Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

gombóc63 4 napja Creative Commons License 5622

Éééésssss.....most jön a nagy bölcsesség, hisz majd dupla annyi idős vagyok mint Te. Én pontosan úgy éltem, olyan voltam mint Te. Leginkább a megfelelés és a túlagyalás volt jellemző rám. Pár éve jöttem rá, persze segítséggel, hogy semmit nem értem el vele, csak magamnak ártottam. Nem mondom, hogy teljességgel le tudtam vetkőzni ezeket a tulajdonságaimat, de amióta kissé lelazultam mindent másképp látok, jobban érzem magam a bőrömben. Remélem neked is sikerülni fog egyszer!:-)

Előzmény: 16 éve (5621)
16 éve 5 napja Creative Commons License 5621

Nagyon köszönöm a válaszod, a környezetemből is jött hasonló meglátás, hogy talán egy baba még jót is tenne.Csak bennem van a félsz....

érdekes már elég hosszú ideje hogy nem is a kényszerek amik megkeserítik az életem,persze azért azok is vannak hanem inkább az hogy nem akarok semmit elrontani, probálok midiG helyesen cselekedni, túlagyalok mindent,ha valami jó dolog történik félek élvezni,és inkább a biztos rosszat mint a bizonytalan jót választom, amit persze később bánok.

 

Nagyon szeretnék babát és úgyérzem hogy nagyon tudnám is szeretni,de félek, tudom hogy a "démonjaimmal"nekem kell megküzdenem csak olyan nehéz, viszont -  és ezt köszönöm - megnyugtató az a  pozítív tapasztalat amit leírtál.

 

 

Előzmény: gombóc63 (5620)
gombóc63 aug. 20. Creative Commons License 5620

Én is szívesen segítenék, nagyon sok gondolat megfogalmazódott bennem, de a lényeg....soha nem tudhatod mikor, mi, miért fog történni, úgy pedig nem lehet élni, hogy csak a negatívumok, a félelmeink uraljanak bennünket.

Amikor én szültem a lányomat egészséges voltam, nagyon fiatal, még nem tudtam, hogy egy év múlva nem lesz anyukám és az életem romba dől. Nem tudtam, hogy megkezdődik a szorongásos, kényszeres életem. Mégis....leszámítva a bajaimat boldog, jó életem van, remek gyereket neveltem fel, akivel csodás a kapcsolatom. Nem lett olyan mint én, és én Ővele csak több lettem. Még a mai napig is kapok tőle szeretetet, megbecsülést, jóságot,odafigyelést. Bár nem ismerlek, de lehet, hogy pont egy baba billentene ki az állapotodból...mert az egy csoda:-))

Előzmény: 16 éve (5617)
16 éve aug. 20. Creative Commons License 5619

Köszönöm!

már ezzel is sokat segítettél. :-)

Előzmény: ZSUindex (5618)
ZSUindex aug. 18. Creative Commons License 5618

Kedves 16,

 

Történt, hogy bekopogott a FÉLELEM. A BIZALOM ment ajtót nyitni, és odakint nem volt SENKI.

 

Bocs, más módon majd a többi kismama fog tudni segíteni, akik többen  vannak itt.

Zs.

Előzmény: 16 éve (5617)
16 éve aug. 18. Creative Commons License 5617

Sziasztok!

 

Olvastam több hozzászólást és itt-ott magamra ismertem...

 

16 éve kezelnek kényszerbetegséggel(gyógyszeresen), ami talán nem tűnik soknak,de tekintve hogy most vagyok 27 több mint a fél életem. Ráadásul már előtte is voltak "problémáim".

Időközben a disztimával is megismerkedtem. Szóval tudnék mesélni.... ahogy gondolom itt mindenki.

De nem panaszkodhatom, tudom hogy lehetne rosszabb is.

 

Azért regisztráltam, mert mostanában egyre inkább foglalkoztat  a "baba" kérdés. Szeretnék babát, nagyon szeretnék, nem most de a közel jövőben mindenképp. de nagyon félek.

A pszicháter azt mondta hogy az általam szedett gyógyszert nem feltétlenül kell elhagyni, még egy könyvet is mutatott erről,de persze az lenne a legjobb merthát mégiscsak gyógyszer.

