Keresés

Részletes keresés

VPP. Creative Commons License 2018.10.31 0 0 6716

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Scippa nevű gyógyszerrel? 

Ugyan olyan jó,mint a Cipralex?

szandradóra Creative Commons License 2018.10.18 0 0 6715

Sziasztok! 

 

Olyan kényszerbetegeket keresek akik szívesen elmesélnék a történetüket egy interjú keretein belül. Ha kell arc nélkül és hangtorzítással. 

 

Ha van olyan közületek, akik szívesen beszélnének erről, az alábbi e-mail címen jelentkezzen: riportanyag@gmail.com, itt meg tudjuk beszélni a részleteket is :) 

 

Üdv, 

 

Dóra 

figurahuszár Creative Commons License 2018.09.22 0 0 6714

Szia!

 

Milyen kényszerei  vannak? 

Előzmény: namastemami (6693)
bolond halál Creative Commons License 2018.08.21 0 0 6713

Mintha nagyon el lennél zárva a saját vágyaidtól. Ezt csak te tudhatod, mire vágysz. Kevés tapasztalatból csak annyit tudok írni, hogy legfeljebb van egy átmeneti időszak, amíg küzdök egy vonzalom ellen, aztán, ha nem is élhetem ki, de elfogadom a létezését, nem tagadom önmagam előtt, ha társadalmilag nem is annyira elfogadott. (nálam jellemzően idősebb családos férfiak)

Leginkább a megvonás segít, legalábbis nekem. Ha nem látom az illetőt, nem hallok felőle, akkor lenyugszom. Akkor megszűnnek az erotikus kisfilmek és intim helyzetekről való képzelgések egy idő után, vagy annyira ritkák lesznek, hogy nem szenvedek tőlük. Kérdés, mit eredményezne a kapcsolat egy nővel, aki lehet, hogy tetszik, de nem biztos... ezt tényleg csak te tudhatod, hogy úgy szeretnél-e meghalni, hogy ez ne maradjon ki az életedből, legalább beszélni vele, hogy kiderüljön. Nincs jó döntés, csak az számít, mi az, amit te meg szeretnél élni, számolva a következményekkel.

Előzmény: laurikka (6712)
laurikka Creative Commons License 2018.08.18 0 0 6712

Persze, tudom. Ma mar volt több tiszta pillanatok, szóval most eljutott Oda, h igen, szerelmes vagyok a fiuba, de ha a lánnyal beszelgetnék akkor belè is az lennék. De akkor mar eleve tetszene a lány, vagy keresném a tarsasagat, nem? Lehet csak le kene szarni ezeket a gondolatokat ..

mgesa Creative Commons License 2018.08.17 0 0 6711

Előzmény: mgesa (6710)
mgesa Creative Commons License 2018.08.17 0 0 6710

A gyógyszer egy dolog, segít, de hosszú távon a terápia is kell. És Igen, olyan módszer is van, hogy "eltolod magad a falig", végigvezeted, és elfogadod az elméleti lehetőségét annak, hogy Igen, mindez lehetséges és akkor mi van, mi lehet. Na, ebben kell pl pszichológus, segít, hogy ne egyedül legyél. És Igen, jön szorongás is, de minél inkább hozzászoksz a gondolatok jelenetéhez, annál kevésbé lesz szorongás.

Előzmény: laurikka (6709)
laurikka Creative Commons License 2018.08.17 0 0 6709

*rettegek 

laurikka Creative Commons License 2018.08.17 0 0 6708

Nem tudom, az van bennem , ha ez a valóság , akkor nem lehetek együtt a baratommal... mármint ha tetszik a csaj. pesig tudom h akkor is együtt lehetnék vele. szóval ízt mar rég nem arról van szó szerintem h lány vagy fiú biszex vagy mem biszex, hanem étterem attól h elhagy a barátom vagy en nem is ertem

bolond halál Creative Commons License 2018.08.17 0 0 6707

A pszichológus nem rossz ötlet.

Nem értem, miért nem gondolod tovább. Miért fontos, hogy valóság-e vagy sem? Ha valóság, akkor mi van? Ha nem valóság, akkor abból mi következik? Mitől félsz esetleg a barátoddal való kapcsolódásban, amit megtorpedózol ezzel?

