Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

LonelyMaster4 1 napja Creative Commons License 5629

Hat is a gyógyszer, volt, hogy sokáig nem voltak kényszerek, de időnként mindig előjön, főleg, ha történik valami... Ha nem szedném a gyógyszereket, valószínűleg még erősebbek lennének, és még tovább tartanának... :-/

Előzmény: Törölt nick (5625)
LonelyMaster4 1 napja Creative Commons License 5628

Szia!

 

Köszi, válaszoltam is ott, az a kényszergondolatom már megszűnt, de most van helyette egy másik... :-/ (ott írtam róla...)

Előzmény: tyúkanyó48 (5627)
tyúkanyó48 4 napja Creative Commons License 5627

Szia!

 

Írtam neked ebbe a  topikba,  fuss, nézd meg! :))

Előzmény: LonelyMaster4 (5624)
8D 4 napja Creative Commons License 5626

Szia Scorpiogirl93, írtam neked e-mailt, ha megkaptad szólj

Törölt nick szept. 20. Creative Commons License 5625

Halihó, Ha szeded a gyógyszert hatnia is kell, így meg kell, hogy szüntesse a kényszerességeket.

Hacsak nem a legmegfelelőbbet szeded a betegségedre. Nekem is adtak az Olanzapin és nappali Rivotrill mellé Sertralin gyógyszert nappalra, ám nem váltotta ki a várt hatást (nem volt jó) így el lett véve és maradt nappalra is az Olanzapin tabletta, ugyanúgy mint éjszakára, Rivotrillal.

Előzmény: LonelyMaster4 (5624)
LonelyMaster4 szept. 16. Creative Commons License 5624

Sziasztok! "Új" vagyok itt (vagyis őszintén szólva már jóval a topik megszületése előtt jelen voltam (és ismerem a topiknyitót is), csak mindig kibaxtak)... Én is OCDs vagyok (mondhatni nagyon is...), diagnosztizálva is vagyok vele és szedek rá nem gyenge és nem kevés gyógyszereket...

 

Legújabb kényszergondolatom:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9220243

 

Jól jönne egy kis megnyugtatás ezzel kapcsolatban, de eddig még nem túl sokan írtak, pedig már vagy 100 helyen megkérdeztem... :-(

Törölt nick szept. 10. Creative Commons License 5623

Ennyi összevissza hordott dolgot szinte hihetetlen, hogy így be voltam indulva. Bár előbb elmentem volna a dokihoz és akkor nem lett volna ennyi badarságom összehordva. Hiszen valójában több vallású emberekkel volt jó meg rossz kapcsolatom, tapasztalatom ezért az általánosításért és általánosan utálkozó kifejezésekért elnézést kérek. A társasházunk amúgy belül mint lakás szép és nem a lakók miatt költöztünk el, más oka volt egészségügyi amiről már inkább nem írnék. A pszichiátriai problémáim már akkor évekkel ezelőtt is jócskán ki volt újulva, most kaptam estére Olanzapin 15 mg és az alvásom is egyből visszaállt a rendes kerékvágásba. Évek óta már fel volt bojdulva, úgyhogy mindenképpen kellett az orvos és a gyógyszer mert csak egyre rosszabb lett a helyzet, az állapotom.

Előzmény: Törölt nick (5480)
gombóc63 aug. 27. Creative Commons License 5622

Éééésssss.....most jön a nagy bölcsesség, hisz majd dupla annyi idős vagyok mint Te. Én pontosan úgy éltem, olyan voltam mint Te. Leginkább a megfelelés és a túlagyalás volt jellemző rám. Pár éve jöttem rá, persze segítséggel, hogy semmit nem értem el vele, csak magamnak ártottam. Nem mondom, hogy teljességgel le tudtam vetkőzni ezeket a tulajdonságaimat, de amióta kissé lelazultam mindent másképp látok, jobban érzem magam a bőrömben. Remélem neked is sikerülni fog egyszer!:-)

Előzmény: 16 éve (5621)
16 éve aug. 26. Creative Commons License 5621

Nagyon köszönöm a válaszod, a környezetemből is jött hasonló meglátás, hogy talán egy baba még jót is tenne.Csak bennem van a félsz....

