Keresés

Részletes keresés

eukariota Creative Commons License 2016.07.03 -1 0 6160

A kényszerbetegség gyógyszeresen nem gyógyítható..Kedves Alpazoram, ha olvasod, kérlek, válaszolj..dremakkukaccitromailponthu..

johny121 Creative Commons License 2016.07.03 0 0 6159

Szia! A történetemet(ha érdekel) a 3. oldalon 2016.05.06. dátummal johny121 név alatt olvashatod. Még annyit ehhez, hogy azóta elkezdtem a gyógyszert szedni, annyira rossz állapotban voltam, de minden nap egy hajszál választ el attól, hogy abbahagyjam, a mellékhatások miatt. Vidéki városban élek, ehhez képest viszonylag sok pszicháter, pszichológus van itt, de még nem tudom, hogy foglalkozik-e valaki viselkedésterápiával, illetve egy klinikai szakpszichológus írta a honlapján, hogy kognitív terápiát is végez. Persze most a nyári szabadságolások idején nem egyszerű bárkit is találni. Kíváncsi lennék a véleményedre egyébként is, meg a küldött linkkel kapcsolatban is.

http://neuroterapia.hu

 

Előzmény: Törölt nick (6157)
gombóc63 Creative Commons License 2016.07.03 0 0 6158

Segítek ha gondolod, ezekkel a gondolatokkal élek, de azért nem vagyok már klinikai eset, túl vagyok terápián, ami sokat javított az állapotomon.

Előzmény: Törölt nick (6154)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 6157

Szia!

 

A gyógyszerek nem oldanak meg semmit, annyi kàros anyaggal vannak tele, ès a mellèkhatàsok a kèsőbbiekben...

Vìselkedèsterapeutàt kène felkeresned, aki kognitìv viselkedèsteràpiàt tart (sima pszichológus ló*art nem èr. ) Ha becsülettel vègig csinàlod, egèsz màs ember leszel a vègère, ès azt a szar bogyót se kell szedned. 

 

Ha szeretnèd, akkor privàtban ìrhatok erről, csak màr ìgy is úgy èrzem, tele firkàltam a fórumot. 

 

Jobbulàst neked!

Előzmény: VPP. (6003)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 6156

Szia! Sajnàlom ezt olvasni, egyszer 16 kullancsot szedtek ki belőlem egy terepgyakorlat utàn. Egy ideig nekem is voltak szorongàsos tüneteim is. Mondjuk a testi az meg maradt... nem làtható, csak baromi kellemetlen. Az a ciki, hogy nem csak egy fertőzèst kaphatsz ezektől a kullancsoktól, hanem többet egyszerre. Èdesanyàm is kapott lyme kórt, pont terhes volt a tesómmal. Az orvosok azt mondtàk napkiütès, a baba 11 napot èlt. Ennyit erről... szakèrtelem a bèka segge alatt.

Előzmény: boxerkutya (6032)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 6155

Szia! Szóval az obszesszió az, hogy àrtasz valakinek? Ès a komplúzìv tartalma ha jól èrtem akkor az, hogy "kipróbàlod" mintha meg akarnàd tenni? Pl. Mikor megharapod a szàd vagy megszorítod a baràtnőd kezèt. Javíts ki, ha tèvednèk kicsit kèső van màr, lehet, hogy nem jól èrtelmeztem. 

Az, hogy nem szedsz gyógyszert tök jó, ne is szedjèl, az semmin sem javìt, sőt...

Próbàltàl valaha kognitìv viselkedès teràpiàt? ( nem sima pszichológust). Azèrt kèrdezem mert az egy nagyon jó dolog, csak  az orszàgban kevès a szakember. De lehet, hogy jó lenne kipróbàlni, bàr nem könnyű betartani az előìrt feladatokat, de ha eleve jól kezeled ezt a dolgot, szerintem menne.

A kènyszer"betegsèg"egyèbkènt nagyon genya egy dolog, konkrètan sajàt magad szórakozik veled. Próbàlj meg nem harcolni a gondolatok ellen. Az emberek többsège olyanokat gondol, hogy ne tudd meg,  csak mivel nem törődik vele, nem ragad meg az agyàban ès nem tèr vissza hozzà. Ebből a kiút, hogy is mondjam, hogy tudatosan leszoktatod magad róla. Persze olyankor, amikor nem törődsz a gondolataiddal, jön a stressz, meg nő a szorongàs èrzès. Nekem van pl. pànikbeteg, de kènyszeres ismerősöm is stb... tudom milyen rossz. Úgy tanultam, hogy ha belèp az agyadba a gondolat, akkor iktasd ki egy teljesen màsmilyennel (mert egyszerre csak egy darab gondolat lehet az ember agyàban, elmèletileg). Gondolj valami totàl màsra, pl. Valamire ami örömet okoz. Eleinte baromi nehèz lesz, de aztàn minèl gyakrabban csinàlod, annàl hamarabb el is tűnik a kènyszergondolat. 