Már most félek attól, hogy ártok majd a babának ha szedem a gyógyszert,de azzal is ha nem, illetve hogy öröklödik ez az egész vagy ha megszületik a baba jelentősen felerősödik a betegség és nem tudom majd ellátni őt. És persze ezek még csak az általam racionálisnak tartott félelmek, de idővel az irracionális legalábbis remélhetőleg annak vélt, minthogy pl.direkt ártok a gyermekemnek, félelmek is előjönnek majd.

A környezetemben vannak olyan vélemények, miszerint így erkölcsileg nem helyes gyermeket vállalni.(és itt szoktam elsírni magam)...........mert ez így nem fer.............

De tudom ha az sem lenne fer ha a születendő gyermekem végigszenvedné az egész életét.

 

Nektek mi a véleményetek? Tapasztalatotok?

 

Köszönöm

aláírás:egy nő aki anya szeretne lenni – jó anya

ZSUindex aug. 17. Creative Commons License 5616

Huszas, harmincas, negyvenes éveimben nem adtak gyógyszert, vagy ha adtak is, visszavonták a javaslatot.

Végeztek személyiség tesztet, és mivel az nálam nem mutatott ki semmit, aminek a kényszerbetegség csak szövődménye lett volna, 38 éves koromban nem javasolták a gyógyszert. 52 éves koromban magán pszichiáter adott antidepreszánst, xanax-os rászoktatással. 8 éve szedem, a xanax-ot orvos segítségével le kell építeni közben, mivel a xanax, mint a napi két üveg sőr, hosszú távon függőséget okoz ! Ez úgy értsed,

hogy növelni kell az adagot ahhoz, hogy továbbra is segítsen, és nincs megállás. Viszont, a csökkentés

is visszaüt, ha nem orvosi tanács alapján csökkented az adagot, sokszor lehet keserves közérzeted ....

Zs.

Előzmény: doctorjoke (5614)
doctorjoke aug. 16. Creative Commons License 5615

Nem fogsz neki menni az orvosnak, ebben biztos vagyok. A kényszergondolatok egyik fajtája csupán ez, az agresszív kényszergondolatok, melyek szorongást okoznak, de nem valósítod meg őket.:) :) Menj el a dokihoz, valamint találj intenzív elfoglaltságot, melyek közben nem tudsz másra koncentrálni!:) 

Előzmény: klau_19 (5613)
doctorjoke aug. 16. Creative Commons License 5614

Köszönöm.:) Egyébként ti milyen gyógyszereket szedtetek, próbáltatok eddig, mik azok, amelyek beváltak?:) Milyen mellékhatásokkal rendelkeztek? 

Előzmény: ZSUindex (5612)
klau_19 aug. 15. Creative Commons License 5613
Sziasztok!
Sajnos vagy nem sajnos ismét itt vagyok!
2-3 hétig teljesen gondolat mentes voltam...Jól is voltam az étvágyam visszajött,eljárkàltam ide-oda.
Orbáncfű teától jól aludtam minden rendben volt míg 2 hete kedden lett egy pánikrohamom. Kiújult a derealizációm/deperszonalizációm a környezetem és saját magam teljesen idegennek tűnt a valóság mintha nem is lenne stb... Ez olyan szinten rossz,hogy depressziós tüneteim lettek,nem látom a kiutat teljesen kilátástalan minden..Csak sírok és megmozdulni sincs kedvem! Tegnap este pedig előjött a kényszergondolat,hogy mi van ha pszichotikus leszek és bàntom a szeretteimet??? Már ott tartok hogy orvost sem merek felkeresni merr mi lesz ha neki megyek??? Volt már ilyen veletek?? mert már tényleg nem tudom mit csináljak.utálom ezt :((/
ZSUindex aug. 3. Creative Commons License 5612

Szia doktor,

 

Vigyázz a testvéredre.

Velem pont ilyen nem volt, de az élmény, amit leírsz, " hogyha nem ....szorongani fog ", hát mindegyikünk közös élménye - úgy gondolom.

Annak szerintem kevésbé van jelentősége, hogy ez a közös élmény milyen előzményhez, tünethez tartozik.

Milyen jó a bajban, hogy Neked elmondja, Te pedig utána nézel!

Lehet, hogy ez a tünet majd visszahúzódik, lehet, hogy tünetváltás lesz, lehet, hogy megsokszorozódnak a tünet típusok.

