérdezhetem, ki a dokid? Én Baranya megyében leledzek...

Köszönöm előre is a válaszod!

 

Előzmény: slagelse (6416)
VPP. Creative Commons License 2017.06.28 0 0 6424

Nekem van párkapcsolatom, együtt is élünk.

Az idegenekkel nagyon nem vagyok el, szorongok, félek, hülyén viselkedek, nem merek beszélgetni stb., kerülöm is az új helyzeteket, de a régi ismerősökkel sem szeretek találkozni, kivéve azokat akikkel haveri, vagy baráti viszonyban vagyok. 

Ha egy emberrel kell együtt lennem és már régebben ismerem az nem okoz gondot általában, kivéve,ha nagyon más típus mint én. 

Kevés kapcsolatom volt, sokszor nem hittem el,hogy a nők tényleg közelednek , akkor sem amikor egyértelmű volt,

azt gondoltam,hogy áá az nem lehet, ez a 0 önértékelés miatt van.

 

Amikor nagy adagban szedtem antidepit, mármint a mostaninál is többet akkor kicsit csökkent a szocfób, de mindig megmaradt. 

A megszokott kiszámítható helyzeteket szeretem. 

A libidó növekedést csak akkor éreztem kifejezetten, amikor teljesen leálltam egy épp aktuális antidepresszánssal , de szinte egy időben nagy rosszul is lettem mentálisan....Nem mindenkinél okoz ilyen gondot a gyógyszer. Van olyan ismerősöm aki elég nagy adagot is szed + nyugtatót és nincs neki gondja. 

Egyszer olvastam,hogy vannak olyan eseti tabletták is amik a szerotoninra  úgy hatnak,hogy átmenetileg javul a libidó stb. és

nem viagra, vagy ilyesmi, de ezt csak egyszer régen olvastam nem nagyon emlékszem rá, abban sem vagyok biztos,hogy megbízható info. volt.

Az is lehet,hogy túl fontosnak tartod a befejezést és ettől a görcsöléstől nem sikerül. 

 

Előzmény: Keflavik89 (6422)
slagelse Creative Commons License 2017.06.28 0 0 6423

Sajnos a szociális fóbia egyáltalán nem ritka, ezek a betegségek egymáshoz nagyon szorosan kapcsolódnak. Én is utálom az új helyeket, ha sok ember van stb. De ezt sosem szerettem, szóval ebben nem tudok nyilatkozni. Csak azt tudom mondani, hogy ha csak a gyógyszerektől nem javulsz tényleg keress egy pszichoterapeutát, legalább 1-2 alkalomra, hogy felmérd miről is van szó, merre indulnátok stb.

Előzmény: Keflavik89 (6422)
Keflavik89 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 6422

                                                     Sziasztok VPP és Slagelse

Szóval akkor neked bevált VPP,volt saját tapasztalatod,hogy pár napig nem szedted az SSRI tipusú gyógyszert és minden rendben volt a szexel?......mint irtam mikor egy kapcsolatom tönkrement miatta abbahagytam,de még 1-2 hétig nem tudtam szinte elélvezni....félelmetes volt.

A másik problémám amiben várom a véleményeteket vagy a hasonló tapasztalatot ...ez pedig a szociális fóbia.

Évek óta egyedül vagyok,és lassan bekövesedik a magány....viszont régebben voltak kapcsolataim,hosszabbak is ....de csak összejárós kapcsolatok,az összeköltözést mindig kerültem a kényszerek és a súlyos szociális fóbia miatt.....nektek kapcsolat?.....és őszintén el tudnátok képzelni összeköltözést ezekkel a betegségekkel.....egyébként elnézést ,lehet hogy nektek nincs is szociális fóbiátok?

Egyébként csak gondoljátok el egy új társaság,egy új munkahely,vagy egy randi nálam elképesztő szociális fóbiát indit el,verejtékezek ...hasonló....és sokszor az antidepresszáns kevés, kell 2-3 xanax hogy nyugodt legyek egy új helyzetben az emberek között.....és igy hát érthető ha nem akarok együttélni valakivel,hisz akkor nincs menekülés,bármikor kellemetlen lehet a helyzet....és azt sem hinném,hogy pár év múlva megszoknék egy társat és nyugodtabb lennék mellette.

Várom válaszotokat ebben a témakörben,de persze érdekel minden más is.

 

Előzmény: VPP. (6420)
slagelse Creative Commons License 2017.06.27 0 0 6421

Az antidepi elkezd hatni, csak lassan, amit te meg sem érzel az elején.

Mindenkinél más pszichoterápia válik be, tényleg fontos a jó doki, főleg akivel egy hullámhosszon vagy. Én nekem sem egy volt. De a mostani az, aki bár nem pszichoterapeuta, látom rajta, hogy akar segíteni, ez is nagyon előrevihet valakit.