 

Vannak technikàk is erre, de azt nem ìrom le, hosszú lenne az üzenet. Ha èrdekel, privàtban elküldhetem.

 

Jobbulàst!

Előzmény: Törölt nick (6080)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 6154

Sziasztok! 

 

Fèlelmekről ès szorongàsokról ìrok többek között egy tanulmànyt, ami remèlem segítsègnyújtó is lesz... tervezem. Ès azt szeretnèm kèrdezni tőletek, van -e itt olyan kènyszeres aki el tudnà mesèlni a törtènetèt? Persze ez anonìm lenne. Igazàból halàlfèlelemmel, betegsègektől való fèlelemmel, túlzott aggódàssal "megàldott" embereket keresnèk első körben, de szìvesen bele veszek màsfajta törtèneteket is. 

 

Mi előbbi jobbulàst mindenkinek! 

 

Előre is köszönöm! 

 

Betti

Eleonóra904ből Creative Commons License 2016.06.27 -1 0 6153

"és vannak olyan orvoscsoportok, akik valamiért nem akarják, hogy kiderüljön ,hogy ez milyen sok embert érintő súlyos betegség ezerféle tünettel."

 

Érdekes, amit írsz! Az egész világon vannak ezek az orvoscsoportok és miért ne akarnák, hogy kiderüljön, hogy ez milyen sok embert érintő súlyos betegség ezerféle tünettel?

Lehet, hogy valami összeesküvés van a háttérben? Lyme-mal megfertőzni a világot? Terroristák?

Előzmény: boxerkutya (6152)
boxerkutya Creative Commons License 2016.06.22 0 0 6152

A lyme terjedéséről még nem tudnak mindent , akár fertőzött állati eredetű ,nem hőkezelt élelmiszerekben is benne lehet, de terjesztik a bögölyök és lehet, hogy már szúnyogok is. A fertőzött anya átadhatja a magzatnak is és még nem tudunk mindent. Sokan nem hiszik ezt a betegséget és lebecsülik a borrelia baktérium képességeit is és vannak olyan orvoscsoportok, akik valamiért nem akarják, hogy kiderüljön ,hogy ez milyen sok embert érintő súlyos betegség ezerféle tünettel.

Előzmény: decanate (6150)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.21 0 0 6151

Bármi! A hideg sör, ami még nagyon veszélyes!

Előzmény: decanate (6150)
decanate Creative Commons License 2016.06.16 0 0 6150

Olvastam egy keveset errol a Lyme dologrol.A husfogyasztas itt szoba johet,vagy csak a csipes?

 

figurahuszár Creative Commons License 2016.05.24 0 0 6149

Szia! Sajnos a gamma kés sem 100%os, de egy esély. Mit is vársz a magyar OEP-től. Ahova én jártam OCD csoportba ott volt egy srác, ezt akarta magának, a kezelő orvos mindenáron leakarta beszélni, de a srác hajthatatlan volt. Nem tudom megtörtént e a műtét. Olyan fürdőkbe eltudok menni, ahova kevesen járnak, pár hónapja voltam is. Számomra az a kérdés, hogy miért alakul ez a kényszer ki? Én kecskeméti vagyok, Te debreceni, teljesen külön város, és ugyan az tünet. Nekem ez egy kicsit olyan, hogy van egy nagy kalap , amiben többféle kényszer van, szépen odamentünk húzni belőle. Valahogy így:

- Húú a fene én a hivet húztam, Te mit húztál?

- Csessze meg, én is.

 

Szerintem azt, hogy ki mitől fél, azt nem az agyunk dönti el, hanem a lelkünk.

De erről majd többet, hogy miért is gondolom ezt, every@freemail.hu

írj egy mailt

 