Szívből kívánom, hogy a testvéred tünetei "felszívódjanak", de ha több tünet is jön hozzá, fokozódik a szorongás, akkor nagyon jó lesz, ha rendszeresen meg tudja valakivel osztani az ezzel kapcsolatos élményeit. Segíts neki abban, hogy mindezt ne szégyellje, ne rémüljön meg, és ha úgy adódik, merjen segítséget kérni. Nálam fiatal koromban kezdődött, és nem adtak mindjárt gyógyszert...

Zsuzsa

Előzmény: doctorjoke (5611)
doctorjoke aug. 3. Creative Commons License 5611

Sziasztok! :) Egy kérdésem lenne felétek, hátha ti tudtok rá válaszolni.:)

Volt már olyan valakivel, hogy mondatokat ismételgetett magában gondolkodva? Felül tudtatok kerekedni rajta? Ha igen, hogyan? Különböző témájúakat, melyeket utána ki kellett javítani egy másik mondattal:D Mert, ha nem elkapta a szorongás, rossz érzés. NEM magában beszélt, tehát nem volt szemmel látható. Pl, ha beszél valakivel, tv-t néz, vagy elfoglalja magát mással, akkor is zakatolnak az agyában a gondolatok. A testvérem meglepett ezzel, de nem akar orvoshoz menni, mert gyógyszert kapna rá..:S 

Előre is köszönöm:)

zsonga júl. 26. Creative Commons License 5610

Kedves Klau, 

 

Nagyon hasonlóan indultak nekem is a tüneteim, érettségi tájékán, apám alkoholista volt korábban,kilenc éves koromban meghalt én voltam ott,végignéztem,előtte sok szenvedés,bizalom elvesztése, anyám robotol,stb....

először nálam is migrént diagnosztizáltak, fogalmam sem volt h lelki eredetű a dolog, aztán jöttek pár hónap múlva a kényszerek, nagyon erősen...azt hittem kész,megőrültem itt a vég, apranax és frontin segített néha lenyugodni de aztán szerencsésen eljutottam egy pszichológushoz majd egy pszichoterapeutához.

ANnyira jó volt és nagyon sokat segítettek!!!

Légy erős és keress egy pszichológust, vagy pszichoterapeutát aki segít elfogadni és megérteni a benned rejlő folyamatokat...na meg persze feldolgozni.

Az, hogy félünk a skizofréniától korábban kitárgyaltuk itt, TELJESEN NORMÁLIS érzés...hiszen az agresszív gondolatok teljesen összeegyeztethetetlenek az énünkkel , azzal a világgal amit nap mint nap élünk....

Nekem tizenévesen anyukámra vetültek ki, nagyon erősen borzalmas volt nem mertem éjjel aludni nehogy megtegyem....rettegtem, stresszeltem szorongtam.

Légy erős,csak ezt tudom mondani, nem leszel skizofrén! 

Sok sikert kívánok Neked, első sorban az nagyon fontos, hogy nyugodj meg ha jönnek a kényszerek, mert tudom mennyire ijesztő és nyomasztó tud ez lenni, másodszor élem át a saját gyerekeimmel kapcsolatosak voltak most a legutóbbi kényszereim, gondolhatod:( de aztán elkezdtem a pszichoterápiát és sikerült legyőzni a nagyját..azért mondom, hogy a nagyját,mert tudom, ez még korántsem a vége....

 

írj ide ha nagyon megijedsz a gondolatoktól vagy ha bármi kérdésed van

Előzmény: klau_19 (5606)
eukariota júl. 26. Creative Commons License 5609

Kedves "angyalka" jelentkeztem a csoportodban..két diplomás mérnök és természetgyógyász vagyok, segíteni szeretnék egyes embereknek..:)

 

Előzmény: angyalka.19 (5608)
angyalka.19 júl. 24. Creative Commons License 5608

Sziasztok :)

 

https://www.facebook.com/groups/1445081295753023/

 

Én is kényszerbeteg  vagyok, és egyben  blogger, és cikk író.  Számtalan  cikket  írtam  már mentális  betegségekről. Most a  facebookon az  első KÉNYSZER csoportomat  is megalakítottam. Az  ott  lévők  többsége  kényszer  beteg , és zárt  csoport. Aki  szeretne  csatlakozni,  segítséget, vagy  építést  adni, kapni az  lépjen be  nyugodtan .

