Keresés

Részletes keresés

Gec Imre Creative Commons License 2017.02.13 -2 0 6358

Nem írok könyvet, itt vannak azok a fejemben! Kérdezz! :)

Előzmény: Gec Imre (6352)
annamari073 Creative Commons License 2017.02.11 0 1 6357

SziaTamasocd99!

 

Át kellene menned a bura.hu-ra, ott több segítséget kapnál - akár még szakembertől is. És több Hozzád hasonló problémával küszködővel tudnál beszélgetni. Ott senki se szólna be Neked.

 

https://bura.hu/

Előzmény: Tamasocd99 (6353)
sieshu Creative Commons License 2017.02.10 0 2 6356

Emlékszem, még nálam is felbukkant ez az "írd meg a történeted, biztos megvenném", és ennek változatai, ahogy a szomszédos topikban is, persze gunyoros felhanggal. :)

Azért néha jókat tudok röhögni, amikor ide feljövök.

sieshu Creative Commons License 2017.02.10 0 1 6355

Van olyan nikked, amelyik nem akar könyvet venni?

Gec Imre Creative Commons License 2017.02.10 -3 0 6354

Nem menne az nekem, mert mi lesz, ha rumináció lép fel? Gondolni is rossz rá!

 

Előzmény: Tamasocd99 (6353)
Tamasocd99 Creative Commons License 2017.02.10 -2 2 6353

Kedves Gec Imre!

 

Ez egy új fordulat lesz a pszichológia fejlődésében, jelentkezz valamelyik egyetemre pszichológia szakra és a diploma megszerzése után változtasd meg briliáns ötleteiddel a tudomány fejlődési irányvonalát! Már szinte látom az újságokban meg az interneten, hogy: Gec Imre pszichológiája. Figyelj! Én meg fogom venni a könyvedet, ha írsz majd egyet.

 

Előzmény: Gec Imre (6352)
Gec Imre Creative Commons License 2017.02.08 -4 0 6352

"Néhány éve a homoszexualitástól való félelem gyötört, az a gondolat kapott el, hogy mi van ha vonzódok a férfiakhoz és emiatt nagyon befordultam és szorongtam. Azzal próbáltam átbillenni ezen, hogy megpróbáltam elmagyarázni magamnak, hogy márpedig én nem érzek semmiféle vonzalmat egy férfi iránt sem. Aztán beleszerettem egy lányba és elmúlt a szorongás."

 

Ettől még nyugodtan lehetsz homokos, de miért is baj ez? A mai világban már szinte kötelező.

 

 

"a körülöttem élő emberek és úgy egyben az egész világ nem valódi. Van amikor a rágódás olyan mértékű, hogy akaratlanul is tovább gondolom. Pl.: "Nem valódi a világ, talán képzelem. ""Nem valódi emberek, minek beszélek velük."

 

Az is lehet, hogy te vagy az Isten, semmi nem létezik rajtad és a ruminációidon kívül.

amit most olvasol, azt is te válaszolod saját magadnak, vagy ez az egész nem is létezik.

 

Előzmény: Tamasocd99 (6349)
Gec Imre Creative Commons License 2017.02.08 -4 0 6351

"Agresszív gondolatok gyötörtek."

 

Menj el K1 edzésekre. Kifacsarnak, majd a szart is kiverik belőled, itt kiálheted az agresszivitásod, a családtagjaidra már nem marad sem erőd, sem motivációd! ;)

Előzmény: Tamasocd99 (6349)
Gec Imre Creative Commons License 2017.02.08 -4 0 6350

Nem vagy te sokat egyedül?

Jársz közösségbe? (iskola, buli, bebaszás, kurvázás, stb)

Előzmény: Tamasocd99 (6349)
Tamasocd99 Creative Commons License 2017.02.07 0 0 6349

Sziasztok!:) 

 