Előzmény: johny121 (6148)
johny121 Creative Commons License 2016.05.23 0 0 6148

Szia! A kézfogás nekem is ismerős, minden ilyen alkalom után szaladok kezet mosni, az étkezés számomra is egy tortúra, mindig azt figyelem, hogy mihez ért a kezem, vagy biztonságos-e az evőeszköz, és még rengeteg ilyen "szösszenet" van az életemben. Az 5 HTP-nek tényleg nagyon utánajártam, főleg a külföldi fórumokon böngésztem a felhasználói véleményeket, amennyire az angol tudásom megengedi. Tény, hogy sokkal több a pozitív tapasztalat. Egyébkén teljesen igazad van a gyógyszerrel kapcsolatban, velem is az elkeseredettség mondatja inkább, hogy újra elkezdem szedni, valójában nagyon nem szeretném. Most megint gondolkodom a véradáson is. Az a gond, hogy mi "túl ügyesen" választottunk betegséget: arra gondolok, hogy viselkedésterápián használják azt a módszert többek között, hogy piszkos tárgyakat kell megfogni, és nem szabad kezet mosni, majd jön a megkönnnyebbülés, hogy így sem lett semmi baj. Csakhogy a HIV évekkel, akár évtizeddel később jelentkezik. A fél kezemet odaadnám a gyógyulásért, persze fejletteb országokban már az OCD esetében is végzik a gamma kés műtétet, kár, hogy Debrecenben ezzel nem foglalkoznak, én simán belevágnék, persze ha nem kerülne egy vagyonba. Külföldre jelentkezni meg biztos megfizethetetlen. Sportolással próbálom egy kicsit enyhíteni a helyzetet, persze ez csak időleges, és úszni például(amit nagyon szeretek) már nem merek menni a fertőzés miatt. 

Szívesen beszélgetek veled, nem tudom, hogy ide lehet email címet írni?

Előzmény: figurahuszár (6146)
figurahuszár Creative Commons License 2016.05.21 0 0 6147

Ja az iherb , simán kártyás fizetés. Ha van kedved privátban beszélgethetünk.

Előzmény: johny121 (6145)
figurahuszár Creative Commons License 2016.05.21 0 0 6146

Szia! Én is kínlódom nap mint nap. Pl este összefutottam rokonokkal az utcán, míg ők vígan fagyiztak én azon rettegtem, hogy kezet kell fogni velük. Egyébként én sem ismerek önmagamra, 4 éve még semmi probléma nem volt, minden ment úgy, ahogyan kellett, ma már egy fagyit sem merek megenni. Iszonyat rossz így élni.  Gyógyszereket én nem akarok szedni, az sajnos örök életig kell. Az 5HTP egy aminosav biztos utána olvastál. Önmagában elég lenne ez is. DE van egy probléma, ez egy mentális működési probléma, amit mentálisan is kell helyre rakni, de dolgozni kell rajta. Ha gyógyszert szedünk kétségkívül segít, akár tünetmentes is lehetünk, cserébe viszont szedni kell állandóan. Viszont megadja azt , hogy nem kell tenni semmit csak bekapni a pirulát az csókolom. Ergo mentálisan nem teszünk érte semmit, nem dolgozunk, nem rakjuk  helyre a félre siklott gondolaton, nem mi állítjuk meg a gondolatokat, hanem a gyógyszer. Ezért is jön vissza a kényszer gondolatok, ha a gyógyszert abbahagyjuk. Tehát önmagában az 5HTPtől nem hiszem, hogy elmúlik magától mert ez nem gyógyszer,  viszont ha dolgozunk önmagunkon, a gondolatainkon akkor úgy gondolom hosszú kemény munkával végérvényesen megszüntethetjük az agyrémet és újra teljes életet élhetünk, mindezt gyógyszerek nélkül.

Előzmény: johny121 (6145)
johny121 Creative Commons License 2016.05.21 0 0 6145

Szia! Bocs, hogy csak most válaszolok! Az 50 mg-os 5 HTP-t rendeltem meg(Now Foods) Magyarországról, de még nem kezdtem el. Tényleg jóval olcsóbb az iherb.com-nál. Hogy szoktál fizetni? Továbbra is be vagyok tojva a szedésétől, bebeszélek magamnak minden hülyeséget. Egyébként nagyon kételkedem, hogy az én állapotomban elég lenne ez az étrendkiegészítő, egyre inkább azt gondolom, hogy kénytelen leszek gyógyszert szedni, ami ahogy írtam már korábban,nekem használt. Még a mellékhatások is "jobbak" ettől a mindennapos kínlódástól!

Előzmény: figurahuszár (6144)
figurahuszár Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6144

Még valami, a B6 vitamin segíti az 5HTP felszívódását.

Előzmény: johny121 (6137)
figurahuszár Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6143

Aranyos vagy, hogy biztatsz. Mindezzel én is tisztában vagyok, eljutottam már én is afféle számítási végeredményhez , amire Te is jutottál.  A rögeszmés ill. kényszeres gondokozás kicsit bonyolultabb,  nem tudod meggyőzni ilyen százalékos eredménnyel. Egyszerűen bekattan az agy , nem tudsz mit csinálni, röviden...

Előzmény: Törölt nick (6140)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6142

Ez sz arány Magyarországra van vonatkoztatva, ami nem számít nagyon fertőzöttnek, és a regisztrált fertőzöttek fifyelembe vételével, ezért az arány kicsi torz lehet a fel nem derített fertőzöttek miatt, de nem nagyságrendekről van szó, úgyhogy, nem leszel HIv fertőzött! 😊

Előzmény: Törölt nick (6140)
figurahuszár Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6141

Je és ne parázz tuti nincs benne a vírus, mint a legtöbb vírus gazda test nélkül gyorsan elpusztul.