érdekes már elég hosszú ideje hogy nem is a kényszerek amik megkeserítik az életem,persze azért azok is vannak hanem inkább az hogy nem akarok semmit elrontani, probálok midiG helyesen cselekedni, túlagyalok mindent,ha valami jó dolog történik félek élvezni,és inkább a biztos rosszat mint a bizonytalan jót választom, amit persze később bánok.

 

Nagyon szeretnék babát és úgyérzem hogy nagyon tudnám is szeretni,de félek, tudom hogy a "démonjaimmal"nekem kell megküzdenem csak olyan nehéz, viszont -  és ezt köszönöm - megnyugtató az a  pozítív tapasztalat amit leírtál.

 

 

Előzmény: gombóc63 (5620)
gombóc63 aug. 20. Creative Commons License 5620

Én is szívesen segítenék, nagyon sok gondolat megfogalmazódott bennem, de a lényeg....soha nem tudhatod mikor, mi, miért fog történni, úgy pedig nem lehet élni, hogy csak a negatívumok, a félelmeink uraljanak bennünket.

Amikor én szültem a lányomat egészséges voltam, nagyon fiatal, még nem tudtam, hogy egy év múlva nem lesz anyukám és az életem romba dől. Nem tudtam, hogy megkezdődik a szorongásos, kényszeres életem. Mégis....leszámítva a bajaimat boldog, jó életem van, remek gyereket neveltem fel, akivel csodás a kapcsolatom. Nem lett olyan mint én, és én Ővele csak több lettem. Még a mai napig is kapok tőle szeretetet, megbecsülést, jóságot,odafigyelést. Bár nem ismerlek, de lehet, hogy pont egy baba billentene ki az állapotodból...mert az egy csoda:-))

Előzmény: 16 éve (5617)
16 éve aug. 20. Creative Commons License 5619

Köszönöm!

már ezzel is sokat segítettél. :-)

Előzmény: ZSUindex (5618)
ZSUindex aug. 18. Creative Commons License 5618

Kedves 16,

 

Történt, hogy bekopogott a FÉLELEM. A BIZALOM ment ajtót nyitni, és odakint nem volt SENKI.

 

Bocs, más módon majd a többi kismama fog tudni segíteni, akik többen  vannak itt.

Zs.

Előzmény: 16 éve (5617)
16 éve aug. 18. Creative Commons License 5617

Sziasztok!

 

Olvastam több hozzászólást és itt-ott magamra ismertem...

 

16 éve kezelnek kényszerbetegséggel(gyógyszeresen), ami talán nem tűnik soknak,de tekintve hogy most vagyok 27 több mint a fél életem. Ráadásul már előtte is voltak "problémáim".

Időközben a disztimával is megismerkedtem. Szóval tudnék mesélni.... ahogy gondolom itt mindenki.

De nem panaszkodhatom, tudom hogy lehetne rosszabb is.

 

Azért regisztráltam, mert mostanában egyre inkább foglalkoztat  a "baba" kérdés. Szeretnék babát, nagyon szeretnék, nem most de a közel jövőben mindenképp. de nagyon félek.

A pszicháter azt mondta hogy az általam szedett gyógyszert nem feltétlenül kell elhagyni, még egy könyvet is mutatott erről,de persze az lenne a legjobb merthát mégiscsak gyógyszer.

Már most félek attól, hogy ártok majd a babának ha szedem a gyógyszert,de azzal is ha nem, illetve hogy öröklödik ez az egész vagy ha megszületik a baba jelentősen felerősödik a betegség és nem tudom majd ellátni őt. És persze ezek még csak az általam racionálisnak tartott félelmek, de idővel az irracionális legalábbis remélhetőleg annak vélt, minthogy pl.direkt ártok a gyermekemnek, félelmek is előjönnek majd.