17 éves gimnazista srác vagyok, Tamásnak hívnak és OCD-től szenvedek. A kényszerbetegséget 2 hónappal ezelőtt diagnosztizálta egy pszichiáter. Agresszív gondolatok gyötörtek. Láttam a "lelki szemeimmel", ahogy leszúrom szeretteimet. Volt, hogy ellenőriztem is reggel, hogy nem tettem-e meg mégis. Nagyon szorongtam, majdnem szétrobbant a fejem is és még szédülés is jelentkezett a legrosszabb pillanataimban. Továbbá rettentően félek a betegségektől, sőt képes vagyok magamra vetíteni a tüneteket és erős szorongást megélni ezáltal. Néhány éve a homoszexualitástól való félelem gyötört, az a gondolat kapott el, hogy mi van ha vonzódok a férfiakhoz és emiatt nagyon befordultam és szorongtam. Azzal próbáltam átbillenni ezen, hogy megpróbáltam elmagyarázni magamnak, hogy márpedig én nem érzek semmiféle vonzalmat egy férfi iránt sem. Aztán beleszerettem egy lányba és elmúlt a szorongás. Ezek a leggyötrőbb kényszergondolataim, de vannak ezenkívül még ruminációim is, amik úgynevezett "kérődző" gondolatok, tehát vissza-vissza térnek és a beteg rágódik rajtuk, pedig tulajdonképpen irracionálisak. Ilyen legerősebb ruminációm az, hogy a körülöttem élő emberek és úgy egyben az egész világ nem valódi. Van amikor a rágódás olyan mértékű, hogy akaratlanul is tovább gondolom. Pl.: "Nem valódi a világ, talán képzelem. ""Nem valódi emberek, minek beszélek velük."Ezek számomra még félelmetesebbek, mint a kényszergondolatok, mert ezek közelebb vannak az egészséges pszichológiához, tehát ezen eltöprenghet bárki, de csak egy kényszerbeteg rágódik és szorong tőle. A kényszergondolatot lezárhatjuk egyszerű gondolat-STOP-pal is pl.: "Nem bántom a tesómat, mert az értékeim nagyon fontosak és védem őket és amúgy is képtelen lennék ilyen cselekedetekre. Állj gondolat!" Ez be szokott jönni. :) Vagy elképzelem mélyen a gondolatot, de attól mindig kikönnyezek. Amúgy 200 mg sertralin-t szedek napi szinten, meg a rumináció ellen kezdek most nagyon kis adagban egy másik gyógyszert is szedni. Azért javulást érzek most már. Nagyon nagy fájdalmat okoz a betegség, foggal-körömmel kapaszkodok a szeretteimbe és ők zömmel támogatnak is. Nagy félelmem, hogy skizofrén leszek. :/  Na de minden jót! Erőt és egészséget! Jobbulást a mentális nyavalyákkal küszködőknek! Aki szeretne velem beszélgetni, az írjon és akkor megtárgyalhatunk bármi betegséggel kapcsolatos dolgot! :)))) 

reka0426 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 6348

Szia!

 

Szerencsére már én is jobban vagyok ha van kedved írj az emailemre, reka0426@freemail.hu

hed7kandi Creative Commons License 2017.01.18 0 0 6347

Alexa, Reka, nekem is ugyan ezek a tüneteim voltak, szerencsére most már kevesebb, talán azért mert hozzászoktam és/vagy tudom hogyan "kezelni"őket. Mondjuk szülni nem szültem és nem is fogok, mert fiú vagyok, de ez csak szerintem egy kép, amire kivetíti a betegség magát, ergo baba lehet más: szülő, pár, rokon, kolléga, stb. Ha van kedvetek írni róla, jelezzetek. üdv

varga1996 Creative Commons License 2017.01.12 0 0 6346

Szevasztok! Olvasgattam már néhány hozzászólást és a igazság az hogy itt is lehet hogy sok embernek nem a kényszerbetegség az igazi baja. Az én problémám is ilyen tünetekkel jár bár van tikkem és a tik meg kényszerbetegség egyszerre az PANDAS betegség. Streptococcus okozza akár lyme is lehet. Kitudja még mik okozhatják. Érdemes ennek utánanézni,erre anitbiotikus akár homeopátia lehet jó. Angol oldalakon többet lehet megtudni itt mindenki a gyógyszert meg az évekig húzódó terápiákat javasolják.

boxerkutya Creative Commons License 2017.01.12 0 0 6345

A lányomnak ugyanezek a tünetei ,nála lyme -kór van a tünetek hátterében. Nagyon hosszú antibiotikum kúrákkal kezelhető. Volt is javulás nála ,de mivel nem együttműködő az orvossal és már nem hajlandó tovább antibiotikumot szedni visszaesés volt tapasztalható. Az ideiglenes javulás viszont bizonyította  ,hogy valóban a lyme okozza a tüneteit. 

Előzmény: johny121 (6343)
johny121 Creative Commons License 2017.01.06 0 0 6343

Szia! 20 éve kényszerbeteg férfi vagyok, és a fertőzésektől(főleg a HIV-vírus) való félelmem keserítik az életemet nap mint nap(állandó kézmosás, félelem szinte minden tárgytól stb.). Én is hasonló cipőben járok, mint Te, bár vannak kétségeim, hogy kényszerbetegségben hatásos lehet-e valamilyen alternatív gyógymód, de mindenképpen akarok egy esélyt adni, mit veszíthet az ember. Az az igazság, hogy elegem van a gyógyszerekből, amelyekről nem mondhatom, hogy az esetemben nem használtak, de a rengeteg mellékhatásnak "köszönhetően" szinte tönkrement a szexuális életem, és ki tudja még, hogy mit okozott a szervezetemben, most készülök egy szűrővizsgálatra. 