Előzmény: VPP. (6420)
VPP. Creative Commons License 2017.06.26 0 0 6420

Hello!

Ma jobb napom volt, remélem holnap is így lesz.

Én is próbáltam többször abbahagyni a gyógyszert, ezt az alkalmi kihagyást hívják " drug holidaynek " , a pszichiáterem is mondta,

amikor beszéltem neki szexuális problémáimról, egyébként én sem értem, mert a még a hatás kialakul az pár hét és a még csökken az is több idő................, lehet,hogy a libidóra másképp hat????

 

3 hónapig feleztem az anitdep . adagomat, a libidóm nem változott, de a hangulatom sokkal rosszabb lett és később a kényszeres gondolatok is bedurvultak.

 

Elvileg a kényszerbetegségben a viselkedésterápia és a szerotonin visszavétel gátlók kombinációja a leghatékonyabb , szerintem más szorongásos betegségben is így van.

Gyógyszert szedni egyszerűbb, mint terapeutát találni, de elvileg a kettő együtt a legjobb. 

Nekem a terapeutákkal nincsenek jó tapasztalataim, biztos vannak jók, csak meg kell találni. 

Volt egy aki pl. elaludt miközben beszéltem neki a gondjaimról. 

 

Előzmény: slagelse (6419)
slagelse Creative Commons License 2017.06.26 0 0 6419

2x voltam, inkább a dokim személye az ami hatott. Mivel testi tüneteid mögött pszichés ok áll, ezért főleg a gondolkodásmódodat kellene megváltoztatni, ezt lehet viselkedésterápiával, stb. Sok mindennel. Nem elsőre fog menni, sőt az is lehet hogy több hónap. Ezért írják fel a dokik a gyógyszert, mert az hamarabb hat, mint a pszichoterápia. Sajna önmaguktól csak gyógyszerekre csak riktán múlik el, kell valami más mellé.

Előzmény: Keflavik89 (6418)
Keflavik89 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 6418

                                           Sziasztok VPP és Slagelse

 Köszönöm ,hogy válaszoltatok és szeretnék továbbra is beszélgetni veletek itt,ha van rá lehetőség.

VPP-nek írnám,hogy nem biztos ,hogy jó taktika hogy hétvégére abbahagyom az SSRI-gyógyszer szedését, a minőségi szex reményében ugyanis ezeknek a gyógyszereknek a hatása több nap vagy több hét mire elmúlik,ezt onnan tudom,hogy régebben már hagytam abba egy másik SSRI-tipusú gyógyszert...és 1-2 hét volt mire visszaállt a normális szex.

 Slagelsétől kérdezném,hogy a psichoterápián volt -e,mert én mint egy egyszerű beteg úgy gondolom,hogy a reggeli ébredés utáni pánik ,gyors szivverés,vagy az emberek között észlelt szociális fóbia erős izzadással....szóval ezek fizikai tünetek,ezekre jó lehet a psichoterápia,vagy csak a gyógyszer a segitség?

   a válaszokat előre is köszönöm,és persze ti is irjatok magatokról,hogy milyen minőségű az életetek a kényszerrel együttélve.

VPP. Creative Commons License 2017.06.25 0 0 6417

Hello!

A gyógyszer nálam is okoz ilyen gondokat, ezért is próbáltam csökkenteni az adagot. 

KV-zni reggel szoktam, mert kicsit csökkenti a lehangoltságot, de van hogy ideges leszek tőle, szóval nem a legjobb.

Ami segíthet a szexuális problémában, ha pl. hétvégén elhagyod a gyógyszert, vagyis akkor amikor várható az együttlét, persze dokival meg kell beszélni. 

Előzmény: Keflavik89 (6415)
slagelse Creative Commons License 2017.06.24 0 0 6416

Helló!

Az, hogy meggyógyult-e teljesen nem tudom. Nekem a gyógyszereknek és a dokimnak hála eléggé lecsökkent, engem is teljesen ellehetetlenített. Szóval a megfelelő gyógyszer + dokid személye + pszichoterápia után jobban lehetsz.

Igen, ez minden antidepinél így van, nekem sem nagyon megy sajna.

Előzmény: Keflavik89 (6415)
Keflavik89 Creative Commons License 2017.06.24 0 0 6415

                                             Sziasztok Kedves Betegtársak !

Szeretnék csatlakozni a fórumhoz,természetesen kérdezni és persze hozzászólni mások problémáihoz.

Én elég komoly kényszerbeteg vagyok,szinte már a mindennapjaim teljesen ellehettetlenülnek,csatlakozik még a betegségemhez a szociális fóbia és a  pánik is. 