Előzmény: laurikka (6706)
laurikka Creative Commons License 2018.08.17 0 0 6706

Szerdán voltam pszichiaternel , mondta , hogy ezek kenyszergondolatok, írt fel gyógyszert , tegnap mar sokkal több tiszta pillanatom volt, de úgy érzem, most erosodott a szorongás. Most mar azon is panikolok, hogy nem fog segíteni a gyógyszer Es, hogy ez mind a valóság, amit gondolok. Elképzelem az életemet a baratommal, ilyen hülye gondolatok nélkül, Es elönt a boldogság, erre bekapcsolnak megint a gondolatok Es komolyan lever a viz. 

mgesa Creative Commons License 2018.08.17 0 0 6705

A terápia rengeteget segít, próbálj meg keresni egy pszichológust!

Előzmény: laurikka (6704)
laurikka Creative Commons License 2018.08.17 0 0 6704

Amikor nincsenek ezek a gondolatok, annyira boldog vagyok Es annxira tiszta, h mennyire szeretem a barátomat, de aztán beüenem a gondolatok Es egyből elkezdek szorongani Es majdhogynem panikrohamot kapok

bolond halál Creative Commons License 2018.08.16 0 0 6703

Azt hiszem, tanulásnál volt hasonló. Egyik pillanatban meg voltam győződve róla, mi a nekem való hivatás, aztán negyed óra múlva vagy másnap már totálisan más elképzelésem volt, teljesen átélve, abban a pillanatban teljesen azonosulva az adott elképzeléssel. Nagyjából ezért is tartok ott, ahol. Sehol. Ha meg ráerőszakoltam magamra valamit, hogy mostmár aztán történjenek a dolgok, akkor totális kiábrándulás és energiavesztés következett.

Előzmény: laurikka (6701)
bolond halál Creative Commons License 2018.08.16 0 0 6702

Ez nekem már magas. :) Nem lehet simán azt elfogadni, hogy egyszer tetszik neked, egyszer meg nem? Senki sem úgy emlékszik a vele történt dolgokra, ahogy valójában megtörténnek. Az emlékezet is folyamatosan alakul.

Előzmény: laurikka (6701)
laurikka Creative Commons License 2018.08.16 0 0 6701

fogalmam sincs. Előbb láttam a munkahelyen, Es az elso gondolatom az volt, hogy oké nem tetszik, de egy perc utan megint kezdte, hogy újra Es újra esújra kepzeljem el magamban a fejét meg elemezzem a jelenetet mikor találkoztunk, h biztos nem tetszett-e. Próbálok erről leállni, mert még jobban belevisz, de amikor 1 perccel később tok máshogy emlékezett vissza az agyam, mint, ami a valóság volt, akkor meg mar tényleg hihető volt, hogy tetszett. Másnál is ennyire hihetőek a kenyszergondolatok?

bolond halál Creative Commons License 2018.08.16 0 0 6700

Szeretik manapság a nőket azzal nyomasztani, hogy legyenek biszexek. Nem inkább tudat alatti megfelelés? "Ha nem vagyok olyan, mint a pornófilmben, akkor nem vagyok igazi nő"?

Előzmény: laurikka (6695)
laurikka Creative Commons License 2018.08.16 0 0 6699

Ja, bocsánat, most látom, hogy a vadaskert alapitvanyos hozzászólás nem is nekem volt válasz! 

laurikka Creative Commons License 2018.08.16 0 0 6698

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Annyira nem mondanám magam gyereknek, 24 éves vagyok. 😀 egyebkent tegnap este pont ugyanezen gondolkodtam, hogy a fiú mellett azert jöhet jobban elo, mert ott mindig muszáj elemeznem a lány fejét, hogy biztosra menjek, hogy nem tetszik, csak a fiút szeretem. Es az is nagyon igaz, hogy néma gondolatok zavarnak, hanem a rá adott reakció, hogy szorongok, ha eszembe jut a lány feje Es, hogy olyan, mintha ez a szorongás elnyomná az összes erzesemet a fiú iránt. Voltam tegnap dokínál, írt fel orvosságot. Kivancsi leszek...

mgesa Creative Commons License 2018.08.15 0 0 6697

Ezek tipikus kényszeres gondolatok és késztetések. A kényszer trükkos: amikor elbánsz egy gondolattal és megnyugszol, hogy nem igaz, akkor más oldalról támad és mindig ott, ami aktuálisan leginkább fontos Neked 😣 A lényeg, hogy mindahhoz, amihez szorongás társul, az biztosan kényszer és nem kell vele foglalkozni (tudom, nehéz), fogd fel egyfajta hatterzajnak, ami zavar, hallod, de nem kell vele foglalkozni.