 

Puszi:)

 

 

gombóc63 júl. 24. Creative Commons License 5607

Mindenképpen pszichoterápiára lenne szükséged. Bár nekem nem voltak ilyen gondolataim, de a terápia sokat segített a gondolataim, cselekedeteim helyes irányba történő terelése ügyében. A gyerekkorunk sajnos sok mindent befolyásol, bár még csak most lépsz a felnőtt korba, de majd egy életen át ezzel nem lehet takarózni. Keress egy jó orvost, a Xanax és társai nem fognak segíteni hosszútávon, nekem csak a szorongás okozta tüneteimen segítettek.

Előzmény: klau_19 (5606)
klau_19 júl. 23. Creative Commons License 5606
Sziasztok!
19 éves vagyok! És szeretnék érdeklődni !
Kiskoromba sokat csúfoltak az iskolába a szüleim elvàltak mert édesapám alkoholista és sokat bántott minket ! Olyan 14 évesen jött az első agresszív kényszergondolat ..féltem,hogy meg is teszem a dolgot,de pár nap után elmúltak ezek a gondolatok! Néha néha visszajöttek de aztán ismét eltudtam őket hessegetni! Azonban 1 hónapja éjjel kaptam egy szövődmênyes migrénes rohamot amitől 10 percig beszélni se tudtam. Elküldtek MRIre negatív lett ! Viszont utàna a pánikbetegségem is kijött nem aludtam napokig elmentem orvoshoz kaptam xanaxot. de azzal leálltam mert nem akartam rászokni.ezután pedig kb 2 hete ismét agresszív kényszergondolataim vannak! De most már attól is félek,hogy magamat is bántom! Nagyon félek mert régen ilyenkor már elmúltak most viszont nem akar valamiért... Tudom,hogy nem akarom megtenni de félek h mi van ha még is :(((Szerintetek a migrénes roham is rájátszhat?? Van aki még fél attól ,hogy skizofrén lesz ?? mert én már nagyon :/ Ugyanis van mikor derealizálok is. De az is lehet a migrénes rohamtol??vagy mert rossz gyerek korom volt?? és nem dolgoztam rendesen fel a traumát ?? tudom senki se orvos,de szeretnêm hallani a tapasztalatokat :)
angyalka.19 júl. 19. Creative Commons License 5605

Sziasztok :)

 

Én is kényszerbeteg  vagyok, és egyben  blogger, és cikk író.  Számtalan  cikket  írtam  már mentális  betegségekről. Most a  facebookon az  első KÉNYSZER csoportomat  is megalakítottam. Az  ott  lévők  többsége  kényszer  beteg , és zárt  csoport. Aki  szeretne  csatlakozni,  segítséget, vagy  építést  adni, kapni az  lépjen be  nyugodtan .

 

Puszi:)

 

https://www.facebook.com/groups/1445081295753023/

hópihe007 júl. 18. Creative Commons License 5604

mint pl menstruáció.. uhh Csajok, összetett dolgok ezek, pl az is köztudott, h a pm alulműködők jó nagy hányada depressziós, pánikos.. egyszal összefügg itt minden mindennel és igen a depi, pánik, kényszer trio egy tőről fakadnak, és nem mindig lelki okokból erednek, van itt fizikális ok is, ebben biztos vok, erre ezer érvet tudnék felhozni, lelki okok annyiban kapcsolódhatnak, h segítik a betegség kifejlődését, nyilván a negatív dolgok negatívan befolyásolják az embert..

Ja amúgy én is most nyáron durván küzdök a szénanáthával, ez van 28 évesen egy nyavaja halom az ember :D de nem panaszkodok, igyekszem pozitív lenni, és skip-elni a hülye gondolatokat, érzéseket.. ez a legtutibb erre a "szörny" nyavajara :)

Előzmény: hópihe007 (5603)
hópihe007 júl. 18. Creative Commons License 5603

nekem pajzsmirigy alulműködésem van (hashimoto kór), tavaly derült ki.. vannak tünetei, mint pl az állandó fáradtság, stb. de együtt lehet élni vele, egy fél tiroxin tabi reggel.. ez már valszleg életem végéig.

és igen!! a lisztérzékenyek jó nagy része a pajzsmirigy betegek közül kerül ki, ezért tapogatóznak nálam is ez irányba.. ma voltam gasztron + vérvétel, 2 hét múlva eredmény.