A környezetemben vannak olyan vélemények, miszerint így erkölcsileg nem helyes gyermeket vállalni.(és itt szoktam elsírni magam)...........mert ez így nem fer.............

De tudom ha az sem lenne fer ha a születendő gyermekem végigszenvedné az egész életét.

 

Nektek mi a véleményetek? Tapasztalatotok?

 

Köszönöm

aláírás:egy nő aki anya szeretne lenni – jó anya

ZSUindex aug. 17. Creative Commons License 5616

Huszas, harmincas, negyvenes éveimben nem adtak gyógyszert, vagy ha adtak is, visszavonták a javaslatot.

Végeztek személyiség tesztet, és mivel az nálam nem mutatott ki semmit, aminek a kényszerbetegség csak szövődménye lett volna, 38 éves koromban nem javasolták a gyógyszert. 52 éves koromban magán pszichiáter adott antidepreszánst, xanax-os rászoktatással. 8 éve szedem, a xanax-ot orvos segítségével le kell építeni közben, mivel a xanax, mint a napi két üveg sőr, hosszú távon függőséget okoz ! Ez úgy értsed,

hogy növelni kell az adagot ahhoz, hogy továbbra is segítsen, és nincs megállás. Viszont, a csökkentés

is visszaüt, ha nem orvosi tanács alapján csökkented az adagot, sokszor lehet keserves közérzeted ....

Zs.

Előzmény: doctorjoke (5614)
doctorjoke aug. 16. Creative Commons License 5615

Nem fogsz neki menni az orvosnak, ebben biztos vagyok. A kényszergondolatok egyik fajtája csupán ez, az agresszív kényszergondolatok, melyek szorongást okoznak, de nem valósítod meg őket.:) :) Menj el a dokihoz, valamint találj intenzív elfoglaltságot, melyek közben nem tudsz másra koncentrálni!:) 

Előzmény: klau_19 (5613)
doctorjoke aug. 16. Creative Commons License 5614

Köszönöm.:) Egyébként ti milyen gyógyszereket szedtetek, próbáltatok eddig, mik azok, amelyek beváltak?:) Milyen mellékhatásokkal rendelkeztek? 

Előzmény: ZSUindex (5612)
klau_19 aug. 15. Creative Commons License 5613
Sziasztok!
Sajnos vagy nem sajnos ismét itt vagyok!
2-3 hétig teljesen gondolat mentes voltam...Jól is voltam az étvágyam visszajött,eljárkàltam ide-oda.
Orbáncfű teától jól aludtam minden rendben volt míg 2 hete kedden lett egy pánikrohamom. Kiújult a derealizációm/deperszonalizációm a környezetem és saját magam teljesen idegennek tűnt a valóság mintha nem is lenne stb... Ez olyan szinten rossz,hogy depressziós tüneteim lettek,nem látom a kiutat teljesen kilátástalan minden..Csak sírok és megmozdulni sincs kedvem! Tegnap este pedig előjött a kényszergondolat,hogy mi van ha pszichotikus leszek és bàntom a szeretteimet??? Már ott tartok hogy orvost sem merek felkeresni merr mi lesz ha neki megyek??? Volt már ilyen veletek?? mert már tényleg nem tudom mit csináljak.utálom ezt :((/
ZSUindex aug. 3. Creative Commons License 5612

Szia doktor,

 

Vigyázz a testvéredre.

Velem pont ilyen nem volt, de az élmény, amit leírsz, " hogyha nem ....szorongani fog ", hát mindegyikünk közös élménye - úgy gondolom.

Annak szerintem kevésbé van jelentősége, hogy ez a közös élmény milyen előzményhez, tünethez tartozik.

Milyen jó a bajban, hogy Neked elmondja, Te pedig utána nézel!

Lehet, hogy ez a tünet majd visszahúzódik, lehet, hogy tünetváltás lesz, lehet, hogy megsokszorozódnak a tünet típusok.