A jelentéktelenné tevés az, ami használ, ha ez sikerül, akkor magától elmúlik majd. A rágódást, bizonyosság keresést és megerősítést ha lehet kerüld, ezek csak felerosik a gondolatokat, te magad teszed naggyá, "eteted" őket.

 

20 éve küzdök ezzel, sok mindent próbáltam, de csak az használ, hogy a te reakciódat valtoztatod meg egy adott gondolatra (tehát nem reagálsz ra), magát a gondolatot megszüntetni nem lehet és nem is kell. De ha helyesen reagálsz rájuk, akkor maguktól visszavonulnak. = Viselkedésterapia, nem véletlenül ez a legsikeresebb kezelési módja az OCD-nek.

 

Ha tudsz angolul, akkor rengeteg irodalmat tálalsz ehhez a témához pl Dr. Phillipson vagy Dr. Schwartz írásait.

 

 

 

 

 

Előzmény: laurikka (6695)
mgesa Creative Commons License 2018.08.15 0 0 6696

Szia!

 

Úgy tudom a Vadaskert Alapítványnál fogadnak gyerekeket.

Előzmény: namastemami (6693)
laurikka Creative Commons License 2018.08.15 0 0 6695

Sziasztok! Nem tudtam visszaolvasni az összes hozzászólást, ezért nem tudom felmerült- e hasonló kenyszergondolat. Kiskorom óta kenyszergondolatokkal küzdök, azonban 2 éve jött a legdurvább, mikor azon kezdtem el agyalni, hogy mi van ha leszbikus vagyok. Minden egyes lányra , akit láttam az utcán, vagy láttam a tv-ben , azt gondoltam, hogy tetszik Es folyton elemeznem kellett oket, hogy tényleg tetszenek-e vagy nem. Azt azert szeretnem hozzátenni, hogy a kenyszergondolatok között sem volt soha szexuális gondolatom lányokkal, kizárólag az arcukra irányult az egész, h szépnek latome oket vagy nem. Miután tudatositottam magamban, hogy túlságosan szeretem ahhoz a ferfiakat, hogy leszbikus legyek, arra állt rá, hogy akkor biszexuális vagyok, azonban az is tudatosult bennem , hogy egyáltalán semmi vonzalmat nem érzek a lányok iránt, szóval az, hogy mindenkiről azt hiszem , hogy tetszik, viszonylag abbamaradt. Ehelyett jött az, hogy konkrét emberekre állt rá, olyan lányokra, akiket mar ezer éve ismerek, Es soha egyetlen ilyen gondolatom sem volt roluk. Amikor a fókuszba kerülnek ezek a személyek, teljesen hihetove válik, hogy tetszenek, de , ahogy jött, úgy el is tűnik a gondolat Es kinevetem magam, hogy megis hogyan gondolhattam azt. Azonban pár hónapja van egy udvarlom, Es azt vettem észre, hogy ahogy elkezdek komolyabban érezni valaki iránt az agyam egyből blokkolni akarja. Ebbe a fiuba szerelmes vagyok, Es amikor eg tudatosult bennem, az agyam ismét megpróbálta blokkolni. Van egy munkatársa, akit hónapok óta ismerek Es max annyit gondoltam róla, hogy kedves, de ennyi. Előző hét szerdán még beszéltünk is erről a lányrol Es mondtam, hogy kedves, majd a következő nap álltam a munkahelyem teraszan, mire megláttam ezt a lányt háttal Es Annyir gondoltam, hogy miLsem vékony, bizros azert , mert sokat fut (mert láttam képeken, hogy szokott futni). Na erre elindult a lavina, hogy azert gondoltam ezt, mert tetszik. Ezek utan , úgy mint eddig mindig állandóan csekkolnom kellett a képeit, hogy tetszik-e vagy nem. Mindig megnyugodtam , hogy nem, de ez kb 1 percig tartott es kezdődött elölről. Most mar addig fajult, hogy azt próbálja velem elhitetni, hogy nem is az udvarlomat szeretem, hanem eht a lányt, Es csak atverem a fiút. Az a fo problémám, hogy komolyan, engem az sem érdekelne, ha tetszene a lány, de most ez a kenyszeresseg ráállt a fiúra, hogy biztosan nem szeretem Es mar ott tartok, hogy szorongok Es panikolok mielott talalkozunk, pedig mikor vele vagyok nagOn boldog vagyok. Es az is érdekes, hogy amikor egyedül vagyok, vagy valami baratommal, Es bevillan a csaj feje, akkor nem érdekel, de mikor ezzel a fiúval vagyok, akkor sokkal jobban kikeszulok, ha bevillan a lány feje, mert olyan, mintha ez gátolná abban, hog szerezhessen. Valamelyik nap , amikor csokoloztam a fiúval , bevillant a lány feje, Es ettől annyira leesett a libidom, hogy el is ment az egesztol a kedvem. Es amikor tudom, hogy nemsokára találkozni fogok a fiúval , el kell kepzelnem a csaj fejet h megbizonyosifjak róla, hogy biztos nem tetszik, mintha biztosra akarnék menni, hogy nincs akadálya annak, hogy szerezhessen a fiút.