Előzmény: johny121 (6137)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6140

Szia! 

Sokáig voltam véradó, manapság már csak  évente, kétévente egyszer adok vért.Persze én nem szűrés miatt.

Hidd el, ha megfelelően védekezel, nem sok esélyed van arra, hogy HIV fertőzött legyél. Ha meg állandó és megbìzható partnered van, akkor sincs esélyed erre a fertőzésre. Szóval, ne pánikolj, kb. csak 100-szor kisebb az esélyed egy lottó ötösre, mint efy HIV fretőzésre, ez számításom szerint  kb.   0.000002275 százalék, heteroszexuális ember esetén.

😊

Előzmény: figurahuszár (6138)
figurahuszár Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6139

FONTOS az 5HTP nem szedheted antidepresszánsokkal!!!! Milyet rendeltél? 100mg v. 50mg?

Ha több mindent rendelsz érdemes az iherb.com ról rendelni, még postaköltséggel is olcsóbb mintha mo-ról rendelnéd.  Számomra nagyon érdekes és elgondolkodtató, hogy miért alakult ez ki nálad és nálam is és még jó pár embernél. Van rá egy teóriám és ha ismeri az ember az okot, akkor megszüntetheti az okozatot.

 

Előzmény: johny121 (6137)
figurahuszár Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6138

Szia, köszi a jó tanácsot, egyéb ok miatt nem lehetek véradó. Te véradó vagy?

Előzmény: Törölt nick (6129)
johny121 Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6137

Szia "figurahuszár"! Sajnálom, hogy te is kifogtad ezt a HIV-őrületet! Velem is előfordult már, hogy kesztyű nélkül vették a vért, aztán persze agyaltam is rajta sokáig, pedig igazából ez főleg a vért vevőre lehet veszélyes.Teljesen tanácstalan vagyok, hogy a gyógyszert kezdjem-e újra, ami nekem használt, de sok kellemetlen mellékhatása volt, és amikor abbahagytam, hamarosan visszatértek a kényszerek. Ördögi kör ez: kipróbálnám az 5 HTP-t, már meg is jött, de most meg azt vettem a fejembe, hogy lehet, hogy a kapszulában van a vírus, már "vizsgálgattam" is őket.Tudom, hogy ez agyrém, de mégis jönnek ezek a rohadt kényszergondolatok. A szűréssel, meg véradással az a gond, hogy ahányszor elmegy az ember, annyiszor adja meg magát a kínzó gondolatnak, az meg "röhög" egy jót, és "várja" a következő alkalmat. Sokszor el sem hiszem, hogy ez én vagyok, és hogy teheti az ember tönkre az életét a nagy semmi miatt, amikor élhetne teljesen normálisan. Egyetértek azzal, hogy a pszichiátria egy meggazdagodási iparág a legtöb orvos számára, akik csak a recepteket gyártják, de azt nagyon "bölcsen" tudják csinálni. 

boxerkutya Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6136

Ez a baj !

Előzmény: Törölt nick (6132)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6135

Ebben teljesen igazad van, én a sajnálatos konkrét eset  miatt érdeklődtem, ami az ismeróseimnél probléma. Másik oldalon meg ott a lelkiismeret furdalás, hogy mi lenne , ha nem vinnék tovább? Igy inkább megy tovább az egész, teljesen reménytlenül, ahogy én rálatok a gyerek helyzetére. :(

Előzmény: gombóc63 (6134)
gombóc63 Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6134

Csak azt ne mondd, hogy az én álláspontomban nincs ráció. A pszichoterápia sikere két emberen múlik. Aki ezzel nem ért egyet tényleg ne öljön vagyonokat bele.

Előzmény: Törölt nick (6133)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6133

Szia!

Kérdésedre válaszolva, nem. Ettől függetlenül, a felvetett kérdésem jogos, ha ilyen összefüggésben kérdeznél rá egy érintett pszichológusnál, jobb esetben belepirulna, rosszabb esetben a te álláspontoddal védené a bűnelkövetését, Egyébként, igazán vicces, mikor oligarházunk, meg csaló tolvaj politikusozunk, de mellette pedig simán nemzeti sportként űzzük a csalást, tisztának érezzük a lelkiismeretünk, elintézve azzal, hogy a másik is csal, ez valahogy nem okoz senkinek lelki problémát, de hagyjuk, valójában érdektelen.

 

Előzmény: gombóc63 (6130)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6132

nem olvastam el... 😉

Előzmény: boxerkutya (6131)
boxerkutya Creative Commons License 2016.05.19 0 0 6131

Amikor elolvastad nem ismertél magadra ?

Előzmény: Törölt nick (6125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!