Ami az alternatívát illeti. Egy ideje "kutatgatok" az 5 Htp nevű étrendkiegészítő után. Itt olvashatsz róla:

http://panikbetegseg.eu/cikkek/5-htp-termeszetes-antidepresszans/

http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/albert-kezebe-vette-gyogyulasat.htm

http://www.normanatura.hu/szakmai-hatter/vitaminok?page=1

Természetesen ezzel kapcsolatban is mennek pro és kontra a vélemények, van aki "csodaszernek" tartja, és van akinek semmit nem használt. Én próbáltam elsősorban a felhasználói tapasztalatokat összeszedni angol nyelvű oldalakon is kutatgatva, és azt mondhatom, hogy kb. 70-30%-os az arány a pozitívumok irányába. A héten kértem meg az egyik kollégámat, hogy kérdezze meg gyógyszerkutató orvos barátját, hogy mi a véleménye, ő is dicsérte az 5 Htp-t. Nyilván számunkra a leghitelesebb egy sorstársunk véleménye lenne, ezért sajnálom, hogy a "dns53" nevű felhasználó még nem válaszolt a megkeresésemre, ő a 2. oldalon azt írja, hogy 2 éve használja, és mindenkit biztat erre. Én egyébként már egyszer rendeltem, de a hülye kényszerbetegség miatt bebeszéltem magamnak, hogy biztos HIV-vírus van benne, és nem mertem beszedni, pedig megbízható gyártó bevizsgált termékéről van szó, de mással is vagyok így.(agyrém!)

Az itt fórumozók is gyakran hangoztatják, hogy mennyire fontos lenne a kognitív viselkedésterápia, sajnos hiába lakom megyeszékhelyen, itt nem találtam igazi szakembert ebben a témában.

Ami viszont van nálunk, és szeretném kipróbálni:http://neuroterapia.hu

Persze egyik sem túl olcsó mulatság, csak használna már végre valami, sajnos ezt előre semmiről sem lehet tudni.

Remélem, egy kicsit tudtam segíteni, jobbulást kívánok!

 

 

 

Előzmény: Lara1987 (6342)
Lara1987 Creative Commons License 2017.01.05 0 0 6342

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Alternatív gyógymódot keresek kényszerbetegségre. 

 

VPP. Creative Commons License 2017.01.02 0 0 6341

Sziasztok!

Nálatok nem volt a családban konfliktus?

Nálunk anyám ivott és cirkuszolt havonta legalább egyszer.

Ma 4 sört elvitt és láttam rajta,hogy kezd megártani neki, alapból utálom,ha iszik,

de még tagadta is, ami végképp felbosszantott.

Azért nem tudom elviselni,hogy iszik,mert így telt a gyerekkorom, cirkusszal, szerintem ezért

van a kényszer is és,hogy mindentől félek. Most a barátnőmre próbálta hárítani,hogy  elvett valamit tőle korábban.

Vannak hónapokig tartó normális időszakai, de azt kell mondanom anyám egy igazi szar ember, szívből gyűlölöm,

mert tönkretette a gyerekkoromat és most sem áll le. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.31 -1 0 6340

Görög volt a falóban! 

Előzmény: Törölt nick (6338)
rizsa31 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 6339

Egyszer írd már le, hogy milyen az, mikor átadod a készterméket, nem romlik el a gép, nem támadsz meg senkit stb.!

 

A kognitív terápia lényege, hogy kilépj az állandó negatív spirálból, ami téged lefelé húz. 

Előzmény: VPP. (6324)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.29 -1 0 6338

Valóban.

Előzmény: VPP. (6333)
reka0426 Creative Commons License 2016.12.25 0 0 6337

Alexa légyszi írj nekem. Jó lenne beszélgetni.

reka0426 Creative Commons License 2016.12.22 0 0 6335

Szia! reka0426@freemail.hu az email címem :) ha van facebookod ott beszélhetünk csak írd meg a neved e-mailbe!

Alexa_1521 Creative Commons License 2016.12.22 0 0 6334

Kedves Réka0426!

 

Ahogy olvastam a posztod, mintha én írtam volna. Én is hasonló problémával szenvedek mint te!

Véletlenül találtam erre a a fórumra, hiszek benne hogy véletlenek nincsenek. Nagyon szeretnék én is kigyógyulni ebből, és vissza kapni a régi énem!

Ha van kedved beszélgessünk privátban. Küld el az e-mail címed vagy valami elérhetőséget!

Addig is minden szépet és jót neked! 

Kitartás, fel a fejjel, meg fogunk gyógyulni! Puszi

VPP. Creative Commons License 2016.12.20 0 1 6333

Szia!

Szerintem a gyógyszer segítene.

 

A pszichiáteremnek volt egy ilyen betege, aki a babával kapcsolatos agresszív gondolatoktól szenvedett

és Anafraniltól lett jobban, de van sok féle gyógyszer.