En a dieta alatt hatarozottan jobban voltam kenyszerek teren, en amugy sem hiszek annyira a lelki okok keresésében, mert nekem már egész kis korom óta vannak ocd-s tüneteim, bar felnőtt korban alakult ki kifejezetten.. sőt nálam váltakozik a pánik betegséggel is, kicsit hipochonder is vok időnként, én arra esküszöm, h ez vmi agyi hiba, szerotonin és társai, nem véletlen, h az egyéb hormonalis dolgok is befolyásolják..

gombóc63 júl. 17. Creative Commons License 5602

Ki akar veled vitatkozni? Mindenki azt csinál amit akar.

Előzmény: Scorpiogirl93 (5598)
Scorpiogirl93 júl. 16. Creative Commons License 5601

Én nem nézek már TV-t, főleg a híradót meg a reklámokat, mert azok csak lehúzzák és befolyásolják az embert. (De, egy sorozatot nézek, és néha zenetv-t is)

 

Szegény ismerősöm, volt ő már mindenhol, Németh Attilánál is, pszichiátereknél, természetgyógyászoknál, de semmi sem használt neki, a gyógyszerek sem, mikor megszületett a gyermeke, akkor kezdett el súlyosbodni minden. Nem tudom, hogy régen volt-e ez neki, de nem tudja magát ellátni, mert teljesen rabja a kényszergondolatainak. Most dolgozik valahol, de írta, hogy nem igazán bírja a megterhelést..

 

A gyógyszerek sem jók ám, gondolkodok a leszokáson, csak addigra el kéne sajátítanom valami tünet csökkentő, relaxációs módszert....amit mostanában próbálok, az ilyen tudatalatti programozás, azt írtam már.

 

Ennek a betegségnek az az oka végülis, hogy túl jól akarunk csinálni mindent, mert nagy önbizalom hiányunk van, nem szeretjük magunkat eléggé, illetve van egy olyan oldalunk, a személyiségünknek, amit el akarunk rejteni, mert nem szeretjük, elnyomjuk, és ez jön ki a kényszerességben. -Legalábbis ezeket szedtem össze 6 év alatt, a lelki okokra nézve, a genetikát nem figyelembe véve. (Spirituálisan lehet ez előző életes ígéret, és bűntudat van miatta, vagy ilyesmi, meg okozhatják szellemek is, ezt nem akartam ide leírni, nehogy hülyének nézzenek, aki hisz az ilyenekben, az olvasson utána)

 

Nekem meg biztos van valami bajom, ami a közérzetemet pluszba rontja, állandó fáradtság, és alacsony hőmérséklet pl.. De a vérvétel soha semmit nem mutat ki.. a paroxetin, amit lassan 2 éve szedek, az meg nem okozhatja, meg a hormontabletta sem. Ezért szedek egy ideje vasat, c-vitamint, b-vitamint, meg most elkezdtem a magnéziumot, mert az lenne a legfontosabb. Próbálok odafigyelni, hogy mit eszek, de ez a mi családunkban annyira nem megy, édesszájúak vagyunk. ( de nem kövérek:))

 

Egyszer csak meggyógyul mindenki, én ebben hiszek. Persze tenni is kell érte, csak ki kell találni, hogy mit xD

Előzmény: zsonga (5599)
zsonga júl. 16. Creative Commons License 5600

nagyon nehéz megmaradni az arany középútnál:( a táplálkozás terén is.

 

Előzmény: zsonga (5599)
zsonga júl. 16. Creative Commons License 5599

Én próbálok egészségesen táplálkozni, most h terhes vagyok fogyasztok mindent, de korábban tejterméket csak sajt formájában fogyasztottam, fehér lisztes termékeket egyáltalán nem, és pont abban az időszakban álltam át amikor előjöttek újra a kényszerek. Sajnos átestem a ló túlsó oldalára, kényszeresen figyeltem és aggódtam az elfogyasztott élelmiszerek miatt:s rendszeresen elkezdtem úszni.... nem lettem jobban :( 

 

Úgy gondolom,h a gyökerekben keresendőek az okok.

Azt meg nem igazán hiszem, hogy pusztán a táplálkozásunk az....

VISZONT! 