Szívből kívánom, hogy a testvéred tünetei "felszívódjanak", de ha több tünet is jön hozzá, fokozódik a szorongás, akkor nagyon jó lesz, ha rendszeresen meg tudja valakivel osztani az ezzel kapcsolatos élményeit. Segíts neki abban, hogy mindezt ne szégyellje, ne rémüljön meg, és ha úgy adódik, merjen segítséget kérni. Nálam fiatal koromban kezdődött, és nem adtak mindjárt gyógyszert...

Zsuzsa

Előzmény: doctorjoke (5611)
doctorjoke aug. 3. Creative Commons License 5611

Sziasztok! :) Egy kérdésem lenne felétek, hátha ti tudtok rá válaszolni.:)

Volt már olyan valakivel, hogy mondatokat ismételgetett magában gondolkodva? Felül tudtatok kerekedni rajta? Ha igen, hogyan? Különböző témájúakat, melyeket utána ki kellett javítani egy másik mondattal:D Mert, ha nem elkapta a szorongás, rossz érzés. NEM magában beszélt, tehát nem volt szemmel látható. Pl, ha beszél valakivel, tv-t néz, vagy elfoglalja magát mással, akkor is zakatolnak az agyában a gondolatok. A testvérem meglepett ezzel, de nem akar orvoshoz menni, mert gyógyszert kapna rá..:S 

Előre is köszönöm:)

zsonga júl. 26. Creative Commons License 5610

Kedves Klau, 

 

Nagyon hasonlóan indultak nekem is a tüneteim, érettségi tájékán, apám alkoholista volt korábban,kilenc éves koromban meghalt én voltam ott,végignéztem,előtte sok szenvedés,bizalom elvesztése, anyám robotol,stb....

először nálam is migrént diagnosztizáltak, fogalmam sem volt h lelki eredetű a dolog, aztán jöttek pár hónap múlva a kényszerek, nagyon erősen...azt hittem kész,megőrültem itt a vég, apranax és frontin segített néha lenyugodni de aztán szerencsésen eljutottam egy pszichológushoz majd egy pszichoterapeutához.

ANnyira jó volt és nagyon sokat segítettek!!!

Légy erős és keress egy pszichológust, vagy pszichoterapeutát aki segít elfogadni és megérteni a benned rejlő folyamatokat...na meg persze feldolgozni.

Az, hogy félünk a skizofréniától korábban kitárgyaltuk itt, TELJESEN NORMÁLIS érzés...hiszen az agresszív gondolatok teljesen összeegyeztethetetlenek az énünkkel , azzal a világgal amit nap mint nap élünk....

Nekem tizenévesen anyukámra vetültek ki, nagyon erősen borzalmas volt nem mertem éjjel aludni nehogy megtegyem....rettegtem, stresszeltem szorongtam.

Légy erős,csak ezt tudom mondani, nem leszel skizofrén! 

Sok sikert kívánok Neked, első sorban az nagyon fontos, hogy nyugodj meg ha jönnek a kényszerek, mert tudom mennyire ijesztő és nyomasztó tud ez lenni, másodszor élem át a saját gyerekeimmel kapcsolatosak voltak most a legutóbbi kényszereim, gondolhatod:( de aztán elkezdtem a pszichoterápiát és sikerült legyőzni a nagyját..azért mondom, hogy a nagyját,mert tudom, ez még korántsem a vége....

 

írj ide ha nagyon megijedsz a gondolatoktól vagy ha bármi kérdésed van

Előzmény: klau_19 (5606)
eukariota júl. 26. Creative Commons License 5609

Kedves "angyalka" jelentkeztem a csoportodban..két diplomás mérnök és természetgyógyász vagyok, segíteni szeretnék egyes embereknek..:)

 

Előzmény: angyalka.19 (5608)
angyalka.19 júl. 24. Creative Commons License 5608

Sziasztok :)

 

https://www.facebook.com/groups/1445081295753023/

 

Én is kényszerbeteg  vagyok, és egyben  blogger, és cikk író.  Számtalan  cikket  írtam  már mentális  betegségekről. Most a  facebookon az  első KÉNYSZER csoportomat  is megalakítottam. Az  ott  lévők  többsége  kényszer  beteg , és zárt  csoport. Aki  szeretne  csatlakozni,  segítséget, vagy  építést  adni, kapni az  lépjen be  nyugodtan .