Először azt kérdezném,hogy tudtok -e olyan beteget,aki teljesen meggyógyult a kényszerbetegségből,és teljes életet tud élni,mint egy egészséges ember,természetesen a gyógyulást gyógyszerek segitségével gondolom.

A másik probléma a gyógyszerek,ugyebár kedves férfitársaim lehet,hogy ti is tapasztaltátok,hogy a kényszerbetegségre felirt SSRI-tipusú gyógyszereknél előfordulhat mellékhatás,mégpedig nekem szinte orgazmusképtelenségem van mégpedig az Escitiltől és a Rexetintől is.

Ja és elképesztő módon lefárasztanak a kényszerek, és ilyenkor kávét iszok amitől ideges leszek és felerősödnek a kényszerek.

Előre is köszönöm a válaszokat kedves betegtársaim.

gombóc63 Creative Commons License 2017.06.23 0 0 6414

Bocsáss meg a kérdésért, a pszichológusok mind hülyék, de te rendben vagy, ugye? Értsd meg, a gyógyszerektől nem fogsz kilábalni a bajodból. Siránkozni lehet életed végéig, de z önsajnálat sehova nem vezet. No de befejeztem a győzködést, mindenki maga sorsa kovácsa!

Előzmény: VPP. (6412)
slagelse Creative Commons License 2017.06.22 0 0 6413

Pszichoterápiát kell kipróbálnod, mivel a kényszerbetegséget az gyógyítja főleg. Azt hiszed nem tudsz megváltozni pedig de, hidd el nekem is voltak ilyen gondolataim, de megváltoztak (nem múltak el de tény nem annyira durvák, mint voltak). A gyógyszerről meg annyit, hogy mi a rosszabb ha hozzászoksz (amiről le lehet szokni) vagy be se veszed és szorongsz.

Előzmény: VPP. (6412)
VPP. Creative Commons License 2017.06.22 0 0 6412

Próbáltam, de pszichológusok mind hülyék :) , legalábbis akikkel én találkoztam.

Szerintem túl rég óta vagyok ilyen , ahhoz,hogy pszichoterápiával segíteni lehessen.

Kb. mindig szarul éreztem magam idegenek között, jönnek a félelmek,hogy mit gondolhatnak, csináltam e valami rosszat, vagy nevetségeset stb . stb. 

Ma a termékeimet szállítottam odafele öngyilkos gondolataim voltak, aztán estére kicsit lenyugszok.

Holnap megint dolgoznom kéne, de nem érzek semmi erőt magamban.

Mindig - mindig csak a legrosszabb végkifejlet van előttem.

Nem örülök szinte semminek.

Azon gondolkodtam mostanában,hogy egyáltalán minek küszködök? Dolgozok,hogy legyen áram meg kaja........

semmi nem érdekel, semmiben nem hiszek.

 

Előzmény: slagelse (6411)
slagelse Creative Commons License 2017.06.21 0 0 6411

A ne hisztizz ismerős, amikor mások mondják meg, hogy nyugodj meg... persze, mert ez hat.

Én is ilyen vagyok emberek között, de ez viszonylag normális, ilyen esetben ez az alapja.

Valami pszichoterápiát már próbáltál? 

Előzmény: VPP. (6410)
VPP. Creative Commons License 2017.06.21 0 0 6410

Reggel full ideges vagyok, de nem veszek be nyugtatót,mert akkor nem tudok annyira se dolgozni.

Hétvégén ha pl sokat alszok akkor iszonyat depressziós leszek és megmozdulni sincs erőm.

Én félek kb mindentől, utálok boltba járni, utálok emberekkel találkozni, utálom az embereket általában, persze erről próbálom lebeszélni magam, csak amikor rosszul vagyok akkor minden sötét.

 

A család és barátok meg azt mondják ne nyavalyogjak.

 

A barátnőmnek is panaszkodok.

 

KB úgy érzem egy kibaszott rab vagyok, vergődök és remélem,hogy jobb lesz, aztán néha jobb, néha meg szarabb.

 

Gyógyszer nélkül meg aztán még rosszabb.

 

Anyám most jött haza bepiálva , kocsival, amitől szétrobban az agyam , csak,hogy még jobb napom legyen.

 

 

Előzmény: slagelse (6409)
slagelse Creative Commons License 2017.06.21 0 0 6409

Tehát ha nem csinálsz valamit úgy ahogy a kényszered akarja akkor ilyen dolgokra számítasz?

Én betegségektől rettegek nagyon, innen alakult ki ez, de olyan dolgok, kényszercselekedetek amiket nagyon ciki leírni, hogy ilyen is van.

Nem durván csökkentettem, kb. havonta egy negyed szemmel. Rivotril tudom, hogy valamelyest erősebb, mint a xanax, azt nem próbáltam. 