a legnagyobb baj számomra megis az, hogy anikor bevillan a lány feje akkor érzem azt a szorongó erzest, Es mar tényleg teljesen hihető, hova tetszik, csak azt nem értem, hogy hónapokig nem gondoltam ezt róla, szerdán is láttam magam elott a fejet Es nem érdekelt, erre 1 nappal később meg totál ráállt az agyam. Mi erről a véleményetek? 

hed7kandi Creative Commons License 2018.08.07 0 0 6694

Szia hm88,

 

köszi az infot, megpróbálom igy. Valszeg én ennél jóval kevesebbel kezdhettem, mondjuk olyan 1g-mal vagy még annyival sem, de lehet fokozatosan növelem, naponta.

Egyébként nem kimondott piálásra gpondoltam, hanem mondjuk pár sörre alkalom adtán és abban teljesen igazat adok, hogy a másnaposság gyakran nekem is egy rémálom volt, ezért ezt kimondottan kerülöm (már amennyire tudom :) ).

Egyébként hol hallottál erről a tippről, konzultáltál erről valakivel (orvossal, más szakemberrel), mielőtt bele kezdtél?

Előzmény: hm88 (6692)
namastemami Creative Commons License 2018.08.07 0 0 6693

Sziasztok!

Sajnos szülőként érintett vagyok a betegségben, ugyanis 10 éves kisfiamnál kb. másfél éve kezdődtek a kényszerbetegség tünetei és azóta is tart. Jártunk pszichiáternél, ami nem hozta a várt eredményt, ezért váltottunk....jelenleg kineziológushoz járunk, de úgy érzem nem elég -bár segít és nagyon jól érzi magát a kezelések után - mégis kell valaki, aki célzottan kezeli őt.

Tudtok-e jó szívvel ajánlani olyan szakembert, aki jártas a kényszerbetegség kezelésében és gyerekekkel is foglalkozik?? Beleolvasgattam a hozzászólásokba és higgyétek el, hogy a közvetlen környezetnek / családtagoknak is rettenetesen megterhelő, ha a szerette ilyen betegségben szenved. Mert szenved....A valaha volt spontán, bevállalós, semmitől sem félő gyerekem mára egy aggódó, szorongó valaki lett. Ez így nem mehet tovább...az ő és az egész család érdekében sem. Biztosan vannak itt olyanok is, akik családtagként érintettek vagy olyanok, akik meggyógyultak...kérlek segítsetek! köszönöm előre is!

hm88 Creative Commons License 2018.08.06 0 0 6692

Szia,

 

Szerintem 2-3g-vel kezdj és azt növeld 18-ig. Simán megengedett mellette az alkohol, bár én azt is visszafogtam, amennyire lehetett, mert nekem a másnaposság brutálisan felerősítette a tüneteket. 18g az kb 5 púpozott teáskanál, de szerintem jobban jársz, ha veszel egy konyhai mérleget.

Előzmény: hed7kandi (6691)
hed7kandi Creative Commons License 2018.08.04 0 0 6691

Szia hm88,

 

úgy döntöttem, hogy kipróbálom a dolgot, amit irtál. Be is szereztem egy fél kilós zacskót, viszont lenne még pár kérdésem, mielőtt belevágok. Te egyből nagyobb adodgban kezdted, ha jól tudom standard körülmények között 750 mg-ot ajánlanak? Te ha jól emlékszem 12g-ot irtál és ezt növelted 18g-ig. Valóban kellhet ennyi?