Ép testben ép lélek alapon nagyon jót tesz az egészséges táplálkozás és a sport. Ez biztos. Ez beindítja az öngyógyító folyamatokat és önbizalmat ad.Így mindenképpen érdemes csinálni de gyógyulást ettől remélni egy kényszeresnek nem szabad:(

 

Mostanában nagy hatással vannak rám a reklámok is, a neten keringő vészjósló cikkek és sajnos azt vettem tegnap észre magamon, hogy szinte kényszeresen olvastam el a dmben hogy egy sampon, v a egy gyerek fogkrém mit tartalmaz és nem vettem semmit:( 

 

 

Az ismerősöd aki undorodik magától, volt már pszichiáternél?

Nagyon rossz lehet szegénynek:(

bele se merek gondolni.... mindenesetre a legjobb ha komolyan elkezdi a pszichoterápiát.

 

Előzmény: Scorpiogirl93 (5594)
Scorpiogirl93 júl. 15. Creative Commons License 5598

Sajnos az élelmiszeriparban és a gyógyszeriparban is minden a pénzről szól, semmi érdekük nincs, hogy egészségesek legyünk!-Mármint a vezetőknek.. 

Mindent befolyásolni tudnak, ezért én nem hiszem el, amit a fősodrású médiában mondanak... de ez már az én dolgom, az én gondolkodásmódom, véleményem (felesleges ezen velem vitatkozni).

A tejben nincs ám olyan sok Kalcium meg D-vitamin, azokat máshonnan is be lehet szerezni.

Megpróbálom mindenben az igazságot keresni, és aszerint alakítani az életem.

 

Előzmény: gombóc63 (5597)
gombóc63 júl. 15. Creative Commons License 5597

Igen, én is abszolút azt gondolom, hogy ez a biorezonancia egy nagy átverés. Sajnos én is megfizettem ezt a tapasztalatot. Abból kiindulni és a gépnek hinni nem hiszem, hogy okos dolog. De ez az én véleményem.

Mivel még csak 20 éves vagy majd 20-30 év múlva Te is meglátod, hogy amit ma méregnek kiáltanak ki az akkor majd a legegészségesebb dolog lesz az életben. Így volt ez anno a zsírral, vajjal stb. Ha most az elkövetkezendő 10 évben nem alapozod meg a csontjaidat tejtermékekkel vagyis kalciummal, D vitaminnal akkor lehet, hogy később bajban leszel.

A lányom pajzsmirigy alulműködéses, körbejárta a dolgot, de hogy a gluténérzékenységgel összefüggene azt még sehol nem hallottuk.

Előzmény: Scorpiogirl93 (5594)
Scorpiogirl93 júl. 15. Creative Commons License 5596

Jaa, hogy itt a fórumon nem lehet privát üzenetet küldeni másoknak? Akkor írjon ide e-mailt, akit érdekel a dolog: scorpiogirl93@citromail.hu

Előzmény: Scorpiogirl93 (5595)
Scorpiogirl93 júl. 15. Creative Commons License 5595

Aki spirituális beállítottságú, annak adnék egy tippet, hogy mi lehet az oka a kényszeres gondolatoknak. Írjon rám, akit érdekel, itt nem oszthatom meg, mert sokaknak nem férne bele a világképébe-a szellemvilággal kapcsolatos dolog. Nem reklámozni akarok, csak egy módszert megemlíteni.

Scorpiogirl93 júl. 15. Creative Commons License 5594

Igen, én Szendi Gábor honlapján olvastam ezt. Nálam is előkerült a téma ebben az évben, mert Nelson biorezonanciás géppel vizsgált egy természetgyógyász, és a kényszeres női ismerősömet is, és mindkettőnknél kijelezte a gép a glutén-allergiát.

Ezért elmentem allergiavizsgálatra, de a véremből semmilyen élelmiszer allergiát nem sikerült kimutatni, a tejet sem, pedig azt is kijelezte a gép... viszont érdekes, hogy 2007 óta por, parlagfű, pázsitfű allergiám van, amit bőrteszttel állapítottak anno meg, de ezt a mostani vérvétel mégsem jelezte, helyette kis mértékben a macskát, amit kipróbáltam, van itthon két macskánk, semmi jele, és nagy mértékben egy penészgombát, ami lehetséges hogy igaz. Elmúlt volna a pollenallergiám? Hát biztosan nem, mert a szabadban jönnek ki az allergiás tünetek, és otthon, ha sokáig nem takarítok a szobámban pl.... szóval, ennyire biztos az allergiavizsgálat!!-Nemrég voltam homeopátiás orvosnál, ő is mondta, hogy nem valami megbízható, mármint a vérvétel-viszont élelmiszerallergiát meg bőrteszttel nem tudnak végezni..