 

Puszi:)

 

 

gombóc63 júl. 24. Creative Commons License 5607

Mindenképpen pszichoterápiára lenne szükséged. Bár nekem nem voltak ilyen gondolataim, de a terápia sokat segített a gondolataim, cselekedeteim helyes irányba történő terelése ügyében. A gyerekkorunk sajnos sok mindent befolyásol, bár még csak most lépsz a felnőtt korba, de majd egy életen át ezzel nem lehet takarózni. Keress egy jó orvost, a Xanax és társai nem fognak segíteni hosszútávon, nekem csak a szorongás okozta tüneteimen segítettek.

Előzmény: klau_19 (5606)
klau_19 júl. 23. Creative Commons License 5606
Sziasztok!
19 éves vagyok! És szeretnék érdeklődni !
Kiskoromba sokat csúfoltak az iskolába a szüleim elvàltak mert édesapám alkoholista és sokat bántott minket ! Olyan 14 évesen jött az első agresszív kényszergondolat ..féltem,hogy meg is teszem a dolgot,de pár nap után elmúltak ezek a gondolatok! Néha néha visszajöttek de aztán ismét eltudtam őket hessegetni! Azonban 1 hónapja éjjel kaptam egy szövődmênyes migrénes rohamot amitől 10 percig beszélni se tudtam. Elküldtek MRIre negatív lett ! Viszont utàna a pánikbetegségem is kijött nem aludtam napokig elmentem orvoshoz kaptam xanaxot. de azzal leálltam mert nem akartam rászokni.ezután pedig kb 2 hete ismét agresszív kényszergondolataim vannak! De most már attól is félek,hogy magamat is bántom! Nagyon félek mert régen ilyenkor már elmúltak most viszont nem akar valamiért... Tudom,hogy nem akarom megtenni de félek h mi van ha még is :(((Szerintetek a migrénes roham is rájátszhat?? Van aki még fél attól ,hogy skizofrén lesz ?? mert én már nagyon :/ Ugyanis van mikor derealizálok is. De az is lehet a migrénes rohamtol??vagy mert rossz gyerek korom volt?? és nem dolgoztam rendesen fel a traumát ?? tudom senki se orvos,de szeretnêm hallani a tapasztalatokat :)
angyalka.19 júl. 19. Creative Commons License 5605

Sziasztok :)

 

Én is kényszerbeteg  vagyok, és egyben  blogger, és cikk író.  Számtalan  cikket  írtam  már mentális  betegségekről. Most a  facebookon az  első KÉNYSZER csoportomat  is megalakítottam. Az  ott  lévők  többsége  kényszer  beteg , és zárt  csoport. Aki  szeretne  csatlakozni,  segítséget, vagy  építést  adni, kapni az  lépjen be  nyugodtan .

 

Puszi:)

 

https://www.facebook.com/groups/1445081295753023/

hópihe007 júl. 18. Creative Commons License 5604

mint pl menstruáció.. uhh Csajok, összetett dolgok ezek, pl az is köztudott, h a pm alulműködők jó nagy hányada depressziós, pánikos.. egyszal összefügg itt minden mindennel és igen a depi, pánik, kényszer trio egy tőről fakadnak, és nem mindig lelki okokból erednek, van itt fizikális ok is, ebben biztos vok, erre ezer érvet tudnék felhozni, lelki okok annyiban kapcsolódhatnak, h segítik a betegség kifejlődését, nyilván a negatív dolgok negatívan befolyásolják az embert..

Ja amúgy én is most nyáron durván küzdök a szénanáthával, ez van 28 évesen egy nyavaja halom az ember :D de nem panaszkodok, igyekszem pozitív lenni, és skip-elni a hülye gondolatokat, érzéseket.. ez a legtutibb erre a "szörny" nyavajara :)

Előzmény: hópihe007 (5603)
hópihe007 júl. 18. Creative Commons License 5603

nekem pajzsmirigy alulműködésem van (hashimoto kór), tavaly derült ki.. vannak tünetei, mint pl az állandó fáradtság, stb. de együtt lehet élni vele, egy fél tiroxin tabi reggel.. ez már valszleg életem végéig.