Szerinted mellette megengedett pár sör vagy valamennyi alkohol, esetleg mondjuk havi 1 italozás, ha úgy van? Gondolom ez nem olyan, mint a gyógyszer, hogy mellette nem ihatsz egyáltalán és itt inkább csak annyi a mellékhatás, hogy nincs hatása? Erről esetleg tudsz valamit?

Még annyi, hogy kb meg tudnád mondani, hogy mennyi mondjuk 10g vagy 18g? Nekem ugyanis csak egy pici kis kanalacskát adtak, ami kb akkora, mint egy nagyobb méretű borsószem és ugyan van rajta egy halvány csik meg valami szám, de nem tudom belőni, hogy mennyi lehet. A zacskó alapján ebből ajánlanak 3,5 adagnyit, csak nem tudom, hogy ez-e a napi 750mg? 

Ezen kivül, ha bármi hasznos ötleted, tipped van, nyugodtan oszd meg, örömmel olvasom!

 

Köszi a segitséged!

Előzmény: hm88 (6690)
hm88 Creative Commons License 2018.08.04 0 0 6690

Szia Akranes!

 

Angol nyelvű tanulmányokkal tudok szolgálni, ezekben szerepel a 18g:

https://ajp.psychiatryonline.org/doi/abs/10.1176/ajp.153.9.1219?journalCode=ajp

https://aor.ca/blog/overcoming-anxiety-depression-ocd-and-panic-attacks-with-inositol

 

Nekem kényszer-cselekvéseim nem voltak, "csak" agresszív kényszergondolatok, amik elég erősek voltak és igen, befolyásolták a mindennapjaimat. Ma is vannak még, de jelentősen csökkent az intenzitásuk.

Előzmény: Akranes (6689)
Akranes Creative Commons License 2018.07.22 0 0 6689

Szia hm88!

Elképesztő érdekes amit írtál az Inozitolról,mindenkinek tanulságos lehet,esetleg tudnál itt küldeni egy linket a használatáról,ez a 18 gramm kinek az ajánlása?

Egyébként nagyon jól mondod az SSRI-gyógyszereknek komoly mellékhatásai vannak....persze nyilván van kivétel.....én erre kérdeztem rá nemrégen itt,hogy ki az akinek használt az ilyen tipusú gyógyszer,és hogy érzi magát ,milyen egészségesnek lenni....hát sajnos nem jött válasz erre a kérdésre......

A sport nagyon jó tényleg a kényszerekre,legalábbis én ezt tapasztalom,megnyugtatja a vegetatív idegrendszert,persze várom a többiek tapasztalatát is erről.

És neked mennyire erős kényszereid voltak,már befolyásolta a mindennapjaidat ?

Várom válaszod ,jó egészséget !

 

Előzmény: hm88 (6684)
annamari073 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 6688

Szívesen :)

 

Amikor az ember sokat szorong, akkor egy idő után már azért kezdhet el szorongani, mert már "túl" jól van :)

 

Voltál már pszichoterápián? Az sokat segíthet akkor is, ha valaki gyógyszert szed. Sok esetben a kettőt együtt javasolják, főleg kényszerbetegségnél vagy szorongásnál.

Előzmény: Piskóta01 (6687)
Piskóta01 Creative Commons License 2018.07.19 0 0 6687

Köszi!

Egyelőre még vár az orvos a felírásával mert május vége óta egészen tűrhetően voltam, úgy kb. két héttel ezelőttig. Mostanában kezdek megint hullámvölgybe kerülni.

Az a baj, hogy úgy érzem teljesen sosem leszek már rendben. Nagyon hosszú időt töltöttem már el szorongásokkal, változatos tünetekkel, félelmekkel. Gyakorlatilag az életem részévé vált már, valószínűleg azért is érzem magamat "furcsán" amikor jobban vagyok, mert szinte már nem is természetes számomra az, hogy ha jól vagyok. :(

Sajnos van, hogy jobb időszakomban mintha "hiányoznának" a kínzó tünetek és ez nagyon rossz érzés, mert elbizonytalanít és összezavar, hogy most akkor mi is a helyzet velem. Szorongás csak szorongást szül.

Előzmény: annamari073 (6686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!