Akkor te viszonylag megúsztad, én inkább vagyok depis mint szorongó. De rám szorongás jön gyógyszerelvonásra sajna.

Előzmény: VPP. (6408)
VPP. Creative Commons License 2017.06.21 0 0 6408

Dolgozok. vállalkozok, de nagyon nyögvenyelősen megy, kb semmi kedvem hozzá, néha belejövök, de ez a hét megint egy nagy szar, nincs kedvem megmozdulni sem, próbálom ráfogni a melegre, de nem tudom,hogy attól van e, talán részben...

Az a baj,hogy csak a hibáimat látom, nem tudok örülni eléggé ,ha valamit elérek akkor rögtön azt gondolom,hogy az nem is nagy dolog és még ezt meg ezt meg ezt kéne csinálnom.Mindig valami szörnyű következménytől rettegek.

Mi lesz,ha nem sikerül megcsinálni a rendelést időre stb. , mintha kb azt várnám,hogy összevernek a megrendelők, sokszor nem is a megélhetés motivál, inkább a félelem.

 

Rivotrilbol fél mg-ot szedek. Szerintem a mennyiség is számít, mert ha többet szokok meg akkor már súlyosabb a függőség.

Pl. van egy ismerősöm aki 2 mg-ot szed és ,ha kihagyja rájön vm. pánikszerű állapot.

Én 3-4 napot kihagytam és " csak " a depresszió lett rosszabb. 

 

Most,hogy 3 hónapja feleztem az antidepit kicsit elhittem,hogy nem vagyok igazán beteg, ami jó volt, de sajnos beigazolódott,hogy nem elég 75mg , mert mostanra a hangulatom is rosszabb lett és a gondolataim is jönnek ezerrel + félek, még jobban, mint egyébként, előjött az az érzés,hogy félek a megőrüléstől. 

Előzmény: slagelse (6406)
gombóc63 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 6407

A kevésre épp úgy rá lehet szokni. Itt a szedés ideje a mérvadó.

Előzmény: VPP. (6405)
slagelse Creative Commons License 2017.06.20 0 0 6406

Vannak másfajta ssri-k is, mindenkinél más válik be, én is szedtem vagy hatot ami semmit sem ért a kényszerbetegségemre.

Nekem a doki kijelentette, hogy a xanax csak cukorka max. adagja 6-7mg akkor veszem be amikor akarom. Mondom remek. A kórházban már beállították 3mg-ra, most 1mg-ot szedek már csak. Annyira nem vészes a leszokás szerintem ha normális ütemben csinálod és hat an antidepi. Nekem a doki azt mondta viselkedésterápia kellene, nem tudom merre laksz, de az egyetemi pszichoterápiás osztályokon csinálhatnak ilyet, hogy járóbeteg-ellátásban. De a legjobb az lenne ha magánhoz mehetnénk, de erre nekem spec. nincs pénzem. Hiába mondják, hogy ez kell ha nincs rá lóvé. úgyhogy csak a gyógyszerek segítenek perpill. Ja és én már egy ideje nem dolgozok ennek köszönhetően most próbálok keresni, mert annyira rámászott ez az életemre és nehéz belőle kijönni. Ezt csak azért írom, hogy lásd nem vagy annyira lent, mert (bár nem most) de mintha olvastam te dolgozol.

Előzmény: VPP. (6405)
VPP. Creative Commons License 2017.06.20 0 0 6405

Már rég voltam dokinál, csak receptet iratok. Akartam volna mást szedni, de nem nagyon akart írni, úgyhogy nem járok már hozzá, telefonon receptet rendelek , ennyi. 

Milyen erősebb gyógyszerre gondolsz?

Nyugtatót szoktam szedni, de csak keveset, mert félek a rászokástól.

 

Előzmény: slagelse (6404)
slagelse Creative Commons License 2017.06.19 0 0 6404

Akkor te még dupla annyit is szedsz, mint én. Bár mondjuk én bevettem a leszarom tablettát is mellé egy idő után már annyira sok volt az egész, hogy leszartam, Konkrétan nekem kényszeres dolgaim vannak, amiket ha nem csinálok meg félek, hogy lesz valami baj. De egy idő után már úgy voltam legyen, de ezt nem bírom így. Persze miután már beállt a gyógyszer, sajna nem varázslatra múlt el.

Most is maradt még, de szerintem sose leszek teljesen egészséges ilyen téren.

Az, hogy szorongsz totál normális, ismerem, amikor annyira szorongtam, hogy csak úgy tudtam enni egy szelet kenyeret, hogy vízzel leiszom.

Nem lehet, hogy erősebb gyógyszer kellene? Mert ezeknél van erősebb. Milyen gyakran jársz dokihoz ezzel?

Előzmény: VPP. (6403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!