A glutén allergia ált. együtt jár pajzsmirigy alulműködéssel, ezt is kijelezte a gép. Elmentem orvoshoz, semmi...

Most gondolhatjuk azt, hogy ez a biorezonanciás gép semmit sem ér.

Viszont az állapotom alapján nekem simán lehetne pajzsmirigy alulműködésem (pl. van mikor 34 fokos a testhőmérsékletem)! Tej allergiám valszeg. nincs, mert nem vagyok tejivás után hasmenéses, nem is puffadok. Glutént sokat eszek, hát nem tudom... a székletem mindig kemény, hiába eszek gyümölcsöt, búzakorpát és sok folyadékot.

A tejet kb. 2 hete elhagytam azért, de ennek oka egy könyv a tejről, hogy igazából nem is egészséges. Pontos kutatási adatokra hivatkozik az orvos, aki a könyvet írta a 80-as években, nem hinném hogy azóta a tejipar sokat változott volna.

Tej nélkül nem nagyon tudok élni, ezért magtejet iszok, általában zabtejet (no de az is glutén xD)

A glutént én nem akarom elhagyni, gabonák nélkül én nem tudnék élni, az mindenben benne van....

 

A kényszeres női ismerősöm csinálta egy ideig a paleolit étkezést, aminek ugye lényege, hogy nem fogyasztunk glutént, de semmit nem javultak a tünetei!!

Előzmény: hópihe007 (5593)
hópihe007 júl. 15. Creative Commons License 5593

nálam a glutén tartalmú ételek is erőteljes negatív hatást gyakorolnak..

ezt úgy derült ki számomra, hogy pár hónapja lisztérzékenységre gyanakodott a háziorvos és egy üzemorvos is, mivel 2 éve tartó hasmenés szerűségem van és állandóan puffadok, szóval önhatalmúlag befejeztem úgy március körül a gluténfogyasztást legalábbis 10%-ra csökkentettem. meglepően sokat javultam minden téren, az alakom is jobb lett, energikusabb lettem, kevésbé puffadok, nem annyira tartja vissza a vizet a szervezetem és legfőképpen nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lettem és csak takarék lángon működött az ocd..

 

viszont ezen a héten megyek gasztroenterológiára, majd lesz vmi vérvétel féle ami kiszűri a cöliákiát, ezért azt tanácsolták, hogy kezdjek el enni gluténes dolgokat legalább a vérvételig, mert ha tartom a diétát akkor hamis eredményt kaphatok, szóval így elkezdtem bedobálni a nápolyikat, péksüteményeket, tortákat és sorolhatnám :/ hát egyáltalán nincs jó hatással rám, elkezdtem puffadni, hulla fáradt lenni és ami a legrosszabb pár napja megint előbukkant egy két kellemetlen tünete az ocd-nek, pont azok amiket a legjobban nem csípek, jó egyenlőre nem vészesen és tudom is kezelni, ki tudom már szűrni valamennyire a figyelem központból, de azért mégse hiányzik az, h a háttérben zakatoljanak a hülyeségek, értitek na :)

 

úgyhogy én elhatároztam, hogy innentől vizsgálat ide oda, és nekem tök mindegy lesz az eredmény, én tudom, h nincs rám jó hatással a glutén, egy szóval éljen a kukorica- és a rizsliszt!! egyébként ezt az összefüggést észrevéve utána kerestem kicsit ennek a glutén - ocd dolognak és találtam bizony jó néhány cikket arról, amelyben külföldi professzorok egy egész listát írnak le arról, hogy miként játszik közre a glutén bizonyos betegségeknél és ott bizony az ocd is meg van említve, keressetek rá ti is.. esetleg ha van kedvetek bele is foghattok egy diétába, aztán lehet beválik, mondjuk azt előre mondom, h kb 3 hónap kell, h a szervezetből eltűnjön és tényleges hatást vegyetek észre, de mondjuk én már időközben is mindig vettem észre, h egyre jobban vok.

Előzmény: Scorpiogirl93 (5592)