és igen!! a lisztérzékenyek jó nagy része a pajzsmirigy betegek közül kerül ki, ezért tapogatóznak nálam is ez irányba.. ma voltam gasztron + vérvétel, 2 hét múlva eredmény.

En a dieta alatt hatarozottan jobban voltam kenyszerek teren, en amugy sem hiszek annyira a lelki okok keresésében, mert nekem már egész kis korom óta vannak ocd-s tüneteim, bar felnőtt korban alakult ki kifejezetten.. sőt nálam váltakozik a pánik betegséggel is, kicsit hipochonder is vok időnként, én arra esküszöm, h ez vmi agyi hiba, szerotonin és társai, nem véletlen, h az egyéb hormonalis dolgok is befolyásolják..

gombóc63 júl. 17. Creative Commons License 5602

Ki akar veled vitatkozni? Mindenki azt csinál amit akar.

Előzmény: Scorpiogirl93 (5598)
Scorpiogirl93 júl. 16. Creative Commons License 5601

Én nem nézek már TV-t, főleg a híradót meg a reklámokat, mert azok csak lehúzzák és befolyásolják az embert. (De, egy sorozatot nézek, és néha zenetv-t is)

 

Szegény ismerősöm, volt ő már mindenhol, Németh Attilánál is, pszichiátereknél, természetgyógyászoknál, de semmi sem használt neki, a gyógyszerek sem, mikor megszületett a gyermeke, akkor kezdett el súlyosbodni minden. Nem tudom, hogy régen volt-e ez neki, de nem tudja magát ellátni, mert teljesen rabja a kényszergondolatainak. Most dolgozik valahol, de írta, hogy nem igazán bírja a megterhelést..

 

A gyógyszerek sem jók ám, gondolkodok a leszokáson, csak addigra el kéne sajátítanom valami tünet csökkentő, relaxációs módszert....amit mostanában próbálok, az ilyen tudatalatti programozás, azt írtam már.

 

Ennek a betegségnek az az oka végülis, hogy túl jól akarunk csinálni mindent, mert nagy önbizalom hiányunk van, nem szeretjük magunkat eléggé, illetve van egy olyan oldalunk, a személyiségünknek, amit el akarunk rejteni, mert nem szeretjük, elnyomjuk, és ez jön ki a kényszerességben. -Legalábbis ezeket szedtem össze 6 év alatt, a lelki okokra nézve, a genetikát nem figyelembe véve. (Spirituálisan lehet ez előző életes ígéret, és bűntudat van miatta, vagy ilyesmi, meg okozhatják szellemek is, ezt nem akartam ide leírni, nehogy hülyének nézzenek, aki hisz az ilyenekben, az olvasson utána)

 

Nekem meg biztos van valami bajom, ami a közérzetemet pluszba rontja, állandó fáradtság, és alacsony hőmérséklet pl.. De a vérvétel soha semmit nem mutat ki.. a paroxetin, amit lassan 2 éve szedek, az meg nem okozhatja, meg a hormontabletta sem. Ezért szedek egy ideje vasat, c-vitamint, b-vitamint, meg most elkezdtem a magnéziumot, mert az lenne a legfontosabb. Próbálok odafigyelni, hogy mit eszek, de ez a mi családunkban annyira nem megy, édesszájúak vagyunk. ( de nem kövérek:))

 

Egyszer csak meggyógyul mindenki, én ebben hiszek. Persze tenni is kell érte, csak ki kell találni, hogy mit xD

Előzmény: zsonga (5599)
zsonga júl. 16. Creative Commons License 5600

nagyon nehéz megmaradni az arany középútnál:( a táplálkozás terén is.

 

Előzmény: zsonga (5599)