 

Senki sem akar gyógyszert szedni, de ha nagyon erősen jönnek a gondolatok, akkor szerintem még mindig jobb, mint

szenvedni a tünetektől.

 

 

 

Előzmény: reka0426 (6325)
johny121 Creative Commons License 2016.12.19 0 0 6332

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy milyen tapasztalataid vannak az 5 Htp-vel? Több mint 20 éve vagyok kényszerbeteg, a történetemet már leírtam itt egyszer. A lényeg hogy korábban "csak" az ismételt cselekedetek, és gondolatok knoztak, majd ehhez társult a HIV-vírustól való rettegésem, ami állandó kézmosással, és szinte mindentől való félelemmel jár, szörnyű gondolatok kínoznak. Többször szedtem gyógyszert, ami tulajdonképpen hatásosnak bizonyult, de rengeteg mellékhatás alakult ki nálam, ezért egy ideje már kacérkodom az 5 Htp szedésével, viszont eléggé ellentmondóak az ezzel kapcsolatos vélemények. Köszönöm a válaszodat!

Előzmény: dns53 (6311)
sieshu Creative Commons License 2016.12.17 0 1 6331

Lehet, hogy szimplán nem tudod kiélni az agressziódat. Az anyaság ugye nem az a terep, ahol erre van lehetőség, ott kedvesnek, gyengédnek, lágynak kell lenni. De ha rá tudnád bízni valakire a gyereket és egy kis levegőhöz jutnál, valószínűleg könnyebben menne az egész. Ha felelősen gondoskodsz a gyerekedről, akkor jogod van a vele töltött időn kívül ahhoz is, hogy magaddal foglalkozz, bármit mondjon is a környezeted. (mert ha nem teszed, ezzel a gyerek életére is kihatással vagy)

Van egy spirituálisabb szemlélet is, miszerint a gyerek, mint egy életerős rügy, kipattan, és elkezdi beléd átáramoltatni az energiáit, amelyeket te finomítva visszaáramoltatsz belé, mert még ő maga sem elég erős hozzá, hogy kibírja. Ez természetes folyamat, de előfordulhat, hogy nehéz ezt a "tükrözést" anyaként megélni. Általában azért nem, mert az anyának magának is vannak problémái. Akár olyanok, amelyekről nem is tud, csak érzelmileg emlékszik rá. Bár előfordulhat, hogy egy jó pszichológus fel tudja hozni ezeket, és segíthet a megoldásban.

Előzmény: reka0426 (6329)
reka0426 Creative Commons License 2016.12.17 0 0 6329

Nem bántottak soha, ismeröst se...nem tudom csak jön. De pl elkepzelem azt is hogy a tunderi postasunk csinalja ezt vagy a ferjem...vagy bárki akit még nem is láttam csak mosolyogni. Mindenkit eltudok képzelni agresszívan. De igazából akár kutyával macskával, bárkivel csak azokra nem gondolok nem szorongat nem érdekel. Imádkozok rengeteget és segít. Minden nap elképzelem hogy ma mekkora dobozba tudom bezárni a problémámat vagy azt hogy hány százalékon vagyok. Az elején rettegtem hogy megkötöznek bezárnak elveszik a gyerekem na azt nem kívànom senkinek szó szerint túl éltem a napokat. Ma már jobb. Valahogy kiütöm pedig ezt a betegséget!

reka0426 Creative Commons License 2016.12.17 0 0 6328

Gondolatok, szerencsére nem más valaki hangja. Viszont szinte elmúlt, ha eszembe is jut nem okoz  szorongast szerintem mar annyiszor mondtam hogy nem is erdekel. Megszakitom! Volt hogy lejatszottam de az szinte sirassal vegzodott! De kioltódtak általában ìgy lehet azt kéne.

sieshu Creative Commons License 2016.12.17 0 1 6327

Ha van pénzed, az jó. Például megtehetsz olyan dolgokat, amelyekkel kizökkented magad az eddig megszokottból, olyan intenzív élményeket szervezhetsz magadnak, amelyek mellett esélyed sincs másra gondolni. (és nem az önpusztításról szólnak) pl. utazás. Olyan gyorsan megszervezni, hogy esélyed se legyen lehurrogni magad.

Előzmény: VPP. (6324)
sieshu Creative Commons License 2016.12.17 0 1 6326

Ez a hang olyan, mint a hallható hang, vagy inkább olyan, mint egy gondolat?

Mi történik, amikor képzeletben bántod a gyerekedet? Végigmész a "történeten" vagy a bűntudat és a kétségbeesés miatt megszakítod? Ez te vagy, vagy csak valami, amit veled tettek, esetleg másokkal, akiket ismersz, vagy csak egy olyan univerzális dolog, ami a kollektív tudattalanból tör elő?

Előzmény: reka0426 (6325)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!